• zirecek

    Uz to jezdi par lidi… Jakpak vidite vyhody/nevyhody oproti RapidFire? Jde radit z rohu?

    0 0
    • Seveřan  

      Pokud dáš DUALY na řidítka tak musí být asi 1 cm od gripů. Nevýhoda je že gripy se během jízdy smýkají. Takže je přilepit nebo vymezit kroužkem jako jsem to udělal já. Bovdeny nebo hadičky musí jit proti sobě mírně šikmo s čímž výrobce počítal a uděla spodní páky lehce excentrické, takže levá i pravá jsou stejně daleko.

      Přehazka má obrácený chod což je super při řazení i v záběru hladce přehodí. Brzdovou pákou můžeš ovládat řazení, jak směrem nahoru tak dolů. V případě nouze je vespod páčka na odřazení. Tu jsem používal první tři dny ze zvyku. Teď už mě vůbec nechybí. Pro řazení těžšího převodu řadíš pakou směrem dolů, v zádu jde o tři polohy. Ve předu o jednu (malíček a prsteníček zůstává v plném kontaktu s gripy a prostředníček s ukazovákem se starají o řazení, palec je na svém místě, takže úchop je dostatečně pevný) v případě malé ruky nevím. Ze začátku jsem měl obavy že při brždění přeřadím, zůstalo jen u obav. Co se týče rozměrů a designu, tak mě plně vyhovují (hned na poprvé mě padli do rukou). Páky sedí a nikde nic netlačí.

      Jediná vada na kráse je cena v případě havárie :o(

      Jezdím je teprve necelý měsíc, CCA 600 km.

      Výhoda starého systému byla že ve výjezdu, se dalo řadit v nejhorším případě přes sílu (sice brutální, ale funkční), tady to jaksi nefunguje. Je potřeba řadit v čas, pak je vše OK. Musel jsem změnit trochu techniku a víc předvídat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.