• Krutor

    Prosím místní o doporučení ubytování na týdenní dovolenou v oblasti Křivoklátsko. Googlování mi toho moc nenabídlo, tak třeba víte o něčem zajímavém. Jsme 4 rodiny, celkem 11 lidí.

    A souvisejicí dotaz: znáte někdo Podkozí? Nabízí se tam penzion (Blanka), ale připadá mi to jako „prdel světa“, bez možnosti nějakého jídla v restauraci … Máte někdo zkušenost?

    Díky

    0 0
    • hawrda  

      Pokud si pamatuji,tak v Podkozí v hospodě vařili.Ale už jsem tam nějaký čas nebyl.

      0 0
    • Jenda  

      na Podkozi bejvala hospoda, jak je to s ni ted a jestli tam vari nevim. Na druhou stranu neni to tak daleko na Nouzov a tam varej urcite, i nejaky ubytoani by se tam asi sehnalo. Na pivo v nejhorsim ten Nouzov nebo Maly Kysice (tam je taky hospoda ale jak s varenim opet netusim) Z obou tehlech vesnic neni problem mimo silnici dojet na Podkozi tedy i pod vlivem :-) Ale ze by to byla jako nejlepsi lokalita to nemuzu rict. Na bikovani na Krivoklatsku bych hledal neco bliz Berounce, napadaj me treba Libecov, Sykorice, Zbecno, Roztoky atd atd.

      A nebo se vyprdnete na Krivoklatsko a jedte nekam k Rabstejnu nad Strelou – bikova imho lepsi a lesy minimalne stejne pekny akorat tam neni teda ten Krivoklat a nejsou tam lidi :-)

      0 0
      • prvniodkonce  

        V Malých Kyšicích ta hospoda na návsi vaří špičkově.

        Jinak v Podkozí doporučuji ke zhlédnutí zámek mr. Kellnera.

        0 0
        • Jenda  

          Ja sem debil, jsem si spletl Podkozi a Potepli :-)Takze moje poznamky vyse o snadne dosazitenosti Nouzova ci Kysicek nutno brat s rezervou :-)

          Z Kellnerovo haciendy me vyhazoval hlidac kdyz se to stavelo – prijel jsem zezadu po ceste podel potoka, nikde zadnej plot, nic a dedek desne picoval. Od tu doby jsem se tam nedostal tak jsem zvedavej co si tam vytvoril :-o

          0 0
          • prvniodkonce  

            No, máš se na co těšit :)

            0 0
          • AV  

            Z Podkozí přes Červený mlýn a lesní silnicí vzhůru – vyjíždíš z lesa cca 50 metrů od místní tabule (Nouzov)

            Popř. u transformátoru (50 metrů za místní tabulí (Nouzov) zahneš vlevo, 300 metrů a jsi v Kyšičkách (Malé Kyšice)

            0 0
          • AV  

            Podkozí vs. Poteplí

            … dvě sexuální orientace, které se nedoporučuje zaměňovat!

            0 0
    • karliner  

      V létě 2011 vařili v Chicagu, ale to vaření bylo takové spíš vesnicko/trampské, pak je tam myslím ještě jedna hospoda, tam jsem ale nebyl..

      Obecně bych Podkozí moc nedoporučoval a hledal bych něco v Nižboru, Roztokách/Kři­voklátru, Zbečně nebo Skryjích. V Podkozí budete zapykaný a bez auta se neuprdnete. Na druhou stranu si budete moci zblízka prohlédnou Kellnerovu haciendu a nedalekým údolím Kačáku kráčela česká historie trampských osad. Když budete mít kliku, chytnete nějaký turnaj a budete moci trempíky vymasti v nohejbalu nebo atletice :-)))

      0 0
    • Sipal  

      Nevím jak to máte vymyšlený, ale jestli chcete jezdit po celým území CHKO, tak jak píše Karliner, bych hledal spíš kolem Křivoklátu. Mě je symaptičtější spíš oblast jižně od Berounky, podle mě má i víc potenciálu na ježdění, na severu dost překáží Lánská obora. Klidně bych teda hledal i někde kolem Karlovy Vsi, Broum nebo Nového Jáchymova, ale netuším jaké tam jsou možnosti, beru to geograficky. Aspoň byste měli nabranou výšku, ono od Berounky je to dost do kopce.

