• lazza

    Zdar,

    spustil jsem první verzi www.mtbkrivoklatsko.cz Do doby, než na Křivoklátsku vyhlásí národní park, budou stránky funkční (a to nemusí být dlouho, bohužel).

    Pokud sem jezdíte často a máte chvíli času, okomentujte/o­hodnoťte okruhy, sjezdy, pajzly.

    Za konstruktivní připomínky budu rád. Klidně přímo do commentů na stránkách.

    Díky

    0 0
    • File12  

      Super. Minulej podzim jsem jel takovej 90km okruh a bylo tam i cesta z Krakovce na Zvíkovec a ty brody jsou pecka :)

      0 0
    • Sipal  

      Myšlenka dobrá, ale je vidět že to je první verze, předpokládám že máš v plánu to dál vylepšovat.

      Konstruktivní připomínky

      • proklik na mapu v .jpg formátu je poměrně unfriendly, proč není proklikrovnou na trasu na mapách? Po chvíli jsem rezignoval na zkoumání kudy trasyvedou a jestli by nešly navrhnout líp, z toho náhledu to poznat nejde
      • navigace přes menu je dobrá pro pár odkazů, ale ne proněkolikaúrovňové seznamy; určitě to chce i seznam tras, kde jen budešklikat tam-zpět; hledat pořád něco v popup menu je po chvíli otrava,nevíš co už jsi viděl a co ještě ne
      • jestli jak píšeš redakční systém nepodporuje gpx a kml, tak změňsystém dokud to máš malé a je to jednoduché; jestli ty stránky chcešprovozovat nějak smysluplně, stejně se tomu nevyhneš a čím dřív touděláš pořádně, tím víc práce si ušetříš v budoucnu
      0 0
      • Pan.Fazole  

        proklik na mapu v .jpg formátu je poměrně unfriendly, proč není proklik

        rovnou na trasu na mapách? Po chvíli jsem rezignoval na zkoumání kudy trasy

        vedou a jestli by nešly navrhnout líp, z toho náhledu to poznat nejde

        Souhlas, ale jde si stáhnou ten GPX a přetáhnout do okna s mapama.cz (ale je to takový zbytečný mno)

        Ale jinak díky za tvojí práci. Možná o víkendu zkusim.

        0 0
        • hawrda  

          Já bych se na vybodnul.Nemá cenu pořád někomu zametat cestičku.Čím míň lidí bude o všech těch cestách vědět,tím lépe.Takhle budete akorát provokovat zastánce NP.Jen můj názor…

          0 0
          • lazza  

            Taky jsem tímhle názorem prošel.

            Ale nakonec jsem usoudil, že čím víc lidí bude o těch cestách vědět a čím víc lidí si zvykne na Křivoklátsko jezdit, tím silnější bude tlak proti omezování cyklistů v budoucím parku.

            0 0
            • Sipal  

              Přesně tak, v podstatě všechno to jsou značené cesty, žádný ilegál, není důvod se nepodělit. I když jestli má být národní park, předpokládám že turisti budou ti poslední, koho se stát bude ptát.

              0 0
              • lazza  

                Tváří se, že se budou ptát alespoň obcí. Ale nejspíš je nechají konat veřejné besedy, referenda, aby pak v létě – za okurkový sezony, kdy se každý bude slunit na Jadranu a park bude vzdálená, nezajímavá abstrakce – ho prostě vyhlásí.

                0 0
          • karliner  

            Ale špatnej.

            0 0
            • hawrda  

              Se uvidí.Třeba ty mapy nakonec uvítají i případní budoucí strážci parku.Budou vědět,kde lapit cyklony.

              0 0
              • karliner  

                Park v nějaké dohledné době ani nebude.

                0 0
                • Sipal  

                  Nechci malovat čerta, ale našel jsem třeba http://ekolist.cz/…n-pristi-rok. Minimálně v teoretické rovině ta myšlenka pořád žije. Bojím se, že státní aparát už nabral směr a jednou to prostě dotáhnou.

                  0 0
                  • lazza  

                    Je to mnohem horší: v únoru se konala konference, na níž byli pozváni starostové místních obcí, zástupci MŽP a MZ, kde se přeli o budoucí formě ochrany Křivoklátska s tím, že do příštího pololetí budou jasná stanoviska obcí. Mluvil jsem s jedním ze zastupitelů, který tvrdí, že zákon o zřízení NP by mohl projít už v červnu/červenci, aniž by se čekalo na výsledky „místních referend“. Je to nepodložené, vím, ale teď už se nejedná ani tak o to, jestli park bude, jako spíše o tom, kdy a v jaké podobě vznikne.

                    0 0
                    • karliner  

                      No, podobné hrůzné zvěsti o nezadržitelném procesu vzniku NP Křivoklátsko jdou už dobrých 8 let. Dokonce i nejaktivnější petenti z řad BF na svoji probajkerskou aktivitu několik let kašlou a téma NP Křivoklátsko nezajímá ani Čembu. Jestli teda ještě existuje. Neviděl bych to nijak černě ani z toho důvodu, že nejsou stanoveny hranice (dříve stanovené neplatí..), rozsahy jednotlivých zón atd.

                      0 0
      • lazza  
        • S tím proklikem na nečitelný náhled mapy máš pravdu. Původně toměl být jen informační jpg.obrázek, ale není na něm stejně nic vidět,takže link přímo na mapy.cz bude mnohem pružnější, efektivnější.
        • Namísto popup menu bude asi vhodnější postranní sekundární menu,protože zejména u MTB sjezdu se to rozbaluje hluboko pod spodní okrajmonitoru. Budu muset změnit celou šablonu.
        • dělám to ve Wordpressu, který kromě kml, gpx nepodporuje ani svg adalší formáty; nechápu důvod. Ten systém je ale tak uživatelskypří­větivý, že u něj zůstanu. Přivedls mě ale na myšlenku vložitjednotlivý (zapakovaný) gpx soubory přímo pod jednotlivé trasy/sjezdy. Budeto transparentnější, než stahovat pořád balík souborů.

        Každopádně dík za postřehy.

        0 0
        • Sipal  

          S tím Wordpressem, že nepodporuje nějaké formáty, to nechápu. To je pokud vím systém v PHP, na kterém se dá udělat v podstatě cokoliv. Možná zkus pohledat nějaké pluginy, určitě už to někdo řešil a vyřešil.

          Jinak jestli můžu ze zkušenosti poradit, nepodceňuj uživatelskou přívětivost – pokud budeš lidem komplikovat běžné činnosti (download GPX v zipu je pěkný příklad, nebo výše navržené přetažení GPX do mapy), znechutíš je a nebudou se vracet. Radši věnuj víc času hledání řešení, neříkej si že to je přece jen klik nebo dva navíc. BFU to nezajímá a neřeší, prostě ho něco naštve, něco nepochopí na první pokus, odejde a už se ti nevrátí.

          0 0
          • lazza  

            S tou uživatelskou přívětivostí se nedá než souhlasit. Mně samotnému se taky nechce stahovat, rozpakovat, přetahovat. Bohužel linky na mapy.cz zobrazují jen prostou mapu bez vykreslené trasy. Bude to asi větší oříšek, než jsem myslel.

            0 0
    • stephanosvd  

      Pěkný počin jen tak dál.

      Vedle již napsaného: co přidat galerii nejzajímavějších částí a u map vyznačit obtížnost úseků.

      To menu je zvolené kvůli tabletu či proč nehodit strukturovaně do strany? Pač například monitory jdou spíše do šířky než do výšky …

      PS:Osobně ač si často Křivoklátsko užívám, tak jsem spíše pro NP ;-)

      0 0
      • Sipal  

        Zkus to „pro NP“ trochu rozvést.

        0 0
        • karliner  

          To by mne jako pravidelného návštěvníka také zajímalo. Vzhledem k téměř nulovému provozu turistů a cyklistů po TZ mimo nejprovařenější okolí Křivoklátu (které by stejně do parku ani nepatřilo) a zanedbatelné těžbě dřeva je totiž, podle mého názoru, vyhlašování NP naprosto zbytečné.

          0 0
        • stephanosvd  

          Zdůraznil bych to osobně, jelikož navrhovaných 16% ze stávající rozlohy CHKO mne nikterak neomezí.

          Opravdu asi nemá smysl rozepisovat již několikrát všemožně diskutované eko{-nomické,–logické} přínosy, jen bych opisoval co už je všude na netu.

          0 0
          • lazza  

            Studoval jsem všechny zprávy na netu poměrně pozorně, ale ty ekonomické přínosy mi unikají. Jediný argument, o který se v tomhle směru opírají, je nárůst turistiky a s ním spojené vybudování infrastruktury, která údajně zvedne zaměstnanost. Podle mého soudu je to nepodložený argument: žádné nové hotely, penziony, restaurace ve Zbečně, Roztokách, Karlově Vsi, Nižboru ani jinde nevzniknou, protože ani do těch stávajících nikdo moc nejezdí. A přejmenování na NP ani navýšení rozpočtu správě NP to nezmění. Jediné místo, které to turisticky vytíží, bude Křivoklát. A právě to místní odmítají: už dneska je v sezoně/o ví­kendech Křivoklát neprůjezdný, při akcích je nemožné zaparkovat atd.

            Nechci být fanatický odpůrce NP a podle toho, co prezentuju na stránkách, tak snad ani nepůsobím. Ale bojím se, že sotvaže se vyhlásí park, tak navzdory volnému pohybu místních kdekoliv, ochranáři všude nasází zákazy vstupu, a naše „svoboda pohybu“ zůstane jen na papíře.

            0 0
          • Sipal  

            No přesně na to osobně reaguju, zajímalo by mě co ty osobně vidíš za přínos. Pravděpodobně s tebou ani nebudu polemizovat, jen by mě to prostě zajímalo, jak to vnímá člověk, který je pro NP.

            0 0
            • stephanosvd  

              Právě, že nevidím důvod proč legislativně více neochránit alespoň jádro velmi zajímavé krajiny, naopak bych přivítal i rozšíření druhé zóny blíže k mému bydlišti, jelikož to co se děje ve třetí je učebnicový příklad nevhodného lesního hospodaření a např. rychlost odtoku vody v některých regionech kol Rakovnického potoka je jen tou pomyslnou třešničkou.

              Je opravdu těžké prediktivně určit vliv na turismus, ale pravděpodobně by nedošlo k zhoršení aktuální situace, že. Také neberu jako směrodatný jeden z pro argumentů často zmiňovaný rozvoj upadajícího sociálního života v některých vesnicích, přeci jen to chce i aktivnější přístup v tvorbě projektů a jejich propagaci. Optimální by samozřejmě bylo vytvořit třeba mezi Bukovou a Městečkem nějaké bikecentrum ;-)

              0 0
              • lazza  

                Region kolem Rakovn.potoka myslíš hlavně oblast kolem cykostezky z Křivoklátu do Rakovníka? Můžeš to s tím odtokem vody rozvést?

                0 0
                • stephanosvd  

                  Třeba z Pavlíkovských vršků jsou krásně vidět vykácené široké pásy ve stylu sjezdovky, které jsou souvislé od hřebene až do údolí. Je pravda že některé mýtiny na Špičáku jsou obnovovány, ale opět smrkovou monokulturou (sem tam pás borovice). Jinak lze lehce dohledat názorné porovnání v zadržování vody u lesní půdy v klidu a pak strání prošpikované širokými cestami pro těžkou techniku.

                  0 0
      • lazza  

        Na fotogalerii pracuji průběžně a nejspíš to zabere komplet sezonu – zde jsou jenom nástřely, který se mi v uplynulých slunečních dnech podařilo zachytit.

        http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…nkova-stran/

        http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…sky-okruh-2/

        S tím menu už to navrhoval Sipal, na straně to jistě bude vhodnější. Prozatím jsem alespoň rozbalil všechny odkazy po pravý straně webu: je to sice příšerně dlouhý (nedá se to sbalit), nehezký, ale snad o něco použitelnější. Šablona, jíž používám, bohužel nebyla zvolena nejvhodněji, takže do budoucna mě čeká zásadní řez v její obměně.

        0 0
        • Lenka.05  

          Já to jela vždycky jen od Klíčavy nahoru (tvůj první odkaz) a vždycky už jsem měla tou dobou dost za sebou, takže na tu cestu nemám nejlepší vzpomínky, i když je jinak určitě moc romantická : ))

          0 0
          • manas.pete  

            Měl jsem to taky tak. Až když jsem otočil směr a začal po té trase jezdit opačně a od Klíčavy se vracel směrem na Písky, tak jsem si to začal užívat. Zkus to někdy, ten sjezdík, myslím, stojí za to :-)

            0 0
          • lazza  

            No tak kdybych to jezdil jako ty nahoru, taky bych si asi moc romantických vzpomínek taky neuchoval – zpočátku je to fakt strašnej krpál. A to jsem za sebou neměl obvykle nic :-). Otočit to, jak navrhuje manas.pete, je ideální: červená zvedající se od klíčavský hráze k Pískům je pozvolná a krásně „jetelná“ i do kopce.

            0 0
            • Lenka.05  

              Jj, to je ideální směr jak říkáš. My tam jezdili vždycky v rámci Nižborského Freecoolina, takže až tak na výběr nebylo. Jinak je tam okolí fakt krásné. Jezdívali jsme k babičce na Rudu, les za barákem..taky paráda, taky jsou tam krásné cesty.

              0 0
              • lazza  

                V pondělí jsem nafotil pár fotek z Kovářova luhu. Je to rokle kopírující červenou z Kalů do údolí Klíčavy, o který tu byla řeč. Ale cesta luhem je mnohem pohodlnější, méně exponovaná a představuje dobrou alternativu právě k červené. Dalo by se tudy frčet – s trochou opatrnosti – i s dětmi.

                http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…oli-klicavy/

                0 0
                • Lenka.05  

                  No vida, to vypada dobre, priste zkusime :)

                  0 0
                  • André Vebr  

                    Kovářův luh jezdím pravidelně nahoru a musím říct, že je mnohem friendly, než ta červená na Kaly :)

                    0 0
                    • ruza  

                      Kovářův luh jsem jel 4.4. poprvé a je to pěkné stoupání cca. 2,5 km.

                      Bohužel jsou tam na třech místech spadlé mohutné stromy a musí se to dost nepříjemně obcházet pravým svahem.

                      Ve sjezdu po červené také asi tři stromy, to se ale dá objet, nebo podjet.

                      0 0
                      • lazza  

                        Jel jsem dneska (5.5.) červenou z Kalů ke Klíčavě a musím potvrdit – podcenil jsem jeden ze spadlých stromů a málem se ksichtem nabodl na jednu větví, co trčela ven jak kopí.

                        Kovářův luh vypadá, že je zcela opuštěný, ale místní (nejspíš hajný? ochranáři?) se dost starají: před Vánoci tam padl strom, kořeny vyrvaly takřka celou cestu. Do 14 dní tam byla cedule zákazu vjezdu aut, za dalších 14 dní byla jáma vysypána, cesta zprůjezdněna. Takže věřím, že to časem vyspraví.

                        Dneska jsem poněkolikáté zopakoval sjezd ze Skalky/Mařtál­ky/Staré Mýtě do Žloukovic a musím říct, že mi připadá čím dál tím romantičtější. Omluvte strašlivou kvalitu fotek: měl jsem jen skoro vybitej telefon a takřka vybitej foťák tý nejlacinější cenovky. Kombinoval jsem zoufale oboje s výsledkem níže.

                        http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…izovy-potok/

                        0 0
                        • André Vebr  

                          To muselo spadnout min. týden při to větru. Jinak Kovářův Luh opuštěný není, je tam docela (podle stop od traktorů) živo. Takže si myslím, že nejp. do 14ti dnů to bude čistý.

                          0 0
                        • raw 4  

                          ten sjezd u obory s tak krasnýma výhledama..lu­xusní..

                          0 0
        • Sipal  

          Jestli ještě můžu jednu konstruktivní – koukal jsem na ty Berounské okruhy a nevím jestli je to úmysl, ale ty se celkem důsledně vyhýbáš všem zajímavým úsekům a vedeš to hlavně po asfaltu. Sjezd z Velízu, červená nad Žloukovicemi do Nižbora (vlastně i sjezd od Leontýna), singl a sjezd u Vraní skály…vypadá to, že to asi znáš spíš severně, tak to ber jako tip, pokud si chceš víc zabajkovat.

          0 0
          • lazza  

            Já všechny ty trasy znám. Ale okruhy jsou míněný spíše pro rekreační cyklisty, rodiny apod., což v Charakteristice tras uvádím. Z tohohle důvodu se v okruzích vyhýbám těm technicky a bajkersky zajímavým úsekům, o kterých píšeš. Pro bajkery jsem všechno vypíchl v MTB sjezdu (Vraní skála).

            Tou červenou mezi Jenčovem a Muňavou jsem za poslední půlrok párkrát jel. Ale připadá mi to na začátku docela ošklivý – koleje od traktorů, větve, občas padlý strom. Raději ji objíždím vrchem po lesácký „silnici“.

            0 0
    • ruza  

      Bydlím 3 roky v Broumech…tak se juknu, co tu ještě neznám. Dík

      0 0
    • rici86  

      jsem ze Zdic, takže určitě tyto stránky rád využiji :) díky

      0 0
      • lazza  

        Díky za podporu.

        Pokud najdete chvíli, „ohvězdičkujte“ nebo připište pár commentů ke zdejším hostincům v kategorii Kde se najíst. Já je nějak nestíhám všechny objíždět :-). Ještě jednou dík.

        0 0
        • Rokro  

          Zvaž návštěvu a pozdější zařazení občerstvení Na hřišti v Broumech. K jídlu si tam sice dáš leda tak klobásu, ale pivní fajnšmekry jistě potěší, že tam kromě Budvaru má vždy na čepu jedno pivo od Matušky (malý pivovar přímo v Broumech).

          Obdobně by za zmínku možná stála restaurace v Berouně přímo v pivovaru Berounský medvěd. Kdo rád ochutná něco jiného, než europivo, tak tady může (mají i slabé cyklopivo). Jídlo normálka, děti aspoň na chvíli zaujme po dvoře rozestavěná bojová technika a je to strategicky blízko nádraží.

          0 0
          • lazza  

            Koukal jsem na ten broumovský pivovar a vypadá to dost lákavě. A Medvěd je taky vyhlášený široko daleko. Zejména to prostředí, ve kterým se nachází, je originální :-)

            Jinak je škoda, že v Broumech Na hřišti nevaří – ta kategorie restaurací je podmíněná právě teplou kuchyní. Spíš se to hodilo zmínit přímo v popise trasy přes Broumy.

            Berounský podniky jsem tam vůbec nezahrnoval, protože by jich bylo nepočítaně. Ale každopádně Black Dog nebo třeba Medvěd stojí docela nad okolním průměrem…

            Jinak díky za commenty přímo na stránkách.

            0 0
          • karliner  

            Na broumském hřišti, se vyskytuji poměrně často (mám cca 10 km chajdu) a naučil jsem se brát si ssebou jen stovku cash, na dvě pivka a hořčicové brambůrky, protože Matuška je fakt skvělý.. Na čepu bývá víc druhů, obvykle dvě až tři a celý sortiment mají v lahváčích. V Medvědovi se v poslední době, alespoň u mne, vrší spíše zklamání – neochotný personál, proměnlivá kvalita jídla i piva…

            Co se týče občerstvení „bikers friendly“ v Berouně – jednoznačně doporučuji Barevný bufet

            Na kola je vidět i zevnitř (když je hezky – funguje zahrádka), majitel půjčí zámek, jídlo skvělé, suverénně nejlepší káva v Berouně a širokém okolí (s výjimkou sesterského podniku Šťastná koza), lahvový Kocour mnoha druhů, časem přibude prý i nějaké točené a servisní zázemí pro opravu drobných poruch a defektů.

            0 0
            • lazza  

              Matuška zní čím dál tím líp.

              Ale ten Barevnýej bufet mě neoslovil: podle sortimentu tam servírují vegetariánskou­/veganskou (?) kuchyni a ta moc mi nesedla (i když musím uznat, že je vše připraveno poctivě, čerstvě).

              Jinak kafe jsem tam pil snad nejhorší v životě – strašná octová kyselina. A to si melu každý den čerstvou z nižborský pražírny nebo Čertsvý kávy, tak snad takovej kávovej laik taky nejsem. Buď jsem měl na kafe jenom smůlu a nebo mám propastně jiný chuťový buňky.

              0 0
            • Rokro  

              Hořčicové brambůrky, hmmm, to zní lákavě, musím zkusit. Třeba se tam někdy potkáme, na Matušku tam jezdím 20 km z Berouna, stojí to za to.

              Ten Medvěd, tam je to o tom, jak se personál vyspí. Jednou jsem tam přitáhnul večer partu po vyjížďce a číšník zpočátku protivnej, ale pak se srovnal a byla s ním prdel a byl ochotnej.

