• Luka

    Nevim co me to napadlo, mlatim hlavou o zem, ale v nejakem pominuti smyslu jsem si koupila Sauruse, ze ho dam na predek. Bohuzel, plast hazi do stran jako pominuty (cca 1 cm) a nejde to vyrovnat. Po nejakych 50ti kilacich v terenu se to trochu sklidnilo, ale stejne to kope do rukou. Je to na reklamaci? Mate nekdo podobnou zkushenost? Az chytim defekt a obuju to znova, bude to zase jako na zacatku hazet vic? Doted jsem davala drateny plasty a ocividne u nich asi opravdu zustanu, navic se to pekne pitome obouva oproti dratene patce. Diky za nazory.

    0 0
    • Daf  

      Ja si myslim ze to na reklamaci rozhodne je. Ale i tak bych zkusil plast jeste jednou sundat zkontrolovat jestli je vsechno OK a znovu peclive nandat. Vetsina plastu trochu hazi ale 1cm je strasne moc. Takhle hazel brachovi Trilobit kdyz mu v nem rupla kevlarova patka. Rubenu jiz nikdy vice :(

      0 0
      • Martin  

        Hmmmm. Jzzdim na Rubenách už několik let a nemůžu si je vynachváli. Díky tomu, že mají hodně měký vzorek, mají i při velkém nahuštění super přilnavost k terénu. Výborně jdou sundat i nandat. Dopředu jsem si dával Trilobita a dozadu Highlandera. Toho už nedělají. Tak jsem si koupil Saurus. Ten zatím nemůžu hodnotit.

        0 0
        • Luka  

          A ten Saurus ti po nandani nehazi??

          0 0
          • scret  

            Vozim „kevlar.“ Rubeny docela uz dlouho a presne to co popisujes, se obcas na tehle plastich vyskytuje. S obouvanim nemam zadny problemy, klidne je nazuju jenom rukou a bez montpak. Ale nemuzu na ne nadavat, kdyz nechytis fakt spatnej kus, tak to jsou za ty prachy hodne dobry gumy.

            Urcite je ten tvuj plast na reklamaci, ma asi spatnou patku nebo bok. Jinak kazdej plast trochu hazi, ale to se vetsinou po nejakych km urovna. Ja to resim tak, ze nasadim plast, pak ho necham trochu podhustenej a projedu se par desitek metru po silnici, samozrejme musis davat bacha na snakebite, no a ten plast si vetsinou sedne.

            0 0
            • Luka  

              Diky za nazor, priste to tak urcite udelam, kazdopadne zacinam byt presvedcenejshi a presvedcenejshi, ze je to zmetek vyrobni. Hadi u nas po ulici nelezou (mam antisnakebite rafky)… no, zkusim to zreklamovat, uvidim co mi daji misto toho. Prave ze semtam po nasazeni hazeni je klasika, parkrat s kolem zadriblujesh, projedesh se a je vshechno OK, ale tohle proste hazi furt… ach jo…

              0 0
              • Bobor  

                No já jezdím Acris vzadu i v předu. Taky hážou jedna víc jedna míň. Po zajetí se to trochu zlepšilo, ale pořád to prudí. Jinak sundání je v mém případě horor, ale zase za tu dobu jsem měl jen jeden defekt a to na tvrdo (rybářskej háček). Každopádně až půjdou do světa mrknu se po něčem jiném…změna je život:)

                0 0
                • jakub  

                  trosku ho upust a zas dofoukni melo by to pomoct aby si sednul popripade trosku pomackat vetsinou si sednou

                  0 0
              • scret  

                Teeda ja jsem asi fakt klikar, vsechny Rubeny co jsem kdy koupil byly v poho, ale kamosum se uz stalo, ze meli vadny kousky. Urcite to reklamuj! Preju hodne stesti. PS: ty tvy rafky maji nejakou antivabnicku na hady?:)))) A jaky to jsou?

