• Peulik

    Zdravím všechny,chtěl bych koupit vozík za kolo pro prcka a narazil jsem na tenhle

    http://www.mimibazar.cz/foto.php?… hlavně zaujala cena :-)

     

    máte s tímto někdo zkušenosti?

    0 0
    • Peulik  

      fakt nikdo? nebo nějaký jiný typ v této cenové relaci?

      0 0
      • Eva  

        V teto cenove relaci dobry vozik za kolo nesezenes :-(

        Vice k vozikum v historii

        0 0
        • Peulik  

          jak jsem se díval po jiných značkách tak ty ceny jsou někde jinde…právě proto mě to zaujalo, výroba je německo, odpružený,má brzdu atd…

          0 0
          • kwaker  

            :-( bohužel tenhle vozík je opravdu takovej… no spíš takova trestná lavice. Jak moc stary děti v tom chceš vozit?

            0 0
            • Peulik  

              můj malý má teď rok…proč by to měla být trestná lavice?

              0 0
              • vrabcak  

                podívej se na obrázek č.4 v odkazu. Posed se prostě nedá srovnat s croozrem, natož s chariotem.

                Nemůžu Ti o vozíku nic říct, nemám s ním zkušenosti, ale být tebou, tak si připlatím, komfort dítěte je velice důležitý, pokud chceš, aby rád jezdil.

                0 0
              • ememem  

                sorry ale na trestnu lavicu by mal ist ten co kvoli vlastnemu egoizmu vytriasa batola za bikom a mysli si o tom co chces.

                0 0
                • kwaker  

                  :-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))))­))))))))))))) tak ty si tu chyběl!!!!!

                  0 0
                  • ememem  

                    nejaky argument namiesto vysmechu by nebol?

                    vytriasat decko co nevie poriadne stabilne dlhodobo sediet (t.j. cca 1 rok a menej) kedze nema este vyvinute svalstvo na voziku za bikom je sebeckost zo strany rodicov kvoli tomu aby mohli ist akoze bikovat. cele si to odsiera jeho chrbtica. co myslis preco sa v kociku uz par desiatok ak nie sto rokov povacsine lezi a tlaci sa rychlostou pomalej chodze namiesto toho aby sa s nim behalo a natriasalo? argumenty o odpruzeni vozikov su uplna blbost (btw to su kociky tiez a napriek tomu plati vyssie napisane). ak by si mal nahodou niekedy nieco cerstvo zlomene (nie ze bych ti to prial alebo co) tak sa skus previezt hoc aj vo velice dobre odpruzenom aute. garantujem ti ze kazdy hrbol na ceste aj napriek odpruzeniu ktory inac vobec nevnimas pocitis tak ze ti po pol hodine potecu slzy. nejako podobne to schytava chbtica decka ktore nema poriadne vyvynute svlastvo aspon do tej miery ze dokaze stabilne a dlhodobo sediet resp. uz chodit. osobne za vek kedy sa moze decko bez problemov vozit ci uz vo voziku alebo priamo na biku v sedacke povazujem tak cca 1.5 az 2 roky. nehovoriac o takej drobnosti ze co takyto vylet da tomu decku kedze nanho tak zo dve hodiny neprehovoris ani bu (co by si v kociku asi neurobil). to ze is ty pri tom oddychnes je vec druha.  ale mne je to scheißegal, je to tvoj potomok, rob si co chces.

                    0 0
                    • kwaker  

                      nema to cenu ti odpovidat. Jen poznamenam, že se tu lidi ptají na zkušennosti s vozíkem a nezajimaji je tvoje urážky!!! Člověk by se měl na věci dívat nezaujatě a popřemyšlet nad danou věcí z obouch stran. Když je člověk opatrny a zaopatří vozík vychytavkama, jako zavěsna sít, nebo polštářky atd…, tak dítěti ani v nejmenším vozíkem neublíží.

                      0 0
                      • ememem  

                        neviem sice cim som ta urazil ale ak hej tak sa ospravdelnujem.

                        0 0
                    • jIrI___  

                      S tímhle naprosto souhlasím, osobně bych děcko ve vozíku nikdy v životě nevytřásal. Jednak z důvodů jako jsi napsal, jednak kvůli tomu, že podle posledních vědeckých výzkumů můžeš malým dětem třesaním přivodit otřes mozku (mozek má „mezeru“ mezi lebečními kostmi a otřesy donich naráží), jednak řidiči vozík snadno přehlédnou (osobní zkušenost) a v neposlední řadě je to tím, že jsem okolím masírován o tom, že vozík je pro děcko největší zlo a nikdo by do něj děcko neposadil :-))

                      0 0
                      • kwaker  

                        tak ted už sem fakt nasr… DYT O TOM NIC NEVÍTE PANEBOŽE!!!! dozvíte se z televize že otřesy něco způsobují (což je pravda) ale v tom vozíku jsou otřesy MENŠÍ jak v autosedačce!!!!  a na silnici bych s vozíkem v životě nevyjel. Už nebudu reagovat, je to mimo vlákno a furt dokola. Starejte se o své děti.

                        0 0
                        • vrabcak  

                          NEROZEBÍREJ TO, NEMÁ TO CENU.  Vždy se najdou tací, co mají jiný názor než ty.  Jakým stylem to napsal, je jiná věc.

                          Navíc anonym.

                          I v kočárku jsou otřesy a to nikdo neřeší :-) Tak to nech být, vždyť nemůžou být všichno stejného názoru jako my, ne? :-)

                           
                          0 0
                          • ememem  

                            I v kočárku jsou otřesy a to nikdo neřeší :-) - iste, a rovnako ako na biku sa  s nim pohybujes rychlostou 10 a viac km/h…

                            0 0
                        • Honza729  

                          Jakkoliv jsem priznivcem voziku a o Chariotu slysim doma od manzelky pomalu kazdy vikend, tak bych si dovolil nesouhlasit s tim, ze v sedacce jsou otresy vetsi nez ve voziku. Puvodne jsem chtel vypisovat proc, ale verim, ze pri hlubsim zamysleni na to prijdes sam.....

                          0 0
                      • Lišák  

                        vozík je pro děcko největší zlo a nikdo by do něj děcko neposadil :-))

                         

                        Když myslíš…

                        0 0
                    • Eva  

                      Jen takova mala poznamka,decko do jednoho roku ve voziku nesedi,ale skoro lezi,alespon v tech lepsich vozikach.

                      Nejlepsi jsou takovi co tomu nerozumi,nemaji s tim osobnim zkusenost a melou nesmysly.

                      Dost k tomuto tematu,povime si to za 20 let jak jsem decku desne ublizila.

                      0 0
                      • ememem  

                        Nejlepsi jsou takovi co tomu nerozumi,nemaji s tim osobnim zkusenost a melou nesmysly..... tak ted už sem fakt nasr… DYT O TOM NIC NEVÍTE PANEBOŽE!!!!…atd. 

                        ak su toto argumenty tak OK.

                        v tom vozíku jsou otřesy MENŠÍ jak v autosedačce…(mi­mochodom kolko sa max. odporuca vozit batolata v aute?)… Když je člověk opatrny a zaopatří vozík vychytavkama, jako zavěsna sít, nebo polštářky atd…, tak dítěti ani v nejmenším vozíkem neublíží..... atd. atd. - povedal kto?

                        1. ty (lebo to tak robis)
                        2. pediater
                        3. vyrobca croozera
                        4. detsky ortoped

                        inak na vysvetlenie – bavime sa uplne vo vseobecnej rovine. za dieta zodpoveda len a len jeho rodic takze do toho co kto zo svojim potomkom prevadza ma nic neni ani ma to nezaujima. takze ak som sa niekoho ako rodica dotkol tak sorry.

                         
                        0 0
                      • Lišák  

                        Dvacet let to sice ještě není, ale i deset je nějaká doba, po které by se ta ublížení na zdraví už měla projevit. Tak jak u vás? U nás nic. Kluk jezdí na 26" fullovi, holka na 24" HT, nechodí do zvláštní školy, ani nemají orthopedické problémy způsobené vozíkem. Tom má o 0,5 cm kratší jednu nohu, což asi vina vozíku nebude.

