• p.biker

    Svoje h. kotouče HOPE mini jsem osadil destičkami Koolstop (ty červené). Zajely se celkem rychle, brzdná síla je super a dávkování luxusní. Jen to pískání. Několikrát jsem je rozebral, vyčistil, prohodil desky a nic. Stále pískají. Jsem sám, komu to dělají nebo je to jejich standart ( v minulosti tu byly dost chváleny).

    0 0
    • repa  

      Mám stejný problém jako ty .Pískaji za sucha i mokra . Mám tam , ale originál desky Hope .Na druhém kole mám Hayesy a desky Koolstop a jsou v pohodě . Pískaji jen za mokra .Až ty originál desky Hope sjedu , tak ovažuji o sintrovaných Koolstopech . Ty máš jaké metalické nebo sintrované .

      0 0
    • AleZ80  

      Ahoj všichni,

      mám problém se zadní brzdou ( Juicy 3 + Hope f.s. 160 mm ). Při brzdění strašně skučí a asi i trochu vibruje. Minulý týden mi v servisu obrousili destičky a vyfrézovali zadní stavbu. Sobota OK a v Neděli to začalo zase skučet. Bylo po dešti, tak se tam mohl dostat nějakej bordel, ale po vystříkání vodou jsem najel cca 30 km ( přičemž jsem se snažil brzdit hlavně zadní brzdou ) a skučí to pořád. Tak si říkám, jestli nebude problém v tom kotouči – přijde mi strašně „měkkej“. Neměl někdo stejný problém ?

      0 0
      • jIrI___  

        Zkoušel jsi mezi desky a pístky napatlat měděnou pastu?

        0 0
        • AleZ80  

          O tom už jsem tu četl, ale ještě jsem to nezkoušel. To má zajišťovat nějakou mini vůli mezi pístkama a deskama ? Že by to jako působilo nějak „protivibračně“ ?

          0 0
          • HKou  

            Ta pasta se (u auta) dává na styčné plochy desek a třmenu (odtud jde to pískání), ne mezi píst a desku (u kola je ta plocha ale hodně malá a podle mě hrozí zamatlání desky nebo kotouče). Měděná pasta vede teplo, což je mezi deskou a pístkem nežádoucí (přijde mi, že to mazání desek zezadu je rozšířený blud i mezi autoservisy).

            0 0
            • Vegan  

              V tom pripade je to fukcni blud, ale v tom smeru, ze to omezuje spise vybrace nez-li piskani. Je tu dostatek lidi kterym to od vybraci pomohlo a ja se k nim mohu pridat take proste se namaze proska mezi deskou a pistkem a vybrace bud uplne zmizi nebo alespon nejsou tak silne. To jest praxe, ale klidne to nazivej teoretickym bludem :).

              0 0
              • AleZ80  

                Je Vás tu víc. Nějaký problémy s tím vedením tepla, jak píše HKou, teda nemáš ?

                0 0
                • Vegan  

                  V predu 205mm vzadu 185mm a problemi s teplem nemam i, kdyz v alpach uz to bylo nahrane trosku smrdeli, ale vse prezilo v pohode. Ta pasta se tam dava proto, ze ta desticka tam pak nelita jak splasena v tom trmeni ( pri vybracich ) ale ta poasta ten pohyb trosku klidni a ponevads ten pohyb je v desetinach mm tak to pomuze.

                  0 0
              • HKou  

                Dramatický rozdíl to asi nebude a pokud to pomůže od pískaní, tak je to ok, brzda se bude možná víc zahřívat. V autoservisu mě ale důsledně varovali před mazáním pístů.

                0 0
            • AleZ80  

              Tou styčnou plochou mezi deskami a třmenem myslíš čistě jen ty packy od desek ?

              0 0
            • tomfree  

              Tohle je české specifikum,proto už renomovaní výrobci brzdových komponentů začali přibalovat upozornění o výslovném zákazu použití měděné pasty na brzdné systémy,jinak se to používalo kvůli zachování pohyblivosti desek ve třmenu a ne k odstranění pískání,k tomu jsou ty nalepené pásy na deskách a u japonských aut vložené nerezové plíšky mezi desky a pístek.

              0 0
            • Ruprt2  

              odvod tepla z desek je rozhodně žádoucí

              0 0
              • HKou  

                Ne do kapaliny, zejména ne u Avidu, který má beztak plastové pístky m.j. kvůli tepelné izolaci.

                0 0
                • Ruprt2  

                  Ale prosím tebe :-)

                  0 0
                • Vegan  

                  To je pro mne novinka, ze mam v Elixirech R plastove pystky :D, jedine co by se dalo plastem nazvat je tesneni… Jedine Avidi co meli neco plastoveho byli J3 a Elixiry 3 maji tusim take trosku plastu, ale i tak nemaji celo plastovy pistek.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Schválně jsem se byl tak na rychlo mrknout na pístky v mých Rkách a s největší pravděpodobností je to nějaký plast.

                    0 0
                    • Vegan  

                      Vzhledem k tomu, ze jiz mam pistky druhe… pac jsem jednou dla na neci rady a promazaval jsem Avidy Silikonem tak dlouho az se rozpadly tesneni a v rebuild sade jsem to sehnal i s pistkama… tak ti mohu rici, ze minymalne v tech mojich je to nejaky kov.

                      0 0
            • StuntJ  

              zajímavé, že někteří výrobci své destičky potahují mědí, alespoň to tak vypadá … Proč tedy, když ta měď škodí ?

              0 0
              • HKou  

                To je kvůli technologii výroby sintrovaných desek – měděný potah se speče s deskou a připevní ji.

                0 0
      • roud  

        začal bych odmaštěním kotouče a vypálením desek a když už budeš v tom tak použij tu měděnou pastu jak ti tu raděj ostatní…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.