                0 0
                • Luka  

                  No jasan, ta antivabnicka je stejna jako opatreni proti holubum, znash to ne, takovy ty dlouhy jezci co se davaj na sochy :D… jinak mam Obiko Asymetric a TD17… jeden z nich je antysnejkbajt, ale to vish, ja „netiaffnu“ ani s nesnejkovym, vzdyt mam 50kilo! :)

                  0 0
          • Paja  

            Asi mas vadny kousek, zkus pro jistotu sundat a peclive nandat a kdyz to bude furt stejny tak reklamovat. Ja si pres nektere negativni zkusenosti lidi tady na rubeny nemuzu stezovat, mam ted jak saurus tak trilobit a nehaze ani jeden a s jizdnimi vlastnostmi jsem spokojeny

            0 0
    • HonzaV  

      To samy se mi stalo s Rubenou Trilobit, asi po desatym nandani a sundani jsem ji reklamoval, hazelo to cca 3 cm do stran, nedalo se s tim vubec jet. Vymenili ji, vyrobce doporucuje pry pred nasazenim plast namydlit :-)))), kazdopadne Rubenu s kevlarovou patkou never more. Na zimaku mam drateny Rubeny Yetti, az na to ze ma kazda asi 1kg s nima problem zadnej nikdy nebyl. A to staly 60Kc v akci Kauflandu :-))))

      0 0
    • Luka  

      No, tak v obchode kde jsem to koupila mi rekli, at se tam zastavim i s prednim kolem, ze se mi na to cihne technik… ja tam odsud neodejdu dokud neuvidim na vlastni oci ze technik sunda/nanda a nebude plast hazet (jeden milimetr klidne budu tolerovat, ale vic ne). Jinak k vlastnostem – az na to strashny hazeni to drzi na blate/jehlici/ko­rinkach i shotoline docela obstjne. Valivej odpor trochu necekane velky (treba zadni Schwalbe Jimmy nehuci ani z poloviny tolik co Saurus vpredu). Ale vcelku jsem spokojena, tak se uvidi, s cim prijdu z reklamace :/

      0 0
    • lubos  

      Nejakej levnej plast od Rubeny mam taky a hazi taky jak silenej. Asi to bude vlastnost tech plastu :(

      0 0
    • náčelník  

      Takhle mi hází v jednom místě „dovnitř“ Michelin Front S. Na asfaltu je to cítit. Koupil jsem ho v páru s XL S levněji v akci a byl poslední, tak jsem to ani nereklamoval. Je to drahý pláš?, takže příště už nechci.

      0 0
      • pitelboy  

        rubeny hazej snad asi vsecky. Hazej me, kamosoj a kazdymu koho sem se ptal. Sou to plaste uplne na hovno. Kdyz este deali HIGHLENDRA (nebo nak tak) tak ten byl super, ale tedka sou vsechny jejich plaste jak slajky a sou uplne debilni za kazdyho pocasi. A sou strasne nachylny na defekt. Na horsich plastich sem nikdy nejezdil. Ted mam na kole drateny CST (jeden za 170kc) a sou milionkrat lepsi nez ty posrany hnusny rubeny.

        0 0
        • speedy gonzales  

          no zacinam byt pomalu alergicky na tve „chytre“ prispevky.

          • me rubeny nikdy nehazely-mel sem tri,modry kevlar..(tim netvrdim ze nekomu nemuzou hazet)
          • myslim ze vlastnosti plaste jsou na relativne uzky rozmer a nizky vzorek v terenu velice dobre,skvely zaber,solidni vedeni(mluvim o acrisovi,bez bah­na)
          • sundavani jsem absolvoval i bez montpak
          • no a na konec slova klasika: za kazdy defekt muze jezdecka chyba..

          mozna by to chtelo min nadavat a vic jezdit

          0 0
          • pitelboy  
            • Ja je taky sundavam bez montpak.
            • Defekt je skoro dycky jezdcova chyba.
            • No a hodne sjety drateny hruby MAXXISI (6000km)se v terenu chovaj lip nez novy rubeny.
            • Ty maxxisi vozim o hodne MIN nafoukany nez RUBENY a defektu na nich mam podstatne min !

            Takze defekt je sice chyba jezdce ALE plast na tom ma obrovsky podil…

            0 0
            • Doktor  

              Zkus ho vyndat,rafek prostrikni olejem a znovu ho nandej a dofukuj pomalu a mezi tim to vzdy probouchej o zem.Pokud to bude furt hazet,reklamuj to.

