• npeter

    Sháním XC full pro dámu: 175cm, cenově kolem 40–45 tis. Kč.

    Myslel jsem si, že už jej mám v podobě Giant Trance X3, vel. M, ale asi to nebude to pravé… Kolo je to krásné, ale je příliš drsně dimenzované na naše potřeby (jezdíme cross country, singletraily a jiné lesní pěšiny – žádný freeride) – a ten Trance mně v tomto světle připadá jak kladivo na mravence.

    Zdvih kolem 120mm by vyhovoval, ale klidně by stačilo i 100mm – s důrazem na pohodlí, nikoliv závodní skoro-hardtail (kolo se klidně může sem tam zhoupnout). Nehledám Epica ani podobné závodní „střely“.

    Kroužil jsem také kolem Canyon Nerve XC 6.0 W, ale u něj vidím 2 problémy: dodací lhůta a rám 18,5" – aktuálně jezdíme 19" HT a chtělo by to něco menšího a kratšího – ideálně zřejmě 18" a dámskou (kratší) geometrii.

    Naposledy mě zaujal Ghost miss rt5700 – pokud sedí deklarovaných 12,7 kg vč. pedálů, je to asi horký kandidát. Každopádně ideálně sedí barevná kombinace – červená/bílá – paráda. Ještě by šla nějaká kombinace s černou, jiné barvy by určitě neprošly :-)

    Budu rád za jakékoliv tipy/nápady a zkušenosti. Rád bych vybral a koupil tak během 2–3 týdnů max, ať můžeme v létě do hor.

    Předem děkuju.

    0 0
    • Pytlik  

      Ze ty mi chodis za pritelkyni:) Jsem na tom uplne stejne.

      Kola kolem 40 – predvyber. Vidim to asi na anthema – ale je trochu ´strela´, nicmene velmi funkcni – mam jej taky a velka spokojenost.

      Tipy:

      http://www.racebike.cz/…8/78/iq-base

      http://www.mojekolo.cz/…actinum-5700

      http://www.mojekolo.cz/…-virus-sxa-2

      http://www.bradsky.cz/…-p-1778.html

      http://www.bikeparkmost.cz/…em-x-3–2010/

      http://www.kasa.cz/…1000-d-2010/

      0 0
      • npeter  

        Díky za tipy.

        Nakonec toho Trance X3 asi zkusím. Hmotnostně to bude sice na hranici, ale říkám si, že je lepší mít lišácké odpružení než sice o pár gramů méně, ale potenciálně problematický Rock Shox :-)

        0 0
        • Pytlik  

          Mam SIDa a okoli casto Rebu a bez problemu…Ale tady na foru jsou i nejaky zaporny nazory, takze na tom neco muze byt. Fox je asi lepsi, ale zase ten servis:(

          Hlavne at si na to dama zkusi sednout – maji je ve vetsine cykloworldu ve vetsine velikosti (nejde ani tak o typ vybavy, ale o ten samotnej ram a ten je porad stejnej). Mne treba trance vubec nesedl – prislo mi, ze je to jak kdyz sedim na zidli u stolu – nemuzu se zaprit, nic. Je to asi pohodlnejsi, ale proste asi potrebuju spis xc posez. Takze at si na to sedne a uvidi, co ji sedi. To nepodcen!

          0 0
          • npeter  

            Bohužel, to bude problém – je to překvápko, budu to muset risknout.

            Kdybych ji to vzal prubnout, tak dostanu za uši, že moc utrácím :-(

            Ale jestli je to o sportovním vs. pohodlném posedu, tak to druhé nebude problém…

            0 0
            • Pytlik  

              No clovece nevim. Mne uz se parkrat stalo, ze i kdyz to z meho pohledu nemelo chybu a ze vsech stran jsem promyslel co by pro ni melo byt nejlepsi, tak pak, z nejakeho vsem muzum neznameho duvodu se to vubec nepovedlo. Od jiste doby radsi min prekvapeni a vic zainteresovani dotycne do vyberu (nebo cehokoli) :)

              Proste ji rekni, ze kolo je uz zaplacene a ona si musi jen vybrat jake…(pokud mas 2–3 adepty, tak napr v tom CW byste se meli byt schopni uspokojit :))

              0 0
              • npeter  

                Jj, to se také stává… „ženská logika“

                V jejím podání to ovšem bude otázka zda nové kolo nebo žádné kolo, nikoliv zda nové kolo A nebo nové kolo B. Technické nuance řeším já a nikdy proti nim nebyly námitky.