              0 0
              • karliner  

                Až tam uvidíš opřeného černého Scotta Addict, tak to jsem já :-)

                0 0
                • ruza  

                  Tak si představte, jaký je to přemlouvání tam nezastavit, když se vracím z vyjížďky. Mám to asi 400m pod barákem :-)

                  0 0
          • lazza  

            Včera jsem se přimotal na Kolečko v Křivoklátu: sice to vedou jako občerstvení, ale měli i guláš, krkovici a výtečný očka. Vrchní mluvil o tom, že by zde rád udělal bike-servis a v květnu by snad měla být testovačka celopér.

            0 0
          • lazza  

            Připojil jsem Hřiště z Broum: jestli můžu Vás, kdo se tam často nacházíte, poprosit o komentář, event. hvězdičky. Sám se tam teprve chystám…

            http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…ka-na-hristi

            0 0
            • lazza  

              Připojil jsem Hřiště z Broum: jestli můžu Vás, kdo se tam často nacházíte, poprosit o komentář, event. hvězdičky. Sám se tam teprve chystám…

              http://www.mtbkrivoklatsko.cz/

              0 0
            • karliner  

              Určitě toho máš hodně, ale mezi hospůdky bych zařadil hospodu v Bránově (mívají nebo alespoň mívali Matušku), ranč Breezeway ve Březové (celkem dobré jídlo) nebo hospodu ve Svaté (suverénně nejlepší jídlo mezi Berounem, Žebrákem a Křivoklátem (Roztokama), srub u parkoviště pod Točníkem (jídlo kategorie „dá se..“, zejména když se po tobě sápe hlaďák), ve Skryjích docela ucházející Pension Trilobit nebo hospůdka u Grillů, pro milovníky 80.let camp Na Slapnici (fakt se tam nic nezměnilo..).

              0 0
              • AV  

                O hospě na Bránově se tvrdívalo, že dělají nejlepší ´utopence´ široko daleko.

                Pravda, před 45. lety …

                8-)

                0 0
              • lazza  

                Dík za info.

                Bránov myslíš U Vitoušů? Ve Svaté Restauraci Na Svaté?

                V Točníku Hostinec U Svatého Václava?

                0 0
                • karliner  

                  Bránov – asi jo, nevim o tom, že by tam byly dvě hospody, ve Svaté – to je ona, ale jiná tam stejně není. V Točníku myslím jinou – je u cesty na hrad tady

                  0 0
                  • lazza  

                    Připojil jsem několik dalších hospod dle doporučení. Časem tam nacpu i odkazy na jejich stránky nebo alespoň kontakty (prozatím jsou linky jen pro Branov a Broumy):

                    http://www.mtbkrivoklatsko.cz/kde-se-najist/

                    Máte někdo zkušenost s občerstvením v Karlově Vsi – dá se tam najíst, slušně napít? Jen jsem tudy párkrát projížděl mimo sezonu…

                    0 0
                  • lazza  

                    Připojil jsem několik dalších hospod dle doporučení. Časem tam nacpu i odkazy na jejich stránky nebo alespoň kontakty (prozatím jsou linky jen pro Branov a Broumy):

                    http://www.mtbkrivoklatsko.cz/kde-se-najist/

                    Máte někdo zkušenost s občerstvením v Karlově Vsi – dá se tam najíst, slušně napít? Jen jsem tudy párkrát projížděl mimo sezonu…

                    0 0
                    • karliner  

                      Bývalá vyhlášená hospoda je už mnoho let zavřená, napít se dá ve stánku na kraji vsi, jestli mají k jídlo něco než nanuky a tatranky netuším, nikdy mne nenapadlo tam zastavit, když Broumy jsou tak blízko :-)

                      0 0
                      • lazza  

                        Hm, nanuky a sušenky asi nejsou důvod, proč tu zastavovat.

                        0 0
                    • Rokro  

                      Párkrát jsem byl na zahradě u toho stánku na konci vesnice pod kopcem – točí tam Bakaláře a nějaký párek nebo klobásu jsem tam myslím já nebo někdo z kamarádů kdysi požil.

                      Po výjezdu od řeky se jedno pivko tady hodí na zahnání žízně a v Broumech je pak ten Matuška už pro chuť :-)

                      0 0
                      • lazza  

                        Vidím, že všechny cesty vedou stále k Matuškovi :-). Asi tam o víkendu vezmu děti na výlet.

                        0 0
                        • karliner  

                          Pozor na timing. Letos jsem tedy ještě nebyl, ale o víkendech se v minulých letech otvíralo až ve 14:00

                          0 0
                          • lazza  

                            Jojo, dík za upozornění. Chystám se až odpoledne. V dubnu bývávalo o víkendech už otevřeno?

                            0 0
                            • ruza  

                              Zítra přijede kámoš z Práglu tak mu to tady chci ukázat. Vyrážíme v 10h z Broum …pokud by se někdo chtěl přidat.

                              Zkontroluju ten Kovářův luh, dáme tak 3–4h a končí se s Matuškou :-)

                              0 0
                              • lazza  

                                ja jedu jen s malyma detma, takze neodhadnu, kdy a jestli k Matuskovi vubec dorazime. uzijte si to, ma byt sice pod mrakem ale teplo.

                                0 0
                              • lazza  

                                ja jedu jen s malyma detma, takze neodhadnu, kdy a jestli k Matuskovi vubec dorazime. uzijte si to, ma byt sice pod mrakem ale teplo.

                                0 0
                            • Rokro  

                              Letos jsem tam už párkrát byl a vypadá to, že platí, že ve všední den má od čtyř a o víkendu od dvou.

                              V neděli se tam nejspíš hned po druhý hodině taky s kamarádem ukážu.

                              0 0
                          • gargamel  

                            Ano, je to i na web stránkách

                            0 0
                  • Rokro  

                    Včera jsem prověřil ten Branov. Je to tedy hodně za kopečkama :-)

                    Jmenuje se to u Vitoušů, je to takový zastřešený dvorek u rodinného domku, docela idylka. Připadal jsem si tam jak na návštěvě v rodině, byl jsem jediný zákazník, zavřeli psy a pustili mě dál. Matušku mají!

                    0 0
                    • lazza  

                      :-) Zavřeli psy. To je jak na pozemku Montgomery Burnse – ale naopak.

                      0 0
                    • karliner  

                      Branov je dobrá zastávka na cestě Údolí hříchu – Eremitova stezka – Bránov – Zpropadený zámek – Kouřimecká rybárna – Jelenec – Oupořský potok.

                      0 0
                      • Sipal  

                        Ta Eremitova stezka je sjízdná? Žádný horolezecký vložky?

                        0 0
                        • gargamel  

                          Eremitova stezka sjízdná. Ve směru od Roztok se akorát kousek vyšplháš (vytlačíš) na vrstevnicovou stezku a pak už pohoda.

                          0 0
                          • lazza  

                            Dneska jsem jel prvně Eremita, tak připojím zážitky: nádherný, do skalní stěny zasekaný singl bez nějakých (až na jedno dvě místa) technických bariér. V každým případě jsem to skoro celý vedl: stezka nemá víc než půl metru, tu a tam drbne člověk ramenem/řídítkem o skálu nebo vykloněný strom, a ta díra po pravý ruce, která vede kolmo dolů, mě pokaždý donutila slézt.

                            Z bajkerskýho hlediska je to ovšem lahůdka.

                            Připojuju pár fotek pro ilustraci.

                            0 0
                      • lazza  

                        Na konci zimy jsem se pokoušel dostat od Velký Pleše ke Zpropadenýmu zámku a těžce jsem v lesích zabloudil – v mapě některý zakreslený cesty mizí v polomech a naopak jsem narážel na ty nikde nevyznačený, o kterých jsem netušil, kam vedou. V opačným směru od Bránova cestu k Zámku – předpokládám – najdu snáz..?

                        0 0
                        • Sipal  

                          Najdi tuhle křižovatku http://www.mapy.cz/s/hthz, je docela výrazná a poznáš ji celkem snadno. Potom musíš podél rokle dolů po její levé straně a tam už neuhneš. Jinak se tam dá bloudit pěkně, o tom žádná. A žádný zámek tam není.

                          0 0
                      • Rokro  

                        Ta trasa zní lákavě. Je to lepší jet ve směru, jak popisuješ nebo od Broum? Docela bych se tam o víkendu podíval.

                        0 0
                      • Rokro  

                        Předpokládám, že je to takhle: http://www.mapy.cz/s/htkx

                        0 0
                        • karliner  

                          Zhruba tak, ale jak psal Sipal, je tam spousta cest a na mapy se nelze spoléhat, chce to zkoušet. Lepší z Údolí Hříchu. Protože jsem rebel, ještě jsem si to zpestřoval kolem Oupořského potoka až k soutoku s Prostředním a pak nahoru k rozcestníku nad Bušohradem a od Bušohradu koem Jouglovky na hřiště ;-)

                          0 0
                          • lazza  

                            Oupořský potok směrem na Týřov – dá se tam vůbec projet? Starci vypravovali, jak se tam ještě na ukrajinách před tucty let prodírali…

                            0 0
                            • karliner  

                              Je tam normální lesní cesta, pravda, vyzdobená značkou zákazu vjezdu kol, vchodu pěšáků atd. Od půlky května dále to žádnej šlágr není, místy jsou kopřivy do výše chlapa. Když nestihneš teď, tak zase až na podzim… Stojí to za to.

                              0 0
                              • manas.pete  

                                Prosím Tě, dá se vyjet po žluté TZ směrem od Skryjí na zříceninu Týřov, nebo to budu / budeme tlačit? Dík.

                                0 0
                                • lazza  

                                  Není to sice na mě, ale: žlutou na Týřov jsem párkrát absolvoval – ale pěšky. Je to úzká stezka pár desítek metrů nad vodou, vyhlídková místa a plošiny, prudký sráz přímo do vody. Pokud ztratíš balanc a žuchneš na blbou stranu, tak se – podle mě – přizabiješ/utopíš. Ale pár cyklistů jsem tu viděl (tlačit :-).

                                  Spíš bych se chtěl zeptat: na Týřov se údajně dřív chodilo z druhý strany od Kouřimecký rybárny. U rybárny jsem našel i zbytky značky. Je to z týhle strany ještě dneska průjezdný/schůdný?

                                  0 0
                                  • Sipal  

                                    Hlavně je to ilegál, ne?

                                    0 0
                                    • manas.pete  

                                      Ilegál – tím myslíš „cyklistům vstup / vjezd zakázán“?

                                      0 0
                                      • lazza  

                                        Na žlutou od Skryjí na kole smíš – žádný zákaz tam není (nebyl). Ale většinu lidí by to nejspíš ani nenapadlo :-)

                                        0 0
                                        • manas.pete  

                                          :-) chápu, takže praštěný nápad, vzít tam partu, kde budou i ženský (byť zdatný bajkerky)… = odpískáno :-(

                                          0 0
                                          • lazza  

                                            Jestli jsou to zdatný bajkery bez závratě, tak je tam klidně vezmi: podle mě si to užijou a sklidíš jenom pochvalu :-). Já to posuzuje podle sebe – technicky na tom extra nejsem a závratě mám i na žebříku, když trhám hrušky. Takže jsem se automaticky zařadil mezi lidi, co by se tam kolem nevydali.

                                            0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          není to tak, že v NPR je obecně kolo zakázaný a jen se značkou povolují vjezdy?

                                          0 0
                                          • lazza  

                                            Fakt je ten, že na kole do NPR můžeš jen po silnici nebo místní komunikaci. A to tahle žlutá určitě není.

                                            0 0
                                      • Sipal  

                                        Myslel jsem Rybárna – Týřov, je to NPR. Žlutá od Skryjí nevím, ale zřejmě taky – vypadá to že je uvnitř NPR a není cyklo.

                                        0 0
                                        • lazza  

                                          Je to bohužel tak – žlutá je také uvnitř NPR.

                                          Jinak z trochu jiného soudku: začala zase děsit noční můra jménem Národní park, který se tu řešil asi měsíc nazad. Včera došly do schránek tiskopisy, vyžádané hejtmanem kraje, ohledně souhlasu/nesouhlasu s vyhlášením parku.

                                          0 0
                                    • lazza  

                                      Vede do přes NPR Týřov, takže jo. Pokud máš teda na mysli tu stezku od rybárny…

                                      0 0
                                  • manas.pete  

                                    Dík za info. Já právě vůbec nevím, jak to v okolí Týřova vypadá. Ač mám Křivoklátsko docela procouraný (na biku), Týřov mi v portfoliu chybí.

                                    0 0
                                  • AV  

                                    .. v létě kopřiv „pokokot“

                                    0 0
                                  • vlk123  

                                    Před dávnými a dávnými lety…původně vedla červená TZ Skryje most – Týřov (pod hradem) – Kouřimecká Rybárna a dále do Roztok. Z ní odbočovala TZ (nejsem si jistý jestli M nebo Z) Týřov (pod hradem) – Luh a to údolím Úpořského potoka a z ní vedla tvarová odbočka na hrad z údolí potoka. Údolím Úpořského potoka byla pěkně sjízdná cesta. Úsek pod hradem asi 2 km se spoustou brodů.

                                    Dnes je červená TZ i TZ údolím Úpořského potoka zrušena a většinou značky zamazány. Takže podle legislativy na ně v PR nesmíš ani pěšky.

                                    Úsek od mostu na hrad je přeznačen na žlutou TZ a je to pěšinka na kole sjízdná s občasným nošením a přenášením.

                                    0 0
                                    • Sipal  

                                      Jen si dovolím upřesnit terminologii – je zásadní rozdíl mezi PR (kam na kole můžeš i na neznačené cesty) a NPR (kam můžeš jen po značených). Příklad z blízkého okolí třeba PR Stříbrný luh, kam se může.

                                      0 0
                                      • lazza  

                                        Přesně tak. A pro bajkery naštěstí.

                                        0 0
                                      • vlk123  

                                        JJ, pravdu máš. Jen jsem se zasnil a zavzpomínal na prošlé časy, kdy se PR, NPR, CHKO, NP asi moc neřešilo.

                                        Trasa (ještě na HT) Beroun – Děd – Vraní skála – Veliz – Luh – Týřov – Skryje – Jezírka – Týček – Výrovka – Údolí ticha – Točník byla jedna z nejoblíbenějších na podzim nebo v předjaří. A to jsme nepotkali ani turistu ani bikera!!!

                                        0 0
                                • karliner  

                                  Jak píšou ostatní, jednak se tam asi nesmí (ale tím si nejsem jistý) a druhak to je docela náročné na skill. A když bude hezky, zprudíš spoustu pěších turistů.

                                  0 0
                                  • manas.pete  

                                    Dík. Už jsem pochopil, že to asi nebyl nejlepší nápad na bike trip.

                                    0 0
                          • Rokro  

                            No tak to je hezký, dík za tip. Ale až tam z Berouna dojedu a pak se s trochou bloudění vyšťavím v těch lesích a vyplazím se až nahoru k Jouglovce, tak už pak na hřišti zkolabuju a vracet se ještě domů na kole mě už nikdo nedonutí ;-)

                            Včera jsem Na hřišti ochutnal dva Osvoboditele (čtrnáctka, co Adam uvařil k výročí) a dobrý. Koukal jsme tam po černým Scottovi, ale nebyl jsi tam.

                            0 0
                            • karliner  

                              Byli jsme tam v sobotu. Na čepu pařez – výborný a raptor neopovážili jsme se :-)))

                              0 0
                              • Rokro  

                                Jo, bylo to dilema, černej pařez si dávám rád, ale novinku jsem musel ochutnat přednostně.

                                0 0
                • Rokro  

                  Máš tam chybku copy+paste :-)

                  SKRYJE – Restaurace na Svaté

                  0 0
    • lazza  

      Jezdíte někdo dolů ze Stradonickýho oppida?

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…ce-hradiste/

      I kdyby ta cesta byla uklizená, sotva se na tý šikmý ploše držím. A přiznám se, že v některých místech i vodím.

      0 0
    • lazza  

      Během uplynulého týdne jsem se věnoval „přestavbě“ stránek.

      • vyskakovací menu jsem odral na dřeň: zůstal jen holý základ, který byměl přehlednější.
      • všechny mapy okruhů odkazují přímo na interaktivní mapy gpsies.com.Chvilku mi trvalo, než jsem v nabídce našel zobrazování vrstevnic,značených cest apod., ale jsou tam. Všechno se dá stáhnout do navigaceodtud a není třeba stahovat celý balík souborů ode mě (nabízejí mrakyjiných formátů!). Na mapách sjezdů pracuju v tomto duchu taktéž. Párjich je hotovo, ale vzhledem k jejich četnosti to jde pomalu.
      • fotogalerie vzniká průběžně, jak trasy/sjezdy znovu-objíždím.V trasách nabízím spíše „top highlights“ oblasti, ve sjezdech spíšedokumentační záběry cesty zabírané přes kokpit.

      Za Vaše postřehy k upravené podobě díky.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz

      0 0
      • raw 4  

        Držím ti palce,pěkně jsi ses do toho zakousnul…jen tak dál. ..snad budu někdy projíždět Krivoklatskem,abych to využil

        0 0
    • lazza  

      Nově objevený sjezd nedaleko Novosedel:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…y-mtb-sjezd/

      0 0
      • manas.pete  

        Zkus sjezdík směr od Lašovic po červené TZ směrem na Rakovník (nejdřív to trochu stoupá). Sice je to krátký, ale (pro mě) docela výživný – zejména kořeny, a poslední úsek k potůčku donutí jít hodně za sedlo.

        Jinak palec nahoru za pěkné dílo. Křivoklátsko mám docela procourané, ale některé úseky jsou pro mě stále nové. Díky.

        0 0
        • lazza  

          Tudy jsem popravdě ještě nejel. Až se někdy budu motat kolem cyklostezky podél Raovničáku, vyzkouším. Díky za info i ocenění webu.

          0 0
          • AV  

            Mám rád cestu nad řekou z Roztok k vechtru pod Pohořelcem, do Pohořelce (část Újezda nad Zbečnem)

            Pamatuju ji jako kluk normálně průjezdnou, teď je mezi Roztokama a vechtrem proti Častonicím ´na hraně´.

            0 0
            • lazza  

              Jezdím tudy pravidelně a je pravda, že občas cestu překříží padlý strom. Ale po vichřicích z loňskýho týdne to asi bude neprůjezdný úplně. I když loni jsem v jedné velmi úzké a kamenité pasáži potkal holku na koni a nakonec jsme zvládli i to :-)

              0 0
              • File12  

                Ani mi ten vítr tak silný nepřišel. Ale o víkend jsem brázdil lesy v okolí Kladna a to bylo skoro co 50m to strom přes cestu. Takže křivoklátsko bude stejný. Jinak chválim stránky, v létě až bude víc času na kolo tak to tam budu brázdit :)

                0 0
                • lazza  

                  Taky mi připadalo, že poryvy nic moc. Ale proud nám nešel dva dny, takže nejspíš lítaly kmeny vzduchem :-)

                  Díky za podporu. Mám vizi, že bych jednotlivý izolovaný sjezdy provázal do smysluplnějších bajkerských okruhů. I když zatím to je jen hudba budoucnosti…

                  0 0
                  • AV  

                    Asi tě nepotěším, ale je dobře, že je tu relativně málo diskutujících.

                    Jen ať si návštěvníci křivoklátska užívají asfaltovaných stezek a lesáckých silnic. Lidi (i bajkeři) jsou čuňata, odpadky odhazují cestou. Mít ze Stříbrného luhu průběžné smetiště? Děkuju, nechci!

                    0 0
                    • lazza  

                      :-) Takže jsem čuně? Protože za člověka (i bajkera) se tak trochu taky považuju :-)

                      0 0
                    • karliner  

                      Obvykle ještě beru aspoň jeden bidon vyjetého oleje, který chrstnu někam do studánky.

                      0 0
                      • AV  

                        Ty jsi ´lid´ nebo i-bajker?

                        (o tich jsem psal, nicht wahr?)

                        0 0
                  • File12  

                    Jo to by bylo fajn. Jezdím trasy cca 25–40km s tím že vyhledávám co nejvíc sjezdů.

                    0 0
                • AV  

                  Les od jatek (H+H) k ČSAD je větrem dost zdevastovaný

                  0 0
                  • File12  

                    Tak po modrý dál k letišti na Dobrý to pokračuje. Tam fakt spadla nemalá část stromů.

                    0 0
        • qub1n  

          Když už jsme u Lašovic…já zase doporučuji sjezd ze špičáku do Lašovic. Ale nesmí být moc mokro, jinak je to na gumáky.

          0 0
    • lazza  

      Připojil jsem Valenťák mezi Zbečnem a Sýkořicí – pokud někdo znáte a chodíte:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…lentuv-mlyn/

      0 0
      • AV  

        Byl jsem teď pár dnů na Křivošu a v neděli zkontroloval konec stezky z Kalubic (po červené) k ´prokopávce´. Je značená ´pro koňáky´, ale ta koncová pasáž je pěkná.

