• Gudeloupe

    Vyrážíme příští týden do Leogangu..ostatní budou blbnout v bikeparku, a já bych si tam pojezdil na HT. Tak kdyby někdo měl nějaký tipy co kromě big5 a případně nějaký další vychytávky tak budu rád. Dík předem za info!

    0 0
    • Barak  

      V historii je toho o oblasti Leogang, Zell am See a Kaprun dost. Nejčastěji se tam jezdí na Hundstein, „Schmittenhöhe“:[http://www.bike-forum.cz/…000-mnm.html#…, schattberg, Asitz.

      0 0
      • vili  

        Ahoj, chystáme se taky na Leogang. Z histerie sem pochopil, že je výjezd na Hundstein možný mnoha variantami. Mohl by někdo znalý poradit ideální cestu nahoru i dolů? Díky

        btw. Hledat v historii má opravdu někdy svoje mouchy – parking u bike parku už je zpoplatněnej viz. jejich stránky.

        0 0
        • malamala  

          Záleží jak velký zážitek chceš z toho mít :-).

          Cesty směr na kopec jsou z:

          Maria Alm

          Thummersbach

          Bruck

          Gries

          Cesty jsou to nenáročné, šotolina, spíše takové výletní, jen z Gries je to občas trošku více do kopce.

          A z kopce to samé + 2 traily do Thrummersbach – jeden z nich je pro kola zakázán ona známá cestička okolo jezírek :-). Zde místo sjezdu můžeš pokračovat na další kopec Schwalbenwand a pak do Thummersbach, případně pokračovat z kopce směr Gerling … část se nese, nebo tlačí :)

          Nebo cesta okolo Grünkaralm a potom do Maria Alm /foto/ na tu si však netroufám :-(.

          Ještě je tu cesta do Hintermoos, ale tu jsem nikdy nejel.

          Pokud budu mít volno, tak vás tu mohu trochu po okolí protáhnout ;)

          0 0
          • vili  

            Díky za tip. Ta cesta na fotce je tedy ta okolo Grunkaralm do Maria Alm. Proč si na ni netroufáš, je to těžkej terén? Vypadá to moc pěkně.

            to all: Jedeme příští týden 8,9,10.8. Trošku mám obavy z počasí, budem spát na parkáči v Leogangu u lanovky. Nebude tam moc hůlkařů?

            0 0
            • vlasto  

              obavy mas opravnene, od vikendu hlasi tezke bourky a temperatursturz od pondelka.

              0 0
            • malamala  

              Je to jen pěšina, občas díra … případný pád znamená asi game over. Tady je pohled z protější strany, trochu tam ta pěšina je vidět.

              A ohledně počasí, léto už tady končí. Bude hezky ještě možná v září. Příští týden teploty asi kolem cca 15 st.C na kopcích možná někde sněžení :-) :-) :-)

              0 0
          • richard_majer  

            byl jsem tam zatim jen v zime, ted to bude letni premiera… jak moc se da na Asitzu jezdit na kole, treba rodinka s detli 9 a 8 let, takova hrebenovka (nahoru lanovkou s koly) a dolu uz na kole?

            mimochodem, zeptam se neprimo, co mapy do Garmina? Mate nekdo? :-)

            0 0
          • Danikklotz  

            My jsme si jednou dali Hundstein z MA a pak jsme se vraceli (pitomci) na doporučení přes schönweiskopf a schwalbenwand a dal po hrebeni…

            Krom toho, že to asi není povolené, tak jsme veelmi dlouho tlčili nesli a ani sjezd z hřebene do MA nebyl nic moc…

            Takže tuto, jinak panormaticky nádhernou, hřebenovku nedoporučuji…

            D

            0 0
        • alinceb  

          Kdy tam jedete? My 18.-25.8. – nepotkáme se?

          0 0
          • malamala  

            Počítej, že tam už asi bude více jezdících lidí, od 29.9. začíná MS.

            0 0
            • alinceb  

              Teď nevím, jak 29.9. souvisí s 25.8. :) Nemyslel si 29.8.? :) Loni jsme tam byli začátkem září, ale letos jedem dřív, protože pak už máme jiné plány, a taky by mohlo být třeba tepleji na koupání…:)

              0 0
          • richard_majer  

            Budu taky v Leogangu… 19.-26.8.

