• Radek kkkk

    bikeři, vím že už to zde bylo, ale má někdo NOVÉ zkušenosti s GPS navigací, kterou nabízí k jízdním kolům Mountfield ?

    0 0
    • MirPav  

      Je tu prosim nekdo, kdo chce od Mountfieldu kolo a nechce tu GPS? Koupim ji za 2 litry, urcite se dohodneme ;-) Ozvete se prosim na m.pavel@volny.cz nebo na 777 340 255. Jsem z Moravy (Zlin), ale hodnodneme se i jinak :-)

      0 0
      • kolombo  

        Když zahrádkáři, kteří přikoupili kolo k sekačce a svátečním motyčkám asi nečtou tohle fórum :-) A tady zase nebude dostatek lidí, co tam poběží hlavně kvůli kolu …

        0 0
      • VencaV1  

        Tak snad se nejaky biker, ktery touzi po kole Madison za 4590 Kc najde. :)

        0 0
        • fousek  

          Treba jich bude vic nez tech co chtej Canondale:-) (to mam dneska zase rejpavou)

          0 0
    • nice68  

      Koupil jsem si kolo u Mountfielda a dostal jsem tu navigaci. Jeste jsem si k tomu koupil mapu za 1500Kč (vyplati se), jsem s ni velmi spokojen. Je to navigace „eTrex Legend“ za 7200Kč (www.Garmin.cz)

      0 0
      • PjSky  

        taky sem to udelal a spokojenej sem akorat s GPS :)

        to kolo viz thread a klepe a klepe :((

        pristup techniku v MF Stodulky mne zklamal. vybodli se na to… prehazovacky sem steloval po prevzeti kola znovu [a po pravde je budu muset pretahnout !!! :-x ] ale zas dobre nastavili brzdy… no..

        0 0
        • ivaneck  

          No, taky jsme koupili mamině kolo a bylo seřízený dobře. Teď se musí vzít ještě na garanční prohlídku. Jinak ty GPSky se dají sehnat buď na aukro.cz nebo na mountfield.cz v oddělení bazaru.

          0 0
          • PjSky  

            zrovna na te garancce mi uz serizene prehazovacky [tak jak se slusi a patri] pretahli a prestelovali tak, ze sem se nestihal divit…
            takze az potkate cyklistu co mu klepe kolo pri slapani, tak to sem ja.
            Preci nedam kolo v lete na 30 dni na reklamaci ,)

            0 0
            • stan.zak  

              … … Zdravím, jak tak pročítám: kupoval jsem HEAVY TOOLS HELIOS SF v Sokolově, jen jsem doplnil o nosič, ..atd. a jezdil. Kolo to podle mě nepotřebovalo, nicméně garančku po 150km mi udělali zdarma na počkání, ještě vyčistili a namazali řetěz a zapsali do záručáku. Co se týče GPS, Legenda jsem hned prodal a pořídil 60SCx, na kterou jsem už měl nějakou dobu spadeno. Už jsem to někde psal – používám i v autě a na padáčku a jsem z ní nadšenej :-) ! Jinak tema GPS je tu tolikrát, pro inspiraci vkládám i sem: chci znovu upozornit na příspěvek od rasto_t: 16.08.2006 13:35:21) 87.197.173.xxx 5×> Jezdí někdo v terénu s GPS??? (^ odpověď na 4× ^) S celoeuropskou posobnostou funkuje web www.gps-tour.info/ a nic nebrani tam publikovat vlastne trasy Dokonce už tam jsou i nějaký trasy z Čech :-). Příští týden jsem pryč, ale pokusím se tam taky nějaký přidat. Co vy?

              0 0
            • ivaneck  

              mamině se podařilo nějak ztratit ten záručák, myslíš, že to s tou garančkou má cenu?

              0 0
              • stan.zak  

                Donutil´s mě ho najít… :-) Takže, ještě mi vycentrovali zadní kolo… A v záručáku se mj. píše: …Garanční prohlídka je podmínkou prodloužené záruky. Je to bezplatná služba, kterou … atd. Záruka je 7 let.

                0 0
                • ivaneck  

                  nakonec ji vysli vstric a vystavili novej. Dohledali podle dokladu nebo ty knizky, ted nevim, ze jsme to koupili a garancku ugaranckovali :o)

                  0 0
    • dieegoo  

      Uplně mimo téma, ale poprosil bych vás o pomoc… Mohli byste mi někdo poslat libovolné .gpx záznam z vašich výletů? Nezáleží na lokalitě, délce… Potřeboval bych je pro projekt do školy, k navigaci se do neděle nedostanu :(

      0 0
    • Lister  

      Obnova threadu + off topic :-)

      Potřebuju poradit s koupí navigace do auta.

      Podmínky cena do 10 tis (¨kolem 8 tis ideálně) Dobré mapové podklady pokud možno celé evropy – východní evropa je absolutní podmínkou. Nemusí mít příjem dopravního zpravodajství, ale hodí se. Dobrá komunikace s telefonem a použítí jako handsfree.