        (jel jsem ji před lety na krosu a brzdil ´i očima´ …)

        0 0
        • lazza  

          Konec cesty z Kalubic k „prokopávce“ je přesně kde? – závěrečná část červené do Křivoklátu?

          0 0
          • AV  

            Výjezd ze vsi (městysu 8-) ) směr Městečko. U ČD tunelu pravá zatáčka a těsně před ostrou levou je ten výjezd (sjezd).

            Dám-li ´do kupy´ DiamondBacka (MTB z 1996), prubnul bych to na něm.

            Radši jezdím na krosu …

            0 0
            • lazza  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 0
            • lazza  

              Vím, bývalá červená, co vede z Losů. Docela padák. Chtěl jsem dát link (výše), ale nefungovalo to.

              0 0
    • lazza  

      Několik fotografií ze stezky od Zbečna, přes Valenťák k Setonu a dál směrem na PP Kabečnici.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…y-okruh-4–3/

      0 0
    • lazza  

      Dal jsem si tu mravenčí práci a naklikal/zapracoval oba berounský okruhy do jedinýho – Beroun Okruh 1 a 2. Pro výkonnější bajkery tahke spojená alternativa bude určitě smysluplnější.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…sky-okruh-2/

      0 0
    • lazza  

      Pár nových fotek ze sjezdu PÍSKY-ÚDOLÍ ŠTÍHLICE:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…nkova-stran/

      0 0
      • AV  

        Spolehnout se jen na tvé (hezké) fotografie, bez obav bych tam vyrazil na turistickém fávu.

        Ovšem v horní čtvrtině na vystupující skále, po níž teče přes cestu potok ´bych s*al Maggi v kostkách´

        0 0
        • lazza  

          Jojo, fotky jsou matoucí: všechno zplošťují a srázy působí jen jak mírně nakloněná rovina. Obrázky jsou tu spíš pro motivaci na stezku vyrazit, i když původní záměr byl spíš dokumentační.

          Ta kamenná maggi-stráň s potokem, o který píšeš, je zákeřná: po zkušenostech (i pádech) ji jezdím raději rychle, bo při pomalé jízdě se kola po mokrých šutrech smekají. Proto jsem ani nestihl vytasit foťák a cvakat ji :-).

          0 0
          • Rokro  

            :-) Kamarád taky říkal, že jezdí rychle, aby ujel každý nehodě.

            0 0
            • lazza  

              No zas tak rychle to není: jen rychleji než krokem :-)

              0 0
          • AV  

            Chtělo by, aby tam jel nějaký biker, pokud možno bez helmy. Oči ´na šťopkách´ a výraz obličeje by měl větší ´vypovídací´ hodnotu …

            8-)

            0 0
    • lazza  

      Podařilo se mi na základě připomínky jednoho z uživatelů spojit všechny MTB okruhy do jediné mapy:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/download/

      Je třeba přetáhnout soubor MTB OKRUHY V JEDNE MAPE do mapy.cz a každá trasa se na mapě vykreslí různými barvami. Na jiných mapových webech to fungovat nemusí nebo to funguje s chybami (cykloserver.cz).

      0 0
    • lazza  

      Nová fotogalerie a popis sjezdu – HOŠTĚ 1:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/hoste-1/

      0 0
    • lazza  

      Nově nafocený sjezd SÝKOŘICE/KŘÍŽOVSKÁ – ZBEČNO:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…nkova-stran/

      0 0
    • qub1n  

      moc pěkný počin, pro mě to je také inspirace, mám proježděné lesy hlavně na sever od Zbečna, ale ten jih je pro mě užitečná informace.

      0 0
      • lazza  

        Jsem rád, že se hodí. Tím severem od Zbečna myslíš kterou oblast? – klíčavský pásmo asi ne…?

        0 0
    • karliner  

      Zneužiju vlákno, páč to není nic pro bajkery, ale je krásný nový asfalt od rozcestí U suché jedle na silnici mezi Skryjemi a Broumy) přes Vlastec na Bzovou. Kdo to tam znal, tak to dolů bylo tak na full, teď je tam asfalt rovný jako kulečníkový stůl.

      0 0
    • lazza  

      Kdysi jsem sliboval, že bych izolovaný sjezdy propojil do kratších bajkerských okruhů. Vytvořil jsem zkušebně Zbečenský Bajk Okruh s tím, že bych se rád ještě před samotnou realizací seznámil s názory potencionálních uživatelů:

      http://www.cykloserver.cz/f/5083176183/

      Cílem je vytvořit pro jednotlivé lokality (Zbečno, Křivoklát…) místní okruhy, které by v maximální míře využívaly všech schůdných výjezdů a atraktivních sjezdů tak, aby se přejezdy mezi jednotlivými sjezdy co nejméně opakovaly (zde: výjezd Kovářův Luh, sjezd červená z Kalů na Klíčavu; výjezd červenou k Plačkovu/Novina sjezd po zelené Štíhlicí; výjezd údolím Kabečnice na Sýkořici, sjezd z Křížovké pod dráty; výjezd po žluté na Pěnčinu, sjezd z Pěnčiny singlem do Zbečna). Bajker by buď projel všechno naráz, anebo by po absolvování části jednoho okruhu (výjezd Kovářův luh-Kaly, sjezd po červené ke Klíčavě) pokračoval spojnicí na okruh/lokalitu další (Křivoklát).

      Otázkou je, nakolik je takhle načrtnutý lokální okruh srozumitelný, přehledný a logický…

      Díky za postřehy.

      0 0
      • lazza  

        Nakonec jsem si odpověděl sám: je to nepřehledná kravina.

        Zpracoval jsem proto jednotlivý sjezdy do jakýchsi miniokruhů sestávající z kombinace výjezd/sjezd. Hotovo je prozatím jen Zbečno: vždy je zvolena nejpohodlnější výjezdová stezka (mimo asfalt a silnice) a k ní navazující sjezd.

        http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…nkova-stran/

        0 0
      • gargamel  

        Když mi to dnes vyjde, tak si tenhle výcuc sjezdiků dnes projedu.

        0 0
        • lazza  

          Zkus a dej vědět, jak se zamlouvalo. Pokud budeš stoupat žlutou na Sýkořici/Pěnčinu, budeš mě asi proklínat: ale jinou výstupovou alternativu jsem pro sjezd z Pěnčiny nevymyslel :-)

          0 0
          • gargamel  

            Tak jsem si projel. Je to moc pěkný, šlo mi hlavně o ty sjezdy od Sýkořice, ty jsem neznal, a ten první výjezd od Klíčavy na Kaly. Ostatní celkem pravidelně jezdím (Píska, sjezd ke Klíčavě..)

            To poslední ucho ze Zbečna po žlutý do Sýkořice už jsem nestihl, tak si ho nechám na příště:)

            Jinak na těch loukách nad Sýkořicí (nad chatkama) se mi to líbilo, bylo tam nádherně.

            Jo a mezi Zbečnem a přehradou jsem potkal dva bikery, nebyl to někdo odtud?

            0 0
            • lazza  

              Ten sjezd z Křížovský hory/Sýkořice do Zbečna si trefil snadno? – kreslil jsem trasu podél těch stožárů jen tak naslepo, přibližně.

              Odkud ta fotka? (vršek mezi červenou TZ a silnicí ze Sýkořice na Luby?)

              0 0
              • gargamel  

                Ten sjezd jsem jsem trefil snadno, pokud to teda byl on:). Na vrchu byly postaveny dreveny skoky. Fotka je z těch luk nad chatkama nad sýkořicí.

                0 0
                • lazza  

                  A kolem ohrady pokus o klopenku. Jjo, tak to je ono :-)

                  0 0
    • lazza  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • lazza  

      Dokončil jsem tři sjezdový smyčky v oblasti Městečka. Fotografie sjezdu z Maxova poležení prozatím nejsou úplné: došly mi v lese baterky.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/hoste-1/

      0 0
    • lazza  

      Poupravil jsem sjezdy kolem Žloukovic do smyček/okruhů:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…izovy-potok/

      A vložil všechny doposavad hotové sjezdové smyčky do jediné mapy (Měst-Zbeč-Žlouk), aby bylo přehlednější, jak je v různých lokalitách na sebe navazovat:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/download/

      0 0
    • lazza  

      Dokončená smyčka v Nezabudicích (dříve kategorie Novosedly):

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…y-mtb-sjezd/

      Všechny nakreslený smyčky – ty starý i ty nejnovější – okamžitě po zveřejnění vkládám do jediný společný mapy. Inovovaná mapa je vždy ke stažení v záložce Download.

      0 0
    • lazza  

      Pro lidi zcela neznalý křivoklátské geografie či lokace a návaznosti jednotlivých sjezdů je zde umístěna ilustrativní mapa; průběžně ji měním podle nově doplněných sjezdů:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/sjezd/

      0 0
    • lazza  

      Právě zpracovávám bajkový okruhy kolem Křivoklátu. Včera jsem objevil půvabnou stezku, a proto sem tuhle smyčku dávám ještě před tím, než budou všechny okruhy kolem Křivoklát hotovy.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…te-vyhlidka/

      0 0
    • lazza  

      A ještě doplněná ilustrativní mapa všech okruhů naráz:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/okruhy/

      0 0
    • Pan.Fazole  

      ty přehledový mapy sou fajn

      škoda jen že mam vidlu v pr*eli, hned bych tam zítra vyrazil

      0 0
    • lazza  

      Připojen křivoklátský sjezd AMALÍN-NA BABĚ-ČASTONICE:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…te-vyhlidka/

      0 0
    • lazza  

      Aktualizovaný comment k Hospodě Na ostrově v Pustovětech:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/na-ostrove/…

      0 0
    • lazza  

      Zkompletován Křivoklát:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…te-vyhlidka/

      0 0
    • lazza  

      Doplněn okruh nad Pustověty:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…etske-udoli/

      0 0
    • lazza  

      Doplněny všechny okruhy z okolí Nižbora:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…necky-potok/

      0 0
    • Pan.Fazole  

      Tak hodim menší report :).

      Byl jsem tam před 14dny. Do locusu jsem si nahrál ty dva berounský okruhy + všechny sjezdy (okruhy jednou barvou, sjezdy druhou). Tak nějak jsem se držel toho okruhu a jak se na mapě objevil sjezd tak hned dolu a pak zas nějak vracečka na okruh. Pozdějš už sem se toho moc nedržel – (je to tam všude pěkný) – a jen jsem vždycky směřoval k těm sjezdům.

      Ten kovářův luh se mi moc líbil i ten sjezd hned vedle, kterým jsem se pak vracel zpátky.

      Žlutá z paraplíčka fajn, pomník bikera jsem neviděl, jen pak ta cesta kolem vody byla dost zarostlá a muselo se nést chvíli.

      Ke konci dne jsem se nějak dostal na červenou nad Nezabudický skály a ta vyhlídka tam fakt stojí za to (daleko hezčí jak ta pěnčina) http://flic.kr/p/ssQ6kZ

      Po tej červenej http://goo.gl/pQuBkg se pak zase roklí dá ject dolu. Nebejt tam pár hovadskejch stromů přes cestu tak jsem měl pocit že to tam narostlo přímo pro bikery. Akorát dole už to začíná bejt trochu o hubu, což sem se na vlastní kůži přesvědčil. Není tam žádná taková dálnice jako v tom kovářově luhu a na listí se mi svezlo přední kolo, něco se stalo :) a najednou jsem šel krásně ksichtem napřed, kolo za sebou (na sobě) samozřejmě a skončil až ve vodě. Ale štestíčko stálo při mě a krom dodřenejch nohou a rukou v pohodě. Tak tam kdyžtak bacha kdyby někdo zkoušel.

      Ale fakt se mi tam líbilo. Škoda že z Plzně to neni úplně nejblíž. Takže díky za tipy lazza.

      0 0
      • lazza  

        Díky za zprávu.

        Pro mě je inspirací ta červená z nezabudických skal. Ještě jsem ji nejel, ale vypadala docela ostře i ze silnice. A podle zážitků i fotek taky celkem ostrá je :-). Jinak vyhlídka ze skal pecka.

        Paraplíčko jsem přeznačil ze žlutý, po který courají turisti z hradu, na alternativní sjezd od kostela z Amalína (nevím, zda si jel starou variantu po žlutý vyznačenou jen body, nebo novější natrasovanou do okruhu). Neštěstí se událo na začátku května. Asi o týden později se v místě odehrála smuteční slavnost jeho přátel, ke které jsem se nevědomky přimotal. Raději jsem kolo finálním úsekem pod Paraplem snesl.

        Jinak na příště určitě doporučuje sjezd po zelené NS Školní Křivoklát: vede dramatickým a uzoučkým kaňonem, je členitá a mimořádně zábavná, je poklizená a není nebezpečná. Krom toho na turisty jsem tu taky nikdy nenarazil; určitě jeden z nejlepších sjezdů/singlů, co jsem v poslední době jel.

        0 0
      • lazza  

        Pořád dumám, kde ses to rozsekal, protože rizikových míst je tam bezpočet. Nezůstal ten sedřenej pruh vpravo zrovna po Tobě?

        0 0
    • lazza  

      Připojen Hostinec U Dobroty v Novém Domě:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…a-u-dobroty/

      0 0
    • lazza  

      Hotové okruhy kolem Roztok:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…ben-roztoky/

      0 0
      • AV  

        Hotel ´Sýkora´ není funkční …

        0 0
        • lazza  

          Zavřeli to? Asi ho zlikvidovala konkurence Pod Hradem a Jelen…

          0 0
          • AV  

            Podle spolumajitele „Pod Hradem“ zachází i „Jelen“ na úbytě …

            0 0
    • karliner  

      Mno, nejen bikováním je člověk živ. V sobotu bude v Broumech na hřišti na čepu 6 druhů Matušky. To si nemůže nechat ujít :-)

      0 0
      • Rokro  

        Jojo, chystím se cca ve dvě vyrazit z Berouna a něco v Broumech ochutnat. Kdyby něco, tak červenobílej Spešl Camber.

        0 0
        • karliner  

          Hm, tak jsem vyměkl a v krupobití jsem nejel :-). Teda jel, ale nedojel..

          0 0
          • Rokro  

            Taky jsem vyměknul, ale o hodinu později jsem vyrazil a bylo fajn. Točili malý (0.3 za 30,–) a velký (0.5 za 50,–), bylo tam odhadem mezi 50–100 lidmi, ale žádná dlouhá fronta na pivo se nekonala. ochutnal jsem nejslabší (dvanáctka Summer Ale, moc dobře pitelné) a nejsilnější (sedmnáctka Zlatá raketa, fakt raketa, sladovější sladší chuť). Ty čtyři druhy mezitím jsem chutnal dřív a chutnal bych znovu i teď, ale „musel“ jsem za kamarádem na jeho oslavu. Cestou jsem samozřejmě kvalitně zmoknul, jak se to pořád točilo. Jinak tam měli i gril a něco dobrého k pivku by se tam našlo.

            Cyklistů tam byla tak polovina z přítomných, kdyby si policajti stoupli na kraj vesnice, tak by na nás naplnili plán za červen ;-)

            0 0
    • lazza  

      Vy kdo jste z Berouna a okolí: sjezdová dráha zbudovaná z Dědu od rozhledny k Dubu je oficiální nebo ilegál? Mám dojem, že se tu snad kdysi jely i oficiální závody…

      0 0
      • Rokro  

        Před asi deseti lety se tu jel poslední ročník memoriálu Tondy Hrubanta.

        Detaily o trati neznám, skoky atd. nedávám, jsem spíš turista. Od pohledu to tipuju spíš na tréninkový ilegál. Nicméně není využívaná nijak masově, tak žádné velké škody v lese nezpůsobuje a nikomu snad nevadí. Jsou to ale jen moje dohady.

        0 0
        • lazza  

          Zajímal jsem se hlavně z toho důvodu, jak moc na to upozorňovat, propagovat. Zjevně se o to někdo stará, tak by o reklamu na polo-ilegální trať asi nestál…

          0 0
    • vantom28  

      Ahoj. víte proč je na červené (nad Křivoklátem) zákaz cyklistům. dík.

      0 0
      • lazza  

        Červenou myslíš tu pasáž NS Brdatka z Křivoklátu do Zbečna asi…?

        Vede přírodní rezervací a naučnou stezkou se tu motá dost turistů na místy poměrně úzké cestě, tak proto snad. Zákaz tu býval kdysi dávno, pak zmizel a nově (rok dva?) je umístěn ve směru ze Zbečna (od Křivoklátu a od Sv.Eustacha chybí).

        0 0
        • AV  

          No zákaz …

          Není(?) tam zákazová značka, to co tam bývalo, bylo ´samo-domo´ (miniznačka), takže dle PČR neplatné

          0 0
        • vantom28  

          jj. to je ono. díky za vysvětlení.

          0 0
          • ruza  

            Tohle tam je…

            0 0
            • lazza  

              …zapuštěný do dvoumetrákovýho, osekanýho sloupu/kmenu. Od Křivoklátu se masivní sloup nachází taky (zarostlý v křovinách), ale značku kdysi někdo zřejmě odšrouboval.

              0 0
            • karliner  

              Má to nějakou platnost ta cedulka?

              0 0
      • in2ition  

        tady bike-forum v pěti stech příspěvcích platnost podobných „značek“ rozebírá :-)

        0 0
        • ruza  

          …no a k čemu se došlo? :-)

          Kolem téhle jezdím tak jednou týdně …a nějak na mě nepůsobí :-)

          0 0
        • lazza  

          V příspěvcích se rozebírá především KČT a jejich oprávnění umisťovat zákazový značky. Tady jde spíše o to, zda správa CHKO má/nemá – na rozdíl od KČT – oprávnění někam umisťovat zákazy právě v rámci ochrany přírody…

          0 0
    • lazza  

      Okruhy kolem Hýskova – ač ležící už vně CHKO:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…vrch-hyskov/

      0 0
      • AV  

        Ahoj,

        údolí Klíčavy od „Myší díry“ (s ještě stojící opukovou bránou do bývalé obory) proti proudu až k Pilskému rybníku do svých ´trailů´ nezahrnuješ?

        0 0
        • lazza  

          Údolím Klíčavy od Pilskýho rybníku vede částečně Zbečenský okruh 1 do Lán. Ovšem pokud by rezervace Klíčavy byla průjezdná až k bráně, možná by to stálo za to přeznačit.

          0 0
    • lazza  

      Přidána fotogalerie k hospodě Valentovský mlýn/Sýkořice:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…lentuv-mlyn/

      0 0
    • lazza  

      Ještě několik málo přírůstků v galerii Berounský okruh 2. Barvotiskový nádech částečně reálný: po vytrvalém dešti vysvitlo z bouřkové oblohy slunce…

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…sky-okruh-2/

      0 0
    • lazza  

      Vraní skála u Svaté:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…-v-potocich/

      Okruh není v záložce Download zatím nasdílen ke stažení. Lze ho stáhnout pouze na stránkách cykloserveru po kliknutí na náhled mapky.

      0 0
    • lazza  

      Fotogalerie Berounských okruhů doplněna o snímky z rozhledny na Krušné hoře a Velíze:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…sky-okruh-2/

      0 0
    • lazza  

      Přidaný sjezd z Velíze nad Kublovem:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…v-mtb-sjezd/

      V záložce Download už je vše sdíleno, vč.dřívějšího sjezdu ve Svaté z Vraní skály.

      0 0
    • lazza  

      Fotogalerie Skryjského okruhu doplněna o snímky z cyklo-stezky 0045, spojující Roztoky a Skryje, a z cesty na Skryjská jezírka:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/skryjsky-okruh/

      0 0
    • lazza  

      Připojen sjezd z Nezabudických skal, který tu byl pár týdnů nazpět doporučován, a sjezd ze Skryjí k mostu:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…y-mtb-sjezd/

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…yjsky-potok/

      0 0
    • lazza  

      Při sjezdu z Bukové do Křivoklátu po NS Školní Křivoklát odstraněna směrová tabulka, která ukazovala k NS (viz. fotogalerie). Luční cesta však zřetelná, neosetá.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…te-vyhlidka/

      0 0
      • AV  

        Chtěl bych jet zítra do Kostelíka. Nevíš, jaká je cesta ´podle vody´ od skryjského mostu?

        0 0
        • lazza  

          Nevím, bohužel. Znám jen stezku po zelené do Šlovic a ta bývala v pohodě.

          0 0
    • karliner  

      Mno, není to úplně bike a není to úplně Křivoklátsko, ale v sobotu v Točníku na hřišti budou Tři sestry :-)

      0 0
    • lazza  

      Vrátil jsem se z NP Podyjí a docela mě to zase vyděsilo: u každý, ale opravdu každý lesní asfaltky, dost široký a pevný pro velký auto, stojí cedule se zákazem vjezdu cyklistů. Jestli tohle je principem ochrany přírody v rámci NP, tak doufám, že něco podobnýho Křivoklátsko nepotká.