                        0 0
                    • RomanH  

                      Ve voziku jsme odvozili 2 deti. Myslis si, ze kdyby to te starsi vadilo (5.5 roku), ze by mi to nerekla ? Naposledy jsi v nem vezl pred mesicem a kdyz si muze vybrat mezi sedackou a vozikem, radeji vozik. Na druhou stranu ale musim rici, ze jsme s malou zacinali az v jednom roce (aby mela dostatecne zpevnenou pater) a s malym asi v roce a pul (narodil se v unoru).

                      0 0
                      • ememem  

                        o 5 rocnom neni ziadna debata, jasne ze ti povie co chce ale rocne asi sotva. a inak si napisal takmer to iste co ja len inak, je ze tak cca od dvoch a ty - jsme s malou zacinali az v jednom roce (aby mela dostatecne zpevnenou pater) a s malym asi v roce a pul,

                        kde vidis rozpor?

                        0 0
                        • RomanH  

                          Nevsiml jsem si toho 1 roku… Jen ja tenkrat (a vlastne ani do ted, protoze mi to uz prijde zbytecne) nemel na Croozeru odpruzeni a resil jsem to podhustenymi BMX pneumatikami – tenkrat odpruzeni seriove nikdo nedelal a v panelaku jsem nemel dilnu. Ted mam dilnu, koupit se to da taky, ale svisti jsou uz velci a s vozikem uz tolik nejezdime.

                          Ono ale taky zalezi, jak a kde jezdis – pokud male mimco tahas vicemene po zpevnenych cestach (my naopak lesem, Jeseniky, Hostynky, Vysocina), troufnul byl si s nim do voziku i drive – v kocarku se taky natrasa. Asi bych ale nikdy nezacinal pred 6tym mesicem – kdyz uz ne kvuli pateri, tak kvuli prachu – to je asi nejvetsi (a z meho pohledu jedine) minus voziku – i pres protipilovou sitku (ten prach se tam dostane, alespon u Coozera treba spodem). Jak je na tom Charriot, to nevim.

                          0 0
                          • ememem  

                            6 mesiacov v ziadnom pripade, aj rok je dost skoro pokial skutocne nedokaze samostatne a dlhodobo sediet resp chodit. maloktore ma v 1 roku takto vyvinute brusne svalstvo. inak si to odnasa chrbtica ci sa to komu paci alebo nie. odpruzenie je fajn vec ale pohybujes sa niekolkonasobne rychlejsie ako v kociku a zdaleka nedavas pozor na vsetky hrby tak ako ked ides peso. to moje prirovnanie vyssie zo zlomeninou si myslim je celkom vystizne :-). ale jak som povedal, je to kazdeho osobna vec.

                            0 0
                            • Motyll  

                              Ty jsi demagog – vždyť cca do jednoho roku dítě ve vozíku nesedí, ale „pololeží“. A pokud zvolíš správný vozík plus adekvátní cestu nevidím důvod nejezdit od šesti měsíců… Prach máme vyřešený protipylovou síťkou od Fialy (vedro) nebo větráme jen bočniceme (velké plus CX2). Věř, že můj syn je pro mne nejcenější věc na světě a poslední co bych chtěl, je mu jakýmkoli způsobem ublížit…

                              0 0
                              • ememem  

                                dovod je ten za sa pohybujes sa nekolkonasobne vyssou rychlostou ako pri chodzi, hrby ktore s kocikom opatrne prechadzas alebo obides na biku proste prejdes ze si to ani nevsimnes pricom otrasy su pomerne znacne. nie pre teba ale pre batola. pokial nema dieta vyvinute svalstvo ktore to dokaze prenist resp. stlmit tak si to odnasa jeho chrbtica. ci pri tom sedi alebo pololezi v sietke az tak podstatne neni aj ked sietka je na tom z hladiska otrasov o nieco lepsie ako pevny posed. zase ale ten „pololezavy“ obluk v sietke tiez neni na chrbticu uplne idealny. ver tomu ze pevny kocik v ktorom takyto krpec cca ten rok lezi neni uplny prezitok. neviem co je na tom demagogickeho.