            0 0
            • alinceb  

              Jaký ubytko? Můžeš se stavit třeba na pivko…:)

              0 0
              • richard_majer  

                budu ve www.leogang.cz, ale nevim ve kterem… resi to manzelka, ja resim ted vztahy k Sirii…

                0 0
                • alinceb  

                  :)

                  0 0
                • richard_majer  

                  v nedeli bychom odpoledne meli byt na miste… v pondeli rano bych sam chtel nahoru a zkusit jak to bude sjizdne pro deti…(jen hreben a dolu)

                  kotouce jsem preventivne dnes objednal i s novyma deskama, po ctyriadvaceti­hodinovce jsem uz byl kov na kov a zadni kotouc je tesne pred smrti, podle toho co pisete by to asi uz nedopadlo :-)

                  kdyby nahodou, tak tel. 737271795 :-)

                  0 0
                  • alinceb  

                    Na kterým baráku budete? My budem od soboty na Blueberry…;)

                    0 0
                    • richard_majer  

                      budu ve Wildbachu a uz jedeme zitra vecer, doslo k male zmene… pokud v sobotu, nebo nedeli rano planujes cestu nahoru, dej vedet. Musim to nejak rozume planovat, at neprodim manzelku a deti ze si jezdim sam po kopcich :-)

                      0 0
                      • alinceb  

                        No s těma kopcema nevim – jedu tam s drahou polovičkou a budu jezdit s ní, takže nahoru asi někdy pojedem, ale až na to posbíráme morál…:)

                        0 0
                        • richard_majer  

                          …kdyby jsi chtel pritelkyni „odlozit“ a vyrazit na Asitz a dal, tak manzelka se nebrani mit na omezenou dobu nejakou partacku… cislo mas, tak staci napsat, nebo zavolat… odpoledne jedeme!!! :-)

                          0 0
                          • alinceb  

                            Předpokládám, že se určitě objevíme i na druhém baráku, protože tam sídlí správcová a to je mamina kamaráda, se kterým tam jedu…:) Jinak nevím, jak moc „odkládací“ přítelkyně bude. My s sebou bereme oba MTB, takže na Asitz asi vyrazíme i spolu, tak bys mohl jet s námi, pokud by ti nevadilo, že pojedem „piánko“ a spíš turistické cesty, než nějaký členitý terén…s kopcema drahá polovička nemá problém, spíš s tím terénem je to horší…:)

                            0 0
        • vili  

          Bylo to boží, příští rok zas. Akorát ta dovča mě opět donutí cpát prachy do bajku, protože člověk zjistí co všechno je špatně i když tady v česku je to ok.

          0 0
          • madcat  

            Jo já taky okamžitě po návratu z Rakouska měnil 6" kotouče na tehdá ještě Coilerovi za 8", protože ty malý jsem tam okamžitě beznadějně upekl :)

            0 0
            • vili  

              No s tím mám stále problém. Mám oba kotouče XTR 180, brzdy elixir R, snažil jsem se brzdit přerušovaně, střídat přední zadní, cokoliv možnýho a stejnak sem za chvílu pekl desky a černej kotouč. Kámoš co měl na kole nějaký starý Hayesy se 160 mm kotoučema uplně v pohodě…vadí něčemu černej zadní kotouč? btw. desky superstar co mně u nás vydrží půl sezóny v poho tam okamžitě lehly po Big 5 challenge.

              0 0
              • LRRTM1  

                Já přední „upek“ před měsícem. Přijde mi, že když jednou zčerná, tak má potom mnohem větší sklon k pískání a vibrování. Ale je to možná jen pocit. Každopádně jsem ho radši vyměnil i s deskama, kterejm, krom toho, že byly jak jak uhel, už moc nezbývalo.

                0 0
              • malamala  

                Dát Big-5 za 1 den na to už musíš mít hodně v kopcích najeto. Velký respekt, mě se to ještě nikdy nepodařilo :-( . Vyjedu za den jen Asitz, Schattberg a pak se doplazím ještě na Zwölferkogel. A tam jsem rád, že sjedu zase dolu do Hinterglemm a pak se ploužím do Zell.

                0 0
                • vili  

                  :-) Toho bych se nebál Big 5 je ofiko trasa v Leogangu, kde jedeš uphill na laně. Nastoupáš pouze nějakejch 1000 m, takže nic pro tebe :-)

                  0 0
    • vili  

      Jinak pro info pro další co by se tam chtěli vydat poprvé … příjezd byl večer v 10 hod. Rozdělali jsem auta na spaní, napíchli se na elektriku, přidělali plachtu, trochu zapařili a šli spát. Ráno došel šerif, dal nám lístek ať zaplatíme na pokladně. Vzhledem k našemu obydlí jsme platili jen 7 euro za noc (asi to považoval za jeden stan s velkými podpěrami :-)) + 1,15 euro za osobu noc. Hajzlíky na parkovišti jsou otevřený furt (docela čistý) + je tam k dispozici pitná voda. Od 8 do 5ti jsou otevřený hajzle v budově lanovky + sprchy. Za 2 E na asi pět minut (bez problémů se vysprchujou dva). Jinak vedle lanovky je malej interspar (velkej asi jako můj pokojíček :-)), kde mají vše potřebné k jídlu a ráno čerstvý pečivo. Toť še, příští rok určitě znovu…

      btw. otázka do pléna, je někde v Rakousku ještě podobná možnost ubytka někde u lanovky?