      0 0
      • raw 4  

        To je fakt k pláči…oni to vyasfaltují a potom to zakážou cyklistům…to jsou vocasové

        0 0
      • pepek  

        Zeptal bych se na to zdejšího usera moZZek.

        0 0
        • lazza  

          Vysazujou tyhle cedule zásadně kolem cyklostezek, kdyby náhodou s někým cloumala chuť odbočit z předepsanýho smě­ru.

          0 0
      • karliner  

        Má tato tabulka nějakou úřední platnost?

        0 0
        • lazza  

          Úřední platnost asi žádnou. Spíš bych řekl, že informuje zákona neznalé cyklisty, že vjíždí do NP a danou cestu – která není vedena jako pozemní komunikace – používat nesmějí.

          0 0
          • in2ition  

            tohle nejspíš pozemní komunikace bude… jenže účelová, na kterou se v NP nesmí

            0 0
      • RomanH  

        Tak v NP Podyji je vice veci k zbliti

        A pro dokresleni si muzes precist toto vlakno.

        0 0
        • lazza  

          Jo, to vlákno jsem kdysi četl. Ale naživo to je vždycky mnohem neuvěřitelnější.

          0 0
        • karliner  

          Pěstujeme si tu pakáž na nejrůznějších environmentálních oborech VŠ sami…

          0 0
        • tonik666  

          Mo to vlakno zas tak hruzostrasny neprijde. Narusovani pudy traktoremje fajn. A snad se pomalu zacnou v np posunovat k volnemu pohybu vlastnimi silami.

          0 0
    • lazza  

      Přidán trail Zvíkovec-Skryje.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…c-mtb-sjezd/

      0 0
    • lazza  

      Připojeny fotografie ke sjezdu Zámek Leontýn-PP Stříbrný luh

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…ben-roztoky/

      0 0
    • lazza  

      Nové fotografie ze Zbečenského okruh:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…y-okruh-2-3/

      0 0
    • lazza  

      Čerstvě nahraný sjezd přes Zámecký vrch k Točníku a dál…

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…vrch-hredle/

      0 0
    • lazza  

      Dokončený okruh kolem Zbiroha:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…h-mtb-sjezd/

      0 0
    • lazza  

      K některým měřeným úsekům v MTB sjezdech byly přidány odkazy přímo na segmenty na Strava.com – mají oranžové logo Strava. Průběžně budou přidávány další, jak je budu průběžně vytvářet.

      0 0
    • lazza  

      Připojuji nový singl Roztocké vodopády z Bukové do Roztok/Křivoklátu. A rovnou z něj dělám segment :-).

      0 0
    • lazza  

      Přeznačil jsem a zjednodušil singl Bednářská stezka kolem Křivoklátu. Trasu lze prozatím stáhnout jen na Cykloserveru; v hromadném zazipovaném adresáři v záložce Download není ještě nahraná.

      0 0
      • lazza  

        Ještě připojuju přesný záznam sjezdu z Pěnčiny do Zbečna ke kříži tak, abyste ho neminuli. Ohledně stahování GPX platí totéž, co výše.

        0 0
      • Peslezedirou  

        Tomu se říká dobrá práce! Paráda…

        0 0
        • lazza  

          Díky. Doufám, že pomůže.

          0 0
          • raw 4  

            Presne tak klobouk dolů jak ses do toho pustil a že jedeš dal…v létě se chco vypravit na Krivolatsko..mohl by si mi doporucit tvoje napr. Dva nejoblíbenější okruhy…diky

            0 0
            • lazza  

              Vyloženě oblíbený tu nemám, protože neustále kombinuju už projetý a různě to míchám, abych se vyhnul stereotypu. Teď navíc doplňuju hlavně o stezky v Krasu, kam mířím nejvíc. Ale když mi dáš info ohledně požadovaný délky, převýšení, terénu, co už si tady navštívil/viděl a vidět znova nechceš atd., něco Ti nakreslím na míru. Klidně do mailu.

              Jinak chci do léta komplet překopat okruhy – některé sjednotit, některé mírně přeznačit, něco doplnit. Ty stávající působí poněkud roztříštěně.

              0 0
            • karliner  

              Rozhodně nesmíš minout hospodu Na hřišti v Broumech :-D

              0 0
            • lazza  

              Jak vidíš, Matuška je prostě základ :-)

              0 0
    • ubo  

      Dobrý web, může být určitě užitečný. Jen se zeptám, kdo to platí ? To si musíš doménu a hosting financovat sám, nebo ti někdo pomáhá. Doufám, že máš nějakou podporu. Držím palce.

      0 0
      • lazza  

        Platím to z vlastní kapsy – je to ale jen pár stovek ročně, takže se dá :-)

        Díky za podporu.

        0 0
    • lazza  

      Zjednodušený okruh Žlubinecký potok-Žlubinec.

      0 0
      • kankrlicek  

        Pro mě je Kokořínsko zemí neznámou, pravděpodobně to už nezměním, ale to, co děláš, je obdivuhodné. Dík. mk

        0 0
        • Lenka.05  

          A co teprve Křivoklátsko

          0 0
          • lazza  

            :-) Ono se to často plete

            0 0
            • Lenka.05  

              Já vím, jeden kolega v práci si to plete pořád :)

              No jinak se asi budu vyskytovat letos přes léto častěji v Nižboru, tak si to tam chci taky prošmejdit.

              0 0
              • lazza  

                Já si v létě plánuju do Nižboru vyjíždku každou chvíli. Vždycky nakonec stejně skončím u Hanáka a u toho jeho čokotortu :-)

                0 0
          • kankrlicek  

            Pro Křivoklátsko to platí též :)

            0 0
    • lazza  

      Záložka Kde se najíst byla doplněna o přehledovou mapku lokalit

      0 0
    • lazza  

      Zjednodušil jsem označení/názvy jednotlivých sjezdů – ty původní sestávající z několika průjezdních bodů ztrácely na přehlednosti.

      Současně jsou přehodnocený kritéria obtížnosti (strmost, šíře, povrch..) u většiny sjezdů – vzhledem k několika nedávno objeveným trailům šla obtížnost u většiny stávajících cca o bod dolů.

      Rozdělaný nebo ne úplně hotový jsou v současnosti Beroun, Hracholusky, Hýskov a Žloukovice. Během měsíce snad dokončím.

      0 0
    • lazza  

      Trail přes Kabečnici.

      Sám to ale nejezdím – sem příliš bojácnej :-)

      0 0
      • Jenda  

        procentuálně z hlediska času, kolik je jízda a kolik tlačka? A co ti chataři, nepruděj?

        0 0
        • lazza  

          Tlačí se jen výstup – tzn. asi 50–100 metrů – ta cesta je ale tak prudká, že se stejně nedá jet, i kdyby tam kmeny nebyly. Zbytek můžeš jet prakticky nepřetržitě až k mostu ve Žloukovicích. Časově to neodhadnu. Je to místy dost technický a pro člověka, co na to má skill i odvahu, lahůdka.

          Ten chatový areál před nástupem je vlastně široká a dobře průjezdná louka. Nikdy jsem s chataři neměl problém – ať už pěšky nebo na kole – prostě jsem jen pozdravil a jel dál.

          0 0
          • Jenda  

            OK, to zní super, vždycky jsem měl za to že tam cesta není, těším se až jí prubnu.

            0 0
          • Jenda  

            tak jsem to dnes zkoušel, ten kus co vede vrškem byla pro mě víc jak z 50% pěšárna. Stromy se tam pletou nejen nahoru, někde se řídítkama prostě nevejdu. Navíc jsem srab a dvakrát co jsou tam takový schody dolu na to bych se možná pustil v někde na široký cestě ale ne na takovýhle pěšince. Jako zajímavý, příště to zas radši vezmu do Žloukovic horem.

            0 0
            • lazza  

              Tenhle názor taky sdílím – je to pěkný, zajímavý, technicky vyzývavý, ale jak píšeš: ty skalní schody by byly pecka někde v přehledným terénu, kde se při chybě nepřizabiješ pádem do řeky.

              Jinak: kudy jezdíš horem? Přes Starou mýť, kolem toho bahňákovýho lesního rybníčku?

              0 0
              • Jenda  

                jj, přes starou míť a za tím bahnáčkem hned dolu doprava.

                0 0
    • lazza  

      Všechny sjezdy byly „ohvězdičkovány“ podle jejich atraktivity. Do commentů pod jednotlivými lokalitami lze doplňovat vlastní postřehy, výtky, zpřesnění. Díky.

      0 0
    • lazza  

      Doplněny dva alternativní okruhy kolem Čertovy skály

      0 0
    • lazza  

      Kdo jezdíte pod skalami Na Babě na Křivoklátu (Sjezd Na Babě) – někdo si dal tu práci, že trail pod skalami vyčistil – dosypal hlínu, vysekal trní, odmetl listí. Teď je to nádherně jetelný bez dupnutí. Díky.

      0 0
    • lazza  

      Nově přidán kruh kolem Hřebečníků – Mileč.

      0 0
    • lazza  

      Vložen alternativní sjezd z Velízu v Kublově – Serpetinky.

      0 0
      • JakeF  

        Zní zajímavě, tam někdy zajedu potrénovat, díky za tip!

        0 0
        • lazza  

          Je to hodně zasypaný listím, místy – hlavně ve spodní části – nezřetelný, viz. foto.

          Z Velízu se dá ještě tudy přes hřbitov, ale je to prostý strmosjezd dolů lesem.

          0 0
    • lazza  

      Přidán kratičký ale líbivý sjezd Jitřenka ve Žloukovicích.

      0 0
    • lazza  

      V současnosti dělám na komplet rekonstrukci stránek: budou od základů překopaný OKRUHY včetně textový dokumentace i fotodokumentace, jemně poladěný grafický výstup stránek, doplněná fotogalerie o fotky nejen z Křivoklátska. Možná postupně připojím pár video sestřihů z nejprofláklejších lokalit. Pro ty, kteří stránky občas navštíví, to je malá omluva a zdůvodnění za současný stav.

      Počítám výhledově s 30–60 dny na realizaci, pak hodím info.

      0 0
    • lazza  

      Přidána záložka Nejzajímavější místa. Pokud jsem nějaký pecky vynechal, upozorněte mě.

      0 0
    • lazza  

      Konečně doplněna komplet fotogalerie nezařazených snímků; řada fotografií se objevila zde na BF.

      0 0
    • lazza  

      Dokončený první celodenní okruh Magická.

      0 0
      • Auditor  

        Mas tu odkaz na preview… ;)

        Staci umazat konec …(vse od ?preview dal.)..

        0 0
        • lazza  

          Díky za upozornění, opraveno:

          Magická

          0 0
          • hawrda  

            Zítra ráno jedu z Hořovic směr Skryje,Broumy,Nový Jáchymov a Beroun.Je někde v okolí Matuška mimo Broumy,kde otevírají v pátek až od 16:00hod?

            0 0
            • lazza  

              V Berouně v Blackdogu určitě – zlil sem se tam o Vánocících nějakou šestnáctkou, podle stránek Matušky točí i v Jiný kávě. S kolem doporučuju spíš Jinou kávu, pokud Ti teda k pivu nevadí jíst rostlinný pokrmy.

              0 0
              • hawrda  

                Díky za info.Škoda,že není něco ještě na trase.V Berouně už ze zvyku končím v Berounským Medvědovi.

                0 0
                • karliner  

                  V Barevném bufetu v Berouně je k mání točený Kocour.

                  Ten pivovar je rok od roku hnusnější a pivo se podle mého dojmu propadá do průměru.

                  0 0
            • Rokro  

              Ahoj,

              vím, že už je pozdě, ale třeba pro příště nebo pro ostatní – z Broum se dá udělat odbočka do Branova, kde taky čepuje Matušku. Otvíračka asi bude spíš tak na požádání, má to v baráku na dvoře, tak třeba zavolat. http://www.hospodauvitousu.cz

              0 0
    • Sipal  

      Prosímtě, teď jsem koukal že máš 3 sjezdy z Velízu, kudy vede ten hřbitovní? Jak vypadá v porovnání s klasikou po žluté?

      0 0
      • lazza  

        Jestli pojedeš hřbitovní, tak prostě vlezeš na hřbitov ke kostelu, projdeš ho na druhou stranu, a vyjdeš černou zadní bránou – stezka začíná hned za ní. A pak podle očí. Je to vcelku strmý a v závěru to naváže na žlutou, která je echt prudká. Jinak technicky nic zvláštního. Klasika po žlutý je asi zábavnější, ale když sem ji kdysi jel, přišlo mi, že skončila, aniž pořádně začala.

        Serpentíny jsou dost zavřený a zasypaný – spíš pro někoho, kdo si chce cvičit otočení přes přední kolo. Takže nic pro mě.

        Hezký je taky přejet od sochy Velese po hřebínku až ke sloupu/stožáru/vy­sílači a odtud dál úzkým průsekem lesem – je to kratičký, ale takový tajemný – vypadá to takhle nějak.

        0 0
    • lazza  

      Hotový celodenní okruh Nabijdržka.

      0 0
    • Jenda  

      Tak jsem večer zpětně zjistil, že jsem tě potkal na Valenťáku. Jsem si říkal podle biku, že to budeš asi ty.

      0 0
      • lazza  

        No děti tam obdivovaly nějaký kolo s modrejma ráfkama a přesvědčovaly mě, jak je skvělý a že bych si ho měl taky pořídit :-). Mohlo mě napadnout, že na tom jezdí někdo zdejší…

        0 0
    • enregistree  

      Tak jsem navstivil vcera tvuj kraj :) a ta zluta naucna u Berouna (Brdatka) je moc pekna! Teda az ta cast na zlute TZ, zacatek po cervene bych priste vynechal.

      Vyzdvihl bych sjezd z vrchu Ded (byvala DH trat) a na jidlo a piti vege Barevny bufet v Beroune, tam jsem se luxusne najedl.

      A na pumpovani je dobra bikroska v Nizboru.

      Asi uz mimo tve okruhy (urcite znas :) je sjezd do Sv. Jana pod Skalou po cervene a dale sjezd (porad po cervene) do Berouna.

      0 0
      • Jenda  

        Červená Brdatka je oficiálně zakázaná, loni se tam opět objevily cedulky, nevím jestli tam vydržely do letoška. Nicméně v dokumentaci k PR je zákaz explicitně zmíněnej, takže hypoteticky může být biker pokutován.

        Důvod bohužel není ochrana přírody, ale údajné konflikty s pěšíma (kolik jich skutečně je nebylo CHKO schopno/ochotno doložit). S návrhem na drobné úpravy stezky tak aby tam mohli dobře koexistovat pěší i bikeři jsem byl šéfem CHKO slušně poslán do řiti.

        0 0
        • lazza  

          Myslím, že Enregistree mluví o žluté TZ Brdatce nad Berounem.

          Každopádně ten zákaz na červené TZ Brdatce ze Zbečna do Křivo mě sere dlouhodobě: cedule je ve směru ze Zbečna, v opačným směru není. Vtipný je, že všichni pěší, který tam pravidelně potkávám, jsou milý a uhýbají, ač zastavuju a uhýbám do svahu sám. Takže Hůla s těma konfliktama nejspíš trochu kecá.

          0 0
          • Jenda  

            ono je to klasický – jeden debil na 99 normálních a hned je z toho závěr, že bikeři jsou nebezpeční / pěšáci arogantní…

            nabízel jsem mu, že v pár místech by šlo udělat kvasničkovo dusítka aby tam biker zpomalil a místo zákazu tam dát ceduli vyzývající k ohleduplnosti a toleranci, jenže kde není vůle, tam není řešení.

            0 0
            • lazza  

              Tak je pro ně snazší vrazit tam zákazovou ceduli, než něco řešit a vyřešit. Kdyby z někdo z tamějších ekomudrlantů byl trochu sportovně aktivní, nepochybně by zastával odlišnej přístup…

              0 0
        • enregistree  

          Ano, psal jsem o ZLUTY.

          0 0
      • lazza  

        Evangelium Sv.Jana (z Propadlých vod) – znám a nádhera. Zkoušel tu červenou TZ opačně – tj. z Berouna do Jána? připadá mi to takový akčnější…

        0 0
        • enregistree  

          No jo, opacne jsem to snad nikdy nejel. Je fakt, ze ve smeru od Jana do Berouna jsem dost velkou cast nahoru tlacil :)

          0 0
          • Žulda  

            Že se tak připojuju, v týhle oblasti se mi líbí žlutá z Vráže (na mapě Vráž rozc.) do Sv. Jana. Pěkná úzká cesta lesem, oba směry jezdím rád.

            0 0
            • lazza  

              Jojo, ta je svižná a občas se to rozjede tak, že má člověk co dělat, aby nesletěl v zatáčce ze svahu dolů :-)

              0 0
          • lazza  

            Až tam zas budeš, zkus ještě tohle: je to netradičnější vyhlídka na svatojánskou skálu a z červený je to ta lepší/užší/dra­vější pasáž.

            0 0
    • lazza  

      Dokončen okruh Brodivá.

      Fotografie z údolí Javornice doplním, až se oteplí – v týhle klendře se mi do brodů nechce :-)

      0 0
      • mrozu  

        Jj, Javornici jsem měl naplánovanou na neděli, ale počasí na brody fakt nebylo a na turistické mostky není moc spoleh. Ze Zvíkovce na druhou stranu pak doporučuju Chlumskou stráň s pěknou vyhlídkou a ještě lepším sjezdíkem: https://www.strava.com/…nts/12099729.

        0 0
        • lazza  

          Chlumská je pecka – hlavně ten kořenovo-schodišťovitej závěr :-)

          A špatný není ani sjezd po zelený údolím Radubice.

          0 0
    • lazza  

      Doplněn okruh Berounská.

      0 0
    • lazza  

      nižborský Keltovně otevřely zahrádku za barákem, takže už se nemusí sedět u šraněk a čumět do silnice.

      A burgry mají prostě vynikající, srovnatelný s Blackdogsem v Berouně. Opakovaně odzkoušeno :-)

      0 0
    • lazza  

      Dotaz na znalé místopisu kolem Branova:

      Od Branovského Luhu vede na obě strany singl. Jeden kopřivovej Vás podél řeky po proudu – pokud je prosekanej – protáhne až do Branova. Druhej se táhne přes skalku pod pamětní síní na opačnou stranu (viz. šipka na fotce), proti proudu směrem ke Skryjím. Evidentně ho někdo alespon lehce udržuje, ale s kolem se to nedá, bo je příliš úzký a sráz příliš příkrý. Máte někdo ponětí, kde to končí a zda se tudy dá projít třeba až ke Kouřimecký rybárně, potažmo dál?

      0 0
      • dzf159  

        Kam vede pěšina nemám vyzkoušeno, ale tenkrát (podzim) jsme šli pěšky kolem vody od Týřova-rybárna-přívoz a i pěšky to byl záhul. A s kole bych to ,jít, nechtěl. Na pěšinu u přívozu sme taky koukali, ale podle mě povede pak nahoru na hřeben k Propadenýmu zám­ku.

        0 0
        • lazza  

          Jestli jste šli od hradu přes Kouřimeckou až k přívozu, skoro bych čekal, že vyjdete v Luhu právě po týhle pěšině… kde Vás to nakonec vyhodilo?

          0 0
          • dzf159  

            To by ta pěšina musela vést někde dost vysoko, ale zdá se mi to nepravděpodob­ný.A od přivozu k rybárně docela dálka. V jednom úseku se musí vylézt celkem vysoko nad vodu a pěšina žádná. Když to šlo tak jsme chodili po zvířecích cestách. Jinak se to cely leze celkem pralesem. A to byl podzim.Ale jedna zajímavost nás tam překvapila, neměl jsem o tom tucha.Cca naproti rozvedčíkovi je stará zkušební štola na zamýšlené přehrady na Berounce.Každopádně cestička si žádá prozkoumaní.Taky by mě to zajímalo.

            A chvála stránek mtb křivoklátsko…vý­borný.

            0 0
            • lazza  

              Asi tam zalezu i s kolem a zkusím to prozkoumat: každopádně sráz pod Propadeným je dost strmej, nerad bych se přitopil. A ta štola zní vyloženě lákavě.

              Díky.

              0 0
    • lazza  

      Jinak jedem tuhle neděli Křivoklátsko – hrad, skály, jezírka a tak. Kdyby se někdo chtěl přidat, tak hoďte zprávu, pošlu info…

      0 0
      • Metropolis  

        Ahoj, teď o víkendu bohužel již nemohu. Ale mohl bych ve středu 20.7. i přes den nebo příští víkend. Kdyby jste něco jeli tak dej vědět a já bych si udělal k vám výlet.

        0 0
    • lazza  

      Fotogalerie doplněna o snímky z okolí Střely, Žihle, Posázaví a vltavské kaskády kolem Slap.

      0 0
    • lazza  

      Ještě galerie z Nockberge..

      0 0
    • lazza  

      Cesta přes Eremita je z bezpečnostních důvodů zavřená.

      V Karlově Vsi potunili Na kopečku zahrádku a dá se tam nejen pěkně posedět a popít, ale taky pojíst – hermelíny, řízky, utopence, smažáky aj bramboráčky. A řezanej Bakalář není vůbec zlej :-)

      0 0
      • gargamel  

        Ta lávka na 2. foto je u Eremita? Co to tam vyrostlo?

        0 0
        • lazza  

          Jo, do Eremita. Jel jsem tam prvně loni a už to tam stálo: naleštěný a nejspíš za evropský pdachy :-)

          0 0
          • gargamel  

            Tak doufam, ze nevylepsej i ten singl:(

            0 0
            • lazza  

              Řekl bych, že tam ujel někde svah – bylo to dost sypký. Spíš tam postavěj nějakej další mostík, než že by tam dostali kopáče nebo buldozerek…

              0 0
              • PAFIRA  

                Nezkoušel si červenou pod Velkou Bukovou k řece?

                0 0
                • lazza  

                  Myslíš červenou k Rakovnickýmu potoku anebo červenou z Nezabudických skal k řece?

                  Tu první jsem jel naposled před cca 14 dny – na mokrým sněhu to dost klouzalo, zejména ta skalka u vracečcky s dvacetimetrovým srázem kolmo dolů na silnici. Tu druhou jezdím jen za sucha, bo i tak je o hubu :-). Ale krásný obě.

                  0 0
                  • PAFIRA  

                    Z Nezabudických skal.....teď přemýšlím která je červená k Rakovnickému potoku?

                    0 0
                    • lazza  

                      Ten první odkaz je k Rakovničáku – sjíždí se pod hradem.

                      0 0
                      • PAFIRA  

                        Jo,jasně, vím a znám, jak tam často jezdím, tak jsem si ani nevybavil, že tam je červená turistická :-)

                        0 0
                      • PAFIRA  

                        Tam je pak ještě dobrý zhruba v první horní třetině zabočit do leva, na naučnou stezku,která propojuje na druhé straně starou,dnes již přeznačenou červenou.

                        0 0
                        • lazza  

                          Ta původní přeznačená červená, o který píšeš, je hodně slušnej padák: Když sem tam před lety šel pěšky, ani ve snu by mě nenapadlo, že něco takovýho budu schopen jezdit na kole :-)

                          0 0
                          • PAFIRA  

                            Jj,ale nechá se to v poho i když ten první pocit před lety,když jsem to jel poprvé si pamatuji dodnes :-)

                            0 0
                    • lazza  

                      Jinak tady nějaký fotky – první sjezd k potoku Školní-Kopaniny Obousměrná:

                      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…te-vyhlidka/

                      A druhý sjezd – Nezabudický skály:

                      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…y-mtb-sjezd/

                      0 0
    • lazza  

      Začala výstavba spojky z Velký Bukový k NS Školní, která dál pokračuje do Křivoklátu/Roztok. Dřív tam vedla v louce vyjetá/vydupaná cesta, která byla pro přespolní obtížně najitelná – tak proč ne. Jen mi není jasný, proč k úzký roklince obtažený singlem budujou tuhle autostrádu; předpokládám, že v tom hrajou roli fondy a dotace, a do konce roku je nejspíš potřeba utratit majlant.

      0 0
      • lazza  

        Tak to dokončili a dalo se čekat, že se z toho stane jen z půli dotažená kravina. Na začátku velkoryse pojatá dálnice (první foto), která vede do nikam a končí nad srázem do rokle (druhá fotka). Pak už jen zavřená soutěska NS Školní, kam EU bagříky asi opravdu nezajedou.

        0 0
        • PAFIRA  

          Na to už jsem koukal kdypak,že to tam je vykolíkovaný.­.......všechno ty kurvy vyasfaltujou :-(

          0 0
    • lazza  

      Z Valentovskýho mlýna pod Sýkořicí zmizel veškerej zazimovanej nábytek, obří pergola, pódium pro kapely i s mohutným přístřeškem. Majitel kedysi vyprávěl, že až tu skončí, že si to všechno odveze s sebou. Tak těžko říct, jestli si tu v létě napřesrok dáme ještě vůbec pivo…

      0 0
      • hawrda  

        Buresevo EET.Takovych hospudek bude povicero. Bohuzel. Uvidime na jare.

        0 0
        • milan.v  

          Je to škoda, bohužel to ale na podstatě a smyslu EET nic nemění…

          Bez reakce, prosím, není to na diskuzi v tomto dobrém vláknu…

          0 0
          • karliner  

            Vrtá mi hlavou proč jsem píšeš dost kontroverzní názor a současně upozorňuješ, že o něm nechceš diskutovat. páč to sem nepatří.

            0 0
      • lazza  

        Tak pronajimatel z Valentaku se presunul o par kilaku dal proti proudu do Zbecna. Ted provozuje kemp Na Hribkach a toci pivo z tanku.

        0 0
        • lazza  

          Jinak nej pivo ve Zbecne a mozna aj siroko daleko se toci „U reky“ – z mostu jsou videt slunecniky i obytnej prives, v nemz je pipa i kuchyne (burgry, langose, klobasy). Posezeni je primo u reky v zeleni, takze přijemny. Ve vsedni den od peti, o vikendech mozna driv- podle pocasi a lidi. Do zari bude fungovat a pak stehovani hospy zpatky do „Ulicek“.

          0 0
    • lazza  

      Doplněny fotogalerie z podzimního Křivoklátska a zimních Brd – oboje vystaveno i zde na BF.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/brdy/

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/krivoklatsko-2/

      0 0
    • lazza  

      Přidány obrázky k restauraci Pod Hradem.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/pod-hradem/

      0 0
      • PAFIRA  

        To bych sem snad radši ani nedával :-) Jednak tam mají Krušovice a za druhý je to tam drahý jako svině

        0 0
        • lazza  

          Tak nechal sem tam za kavu a dezert pro zenu a dve deti petikilo, no :(. Ale zas se tam pekne sedi u krbu :)

          0 0
      • gargamel  

        Neviš(te) jestli je přes zimu o víkendyotevŕený rozvědčík?

        0 0
        • Smazaný účet  

          na stránkách mají:

          Vážení hosté,

          V našem hostinci, který funguje v novodobé historii od jara do konce podzimu, naleznete příjemné posezení na svých výletech malebnou chráněnou krajinnou oblastí „Křivoklátsko“ (CHKO UNESCO) nedaleko hradu Křivoklátu a v těsném sousedství řeky Berounky.

          0 0
          • gargamel  

            Aha, tak to jsem byl slepejš, na stránky jsem koukal, ale nevšiml…dík

            0 0
            • MD1972  

              Jezdím tam o prázdniny .naposled 2016…

              A za mě rok od roku větší bída.

              (Asi jsou v nájmu a jen honí prachy. Pivo a ani jídlo se " nepovedlo ")- není konkurence.

              Naopak ve Skryjích (jezírka) 4 hospody

              0 0
              • lazza  

                Jezdím kolem určitě jednou do měsíce a i když mám žízeň, tak už dlouho sem tam nepáchl, protože mě odpuzuje i to venkovní posezení. A podle toho, co píšeš, dělám asi dobře. To raději v Roztokách k Jezzu.

                S těma Skryjema teda taky moc nevím: Trilobit i U Grillů vyloženě slabota. Dole v kempu to vypadalo též dost zoufale, ale nejedl sem tam, takže nechci bejt nespravedlivej.

                0 0
                • hawrda  

                  Ve Skryjích mají tohle,moc velká dobrota:).

                  0 0
                • File12  

                  Rozvědčíka mám dál a byl jsem tam tak 5–6 let zpátky když jsme jeli vodu a OK, tři roky zpět ale fakt bída. U Jezzu jsem ale nadmíru spokojen :)

                  0 0
                • ruza  

                  U Rozvědčíka dám 2× za rok pivo. V létě jsme při sjíždění vody dali jídla a fakt bída.

                  Takže jsem tam raději vyrobil Strava segment „Rozvědčíkova časovka“ a nezastavuju :-)

                  Chříčské pivo dobré, když jsem si ale přímo v Chříči chtěl pivo koupit, raději jsem z toho statku vycouval.

                  Stejně je nejlepší „náš“ Matuška v Broumech.

                  Dá se s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat!

                  0 0
                  • PAFIRA  

                    Matuška je dobrej,ale chtěj za něj ranec

                    0 0
                  • MnemonicJ  

                    hele vůbec se toho neboj, obsluha velmi vstřícná a prostoru uvnitř taky super. Z venku to moc nevypadá, ale rozhdoně zajdi. Jednou nás tam chytil šílenej déšť a jak nám bylo pěkně :) Pivo super a děljí i bezovou limonádu… Když jedu přes Chříč, tak tam stavím vždycky (když to jde, tak jedu přes Chříč:))

                    0 0
                    • ruza  

                      Tak já tomu dám šanci :-)

                      0 0
                      • MnemonicJ  

                        dej, můžeme se tam srazit :) Lidi co to tam obstarávají jsou fakt v pohodě, provedou Tě, dají nějaký výklad… Posledně jsem tam mluvil s týpkem co říkal, že se do Chříče přestěhoval asi z Klatov, když jsem se ho ptal proč něco takovýho, tak mi odpověděl, že v Klatovech nemají pivovar :D

                        0 0
                  • lazza  

                    Ještě že tam stihnu vždycky jen jeden, max dva kousky. Větší objem v týhle ráži by mě spolehlivě a na dlouho rozsekal :-)

                    0 0
                    • ruza  

                      No, já to těch 500m domu dotlačím :-)

                      0 0
                    • File12  

                      No ja obcas dam nejaky vyberovy kousky na Kladne U Kozliku. Posledne jsem dal 5 17tek s bylo hej :D

                      0 0
                      • lazza  

                        Obdobně v Blackdogu v Beruně. Sice jen šestnáctky, ale se stejným výsledkem :-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          chápu oblibu blackdogu....­.ale…mít kolo prakticky bez kontroly kdesi na ulici, zatímco si dávám hc super truper pivko uvnitř? díky, nechci…

                          0 0
              • Smazaný účet  

                co bufet v kempu Višňová? bejval dobrej…

                0 0
    • lazza  

      Objevená stezka pod současnou červenou NS Brdatka, viz mapa se záznamem trasy.

      Stezka je singlovatější, exponovanější a nabízí mnohem více vyhlídek než oficiální NS. Podchází jak altánek, tak zejména vyhlídkovou skálu se zábradlím. Kupodivu je komplet (a nejspíš ne tak dávno) prořezaná, takže bez ohledu na hromady listí a občasnýho kamení je dobře průchodná. Končí pod rybníčkem v Křivoklátu/A­malíně.

      Možná mě nějaký pamětník nebo místní rodák poučí, zda to se nejedná o starou a dnes již nepoužívanou stezku, která vznikla ještě před značenou NS Brdatkou. Jezdím vrchem v létě x-krát měsíčně, ale neměl sem doposud o tomhle spodním singlu ani zdání :-).

      0 0
    • PAFIRA  

      Pod Brdatkou je jedna taková cesta,spíše pěšina,je to teda dost o hubu,jel jsem ji asi 3×,my ji říkáme Pod Brdatka :-) Z fotek bohužel nepoznám jestli se jedná o tu samou.

      0 0
      • Smazaný účet  

        pak se divte, když se množí zákazy a restrikce – je to přesně kvůli lidem jako jsi ty a lazza výše…

        Národní přírodní rezervace (NPR)

        Jde o menší území, které mají mimořádnou hodnotu a na místní reliéf jsou vázány typické ekosystémy, které jsou významné v národním či mezinárodním měřítku. Vyhlašuje je Ministerstvo životního prostředí vyhláškou. V NPR jsou zakázány rušivé činnosti a vstup mimo značené cesty.

        0 0
        • lazza  

          Ujasni si legislativní rozdíl mezi Přírodní rezervací a Národní přírodní rezervací. Pokud to uděláš, nebudeš tu muset zbytečně a zcela mimo mísu prudit.

          0 0
        • PAFIRA  

          Twl na takový chytráky tu čekáme…

          0 0
      • lazza  

        Z NS Brdatky je plno těchto cest patrnejch. V závěru těsně před Křivo se jedná určitě o jednu z nich, po níž jsme dneska šli.

        0 0
        • PAFIRA  

          Když najíždíš na Brdatku směrem od Písků,tak nezahneš do prava jakoby na Brdatku,ale pokračuješ rovně…

          0 0
          • lazza  

            To, to je přesně ona. Už kdysi jsem tam jel, ale nějak se tam zamotal a nájezd na Podbrdatku minul :-)

            0 0
    • 01carbon  

      Jen hlásím – U rozvědčíka – zavřeno. Ne že bychme tam chtěli, jenom jsme se proritili okolo. Cukrárna v Nižboru pod zámkem na pravem břehu výborné zákusky, dobrá káva. Rozlévana cola 10,–Kc/0,1dcl :-(

      0 0
      • lazza  

        Joj, tam je útulno :-). Přeprodávaj tam navrch kafe z nižborský pražírny Majkafe – netuším ovšem, jak dlouho jim tam leží.

        0 0
        • 01carbon  

          Paní byla takové lehce „přešlá“ – když jsem se ptal, tak prý včera měly děti masopust a rodiče se tam docela vykropili. Jsem si všiml, že naproti je pražírna. Mimo té rozlývané limo OK, zákusky luxusní, chlebíčky no klasika od rána.

          Akorát větru by někdo měl říct, že meteorkáři na dnešek předpověděli jiho, spíš západ. Včera 80km proti větru a dneska když jsem se těšil na vítr do zadku z toho překvapivě bylo 100km zase proti. Umírám. Že mladej někde po 70lm prohlásil, že není unavenej že by se ještě šel projet ani nekomentuju.

          0 0
          • lazza  

            Pražírna je vlastně až nahoře nad zámkem, v takový slepý uličce v lukách – mají minipražírnu přímo v baráku a provoněný to tam je komplet celý včetně zahrady :-)

            Odkuď kam ste jeli?

            0 0
            • 01carbon  

              Dole u silnice asi má pražírna krámek – vím že to tam bylo nad dveřmi když jsme z cukrárny vylezli.

              U Tebe v revíru v sobotu tam (za rodičema – Kralovice) po silnici okolo Lán a obory na Rakovník a dnes zpět přes Skryje, Rozvědčík, Roztoky, po silnici na Zbečno a po cca 5km doleva po červené na Nižbor, Hýskov, Hostivice. Většina po silnici ale i tak bláto i pod helmou.

              0 0
              • lazza  

                Hm, vidíš, to ani nevím, že mají dole krám. Člověk, jak někudy jezdí denně z práce/do práce, se zapomene rozhlížet a jen tupě čučí před sebe na cestu :-)

                Pěkně ste si ale dali. Chtěl sem dneska taky tím směrem – vlakem nad Žihli a přes šutrákový lesy zpátky domů. Akorát sem byl děsně línej brzo vstávat, tak sem nakonec zakufroval kolem Křivoklátu :-)

                0 0
    • PAFIRA  

      Tak v sobotu zase na Podbrdatce...­...prostě nádhera

      0 0
      • lazza  

        Jel sem tam dneska znova a je to fakt supr – vzdušný, panoramatický, zábavný. Akorát u jedný skalky pokaždý drbnu řídítkem a skoro mě to shodí dolu :-)

        0 0
        • PAFIRA  

          Tam já to neprojedu nikdy,mám 80 rodla

          0 0
          • ruza  

            No tak to se tam musím podívat :-) Na Stravě je tam vidět cestička, na mapy.cz ne-e. Tak snad to trefím.

            0 0
            • PAFIRA  

              Určitě vyzkoušej. Výšše je popsáno jak se tam dostaneš

              0 0
            • lazza  

              Od Písků kolem altánku neodbočíš doprava po červený, ale pokračuješ rovně – altánek je po pravý ruce.

              Ale počítej s hromadama listí, v něm s hromádkama kamení a taky s trochou klacků :-). Ty největší sem dneska odházel, ale chytnout mezi špice se stejně daj.

              0 0
              • AV  

                U cedule (rezervace) pak stezka (stezička) začíná.

                Tutovka je od Křivoklátu – nájezd na Brdatku a u cedule „Pozor, padající stromy“ zahnout vpravo na zřetelnou, byť neužívanou cestu. Tam, kde se cesta rozdvojuje, pokračovat po té spodní větvi.

                0 0
          • lazza  

            760 taky neprojdou :-)

            0 0
    • lazza  

      Lesáci rozjezdili stezku mezi Krušnou a Vartou.. Za svý vzalo sice jen pár stromů – buková pasáž zůstala skoro nedotčena – ale pěšina se poněkud rozšířila.

      Foceno cca před měsícem: možná to už uklidili anebo naopak dodrbali úplně.

      0 0
    • lazza  

      Doplněna fotogalerie o snímky z ráje:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/cesky-raj/

      0 0
      • raw 4  

        Kdy jsi tam byl? Mohl jsem tě provést…Máš záznam trasy…asi 2–3fotky nevím, kde jsou tak proto se ptám…dík

        0 0
        • lazza  

          O Velikonocích, s manželkou – takže sem trasu místy korigoval dle jejich schopností :-). Záznam Ti můžu poslat, když mi hodíš maila

          0 0
          • raw 4  

            Díky a jasan…kdyby jsi měl cestu tím směrem a chtěl bys.. dej vědět..třeba něco spáchame…

            0 0
    • André Vebr  

      Někdo se tu ptal na Višňovou – byl jsem tam v sobotu 13.5. a neměl jsem připomínek. Standardní kempová hospoda, něco jako manželka. Sice nepřekvapí, ale nezklame :))

      0 0
      • File12  

        A to já si dal u Jezzu zase sladký knedlíky a když to klucí viděli tak si dali taky. Jen ten vejšlap na ten Leontýn. To byla vražda. Křeče hned. No vyjel jsem ještě z Nižbora a na Poteplí si volal odvoz :D

        0 0
        • lazza  

          Zkuste to někdy tudy pod Hřebenem a Beraníkem – je to sice k Leontýnu delší, ale výškově rozmělněný, dlouho vrstevnicový a hlavně nádherný

          0 0
          • File12  

            99% času kdy se tam ukážu to je na silnici. Ale už bych s tebou rád vyjel co slibuju skorem dva roky na bajku

            0 0
            • lazza  

              Tyhle spol akce vetsinou vychazej, kdyz se vubec neplanujou :). Ale dam vedet, az porazim zas delsi streku Krivoklatskem, treba to nalonec vyjde

              0 0
              • File12  

                Mě stačí i kratší techničtější. Nebo kdybys měl výlet do Brdů tak taky. sice se ted budu stěhovat a pořád něco řešim ale čas si udělam :)

                0 0
                • lazza  

                  Ok, dám echo, když tak mi hoď do SZ telefon anebo maila, ať je domluva pružnější

                  0 0
      • Smazaný účet  

        která? Hájek, U přívozu, nebo ta dřevěná bouda od kempu po proudu nad řekou?

        0 0
        • André Vebr  

          A jo vidíš, to mě nedošlo, že je jich tam víc :) … Hájek to byl

          0 0
          • Smazaný účet  

            já vždycky zajížděl až k tý dřevěný boudě – jídlo slušný a prostředí a výhled na řeku nejlepší z těch tří…

            0 0
      • PAFIRA  

        :-) výstižné…

        0 0
    • lazza  

      Ještě sem kdysi v minulosti přihodil Václava na Točníku:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…-sv-vaclava/

      0 0
      • JMT  

        V Nižboru Hanák/Zastávka je gut, nebo dojet do BB (Beroun)

        0 0
        • Trinec  

          Myslím, že Hanák zavřel.

          0 0
          • André Vebr  

            Hanák by měl ještě fungovat.

            0 0
            • Sipal  

              Bohužel, včera jsme chtěl zajít, ale prý rekonstrukce.

              0 0
              • André Vebr  

                ouuuuu shit! :(

                0 0
                • lazza  

                  Bráváme tam děti na konci roku celebrovat vysvědčení, romantický večeře s ženou, já na kole stokrát za sezónu na kafe a cigára… Tohle je teda dost smutnej konec.

                  0 0
              • lazza  

                Nemáš na mysli spíš Keltovnu? Tamto teď na sezónu nevímproč rozbourali.

                U Hanáka sem dneska večír sedl na pivko a kávu a obsluha jako vždy líbezná (zato kafe se jí moc nevyvedlo, ale co už :-)

                0 0
                • Sipal  

                  Ajo, máš pravdu, omlouvám se za mystifikaci. Nějak jsem si je spojil dohromady.

