• lodyh

    Ahoj cestovatelé,

    vzhledem k tomu, že od mojí poslední cesty na Zakarpatskou uplynul už nějakej pátek, roste ve mě chuť mrknout se tam znova. Tenkrát to ale byly Gorgany a pěšárna na těžko, teď bych se rád povozil:) Vzhledem k omezenýmu času (cyrilometodějský svátky) to bude něco s dobrou dostupností, takže pravděpodobně Koločava (i když jiný tipy vítám).

    Poradí někdo, zdali má smysl o tom vůbec přemýšlet, je tam dost vhodnejch terénů na 3–4 celodeňáky? Poloniny vypadaj skvěle, ale nedovedu si to úplně v reálu s kolem představit, Gorgany, co jsem byl jsou jen šutry, nesjízdný.

    Preferovanej terén jsou řekněme polňačky a lesní cesty, samozřejmě ideální jsou nějaký traily nebo techničtější ježdění, ale v to asi nedoufám.

    Nějaký cestovky tam asi dělaj organizovaný akce, nebyl někdo? A nezbyly mu třeba mapičky s okruhama?:))

    Díky za jakýkoliv tipy:)

    0 0
    • Melvin  

      My byli loni v Rachivu. Sice jsme chodili po horach pesky, ale na kolo to tam vypadalo dobre. Dokonce se tam jezdi bikovy zavod a i par lidi na kolech jsme potkali. Jinak bych zkusil kouknout na bikemap.net nebo an stravu, na nejake trasy.

      0 0
      • lodyh  

        Díky za tipy, to mě vůbec nenapadlo, a překvapivě tam toho je docela dost. I když heatmap tam trochu hapruje. Rachiv nechavam prozatím napříště, pokud se neobjeví jeste někdo ze to je must do. Tu koločavu mám zaskrtlou jako nesplnenou:)

        0 0
    • Kolík  

      Posílám odkaz na náš cestovní deník týdenního výletu natěžko do Koločavy a pěší výšlap na poloninu Piškoňa v r.1998. Je to sice už dávno, ale řekl bych, že se toho na Podkarpatské Rusi moc nezměnilo. Na konci deníku je odkaz na pár fotek.

      Podkarpatská Rus 1998

      0 0
      • lodyh  

        Čtení na večer, paráda! Zatím to vypadá na třídenní bikepacking, přinejhorším to bude naslepo z mála informací…

        0 0
    • marasan  

      Tohle sem sel pesky loni

      https://mapy.cz/s/1zAsH

      a na kole to musi byt skvely. Spis bych rekl ze severu na jih, da se pak sjet dolu do Mizhhirie, nahoru na hreben se da nejspis dostat v tom lyzarskym stredisku pod Gumbou. My sli pesky z Volovce, ale to se vyjet neda, pokud nemas pasovej transporter, kterej sme tam potkali ;-)

      0 0
      • lodyh  

        Pecka! Tak to je druhej díl skládačky, protože první bude určitě polonina krásna z koločavy do usť čorné. Teď to ještě nějak smysluplně propojit a je hotovo:) Sakra, se těším:)

        0 0
        • marasan  

          Ted se divam, ze z Volovca vede precejen nahoru cesta, po ktere nejspis vyjel ten pasak. Je to ta vychodnejsi cervena na vrchol Plaj (1323). Zpatky do Volovca doporucuju taxikem, stoji par korun a jezdi furt.

          0 0
        • marasan  

          Jeste pokud byste pred koncem byli unaveni, doporucuju sjet uz po zelene, pak jsou tam 2 delsi useky, ktery budete muset tlacit, abyste si na zaver uzili dlouhej sjezd lesem.

          My letos jedeme zase. Bez kol s baglama.

          0 0
          • lodyh  

            Jo, to je dobrej tip, díky. A dokonce koukám, že pod tou lanovkou ve Volovtsi je snad nějakej bikepark či co.

            Myslím, že auto necháme v Mizhyrje, dáme rychlej transfer do volovtse, pak polonina, něco – něco (ještě domyslim, ideálně tam ještě nacpat siněvyr) – koločava – krasna – ust čorna – a po offroad cestě zpět, to bude na ty tři dny tak akorát.

            Já právě byl na východě před třemi lety, pak samej západ, a už mi to taky chybí:)

            0 0
            • marasan  

              Jestli myslis Sinevyrsky jezero, tak to prej nestoji za to. Nejaky holky nas od toho zrazovaly, ze se jedna o mrzkou turistickou destinaci. Takovej Vaclavak v lese. Nebyli jsme tam.

              0 0
              • lodyh  

                Tak to je dobrý vědět, ono je to stejně trochu z ruky.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.