                Teď už je to ale fuk, Trance je na obchodě, v sobotu pro něj jdu, takže se brzo dozvím ortel :-)

                Myslím, že pokud kolo představím s jinýma než původníma pneu, nelze vyloučit úspěch celé akce. S těma Kendama Nevegal bych ale neuspěl na 110%. Takže zatím mám v hledáčku Michelin XC Dry2. Doufám jenom, že to nebude potom vypadat jak kdysi, když jsem na svůj starý hardtail dal slicky…

                0 0
                • drsnej márvin  

                  No tak ty Nevegaly určitě pryč, ty sou možná dobrý na sjezd, ale jinak se na nich člověk pěkně nadře … a když ne Micheliny, tak kompromis Kenda Karma :-)) … mám je a naprostá spokojenost i v provedení 2.0 to jsou balony co mají na výšku i na šířku dobrých 5 cm a přitom jedou :-)

                  0 0
            • Sandrushe  

              Taky si myslim, ze docela riskujes, preci jen 40K neni malo na to je vyhodit oknem za neco, co pak slecne nebude sedet. Osobne kdyz bych mela dostat nove kolo, tak pokud by to melo byt prekvapko, tak jedine kdyz by nekdo vedel, co presne za kolo chci, a ze ho mam vyzkousene. Uz vim, ze geometrie se u jednotlivych vyrobcu tak rapidne muze lisit, ze dostat neco, na cem bych pak mela jezdit a nesedelo by mi to, bych nechtela uz jen proto, ze by mi pak bylo lito na tom nejezdit byt by mi nesedelo, protoze to byl darek. Ale pokud na fullu nikdy nesedela, a nevi co od toho cekat a co ji na tom bude bavit, tak si to po nejake dobe na darovanem kole alespon odzkousi a pozna to :). Osobne si myslim, ze ten Tranc by pro tento ucel nemusel byt marny.

              0 0
              • npeter  

                Tak to dopadlo dobře, trefil jsem jak velikost (M), tak barvu (bílá). Překvapení bylo prakticky dokonalé, po představení následovalo dlouhé ticho :-)

                Teď jenom doufám, že se osvědčí v praxi na kořenech apod. dříve zakázaných terénech…

                Jenom prozatím malé „zklamání“ je vidlice Fox F120R – možná je to tím, že je úplně nová, ale moje stará Manitou Black Platinum Air 100 (nutno podotknout, že po tuningu) je zkraje kroku o dost citlivější – a to mám na svoji hmotnost dvojnásobný tlak.

                0 0
                • kloubik  

                  Pokud je ta vidlice 2010, tak to chce nějaký čas než si vidlice „sedne“. Hodně lidí na mtbr.com si na to stěžovalo a někdo tam psal že to řešil i s Foxem a odpověd byla, že díky změnám pro 2010 jsou stíráky mnohem víc na těsno a chvilku trvá než se vidlice zajede.

                  0 0
                  • fousek  

                    Pokud vubec se nekdy zajedou, uz sem nekolik tkovejch Foxu videl

                    0 0
                • Pytlik  

                  Dlouhe ticho? Tak pockej az to v sobe dostatecne naakumuluje a vysopti ven :)))

                  Delam si srandu. Je dobre, ze to sedlo…

                  0 0
                • dodydody  

                  pokud tam je fit patrona tak se neni cemu divit a moc se to nezlepsi

                  0 0
                  • npeter  

                    Není to FIT, je to základní model F120R, nemá ani lockout (stejně by ho nepoužívala).

                    Pokud se to nezlepší během 200km, půjde na tuning dřív než jsem myslel…

                    0 0
                    • dodydody  

                      Namáž Brunoxem ,ona se rozchodí , 200km… záleží v jakém trénu.

                      0 0
    • Esi  

      Přiživil bych se na tomto vlákně ať nezakládám další.

      Zvažuju koupi kola pro sebe 191/105. Zsčínám mít problémy se zády, najezdím tak 3–4 000 za rok 70% silnice zbytek lehký terén. Poradíte nějakého Fulla do 60 000 vzhledem k mojí velikosti a značnému množství silnice bych asi preferoval 29"

      díky za rady

      0 0
    • drsnej márvin  

      Já chtěl původně Anthema, ale loňské modely už nebyly, tak sem pořídil nedávno Trance X3. Možná kolo na pohled vypadá předimenzovaně, ale nemám z něj ten dojem, takže jestli ti nevadí zdvih 120 mmm nevidím problém.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.