                  0 0
          • JMT  

            Hanák má otevřeno…už ho to ale asi sere a tak se řeší že by teoreticky mohl zastávku provozovat někdo jiný, což se snad nelíbí starostce a ta ho chce ukecat…nicméně podnik jede a přísští rok když ho nepovede Hanák, tak někdo jiný :-)

            0 0
    • AV  

      Zdá se, že Hotel Sýkora (v Křivoklátě) vstává s novými majiteli „z mrtvých“.

      Už shání zaměstnance …

      0 0
    • lazza  

      Doplněna občerstvovna v Karlově Vsi. I když se nejedná o klasik hospu, kde se vaří, udělal sem výjimku: v okolních lesích si pivo ani „jídlo“ široko daleko jinde dát nelze.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…bcerstvovna/

      Pozn. Mrkněte, prosím, zda se zobrazuje možnost vkládání komentářů – nemůžu přijít na to, proč se mi zničeho nezobrazuje. Nově sem zakázal vkládání mailu při psaní komentu – mělo by se to pro přispívajícího celý zjednodušit.

      0 0
      • PAFIRA  

        V sobotu jsem si tam taky šoupnul pivko :-)

        0 0
      • gargamel  

        Komenty nemakaji, už jsem nedávno chtě něco psát, ale nejde. Karlova Ves pohoda, minule 2ks utopence a Bakalář 11 za 65 káčé:)

        0 0
        • lazza  

          Sakra, budu muset požádat někoho z IT, někde maká, někde ne – už si s tím nevim rady

          0 0
        • lazza  

          Jinak ke komentům a hodnocení hospod: všechny dříve vložený hospody z hlediska komentů fungujou, ty nově vložený nikoliv. Nemůžu za boha přijít na to, proč se pod nima nezobrazuje koment, resp. tabulka pro vepsání komentáře. Asi by to vyřešilo odinstal/přein­stalování pluginu, to ale zas přijdu o stávající hodnocení, což nechci (už jsem aktualizoval a nic).

          Pokud byste měli něco k pajzlům, kam nelze vkládat koment, budu moc rád, když mi to hodíte do maila (dole na stránkách – admin@mtbkrivo­klatskocz) – pak to tam naláduju ručně.

          0 0
      • pavel.b  

        Tak jsem zjistil, že je v Novém Jáchymově zavřená hospoda Pod kaštanem, která před rokem fungovala. Vyzkoušel jsem tedy poprvé místní penzion Diana a fakt dobré jídlo (na můj vkus skoro příliš velké porce :-) ) i pivo za velmi přijatelné ceny. Mají i venkovní sezení, takže s kolem (nebo i s cigárem) bez problému.

        A je to relativně blízko Karlovy Vsi.

        Proto to řadím sem.

        Jo a pochvala Lazzovi za jeho stránky i za toto vlákno.

        Fakt velmi děkuji za tvou aktivitu.

        0 0
    • embi  

      Máte někdo srovnání Všenory vs Křivoklátsko vs Kokořínsko? Přemýšlím, kam se vydat. Děkuju

      0 0
    • embi  

      Máte někdo srovnání Všenory vs Křivoklátsko vs Kokořínsko? Přemýšlím, kam se vydat. Děkuju

      0 0
      • lazza  

        Kazdy je prirodne i technicky o necem jinym – zalezi, co preferujes :)

        0 0
    • mirek dusin  

      Do seznamu obcerstvoven bych pridal v Krivoklate i Hospudku Pohoda, doporucuji

      https://www.tripadvisor.cz/…Bohemia.html

      0 0
    • lazza  

      Na samote u Lubu, uprostred luk a lesu, vyrostl zahadny podnik Khulna Kaava. Rozlehla zahrada, maringotka s barevnyma okenicema, specificka nabidka. Jeste sem nenasel odvahu – a to kolem jezdim z prace kazdy den – ale svy zakazniky by si to mohlo snadno najit.

      https://m.facebook.com/…13759551292/

      0 0
      • PAFIRA  

        Snad to najdu,zítra bych tam mohl vyrazit,jestli nebude pršet…

        0 0
        • lazza  

          Najdes snadno – je to asi kilak za Sykorici smerem na Belec. A siroko daleko nic krome lesu a poli neni, takze to nejde prehlidnout :)

          0 0
          • MD1972  

            ahoj ty tam..

            když jedu okolo nenašel jsem odvahu a volím jistotu (hájenka na pivko)

            a pak jen sklouznu na chatu.

            0 0
      • lazza  

        Tak sem nakonec odvahu našel.

        Nejsem sice úplně cílovka, protože ekobionaturtrendy mě míjí,ale presso je docela silný a pitelný, což je příjemný: nejbližší další stravitelný kafe jde najít nejblíž v Nižboru anebo ještě možná v Křivo. Džus (ovocná šťáva) byla fakt šťáva s vodou, zmrzlina ok, do koláčů jsem nešel – vyžaduju od cukrovinek pořádnou porci cukru, čokolády a klasický bílý mouky :-). Posezení barevný a příjemný.

        0 0
        • karliner  

          Je to tam super. Nepřijdu si tam jako v „ekobionaturtrendy“ podniku, ale jako v podniku, kde majitele a personál baví to, co dělají. A to je pro mne důležité.

          0 0
        • MD1972  

          a co kávička ve Lhotě u hřiště? Caffeprokopio

          0 0
          • gargamel  

            To by mě taky zajímalo, nedávno jsem jel kolem na Žilinský vrch a z venku mi to lákalo, ale bylo zavřeno.

            0 0
        • zzabak  

          je to tam nejvíc, silniční švihy točím tak, abych tam přijížděl řádně upraven.. hlavně se mi líbí ty staré land rovery po zahradě :) koláče luxusní. Bioeko to není, jen pečený žebra tam nehledej.

          0 0
          • lazza  

            Vsechno, co je bez bilyho cukru a psenicny mouky, je bioekl :). Ale ja sem stravovaci čuně, nic vic v tom neni.

            0 0
    • karliner  

      Pivovar Chříč – navštíven v sobotu 10/6, pivo skvělé, prostředí trochu punk, ale oproti podzimu 2016 – zrekonstruovaný (no spíše zametený) sál, příjemný podnik, ale ne na jídlo.

      Nebyl někdo v nově otevřené hospodě Na Vyhlídce v Chlumu (u Zvíkovce)?

      0 0
      • lazza  

        Tam je někde knajpa? – míjel sem tam vždycky jen nějakou hybridní instituci: napůl obecní úřad, napůl pivnice…

        0 0
        • karliner  

          Těžko říct, míjel jsem tabuli lákající k návštěve u odbočky na Chlum z hlavní Zbiroh-Zvíkovec a nenašel jsem odvahu jet otestovat. /dajně otevřeno od 1/6.

          0 0
          • lazza  

            Bude to asi novinka: jel sem tam naposled tak 2/3 měsíce nazad a žádnej náznak výstavby nezaznamenal. Ale turistů tam za sezonu celkem dost zajede, i když výhled dolů na ty betonový sila je teda dost skličující, takže to vlastně dává smysl

            0 0
      • MnemonicJ  

        o víkendu jsem jel kolem pivovaru a aktuálně už se tam vaří i jídlo :) Nebídka není nijak široká (na tabuli byl nějaký vývar, žampionová polévka, guláš s chlebem, ovar a na neděli připravovali prý svíčkovou). Nedal jsem si nic, ale už plánuji, že t vyzkouším, vonělo to tam parádně a lidi co jedli se tvářili dost spokojeně :)

        0 0
    • snas89  

      Ahoj, rád bych občas tímhle směrem vyrazil.

      Poradíte prosím nějakou pěknou mtb trasu? Může být 30km i maraton.

      Případně gpx do vzkazů. Díky moc!:)

      0 0
      • MD1972  

        SZ.

        0 0
      • Čuli  

        Ty gpx bych nějaký taky bral prosím :) budu 10dní u známých v Lánech a rád bych tam v okolí něco pojezdil, jak MTB tak i silnici klidně, díky.

        0 0
        • gargamel  

          Silnice MTB

          0 0
        • Smazaný účet  

          v dávných časech byli lidé samostatní – vzali si mapu, naplánovali trasu a zkoušeli…a tím získávali zkušenosti, které se jim mohly hodit v budoucnu

          dnešní „spotřebitel“ jen škemrá „dej, dej…“, čímž pochopitelně zkušenosti nezíská a zůstává pitomý

          0 0
          • File12  

            Máš pravdu. Ale v dávných časech bylo času víc. Nebyla doba hektická.

            Já nemám problém když někdo bude chtít svézt ho po Kladenských trailech. To samý rád když někam pojedu rád se nechám povozit lokálem.

            Mám tady pár cest a míst, který jsem našel teprve nedávno hledáním a bádáním v mapě a zkoušením.

            Ale někdo kdo by tady bydlel třeba jen rok by to nenašel.

            Každopádně Čuli to má jak na podnose na stránkách tak to už je opravdu napováženou.

            0 0
          • Čuli  

            Tak z 10dnů budu mít tak 3dny na pořádnej výlet a nechce se mi někde tápat a hledat, rád bych si to užil. Prostě doba je jiná. ;)

            0 0
    • lazza  

      Doplnil jsem fotogalerii o snímky ze Slavkovského lesa a Děčínského Sněžníku, plus pár fotek přidaných do Krušných hor:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/fotogalerie/

      0 0
      • raw 4  

        Díky za fotky… kámoš říkal, že Slavkovsky les stojí za to a podle tvých fotek to vypadá, že se tam vypravím..

        0 0
        • lazza  

          Joj, určitě se tam vydej, stojí to fakt za to

          0 0
          • raw 4  

            Jeste jednou diky za stranky a za Slavkovský les…jezdil jsi tam na blind (po turistických trasavh) ci ti někdo doporučil nějaký okruh?

            0 0
    • AV  

      Údajně má být v sobotu opět (po rekonstrukci) otevřen (novými majiteli) Hotel Sýkora

      0 0
      • PAFIRA  

        Copak tam budou mít za pivko? Doufám,že né Krušovice,jako všude na Křivoklátě,kromě Kolečka tedy…

        0 0
      • lazza  

        Z jedný strany Pod hradem, z druhý Jelen a ten pajzl nad lávkou, o Nadhradu nemluvě. Nebudou to mít snadný..

        0 0
    • PAFIRA  

      Tak jsem včera navštívil nově otevřený Hotel Sýkora.....bohužel nový majitelé,tam mají pouze Krušovice,čímž to totálně zazdili.

      0 0
      • lazza  

        A jak si stojej s jidlem?

        0 0
        • PAFIRA  

          To Tě nepovím,jakmile jsem zjistil,že tam mají Krušovice,tak jsem si dal pomerančový džus,který jsem vypil,zaplatil, odešel a to vše do 5 minut :-)

          0 0
          • lazza  

            Se přiznám, že ani nevím, co točí o kus vejš Pod hradem nebo ještě vejš Nad hradem. Kdysi sem tam měl plzeň a stála dost za prd.

            0 0
            • PAFIRA  

              Jj,to je pravda,při těch cenách tam prostě nemají výtoč......

              0 0
    • lazza  

      Pivní sámoška ve Šlovicích:

      http://www.bike-forum.cz/…krivoklatsku

      0 0
    • lazza  

      Konečně jsem nasázel fotky z Islandu na stránky:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/island/

      0 0
      • hawrda  

        Já za chvíli zdechnu, jen minuta zbejvá,

        tak skončila cesta, moc dobře to vím,

        a islandskej ďábel už prstem mi kejvá,

        až zaleze slunce, já vodejdu s ním.

        Ač není tu žádnej, kdo pro mě by plakal,

        já jedinou radu chci nakonec dát,

        kdyby vás někdo do Islandu lákal,

        tak voprátku na krk a poslat ho spát.

        Pěkný foto,užli jste si to:).

        0 0
    • lazza  

      Kdo uz nechce z Újezda nad Zbečnem do zbečna po silnici, je vyčištěná stará cesta úvozem U Vojtěcha. Popadaný stromy

      ponechány, jen úklid od větví a bordelu za pomoci nůžek a hrábí. Stezka lehce zavinutá, aby se zvýšil fun faktor :)

      0 0
      • lazza  

        Sorry za vylomeny krky, z mobilu se to nechce automaticky otacet.

        0 0
      • AV  

        Kde je U Vojtěcha?

        Na mapě/mapách co jich vlastním, jsem takové místo nenašel.

        0 0
        • lazza  

          Tuna

          Na klasických papírmapách s běžným turistickým rozlišením to není; je třeba „větší zoom“. Dole u ústí cesty je kamenný průchod pod tratí, dost široký i pro průjezd autem. Horní pasáž cesty je bohužel zasypaná stromy a vhodná na motorovku. Takže se obchází přes pole okolo.

          0 0
    • lazza  

      Kdo se chystá zitra na Štědry den na švih (anebo v pondeli 1.1.), tak ma zcela mimořádně otevřeno Khulna Káva mezi Sykorici a Luby/Belci.

      0 0
    • 01carbon  

      Kdyby nahodou nekdo jel na zastavku do nizboru, tak tam se tam vydejte az v dubnu ci kvetnu :) vcera vyzkouseno na vlastni kuzi maji zavreno. Nebyt bikera ktery me dotahnul z dobrichovic do berouna (dekuji) tak jsem u berounky zemrel.. do prahy jsem dojizdel na svetlech a za mohutne delosrelecke kanonady

      0 0
      • Smazaný účet  

        tyhle prskavky jsou prd…152mm houfnice, to je něco…tam cejtíš, jak ti ta tlaková vlna zmáčkne hrudník :-)

        0 0
        • 01carbon  

          Jestli to v 45 vypadalo podobne, tek nechci zitra videt ty mrtvoly.

          0 0
          • Smazaný účet  

            pár prstů to asi odskáče…jako „běžná pyrotechnika“ se prodávají čím dál silnější věci, lidi naprosto nemají respekt a odpalují to ožralí…když jsem to dělal profi, tak to byla vždycky řehole – až do ohňostroje nechlastat…

            0 0
      • lazza  

        Dobrý, náhodou suprově strávenej Silvestr :-).

        Nezkoušels zaběhnout v Nižboru jinam než do Zastávky? Tam je to do května bohužel zazimovaný…

        0 0
        • 01carbon  

          nene otocil jsem to po silnici k hýskovu. Tam jsem jel po stezce a za kousek mezi Hýskovem a Nižborem jsem byl jak stádo prasat. Na cest zpět mě zachánilo kafe a kofola v dřevěnici v podkozí – měli zavřeno a chystali to na večer, ale ukecal jsem je – až jsem se ošíval si sednout jak jsem byl zaprasený. Ovšem dojezd a prujezd prahou někdy okolo 19:30 famozni. Dneska jsem nemohl vstát a na cukrák jsem se vyložene trápil. kolo nechci min tyden vidět.

          0 0
          • lazza  

            Jj, ta salas v Podkozi je fajnova a moc utulna. Docela me to pred lety zaskocilo, kdyz sem na ni narazil. Ale zjevně jim to beha dobre: behem oběda ve všední dny tam zajíždí dost lidi (hlavne řemeslníci). Docela by me zajímalo, jak ma na jeji provoz a obrat vliv Kellner, resp. jeho zaměstnanci z udoli…

            0 0
      • AussigBiker  

        Nekdy ted jsem cet, ze s tim chce Hanak seknout, letos asi posledni rok.

        0 0
    • lazza  

      Vypnul jsem stránky mtbkrivoklatsko.cz.

      Za poslední rok jsem na nich nestrávil jedinou pracovní minutu a protože BF se ukazuje jako mnohem pružnější nástroj, budu dávat event.informace sem do vlákna, resp. do fotogalerie.

      0 0
      • Roklim22  

        Byly super. Trasy a povídání taky. Jezdili jsme podle nich týden loni v létě. Doufám, že se zase brzo vykopem a dojedem z Moravy na návštěvu.

        0 0
      • raw 4  

        To je mi lito… Skvela práce… Budou alespoň k dispozici, bez aktualizace, ne už nebudou vubec?

        0 0
        • lazza  

          Webhosting je zrušenej, takže neběhají. GPX data a veškerou mapovou i foto dokumentaci samozřejmě mám k dispozici, kdyby někdo projevil zájem.

          Možná časem stvořím něco podobnýho, ale v trochu jiným formátu, s jiným konceptem. Uvidíme, jak bude čas a hlavně motivace.

          0 0
          • File12  

            To je škoda. Bylo to super a škoda že nepokračuješ. Myslím, že i malou dotaci by si to zasloužilo a vybralo by se :)

            0 0
            • lazza  

              Dotaci bych určitě nezasloužil: částka za doménu i hosting byla docela únosná :-)

              Spíš mám mlhavou představu o blogu, kam bych spíš než komplexní přehledy tras a knajp sypal některý projetý trasy s fotodokumentací, bajkový cesty po Evropě, obrazy apod. a z BF na ně pouze odkazoval. Ale jak říkám: je to daleká hudba budoucnosti, moc času na to nezbývá.

              0 0
      • ruza  

        Cože? To je jako bychom na hřišti přestali točit Matušku :-)

        A to jsem chtěl protlačit tvoje čestné členství v MTB Broumy :-)

        0 0
        • weekend warrior  

          hehe, fakt jsem na bf dlouho nebyl, ale krivoklat jsme resili v roce 2009: http://www.kolanakrivo.cz/ pravda, ze ted ty stranky, krome titulky nefachaj, nastaveni serveru…

          0 0
          • ruza  

            Taky jsem sháněl podpisy jako čerstvá náplava na Křivoklátsko. Vedle ve vesnici se v tom jeden chlapík angažoval. Ten je fuč a usídlil se na ČEMBA. Národní park zatím nehrozí, zato se tu těží dřevo jako prase :-(

            0 0
            • weekend warrior  

              no tak to asi bude kolega Václav. A vy jste se nějak pohádali? :)

              0 0
            • weekend warrior  

              nám tehdá šlo jen o to, aby když by se vyhlásil np, na což je vždy sepisován zákon, aby byl méně přísný, než v jiných np v republice. protože obecně se v np nesmí jezdit/chodit nikde jinde než po správou n. parku vyhrazených cestách. a nám právě šlo o tu správu, vznik, či nevznik np jsme ovlivnit nemohli, ale mohli jsme ovlivnit správu parku, řád parku…

              np šel do ztracena, jak se ukazuje, možná jen kvůli tomu, aby se mohlo bezmezně těžit dřevo, co já vím… ale každopádně je dobře, že existujete, existují maníci, co mají namapovány trasy, kde jezdí. čím víc jich bude, tím lepší vyjednávací pozice s nějakou to správou parku v budoucnu…

              nevím jestli se změnily hranice zamýšleného parku, ale mám myslím si v počítači dost podrobné mapy tehdejšího. – můžu dohledat, poslat

              0 0
              • weekend warrior  

                tak lepsi nemam, zacal jsem to prekreslovat do garmin mapy, ale nedodelal…

                0 0
                • weekend warrior  

                  vlastne by me docela zajimalo, kdyz tvrdis, ze se kácí jak o život, kde se těží ve vztahu k té zonaci zamysleneho NP.

                  Aby se ve finále neukázalo, že zámer zřízení NP byl fakt jen nápad ekoteroristů, které převálcovalo mírumilovné lobby Lesů ČR, kteří teď vesele těží duby a buky i v zamýšlených prvních zónách parku.

                  Jste to schopni zdokumentovat podle nákresu té zonace? : Jo tvl, tady těžej jak hovada – a podle mapy to je v téhle zóně? gps

                  0 0
                  • lazza  

                    Broumováci, Kublováci… o kácení často mluví. Asi je to tím, že ty lesy jsou tam technikou snadno přístupný. U nás kolem Křivo.., kde jsou srázy jak kráva a cesty luhama nebezpečný, se dostanou jen málokam a kácení je zanedbatelný.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      ještě byste měli vystřílet ty vovce, co tady nemají co dělat (nepůvodní druh) :-)

                      0 0
                      • lazza  

                        Těch nepůvodních zmetků tam je víc: třeba sikajelen. Akorát ten je proti muflonům aspoň elegantní a ladnej :-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          btw takový muflonče…mňam :-)

                          sika jelena jsem ještě nejedl

                          0 0
                          • lazza  

                            Nad Piskama je střelnice. Kdyz ti uleti par broku jakoze omylem stranou, treba si na jelenčeti jakoze nahodou pochutnas :)

                            0 0
        • lazza  

          Tak mám určitě i jiný charakterový klady, který mě předurčujou dělat Ti v klubu minimálně tajemníka/sekre­táře :-)

          0 0
          • ruza  

            Tak mi domorodci každýho zájemce rádi protáhneme po Křivoklátsku coź? To je lepší než web :-)

            0 0
          • raw 4  

            Ač z daleka hlásím se do klubu :-).. až budeš v Ráji…rád tě protáhnu po cestičkách..

            0 0
            • lazza  

              Chystáme se k Vám se „skoro místňákem“, kterej tam má chalupu. Až to zjara bude aktuální, tak se když tak ozvu na SZ, že bychom to mohli pospojovat do spol poježdění.