              0 0
              • Air  

                proboha, olejem ve spreji bych se k rafku vubec radsi nepriblizoval… ja jsem rad, ze mi ty vecka ted brzdi aspon tak jak brzdi… ten olej se rozstrikne do vzduchu a na brzdove plochy sedne taky. A ani benzinem ho ze 100 % pryc jen tak nedostanes. Staci obycejne neskodne mydlo!

                Jinak s trilobitama – hazi mi zadni, kdyz si s tim pohraju (cca 2–3× nafoukat na beton a zas upustit, mezitim poklepat o zem, tak je to ok). Ale je to opruz! Ted mi sundaval kolo mechanik v servisu (upravoval pasku na rafku) a nasadil to asi naraz a hazi to tak 2 cm!

                0 0
              • TinkTink  

                Ne eee…vrazdaaa :))…chces ho zabit? At veme vodu s mydlem…to jo…to se ztrati, ale diky oleji se to muze ve vysledku protacet…a to by nebylo zrovna nej…plus teda blby dopad na brzdy .)

                Ale budes mit problemy, kdyz chytnes defekt v lese – co pak udelas? :)…proto mam rad plaste ktery sedi hned…

                0 0
            • speedy gonzales  

              ja mel za neco vic jak rok jezdeni tak dva tri defekty(z toho jeden byl urcite trn)..a jakoze sem na nem dal mimojine treba tyden na male fatre nebo v alpach.nekolik vyjezdu do beskyd,vizovickych vrchu (coz beru jako takovou malou zatezkavaci zkousku)..

              ja mam s nima zkusenost velice dobrou.ale tvuj nazor ti neberu. tak proste mas defektu vic nez jini…

              0 0
              • pitelboy  

                Asi mas uplne jiny styl jizdy, takze ti ty plaste vyhovuji. Nebo se sem do Krkonoš dostala naka blba nefunkcni serie. Pac je ma jesta par kamaradu a ty na ne taky nadavaj.

                Hold kazdymu vyhovuje neco jinyho…

                0 0
                • speedy gonzales  

                  nevyhovuji,proto uz je nejezdim..sou moc uzke..jezdim rozmery 2.1

                  a tos taky celkem trefil..tobe nevyhovuje..nemuzes teda nadavat na plast ktery pochopitelne nemuze za to ze kdyz jezdis tezky teren tak si koupis 1.9ku semislick. ale kdyz si koupim 1.9ku skoro semislick tak od nej ocekavam adekvatni vykony,ze…

                  0 0
                • speedy gonzales  

                  nevyhovuji,proto uz je nejezdim..sou moc uzke..jezdim rozmery 2.1

                  a tos taky celkem trefil..tobe nevyhovuje..nemuzes teda nadavat na plast ktery pochopitelne nemuze za to ze kdyz jezdis tezky teren tak si koupis 1.9ku semislick. ale kdyz si koupim 1.9ku skoro semislick tak od nej ocekavam adekvatni vykony,ze…

                  0 0
                  • pitelboy  

                    Jezdim XC obcas maratony a hlavne „jentak“ po KRKONOŠíCH !! Žádný super maso. Tady v Krkonoších je prasáren opravdu málo. Hlavně ASFALT, lesní cestičky s kořenama a štěrkový cesty.....

                    Tim stylem jizdy sem nemyslel treba FR ci XC, ale jakym stylem slapes. Treba silove nebo hodne tocis nebo stredne apod.....

                    0 0
                    • XCIO  

                      Já bych si je chtěl koupit na maratony,ale nevim záběr a sedí prý celkem dobře ,co valivej odpor? U nás v obchodě je mají v silice za 500kč tak mě to přijde celkem výhodný.

                      0 0
                      • XCIO  

                        tak už jsem si je koupil ,nasadit šli dobře,křivý taky nejsou a na sněhu sedí dost dobře.takže zatím spokojenost.