      0 0
      • Jenda  

        tak je to do kopce ale zase se vracis z kopce coz je imho lepsi :-)

        Ta Lanska obora se sice trochu plete ale zas to eni zadna tragedie a treba cervenou od hajovny Kaly ke Klicave povazuju za jeden z velmi peknejch sjezdiku.

        Ale urcite to chce neco bliz ty Berounce nebo pak jak pises smerem na ten Novy Jachymov

        0 0
      • karliner  

        To bych také doporučil, myslím ovšem, že jak v Karlově Vsi, tak v Broumech není pension (možná priváty, ale nebude to pro 11 lidí), Nový Jáchymov nevím, ale tipl bych to samé. Obecně Křivoklátsko je na ubytování velká slabota, pensiony, hotely a tábořiště jen kolem Berounky, hospody s jídlem (až na drobné výjimky) jakbysmet…

        Což je na druhou stranu výhoda pro nás, co tam máme zázemí :-)

        Mám dojem, že něco jako pension ještě bylo v Bránově, ale to si nejsem jistý, jestli funguje.

        0 0
        • prvniodkonce  

          Slyšel jsem, že v N. Jáchymově je nějaké ubytování pro hodně lidí. Jeden známý tam měl akci asi pro 50 lidí. Nic bližšího o tom nevím. Pak ještě třeba Hředle, Březová…

          0 0
          • ¨MZ  

            Nový Jáchymov- Hotel Diana zkušenosti nemám. jenom vím, že ten hotel existuje. Možností na ježdění v okolí spousta.

            0 0
          • karliner  

            Hředle – nic

            Březová – jen pár privátů.

            Na druhou stranu ve Hředlích skvělá hospoda s výborným jídlem – „U Madly“, v Březové je ten ranč, solidně vaří, jak s ubytováním nevím. Navíc v Březové má servis a cykloshůpek Tomáš Port – bronzový medailista z MS :-)

            0 0
    • vysmátej bajker  

      v malých kyšicích je penzion s hospodou „lika“ vaří dobre krám v místě.spousta možností na výlety,určite si projed „kačák“.

      Pokud to bude až někdy v létě tak slušné chatičky(ty větší) jsou v kempu Plešivec za lidovou cca 150 hospoda s kuchyní v místě případně do berouna kousek,jen na nákupy se musí cca 3km bud do berouna nebo hýskova.

      0 0
    • Alibaba  

      Tuhle oblast mám docela proježděnou (tedy z doby před 20–15 lety, kdy ještě neexistovaly cyklotrasy). Nadivoko to byla paráda. Celej Kačák od Unhoště, okolí Malejch Kyšic – směr Vůznice/Nižbor, nebo Běleč – Ploskov -Klíčava – Zbečno – Křivoklát. Nahoře pak žilina – Ploskov – Velký žír – Pilský rybník – První luh – Lužná…atd. Podkozí bych asi taky nedoporučoval, spíš Nouzov nebo M. Kyšice/ Horní Bezděkov (asi podle toho kam to chceš směřovat). Na druhou stranu jsem tam ubytování moc nehledal – mám to kousek.

      0 0
    • Krutor  

      Díky všem za rady. To, že je Křivoklátsko na solidní ubytování bída, jsem zjistil při pátrání.

      Jinak ono to není myšleno na bajking, spíš cykloturistika + turistika po okolí. 4 manželské páry 45+ (+ 3 synátoři), dámy a dva z pánů – jak to slušně říct – se slábnoucí výkonností hraničící s kochacím tempem :-))). Na bajking se tam těším jen já.

      Zatím mi vyšlo ubytování bohužel až v Berouně (Primus). Je to sice na hranici oblasti, ale dá se použít i vlak snad a v nejhorším auto… Možná ten Jáchymov… Uvidíme.

      Každopádně díky

      0 0
      • Sipal  

        Když už jsi načal to kochání, to mi na Křivoklátsku trochu chybí. Lesy jsou krásné, kopce výživné, ale že by se někam dalo vyjet a kochat se výhledama, to skoro ani ne. Máte kdyžtak někdo tipy na výhledy? Mě teď třeba zaujala červená z Křivoklátu na Brdatku, pěkná je neznačená cesta s výhledem na Krušné Hoře (na hřebeni je zarostlá), pěšky Vraní skála, nahoře na Točníku, a to je asi tak všechno co znám, kde je aspoň trochu vidět do kraje.