              0 0
              • raw 4  

                Ok ozvi se lehce dopředu ať zmanipuluju ženu, že je hezky a že je čas, podivat na víkend za jejími rodiči.. :-)

                0 0
        • karliner  

          Hehe, v neděli jsem se na hřišti dozvěděl: "no jo, ty už sem jezdíš na Matušku skoro devět let… " To bych to čestný členství dostat taky mohl :-D

          0 0
      • maajkee  

        ŠKODA.

        0 0
    • lazza  

      Nakonec jsem se hecnul a opět aktivoval stránky.

      V současnosti je komplet překopávám. Cílem rekonstrukce by měly být stránky interaktivnější (mapy s vyskakovacíma oknama), možná přehlednější, a odkazovat přímo na google recenze (knajpy) a ofiko weby (hrady apod.). Vedle Křivoklátska budu přidávat trasy i z dalších bajkových výprav (Island, ČR apod.). Inspiraci jsem našel u Mountain Lovers, Horama atd. Navrch jsem připojil blog, kam bych časem nasypal svý křivoklátský výtvarný pokusy – galerii obrazů, skicy atd.

      V podstatě hotová je v rámci MTB Křivoklátsko zatím trasa Magická a to včetně knajp a odkazů na hrady/zajímavosti. Můžete se k tomu zkusit proklikat a zjistit, nakolik je to intuitivní :-)

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz

      0 0
      • raw 4  

        Lazza, jsem rád, že jsi to nezabalil, bylo by to škoda… super..

        0 0
      • pavel.b  

        Dík, že ses k tomu vrátil.

        0 0
      • strongpajda  

        Jen co dám do kupy kolo – drahá polovička mi ho loni na konci léta očesala, když jsem nemohl jezdit – zajedu do Tvýho rajónu zase. Naposledy to bylo super!! Díky

        0 0
        • lazza  

          Díky všem za podporu.

          Koncept je takovej, že na hlavní mapě vyberete okruh – největší zelený je Křivoklátsko. To vás převede na mapu s 5 hlavníma okruhama (v plánu mám navrhnout ještě 5 redukovaných variant téhož). Odtud se lze (na konci textu) prokliknout ke knajpám anebo na stránky jednotlivých hradů/zamků apod. Kromě toho je tu ještě NejMísta mapová stránka, kde je přehled všech nej míst regionu vč. barevnýho odlišení tak, aby bylo zřejmý, ke kterýmu okruhu to patří.

          Vizualizace tras v turistických mapách je stále externí – cykloserver. Nenašel jsem žádnej plugin, kterej by nejen zobrazoval GPX/KML trasy v jediný mapě, ale zároveň byl uživatelsky zcela primitivní a bez nutnosti znalosti HTML. Uvědomuju si, že to je největší slabina stránek, ale se učit se psát kód v plánu určitě nemám – to by mě zabilo :-)

          Web je zatím hotovej tak z 20%.

          0 0
    • lazza  

      Zkompletoval jsem druhý okruh – Panoramatická. Fungují odkazy na zajímavý místa přímo z textu (stejně jako ze stránky Nej místa). Fungují i všechny odkazy na knajpy, resp. google recenze, který se na okruhu nalézají.

      0 0
      • pavel.b  

        Moc dobrá práce.

        Až se ti to bude hodit, tak dáme sraz, třeba právě u Hanáka v Nižboře a pivko platím já, abych ti aspoň trochu hmatatelně vyjádřil uznání.

        0 0
    • lazza  

      Hotový by měl být třetí okruh Brodivá vč.odkazů.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/brodiva/

      0 0
      • File12  

        Super. Jsem rád, že už jsi obnovil. Sice už se s tebou domlouvám asi 2 roky a pořád mi to nevyšlo ale až bude teď novej bajk, tak snad. Dřív jsem si na tyhle destinace dojel na XC kole z Kladna. Teď už je to trochu overkill na enduru. Velkou část brodivý jsem jel s jednou partou cca 4 roky zpět a bylo to v létě super. Akorát Start a cíl byl na Lánech a to už jsem z Křivoklátu jel ve smrti . Krom toho si neumim nebo nechci rozvrhodnout sílu a do brodů jsme buď skákaly nebo co nejrychlejš projížděli abysme ohodili kolegy :D

        Díky za stránky a snad letos a brzy.

        0 0
        • lazza  

          Díky.

          Myslím, že vůbec není ostuda dojet sem autem, zaparkovat ho u nás u baráku, a užít si Křivoklátsko bez zbytečných silničních transferů. Já to takhle už dělám pořád přesně z důvodů, který popisuješ: než dojedu v létě např. na DH Chlumskou stráň přes všechny ty luhy a kopce, jsem dost načatej, a zpátky už pak valím na poslední rezervy :-)

          Až ti dojde kolo, dej echo. Dáme něco spol.

          0 0
          • File12  

            To určitě. Já teda vždy jel Tuchlovice- kolem Lánský obory ke Klíčavě a na Křivo. Pak druhá trasa Poteplí, po červený K Jenčovu. Takže to hezký na Křivoklátsku jsem si už neužil za čerstva. No přijde kolo, pak mám květen svatbu a nějakej en. závod. Takže červen to jistí :)

            0 0
        • vantom28  

          tak to jsi jel zřejmě z Lánskejma fotbalistama. Jezdí každý rok, ale já jsem měl vždy něco jiného :-). Stejně bych se s nima na enduru nechtěl honit…

          0 0
    • lazza  

      Hotovka Medvědí/upravená Berounská:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/medvedi/

      0 0
    • Pan.Fazole  

      taky jsem rád že jsi se k tomu vrátil, vyprávim o tom kraji ženskej už dlouho, letos jí tam vemu

      0 0
    • lazza  

      Dokončeno komplet všech pět okruhů: http://www.mtbkrivoklatsko.cz/konesprezna/

      Měly by fungovat odkazy na žrádelny stejně jako všechny NejMísta. U NejMíst ještě doplňuje stručný popisy do vyskakovacích oken: moc mě to ale neba, tak snad to nebude příliš vidět :-).

      Časem doladím ještě redukovaný verze okruhů plus průběžně doplním dětský okruhy. To ale nejspíš až během jara/léta, jak je budu testovat na dětech.

      0 0
    • milan.v  

      Luxus, díky moc!

      0 0
    • lazza  

      Dodělal sem pár odstavců do CHKO záložky:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…rivoklatsko/

      0 0
    • lazza  

      Podařilo se mi učinit (pro mě) významný pokrok ve vizualizaci tras. Každej z okruhů teď má vlastní mapu se zobrazeným GPX a výškovým profilem, lze stahovat rovnou pod tabulkou profilu.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/konesprezna/

      Teď pro změnu řeším plugin, kterej by uměl stejně jednoduše a pružně vizualizovat několik GPX přes sebe v jediný mapě.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tohle je nemoc dnešní doby – předpřipravit všechno, že stačí to jen vzít a použít…

        biker je pak jen loutka vedená GPS. Creativita a práce s mapou při vymýšlení trasy? Není…Dobrodružství a objevování? Není… Navíc ovce jezdí po těch naprogramovaných trasách a dochází tak ke koncetraci zátěže jen tam = vede to k poškozování přírody.

        0 0
        • lazza  

          Prosím Tě nech toho, ty creativito. Lidi přijedou zdaleka, chtějí objet to nejzajímavější. Z mapy prd vyčtou – jak je náročný stoupání, jaký je povrch/terén a zda je to vůbec sjízdný.

          Koncentrace zátěže a poškozování přírody? Dobrej vtip. Pokud si někdy byl na Křivoklátsku (a já předpokládám, že to tu znáš), tak víš, že cesty jsou tu povětšinou lesácký, široký, vyjěžděný a udržovaný těžkou technikou. A i kdyby po nich projelo sto bajkerů za den, nic se stane ani s cestama, ani s přírodou. Kromě toho je tu i v sezoně pusto prázdno. Až na pár výjimek kolem Křivo a profláklý Máminky, Vraní ad. je koncentrace nula – web neweb. A tam kde se to zahušťuje, tak tam je to způsobený pěšákama, hůlkařema v seniorským věku, rozvětvenýma rodinkama s kočárkama. Propagace skrze web s tím vůbec nic zásadního neudělá.

          Zkus míň žít teorií a zajet sem častěji: pochopíš, že za ty tři roky, co to dělám, tu fakt lidí ani kolečkářů enormně nepřibylo :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Já jsem tam vyrůstal a na kole tam už jezdím cca 40 let ;-)

            0 0
            • lazza  

              Takže si měl 40 let na to, abys to tu důkladně poznal. A teď seš nasranej, že se s tvými oblíbenými místy ostatní seznámí taky. A nebudou na to ty čtyři dekády ani potřebovat.

              0 0
            • karliner  

              tvl, v Broumech jsi v životě nebyl, tebe vždycky pohltí bažina U Štiky :-D

              0 0
        • pavel.b  

          Hm , tak hlavně že ty sám sis pro sebe všechny trasy objevil sám.

          Já vidím jako nemoc (a nejen této doby) spíš elitářství a všeználkovství.

          Poškozování přírody, spíš než sdílení rad a zkušeností na tomto foru, způsobuje přístup konkrétních lidí.

          Já jsem od roku 2005, co jsem začal B-F pravidelně navštěvovat, rád za každou radu a zkušenost, kterou zde najdu.

          A lidí jako je třeba právě Lazza nebo například MlokCZ, kteří nezištně a bez výsměchu poradí méně zkušeným, si vážím.

          0 0
          • Smazaný účet  

            buď objevil sám, nebo jsem je poznal na fyzické vyjížďce s někým…GPS a podobný sračičky pro moderní změkčilou mládež nevedu

            0 0
            • pavel.b  

              Jojo.

              Užij si svou jedinou a skutečnou pravdu.

              A třeba i poslední slovo, jestli chceš.

              Já už se k tobě v tomto tématu vyjadřovat nebudu.

              0 0
            • novas752  

              Kdyby před 30ti lety byly stejně dostupný jako dnes, možná by si mluvil jinak.

              Samozřejmě průzkum na vlastní pěst má svý kouzlo, zřeba v okolí domova je to super, prolezeš úplně všechno, časem si sestavíš vlastní ideální trasu.

              Ale když jedeš přes půl republiky na víkend, tahání kola neshchůdnejma zarostlejma cestama protože „průzkum voe!“ asi neni úplně žádanej program na sobotu.

              Samozřejmě dá se to řešit výjezdem s nějakym lokálem, ale moderní tecbnikou taky.

              A že by došlo k nějakému skokovému zvýšení návštěvnosti místa? To asi těžko. Třeba stezky v okolí Prahy na trailforks visí přes 2 roky, cyklostezky okolo řeky praskají ve švech = zásoba lidí typu „hele Tondo, tady v tom lese jsou nějaký trail cyklostezky, to musíme vyzkoušet!“ tam je obrovská a až na pár dříve zarůstajících nevyužívaných stezek, které opravdu trochu oživly a je to dobře, je tam provoz stále skoro stejný resp. úměrný rostoucí oblibě mtb.

              Paradoxně tam možná víc lidí nalákaly hromadný vyjížďky typu Trailguide a spol.

              0 0
            • File12  

              Seržo, myslím, že už jsem na tohle téma ti někdy odpovídal. Ale bohužel v hektický době fakt není moc čas a člověk je rád když může vypadnout. Když vím, že mám na to celý den, rád se ztrácím a přemýšlím nad trasou, zkouším nové odbočky atd. Už odmala vidím, že hledat v mapě nebo orientační smysl byl u stejně starých tragickej.

              Ale pokud chci ráno vzít auto a dojet si projet nějakou lokaliktu, kde se nemůžu domluvit s lokálem, nevidím důvod jet podle předem vybraný trasy nebo stažený gpx od někoho místního.

              0 0
        • novas752  

          Co teprve creativita bez mapy!

          0 0
    • lazza  

      Tak se to nakonec povedlo vervat do jediný mapy. Bohužel to nepodporuje linky, takže odkazy jsou pod.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/mtb-trasy/

      0 0
    • lazza  

      Nasypal sem fotky z Islandu do fotogalerie vč.odkazu na Velo:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/…nd-na-bajku/

      0 0
    • lazza  

      Fotogalerie z Brd plus jedna univerzální XC-gravel mapa. Traily, které jsou patrné na fotkách (ani jiné), v mapě zaneseny samozřejmě nejsou :-)

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/chko-brdy/

      0 0
    • Pan.Fazole  

      záda mam zaštrikovaný na kolo nemuzu, poradili byste mi pls nejakou peknou trasu pěšky, nekde na berounsku-krivoklatsku (idealně kolmo nesjízdnou aby mi to nebylo líto :) ), treba 25km okruh nebo vlackem zpatky

      0 0
      • MD1972  

        z Křivoklátu podle vody do Zbečna a potom až do Žloukovic..

        (kdy to půjdeš?)

        0 0
        • lazza  

          Souhlas, nenáročná a krasna cesta. Krome toho to bude jeste nezarostly. A muzes klidne pokračovat az do Nizbora podél Berounky – stav je nizkej, takze rybářskej singl pod trati bude pruchodnej.

          0 0
          • PAFIRA  

            Akorát nevím,jak se mu půjde po levém břehu do Žloukovic s těma zafiksovanýmy zády.....

            0 0
            • lazza  

              Taky me zaskočila kombinace sdělení: zastrikovany zada a 25 kilaku chůze. To bych lehl i se zdravejma zadama :)

              0 0
              • karliner  

                Pak tedy plán B: z berounského nádraží do Black dog Cantiny a zpátky.

                0 0
            • Pan.Fazole  

              díky za tip, zkusim. Záda jsou v klidu, mam tam jenom 5stehů ale na blbym místě na páteři a nemam se moc předklánět.

              0 0
    • 01carbon  

      Kdyby to nekdo potreboval nutne vedet tak Hanak na Zastavce v Nizboru otevira 27.4. Z cedule jsem nepochopil jestli jiz v patek otevreno, nebo az po patku = v sobotu.

      0 0
      • PAFIRA  

        Vždyť minulý rok vyhrožoval,že to je poslední sezóna. Za mě tam teda stejně není o co stát…

        0 0
        • pavel.b  

          Mám za to, že se jen hledal případný nový provozovatel, který by zachoval stávající koncept.

          Pivo tam měli docela slušné (vloni), takže osobně jsem rád, že Zastávka dál funguje.

          Ale mám zkušenost jen ze všedních dní, je možné že víkendy v sezoně jsou peklo (zvlášť když i na svých stránkách upozorňují na víkendové návaly).

          No nakonec i ten stánek u cyklostezky na druhém břehu Berounky, je v případě dehydratace přijatelná alternativa.

          0 0
          • Žulda  

            V létě o víkendu tam čekal kámoš na pivo 45 minut. Ale je zrekonstruovaný hotel v Nižboře a prý slušně vaří.

            0 0
            • lazza  

              Hotel-Keltovna je fajn, na jidlo urcite lepsi nez Hanak. Zastávka se ceka na vsechno i ve všední dny nesmyslné dlouho, dokonce i kdyz tam je pusto. Driv aspon nosily pití rozkosny buchty, tak clovek lecos přehlídl. Ale ted jsou tam jen takovy bezpohlavni intosi a ty me s tou svou vlacnosti dost serou :)

              0 0
              • PAFIRA  

                A taky se tam nepohodlně sedí,je to tam celkem drahý,prostě celý na p… :-)

                0 0
                • karliner  

                  Imho to tam je celý na nic a 90 % lidí tam jede jen proto, že doufají, že uvidí „toho“ Hanáka a po víkendu v kanclu prohodí, že byli v hospodě u Hanáka, jóó, toho ze Sklepa a utrousí, že to je celkem v pohodě týpek..

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    nedělám to často, ale musím s tebou souhlasit :-)

                    0 0
                    • Žulda  

                      Minulý týden měl v Jiné kávě v Berouně fajn přednášku o jeho putování po jihu USA. Seděli jsme s kámošema u stolu s ním a jeho paní. Heč!

                      0 0
                  • lazza  

                    Bohuzel to tak bude. A vrchol selfiesezony pak je, kdyz tam za Hanakem dojedou nejaky herecti kolegove – to pak luftaci chropti blahem.

                    Jinak mimo spicku tam obcas zajedu, svy kouzlo to misto ma.

                    0 0
            • lazza  

              Ještě k Hotelu Praha/Keltovně v Nižboru: prošlo to (další) dost výraznou rekonstrukcí. I z gastrohlediska. Úměrně tomu narostly aj ceny – pohybuje se to kolem dvou kil a výš. Měl sem zatím jenom nakládanej hermelín a musím přiznat, že za sedm pětek byl vynikající a kromě toho nadstandardně velikej :-)

              0 0
              • pavel.b  

                A je tam kam přivázat bezpečně kolo ?

                0 0
                • Markony  

                  JA byl v hotel Praha 26.5 kolo jsm měl ve stojanu a seděl jsem venku jídlo dobré čočkovka výborná obsluha na 1 a pivo tež v pořadu.

                  0 0
    • lazza  

      Všechny okruhy/markery z hlavní mapy jsou aktivní a odkazují na stránky s fotogaleriemi (prozatím). U vybraných stránek doplním ještě mapy + gpx, možná aj trošku textu.

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz

      0 0
    • lazza  

      Pár map k Nockberge:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/nockberge/

      0 0
    • lazza  

      Několik tras v Posázaví/kolem Slap:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/posazavi/

      0 0
    • lazza  

      Dva pojezdy v České Kanadě:

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/ceska-kanada/

      0 0
      • Smazaný účet  

        koukám, že se tady rozjíždí klasický marketingový plán

        český ráj není křivoklátsko, ale když počet přístupů na "křivoklátsko"není dostatečný…

        a až bude počet přístupů na portál dostatečný, tak se to zpoplatní…

        no, pochopitelně to popřeš…nebo mě rovnou zakážeš?

        0 0
        • lazza  

          Čoveče, tak nevím: prostě jen reješ a čekáš, až mě to vytočí, nebo seš fakt takový hovado?

          0 0
          • Smazaný účet  

            :-) jsem věděl, že se ti to nebude líbit

            0 0
            • novas752  

              Hele a i kdyby, tak co jako? :) Času tomu věnuje dost.

              Můžeš si založit i svoje zpoplatněné stránky. ;) Doména jakzastrelitkrec­ka.cz je volná. :)

              0 0
          • pavel.b  

            Vyprdni se na exempláře, který si chce zdejší prostor zvlastnit.

            Je to docela slušný člověk, kterému momentálně jen mrdlo z pocitu vlastní vyjímečnosti a důležitosti.

            Vlastně i ten jeho předchozí komentář v tomto vlákně týkající se odsudku používání čehokoli novějšího než je papírová mapa, byl celkem bezcenej, zbytečnej a dost plytkej.

            0 0
        • honzarb  

          covece ty musis mit v hlave slusnej neporadek…

          0 0
        • snílek  

          Zajeď si s Martinem někdy někam ty gumo a rozptýlí to tvoje pošahaný teorie.

          0 0
          • Smazaný účet  

            na to, abych věřil tomu, že „róóózdááááváááme koblihýýý, úúúplně zadarmóóó!“ už jsem trochu starej…

            0 0
            • honzarb  

              evidentne jak ses starej, tak ses blbej ;)

              0 0
              • PAFIRA  

                A ještě k tomu senilní

                0 0
              • Smazaný účet  

                klasika, když nejsou argumenty proti, přijde čas osobních urážek :-) díky, chlapci, nezklamali jste…

                0 0
                • MichaelSimek  

                  neznam ten web a neznam autora, ale zase se webum celkem venuju

                  proc by rozsirovani webu melo znamenat ze je to „marketingovy plan“, ze se to zpoplatni a ze to proste neni jenom konicek ci neco co clovek dela protoze muze?

                  0 0
            • pavel.b  

              Na B-F chodím celkem pravidelně od roku 05 a vážím si lidí jako jsi Ty, kteří svou aktivitou jsou jádrem této komunikační platformy.

              A je moc fajn, že mohu být pasivním členem zdejší komunity, když vy aktivnější se vyjadřujete častěji.

              A děkuji Ti za to.

              Ale (proboha) co to tady momentálně žvatláš?

              To ti vlastní důležitost vlezla na mozek, že někoho napadáš aniž bys k tomu měl opodstatněný důvod ?

              Martin zde docela altruisticky věnuje ostatním svou práci.

              Proč to shazuješ?

              0 0
            • pavel.b  

              Jo a jen mezi námi (a nikomu to neříkej) jsem v reálné situaci asi zažil víc drsných situací kdy šlo o život, než kterými se Ty vytahuješ ve vláknu o zbraních.

              A stejně si tam z tebe nedělám brusel.

              0 0
              • Smazaný účet  

                nevim, možná…v roce 1991 jsem byl jako řadovej voják v HV (operace Orkan '91) – začátky jako pěšák (1. linie, čištění vesnic, až po dělostřelectvo, přímá podpora pěchoty…)…a pak v roce 1992 operace Lipanjske zore v Hercegovině…v pod­statě podobný scénář…jo, vlastně o nic nešlo, jen takové trollení…

                0 0
                • pavel.b  

                  Jojo,

                  to jsou ty tvé obvyklé hemzy, kterými tady perlíš.

                  Vlastně i ta Tvá přezdívka svědčí o Tvé „skromnosti“.

                  Tak se pochlub jestli máš víc tref do „živého“ než já.

                  Potvrzených.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    těžko říct, nikdy jsem neměl šanci jít si to zkontrolovat…

                    0 0
                    • pavel.b  

                      Já jo.

                      Tedy samozřejmě ne pokaždé.

                      Hele, já se vůbec nechci proti Tobě vymezovat.

                      Fakt mi připadě Bike-forum, jako to lepší co existuje v rámci sociálních sítí a mám to tady rád.

                      A ty různý namyšlený žvásty proti nováčkům a stále se znova opakujícím otázkám jsou jen malým zlem ve srovnání s tím, že zdejší komunikační prostor je v zásadě vstřícný pro všechny kteří máme rádi kolo.

                      :-)

                      Docela chápu, že diskuze s exempláři jako je Jiří nebo Jake (ty přezdívky asi mají trochu jiné) jsou spestřením zdejší komunikace, ale fakt bych nekopal do někoho kdo si to nezaslouží.

                      Zkus to uvážit.

                      Prosím.

                      0 0
                • honzarb  

                  no a vidis, soude podle tvych komentu ti z toho hrablo..:) klasickej scenar

                  0 0
                • karliner  

                  Konečně je jasný, kdo tu válku rozhodl. Doteď jsem si myslel, že jsi seděl někde za větrem s kalkulačkou, ale každej rok přibejvá víc a víc hrdinskejch činů :-D

                  0 0
        • raw 4  

          Seržo, to je zbytečný, ne? Jak znám lazzu, tak to co ty tvrdíš, je dost mimo…vždy když jsem potřeboval pomoc, tak poradil , či pomohl…

          0 0
    • lazza  

      Teď koukám, že mám (snad) zkompletovaný všechny okruhy z úvodní mapy. Takže je možná na čase vyjít vstříc představě jednoho ajtý vojandy a celý to pěkně zpoplatnit :-)

      Jinak vkládám nějaký svý mazanice do artbooku – prostě rozšiřování webu cílený na vyšší míru kliků :-)

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/skicar/

      http://www.mtbkrivoklatsko.cz/pribeh-obrazu/

      0 0
    • 01carbon  

      úplně náhodou (omylem) jsem dojel do Nižboru neděle odpoledne – kofola na zastávce – obsluha je docela problémová – kam koukat dřív. Taková milá hodná (naivní) děvčata a poběhovalo jich tam mraky – Jéé vy jste chtěl kofolu a nechcete pivo… ovšem tu sůvu za pípou měl buďto někdo uspokojit, nebo naopak jí dát pokoj ta mě lehce vytáčela. Nechci dělat reklamu, ale podobně dobrý kafe jsem měl naposledy před měsícem v Toskánsku. Žádný malovaní apod. prostě espresso a bylo výborný. Ten hotel s kolem fakt nee, cukrárna v patře taky není úplně optimální s rozlévanou kofo za 50,– do půllitru – tak kam jinam?

      0 0
      • lazza  

        Nedá se v Hotelu z pravýho boku na zahrádku? Kdysi ji tam otevřeli (ještě jako Keltovna) a to bylo dost fajn. Jídlo ale bude dobrý, aspoň dle ohlasů místních. Zkoušel jsem jen hermoš a byl teda vymazlenej.

        Cukrárnu zásadně s kolem na balkon – sice děti nemůžou do pískoviště a gamblovat na automatech žvejky, ale co už :-). Kafe bych tam teda ale nedal, to je Hanák jasná volba.

        S tím Hanákem to vidím stejně: za barem občas fest pěkný holky, zjevně ale tak výrazný osobnosti, že si svým výrazem říkají doslova o pár facek :-)

        Ale jestli někam, tak určitě louka u bikrosky: je tam stánek a všechno důležitý servírujou. Posledně jsme se tam rozvalili na tři hodiny a vytáhli každej čtyři kousky. A bylo po švihu :-)

        0 0
        • 01carbon  

          Díky – koukal jsem na ten kiosek – jel jsem si bikros dráhu vyfotit – no zkusím – ale včera u Hanáka OK – mimo té jedubaby. Ostatní děvčata pohoda jazz.

          0 0
          • pavel.b  

            Já myslím, že zastávka v Nižboře je koncept, který v době vzniku byl docela originální a to, že je postaven na víkendovém sletu na známý obličej a trochu vyjímečně prostředí, je nejlépe akceptovat a na B-F je i dobře, že se o konkrétní zkušenosti navzájem podělíme.

            Osobně si klidně v Nižboře dám s chutí kelímkáče u cyklostezky, na dobré jídlo zajdu do Keltovny a a na Bernarda zajdu k Hanákovi.

            Nevím co je pro koho lepší, ale připadá mi fajn mít na výběr

            Jedno z malých sídel. kde je stále ještě možnost volby.

            Až bude všechno patřit Burešovi, tak možná bude méně na výběr.

            I proto mi připadá moc fajn, aktivita sdílení zkušeností, kterou v moc dobré kvaitě pro tuto lokalitu prezentuje a vytvořil Lazza.

            0 0
            • 01carbon  

              Martine u toho stanku u bike hriste cepujou do kelimku? Na to uz jsem asi moc starej si zvykat.

              0 0
              • lazza  

                Kelimek stopro, sklo urcite nedaji.

                0 0
                • pavel.b  

                  I pro známý maj panáka jen do těch prťavejch plastikovejch kalíšků.

                  Osobně vyzkoušeno.

                  :-)

                  Ale rozvalit se na trávě u Berounky s kelímkáčem je v létě lepší jak většina hospod s předchlazeným sklem.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                tobě nezbyde, než si jeden ocejchovaný půllitr vozit s sebou v kejmlu…

                0 0
                • pavel.b  

                  Smi připomněl mládí, když jsme si v usárnách na vandry tahali šlohnutý půlitry.

                  Do dnes se za sebe (skoro) stydím.

                  :-)

                  0 0
                • 01carbon  

                  Kdyz mi u Jurecka na koupaku udelali kafe do papiroveho salku, tak jsem jim ho vratil.

                  0 0
          • Lenka.05  

            To by mně zajímalo, kdo to byl (znám provozní i majitelku a Bára jedubaba není určitě :)

            0 0
            • 01carbon  

              Kofolu, Az si sednete. Mate napsany ze zahradka bez. No ale to v tom budou zmatky. A vratite mi sklenici. Ano osobne ji donesu. Vracim sklenici – mohl bych jeste espresso (obligatni dotaz male velke?) Ale vratite mi hrnicek I talirek. Ty ostatni babenky byly v poho.

              0 0
            • lazza  

              Majitelka je mila od pohledu, provozni (pokud jsem ji identifiioval spravne) taky, takze to je sichr nekdo sezonni. Byvaji tam mraky brigadniku a v tom bude ten problem. To zpocatku vtipny heslo “Nejdulezitejsi je pro nas spokojeny personal” se bohuzel obcas promenuje v hořkou realitu.

              0 0
              • Lenka.05  

                Nj, bohužel s tím bojujou od začátku. Práce s lidma…a to teda jak personálem, tak s hosty. V obou táborech se najdou ko.oti no :) Zastávka je specifická z mnoha důvodů, nejlépe ji asi charakterizuje slogan „Odjakživa toužil mít hospodu, ale chodili mu tam lidi…“ Což nemyslím ve zlém.

                0 0
                • lazza  

                  Jojo, možná si to představoval tak, jak to tam běhá ve všední dny a večer – pohoda, poloprázdno, klídek a tabáček. Ty víkendy jsou tam ale strašlivý, normálně bych na jeho místě prchal pryč a vracel se až v neděli se soumrakem :-)

                  0 0
    • Sipal  

      Nevíte někdo jestli je sjízdná tahle žlutá ? Dneska jsem šel okolo, vypadalo to jako dost džungle a na mapě je pár úseků krátkou čárkou, tak se radši zeptám, než vjedu do nesmyslu.

      0 0
      • Qulck  

        No, je to spíš schůdný, projet se to dá, ale na pár úseků je třeba radši slézt. Ale bez záruky, jel jsem tam naposledy loni :-D

        0 0
      • lazza  

        Úplně v pohodě. Krátkou čáru nechápu – je tam normální lesácká cesta. Jel sem tam zjara s dětma, od Rozvědčíka až k Valachovu řada fajn brodů, krátký a ne hluboký.

        0 0
        • Sipal  

          OK, díky, tak já si z z toho beru jako že to nějak projedu nebo projdu, podle aktuální situace. Hlavně že se nebudu muset vracet :)

          0 0
      • PAFIRA  

        Projedeš to celý úplně v klidu

        0 0
    • knihomol  

      Zdařte,

      na víkend 13.-15.7. jedu na Křivoklátsko pojezdit další okruhy. Startovat budu z Roztok (sídlit budu patrně na tábořišti mezi mosty), kdyby se chtěl někdo přidat. Nebo jestli zrovna taky někdo bude bajkovat v těch končinách, tak se můžu přidat. Cestou teda občas zdržuju s keškama, ale můžu si to i odpustit :-)

      0 0
    • LUKY_58  

      Ahoj, stránky nefungují. Budou ještě někdy v provozu?

      Případně máte někdo stažený okruhy?

      Díky

      0 0
      • pavel.b  

        Ten kluk měl fakt úžasnou vůli mapovat zajímavé trasy v této lokalitě.

        Jsem si něco uložil, ale už moc nevím kam.

        Pokud se mi povede něco najít, tak to sem hodím.

        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • raw 4  

        Zkus přímo tady nick lazza ten za tím stojí… Je fajn… podělí se rád..

        0 0
      • lazza  

        Zdar,

        rok sem si k tomu nesedl a prošvihl upozornění na prodloužení domény, takže je to smázlý. Pokud potřebuješ původní GPX trasy, hoď mi do SZ maila, pošlu ti je.

        Budoucí vývoj je takovej, že budu sypat kratší i delší varianty okruhů + fotek do nějakýho uživatelsky živějšího prostředí typu mtbproject atd. Ještě ale musím trošku pohledat, kde by se to hodilo nejvíc.

        0 0
        • xtonda  

          Doména je expirovaná ale podle výpisu na nic.cz to nevypadá, že by ti jí někdo vyfoukl, takže IMO ještě šance jí obnovit. Doména není v zóně, takže se na web nelze dostat, ale to neznamená, že ti někdo smáznul data na hostingu.

          0 0
          • lazza  

            No, neprodloužil sem ani doménu, ani webhosting, takže data budou nejspíš fuč. Ale to neva, mám to všechno u sebe, takže to nasdílím někam jinam, jak jsem pal výše. Pak sem hodím odkaz.

            0 0
            • pavel.b  

              Dobře, Ty !

              Jsem si nedokázal odpustit tuto frázi aspoň jednou v životě použít.

              :-)

              0 0
    • lazza  

      Znova otevřená hospa v Račicích, vaří se, pronajato od provozovatele kempu v Račicích a Zbečně, pivo jedenáctka Bakalář. Stejně jako naproti na Valenťáku je to jedno z nejlíp vyvážených piv (síla/chuť/volty), co sem tu pil.

      0 0
      • Smazaný účet  

        problém račický hospody ve vsi je, že tam není kde nechat kola – má jen interiér a venku na kola nic

        je to rozhodně super čundrácká hospoda, večer často muzika…ale s kolem nedoporučuju

        0 0
        • lazza  

          Provozni slibil, ze tam venku/zezadu/nad hospodou zprovoznej par stolku, tak snad to bude pouzitelny aj pro cyklisty

          0 0
          • Smazaný účet  

            to by bylo fajn

            druhej problém – jak dojedeš dolů do Račic?

            • buď tím příšerným singlem/po kolejích ze Žloukovic (imho nesmysl)
            • singl ze Zbečna (nevím, jak moc dobře průjezdný na biku)
            • shora od hájovny Kolouch k řece a pak zas nahoru…ovšem odjezd jak…po silnici?

            ten kopec nad hospodou není žádná výhra a doleva do Luhu se dá uhnout až dost nahoře (jde to asi i přes Kraví vršek, ale to bude dost prasárna)

            jo a cesta nahoru úvozovou cestou skrz chatovou kolonii přestala být zajímavá od doby, co tam každej debil má SUV a jezděj tam jak idioti

            0 0
            • lazza  

              Jj, Racice jsou trochu mimo trasy, dost hluchy misto. Singl ze Zbecna sem jel naposledy pred tydnem, drncarna sice, ale dobre prujezdny. Bohuzel si tam udelal nejakej bezdak bivak pod kolejema, obklopil se woodoo strasakama a vypada to tam jak v Blairwitch; dost neprijemny.

              A ten krpal nad hospodou mezi chatama je taky peknej humus, musel sem ho stoupat sejdrem, abych ho vubec vyhel :)

              0 0
    • lazza  

      Asi už web jen tak neobnovim, tak aspoň něco málo aktuálního: přiměl sem dětičky vzít do ruky motyky, hrábě, nůžky a pila, a vyčistit starou lesáckou cestu roklí U Vojtěcha mezi Újezdem n/Zb a Zbečnem. Takže těch posledních 90 výškových metrů se nemusí dolů k řece po asfaltu, ale dá se stezkou lesem. Není to žádnej trail, ale proti asfaltopřesunu to je rozhodně zábavnější. Výjezd v lomu u závory.

      Mapa hír

      0 0
    • lazza  

      Khulna Kaava, co sidlila v pustine na Lubech, se od soboty presouva na Sykorici. Vyhled je sice od maringotky lepsi, ale nejak to ztratilo umistenym do obce, byt na jeji okraj, malicko kouzlo. Meni se i majitele, tak uvidime…

      0 0
    • lazza  

      Zase s tim zacinaj, kua

      https://www.idnes.cz/…a-zpravy_zdo

      0 0
      • natureman42  

        četl jsem .. Máš představu, jak moc by se to dotklo tvých okruhů, ev. oblíbených trailů?

        (už pár let se k Vám chystám, tak jestli mám přidat na přípravách a zajet k Vám co nejdřív -tj. dřív, než bude po pr..li..)

        0 0
        • honzarb  

          Po pr..li nebude, staci, ze te pak nechytej? ;)

          0 0
        • lazza  

          Tak uvidi se, co ty debilove vymysli. Pokud se budou drzet vzoru Podyji, tak sme cyklisticky skončili, uplne. Tam se neda jet ani po asfaltovy ceste, bo NP. Nicmene se tvari, ze pohyb bude zachovan, ponevadz Krivo je narozdil od CSS a Podyji dost osidleny a lidi jsou tu dost nervozni :)

          0 0
          • Jenda  

            Hele bavil jsem se o tom s krajskou radní pro ŽP. Bohužel je to zelená pirátka která vůbec nechápe, že třeba cyklisti mají vyhlášením parku utrum, protože v jejích očích je cyklistika tak asi sdílený kola po městě. To že je Křivoklátsko rekreační oblast pro asi milon lidí ze západu Prahy a přilehlého Středočeského kraje kteří v tu chvíli nebudou mít vlastně kam bylo na její chápání bohužel také příliš. Největší ******* ale je, jakým způsobem se teď vyhlašují no go zóny v NP. Vyhlašuje to rada NP kde jsou ochranáři, pár zástupců obcí a vlivní podnikatelé z regionu. Tahle v podstatě nikým nevolená parta to vyhlašuje opatřením obecné povahy, kdy to dají na nástěnku správy NP a za 15 dní to vejde v platnost. Takže najednou zjistíš, že přes počáteční líbivý kecy nemůžeš do lesa kam jsi celej život chodil na houby a odvolání proti tomu prakticky neexistuje.

            1 0
            • lazza  

              To zni dost hruzostrasne. Tech situaci, kdy se resilo vyhlaseni NP, uz bylo vic, ale vzdycky kolem toho byl slusnej randal. Najednou ticho po pesine a hned vyhlasovacka NP na rok 2023.

              Jedina zachrana je specifickej zakon o NP Krivo, kde bylo jednoznacne zaneseny, co se konkretne na Krivo smi/nesmi, aby o tom zadna rada NP nemohla rozhodovat…

              No, udelalo se mi z toho zase zle: musim si nalejt panaka :)

              0 0
              • Jenda  

                Abych ti zkazil i ráno:/ někdy kolem roku 2017 se měnila legislativa kolem NP. Do té doby byl každý vyhlašován extra zákonem (byť byly jak přes kopírák). Po té změně je to všechno pod jedním zákonem a nový park se vyhlásí novelizací. Tedy prostor pro nějaké individuality je minimální. Samozřejmě kdyby byla vůle říct že na Křivoklátsko kola můžou jistě by to šlo. Jenže kdo to bude tlačit? Ochranáři nás tam nechtějí, myslivci taktéž a pro velkou část pěších jsme taky zlo. Jediná šance je velký odpor místních samospráv. A samozřejmě my jako cyklisti můžeme psát poslancům. Je vidět na příkladu 1.5m že ono to přeci jen funguje.

                0 0
                • honzarb  

                  Tak leda nejaka organizace, ktera by se za nas bila… ale z takove mame spis jaksi p***l a ted, kdyz bychom neco takovyho potrebovali, tak smula. Na Krivoklatsku si uz nejspis nezajezdime… resp. jo, ale bude to mit punc punku ;) Jen doufam, ze to bude prvni a posledni vlastovka. Bojim se, kde podobny nesmysly zacnou tihle ekoterotisti vymyslet i jinde…

                  0 0
                  • Jenda  

                    Tak stejně jsou v plánu už roky Jeseníky:(

                    Hele z Cemby možná mají někteří srandu, na druhou stranu jiná organizace není a lidí že státní správy se s ní jsou ochotní aspoň trochu bavit bo organizace.

                    0 0
                  • onuce  

                    Budou a já se jim vlastně nedivím. Z vlastní zkušenosti vím jak to vypadá na Šumavě díky e-bikům.

                    0 0
                • UHU  

                  když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají :). Zónace se dělá periodicky, přes „kriticky“ ohrožené druhy nejede vlak. A proč by zrovna těch 200km2 bylo pro MTB nepostradatelných, když v mnohem větší zbývající CHKO (zřejmě argumentace…). Tak malý NP je drahý nesmysl, ochranu včetně zákazů je možné zajistit jinou kategorií CHÚ – ale bez požitků s tím souvisejících

                  0 0
                  • lazza  

                    Jo, napadlo me, ze to budou casem rozsirovat a upravovat, a nakonec tim budem obkliceny ze vsech stran..

                    0 0
                  • Jenda  

                    Hlavně jedinej argument kterej jsem slyšel nebylo posílení ochrany jako takový ale zabránění nějakým developerskym projektům a zamezit LČR kšeftování s lesy, protože v NP se státní lesy nesmí prodávat. Podle mě, pokud chtějí řešit toto, ať zakazou prodej lesů ve všech CHKO a případně zpřísní podmínky pro masivní výstavbu (třeba že by EIA musely mít na území CHKO i menší stavby než je vyžadováno normálně). Takže větší ochrana konkrétních druhů či lokalit tam evidentně v současném stavu není. Je fakt že na tom Křivoklátsku do toho budou LČR vstupovat poměrně dost, otázka je jak to pomůže.

                    0 0
                    • Jenda  

                      Jinak co si pamatuju tak stavební uzávěra v CHKO přinejmenším na přelomu tisíciletí byla ale veřejným tajemstvím bylo že jen do výše úplatku cca 20tis

                      0 0
                    • lazza  

                      Jj, ten lesackej bordel je jedinej argument, kterej bych pochopil a kvitoval. Ale presne jak pises: na to neni potreba NP, at si to poresej jinak.

                      Kazdopadne Hula, kterej dela/l reditele CHko, to uz pred lety mel – udajne dle zdejsich tamtamu – jako vrchol svych osobnich ambic.

                      0 0
                      • Jenda  

                        Jo, a zrovna Hůla je demagog a lhář. Když mu v debatě dojdou argumenty začne mlžit a nakonec bezostyšně lže.

                        0 0
                • lazza  

                  Tak to ti pekne dekuju: chlastat uz od rana, to my ten tejden nezacina dobre :)

                  Odpor samosprav tu byl a myslim, ze i bude: otazka je, jestli to nekoho bude pri vyhlasovani zajimat…

                  0 0
      • spider111  

        Nejsem si jistý, zda-li obdobné petice mají a budou mít nějaký význam, ale alespoň něco. Dorazilo mi do mailu a rád šířím dále.

        https://www.obec-mestecko.cz/…o-286cs.html

        1 0
    • garp  

      Mužu se zeptat,dají se někde stáhnout gpx ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.