      0 0
    • gargamel  

      Ahoj všem, oživí staré téma.

      Jedu na prodloužený víkend do Leogangu a zajímaly by mně tipy na pěkný „trailový“ ježdění. Na kopec může bejt šotka, ale dolu po trailech, singlech, prostě zábava jestli mi rozumíte :)

      Klidně pokud někdo víte, že třeba o této lokalitě někde pasali (velo atd), tak si dohledám. Počítám, že nějakej den strávíme v parku, pokud tam jse něco lehčího a ne jen mega skoky. A na ostatní dny tedy přirodní ježdění. Poradíte? Díky.

      0 0
      • alinceb  

        Celý okolí Asitzu a na druhý straně Saalbachu je protkaný trailama. Bikepark je jen malá část…;)

        0 0
        • gargamel  

          Díky Břéťo, budu tedy předpokládat, že bude dobrý výchozí bod na výlety a park nějakej kemp v údolí okolo toho Leogangu? Traily jsou značeny v mapách jako turist cesty, nebo bike?

          0 0
          • scret  

            jak pise Breta, spis ten Saalbach… Ale myslim, ze se uz vyplati jezdit v Saalbachu ty traily v „parku“… nahoru se vezes lanovkou a dolu si to uzivas… Jsou tam i jednoduchy veci…

            0 0
            • gargamel  

              Určitě chceme spáchat nějakej celodenní vejlet do hor, než jezdit celej den lanovkou (ale traily v parku určitě taky budou), takže primárně mě zajímaly spíš tipy na ňejaký pěkný celodenní okruhy typu po svejch na kopec, tam jídlo, pivko a pěknejma sjezdíkama zpět do údolí.

              0 0
              • scret  

                to bohuzel nemuzu slouzit:(

                0 0
              • o.unca  

                Zdar, v Saalbach-Hinterglem je to bohužel s ježděním mimo ofiko „bike“ traily poněkud na pi.. Všechny wanderwegy jsou pro kola uzavřeny (tedy cedulkou s přeškrtnutým kolem, takže je to na tobě…) Je to hlavně kvůli pěšákům, kterých je tam v sezoně hodně a hodně. Byli jsme až na podzim a stejně nás/jsme je prudili. To je obecně problém ježdění v Rakousku mimo parky. I když potkáš za celý den jeden pár Rakušáků, tak ti stejně dají pojeb, že tam nesmíš jezdit…-D A nejen proto je potřeba jezdit do Švýcarska…

                Jinak galerka zde.

                0 0
          • alinceb  

            Kemp nevím. Tuším, že se dá vegetovat přímo na parkovišti pod lanovkou na Asitz. My jsme tam bydleli v apartmánech u jednoho Čecha v Leogangu – na kole tak 15 minut na lanovku (kterou jsme nejezdili). Imho budou mít u lanovky mapku s trailama…

            0 0
      • Dejv0  

        čus, my jedeme v sobotu a trasy (okruhy) a jednotlivý traily jsem studoval převážně zde

        Zkusím, jestli mi někdo zodpoví dotaz k Joker card. Lanovky v ní zdarma zahrnuté jsou asi čtyři, na moc míst se s nimi nedostanu mi přijde. Zbytek lanovek co jsou v Saalbachu už se musí normálně platit je to tak? Dík :)

        0 0
        • scret  

          my loni s Joker card meli vsechny lanovky v saalbachu zadax, kolikrat chces… Jsou tusim asi 4 – myslim, ze to ale bohate dostacuje:) Ta z „Leose“ byla jen jednou denne…

          0 0
          • Dejv0  

            Super, jestli budou dostačující ty 4 tak spokojenost :)

            0 0
            • scret  

              da se tak hoblovat nekolik trailu, ja si nakonec vybral cca 3, ktery mne bavily nejvic…

              Ten jeden nejdelsi se jelo hoodne dlouho, takze jsme ho dali 3×/den a jsi KO:)

              Ono pro nasince nasjezdovat nekolik desitek kilometru za den je docela nezvyk…

              0 0
              • Fujedas  

                Hlavně po obřím hambáči a zákeřným pivu :)))

                0 0
                • scret  

                  jj:)

                  Ale nejvic me dostalo to zradlo posledni den, to byl luxus…

                  Btw. mohli byste hajzlici nekdy k nam prijet, coz?

                  0 0
                  • Fujedas  

                    Jak to normalně nežeru, tak tohle byla paráda :)

                    Hajzlík nejezdí ani kolem baráku. Tak neví co by si tam v těch vašich velehorách počal :))

                    0 0
              • Dejv0  

                je mi to úplně jasný, mám teď velký oči, pak to sjedu 2× a budu mrtvej, obzvlášť s mým letošním nájezdem :)

                0 0
    • outloň  

      Jen mě napadlo, když má člověk nějakou tu kartu od ubytovatele např. Joker Card a jiné podobné a má v ní v Leogangu (Asitz) jednu jízdu denně, může jet zadara i dolů, když už se vyvezl nahoru?

      0 0
      • MichaelSimek  

        na joker card (saalbach/hin­terglemm) mas jednu jizdu v leogangu takze do nej nejdriv musis sjet abys vubec mohl nahoru protoze saalbach a leo je v jinem odoli pres kopec…a dolu se asi planuje jet na kole a ne lanovkou

        0 0
      • Pedro404  

        Já jenom nechápu, proč by to dělal?

        0 0
    • outloň  

      Nechápu tvou odpověď.. Mám jednu jízdu denně. Vyjedu s kolem, nahoře mám defekt a jsem v prdeli. Můžu jet dolů na jiker card, když už jsem vlastně jednou jel – nahoru? Počítá se i cesta dolů v tom zadarmo… Nevím co je na tom k nepochopení…

      0 0
      • MichaelSimek  

        „Nechápu tvou odpověď......­.............­..Nevím co je na tom k nepochopení…“

        zjevne nechapes ty me, ne ja tebe :D

        joker card dostavas v saalbach-hinterglemm, pokud vim tak leos joker card nema ne? muzes sjet zpet do saalbach/hinter­glemm na lanovku jelikoz mas neomezene jizd dolu i nahoru a tam si kolo opravit :)

        0 0
    • outloň  

      Joker Card má zdarma lanovky neomezeně, to ano, ale Asitz v Leogangu pouze jedenkrát denně. A když už se mi stane, že se vyvezu třeba na pivko nahoře bez kola, musím dolů po svých neboť už bych musel platit, nebo mi platí Joker Card i pro jízdu dolů, ikdyž už jsem ji použil na jízdu nahoru… Teď mi prosím odpověz..

      0 0
      • MichaelSimek  

        a jak si se do toho leogangu dostal, pesky pres kopec?

        0 0
        • outloň  

          Bože Michale to neřeš :-) na koni či autem…

          0 0
          • MichaelSimek  

            ja jenom jestli vis ze jokercard je saalbach/hinter­glemm vec, ne leogang pokud dobre vim, takze bys tam opravdu musel dojet tim autem abys mohl vyjet lanovkou nahoru…lepsi vyjet lanovkou nahoru v saalbach :P

            0 0
            • outloň  

              Ale jo to vím, ale např. když si chceš poslední den při odjezdu zajít nahoru na oběd lanovkou tak můžeš tedy asi jen nahoru a dolů už by ti jízda musela být tebou zaplacena.. Takže dolů po svých :-(

              0 0
      • scret  

        bohuzel se obavam, ze to bude jen jedna jizda.. bud nahoru nebo dolu…

        0 0
        • outloň  

          Tak toho jsem se bál, když tam pojedu s dětmi tak dolů musíme pak po svých teda..

          0 0
    • kemo  

      Pojedeme s rodinkou až dolů k Villachu s kolama.

      Kluk by se cestou chtěl (ideálně tam i nazpět) zastavit v Leogangu na tom spodním dětském FLOW s vlekem, nicméně je to přes hodinu cesty navíc.

      Neporadíte někde cestou podobné ježdění? Může být i o chlup náročnější.

      0 0
      • Soreno  

        A co Wagrain.

        Ale narocnost nevim.

        0 0
        • kemo  

          Díky, kouknu k nim na mapu.

          Ale spodek Leogangu kolem lanovky je pro děti ale vlastně i dospělé nesjezdaře geniální.

          Někde jsme byli nalákáni, že to je také dobré (tuším Reiteralm) a ten parčík byl velká bída.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.