• wheeler

    Zdravim,

    rad bych se optal co „dlabete“ pred jizdou na MTB. Spise mene nebo naopak vice ? Knedlo, vepro, smazak nebo musli ? A co po ceste ? Rohlik se salatem (…20deka slamu do krku ho nalamu) ci energeticky gel ?

    Dik za info

    0 0
    • Zerocool  

      tak dva dny před závodem bys měl omezit tuky a bílkoviny a postupně zvyšovat zásoby glykogenu sacharidama, nejlépe těma pomalýmy, tzn. rýže, těstoviny, celozrné pečivo, apod., pokud máš ráno v den závodu problém do sebe něco nacpat, tak bys neměl vynechat druhou večeři. Jinak ráno před závodem jím nejčastěji palačinky s džemem nebo nutelou nebo celozrné pečivo s tím samým, těsně před banán nebo nějaké tyčinky…

      0 0
    • Matts.  

      Pol hodinu pred cyklomaratónom si dám 0,5 dcl rumu a 2 dcl kofoly (zlikvidujem predsštartovnú horúčku). Predtým sa ale poriadne nažeriem, čo si telo pýta. Počas preteku len čo občetsvtovačka dá, t.j. melón, banán, ionták. Hlaďák som ešte na maratóne nechytil.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Jím to samé co běžně, neměním kvůli vyjížďce jídelníček. takže když vyjíždím dopoledne, nasnídám se jako obvykle – nejčastěji chleba s máslem a sýrem nebo marmeládou, nějaký ovoce nebo jogurt, případně směs musli. Když mám ale chuť, natlačím do sebe klidně i tlačenku. Odpoledních vyjížděk se to týká taky. Oběd dávám podle chuti v rozmezí těstovinový salát přes smažák po knedlo vepřo zelo. Před závodem jídlo taky výrazně neřeším, den před jím opět jako obvykle.Při snídani žaludku přenechávám banán, jogurt, občas Bebe dobré ráno, „molitanový“ chleba nebo sušený banány. To jsou jediná jídla, která do sebe při stresu nacpu, jinak bych jídelníček opět neměnila. Speciální strava v den závodu a před ním pro mě nemá cenu, bo závody nejezdím naplno a i kdybych je na krev jezdila, lepší umístění mně při mém tréninku-netréninku (jen pravidelné vyjížďky) a přirozené pomalosti :-) nepřinesou.

      0 0
    • tchurillo  

      V tomto asi velmi zavisi od metabolizmu kazdeho jednotlivca. Ak mas „rychly a ucinny“, je to v zasade jedno. Ak ho mas pomaly, musis si davat bacha. Ja mam superpomaly – pred beznou jazdou najcastejsie nejem nic – idem nalacno. Min. tak posledne 3h pred. Pred pretekmi sa mi osvedcilo velmi skore vstavanie (5:00), sacharidove ranajky, kt. moj pomaly metabolizmus akurat do startu spracuje, aby mi nic nelazalo v zaludku. Pocas jazdy samoze vela pijem iontaky, vo faze testovania mam gely.

      0 0
      • Zerocool  

        jak se ti ty gely zdají??? nevím, jestli je to subjektivní pocit, ale výraznou změnu po aplikaci (vcucnutí) gelu necítím

        0 0
        • homat  

          Funguje to tak, že gel ti vyvolá takovou pachuť v puse, že se ženeš jako šílenej do cíle abyjsi to konečně přebil párkem s hořčicí. Ale marketingově se to takhle blbě prodává tak to navlíkli na sacharidy.

          0 0
          • tchurillo  

            :-))) tak to by mohlo fungovat!

            0 0
          • Stancek  

            A nebo ze valis jaxvina abys konecne v cili mohl zasednout na kadibudku :-D

            0 0
          • Zerocool  

            samozřejmě, že je někdy používám, takže je znám, ale prostě se po požití lépe necítím, nevidím rozdíl před a po…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.