      Ostatní fíčury netřeba – MP3, databanka.........

      Bude převážne používána na cesty po ČR a blízké okolí + příležitostně na cesty na dovolenou do zahraničí.

      Podle testů vypadá hodně zajímavě Mio 520F+ U Tomotoma jsem nenašel model s potřebnými mapami a když ano tak jen topmodel 920 za 13 tis – to je moc. U Garminu mi vadí dva soubory map, které leží ve vrstvách a nedá se navigovat mezi nimi – navíc je taky poměrně drahý a mapové soubory doslova předražené.

      V ostatních značkách se moc neorientuju, podle toho co jsem četl by Dreimgo mělo používat stejný software jako Mio, ale je na tom hůře v oblasti dílenského zpracování.

      Nějaké tipy – postřehy ?????

      0 0
      • kankrlicek  

        Co třeba od Pandy Stradu?

        0 0
      • Lister  

        a tip na nějaký dobrý e-shop se taky hodí, já jsem zatím procházel jen hifishop, jednak s něma mám dobré zkušenosti a za druhé tam bude známá kupovat foťák, tak by se to přibalilo. Asi budou i nějaké přímo specializované weby, kde se to prodává – ale nemám zkušenost a nerad bych naletěl někomu neserioznímu.

        0 0
      • RP  

        nemám osobní zkušenost,ale existuje český výrobek DYNAVIX,tzv.LIŠÁCKÁ NAVIGACE,jelikož hlášky naluvil herec Liška,i když nekoupíš,tak si na jejich stránkách  některé můžeš poslechnout a zadara se zasmát.

        0 0
    • petrbw  

      máte někdo zkušenost s tímto typem navigace???

      http://superstarshop.cz/index.php?…

      0 0
    • shurty  

      Nezná někdo tuto navigaci? HOLUX GPSport 245

      0 0
      • jh  

        zdravim ten holux je spise tachometr a stim ze ti pomoci GPS urci rychlost, n. výšku a spoustu dalsich veci. z hlediska navigace to chunghuje spise jako zaznamovi zarizeni ktere zapise projetou trasu a po stazeni do pc ji preda do mapoveho formatu...... je tam jeste myslim kompas : ) http://navigovat.mobilmania.cz/Clanky/AR.asp?…

        0 0
      • MaPa  

        Cykolokomp (nebo i ne cyklo) se záznamem trasy. Navigace ne.

        0 0
        • shurty  

          Díky , že neumí navigovat mi nevadí, ale líbí se mi ten záznam s možností následného vykreslení trasy na mapě. Už mě přestává bavit každou projetou trasu pracně popisovat…:-)

          Kdysi jsem dostal darem HAC4 – jsem s tím spokojenej, ale stejně mě ze záznamu zajímá akorát tak  výškový profil, délka trasy a rychlosti…, a to by ten Holux měl umět. 4MB paměti mi přijdou dostatečné, Asi se zajdu do toho obchodu podívat…nikde jsem nevyčetl, jestli nový záznam přepisuje původní, nebo to ukládá do dalšího souboru. 

          0 0
          • BB  

            dej pozor, zda to má barometrický výškoměr. Pokud ne, tak profily z GPS údajů je nutno nějakým způsobem upravovat.

            0 0
          • MaPa  

            BB má pravdu, vyhlazování je trošku pakárna, na druhou stranu třeba Sportracks to dělá sám.

            Většinou je záznam na 200.000 bodů, což stačí. Spíš zapátrej v diskuzích ohledně citlivosti, Holuxy s tím mívají problém (nevím jestli zrovna tenhle konkrétní typ). I tady (B-F) v historii něco málo je.

            0 0
    • krokus  

      Mám navigaci Garmin Etrex Legend HCX. Už loni se mi několikrát stalo, že jsem nabil baterie v nabíječce a ty se pak vybily během půl hodiny. Myslel jsem, že je problém v nabíječce, tak jsem si pořídil novou. Pořád to nějak nefungovalo, jak mělo, usoudil jsem tedy, že je chyba v bateriích, a koupil jsem si nové (loni na podzim). Nabil jsem je, navigace s nimi fungovala perfektně. Přes zimu jsem je v navigaci nechal. Dnes jsem baterky přes noc nabil a vyrazil jsem i s Garminem na výlet. Po půl hodině navigace zhasla – baterie byly úplně vybité.

      Čím to k čertu může být? Už mi to pokazilo nejeden výlet. V samotné navigaci problém nebude, s nenabíjecími tužkovkami funguje normálně.

      0 0
      • Flegmatik  

        Možná tím mrazem, co je venku? Ten jako tu výdrž baterií zkracuje, ale jak výrazně, to netuším.

        0 0
        • krokus  

          Nechce se mi věřit, že by ji zkrátil třeba desetinásobně. Vždyť ta navigace má na jedny baterky běžet mnoho hodin. Mobil taky v mrazu vydrží kratší dobu, ale rozdíl není tak výrazný.