                        0 0
    • miťo  

      Na Rubeny nemuzu rict krivy slovo, teda az na to, ze jsou maly a modra smes rychle mizela. Trochu byly nachylny na propichnuti o trn, ale to je Python taky. Ohledne hazeni plastu mam jinou zkusenost. Hutchinson Scorpion Air Light 2", mam dva a oba hazi jako prase! A to je nasazuju peclive, aby plast nezapadal do rafku. Jeden borec na to rekl, ze Komersia (Progres c.) dovezla beckovou kvalitu a prodala ji za ackovou cenu. Pritom jsem vystridal nekolik paru Pythonu Gold a ty byly v pohode. Takze u tech Ruben zkus reklamaci. PS: Meril jsem je na sirku a jsou hubenejsi nez Python PS2: U znameho jsem na komplety Mavic nazouval Saurusy tubeles a HRUZA! Asi je vyrobili nejak mensi :)

      0 0
      • kesu  

        rubeny si nemuzu vynachvalit ale to hazeni?mam ust kola a kdyz nasadim jakejkoli plast tak ho musim poradne prefouknout aby si sednul a pak je vse ok a nebo na tom necvo najet ale to prefouknuti je jistota

        0 0
      • MartinXC  

        Tak to moi sedí – jezdím dost na Hutchinsonech, v Brně jsem je kupoval v BlueBike (Pythony, Mosquita) a byly jak když střelí. Vloni jsem kopil Scorpiony a Mosquita v Komersii a taky jsem na to koukal jak puk, jak to házelo.

        0 0
        • Pekáček  

          Hutchinson Alligator kevlar – házel jako prase. Stejný pláš?, ale drát – v pohodě. Teď mám na sníh Schwalbe Big Jim 2,25" a trochu hází, ale ne moc. Trochu blbě a zdlouhavě aby moc neházel se nazouval Maxxis Larsen TT 2", Larsen MiMo 2" v pohodě. Tak raději při nákupu pláš? nazuju a nafouknu, posledně jsem tím otravoval Čtvrtpána v Pardubkách.

          0 0
    • pitelboy  

      Todle delala kazda kevlarova rubena, kerou sem videl ! Proste to maj blbe udelany..

      0 0
    • Luka  

      Dekuju za rady i v tomto roce, ale od brezna 2004 se lecos zmenilo, Rubena je prodana i se starym kolem, poucena jsem ze uz nikdy vice do rubeny … zvykla jsem si dost na Schwalbe. Obuju je rukama, nepotrebuju montpaky a vyrovnam je dostatecnym nafoukanim. Idealni stav pro slabou zenu. :)

      0 0
      • emkaa  

        Nechapu co vsichni blaznite, vzdycky jsem jezdil kevlarovy Rubeny a jedinej problem byl, ze jeden cas jsem je kazdou chvili cvaknul o sutr, pac jsem je malo foukal, nikdy mi zadna nehazela ani trochu. Zeby alergie na nejaky konkretni rafky?

        0 0
        • pitelboy  

          Rafky mam mavic 223 disc a kamos ma crosmaci na vecka a oboum nam hazeli.. :-(

          Je mozny se mavic a rubeny nemaj radi

          0 0
          • XCIO  

            však taky mavici stojí za prd

            0 0
          • speedy gonzales  

            o neco vis jsi tvrdil ze hazely vsechny rubeny ktere jsi videl- ted se z toho vyklubalo ze to byly vsechny dve..

            kdyz neumis spravne nasadit prispevek, tak nemuzes spravne nasadit ani plast…to je bezny problem a zminuje se o tom i manual

            0 0
            • pitelboy  

              to sem uved jako priklad. Ty by sis snad pamatoval na kterejch kolech, kterejch lidi si to videl ?!

              0 0
            • pitelboy  

              A kdyz ty si tak chytry ! tak mi porad jak to mam udelat, aby se muj prispevek obevil hned za prispevkem u ktereho jsem cvaknul na ODPOVEDET !!!!!

              0 0
              • speedy gonzales  

                ja nevim jestli je na tom co vysvetlovat…

                0 0
                • Pekáček  

                  Pitelbojovi vypadává Python při nazouvání na druhý straně, je trochu nešika asi.

                  0 0
                • pitelboy  

                  dobre tedy. tak skus neco zaradit na 2. místo teto diskuze. hned pod prvni prispevek !!!

                  0 0
                  • speedy gonzales  

                    to zaplatpanbuh nejde..to je prave ten system razeni, ktery nechapes..ale zkousej to dal, mozna se ti to podari :-)

                    0 0
                    • pitelboy  

                      Me to taky neslo, jenze sem si myslel, ze to jen neumim. Ted uz vim, ze to nejde. Moc si mi pomoch…

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.