• roxy

    Mám problémy se sedlem, potřebuju najíždět km, ale jsem neustále odraná. Mám momentálně sedlo San Marco s dírou uprostřed, problém je ovšem v tom, že mě odírá po stranách. Jízdu si moc neužiju, protože mě to při jízdě dost bolí. Měsíčně najezdím asi 1000km, chci to postupně zvyšovat, ale z toho sedla jsem už neš?astná. Zkoušela jsem dřív sedlo mého manžela, který má titanový Flight.U tohoto sedla sice nebyl problém s odíráním po stranách, ale tlačilo mi hrozně na vaginu, takže jsem musela pořád odlehčovat nemohla dobře kruhově šlapat. Jsem hodně tuhá v bederní páteři, takže při posedu jsem ohnutá hlavně v kyčelních kloubech, a nesedím na sedacích hrbolech, ale na vagině. Proto musím mít v sedle díru. Jenomže třeba zmíněné San Marco mi sice odlehčí v oněch partiích, ale zase je po stranách moc široké, takže mě dere jinde. Jsem z toho už docela neš?astná, nemáte s tím nějaké zkušenosti? Dělám závodně dlouhý triatlon, takže 180km na nepohodlném sedle je docela utrpení. Poradí mi někdo?

    0 0
    • TinkTink  

      Hmm…poradim asi tolik – vyzkousej spesl damsky modely…ciste dira uprostred imho neni nutnost, staci kdyz tam bude zlabek – jako ma treba WTB (to jsem dal ted moji a pohoda…)

      0 0
    • Volf  

      Koukni tady. tu CP3 má moje žena a od té doby ji baví jezdit na kole. http://www.progresscycle.cz/firma.asp?…

      0 0
      • Eila  

        jeste lepsi nez cp3 je lepsi vitesse twin tech.. mam obe a ten gelovej polstarek na cp3 neni to pravy… jinak nema ani zlabek, ale nerozdil od ostatnich je v prednich partiich uplne rovna, takze netlaci

        0 0
        • Glum  

          Moje žena aktuálně vybírá sedlo (staré Specialized jí prasklo). Do finále se dostaly tyto tři kousky: 1) vitesse CP3, 2) vitesse twin tech a 3) Specialized Jet Gel http://www.specialized.com/…qProduct.jsp?… . To poslední jsem neviděli než na webu, teď by mělo teprve dorazit do 69. Přijde mi dost široký. Twin tech má proti cp3 jistě plus v titanových ližinách. Ještě v něčem?

          0 0
          • Uža  

            Se sedly je to tezky a pro divci zadecky obzvlast:-) Ja jsem koupil te sve damsky sedlo od Speslu a ukazalo se, ze je pro ni prilis mekke prave v okoli toho otvoru, ze se tam po dosednuti to polstrovani prosedne a sedlo tam pak tlaci. Nakonec to vypada, ze zustane u panskeho WTB Speed V. Taky me napadlo, jestli popisovany problem nemuze byt zcasti zpusoben prilis vysoko vytazenym sedlem?

            0 0
          • Eila  

            nevim jak ten specialized, ale cp3 mam na silnicce a twin tech na biku, lyziny nepozna, tam rozdil nevidim, ale twin tech je malinko tvrdsi a zda se mi lepsi.. hlavne ve prednich partiich ve finale min tlaci nez mekke cp3.. jo a co mi kdo rikal, tak pozor na sesivani, ze se to pry trha, jako treba na cp3, ta dvoubarevna verze

            0 0
        • roxy  

          Koukala jsem na ten fizik vitesse twin tech, zdá se mi docela dobrý. Akorát se bojím, že je bez díry. Jezdíš na biku nebo na silničce? Já mám zkušenost, že při posedu na trekingovém kole, kdy mám řídítka výš než sedlo, tak mi většinou nedělá sedlo problémy, navíc na něm nejezdím tolik km. Problém nastane až na silničce, kdy jsem hodně předkloněná a protože se neohnu moc v bederní páteři, zlomím se spíš v kyčlích a zatížení je jiné. V okolí neznám žádnou ženu, která by jezdila na silničce a měla to vyzkoušené. Ještě prý existuje nějaké sedlo Selle Italia Lady, ale u toho nevím jestli se hodí na závodní kolo nebo spíš na výlety na trekingové. Zkusím se poptat v obchodě, jestli by mi to vitesse nenechali vyzkoušet. Zatím díky.

          0 0
          • MartinXC  

            Selle Italia Lady je spíš bikové sedlo, na silnici bych jej nedával, je docela široké.

            0 0
            • roxy  

              Viděla jsem ho v obchodě, a je fakt dost široké. Moc mi ho nedoporučovali ani v obchodě, že se na závodní silničku až tak nehodí.

              0 0
          • Eila  

            na silnicce i na abjku a mam na obou vitessu, ze na ni neni dira nevadi, vepredu je trochu sirsi a hlavne rovna, takze se zatez rozlozi a netlaci to pak jako bys jezdila na panskym sedle…

            0 0
          • Glum  

            Vitesse by ti nechali vyzkoušet v Progress Cycle dole v Hodkovičkách. Dělají to tak, že zaplatíš zálohu v ceně sedla, vezmeš ho třeba na víkend a v pondělí zase vrátíš (samozřejmě, že asi nepoškozené).

            0 0
          • onegear  

            Kdyz se na silnicce vice predklanis, vyzkousej take trosku vice sklopit spicku sedla. Pro me je sklon spicky pro pohodlne sezeni hodne dulezity.

            0 0
      • tantobo  

        Pritelkyne ho jezdi tez a je nadmiru spokojena.

        0 0
    • MartinXC  

      U mojí ženy jsme taky dlouho hledali, pak se ukázalo, že dost udělá i střih a délka vložky v kalhotech (hledej např. Sugoi s dělenou vložkou – ve středu vložky je žlábek po celé délce).

      Tak jak to popisuješ, bude ti vyhovovat pánské sedlo (štíhlé, dlouhé) s dírou (myslím, že Sele Italia – Flite bývalé provedení TransAm je s dírou a maličko vystlané gelem). V tom jejich novém členění se ale moc nevyznám. Na objemy které jezdíš, si zadek zvykne na tvrdší sedlo. Pamatuj, blíž tělu je vložka, tam se dá pomoct taky dost.

      0 0
      • Eila  

        s tou vlozkou je to fakt, ted mam novy kalhoty adidas, na prvni pocit jsem myslela ze to nemuze sedet, ale je to dobry, svy netlaci a je akorat tak velke tesne pres okraje sedla.. jinak uz nic nez lepeny vlozky, svy jsou po par hodinach vazne harcore at jsou sebelepsi

        0 0
      • Meesha  

        jj, taky si myslim, ze vlozka je urcite stejne dulezita!

        0 0
    • wraftler  

      preco ja mam pocit ze to je jarin?:)

      0 0
      • Mamut  

        Pretoze si divny? Alebo pretoze uz ani nevies, kto bol Jarin?

        0 0
      • fousac  

        pan je paranoidni, ze?? doporucuju vyhledat odbornou pomoc..

        kdyz tak koukam do tvy charakteristiky, nepredpokladam, ze by si nekdy stravil v sedle treba 8 i vic hodin… a jakej problem muze bejt najit vhodny kratasy a sedlo..

        0 0
        • wraftler  

          ale jo chodievame na tyzdenne dovolenky do tatier s XC bikom a tam sa kludne ide aj 10 hod denne v terene… holt mlada zadnica dlho vydrzi:) a preco som paranoidny? ja by som svoju „vaginu“ cez net nepreberal..

          0 0
          • fousac  

            myslim, ze jakakoliv konstruktivni rada vedouci k vyreseni problemu bude vitana.. jak by si to udelal ty??

            0 0
            • wraftler  

              tak fajn, co tak zmena predstavca cim by sa zmanil posed cim by sa znizilo odieranie VAGIIINY:)

              0 0
          • enjoy  

            jako musim rict ze jsem si to precetl az ted a je to teda i na me docela silny kafe.ale za jarina bych to nepovazoval,oni si sportovci kolikrat ve vyrazech neberou servitky:-)

            0 0
            • fousac  

              v cem je problem?? me to prijde jako seriozni, rozume polozena otazka..

              0 0
              • wraftler  

                proste kebyze mam takyto problem tak si necham poradit osobne… prepac som strasne konzervativny clovek, nepisem na eroticke servery ze mam maleho a co s tym mam robit, ani na cyklo fora ze som si ho nabil mam na nom nake skvrny a neviem co s tym… PROSTE SA RADSEJ PORADIM OSOBNE, NEpotrebujem aby o tom konzultovalo 100 ludi na fore…

                0 0
                • Bobo  

                  A jakej je rozdíl mezi tímhle dotazem a tématem, kdy se někdo ptá, čím na opruzenou prdel? Není to totéž? A přitom opruzený zadky nikomu nevadí. Ale notak, nejsme přece v Anglii před dvěstě lety.

                  0 0
                  • enjoy  

                    tak to pak nevidim duvod proc zensky nosej tanga,kdyz vyjde zadek i predek(resp spodek:-)) nastejno.zadek holej,tak proc ne i vagynu,vzdyt nejsme v anglii.ale jo,ja jsem pro:-).

                    0 0
                    • Bobo  

                      Nemyslel jsem zrovna, že by byly ženský stejný zepředu i zezadu /ale radši se při nejbližší příležitosti kouknu :-) /. Spíš jsem měl pocit, že je to podobný téma.

                      0 0
                • MARIN  

                  A co ma asi delat? 1.nechat si poradit od lekare (snad gynekologa? :) 2.kupovat dokola az nejake sedlo sedne 3.nechat to byt at si to sedne

                  0 0
                • martt  

                  s kym sa poradis osobne? S predavacom v cykloobchode? Sem chodi kopa zien a aj kopa chlapov, ktory maju zeny s podobnymi poziadavkami, takze je to imho to prave miesto na dotaz tohto typu.

                  0 0
                  • enjoy  

                    no jiste.a skym jinym?s nama teoretikama?v ob­chode to uslysi tak maximalne prodavac,ale tady je to malinko ujety.a to myslim nejsem zadnej puritan:-)

                    0 0
                    • martt  

                      ja nie som teoretik, mam doma dve denne jazdiace a zavodiace zenske (manzelku a dceru)

                      0 0
                      • enjoy  

                        myslel jsem obecne.tady tech useru s vaginou moc neni.

                        0 0
                  • wraftler  

                    pozri ja si myslim ze ako prisposobit bike svojim poziadavkam sa cez net poradit neda… podla mna sa to neda dost dobre poradit ani osobne.. a toboz uz vobec ne, poradit v takomto exotickom probleme:)

                    0 0
                    • McBlacky  

                      ty jsi fakt divnej, když tady někdo napíše že si při dropu rozsekal koule tak tě to taky pohorší? asi by tě měl někdo upozornit, že i ženy jsou lidi a, přestože jejich anatomie je jiná :)

                      0 0
              • enjoy  

                no dyt ja nerikam ze ne.ja bych mozna pouzil jiny vyraz a ne zrovna vagynu.ikdyz je to naprosto seriozni vyraz. napada me ted docela hodne serioznich vyrazu..:-)

                0 0
                • wraftler  

                  co ty o tom mozes vedet, nikdy si si ziadnu neodrel:)

                  0 0
                  • enjoy  

                    to bych si nebyl tak jistej:-).kdybysi vynechal jedno si:-).

                    0 0
                    • jocky  

                      :o)))))))))))))

                      0 0
                    • fousac  

                      a jezis.. zacalo jaro a s hosanama zacina lomcovat puberta.. ;))

                      0 0
                      • enjoy  

                        mam takovej dojem ze hosani jako ja jsou na tom oproti starsim jeste hodne dobre,co se jara tyce:-). a to kam se to dostalo je jenom tvoje vina:-).

                        0 0
                    • wraftler  

                      super napad, zaloz temu s nadpisom co robit ked som nejaku odrel:)

                      0 0
              • martt  

                Mne to tiez pripada ako seriozny dotaz. Viem aka chulostiva zalezitost je vyber sedla pre moju zenu. Tiez na nom travi dost casu. Nakoniec pouziva na 11 kilovom biku asi 800 gramove sedlo, ktore jej vyhovuje. Asi by to tak otvorene neformulovala ako povodna tazatelka ale ta aspon presne popisala svoj problem.

                Tiez my sme tu riesili otazku „ako na vlka“ a nik to nepovazoval za nieco nemoralne.

                0 0
      • Luka  

        Kdyz jsem cetla rano tenhle novy prispevek, taky me napadlo, ze by to mohl byt jarin… je to proste napsany nejak divne.. ja bych to tak rozhodne nenapsala, ale kazdej jsme nejakej, ze… Radu nemam, tenhle problem me netrapi (po 11hodinach na kole me boli uz tolik veci, ze tohle je jen jeden problem z mnoha :)

        0 0
        • enjoy  

          no tak mi ti poradime se vsema problemama:-),ale bacha na vyrazy:-)

          0 0
          • roxy  

            Omlouvam se všem, ktere můj dotaz pohoršil. Netušila jsem, že to vyvolá takovou diskuzi. Na tento web jsem narazila nahodou, a myslela jsem, že se najde někdo, kdo mi může poradit, protože jsem z toho opravdu docela neš?astná. Zkoušela jsem různá sedla, ale zatím mi nic nesedlo. Ale asi jsem to špatně odhadla, a po zkušeostech si příště poradím sama. Děkuji všem, kteří mi dali dobré tipy. Hodně radosti z najížděných km, ahoj.

            0 0
            • enjoy  

              vypadalo to ze me to muze(navic ve dvacetidvou letech) pohorsit?:-).ale nic no,jeste abyses urazila,to bych nechtel.

              0 0
            • wraftler  

              mna to skor pobavilo.. neber to zle:)

              0 0
            • TNT  

              nevim kolik najezdim protoze nemam tachac-ne ze by to byly gramy navic, ale nak mi nechybi-ale uz asitak tri roky(mozna dyl) mam damsky sedlo fyzik a fakt nemam jedinou stiznost.....­..zadek me na nem boli snad jen prvni svih po zime.....ted uz zas budu mit klid a budu jen poslouchat jak knuci muj bracha na 165 gramech selle italia......rasista

              0 0
            • Lister  

              Neomlouvej se. Na formulaci tvého dotazu nebylo nic k omlouvání. Nevím jak někoho může pohoršit naprosto korektní označní ženských pohlavních orgánů. Možná kdyby si napsala některý eufemismus, který by použili někteří jiní tak by jim to vyhovovalo líp. Teď k původnímu dotazu. Kdybys nenapsala, že jezdíš závodně tak bych ti asi doporučil velu Plush, které má přítelkyně a nemůže si ho vynachválit. Ale je dost robustní a těžké, takže na závoďáka to nebude. Poohlídl bych se asi po nějakém Spešlu BG, které jsou uprostřed vybrané. Nejde jen o sedlo, ale taky o polohu sedla. Mám s tím zkušenosti a pokud se ti nerozvíjií správně bederní páteř a doháníš to ohybem v kyčlích tak ti bude sedět sedlo se špičkou nastavenou více dolů než je standart.

              0 0
              • roxy  

                Zkoušela jsem nastavit to sedlo dolů a je to o hodně lepší, díky.

                0 0
                • Lister  

                  Nemáš za co, rád jsem pomohl. Čím více cyklistek bude , tím hezčeji bude na světě :-).

                  0 0
              • gumid  

                Opravdu se není za co omlouvat, výrazy jsou naprosto korektní a přijdou mě lepší, než nějaké jiné…Jsi sportovec a bereš to sportovně a máš kuráž!

                0 0
        • wraftler  

          presne o tej „divnosti“ som hovoril:)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.