        0 0
        • Alibaba  

          Ty cesty co popisuju nahoře jsou vyloženě „kochací“, všechno jsou to směry, ve skutečnosti jeté po turistických nebo lesních/polních cestách. Pakliže mám přidat vyloženě výhledovky, tak namátkou Vysoký vrch (u zmiňovaných M. Kyšic), žlutá kolem Plešive (Hýskov), Žlubinec směr modrá (Nižbor) + naproti Stradonické opiddum, červená Skalka-repiště (nad Sýkořicemi) + žlutá naproti, všeobecně cesta Křivoklát Zbečno (nejen po červené) je paráda, Hučavka (nad Městečkem), parádní sjezd je mezi lokalitami „U 5 dubů – U 3 stolů směr samota Amálie do "zříceniny brány“ u Kobylí hlavy- táhlý hřeben se skvělým výhledem na obě strany, Louštín nad Řevníčovem,…Bylo by toho víc, tohle jsem vytáhl ze vzpomínek…něco jsem se najezdil, to bylo v dobách, kdy jsem ještě na cestách nikoho nepotkával. ;-)

          0 0
          • Krutor  

            Super, něco z toho určitě využiju. Jsem plánovač, jedinej z bandy mám ještě realistickej pohled na schopnosti skupiny :-)))).

            Radši bych tam jel klasicky zabajkovat, ale holt aspoň jednou za rok s manželkou je třeba, odpustek za mije věčný úniky na kolo :-)

            0 0
          • Sipal  

            Jo, to vypadá slušně, díky. Asi bych se měl občas podívat i na druhý břeh :-)

            0 0
            • Alibaba  

              Já to bral co nejblíž ke zvolené lokalitě. Na druhym břehu je dobrá červená Stradonice- Roztoky, pak modrá na jih a uhnout do rezervace Týřov – zřícenina pěkný místo a pak krkolomná cesta nad řekou do Skryjí – jezírka…odsud jsem to brával modrá-zelená (Zvíkovec)-červená zpět do Skryjí a zpátky po druhém břehu Berounky, nebo druhou stranou lesníma cestama směr Nižbor. Královodvorsko mě odpuzovalo vápenkou a dál na jihozápad už se mi nechtělo. Pak jsou dobrý cesty na víchodě Koněprusy-Tetín-Srbsko-Svatý Jan pod Skalou, ale to už je jiná kapitola…Každopádně některé pasáže nejsou určeny pro rodinné výlety ;-)Vyloženě výhledy jsou spíš kolem berounky, ale na Týřově ti zas zakrouží nad hlavou Čáp Černý a přivoníš k tisíciletému ti­su.

              0 0
        • Dálkoplaz  

          Hodně vyhlídek je v plzeňské části Křivoklátska, okolí nejvyššího vrchu křivoklátský vrchoviny – Radče. Směrem od Rokycan je první Hradiště s altánkem, pak Bílá Skála, Hrad, Čertova Skála všechno skalnatý vrcholy. I na kolo to tam bude zábavný, terén trochu jako Brdy.

          Nebo ještě Louštín u Krušovic, ale tam jsou vidět hlavně lesy.

          0 0
        • LáďaH  

          Vyhlídka Pěnčina – Sýkořice. Doporučuji ale jen dopoledne. Odpoledne je výhled proti slunci.

          0 0
    • visions  

      Taky přidám tip.Pokud by nevadilo,že je ubytování v chatkách,tak lokace je takřka ideální.

      http://www.slapnice.cz/…lapnici.aspx

      0 0
      • karliner  

        Kemp je pěkný a udržovaný (nevím tedy jak sociálky, byl jsem jen v hospodě, jako výchozí místo na cykloturistiku také ujde, třeba stoupání ze Skryjí na Vlastec má téměř alpské parametry a je nádherné!