                                0 0
                                • Motyll  

                                  Co to meleš? Jaké otřesy? Přečti si, co jsem napsal! Správný (pružení, gumy) vozík + adekvátní cesta… Junior má teď osm měsíců a když ho pozoruji při jeho spontanní činnosti (lezení, sedání. stavění se na nohy, pády…) tak si dává do těla daleko více…

                                  Nevím, kam chodíš na svoje moudra. Jsi pediatr? Nebo jsi děti „postižené“ ježděním ve vozíku dlouhodobě sledoval? Mlatíš tady prázdnou slámu…

                                  Ještě jeden dodatek – Chariot je kanadská firma a její produkty jsou v Americe ve své třídě nejprodávanější už několik let. Kdyby se objevilo sebemenší podezření, že vozíky jakoliv poškozují děti, 100 % se objeví nějaký právník a bude se soudit o miliony…

                                  0 0
                                  • ememem  

                                    pokojne si necham vysvetlit co z toho co tvrdim je inak ale je docela symptomaticke ze ked niekto nevie pouzit vecny argument tak zacne s tym ze ten druhy vlakde bere nejake moudra,  nerozumi tomu a nema s tim osobnim zkusenost, mele nesmysly, nic o tom nevi atd.  co plati mimochodom na 100% aj vice versa.

                                    evidentne nechapes (a zjavne nie si sam) ze cele tzv. pruzenie je dobre vtedy ked ho ma co absorbovat. u 6 mes. krpca kedze nie je vyvinute svlastvo tak to absorbuje chrbtica.

                                    na ten zbytok skoda reagovat kedze chyba jediny argument ale pobavil ma(hlavne s tou amerikou).

                                    vies co, nechajme to uz tak.

                                    0 0
                                    • Motyll  

                                      Ale to tlumení (spec. pláště + tlumení + pružný závěs) právě zabraňují přenosu otřesů do zad. Stačí se na to dítě ve vozíků podívat. Plus pochopitelně výběr adekvátní cesty. S 6 měsíčním jsme jezdili jen lesní asfaltky a šotolinky. Plus pochopitelně omezenou dobu. To že dítě má „nehotové“ svalstvo, samozřejmě chápu a plně respektuji. Prostě i s 6 měsíčním dítětem se imho jezdit dá, jen to má spousty omezení. My jsme taky začali „více“ jezdit až když malej sám sedí (ve vozíku stale leží) a leze. Příští rok (malý bude mít více jak rok a půl) budou naše výlety zase vypadat jinak. A věřím, že si to malej užije… Bez následků.

                                       

                                      Ta Amerika byl jen dodatek, netřeba tomu v našich podmínkách přikládat velký význam.

                                      0 0
                    • Ruprt2  

                      Nevím kolik ti je ani jestli nějaké děti máš, ale vidím, že v tom máš hokej. Ukaž mi jediné dítě, které se vozí v kočáku v leže (pokud nespí). Doufám, že je ti jasné, že mimina, které skutečně jenom leží ve vozíku nevozíš. Děti kočárky v leže nesnáší. A sedají si v nich dlouho před tím, než sami skutečně umí sedět. Taky nevím jestli své děti budeš v autě převážet v leže. Možná na toto téma prudíš na jiném fóru. Atakuješ Kwakera, že se ti směje. Já se mu nedivím. Argument jsi sám neřekl ani jeden, mě to ale narozdíl od kwakera přijde spíš k pláči.

                      Nekecat do toho o čem nic nevím

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        reaguju sám na sebe, protože jsem první reagoval na jeden z prvních výžblebtů emenema. Když čtu dál, tak vidím, že jsem si měl ušetřit námahu s psaním. Emenem nediskutuje on si jenom přišel zakřičet. Když mu to tu někdo rozumněl říká zpravidla ze zkušenosti, tak si mele tvrdošijně svou argument buď neuzná nebo si svou teorii volně přizpůsobuje. (např. o věku na začátku to vadí všem. pak u pětiletého už ne apod. )

                        škoda slov. Pokud si něco léčíš, tak si to běž radši vyjezdit na bajku.

                        0 0
                        • ememem  

                          bud nevies vobec citac alebo citas len co chces. ak nevidis v kontexte toho o co sa sa tu bavilo rozdiel medzi 6mes. a  5 rokmi tak tak zrejme na rozdiel odo mna toho vies naozaj vela a mas isto bohate skusenosti (tie mal aj brouk pytlik). mozes si nepochybne mysliet o mojich nazoroch co chces ale je skutocne zabavne pocuvat od ludi co nevedia pouzit ani jediny kontraargument ze ich nepouziva ten druhy, ze tomu nerozumie a pod. by som bol velmi rad keby si konkretne povedal co z toho co tvrdim je uplny nezmysel a preco. rad sa necham poucit od toho kto o veci vie vela a ma bohate skusenosti. k tomu co som ako svoj nazor uviedol si nepovedal jedinu konkretnu vetu takze si na zaplakanie ty sam.

                          Doufám, že je ti jasné, že mimina, které skutečně jenom leží ve vozíku nevozíš.  – nie? bola tu rec o 6mes. mimine. co ako stoji pri tom na hlave ? 

                          Děti kočárky v leže nesnáší. – moze byt a co?

                          A sedají si v nich dlouho před tím, než sami skutečně umí sedět. – ano, iste, a k tomu sa bezne s nimi prehanas 10–15 km/h.

                          Argument jsi sám neřekl ani jeden – zato ty hej, len ich neviem najst

                          Taky nevím jestli své děti budeš v autě převážet v leže – ak to nahodou navies o com pochybjem tak cca 6 mes dieta (potazme az do 1 roka kym sedi v „normalnej“ sedacke) sa prevaza v aute v takej pololezavej-polosedavej vanicke a docela striktne sa v tomto veku neodporuca jazda dlhsia ako 30min. z dovodov ktore som vyssie uviedol. (nehovoriac o tom ze porovnavat odpruzenie auta a croozera je uplne out.) ak si presvedceny o opaku tak menej citaj rozne life styleove platky propagujuce cestovanie s batolatami autom k moru.

                          Když mu to tu někdo rozumněl říká zpravidla ze zkušenosti – kua o akej skusenosti to hovoris? o tej ze to akoze ide? jasne ze to ide preco nie, mozem dat decko aj do velkeho kvetinaca a gulat ho dolu kopcom, aj to ide, dokonca je pravdepodobne ze ho to bude docela bavit. otazka nebola ci to ide ale ci je to vo veku cca 1 rok. nebodaj este menej vhodne. ked to co tvrdim povazujes za zblebty tak sa na to pytaj nie kamarata co to robil tiez ale napr. detskeho ortopeda alebo pediatra.

                          Možná na toto téma prudíš na jiném fóru – ???

                          Nekecat do toho o čem nic nevím – tak teda povedz co vies a pls aspon jediny argument nech si svoj bludny nazor pozmenim.

                          ianc mas pravdu idem von kym zas neprsi.

                           
                          0 0
                          • MaPa  

                            http://www.velofiala.cz/ – sekce Croozer tipy a triky.

                            Abys náhodou nezačal tvrdit že je to jen marketing, když jsme malýho měli vozit, dal jsem to přečíst i pediatrovi a rozhodně mi potvrdil že pokud jsou rodiče rozumní, není proč do toho nejít.

                            Nazval bych tě teoretikem a doktorem samoukem, protože tvůj názor takoví i tady na B-F prosazovali bez jakékoli osobní zkušenosti, ale nevím kolik je ti let a kolik máš dětí. Takže si to zatím jen myslím a uvádím to jen jako moje podezření.

                            0 0
                            • ememem  

                              40r, deti 2. vozil som ich na sedacke za bikom tak cca od 1.5r. od 3r obe bikovali samostatne. samozrejme ze ma to tiez lakalo skor tak cca od 6.mes. ale nebol som si vobec isty. proste mi rozum hovoril ze je to skoro. po konzultaciach som sa na to rok vykaslal. prvy konzultant bola sesternica- primarka destkej ortopedie. sa ma rovno spytala ci mi drbe. nasledne este osetrujuci ortoped (nebol ziadny problem, som s nim skecol v ramci beznej kontroly). potvrdil zhruba to iste. mam dost dobry dovod verit daleko viac tymto dvom ludom ako medialnej masazi vyrobcov vozikov(vid. ta tvoja stranka). moze byt ze tvoj doktor mal iny nazor ale dnes si nemyslim ze som ja alebo decka o nieco prisli. 

                              ta stranka je mimochodom zaujimava, hlavne prva veta – „Potomek je na světě a Vás nebaví každý víkend pěšky tlačit kočárek“ – to je to „nebavi“. ci je to optimalne pre tak male dieta je vec druha. je to asi jak pisal  krtex o kus dole. ja sice pocuvam vsade ze robim s deckami len blbosti a ze sa raz minimalne dolamu ale po prezreti niektorych fotiek na tej stranke si myslim ze poniektorim fakt sibe. odhliadnuc od toho ze skutocne nerozumiem co to tomu 0.5–1 rocnemu decku da ked  sa vlaci 2–3 hodiny niekomu za zadkom a ten ani nanho nezabuci (sa mi zda ze by to moc dobre neslo ani keby clovek chcel). cele je to fajn, ale pre dospelych aby si oddychli a mohli akoze robit co ich bavi a nemuseli kocikovat. decko tam akurat sedi, cumi do blba a cele je mu to egal. 

                              ale jak som povedal,nech si robi jak kto uzna za vhodne, je to jeho vec. 

                              0 0
                          • Ruprt2  

                            Má poslední reakce a jenom krátce, protože tobě nejde o výsledek, ale o hádání.

                            Já mám děti dvě. Kolik máš ty, že máš takové bohaté zkušenosti?

                            Dítě co má 6 měsíců není mimino.

                            Autosedačka pro děti do roku života, o které se zmiňuješ, je tzv. vajíčko. A v čem si jako myslíš, že vozíš dítě ve vozíku. přivázané ve stoje?

                            Proč proboha podsouváš furt tu rychlost. O rychlost přeci vůbec nejde. Kočár je mnohem tvrdší než vozík, protože je určen na jiné použití a na jinou rychlost konstruovaný. Proto poloha dítěte, odpružení, materiály, kola atd. atd. ani se mi to nechce rozebírat. To je stejný argument, jako říct, že daný sjezd na skládačce se dá jet krokem a tak ho nesmíš zhučet na fullu plnou rychlostí. Tvé porovnávání kočárku a vozíku je porovnávání neporovnatelného.

                            Nebudu zmiňovat, že délku vyjížďky, náročnost a rychlost přizpůsobíš dítěti (potažmo manželce). Jestli si myslíš, že tu všichni vozí své děti na neodpružených šrotech za dva litry děcka tam sedí na nějaké lavici a jezdíme s nima kamenité sjezdy 50km/hod na celodeních vyjížďkách, tak ti znovu opakuju kecej jenom o tom o čem už něco proboha víš.

                            0 0
                      • kwaker  

                        děkuji :-)

                        0 0
                • Lišák  

                  Snad jen tolik: Cadillac =/= žebřiňák.

                  0 0
      • Motyll  

        Ten vozík vypadá (promiň), jak dvoukolák s plachtou. Že je vyroben v Německu ještě vůbec nic neznamená. Dle fotek tam dítě sedí fakt jak na trestné lavici. Těžko říci, z jakých materialů je bouda udělaná… Já osobně bych od toho dal ruce pryč… Když investici trochu navýšíš, máš Croozra, který je úplně jinde…

        0 0
    • Jezevec70  

      Když už něco levného, tak bych raději koupil něco takového od Azubu http://www.azub.cz/…lo-azub-tom/ zas o tolik dražší to není, a určitě kvalitnější.

      0 0
      • Eva  

        Podle fotek ten INFANTASTIC z MMB vypada stejne jako Azub.S Azubem mam osobni zkusenost a vetsi shit jsem nevidela.

        Jako vozik: protece pri desti,posed jako v karce,pri spani je decko uplne zkroucene,pasy jsou nejake pohyblive a uz dvoulete dite se z nich samo vyvlikne i kdyz to utahnes nafest,latkovy potah se trha,vyleza z toho kde co po velmi kratkem pouzivani,kola jsou blizko postranic,decko se nakloni na stranu,kola drhnou o potah a ten se prodre ,pak to dite dela i schvalne ze rukama zevnitr z voziku se opira do boku a potah dre o kola.

        Jako kocarek:predni kolecka,to uchyceni,je z umele hmoty,praska to

        Myslim ze se to proste nevyplati kupovat levne veci,protoze kvalita je mizernaa zivotnost je minimalni.

        0 0
        • kwaker  

          přesně – říkam pořád, nejsem tak bohatej, abych mohl kupovat levny věci :-)  p.s. ja zrovna moc peněz nemam, ale todle tvrzení se mi oplatilo už mnohokrát. Kdyby byly penízky, tak Chariota, pokud něco levnějšího tak Croozera, ikdyž 10tis je dost peněz, ale raději si třeba půlroku počkam a došetřím – vyplatí se to.

          0 0
          • Peulik  

            tak jsem rád že se to tady trošku rozjelo a můžu si něco zajímavého počíst.  Proč se vůbec zajímám o vozík za kolo? byl jsem se podívat v prodejně s kolama a původně jsem chtěl normální sedačku na kolo a po debatě s prodavačem jsme přešli k vozíku. Měl osobní zkušenosti s vozíkama a vůbec celé problematice protože jezdí hodně na kole a chtěl vozit i malého. Malý měl problémy se zády (plotýnky) tak jsme to probrali ze všech stran. Ukazoval mi Croozer, je opravdu na pohled super, moc se mi líbil ale už se mi nelíbí ta cena. Mám ročního syna a taky by ho chtěl brát na výlety na kolo a hledám v čem by se mu líbilo. Taky nevím jak často se na to kolo s malým dostanu…proto hledám i levnější alternativy a zkušenosti s nima. Co jsme psali na majitelům kteří si tento „levný“ vozík koupili tak jsou s ním docela spokojeni. tak nevím … :-)  

            0 0
            • vrabcak  

              Tak potom jen jdna rada. Zeptej se toho, kdo tento vozík vlastní,( píšeš že někoho znáš), Aby ti ho pujčil. Je zajímavé, kolik lidí tento vozík prodává na bazaru, ( zjistila jsem to, když jsem hledala tento vozík na netu, abych ti ukázala ten strašný posed),ale skoro žádný croozry nebo charioty, to asi o něčem svědčí.

              0 0
            • ememem  

              mysli si o mne co chces ale ak este sam pises ze „Malý měl problémy se zády (plotýnky)“ tak by t tebou sa na to tento rok este fakt vykaslem. a radsej jak s predavacom bych to prebral s jeho osetrujucim ortopedom. (v jeho veku sa stejne chodi na priehliadky kazdych par mesiaciv ci nie?) som asi domyslavy ale bych sa cudoval keby ti povedal nieco zasadne ine ako ja.

              0 0
              • Peulik  

                Tos špatně pochopil, prodavač mi vysvětloval, že jeho malý měl problém se zády a tak zvolil vozík a proto nám jej doporučil, náš malý je fit :o))

                ale jak to tak čteme a vidíme tu rozbouřenou debatu, tak tento rok ještě počkáme a pošetříme, příští rok se uvidí, co bude, má se u nás dělat dlouhá cyklostezka, tak to bylo myšleno na projížďky na bruslích i s kolem, ale spíš na té cyklostezce, je to rovinka, kterou zvládne i manželka, která jinak na kole nejezdí :o)))

                0 0
                • MaPa  

                  Důležitá je zkušenost a pak taky názor lékařů, ne jednoho usera B-F.

                  0 0
                • vrabcak  

                  Než kupovat levný vozík, je opravdu lepší počkat a koupit kvalitní :-)  Na druhé straně nevím, zda se ve 2 letech vyplattí kupovat vozík. Pokud neplánujete druhé dítě.

                  0 0
    • krtex  

      Než vozík raději odrážedlo a hurá do parku – toť můj názor..

      Odměnou Ti budiž zapálený bajker už od útlého věku ;)

      Všechny vozíky pro děti (ne nákladní!) mi přijdou jako uměle vyplněná díra na trhu 21. století..

      regards KTX@

       
      0 0
    • dalimil  

      Já nevim, ale mě vozík přijde jako velká dřina :-) Jednou jsme si ho půjčili v orlických horách a to jsem jezdil z výletů urvanej jako šlapka … Malýmu byl rok, ležel tam a bylo mu to fuk. Asi bych do toho už nešel. Raději jsem koupil krosnu na záda a dělali jsme pěší turistiku, to se mu líbilo o moc víc.

      Počkal jsem až bude rok a půl a pořídil sedačku, přijde mi to lepší.

      0 0
    • milanmatoušk  

      Hodně bych zvážil xdriver – je nejlehčí, základní cena je 20 tisíc ale máš v tom komplet všechno, žádný dokupování. No ono stejně je asi nejlepší to vyzkoušet, takže si ho půjčit a pak uvidíš…

      0 0
    • pajo79  

      …my sme kupili Chariot CX1 a sme s nim velmi spokojni. Odpruzenie sa da nastavit podla vahy babatka, odvetranie si nastavis ako chces, ked zapnes prednu cast vobec sa dovnutra neprasi, ked je teplo otvoris mu bocne casti alebo nechas vpredu len sietku alebo len slnecnu clonu, …

      Babo sme zacali vozit od 1 mesiaca, samozrejme pomalicky a iba po cyklochodniku a peknych asfaltovych cestach bez aut! Tym, ze pruzenie nastavis podla vahy, ze vozik ma velke kolesa s dusami, ze vozik ide na dvoch kolesach ktore su umiestnene aby bolo vyvazenie voziku najlepsie ako je mozne, ze babo lezi v zavesenom miminkovniku a ze chodime pomaly, si dovolim tvrdit, ze nahodne otrasy kvoli nerovnostiam cesty su prejditelne porovnatelne alebo lepsie pre babo ako v normalnom kociku pesi.

      Vidime to ako sa babo natriasa ked ideme pesi a ked ideme s bikami, takze mozem porovnat.

      Samozrejme ako pri vsetkom treba davat maximalny pozor, ale tvrdenia ze by „dobre“ cyklovoziky skodili je blbost.

      0 0
      • Lišák  

        //ale tvrdenia ze by „dobre“ cyklovoziky skodili je blbost.

        //

        S tímhle naprosto souhlasím. Ovšem „nedobré“ cyklovozíky jsou úplně jiná liga! Třeba Azub by měl ke svým vozíkům dávat příbalový leták, že nejsou určeny pro přepravu dětí. Někteří rodiče, co si tu atrapu dětského vozíku koupí, to asi nechápou.

        Je to pár dnů, jel jsem po prašné písečné cestě s výmoly. Proti mně vidím už z dálky praporek. Když jsme se míjeli, tak jsem koukal: dítě zkroucené na bok ve vozíku, do kterého se prášilo přes síťku proti hmyzu (táta neměl ani blatník) a nadskakující asi jako když se jede na pevňákovi přes kořeny v sedle…

        Ještě zážitek z míjení cyklisty s dítětem v sedačce.

        Dítě spí, horní část těla nakloněná do pravého úhlu, hlava létá hore-dole jak se sedačka pohupuje. Pak zatáčka, horní část těla dítěte se přesouvá na druhou stranu, opět do vinglu…

        Pro ty děcka to fakt musí být zážitek.

        0 0
    • Radez  

      Kolo s vozíkem nesmí na silnici ani cyklostezku, tvrdí expert

      To sem ani nevěděl, že neschopní čeští úředníci, jejichž největším přínosem by bylo, kdyby šli zametat ulice, ještě oficiálně nepovolili ježdění s vozíkama za kolem na českejch silnicích.

      0 0
      • ememem  

        keby to aj povolene hned bolo tak vyrazit takto na beznu na cestu (ci uz cesku alebo slovensku) moze len naprosty idiot. alebo ked sa niekto chce zbavit potomka zadarmo (teda za cenu toho vozika).

        pravdu povediac toto som nevidel ani v krajinach kde su k cyklistom ovela tolerantnejsi (s vynimkou nejakych letovisk a pod.)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.