          0 0
          • Flegmatik  

            Taky je možný, že ty baterky ztratily kapacitu tím, jak přes zimu ležely v šuplíku. Jaký to je typ baterií? NiMH?

            0 0
            • krokus  

              Ano, NiMH GP 2700. Ležely přesněji řečeno v navigaci, ta ležela v šuplíku:-) Nikdy jsem neslyšel, že by baterky mohlo ponechání v přístroji zničit. Mám vztek, stály mě dost peněz.

              0 0
              • t29  

                Obyčejné NiMH dost trpí samovybíjením, takže jestli jsi vytáhl navigaci z šuplíku a baterky ani nenabíjel, tak to jinak dopadnout nemohlo. Pokud jsi je nabil a přesto to nepomohlo, tak je samovybíjení vyčerpalo natolik, že už nejsou schopné podržet udávanou kapacitu.

                GP 2700 (a podobné baterky) se hodí, pokud je dáš večer do nabíječky, ráno ještě teplé je nacpeš do přístroje a vyrazíš ven. I při tomhle způsobu používání se mi je ale povedlo za možná rok a půl „spotřebovat“ – popisuju to někde ve starším vlákně o navigacích, že mi Vista HCx s čerstvě nabitýma GP 2700 vydržela jen tři hodiny.

                Řešení je použití NiMH s nízkým samovybíjením – Sanyo Eneloop, Panasonic Infinium, GP ReCyko. Nenech se zmást, že mají jenom 2000 až 2100 mAh – jejich výhoda je v tom, že i po dvou měsících v šuplíku jsou připravené k použití.

                A ve Vistě HCx vydrží celý den a nemusím se ani moc omezovat s podsvícením.

                0 0
                • krokus  

                  Baterky jsem nechal nabít přes noc, ráno byly nabité. Koupil jsem je asi v listopadu, použil jsem je jednou. Přes zimu jsem je nechal v přístroji. To je snad přece nemohlo zničit, nebo ano? Zkrátka se nechci smířit s tím, že baterky za několik stovek jsou po dvou použitích k ničemu:-(

                  0 0
                  • t29  

                    Nejde o to, že zůstaly v přístroji, spíš jim vadilo, že tam zůstaly vybité (předpokládám správně?). NiMH ani Li-Ion nemají rády skladování ve vybitém stavu, u Li-Ion a NiMH s nízkým samovybíjením stačí nabít jednou za půl roku, u obyčejných NiMH je potřeba nabíjet nejmíň jednou měsíčně (pokud plácám blbosti, tak mě doufám nějaký elektrotechnik opraví) – když jsem svoje GP2700 nabil, nacpal do foťáku a ten nechal ležet na poličce, za 14 dní už se ani nedokázal zapnout.

                    0 0
                    • krokus  

                      Po té jediné loňské jízdě s nimi vybité nebyly, když jsem je ale včera strčil do nabíječky, neukázala ani jednu čárku. Takže asi to bude tak, jak píšeš.

                      Zkusil jsem je znovu nabít a dát do navigace. Navigaci jsem zapnul, uvidíme, kolik hodin vydrží. Vypnul jsem GPS, takže kdyby baterky byly ok, měly by vydržet hodně hodin, řekl bych.

                      Co se stane s baterkami s nízkým samovybíjením, když je nechám ležet v šuplíku třeba 4 měsíce? Přežijou to?

                      0 0
                      • t29  

                        Když jsou před uskladněním nabité, tak 4 měsíce zvládnou.

                        0 0
                        • krokus  

                          Pokud jde o ty různé typy (Sanyo Eneloop, Panasonic Infinium, GP ReCyko), je jedno, který vezmu? Díval jsem se, že např. 2ks baterek Panasonic Infinium stojí v Alze cca 150 Kč…

                          0 0
                          • t29  

                            Rozdíly neznám, používám jenom tužkovky Infinia do foťáku a GPS a mikrotužkovky Recyko do blikaček.

                            0 0
                    • zichis  

                      Potvrzuju tvoje slova – veškeré NiMH akuše je nutné udržovat nabité. Jakmile jsem některý nechal spadnout pod 1,1V tak se rozjelo samovybíjení. Čím dýl se nechá ležet podvybitý, tím víc je pak děravej.

                      0 0
          • Pavel.ct  

            Mám Garmin 60Cx a baterie vydrží i dvě celodenní vyjížďky na běžkách v těchto mrazech. Mám ji připnutou na ledvince na vnější straně.

            0 0
            • krokus  

              Máš nabíjecí nebo obyčejné baterky?

              0 0
              • Pavel.ct  

                Používám přesně ty, které zde zmiňuje „t29“, tedy Panasonic Infinium 2100 mAh. Tyto baterky mám 4 ks, jedny v přístroji a druhé do rezervy sebou.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.