        0 0
    • Freeman36  

      Tohle by byla taky jedna z možností: http://www.czechiahotels.cz/…real-kolecko

      Navíc cyklostezka (cyklodálnice) hned před ubytovnou, s možností dojet až do http://www.horydoly.cz/vypsat.php…

      Vedle ubytovny je možnost využít minihospůdku a pivo tam teče taky. Nebo si dojít cca. 1km do místního hotelu Sýkora. Dále směrem po cyklostezce na Rakovník je hospoda pomalu v každé vesnici, takže o občerstvení neni nouze. V Rakovníku doporučuju v létě Kavárnu U Zlaté Slepice (příjemná obsluha a navíc v létě venkovní sezení, takže vidíte i na kola :D)

      Z Křivoklátska doporučuju zajet se podívat na přehradu Klíčava, pak na Týřovické skály kolem Emilovny, Skryjská jezírka, pak třeba do Nezabudic kolem letního dětského tábora a luhem až na Malou Bukovou (po dešti dost bahna a sem tam brod, na Malou Bukovou pro netrénovaný celkem výšlap). No a když budete chtít neco delšího tak se vydat směr Karlova Ves, Karlova Ves kolem Druchemy (pěknej sjezdík až k Úpořskýmu potoku, pak dál na Broumy, Líšnou, Zabiroh, Zbirožský potok, Skryjská jezírka, kemp „Na Slapnici“, Skryje, Týřovice, Rozvědčík a kolem rěky až na Višňovou a Křivoklát. Jinak kdyby něco tak v Roztokách je cykloservis samozřejmostí. Kdo tu někdy někde šlapal na kole tak by ještě určitě navrhnul i jiné trasy, záleží kolik kdo má nadupáno.

      0 0
    • gargamel  

      Taky se dá v Machově mlýně na Javornici, kousek pod Krakovcem. Tady

      0 0
    • Mike Gaucher  

      Asi dva roky po sobě (2006, 2007) jsme byli tady http://www.hotelroztoky.cz/

      Ubytování dobrý, taneční sál, bowling, atd.

      Polopenze slabota – chutnalo to jak v závodní jídelně.

      0 0
      • Krutor  

        Teď jsem na to koukal …

        0 0
      • karliner  

        Tak tohle bojkotuji, protože kvůli přestavbě byl zrušen legendární hostinec SPARTA :-)

        0 0
    • ToBla  

      Super ubytko za dobrý peníz:

      http://www.sd-biskoupky.cz/cz/uvod.php

      Byli jsme tam už 3×, dobrý ubytování, dobrý jídlo, občas živá muzika,úschova kol…

      Před dvěma lety jsem nemohl na Křivoklátsku nemohl nic sehnat a náhodou jsem narazil na toto, v okolí toho fakt moc není.

      0 0
      • hawrda  

        Využiji tohle vlákno.

        Neměl by někdo typ na ubytování za rozumnou cenu na sever od Plzně(Rabštej­n,Manětín,Žih­le,Plasy aj.)pro cca 10osob?Něco jsme obvolali,ale všude plno.Termín 8–10.5.2015.

        Předem děkuji za případné nápady.

        Tomáš

        0 0
        • hawrda  

          Na tom severu Plzně nijak zuřivě netrváme.Když to bude kousek vedle,nic se nestane:).

          0 0
          • lazza  

            Sem si asi volal, co?http://www­.pensionbeimschlos­s.de/cesky/pre­isliste.html

            Kdysi jsem jednou přespal, bezprostřední okolí nádherný, jídlo docela slušný, interiéry udržovaný.

            A pak taky jedna noc tady:

            http://www.rudolf-ll.cz

            Přenocovali jsem v nějakým baráčku za jakýmsi japonským můstkem (nebo sem byl příliš nalitej a byla to jen haluška). Pokoj proti úrovni restaurantu vcelku sociál – palandy a pomálu místa, i když čistý a nový. Restaurace příjemná a útulná, pod hospodou picí noční doupě.

            Pár dnů jsem strávil na vyhlášeným a bůhvíjak legendárním ranči v Rabštejně nad Střelou – Havranní kámen. A to bylo peklo: špína, bordel, prostě takovej čundrkántrysquat. Kdybych tam nezahlídl Vorla, byl by to zkaženej víkend :-). Mám ale pocit, že jim to těsně po našem odjezdu zavřeli/znárod­nili/restituo­vali nebo co, protože při další návštěvě to působilo zcela mrtvolně; přestěhovali to k Žihli.

            Přímo v Rabštejně jsme poseděli tady:

            http://www.ulaury.wz.cz

            Romantický posezení, jídlo vcelku nic moc, ale majitelé milí – rodinná pohoda navzdory tomu, že se tam vevalilo naráz asi dvacet lidí. Nespali jsme ale, takže nemůžu posoudit.

            0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce