Vyber kola: Scott Scale 50 vs Cube LTD

22 nepřečtených
  • Balvan

    Vybiram z techto kol:

    Scott Scale 50 ´08:

    http://www.biker-boarder.de/…-p-5534.html?…

    CUBE LTD Team ´08

    http://www.biker-boarder.de/…-p-5253.html?…

    Cube LTD Pro ´08

    http://www.biker-boarder.de/…-p-5252.html?…

    oba Cube v cerne barve

    Scott se mi asi nejvice libi designove. Ve velikosti L odpovida 19" coz by mi asi vyhovovalo nejvic, ted mam  kolo ktere odpovida tak velikosti 20" a rekl bych ze bych mohl mit o chlup mensi, ale 18" u CUBE se mi zda zase malo, tak bych CUBE vzal taky jen 20"(merim 180cm).

    Kolo bych asi koupil v Dojčlandu, mam to kousek a cenove se to vyplati.

    Anketa: Tak ketry?

    4x
    67%
    2x
    33%
    0x
    0%
    0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Hm, těžký. Ale není škoda, že uvažuješ jen o černejch Kubíkách? Ten zlatej je fakt fešnej! Škoda, že na ně montujou vidle se zdvihem jenom 8 cm :( Ten Scott je takyhezkej. Ale má zase jenom nejlevnější náby…Asi bych bral LTD team – dobrá vidle, brzdy, pláště :) i celkem váha..

      0 0
      • Balvan  

        Ten cerveno bilej je taky hezkej, ale cerny se mi libi vic. Designove prave se mi hrozne libi ten Scott, ja na to kolo zas tak nepospicham,ale obavam se aby ty Scotty nevyprodali a na pristi rok neudelali jinou barevnou kombiaci(treba lonska cerno-zluta se mi tak nelibi)

        0 0
      • MlokCZ  

        V čem je problém s vidlicí. Pokud tam je Recon nebo Reba, tak není problém ten zdvih zvednout.

        0 0
    • MlokCZ  

      LTD Race za téměř stejnou cenu jako máš Team.

      0 0
      • Balvan  

        V tom Nemecku taky nevyjde o moc draz, ale to uz je proste opravdu moc a preci jenom kdyby byl nejaky problem a pripadna reklamace tak do toho Chemnitzu to mam kousek, jedina jeste zkusit mesic dva pockat, jestli tam nezacnoou nejake vyprodeje

        0 0
        • MlokCZ  

          Koukám, že ho mají za 1099 euro. To je o 100 euro dráž než je žádoucí, ale není to ještě tak hrozné. I tak bych si připlatil.

          0 0
    • MlokCZ  

      V kategorii 1000euro bych chtěl kolo s Rebou a ne Reconem nebo dokonce s Torou. Nevzal bych z nich ani jedno.

      Pokud Cuba, tak Race z CRC, co už jsem dával odkaz. Nebo případně něco úplně jiného jako např. Radon, Poison (Canyon už asi nejsou, tak ten ne). A těch kol za 1000 euro na úrovni LTD Race by se určitě našlo více.

      0 0
      • Balvan  

        Mlok: kdyz jsme tak u toho , prosim te kolik meris? kdyz koukam na tu tvoji sbirku Kubiku, tak by jsi mohl pomoct s vyberem ty velikosti, furt vaham mezi 18" a 20"

        0 0
        • MlokCZ  

          Moje výška ti moc nepomůže. Mám 182–3cm, ale extra krátké ruce a trup, tedy potřebuju hodně krátké rámy. Na výšku je ta 18tka na tuhle výšku postavy ok i obecně (nohy mám ± normální – 84,5cm do rozkroku), ale na délku už to tak být nemusí. Já mám ale všechny 3 Cuby s 9cm představcem, takže s delším to může být ok i pro ne tak krátké ruce a trup jako mám já. A samozřejmě záleží také na předozadním posunu sedla (což závisí na poměru lýtkové a stehení části nohy). Já vozím sedlo poměrně vepředu, to mi posez ještě trošku zkracuje. Tedy je vidět, jak mám atypické proporce, když na tu výšku vozím spíš kratší 18tku rám s krátkým představcem a ještě sedlem dost vepředu.

          Poměř si délku rámu s něčím, co jsi jezdil. Na výšku ti musí stačit 100% ta 18tka. Na délku ale těžko říct bez znalosti dalších proporcí.

          0 0
          • MlokCZ  

            A ještě Reaction a Stereo je o pár mm delší než LTD (Reaction má geometrii na webu ok, u Sterea dělá bordel ten úhel sedlové trubky, v reálu je pak o trošku delší než se zdá z geometrie). AMS 125tka je jediná o pár mm kratší z těch kol a tam to akorát vyrovnává to, že mám představec negativně (to prodlouží posez oproti pozitivnímu otočení o asi 6mm).

            0 0
    • Balvan  

      Tak jsem nakonec vzal LTD Team, uz jsem objednal Pro ,ale nemeli ho tak mi nabidli Team(s klikama Truvative Firex, Shimano uz asi doslo) za 950€, tak jsem se jeste nenapadne zeptal jestli by to neslo za tu cenu i s PD-M520 a slo:) Ted jen doufat ze zitra bude pocasi,abych ho trochu projel. Jeste takovej lamackej dotaz: Recon SL je pruzinova vidle ne? Neni treba nikde nic foukat?:)

      0 0
      • Krocan  

        tak začneme…všecky tři RECONy sou Solo-Air(budeš muset foukat):-)

        a sorry, ale nemůžu jinak…KOMU NENÍ RADY, TOMU NENÍ POMOCI!

        Já bych dal na radu Mloka a bral bych z CRC(super ceny za dobrou výbavu a z toho jak je mlok „propaguje“ s nima asi má dobrý zkušenosti)

        0 0
        • Balvan  

          Uz jsem objevil ventilek na vidlici, takze jeste koupit pumpu. Mlok urcite radil dobre, ale mel jsem nastavenej nejakej strop, mam to kolo furt o 3 tis. levnejsi nez u nas a PD-M520 jako bonus k tomu.(dalsi bonus k ty ceste do nemec je, ze manzelka si nakoupila nejaky hadriky, coz trochu snizilo jeji rozcarovani z toho ze neni novej nabytek do obyvaku, ale tata ma novy kolo:)

          0 0
          • Krocan  

            aaha…to potom jo:-)

            hlavně nafoukni tu vidli podle toho jak to budeš cítit, protože ty tabulky sou fakt hodně orientační(já třeba občas foukám o 10psů míň a když chcu tvrdou tak zase o 20psů víc:-)…koukni na tabulku a podle sví váhy si najdi rozmezí a myslím že tak do 20ti psů nahoru a dolů od limitu se vejdeš na pohodu(já foukám spíš míň protože mám vidli na 130mm tak aspoň pěkně žehlí a zároveň zvládá drsný sjezdy;o)

            hlavně tu vidli NEPŘEFOUKNI!!!

            0 0
            • Balvan  

              OK diky. Prosim te jak je to ze zdvihem? Nekde pisou ze pro zvyseni se musi Recon rozebrat, nekde pisou ze se to nastavuje tim sroubkem ze zdola. Na me jsou tohle vesmirny technologie, moje stary kolo bylo skutecnej veteran, tohle se tam vubec neresilo(viz profil:)

              0 0
              • Krocan  

                tak podle toho co píšou na webu výrobce se u Reconu dá měnit zdvih(pokud se teda vůbec dá) pouze vnitřně…to znamená rozebrat vidli, tam myslím se to řeší nějakejma podložkama či co a pak zase složit:-)

                jinak to kolečko kterým se točí je U-Turn a ten podle toho webu Recon nemá v žádné verzi

                BTW: U-Turn má z XC vidlic od RS akorát TORA a REBA, která má, ale Air U-Turn (bude mezi tím rozdíl, ale já fakt nevim jakej)

                snad ti to pomůže a nedělám zmatky:o)

                0 0
        • kcvalin  

          Jestli mluvis o Chainreacti­oncycles – tak ja mam zkusenost opacnou – Koupil jsem si tam pracku na retez, nalil do ni benzin, peru, peru… a pracka se rozpustila - sice si muzses myslet, ze jsem idiot, kdyz tam leju benzin… kazdopadne manual u toho nebyl a nikde zadna zminka, ze bych ho tam lit nemel. Takze jsem to reklamoval a neuznali mi to… vymenil jsem si s nima tak 4maily… a nic, prestoze jsem presvedcenej, ze bych mel dostat nahradu. Takze ja uz si u nich nic nekoupim.

           
          0 0
          • Krocan  

            pračka za pár šupů je něco jinýho než bike třeba za 25k

            a navíc takovou věc(s takovou cenou) bych ani neřešil a prostě koupil novou v ňákym servise kousek od baráku:-)

            0 0
    • Balvan  

      Tak jsem pridal do profilu fotky.

      Jeste mam dotaz, vsiml jsem si, ze zadni plast je nasazeny obracene, ma to nejake opodstatneni, nebo udelali soudruzi z NDR nekde chybu?

      0 0
      • Krocan  

        koukni se pozorně zboku na ten plášť a mělo by tam bejt REAR a myslim FOWARD a šipky…podle toho je to buď správně nebo naopak…podle REAR se má točit na zadním a podle toho druhýho na předním kole:-)

        0 0
        • Balvan  

          a ja vzdycky zil v presvedceni ze se vzdy musi tocit po smeru FWD, na obou kolech:) takze asi 12 let jsem daval plaste obracene?:)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.