• sorak

    Zdarek, objednal jsem Rock Shox Rebu Race 29" – bezne k dostani ve 80mm verzi, na dotaz, zda je mozne dostat i 100mm verzi mi odpovedeli, ze ano, ze je nutna pouze uprava, vidle prisla, meril jsem viditelnou cast vnitrnich nohou – od gum. tesneni na vnejsich nohach po spoj s korunkou a nameril jsem 80mm… vidle je dual air – tak jsem nafoukal obe komory na tlak podle tabulky na moji vahu a vidle mi povyskocila na 90mm, coz je ale vsecko…

    co myslite, je to 100mm vidle nebo ne? ;-)

    0 0
    • Corbett  

      Kde jsi jí kupoval?

      www.kupkolo.cz/…uct_info.php?…

      Akce! Rock Shox Reba Race Dual Air 06 V" + pumpička RockShox zdarma! Zdvih: 85/100/115 mm požadovaný zdvih napište do poznámky objednávky (jedná se o vnitřní nastavení vidlice nelze měnit bez rozebraní)

      Jenom nevím jak je to s 29 kolem:(((

      0 0
      • sorak  

        kupoval jsem na bikelive.cz, nekolikrat jsme si s lidma z tohodle obchodu potvrzovali, ze to ma byt Reba Race Dual Air 29" 100mm, PopLock, cerna, pouze pro disk. brzdy jo a pumpicku jsem dostal taky… jen jsem chtel potvrdit, jak se meri ten zdvih nez jim to budu reklamovat, jejich jednani bylo celkem solidni..

        0 0
        • kubad  

          Vyfoukneš úplně vidlici (když budeš vyfukovat negativku dej vidlici vzhůru nohama – z ventilku prská olej) Na jednu nohu si dáš gumičku, vydlici stlačíš na doraz co to jde – gumičku posuneš až dolů k těsnícím kroužkům. Nafoukneš vidlici pouze horní komoru a změříš o kolik se ti vysunuly nohy. Zdvih může být o několik mm. menší – to je dáno množstvím oleje ve vidlici.(pokud je ho trochu víc zmenšuje se zdvih)

          0 0
          • sorak  

            zkusim, jsem zvedavej na jakou hodnotu se dostanu

            0 0
            • kubad  

              92–95mm můj ohad :-)

              0 0
              • Listr  

                Podívej se na web výrobce do sekce informací pro továrny a výrobce. Tak se dozvíš jaký má mít vidlice rozměr korunka – střed pro ten který zdvih a pak si to doma oměř.

                0 0
              • sorak  

                tak jsem nameril 88mm, myslis, ze je to v poho na vidli, ktera ma byt „stovkova“?

                0 0
                • vlk  

                  To já bych se s tím nesmířil.Si od toho ještě odečti sag.Pak už se mi ten zdvih zdá být moc malý.Já mám 85 čistého po odečtení sagu a dnes si říkám, že bych na nezávodní použití zkousl i víc.

                  0 0
                  • vlk  

                    PS: Bych si to někde nechal přestavět-v autorizovaným servise.Podle výrobce je to nastavením uvnitř vidlice a nebo to vrátil tam kde jsi to koupil.Kdybys do toho lezl sám(někde ohlodal matky závity apod) tak by si mohl ztratit záruku.

                    0 0
                    • sorak  

                      tohle uz ma byt prestavena vidlice z 80 na 100mm

                      0 0
                      • kubad  

                        Možná ji fakt nepřestavěly – kontaktuj prodejce, pokud je čas pošly zpět, nebo pokud si šikovný, udělej si to podle manuálu sám, není to složité. A bude se ti to stejně časem hodit, pokud ji nechceš na servis někam nosit.

                        0 0
                      • Peslezedirou  

                        Možná to bude to samé – Měl jsem RVL 100 mm a taky jsem nedosáhnul požadovaného zdvihu. Vždycky si negativka čmajzla pár mm zdvihu, už nevím přesně kolik to bylo, měl jsem ji v továrním nastavení jen chvilku, ale odhaduju cca 5–10 mm. Poslal jsem ji k M1 aby se na ni podíval, zdálo se mi, že trochu přidírá. Vrátila se mi tak, že když nastavím těch 100 mm tak ten zdvih opravdu mám, negativka už nekrade :o) Bohužel jak toho dosáhnout neporadím, moc se ve vidlicích a jejich ladění nevyznám. Zkus M1 kontaktovat na mejla…

                        0 0
                • Listr  

                  Tak to mi asi nerozumíš. Kouknul jsem na ten web za Tebe a Reba 29" se zdvihem 100 má mít rozměr horní hrana korunky (spodní hrana spodní misky hlavovýho) ke středu (myšleno střed osy náby) 510mm. Zdvih 80mm má rozměr 490mm. Sám má Rebu Race ale normál průměr a moje rozměry sedí. Tak změř jseště jednou.

                  0 0
                  • kubad  

                    Už teď je tu jedna nesrovnalost zdvih 85 a 100mm je rozdíl 15mm ty uvádíš 490 a 510 to je 20mm. někde chybí 5mm.

                    0 0
                    • Honza z H  

                      Asi u 100 mm se počítá s vyšším sagem.

                      0 0
                    • Listr  

                      Reba race pro 29" se dělá buď 80mm nebo 100mm, takže těch 20mm je správně. Ty čísla jsem si nevymyslel, je to na webu výrobce v sekci informací pro továrny. Je tan normální okótovanej technickej výkres.

                      0 0
                      • kubad  

                        Ok pokud se dělá 80 nebo 100 tak to sedí. Díval sem se na 26" tam uvásí 85–100–115

                        0 0
                  • sorak  

                    meril jsem to primo na viditelne casti vnitrnich nohou – tzn. rozsah pohybu gum. tesneni vnejsich noh pri maximalnim stlaceni v nenafoukanem stavu a pri nafoukanem na max. povolenou hodnotu 160PSI

                    melo by to byt to same, protoze pokud vim, tak vnejsi nohy se nenatahuji – pouze rozsah pohybu vnitnich nohou urcuje zdvih…

                    0 0
                    • Listr  

                      Změř celej rozměr jak jsem psal, máš hned jasno a je po diskuzi. Obchodní označení 100mm nemusí být totožné s výrobním rozměrem. Auta jsou tak dvoulitry a ve skutečnosti to je 1983 atd.

                      0 0
                      • sorak  

                        to jako, ze 100mm je obchodni znaceni a ze vidle z tehle rady ma bezne zdvih napr. mezi 93–103mm?

                        0 0
                        • kubad  

                          Do plusu asi ne, ale klidně může mít o 5mm. míñ. Znovu opakuji záleží na množství oleje. Stačí dát o trochu víc a zdvih se snižuje. 100mm přesně nenaměříš nikdy

                          0 0
                        • Listr  

                          Jen jsem chtěl říct, že je asi zbytečný tady diskutovat o zdvihu vidle podle nějakýho rozměru, kterej není nikde danej v okamžiku, kdy máme technickej výkres od výrobce s danou kótou korunka střed. Změř ten celkovej rozměr, porovnej s rozměrem od výrobce a máš jasno – reklamuj nebo přestav vnitřek. Jo a ten rozměr má u sebe uvedenou toleranci ±5mm. Nicméně Ti dávám za pravdu, že i to co měříš ty má svou logiku, jen to nemáš nikde „na papíře“.

                          0 0
    • Tomas_001  

      Ahoj tuhle vidli mam take v 29". Výhozi hodnota je tech cca 80 a predeláním uvnitř se dá změnit zdvich na 100. Upravoval jsem si ji na jare sam a slo to celkem v pohode. Na webu je nekde navod.

      0 0
    • Bulda  

      tak vyfoukni pozitivky a nafoukni jen negativku, dim dostaneš doraz (max. stlačení), tam si udělej čárku (lihovkou třeba) a nafoukej opačně (tedy pozitivky, negativ uplně vypust) tim si na druhym dorazu (max. roztažení) a vzdalenost mezi tvoji znackou a horni hranou prachovky je maximalni zdvih

      0 0
    • dury  

      je nejaky rozdiel v tej 29" a 26" rebe co sa servisovatelnosti tyka ? chcel by som si kupit 29" bike a predajca argumentuje ze na to sa tazko zhanaju nahradne diely.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.