• poiko

    Ahoj, máte někdo zkušenosti hydr. brzdy XT s dualama? Konkrétně loňský model. Mám možnost je teď koupit a nejsem si jistý. Doteď jsem měl klasické Deore a nevím, že si na Dual Control zvyknu. Jak jste na tom byli vy? Dále by mě zajímalo srovnání téhle brzdy s Avid Juicy 5, která je další možností.

    0 0
    • MlokCZ  

      Rok jsem jezdil XT hydry s dualy, byl to model 04, ale myslim, že 06 je naprosto stejný. Pokud srovnám s J7, tak brzdily ty XT o malinko lépe, ale chod páky mám radši u J7. U XT je to pak s normálními pákami o malinko lepší (tedy alespoň pro mě ano). Pokud ti sedne chod páky u těch XT, tak určitě ber raději XT hydry než J5.

      No A Dual control, tam se těžko něco radí. Zvyknout se dá asi na vše, ale jestli bude sedět dobře nebo ne ti nikdo nepoví. Já si zvyknul bez problémů, ale páčky (jak Sramácký, tak rapidy mě sedí více).

      0 0
    • petebike  

      no tak ja nemel ani jedny, to je pravda, jen dva roky XTr dual,

      ale dej si pozor jestli jezdis uzky riditka tak dualy musis mit bliz k predstavci aby se tam vesla ruka na razeni a tusim ze ty XTcka maj ty paky docela dlouhy – vedeni hadicek do dualu…par lidi co znam u s tim melo problem :-(

      0 0
      • MlokCZ  

        To je pravda, nevejde se to, já to musel vyřešit jiným úhlem každé brzdy, takže se pak mohly překrývat. Ale nevadilo mě to, stejně jsem to pro delší chod páky od přesmykače a krátkým prstům tak mít potřeboval.

        0 0
        • MlokCZ  

          A to nebyly žádný super úzký. Byly to 58cm rovný s rohy s úzkou objímkou.

          0 0
        • kubad  

          To se dá řešit jinou koncovkou hadice 90st. jak je to u XTR :-) ale ta výměna taky neni zadarmo :-(

          0 0
        • poiko  

          takže kratším prstům ti to vyhovovalo, nebo ne? nepoznal jsem to z příspěvku? :) BTW myslim, že někdo psal, že dualy maj levá a pravá páka vývod hadičky pod jiným úhlem, aby se předešlo křížení

          0 0
          • MlokCZ  

            Ano i ne, tím rozdílným natočením jsem vyřešil, že to celkem šlo, ale i tak právě hlavně kvůli kratším prstům mi dualy nevyhovovaly tolik jako páčky. Kratší krok na páčce přehazovačky byl úplně v pohodě, u přesmykače to ani při tom nastavení na jiný úhel nebylo úplně ono.

            0 0
            • MlokCZ  

              A ještě jsem měl jeden problém. Pro brždění bych pro ideální polohu pák potřeboval ty páky ještě o něco dále od gripů, ale to bych s nimi s mojemi prsty už nezařadil.

              0 0
    • poiko  

      ještě mě napadlo: nevíte, jak je na tom váhově porovnání páčka dualu vs. klasická brzdová+řadící páčka? nemůžu na netu anjít nějaký věrohodný srovnání

      0 0
      • dada  

        letosni XTR je v dualech asi o 20gramů těžší…XT netuším.

        0 0
    • Johny5 OSHA  

      mam XT rok 05 a predtim sem hydry nejezdil..sou to moje prvni, s jinejma zkusenost nemam. Max spokojenost, zvykl sem si hodne rychle, ovsem kdyz to pujcis (stava se malo kdy) tak ti s tim lidi ruzne cvakaj a sou na.rany co ze to dela, ale je to dany tim ze maji ve zvyku se na packach opirat( nevim co to maj za zvyk x8) ) presnost razeni kdyz to je serizeny je super!. je to proste krasa n(v)esmirna. a ten sametovy chod proti Vcka no proste super. x8)

      0 0
      • TinkTink  

        Ja souhlasim, pouze jedna vec mi na hydr.dualech nevyhovuje – spatny pakovy pomer = proste to s dualama hur brzdi :-/ Sem zvedavej co ty novy :)

        0 0
    • vasa  

      Mám taky brzdy XT s dualama, hydrauliku, a poslední dobou se mi zdá že chod páčky je až moc dlouhej.. nevíte někdo jestli se to dá u těchto brzd nějak vyřešit?

      0 0
      • MlokCZ  

        Prodloužený a více houbovitý chod páky = většinou zavdušněná brzda. Chod páky by měl být při sjíždění destiček stále stejný.

        0 0
      • MlokCZ  

        A pokud je ten chod pořád stejný jako na začátku a zavzdušněný nejsou a to poslední dobou jsi myslel jen tak, že až teď ti to začalo vadit, tak s tím nic neuděláš. Ale nemyslím, že by XT hydry s dualy měly dlouhý chod páky.

        0 0
    • Forester  

      mám XT hydry s dualama model 2005 (Merida Matts Pro D) a maximální spokojenost. Dualy mi maximálně vyhovují. Mám pouze jeden problém, když vytáhnu zimáka, první jízdu div neurvu brzdový páky, jak se s nimi snažím zařadit :o). Teď maličko laboruji s destičkama – zatím zkouším originál Shimana – 07S.

      0 0
    • cernys  

      Mám dualy s V-brake a zvyk sem si na ně velice rychle a dokonale mi vyhovují. Já osobně je doporučuju

      0 0
    • AlfaCentaur  

      Kvalita provedení je vynikající, Avid je proti XT lagris..

      0 0
    • Vlado Jekyll  

      ja by som do dualov nešiel. Ten tlak na preradenie prešmyku je podľa mňa príliš veľký, páčky sú na tom oveľa lepšie. Samotné hydrauliky XT sú ale super.

      0 0
      • banton  

        tak to se teda pletes je to o nastaveni paky…zkousel jsem oboje a na dobre nastavenem se mi teda daleko lehci radilo na dualech…dualy jsou super…a hlavne ti nic nezavazi na riditkach

        0 0
        • MlokCZ  

          To mi tedy vysvětli, jak nastavením snížíš potřebnou sílu k přehozaní na přesmykači proti pružině na duálech. Vůbec tu nechci řešit, jestli je lepší to či ono (každý ať si používá co mu sedí více), ale to, že jde přesmyk s dualy sakra z tuha je prostě fakt. A samotné XT hydry chodí se samotnými pákami lépe, to je taky fakt, ale ani s duál pákami to není špatné.

          Rok jsem XT hydry s duály jezdil a zvykl jsem si a dalo se, ale už mi duály na kolo nikdy nesmí (tohle je ovšem můj subjektivní pohled a je to také hodně dané tím, že mám na duály moc krátký prsty).

          0 0
    • kýsa  

      já mám XT hydry s duálama 2 měsíce a jenom spokojenost, zvyknul jsem si ihned…

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce