• jakub

    Ahojte, pomalu začínáme řešit přesun našeho prcka s námi na vyjižďkách, toto téma tu už asi bylo, no stejně si dovolím jej zde ještě založit. Chtěl bych se zeptat, co u Vás hrálo nejdůležitější roli v rozhodování při koupi voziku (předkpokládám, že bezpečnost je u všech snad pořádně zajištěna), proč jste si nakonec koupili ten, či onen vozík a jak jste s ním nakonec spokojeni… nebo zdali by jste si koupili jinej lepší a proč??.

    Anketa: tak jakou značku

    32x
    54%
    18x
    31%
    4x
    7%
    5x
    8%
    0 0
    • Ruprt2  

      Já měl Azuba na zkoušku a skončil jsem u croozera Chariot jsem nezkoušel, už mi přišel drahý. U croozera je skvělé velké kolco na brusle a jako kočárek do hor nebo na procházky cestou necestou je to tank.

      Přídavná ruční brzda je k prdu. Koupili jsme a vracel jsem ji zpět. zpracování otřesné a funnčnost dost pochybná (pravděpodobně funguje lépe na odpruženou verzi, která má jinde těžiště.) Po naježdění několika km jsem zjistil, že odpružení je naprostá nutnost. Mám na něm pláště Schwalbe Big Apple podhuštěné na 0,7 a ani to nestačí. můžu jet přes chodník nebo praskliny max do 15km/h. Se standardníma pláštěma se ozíval řev už po překročení 12km.

      Croozer je skvělý. velký prostor na hračky a zásoby, ale na letošní sezonu budu dokupovat odpružení. Jenom se tím zvětší jeho šířka tak, že neprojde do sklepa a přijdeme o brzdu, kterou docela využívám, protože vozík je těžky a po odstavení je schopný potáhat kolo.

      Celkem croozera haním, ale jsme z něho absolutně nadšení. pravděpodobně bych neměnil. Azub je levná napodobenina, která nedrží tak dobře stopu, zpracování je na nižší úrovni. a zejm. z kopce cítím jak mě „žduchá“ dávkuje mi to rázově. Crozzer tam samozřejmě taky cítím, ale má asi lepší těžiště a možná i tažnou tyč, protože mě tlačí, ale nežduchá. Azub je už hodně široký.

      0 0
      • jakub  

        ahoj, děkuju moc… toto je přesně odpověď kteou jsem chtěl slyšet… napsal jsi to perfektně… díky..... O corozeru taky uvžujeme na prvním místě… pro mne z toho co jsi napsal je velice důležá poznámka o tom, že je třeba odpružení a že se s tím dá pak jezdit po horách (myslím jako kočárek…) super… díky ještě jednou

        0 0
        • Ruprt2  

          Jo kořeny šotolina apod. jsou naprosto vpoho. to se přesto převalí, ale nesmí to být moc vysoké. např. koleje jsou trochu problém. Má položený „podvozek“ strašně nízko.

          0 0
        • Lišák  

          To jsi pochopil špatně. Odpružení je nutné pro provoz vozíku za kolem. Jako kočárek je to s odpružením použitelné o HODNĚ hůře, než bez něho. Hůře se s vozíkem manévruje, najíždění na obrubníky a pod. je taky horší…

           

          Když jsem se díval na Azuba, tak se mi nelíbil už na obrázcích a prohlídka  „naživo“ to jenom podtrhnula. Chariot byl zase mimo naše finanční možnosti, takže jsme pořídili Croozera. Vozík, odpružení a síťku proti prachu (spolu s odpružením naprostá nezbytnost) jsme pořídili od Velo Fiala. Vše funguje k naprosté spokojenosti jak malého pasažéra, tak tahače.

          Pokud budete vozit prcka ještě hodně malého, tak orig. sedačku vyvlečete z rámu a gumicukama upnete do vozíku autosedačku „vajíčko“. Až bude malý pasažér větší, budete asi muset udělat nějaké úpravy. Naše první jízda bez úprav byla hodně krušná. Tom kňoural skoro cellou cestu a vůbec nespal. Orig. sedačka není zrovna pohodlné křeslo. My jsme kopírovali řešení Ady a máme dvě polohy opěradla. Na sedění a na ležení. Taky Hanka ušila malé polštářky, které má Tom okolo sebe. Teď už je zase spokojen.

          0 0
        • vrabcak  

          My máme taky croozer a jsme s ním moc spokojení,

          Pokud chceš ale vozík využít i jako kočár, tak bych na tvém místě koupila chariota.

          0 0
      • Milenius  

        To ja se naopak po zvazeni vsech pro a proti rozhodl pro Azub Jerry. Pruzeni je nutnosti, na Croozer je jen napodobenina s gumou a realizace neceho jineho je hodne tezka, v podstate vzdy se rozsiri, navic pozaduju dvoumistnou verzi a Croozer je hodne siroky a po dodelani odpruzeni neprojde dvermi 80cm. Dale je Croozer hodne tezky a po slozeni zabere hodne mista. Naopak se mi libi jak je realizovana kabina, a system skladani.

        Jerry je mnohem lehci, slozeny je mensi a hlavne nizsi, pak jde dobre hodit v kufru na veci, stabilitu ma taky dobrou, dvoumistna verze projde dvermi 80cm, dodelal jsem pruzeni, ktere nerozsiri vozik a je pevnejsi a spolehlivejsi. Za kolem drzi dobre a nepozoruju, ze by nejak s kolem maval. Nova verze pak ma i pekny kocarkovy set, ale kdyz jde clovek do terenu, tak potrebuje velka kola, joggingovy set ale chybi (ten jsem si dodelal, viz obrazek).

        Takze kazdy vozik ma svoje a ani jeden bych nezatracoval. Stejne kdyz jedu, tak mam prumernou rychlost tak 10km/h, vic se stejne po lesnich cestach neda, at je pruzeni jakekoliv, vyhoda je taky v tom, ze mi zena dobre staci :)

        Co se tyce bezpecnosti – jde o odolnost proti prevraceni a narazu auta. Prevraceni urcuje jen vyska teziste a sirka voziku – zatimco vyskaneni zaste tak rozdilna, tak sirka ano – zde dvoumistne verze vedou s velkym odstupem. Kdyz uz se prevrati, tak rozhoduje, jak moc je dite pripoutane a jaky ma kolem sebe prostor, popripade vycpavky, zde opet dvoumistne voziky vedou. Co se tyce narazu auta, tak to neprezije zadny vozik, takze zakladem je zadne kolize. Nastesti se ridici chovaji hodne ohleduplne, i kdyz lepsi je jezdit po lesnich cestach (odpruzeni je ale nutnost i na silnici, pokud to neni u nas dalnice :) ). Zakladem bezpecnosti je rozum.

        Takze vybirat podle svych pozadavku a moznosti.

        0 0
        • kwaker  

          to odpružení na croozera je na oko trapný, ale maximalně funkční!!! a s tou rychlostí … dá se jet mnohem mnohem rychleji, ne že by to bylo podstatny, raději bych taky jezdil pomalu, ale dá se s tím jet hodně rychle i po lesních cestách:-)

          Jinak ten tvůj Jerry vypadá taky fajn. Kolik stál?

          0 0
          • Milenius  

            Jasne ze se da, taky nejedu porad 10, to je prumerna rychlost s tim, ze clovek s ditetem porad zastavuje, taky kdyz prejizdim nejaky velky nerovnosti, tak clovek pribrzdi, do kopce jede pomalu atd. Uz jsem s tim jel jednou z kopce skoro ctyrictkou a jen se tak pohupoval :) , ale bylo to po silnici, uvadej tam max. ryclost tusim 25, ale to asi stejne nekdo strelil od oka

            Mne na tom odpruzeni na croozer (krome toho vzhledu) vadilo hlavne, ze vozik je siroky 88cm a dale se rozsiri na asi 95cm, s cimz uz se neda moc nikde projet. A dvoumistny a pruzeni byly hlavni pozadavky. Takze croozer vypadl hned.

            Cena toho azubu byla tenkrat tusim 6300, predni kolecko stalo asi 400 (guma+kolo), pruziny asi 200 a ty trubky a zbytek tak 1000 (z toho hodne mi zbylo do zasoby, kdyz uz potrebuju jeden sroub, tak jich koupim hrst :) ), takze celkem dejme tomu 8000

            Pokud nekdo chce s detma na vylety, tak je neco podobnyho nutnost – v lese se s kocarkem teda opravdu moc neda a vrchol byl, kdyz jsem vlacel kocarek na Bezdez a vsichni na men koukali,ze jsem se zblaznil :) Tenhle vozik jede sam :)

              
            0 0
      • Boyapunk  

        jako prvni sem taky shanel siroke pneu, ale po zakoupeni pneu 2.15 jsem zjistil, ze rozdil v sirce oproti puvodnim,myslim ze ty jsou 1.75, zadny neni,tak sem je zase vratil do obchodu. origo pneu podhustil myslim na 0,5. po case odpruzil a dofouknul,takze vozik jede lehceji.

        0 0
    • shurty  

      Nejsem znalcem, ale objevil jsem toto

      0 0
    • MaPa  

      U mě vyhrál Croozer a to pro citlivé odpružení. Na Chariota jsem se ani moc nekoukal, tolik peněz bych do toho zase nedal a citlivost odpružení je jinde. K ostatním: než si bastlit odpružení, to si na něj radši vydělám, časově to vyjde nastejno.

      Spokojenost všech zúčastněných. Nesnáším silnice a s vozejkem se dá taky jezdit dost pěkně (pokud se teda manželka nedívá :-))

      0 0
    • RomanH  

      Mam 5 let Croozera 737, bez odpruzeni (reseno jen podhustenymi BMX plasti). Odvozil jsem v nem dve deti, mam s nim najeto odhadem 3tkm. Dneska bych si jej koupil od Fialy vcetne odpruzeni, ale drive takova moznost nebyla. Azub se mi nelibi, Chariot bych si koupil v pripade, ze bych nekupoval kocarek – da se s nim dostat i do MHD, ale kocarek je porad mobilnejsi. S Croozerem se dostanes jenom do nektery dopravnich prostredku. Chariot je lepe udelany, ale zase tam ma dite mene mista, nez v Croozeru.

      0 0
      • kwaker  

        dá se dostat Croozer do vlaku? je to realny – nastoupit/vystoupit s vozejkema  kolama a s dítětem a manželkou/pří­telkyní?  Dá so to do toho vlaku všecko nějak rychle nacpat, aniž by vás pruvodčí nezabil?

        0 0
        • Lišák  

          Až nebude v terénu sjrajt, tak to mám v úmyslu testnout. Chtěl bych popjet na Vysočinu, a zpět po vlastní ose. Plánuju vozík zklopit a dát ho do vlaku „naštorc“. Ve dvou to půjde v poho. Myslím ;-)

          0 0
          • kwaker  

            to by byla vícerodenní akce? a s Hankou? těším se až to prubneš – zkušennosti, fotky atd. to bude paráda. a co Tomík už něco žvatlá? třeba táta, máma, pivo atd? :-)

            0 0
            • Lišák  

              Akce to bude jednodenní. Hanku s sebou asi vezmeme ;-) Můžeš jet klidně s náma.

              Tom zatím říká jen m, m, m (jako máma) a b, b, b (jako baf, baf-tím komentuje každého psa, kterého potkáme). takže první slovo bude máma, druhý, pes, no a táta snad někdy taky, no :-) Mluvit se mu prostě zatím nechce.

              0 0
              • kwaker  

                no rozmysli si to s tou Hankou:-))) děkuju za pozvaní, pokud okolnosti dovolí, klidně bych jel, tak raději nenabízej;-) No s Tominou … jestli on nechce spíš tím B  říct Bacha hrb:-))) M – Marjá Pano. Však on se rozpovídá:-) v jakych teplotách(zimách) planujete Tominu vozit?

                0 0
                • Lišák  

                  O zimu nejde, když je oblečený a ve fusaku, je to jako když jedeš s kočárem. Problém je marast. Byl jsem jednou s vozíkem v lednu, bylo kolem 0°C, ale místy blata až moc. Musel jsem pak k našim, abych vozík i kolo ostříkal hadicí :-(

                  Kdy čekáte přírustek? Myslím, že jsi říkal, že někdy v březnu?

                  0 0
                  • kwaker  

                    no s tím blátem je to mizerny i bez vozíku, ja to necham oschnout a ono to časem opadá:-)))  (na kole)

                    no čekáme… už tu měl být dacánek v pátek 27.2. a pořád nic :-) takže každou chvilku. P.s. jinak sem Silvu už neodbytným otravovaním donutil říct – ANO chci kolo :-))))))

                    0 0
                    • Lišák  

                      Tak je to správné! Žena se musí sama rozhodnout, že jezdit na kole chce!

                      My jsme měli prodlevu po termínu 3 dny.

                      0 0
                      • kwaker  

                        :-)))) no nejsem si tak jistej, že se rozhodla sama od své vůle

                        0 0
                        • Lišák  

                          Ale jo. Rozhodla. O tom NEMŮŽE být pochyb ;-)

                          0 0
                          • kwaker  

                            tak se nám 4.3. ten prďola maličkej konečně narodil:-) a tak sem si uvědomil, že budu mít asi hodně problém ho do toho vozíku dát, je takovej maličkej slaboučkej? Jak si na tom byl ty? Nebál ses že mu ublížíš?

                            0 0
                            • Motyll  

                              A to už jsi vystřízlivěl? :) Kždopádně gratulace…!!! Každej se bál na to mimčo šáhnout, to je normální. Ale teď prvních 14 dnů je „nejhorších“, pak si zvykneš. Za kolem bych ho vláčel od cca 4 měsíců a to opatrně :)

                              0 0
                              • kwaker  

                                :-))) no ja to ještě ani nezapil, čekam na vikend, ale malej připitek už proběhl. Jinak děkuju moc za mail. Tak to sem rád, že nejsem sám kdo se bojí na maličkyho skoro šáhnout:-))) sem myslel, že je to tu samej drsňák (v dobrym) a šup špunta do kočáru a tradá na kameny:-))) tak snad to bude lepší až uvidím, že udrží aspon hlavičku ve vzduchu:-)) je to sranda jak je to maličký. Možná odpružení od Fialy atd… je nedostatečný a seženu vznášedlo:-)

                                0 0
                            • Lišák  

                              Tak teda O B R O V S K Á  G R A T U L A C E !!!!

                               

                              Jak se prcek jmenuje? Já jsem s tím, že bych se bál o ublížení, neměl problém. Prostě jsem věděl, že se mu nic nestane ;-)

                              0 0
                              • kwaker  

                                děkujeme moc:-) jmenuje se Patrik ja chtěl David, tak mu říkam Datriček:-)) jinak – prostě sem věděl že se mu nic nestane, jak si napsal, to sem se dost pobavil:-)))

                                0 0
                            • Paja  

                              Gratuluju, vitej do klubu rodicu;D

                              0 0
                    • Motyll  

                      Postupujes vyborne. Ja jsem zene za porod slibil kolo :) Sice ze zacatku byla proti, ale nakonec je (pry) rada… :)

                      0 0
              • vrabcak  

                No, to sem ráda, že semnou počítáš :-))

                0 0
        • RomanH  

          No tak uplne nerealne to nevidim, ale zalezi na situaci. Prijedes dopredu, vytahnes deti, odpojis a slozis vozik – cca 1–2 minuty. Prijede vlak, rychle nastoupi zena, ty ji hodis sviste, slozenej vozik, kola a pri trose stesti nastoupis taky.

          0 0
    • redhotrock  

      no jsem zvědav až někdy přijde ta chvile že budu mít s přítelkou taky škvrně, tak v čem to budu tahat ven…ja bych asi viděl nejjednodušší možnost v tom zajet do krámu a vyzkoušet. sice ne všude ty vozíky mají hned k mání.. .ale pár krámků se najde…

      0 0
    • bastr  

      Ahoj,

      měl jsem asi půl roku croozer a pak chariot cougar1 (koupoil jsem ho právě kvůli pružení). Croozer je to takový tank, ale jde do něho vložit dětská sedačka takže i do jednoho roku máš vystaráno. Chariot je provedením úplně jiná třída, ale nechaj si za to zaplatit a utratíš spoustu peněz za doplňky. Jestli nemáš hluboko do kapsy tak bych kupoval Chariot, ale Croozer tu samou funkci splní taky. Jen tam jsou takový nedomyšlenosti jako hýbající se patka na zadní vidlici, nebo občas něco nesedí. taky nemá tak dobře udělané boční větrání takže bu´d na dítě katruješ sajrajt anebo je jako ve skleníku. taky jako samostatný kočárek je croozer těžkopádnější než Chariot, ale to jsou věci které za ty prachy člověk klidně kousne.

      0 0
      • Lišák  

        Větrání řeší Fiala přední přídavnou síťkou ze síťoviny pro alergiky. Prach to téměř eliminuje. Je v ní všité slídové okénko.

        0 0
    • Motyll  

      No ja bych nerekl, ze je ten financni rozdil napr mezi cougarem a croozrem tak dramaticky… Cougar1 s cyklosetem, buggy setem a jogging setem se da poridit pod 20 tis. Croozer sice za cca 10k Kc, ale je k tomu nutno pripocist pruzeni (a akceptace ze je to dodelavka se vsemi plusy i minusy), vyssi hmotnost, mensi presnost vyroby (neni to IMHO dobre treba na inlajny)… Takze ve finale je rozdil kolem 5 tis Kc. O to lepe se myslim pozdeji i proda…

      O Azubu bych ani neuvazoval.

      0 0
    • jakub  

      Ahojte, jen Vám chci všem poděkovat za opravdu kontruktivní názory, které snad nepomohou v rozhodování jen u nás. Jinak pro nás bude investice to těchto věcí letos asi dost vysoká, protože kupujeme i (asi) batoh na prcka od Salewy abychom s ním mohli ai trošku chodit a pak teda ten vozejk, nejdříve jsem o tom hoodně přemýšlel a říkal si, že vezmeme jen batuzek, nakonec jsem s mojí ženou ale toto rozhodnutí přehodnotil vzhledem k tomu, že oba jezdíme na kole – dost, a tento vozík nám až bude počasí k tomu také MIMO JINÉ, dost usnadní cestování s malým mezi babičkama a případně jejich zapůjčení, kdy dojedem k babičkám, přemontujem vozík na kočárek a babi huráá na procházku a mi huráá.. na lehkou vyjízdku…ušetříme tím za benzín…

      0 0
      • jakub  

        jinak určitě dám vědět jak jsme se nakonec rozhodnuli včetně fotek a vlastních poznatků, budu rád za další poznámky a poznatky…

        0 0
        • Motyll  

          Ja osobne jsem byl rozhoduty pro Croozera. Maji ho 3 pary kolem nas uz nekolik let. Jenze mi vadila absence pruzeni. Takze jsem zajel k Fialum, abych vyhodnotil to jejich pruzeni. Vsichni maji pravdu v tom, ze pak dostane Crozzer jinou dimenzi. Bohuzel ale i rozmerovou. Po diskuzich a porovnavani jsme se s manzelkou rozhodli pro Cougar2. V sume komplet vybaveni vychazelo kolem 20k. No nakonec jsme kvuli inlajnum objednali CX2. Ale to opravdu hlavne kvuli inlajnum – ma totiz brzdu. Nas malej ma ted 4 mesice a pokud pocasi dovoli, za mesic vyrazime. Planujeme obdobne vyuziti jako vy. Nevim, jake obchody s voziky mas blizko. Urcite se na ne zajdi podivat. Uz prvni pohled Ti lecos napovi (treba proc nema smysl radit do vyberu Azub).

          0 0
          • kwaker  

            asi bych taky bral cougar, ale 20táců je neuvěřitelná cena!!! aspon pro mě nerealná. Takže vyhraje croozer s tím vědomím, že je sice trošku širší, ale umí všecko co cougar:-) na běžkách a inlajnech nejezdím. A nebo: :-)))))

            0 0
      • vrabcak  

        My jsme koupili tento a je opravdu výborný. Tom je v něm spokojený a aspoň za mě můžu říct, že se dobře nosí. Má nastavitelné popruhy pro nosiče a sedadlo pro dítě. Úložný prostor dostatečný. Má kapsu na vodní vak a my máme ještě stříšku s pláštěnkou.

        0 0
        • kwaker  

          v ceně je i medvídek:-))) je to hrůza, člověk aby vydělával jen na přepravní prostředky:-) Deuter má supr batohy.

          0 0
        • Motyll  

          Od kolika mesicu to lze pouzivat?

          0 0
          • vrabcak  

            Vzásadě od té doby, co dítě samo sedí. Aspoň si to myslým. My jsme ho kupovali o něco později.

            0 0
        • jakub  

          joooo Budto Salewu nebo Deutera… pro Deutera hraje hlavně prim to, že k němu dávají medvídka ((((-: to je slovo do pranice

          0 0
    • MartinS  

      Na toto téma jsem už psal několikrát, doma máme osobní zkušenost s Chariotem, pokud člověk akceptuje cenu je to asi nejlepší řešení, vzhledem, že ho používáme na kole, inlajny i procházky. Malou vozíme od 6 měsíců, dnes má přes 3 roky, a tak je každé kilo navíc znát. Vozím je absolutně bezpečný, několikrát jsem malou vyklopil, dokonce před očima vystrašené  maminky, která pak pochopila, že se nic dítěti nestane. Slyšel o převrácení Chariota v 80 km/hod., dítě to přežilo bez zranění, toto už považuji za šílenství. Na silnici je bezpečná podle mně rychlost do 40 km/h. Chariot má dve nevýhody: menší boční stabilita, je nutno dávat pozor v traverzech a přední síťovina, na dítě se hodně práši, nutná je síťka od Fialy. Finance jsou samozřejmě důležité, ale dívame se doma na to tak, že naše kola jsou v porovnání cenou Chariotu úplně jinde a proč bychom dítěti nedopřáli stejný komfort jaký máme my.

      0 0
    • o.1  

      Tiez som dlho vyberal, Chariot prakticky nema ulozny priestor, Croozer (2miestny) je tazky a velky,ostatne nemaju pruzenie ap. a kazdy ma este kopu nedomyslenych drobnosti.

      Nakoniec som kupil Burley D Lite (odpruzeny), je to taky kompromis, ktory najlepsie vyhovuje protichodnym poziadavkam na pouzitie pre jazdy v terene ako chodim bezne na biku aj pre 2-tyzdnove vylety:

       velky vnut. priestor aj batozinovy priestor, nizka hmotnost a vonk rozmery, pruzenie, pohodlnost pre dieta a dobre jazdne vlastnosti, priechodnost terenom.

      Po rocnych skusenostiach celkom spokojnost, pri tychto poziadavkach myslim asi lepsi na trhu nie je – myslim tym dvojmiestny.

      Keby stacil jednomiestny, tak by som sa rozhodoval este medzi Croozerom s nejakym pruzenim (2 miestny Croozer je uz poriadna opacha)

      0 0
      • o.1  

        Este pridavam typ na nositko

        http://nosime.sk/…a300-manduca

        pohodlne ,ergo­nomicke, skoro nic nevazi, blizko tazisko, takze necitit vahu dietata, maju ho aj vsetci kamarati – jednoznacna spokojnost.

        Akurat teraz z druhym dietatom mozno kupime aj klasicky nosic koli noseniu batoziny

        0 0
    • Eva  

      Pokusim se o shrnuti,objek­tivni i subjektivni.

      Sama mam Chariota druhym rokem,tak s nim zacnu.

      CHARIOT COUGAR:

      Cyklisticky set:

      Odpruzeni,sice ne tak dobre jako od Fialy pro Croozera,ale v kombinaci s plasti Schwalbe Big Apple na 0.5atm. a mene perfektni.Kdo nas zna vi ze v terenu rozhodne neztracime a najedeme opravdu hodne.

      Je nutnost pridelat nebo prikoupit sitku od Fialy proti prachu od zadniho kola.

      Kvuli bezpecnosti jsem jeste dosila z reflexni vesty vetsi plochu na zad voziku.

      Pro pohodli prcka dokoupeny polstarky na pasy kterymi je pripoutan,davame jen na spani,aby se hlava neklimbala.Takhle se nam ho podarilo i spiciho prevratit v male rychlosti a ani se nevzbudil.Neni treba kupovat original Baby supporter od 10ti mesicu,staci ty velke polstarky urcene pro deti na pasy do auta.

      Prevratit se nam podarilo zatim dvakrat,jednou v nulove rychlosti v ostre zatacce najezdem na vyssi prekazku,podruhe z blbosti kdyz se manzel pokousel ukonejsit breciciho Adamka delanim vlnek v rychlosti 30km/h :-).

      Za dve sezony mame najeto pres 5tis. km,jezdime od jednoho mesice veku,pro novorozence je treba koupit zavesna sedacka,autosedacka vajicko se dovnitr nevleze.

      Kocarek:

      Dve predni kolecka,snadna ovladatelnot.By­dlime ve meste,casta nutnost cestovat mhd,do vsech se dostanu bez cizi pomoci.neshledala jsem zadne vyhody oproti kocarkum normalnim,mam tento od narozeni a jiny jsem nepotrebovala,zadne korbicky,golface,…

      Inline a terenni kocarek:

      Jedno velke predni kolecko,mozno dokoupit brzdu,ale jeji provedeni i funkcnost je spatna,museli jsem predelavat.Vyssi model CX ma  bubnovou brzdu,tak pokud bych davala prednost inlinum,padla by volba na ten vyssi model,ale najedem na bruslich opravdu malo a rozdil v cene je 5tis.

      Skiset:

      Delany manzelem,nechtelo se nam davat 6tis. za neco co neni uplne nejlepsi.Kdo ma original vetsinou vymeni lyze,ty puvodni jsou kratke a pomale,provrtane skrz.Take je lepsi jen jedna tazna tyc nez dve do kterych se boucha hulkami.

      Shrnuti:

      Pro svoji univerzalnost jsme si vybrali tento vozik,ma vse co potrebujeme a jak napsal MartinS,finance jsou samozřejmě důležité, ale dívame se doma na to tak, že naše kola jsou v porovnání cenou Chariotu úplně jinde a proč bychom dítěti nedopřáli stejný komfort jaký máme my.

      Take vaha hraje roli,je lehoucky.

      Ukladaci prostor je dostatecny na jednodenni vylety,nacpu tam vse nejen pro prcka ale i pro nas s manzelem a nemusim to tahat v kapsach dresu.

      Ve voziku ma prcek dostatek mista pro hrani,samoobsluhu pri jidle a piti.

      Jednomistne i dvoumistne verze k dostani.

      No a vzhled prece :-),je krasny :-),to jsem jako zenska musela napsat :-).

      Provedeni vsech upinacich mechanismu je perfektni,jed­noduche a rychle.

      Cena: zaklad 15tis.,cyklisticky set 1.5tis,kocarkovy set 2tis.,jogingovy set 2.5tis.,zavesna sedacka 2tis.,brzda 1.7tis (neni nutna,stejne na bruslich jezdime vetsinou po rovine),skiset doma delany 2tis.,sit na zavazadla 1.2tis (neni nutne),transportni vak jsem meli zdarma k objednavce,je dobry do auta na prevoz.Nekupovali jsme a nikdy nepotrebovali plastenku,staci ta slida,zimni fusak staci jiny co ma diry na pasy,Baby supporter se nahradi polstarky.

      CROOZER:

      Cyklistika:

      Odpruzeni od Fialy je the best.

      Sitku proti prachu ma Fiala tez vymakanou a i ja jsem ji po predelani pouzila na Chariota.

      Pro pohodli prcka je dobre dodelat polohovani zad,viz navod v jinem dredu od Ady,je to sice trochu na ukor ulozneho prostoru,ale komfort ditete je prednejsi.Take polstarky je treba dodat na spani.

      Do jednoho roku veku ditete staci pouzivat autosedacku vajicko,neni treba kupovat originalni sedacku.

      Kocarek:

      Jedno kolecko,nic moc provedeni.Je nutne oddelat odpruzeni,jinak je spatne ovladatelny,to lze resit reminkem kterym se stahnou ramena k sobe.Take je obcas potreba ta parkovaci brzda,ktera je kvuli odpruzeni pryc.Demontaz o obnoveni puvodniho provedeni zabere 25 min,viz web velofiala.

      Inline a teren:

      Jedno velke kolecko vepredu,take nutne oddelat odpruzeni,nebo svazat reminkama.

      Skiset:

      Dela Fiala,doporucuje oddelat odpruzeni,ale ma kamaradka nesundava a ani nereminkuje.

      Shrnuti:

      Jako vozik za kolo perfektni,luxusni provedeni odpruzeni od Fialy.

      Male minus vaha.Sirka je nekdy minus (dvere,…) a nekdy plus (stabilita,odolnost prevraceni voziku za kolem).

      Cena: zaklad 9tis.,kocarkovy a inline set v cene,odpruzeni 2.9tis., kdyz vse koupis u Fialy sleva 1tis.,skiset 5tis. s lyzema nebo 3.5tis. bez lyzi,sitka 880kc.Brzda 1.5tis. neni nutna,stejne jako plastenka,Weber baby seat.

      AZUB:

      Snad mi vsichni uzivatele Azuba prominou,ale je to obycejna potazena karka,vzhledo­ve.Samozrejme ocenuji upravy Mileniuse.Kama­radka  ma dvoumistneho Azuba a jiz dvakrat behem kratke doby ulomili uchyceni kolecka kocarkoveho setu ktere je z plastu.Bez plastenky proprsi.Nema jogging set.Proste musite byt tak sikovni jako Milenius abyste z toho vyrobili neco pouzitelneho :-).

      BURLEY:

      Take hodne pripomina karku.Odpruzeni diky elastomeru velmi nedostatecne.Zada rovna nepohodlna,hlavicka pada pri spani  dopredu.Kocarkovy set je vlastne jedno kolecko na oji ke kolu a neda se oddelat.Veskere ty upinaci mechanismy v podobe zavlacek jsou desne.Promin o.,ale byla jsem na zajezde s vozikama a mela jsem srovnani.Vaha 9.5kg je dobra,ale cena za tohle provedeni je vysoka.

      0 0
      • MartinS  

        Naprostý souhlas, nikdy jsme nelitovali investici do Chariota, letos ho budeme mít 4 sezónu, malá má 3 roky 3 měsíce. Je nutné počítat s tím jak dítě roste postupně mín toleruje delší pobyt ve vozíku. První rok většinu času prospala, postupně jak rostla jsme museli častejší zastavovat vypouštět ji ven. Z mého pohledu 5 tis km za 2 sezóny je fantastický výkon. I když najedeme míň km, je rodina spolu, odpadají dohady typu ty jdeš na kole a já trčím doma a podobně.Dítě vidí v rodičích svůj vzor a získává kladný vztah ke sportovním aktivitám. Malá loni začala na jezdit na odráždle od dvěplusdvě a od 2,5 roku jezdí sama kole bez koleček. V loni jsme výlety spojili s geocachingem, hledání „pokladu“ je dalším spestřením pro malou a my se podíváme na místa, kde by chom normálně nepodívali.

        Chtěl jsem tímto říct, že kterýkoliv z vozíků je lepší než sedačka a investici do vozíku považuji za nejlíp utracené peníze do sportovního náčiní za poslední roky.

        0 0
      • MaPa  

        Pěkné shrnutí a oceňuji také nezaujatost. V podstatě se vším souhlas!

        Jen pár poznámek ke Croozeru a fámám o něm, které se sem také přenesly (z hlediska posuzování jsou však minoritní): ty parkovací brzdy co jsou v základu se dají namontovat i na odpružení, jsou tam pro ně dokonce předvrtané otvory které stačí lehce rozšířit. Zvládne každý za 5min. Lyžařský set – upřímně řečeno vyplatí se z kočárku sundat vše co něco váží, tj. nejen odpružení ale i zadní nárazník a hlavně si dobře rozmyslet co je nutné vzít s sebou, jinak se to hodně „proveze“.

        A pak ještě jedna věc: Kabina Croozera je méně odvětraná, v létě se snadno přehřívá i při otevřeném zadním okénku a použití pouze protipylové síťky. Na vině jsou velké slídové boční stěny, s tím nejde v podstatě nic udělat, jen se pokoušet lépe plánovat výlety.

        0 0
        • Lišák  

          Ad boční slídové stěny-na stranu odkud svítí dáváme látkovou plínku. Když je možnost, tak ji namočíme do studené vody. Když nesvítí slunce do kabiny přes slídu (jako do skleníku) tak je teplota výrazně nižší. Vozíme uvnitř teploměr a nebývá o moc vyšší, než venku. Je buď stejná, nebo o 1–2°C větší.

          0 0
      • o.1  

        Je to vec pohladu.

        Uplne suhlasim v troch veciach:

        • vzhlad nic moc (ale to ani chariot- tie predne koliecka su pre mna dost odpudive ale zvykol by som si:-), pre mna jediny dobre vyzerajuci vozik je croozer v 1 miestnej verzii, ale je to vec vkusu)
        • cena je neumerne vysoka (aj ked som ho mal v zlave)
        • pri inom ako bicyklovom pouziti su croozer aj chariot asi jasne lepsie (aj ked to kocarkove koliecko ide dat dolu za 5s, ale ako kocar by som to nepouzival)

        Ale ked porovnavas dvojmiestne voziky tak je to trochu ine a hlavne pri mojich kriteriach a pouziti iba za bicykel:

        chariot je sice luxusnejsie prevedeny ale zalostne maly ulozny priestor a trochu labilny a croozer je zas tazky a obrovsky, obmedzenie rovnakych sedaciek.

        Takze potom zostava jedine Burley, tie upinacie mechanizmy mozno neposobia nejak exluzivne ale su uplne spolahlive a sedacka je tiez pohodlna da sa lahko nastavit.

        Celkovo su tam take jednoduche ale spolahlive a prakticke riesenia aj ked cena myslim si by mala byt o dost nizsia. Funkcne je celkom dobry, sucasne dostatok miesta pri malom vonkajsom rozmere(aj ked cez 80cm dvere neprejde koli rychloupinakom kolies), nizka vaha, dobre jazdne vlastnosti, stabilita, priechodnost. Teda kompromis vlastnosti na expedicie aj do lesa.

        Takze keby som mal kupovat znovu s dnesnymi skusenostami, tak dvojmiestny asi znovu Burley DLite, keby mi stacil jednomiestny tak asi croozer s „Ostravskym“ pruzenim (nezväčšuje sirku vozika), pripadne na pouzitie vylucne na poldnove vyjazdy maju svoje vyhody aj chariot a burley solo(vaha a sirka)

        Ale neodpustim si este jednu poznamku tykajucu sa uplne vsetkych vozikov na trhu, na to ako dlho sa uz vyrabaju by mohli byt tie detaily trochu domyslenejsie, kazdy z tych vozikov je tak trochu polotovar a uz skoro na prvy pohlad vidno rozne nedomyslenosti.

        0 0
        • Eva  

          Samozrejme ze si kazdy bude vychvalovat to svoje,to je normalni,i ja i kdyz jsem se snazila o objektivnost tak nadrzuju urcite Chariotovi :-).

          To co jsem mela moznost videt je Burley LE Tiger 2008.Provedeni opravdu otresne,o fous lepsi nez azub.Funkcni asi ano,ale zavlacky jsou pravek nejen u voziku,zacva­kavaci mechanismy na „klik“ by mely byt samozrejmosti­.O odpruzeni se neda mluvit,ten elastomer ma „zdvih“ 0.5cm max.Mozna kdyz das poradnou vahu,starsi prcek,tedy minimalne 10kg,potom poradnou bagaz,tak se to zlepsi.O sundavani kolecka a polohovani sedacky nevedel asi ani majitel sam,ale polozeni sedackz vzad bude stejne na ukor toho zavazadloveho prostoru,ne?

          Ale chapu ze tvuj hlavni pozadavek na zavazadlovy prostor byl rozhodujici.I kdyz u Chariota jsou ty zavazadlove prostoru 2,coz si malokdo uvedomuje,ten zadni sklapeci a potom jeste za zadama prcka.

          S Charitotem jako kocarkem jses teda prvni komu se nelibi :-),vsichni ho vzhledove i ucelove chvali,a nemyslim tim jen uzivatele Chariota :-).

          Labilita Chariota je jen zdanliva,pri tom co jsme najeli jen dve prevrzeni a z blbosti.To prvni pri „delani vlnek“ bylo jeste s 11mesicnim miminkem v zavesne sitce, kdy byl uz vahove na hrane a teziste tim padem bylo dost vysoko,ale chteli jsme aby mohl co nejdele vydrzet v poloze lezici.

          Ale abych jen nechvalila,tak s tou sirkou je na hrane i Chariot,nevim rozmery nasich dveri,ale do baraku i bytu musim rozdelavat obe kridla dveri,jinak neprojdem,ale to jsou jen dvoje dvere a stoji mne to o minutu casu navic,tak to obetuju :-).Co byl teda problem,byl vytah u tchyne v panelaku,tam bych nemohla bydlet,nevesli jsme se.Ted je to dobry,prcek sam chodi a stoji,vozik slozim,jen splacnu,neoddelavam nic,zadna kola, a nastojaka dam do vytahu,i s prckem se vlezem.Ale kdyz jeste nechodil,jako miminko,tak to neslo mit v naruci decko,skladat charitota,cpat ho do vytahu,to jsem ty 4 patra radeji vytahla po schodech :-).Do sklepa a jinych spolecnych prostor bych ho davat nechtela.

          Velky souhlas s temi nedoresenymi detaily,a to i u Chariota.Pasy by mohly byt lepe provedene,ruzne autosedacky maji daleko lepsi.Original sitka,spis mrizka,je nevyhovujici.Take zastineni by slo udelat o dost lepe.Od­pruzeni bych si predstavovala jako to od Fialy.O setech ani nemluve,dokupovana brzda na predni joggingove kolecko spatna,u skisetu se nepochopitelne setrilo nejvic na lyzich,jako by to uz tak nebyla drina :-). 

          0 0
          • Motyll  

            Evo, diky za perfektní souhrn fakt a dojmů. V ponděli dorazí CX2 a tak uz jen to počasí aby se zlepšilo :)

            BTW – pro případné zájemce o vozík mohu dát kontakt, kde nakoupit o něco výhodněji než za běžné ceny…  Musíme si pomáhat :)

            0 0
            • Polka  

              Posli pls na mail v profilu, thx ;-)

              0 0
            • CTI  

              Máme nyní Croozer 1, ale uvažuji o koupi CX2 pro 2 prcky, proto ocením typ na levnější koupi. Cena je torchu vysoká.Díky

              0 0
              • jakub  

                hele ty máš to odpružení z vidlice… já už jsemse rozhodl ...... taky pro tento typ...... mohl bys mi prosímtě detailně nafotit to odpružení..... jak jste vyndali ty vnitřní nohy z korunky???

                0 0
              • Motyll  

                Pošli mi mail…

                0 0
            • verruuu  

              pošli mi ten kontakt na mail, prosím.

              0 0
          • verruuu  

            Ahoj, díky za skvělé shrnutí.

            Máš chariota pro jedno nebo pro dvě děti? Má podle tebe smysl kupovat toho pro 2 děti, když budu „určitě“ vozit dítě jen jedno????

            0 0
            • Eva  

              Mame jednomistny Cougar,videla jsem dvoumistny a je to opravdu uz kara siroka :-),myslim ze prostor pro jednoho prcka je v jednomistnem provedeni dostatecny,ja sama za sebe bych dvoumistny pro jedno decko nebrala,neni duvod ;-)

              0 0
              • heretik  

                Souhlas, dvoumístnej už se do výtahu nevejde…

                a ani na singlících pro něj není dost místa, už takhle jezdím často s jedním kolem vedle cesty… dokud je to louka/pole, je to ok, jak je po straně potok nebo sráz, je to horší.

                0 0
                • Eva  

                  Jednomistnej do klasickeho vytahu v panelaku  se taky nevejde :-(,nastesti tam nebydlime,ale doma tez neprojdu dverma,musim otevirat obe kridla,do bytu i do baraku :-)

                  0 0
                  • heretik  

                    Vejde, my v něm bydlíme – normální panelák na Zahradním Městě, do výtahu se mi k vozíku vejde i kolo (a já :-P)

                    0 0
                    • Eva  

                      No nektere panelaky maji i nakladni vytah,tam se vejde,anebo mate v Praze vetsi vytahy nez v Brne :-),no proste u nas se nevejde :-),overeno u tchyne co v panelaku bydli :-)

                      0 0
                      • heretik  

                        Ale jo, viděl jsem párkrát (vesměs v nižších, tj. zhruba do šesti pater) panelácích výtahy, kam se sotva vejdou dva lidi (nesměj mít batoh). Ale tam by se ten vozejk hlavně nevešel na dovnitř celej, ani kdyby na šířku v pohodě prošel.

                        0 0
        • Milenius  

          S tim naprosto souhlasim, mel sjem stejny pozadavky a stejny nazory, taky jsem uvazoval nad Burley DLite, ale nakonec jsem si rek, ze to pruzeni je tam uplne na prd a ze si stejne budu muset udelat svoje, tak jsem sel do toho nejlevnejsiho s tim, ze to proste cely predelam – takze Azub Jerry plus.

          Souhlasim  hlavne s tou posledni vetou, ze vsechny ty voziky si clovek musi stejne dodelat. Sedacky jsou priserny vsude, dite v nich pri usnuti nedrzi a pada mu hlava, ze sedacky sjizdi, pruzeni se zdvihem 1–2cm je naprd, skladani by slo udelat mnohem lip (u vsech modelu), na ukor jednoduchosti spis preferuju jak moc se da slozit, prece jen kdyz jdu na vylet na nekolik hodin, tak uz je mi jedno, jestli ho skladam jednu minutu nebo deset.

          Takze nakonec mame:

          • pridelane odpruzeni, vymenou pruzin lze menit zdvih a tvrdost (na pesi davam tvrdsi)
          • joggingovy set pro pesi vylety, vhodny do terenu, s nicim jinym v podstate nema cenu jit, jezdili jsme s kocarkem, ale je to s nim hruza
          • zpevnena lavice a mirne zvedla v predni casti, aby mala nesjizdela
          • na pasech mekke vycpavky jak na ramena, tak v rozkroku – z tesca na autopasy, jsou tam perfektni
          • po stranach stocena deka, na kterou si muze polozit hlavu a spat, kdyz se nekde zastavi a treba svaci, tak ji vyndame a sedneme si na ni (viz obr. nahore)
          • predni sitku nepouzivame, zakrytujeme tim pruhlednym plastem a po stranach nechame otvory, kdyz je vedro, jinak staci vetrani zezadu

          Kazdy ale ma jine naroky, takze si musi vybrat. Co mam zkusent, tak je vetsinou kazdy s tim svym vozikem spokojen, coz je dobre, bohuzel tech uprav (a zkouseni uprav) je docela dost a ne kazdy je kutil, aby si to predelaval, navic tim prijde o zaruku. Hlavne by vyrobci meli nejak vyresit to sezeni, ktere je naprosto nevyhovujici v zakladni neupravene verzi.

           
          0 0
          • Eva  

            Sezeni v Chariotu je dobre,stacilo pridat ty polstarky na pasy z Tesca.Rozhodne ze sedacky nesjizdi,drzi tam pekne,je tam jeste jeden pasek kolem pasu ditete,ten dam az pres ten co je pres ramena,takze neskrti v pase decko,vlastne je to petibodak.Ale provedeni tech pasu je katastrofa,roz­drbalo se nam behem prvni sezony a musela jsem opravovat.Njn,vy­robcu autosedacek ze kterych by si meli vzit priklad je spooouuuusta narozdil od vyrobcu voziku.

            Obdiv tobe a tvemu predelavani voziku,myslim ze uz ten svuj vozik nemuzes ani nazyvat Azub :-).Mam taky velmi sikovneho manzela,viz skiset,ale ze by delal odpruzeni,jogin­govej set i skiset,to by mne asi poslal nekam :-)

            0 0
            • Milenius  

              Diky moc ;)

              Ono prave dite nesjizdi, dokud nespi, ale jak usne, tak driv nebo pozdeji sjelo, jak vozik drnca. Zabranilo tomu jenom velky utazeni popruhu, ale pak se nemuze zase ani hnout. Jo z tech vyrobcu sedacek by si meli vzit priklad, nechapu, proc pod zadek neudelaj nejaky plastovy tvarovany podprdelnik.

              Skiset mate pekny, vypada jak koupeny, hlavne ten pasek je dobry napad, ja jsem lyzarsky set chtel taky delat, ale nakonec jsem od toho upustil, protoze bych ho nevyuzil. Stejne na bezky nechodim a s koleckama pesky to jde i po ujezdenem snehu dobre. Spis jsem na to kolo a na pesi vylety jaro-podzim. Kdyby byl u nas snih, tak bych mozna taky na bezky chodil, ale jezdit kvuli tomu na hory se mi nechce. To kdyz uz tam jsem, tak radsi sjezdovky :)

               
              0 0
      • jakub  

        Super, moc děkuju za rozbor, už jsem se roozhodl, vyhrál to Croozer pro jednoho prcka… na Cariota nemám...... uplně perfetní rozbor

        0 0
    • jakub  

      Ahojte, dovolím si zde ve „svém“ dredu položit další otázku. Jak jste na tom při používání vozíků s kopcema. Slyšel jsem takový názor, že připojení vozíku skutečně hooodně ubere na síle…

      0 0
      • Lišák  

        Asi jak komu. Vloni jsme na srazu B-F jezdili tři vozíky. Já s Adou jsme jezdili docela vyrovnaně, ale Eva nás vždycky předjela a pak nám jela naproti. I do kopce ;-)

        0 0
      • RomanH  

        Neubere, ale musis slapat plynule, jinak ten vozik na pruzine „pumpuje“

        0 0
        • Milenius  

          Tahnes dalsich 10–15kg voziku, par kilo bagaze plus dite 10–20kg, takze celkem 25–35kg navic, coz do kopce znat je, takze clovek tahne ke 90kg dalsi kila navic, takze vyda dejme tomu o 30% vetsi praci

          Skubani do kopce moc nepozoruju, spis kdyz jedu z kopce rychleji, tak vozik kdyz prejizdi nerovnost nebo jede zrovna do kopce a ja uz z kopce, tak ho tam citim.

          0 0
          • kwaker  

            a to ještě, když si toho nevšimneš a nějakej „hodnej“ kolega se vzadu vozíku přidržuje a nechá se taky táhnout:-)))

            0 0
    • Motyll  

      Tak máme doma od pondělka CX2. A od včerejška k němu i buggy set. A právě tam jsem narazil na problém. Kolečka toiž nejsou na zemi, respektive jedno. Viz foto. Je to vždy na stejné straně kočáru, takže to vypadá na méně přesnou konstrukci vozíku. Kolečka jsem pochopitelně zkoušel prohodit. Stále je ve vzduch pravá strana. Jak to máte vy? On to není až zase tak dramatický problém, ale za ty peníze jaxi očekávám trochu víc…

      0 0
      • Motyll  

        Tak beru zpět – funguje to jak to má… Nevím, co jsem dělal špatně. Každopadně dovezl jsem to do Brna k Šírerovi a vozík stál pevně na všech 4. Připadal jsem si jak debil…

        0 0
        • Milenius  

          Asi mate krivou podlahu, mel bys jireklamovat :)

          Ono ale prakticky nikdy ctyri kolecka nebudou stat vzdy na zemi, protoze neni nikdy rovna, aspon venku v realu. Duvod, proc to mozna nestalo je ten, zes mel v obchode povoleny pruzeni a to zadi kolo se zhouplo a dosedlo to vse na zem, doma si mel mozna nastavenou moc velkou tvrdost.

          Ja bych to neresil a radsi jezdil :)

          0 0
        • kwaker  

          :-))))))) tak to je pěkný, ale hlavně, že to je OK. Jinak vozejk jak bejk – paráda.

          0 0
          • Motyll  

            Zdání klame, 2 místenej Croozer je větší… Ale to víš, planujeme ještě jedno mimčo, tak ať je to kam skládat.

            0 0
            • kwaker  

              ne ne, ja to nemyslel, že je velkej, ale že je honosnej, moc pěknej vozejk máte.

              0 0
      • Motyll  

        Včera po návratu z procházky, kde prcek usnul, jsem dostal povolenku na první projižďku. Netušil jsem, že „to“ příjde a tak jsem ani neměl pro tak slavnostní chvíli umyté kolo :) Ujel jsem jen pár km. Prcek byl hodně spokojenej, půl cesty prospal. Pružení rozhodně pomohly Schwalbe BA 2.35. Utlumení nerovností (testoval jsem) je téměř dokonalé. Rozhodně doporučuji.

        0 0
        • halcyon  

          Uvažuju o Chariotu a shodou okolností mám taky Jamise XLTecko, jak se s tím vozíkem za celoodpružeňákem jezdí, co na to zadní stavba kola? Přemýšlím, že si k vozíku pořídím pevňáka.

          0 0
          • Motyll  

            Jezdi se mi v pohode, ale co na to bike Ti jeste nemuzu zodpovedne rict. Mame najeto cca 150 km. (S tim vozikem ty km v nasem kopcovitem terenu nejak nenaskakuji.). Osobne v tom nevidim (pocitove) zadny rozdil. Na Jamisovi se mi holt pohodlneji sedi, nez na zimakovi (HT). Jako slabinu ale vidim brzdy, protoze ty ve sjezdech znatelne vadnou. Kvuli malemu se snazim brzdit co nejplynuleji… a ono je pak tech 30 kg v zadech sakra poznat. Jiank vozik jsem jeste prezul na Schwalbe big apple 2.30 a urcite i to je v terenu poznat. Rozhodne malej brble min nez manzelka :)

            0 0
    • jakub  

      ahojte, tak se mohu pochlubit resp. náš syn se může pochlubit novým strojem, včera jsem u pana Fialy v Praze koupil Croozera… v tyrkisové barvě /žena tu barvu miluje) dnes jsem to vozíku už posadil našeho Gabču a musím říct, že prvni dojem je super… malej se smál a líbilo se mu tam........ až bude hezky, resp. esli nebude zítra hnusně..... tak uděláme s mojí ženou a prckem premieru po okolí… už se nemůžu dočkat že budeme trávit sportovně spolu...... mojí už kolo strašně chybí...... Croozera jsem koupil včetně sítky a odpružení… odppružení bude příští týden… jsem rád že jsem ho koupil........ sice jsem původně chtěl z odpužené vidle udělat svoje, ale nakonec jsem rád, že jsem zvolil tuto cestu a že nebudu přidělávat nějaký svůj humpolácky domamont.......... tááááááááákže rakouské Alpy, těšte se..........

      0 0
      • kwaker  

        tak rozhodně gratuluju a užijte si to:-)

        0 0
      • jakub  

        Táák si zde dovolím napsat dojmy z naší premíérové vyjížďky, večír pak dodám ai nějaké fotky.

        protože je Gabrielek ještě malej, museli jsme do Croozera upevnit autosedačku – nebyl naprosto žádný problém. Protože nám ještě nedorazilo odpružetní, jeli jsme bez. Své poznatky bych shrnul asi tak do několika vět:

        1: naprosto super koupě první vyjížďka a fakt nelutuju, užili jsme si to spolu všichni

        2: trošku jsem překvapenej, že do kopce Croozer fakt tahne zpatky…dobrá věc na trénínk, pak když se to odpojí, člověk jeda asi jak utrženej ze řetězu hihi

        3: mám menší problém s upevněním k zadnímu kolu, na Gtčku je totož vyfrézovaný výlis pro upevnění kola a držák pro Croozer tam uplně dokonale nesedí, díky tomu se mi 2× posunulo kolo a plášť škrtal o zadní vidlici – musím doladit

        4. je naprosto nezbytné přidělat na vozik odpružení, když jsme se vraceli z vyjíždky a nejeli jsme po silnici ale po louce, malej nám naznačil, že takto fakt NE…hodně byl vydrncanej, takže odpružení každopádně

        5. Trošku problém s neskladností vozíku řešíme kam ho ukládat abychom ho neušpinili a nemuseli neustále skládat a rozkládat – snad dořešíme

        pokud tedy někdo řešíte co koupit… nemám zkušenosti s jiným vozíkem, ale ke Croozeru musím říci, že je fakt suprově domyšlenej co se týče konstrukce a různých přestaveb – při dokoupení toho odpružení a síťky od pana Fialy, který mě ale musím říci maličko sklamal s tím, že jak na Webu píše vše předvede mi teda nepředvedl nic… no měli tam hodně práce chápu to, ale příjel jsem tam právě kvůli tomu tak mne to maličko zamrzelo, jinak pohoda

        0 0
        • vrabcak  

          Ještě bych doporučila předělat sedačku podle návodu Ády. Návod je" zde ":/forum/croozer-zkusenosti/895539/fo­rum.html#unre­ad1

          0 0
        • Motyll  

          Kamarad si za GT musel nechat vyfrezovat svuj uchyt, mel stejny problem jako Ty. Na moje kolo to diky konstrukci zadni stavby neslo dat vubec…

          0 0
    • halcyon  

      Rád bych se zeptal jaký je vlastně rozdíl mezi modely Cougar a CX od Chariotu?

      0 0
      • heretik  

        CX vs Cougar

        • pohodlnější sedačka
        • odvětrané bočnice (super v teplejším počasí)
        • kotoučová brzda na zadní nápravu (super na brusle)
        • imho hnusnější (a těžší) držadlo, bez možnosti nastavení výšky (u Cougara dvě polohy)
        • 5000 Kč
         
        0 0
        • halcyon  

          předpokládám to držadlo myslíš, že je lepší u CX (má mít 5 poloh), co rozměry vozíků, náboje a ráfky?

          0 0
          • heretik  

            Tak to sem si nevšim, že by mělo pět poloh, ale vyloučit to nemůžu. Jinak jsou ty vozíky konstrukčně prakticky stejný, takže náboje, ráfky, pružení atd., rozměry možná plus minus centimetr, CX je taky o nějaký půlkilo těžší (to asi ta brzda a to „fancy“ držadlo)

            0 0
          • Motyll  

            Mame CX2 a nevsimnul jsem si, ze by drzadlo slo nejak jinak aretovat… Velke plus ale vidim v odvetravatelnych bocnicich.

            0 0
            • halcyon  

              Tak to drzadlo u cx se da otocit o 180°, ale ze by se nejak zasadne to madlo snizilo pro mensi lidi se mi nezda. Jinak vozik parada – jizda (za kolem i jako kocik), provedeni, skladani, detske pasy, visute lehatko pro male deti, pruzeni. Akorat CX2 je docela siroky (zas je celkem stabilni) a s joggingovym kolem rozhodne neni na uzivani jako bezny kocarek do mesta. Uprimne musim rict, ze oproti detske sedacce, je to zejmena v protivetru, docela makacka, no musim vic trenovat. Jeste premyslim, ze si poridim tlustsi plaste. Existuje i jina moznost nez Schwalbe Big Apple? Nevite kde se daji sehnat BA 2.25", nejlepe v kevlaru, za rozumnou cenu?

              0 0
              • Motyll  

                Moc rozumnou cenu jsem nikde přes Heureku.cz nenašel… Jinak BA jsou fajn, valivý odpor skoro nenarostl, ale tlumí dobře.

                0 0
              • Paja  

                Nekde tu jsou fotky s CST BMX plastema – podle bikecentrum.cz za cenu vic nez rozumnou - 160 Kc/ks – rozmer 2,125, ale urcite drat, ve stejnym rozmeru maji i neco vzorkem podobnym Schwalbe BA

                0 0
                • Motyll  

                  No jde o to jestli to CST má stejný efekt jako BA. Protože ta jejich „balonová konstrukce“ je velmi učinná. IMHO nejede jen o rozměr (šířku).

                  0 0
                  • Paja  

                    Cim se to ma lisit? Jako, ze jsou oproti stejne sirokymu normalnimu plasti objemnejsi?

                    0 0
                    • Motyll  

                      I při malém tlaku drží tvar, čili nižší valivý odpor. Ale přitom zůstávají zachovány tlumící funkce… Něco je popsáno tu nebo tu… Je to těžké popsat, ale vážně to funguje :) Jen nemůžu posoudit výdrž, mám najeto cca 200 km.

                      0 0
                      • Paja  

                        aha, ale spis asi tady ikdyz o tom lepsim drzeni tvaru jsem se tam nic nedocetl…kolik vubec ty BA stoji?

                        0 0
                      • Paja  

                        Tak to cumim, azub je ma za 900, ale nasel jsem je i za polovinu nebo v Brne lehce pres 500 to je nejaky divny, zvlast, kdyz to maji byt vsechno drataky. Do te petistovky jeste dejme tomu, ale jinak 160 Kc je 160 Kc;)

                        0 0
                      • Eva  

                        Ano,presne jsi to napsal, při malém tlaku drží tvar, čili nižší valivý odpor. Ale přitom zůstávají zachovány tlumící funkce . Mame Schwalbe BA 20×2.35 a foukame na ctvrt atmosfery a i pri vaze naseho decka a nakladu,dohromady cca 20kg, nadherne drzi a tlumi.

                        0 0
                        • Paja  

                          ctvrt atmosfery asi ne, to je cca 3,6psi, v tom clanku od schwalbe pisou min. tlak 2bar, tj. 30psi, coz s plastem 2,35 neni nic zvlastniho, BA jsou urcite dobry, ale to srovnani s levnejma CST (ktery budou o neco min „balonovy“ cca o 5mm uzsi), by me zajimalo. Samozrejme i v normalnich plastich je CST lowend, ale jestli to neni hlavne sikovnej marketing Schwalbe;)

                          0 0
                          • Eva  

                            Sakra,jsi mne donutil jit to zmerit :-),bohuzel je to naprosto nemeritelne,pro­to opravuji na odhadem ctvrt atmosfery,je to hodne pod hranici 10psiku a pod 0.5 atm.Pokud je to vic,nema to uz tak tlumivej efekt.Co pisou na strankach Schwalbe je nam ukradeny :-).Mame s tim nalitano nekolik tisic km a bez procvaknuti :-).

                            0 0
                            • Paja  

                              Jo, urcite se da na takovejch plastich s 20 kg vahy dat podstatne min nez tech jejich 30psu, ale tech 3,5 – to je tak tlak se kterym se duse strka pri montazi do plaste;)

                              0 0
              • halcyon  

                Aha tak 20×2,35 je jen v dratove verzi, akorat tam je nejaka ochranna vrstva kevlar guard. Na BA je jeste fajn, ze ma stejny reflexni prouzek jako puvodni plast:)

                0 0
    • hmyzik  

      Můžete mi prosím poradit s výběrem vozíku za kolo??????Opravdu tápu, viděla jsem naživo ( ale jen zvenčí..) CROOZER a CHARIOT XL a moc se mi líbil CHARIOT. Chtěla bych s dobrým odpružením pro jedno dítě (ale aby tam nebylo stísněné jak ve stíhačce:-)), s úložným prostorem, lehký (vozík bude vozit manžel, snažím se ho přimět ke sportu, tak aby ho těžké břemeno navíc, ikdyž s milovaným synem, neodradilo:-)… Koukala jsem, že je i více modelů, ale já nějak nemůžu vyčíst rozdíl!!!Malému je 1 rok, nejsme žádní velcí jezdci, já sportuji za celou rodinu:-), jezdím na bruslích, ale s kočárkem Jané mi to vyhovuje, takže vozík by brzdu mít nemusel (ale kdyby měl......:-)).

      Děkuji.

      0 0
      • vrabcak  

        Máme Croozer, pokud bys měla cestu do Kuřima, tak se stav a můžeš si ho pořádně prozkoumat. Hanka

        0 0
        • vrabcak  

          Jiank dost informací máš TU a taky  ZDE a snad něco nalzneš i " TADY":/forum/detsky-vozik-trasy-jihomorava/1011594/f­orum.html#unre­ad1

          0 0
      • Milenius  

        Sežeň si co nejvíce informací, i zde je hodně témat, a pak se sama rozhodni podle toho, co potřebuješ. To rozhudnutí musíš udělat sama a každý jiný tě bude akorát nesprávně ovlivňovat. Každý má jiné hodnoty a kždý se schopen snést něco na úkor jinéh.

        Co se týče pružení – žádný nemá pružení, jen takový rádoby pružení. Ale zase je to subjektivní – někdo napíše, že dá jen tlustší pohuštěné pneu a hned řekne, že je to žehlí luxusně úplně všechno, jiný má zdvih 10cm a pořád se mu to zdá málo.

        0 0
        • radomilek  

          Mám doma měsíc AZUB Jerry a 100% spokojenost jak v terénu, tak na silnici. Poměr cena/výkon je vynikající.

          0 0
    • jakub  

      dám zde foto z našeho prvního společného výletu s Gabčou – ještě bez odpružení

      0 0
      • jakub  

        jeste jeden

        0 0
        • kwaker  

          no tak Croozer odpružení ještě nemá, ale ty se ženou máte odpruženo habakůk. Díky za fotky, jen tak dál:-)

          0 0
    • Čečetka  

      Ahoj, taky bych se ráda připojila ke klubu vozíčkářů, protože naší Emmě je už 6 měsíců a já se chci konečně vrátit na silnici. Nesnesu pohled na to, že se na moje milované kolo na půdě práší. Protože sportovní kočárek ještě nemáme, lámu manžela na vozík za kolo, neboť mě oslnila jeho univerzálnost. Manžel mi ale chce koupit auto. Argumentuju, že auto nepotřebuju, to bych už radši motorku, ale na té zase nelze vozit dítě. Stačil by ten vozík, takže zvažuju Chariot nebo Burley. Moje otázky jsou:

      1. Jaká je složitelnost, resp. skladnost (jak rychle jdou vozíky složit,  rozměry ve složeném stavu), máte někdo foto, jak vypadá např. Cougar složený? Zkoušeli jste s ním někdo letět letadlem a jestliže ano, povolili ho do prostoru kabiny letadla nebo na to byl moc velký?
      2. Jak se chová na silnici vozík s děckem, který veze osoba (já), která i s kolem dohromady váží 65 kg? Nebude to se mnou zametat?
      3. Jestliže jezdím hlavně po silnici, vidíte někdo přínos v nákupu výše zmíněných pneumatik Schwalbe pro lepší odpružení i v tomto případě nebo se na to mám vykašlat? Řekla bych, že širší pneumatiky budou mít vyšší valivý odpor a víc se nadřu, ale co bych neobětovala pro pohodlí dítěte… Podotýkám, že nejezdím po česko-moravsko-slezských silnicích, hrbolů, děr a výmolů je tu poskrovnu. Do lesa bych sice ráda, ale takové lesy se stezkami, jak je znám z naší vlasti, v okolí mého bydliště nejsou.
      0 0
      • heretik  

        Pár odpovědí za Cougar (jednomístný):

        • skládá se velmi rychle – vyndáš všechno přebytečný (kola, madlo), zatáhneš za dva knoflíky a splácneš
        • rozměry složeného vozíku by se asi daly někde najít, ale určitě ti ho dovnitř letadla nevezmou – na to je to hlavně široký (šířka zůstává stejná), ale asi i dlouhý. Změní se to na takovou placku (odhadem 20 cm), ostatní rozměry zůstanou
        • vozík s tebou rozhodně zametat nebude. Jediný, kdy může být trochu problém, je pokud při brždění zároveň přijde zadní kolo do smyku, pak to může setrvačnost vozíku dále zkomplikovat, ale k takovým situacím na silnici moc nedochází. Při běžný jízdě bez problémů, jen brzdná dráha bude o chlup delší
        • zatím jezdím i v terénu s originál pneumatikami, ty tlustý jsem ještě nepotkal, a malej si nestěžuje, koneckonců Chariot má sám o sobě velmi dobrý pružení, proto jsme ho taky kupovali. Takže na hladkou silnici bych rozhodně na změnu pneumatik neřešil.
        0 0
    • matejkap  

      Vím, že to je staré vlákno, ale já ho našel přes google a pomohlo mi v rozhodování. Nakonec jsem se rozhodl pro Chariota CX1 a hlavní důvod byl brzda, protože jsem jel s kočárkem (Inglesina) v lese z jednoho kopce a když jsem sjel dolu bolely me docela kolena. Kdybych mel brzdu tak si přibržďuju a je všechno v pohodě. Ve výsledku to je docela pálka, ale kupoval jsem to v Kola Širer a maji tam slevu na Sphere karty, tak se nevahejte zeptat kolik. Nenašel jsem levnější a byl jsem z toho mile překvapen.

      Abych to zhrnul i na zakladě kamaradu, kteří maji croozry. Tak pokud hledáte jen vozík za kolo, tak croozer + odpružení, ale pokud uvažujete že to budete používat i jako kočárek (ja chodím běhat, bruslit, ale i na normalní vycházky či tůry – například teďka jak napadl sníh, lituju maminky s malými kolečky a nízkou světlostí podvozku). Bugy kolečka zatím moc nepoužíváme, nejvíc je tam zatím hozený jogging set. Už jsem i dodělal lyžarský set na základě rad od Evy (více výše), ale jestě ho nezkoušel, takže více až po víkendu. Mimochodem předělali originál lyžařský set od Chariotu, už nemá provrtané lyže.

      Tak hlavně ať ty naše ratolesti jsou zdravé a zvládají ty naše úlety.

      0 0
      • Motyll  

        S tim se neda nesouhlasit :)

        0 0
      • matejkap  

        Tak uz jsem byl ten lyzarskej set i vyzkouset, je to makacka, ale ne tak velka jak jsem cekal. Prikladam fotky …

        0 0
      • matejkap  

        Inspirace pochazi od Evy, udelal jsem par zmen. Snad se mi podarilo to nafotit, tak ze to nekomu pomuze. Bazmek do ktereho se strka oska od kola mam soustruzeny, ale da se koupit original, pry asi za 100. Tedka bych uz koupil novy, predtim me strasili tisicovkou. Cely set me vysel asi na 2000 z toho lyze 900, pas 300 a windsurfingovej kloub 300 material neco pres 200, prace svarece 200, rychloupinak 100.

        Tak hodne zdaru.

        0 0
        • Eva  

          Supr,jsem rada ze nekomu nakres od Premka pomohl a ze byl vyuzit vickrat nez jen jednou :-)

          0 0
        • jakub  

          ahojte mate tu nekdo ještě nějaký jiný způsob uchycení voziku k zadum.. lyže není problem, ale intenzivně vymyšlím jak to připevnít k tomu kdo s tim vozikem pojedte, TEDY, neřeším pásek, ten mám suprovej, ale tu spojovací tyč.. máte hliníkovou??? kde jste ji sehnali?? nebo cojiného??? na Croozera… imho díky moc za foto, konečně jsem pochopil a udělám to také tak.. jak tu tyč dám k vozíku.. jen nevím jakou..

          0 0
          • matejkap  

            Ja jsem koupil dve hlinikove ktere jdou do sebe zasunout, kupoval jsem to ve Ferone. Jinak mam mozna jeste lepsi reseni, bezkarske hulky – jsou o hodne lehci, nekde jsem to cetl, ze to pouzivaji skialpinisti jako tyc na boby co tahnou za sebou.

            Uz jsem byl nekolikrat testovat a je to super, mel jsem z toho strach, ze to bude fakt makacka, ale v pohode se to da, zatim jen klasika, protoze u baraku nemame ujetou dalnici a malej se koji co 2 hodky, takze nemuzu jet daleko.

            0 0
    • Hrosik1  

      Nepročítal jsem celé vlákno, tak se možná budu opakovat. Máme croozer, parádní průjezdnost i jako kočárek v zimě. Chariot mi přišel příliš drahý. Když tak dokoupit na croozer od Fialy odpružení. Máme s ním projeté Beskydy, Rychlebské, Jeseníky, Bílé Karpaty, Vysočinu,Jizerky, okolí Balatonu, také nějaká turistika a paráda. Jen už teď holky váží každá 17 kilo, něco náklad a samotný vozík,asi 50 kilo, no docela se nadřu. Ale celé rodina v přírodě za to stojí 8-)

      0 0
    • milanmatoušk  

      Já jsem šel do xdriveru, je to novinka ale super. Váha 8 kilo, to je bomba. Cena kolem 16000 ale zase s brzdou, s kolečkem na brusle, na běhání. A když přijedu někam s kolem, tak jen sklopím osu pod vozík, nasadím kolečko a je to jako normální kočárek. Má šikmý kola, takže bezpečnost na prvním místě. Nejlepší rada je půjčit si nějaký typ a vyzkoušet si to sám.

      0 0
    • Esi  

      TAk tohle je mazec ale ta cena je taky super :-(

      0 0
      • ZuzicK  

        To už je docela dobrá cena, pamatuju, kdy stál kolem padesáti, a není to až zas tak dávno :-)

        Mě se líbí už dlouho, poprvé jsem ho viděla ve Francii, ale u nás se dal sehnat až za další 3, 4 roky. Nevýhodu má jednu velkou, je jednoúčelový, to bych za tu cenu raději koupila „luxusní“ Chariot se vším příslušenstvím.. naštěstí na to mám ještě čas :-)

        0 0
      • madcat  

        Trochu lepší kolečko na vyvážení hnoje :))

        0 0
    • Lister  

      Je tu nějaký majitel modernizovaného Croozeru (od roku 2010)?

      Zajímalo by mne jestli jsou i u tohoto modelu potřebné všechny ty úpravy jako u staršího provedení – úpravy sedačky na polohování, spousty polštářů kolem dítěte aby nesjíždělo atd.

      Spousta lidí si u starého Croozeru ztěžovalo na špatné odvětrání – podle fotek to jsem si zprvu myslel, že je na bocích nově síťovina, ale podle všeho je tam stále slída, že?

      Rozhoduju se mezi Croozerem s novým odporužením a Chariotem Cougarem v akčním setu s cyklosetem

      Použití prakticky výhradně jako vozík, zcela výjimečně jako kočár, brusle neprovozujem, neběháme.

      Malej je zatím fakt malej, takže bude potřeba vyřešit koupi lehátka pro dítě do roku (miminkovník) – do Croozeru se sice vejde sedačka, ale naše je objemná s vysokými bočnicemi, přes které není vidět a navíc je trochu těsná, takže by se mu to asi moc nelíbilo. Má s těmi originálními miminkovníky někdo zkušenost?

      Cenu asi řeší každý, ale jak to bude s výbavou do 20tis, tak je to akceptovatelné. Váha je jasná výhoda Chariotu – podle všeho váží o skoro 5kg méně než Croozer s novým odpružením – není to málo, ale je to opravdu tak moc? Nemám s vozíkem zkušenost, tak nemám vůbec představu, jak moc se to projeví.

      Objem zavazadelníku mne nějak moc netrápí – vozík bude spíše na krátké výlety po okolí než na několikadenní túry. Někomu u Chariotu přijde malý, ale podle obrázku se do něj základní výbava pro díte musí vejít?

      Vím že je tady toho hodně a dost jsem toho přečetl, ale zkušenosti jsou spíše staršího data, takže se asi vztahují k původní verzi Croozeru, o novém odpružením jsem zatím nenašel nic.

      0 0
      • Lister  

        Doplňující dotaz na majitele dvojmístných Chariotů – opravdu se tam vlezou pohodlně dvě děti dejme tomu 3 a 1 rok (předpokládám že miminkovník se dá bez potíží nainstalovat tak, aby se tam vešlo i starší dítě). Je možné při obsazení jedním dítětem vozit prcka uprostřed?

        0 0
        • Motyll  

          Dvě děti se tam vlezou. Vezl jsem 1,5 roku + 3,5 roku. Pásy lze upnout na střed. Otázka jedné minuty. Pokud tam dáš „infant sling“, tak to trvá krapet déle. A zase máš defacto další pružící vrstvu.

          Co se týká zavazadlového prostoru, tak čím menší děcko, tím víc toho s sebou taháš :) Ale na jednodenky to bohatě dostačuje.

          FOTO

          0 0
          • Lister  

            Díky. Nakonec jsem to taky našel, Chariot má trošku nepřehledné stránky, ale nakonec jsem se dopracoval i na jejich youtube kanál, kde jsou hezká názorná videa a musím říct, že se mi dost líbí ten jejich systém na upínání příslušenství na rám vozíku – tady fakt někdo přemýšlel. Budu se muset ještě dopátrat jestli má Croozer něco podobného.

            Nakonec možná není úplně nepravděpodobná varianta nákupu dvojsedadlového Chariotu – není ještě tak moc šíroký, bude mít rozhodně lepší stabilitu než jednosedadlový (asi srovnatelnou s Croozerem), má větší „kufr“ než jednosedadlový a pořád je lehčí než Croozer. V neposlední řadě je ta možnost převozu dvou dětí, když to bude potřeba (druhého prcka rozhodně plánujem, ale člověk nikdy neví, jak se nakonec zadaří – přesto mi to přijde lepší, než koupit jednomístný a po roce zjistit, že potřebuji druhé místo.

            0 0
            • Motyll  

              Přesně z těchto důvodů jsem volil dvoumístnou verzi. Ikdyž junior má už 2,5 roku, začíná sám na kole a čáp s druhým nikde :)

              Dvoumístný croozer s pružením neprojede brankou u domu, takže jsem ho musel škrtnout.

              0 0
              • Lister  

                Ještě poslední dotazy a už ti dám pokoj :-)

                Které BA tam máš – našel jsem 2.0 a 2.35 někdo tu myslím psal i o 2.2, ale tuhle variantu jsem nenašel.

                Dotazy k příslušenství – taky bydlíme skoro na vesnici a když jsem tak na tím uvažoval, tak bych ten vozík asi nakonec dost často využil jako kočár na turistiku. Navíc malej bude mít na začátku zimy rok, do korby kočáru se pak už nevleze, takže půjde do sporťáku. A i když má náš kočár velká kola a je odpružený, tak průchodnost tohodle vozíku s velkým kolem bude asi někde úplně jinde. V takovém případě se asi moc nevyplatí otočná kolečka, ale přímo jogingové kolo? Nakonec by to mohlo skončit tak, že bychom klasický kočár mohli přímo zahodit :-)

                A ještě kompatibilita doplňkových setů u přechodu s jednomístné verze na dvojmístnou (kdyby se pořídila zprvu jednomístná a časem se dle potřeby se přešlo na dvojmístnou verzi) – kočárková kolečka asi nebudou problém, ale joggingový set celkem jistě kompatibilní nebude, u tažné tyče to je otázka – zda nemá jiné zahnutí? Neví někdo podrobnosti?

                K té průchodnosti – naše branka má 90cm, ale to není omezení, protože hned vedle je brána pro auto a tím by to asi projelo :-) Parkovat se bude v garáži, takže opět bez omezení. Takže zbývá jen proměřit kufr auta, co by se tam vešlo.

                0 0
                • Motyll  

                  Moje mystifikace. BA mám s 2.35. Brácha má na Croozeru 2.0 a rozdíl je markantní.

                  Sety imho nejsou kompatibilní, vždy jsme volili přímo pro dvojmístnou verzi.

                  Jezdit s croozerem s pružením od Fialy jako s kočárkem je docela protivné.

                  Ten kočárkový set je fajn, když dojedeš někam na kole a mladej se vzbudí a budeš ho chtít ujezdit = uspat.

                  I manželka, která přistupovala k vozíku s lehkou averzí, nakonec raději jezdila na projížďky po okolí s vozíkem. Kočárek máme taky do terénu, ale na vozík to prostě nemá.

                  Plus Chariotu je i v systému uchycení ke kolu.

                  0 0
                  • Lister  

                    Tak u těch setů by to pravděpodobně mělo být tak, že kočárový set i tyč je stejná (možná proto je u jednomístné verze vozík lehce vyosený, u dvojmístné by měl být souběžně s kolem), ale ten joggingový je samozřejmě jiný – což je logické kvůli jiné šířce.

                    Jinak zase standardní vývoj – začínám výběr u toho levného, pak se přejde na dražší a teď už ani nevylučuju ani ten CX, protože ta zadní bubnová brzda by IMHO mohla mít dost velký význam při chůzi z kopce.

                    0 0
                    • Motyll  

                      No když si přečteš moje posty dva roky staré, tak jsem prodělal stejný myšlenkový vývoj.

                      Kromě brzdy je u CX obrovské plus možnost otevřít bočnice. Zvlášť když máš vepředu tu antialergickou­ deku.

                      0 0
                      • Lister  

                        K těm bočnicím – je tam nějaká „mezipoloha“ – dá se třeba odklopit jen polovina nebo je možnost jen „plně zakryto“ či „úplně otevřeno“?

                        Manželka jak slyší o vozíku, tak kope jak vzteklý kůň a plive jak rozzuřená velbloud, ale v tomto případě jsem jí udejmul veškerá rozhodovací práva :-)

                        0 0
                        • Motyll  

                          Bočnice jsou jakási elipsa, horní i spodní hrana je samostatný zip. Takže částečné větrání je samozřejmě možné.

                          Pokusil jsem se to naznačit na tom obrázku. Vhodnější nemám k dispozici. Tady jsou slídové bočnice odepnuté.

                          0 0
                          • Paja  

                            To je z toho vejletu kolem Dunaje? Je to sice vetsinou s kopce, ale i tak, tahnout to musela byt hokna…

                            0 0
                            • Motyll  

                              Bylo :) I přes železniční přejezd jsem řadil kašpara…

                              0 0
                          • Lister  

                            A pak že ten přídavný nosič unese jen lehké věci :-)

                            Takže větráš prostě jen rozepnutím části zipu? Asi nebude problém odepnout třeba přední polovinu a zastrčit ten volný kus mezi zbytek slídy a síťovinu, aby to neplandalo, že?

                            0 0
                            • Motyll  

                              Přesně. Nebo tu slídu odepneš úplně.

                              0 0
                              • maleckovaj  

                                Dobrý den.

                                Náhodou jsem narazila na Vaší diskusi a jelikož mám půjčovnu vozíků Chariot CX1 a CX2 a zabývám se i prodejem, tak v případě zájmu ráda poradím. Opravdu joggingový set je jiný u CX1 a CX2 z důvodu šířky vozíku. Cougar má dost nevýhod oproti CX. 1. nevýhoda v případě protržení boční slídy u Cougaru musíte celý vozík nechat přešít, u CX se dá slída vyměnit, 2.nevýhoda u Cougaru musíte dokoupit BABY SUPPORTER aby se dítě při usnutí nekroutilo a nekřivila se mu záda, 3. nevýhoda boční odvětrávání (pouze male odvětrávání), pokud fouká zadní vítr tak to fouká dětem přímo na záda. CX1 a CX2 má polstrovaná záda a bočnice. Pokud jste někdo z okolí Hradce Králové, rádi Vám vozík předvedeme a můžete zde jednotlivé vozíky porovnat.

                                Hezký den

                                Jana Malečková

                                0 0
          • ZuzicK  

            Pěkné fotky.

            0 0
    • Gad  

      Omlouvám se za OT, ale na poptávky nikdo nikde moc nereaguje. Nemáte někdo na prodej jednomístný vozík? Kromě AZUBa. Mail nebo případně 607787409. Díky

      0 0
    • maleckovaj  

      Na co vozík budete využívat ( kolo, brusle, běh, lyže)? Jak staré máte dítě? Jak důležitá je pro Vás bezpečnost a komfort dítěte? Těch otázek by mohlo být samozřejmě i více. máme osbní zkušenost s vozíky CX1 a CX2.

      Naše firma se proto zabývá pouze půjčováním vozíků Chariot CX1 a CX2 a prodejem nových vozíků. Vozíky lze u nás vyzkoušet a porovnat.

      Od klientů občas odkoupíme 2 až 3 roky starý vozík, v případě, že si u ná kupují vozík CX2 pro dvě děti. Bohužel cena ojetých podle mě nejkomfortnějších a nejbezpečnějších vozíků na trhu CX1 a CX2 je o 3 až 4 tis. nižší než cena nových.

      V případě dotazů volejte na 777201974.

      Jana Malečková

      www.pujcovnavozikuzakolo.cz

      0 0
    • madcat  

      Za chvíli to pro mě bude taky aktuální, takže svůj dotaz přilepím sem. Celý vlákno jsem bohužel neměl tu sílu přečíst, stejně jako další na toto téma, ale snad mě nezabijete. Je tu někdo, kdo by dokázal v krátkosti jednoduše vysvětlit hlavní rozdíly mezi nejčastějšíma vozíkama u nás? Mám na mysli zejména (od nejdražšího) Chariot CX1, Chariot Cougar a Croozer for kid 1? Co je tak úžasnýho na CX1, že stojí 20 litrů, ani ten Cougar není zrovna žádná láce, a je oproti nim Croozer tak relativně špatnej, že stojí „jenom“ dejme tomu 8 tisíc?

      0 0
      • weekend warrior  
        • cx 1: bubnové brzdy potřebné snad jen na inlinech a lepší bočnívětrání, jinak stejné jako cougar. o brzdy je těžší..
        • croozer: A/ viditelně horší zpracovaní a vychytanost než chariot, alerozhodně né tragické, vemu-li že chariot je luxus. B/ s odpružením odfialy je snad asi

        o 10cm širší než těch požadovaných 80cm C/ Je těžší než cougar, prý, o fous – v rámci desítek deka D/ pružení fiala a použití vozíku jako kočárek nic moc, říkal sám fiala

        0 0
        • weekend warrior  

          nutno tedy podotknout, že to větrání u cx je oproti cougaru notně dále, dá se větrat takřka celým bokem, u cougaru jen takovými trojuhelníky na špici boků vozíku, croozer boční větrání nemá snad vůbec(ale ruku do ohně za to nedám)

          0 0
        • Lister  

          jinak stejné jako cougar

          Né tak docela, těch rozdílů je samozřejmě více a ta brzda se hodí častěji – třeba při chůzi z kopce.

          Důležité rozdíly:

          Bubnové brzdy ovládané centrálně pákou na rukojeti

          Prodloužená sluneční clona

          Pneumatiky s reflexními pruhy zvyšují bezpečnost za tmy (většina lidí je ale vymění za Schwalbe BA takže nepodstatné)

          Vysoké Alu ráfky „V“ profilu s černěnými paprsky, vínově eloxovanými nábami

          Boční kouřová folie proti dešti lze sejmout v celé ploše síťovaných oken

          Komfortní, měkce polstrovaná vložka pro děti do 20 měsíců v ceně

          Rukojeť s nástavcem pro in line bruslení (5 variant uchopení)

          Malý batůžek na rukojeti

          Jedno negativum: CX je asi o půl kila těžší.

          0 0
          • weekend warrior  

            tak až tak, njn, já jak ve výkladu zaslechl inline, vypouštěl jsem; jedním uchem tam, druhým ven.

            • jediné co mě trápilo bylo to větrání, ale jak říkám oproti croozerumi to přišlo i tak lepší
            • elox ráfky atd mi přijde fakt už zby
            • brzdu máme na předním kole
            • stejně všude chodím s batohem
            0 0
            • weekend warrior  

              no ale když tak nad tím teď přemýšlím, cx vyjde tedy vlastně jen o 2+litry dráž než cougar za předpokladu, že chceš joging set a brzdu(+1700 oproti cx) + miminkovník 10–20 měsíců (+1300). Ten menší musíš dokupovat i do cxka… To byl teda zase nákup:)))

              0 0
              • Lister  

                A teď si přičti, že brzda na předním kole je úplně napikaču :-)

                0 0
                • weekend warrior  

                  japa to, ještě jsem jí nemontil?

                  0 0
                  • Lister  

                    Vozík je vyvážený tak, aby jeho těžiště bylo pokud možno nad zadní nápravou – aby se zbytečně nezatěžovala tažná tyč. Tím pádem je přední doplňkové kolo jen minimálně zatížené a proto ta brzda nemůže nikdy pořádně fungovat. Jediné slušné řešení je brzda hlavních kol.

                    0 0
                    • weekend warrior  

                      tedy přední kolo ve smyku a brzdej efekt žádnej?

                      0 0
                      • Lister  

                        Asi tak.

                        0 0
                        • weekend warrior  

                          právě si mě nas-ral:))))bééé:(

                          0 0
                          • petrpoko1  

                            klid, funguje to. jen prostě ne tak dobře jak jako ty bubnový brzdy na hlavních kolech. problém je v tom že u Cougara při brždění nesmíš to předni kolo odlehčovat (neb pak je skutečne napikaču), ale spíš se na něj tlačit aby bylo v kontaktu se zemí.

                            0 0
                            • weekend warrior  

                              je mi to jasný, ale to se právě z toho kopce asi dělá dost blbě:)

                              0 0
                              • maleckovaj  

                                Brzda u Cougara vypadá hrozně a má staršně malou účinnost, navíc funguje pouze s běžeckým setem. Pokud dáte kočárkový, tak jste bez brzdy.

                                0 0
                                • weekend warrior  

                                  s kočárkovým setem pojedu tak akorát pro rohlíky, to je ok. spíš bych viděl problém u toho joging setu a nějakýho 5km kopce, ale stejně už nic nenadělám…

                                  0 0
                                  • maleckovaj  

                                    další problém vidím při výměně běžeckýho setu s cyklo setem, horko těžko se kolečko z brzdy dostává

                                    0 0
                                  • petrpoko1  

                                    nechápu ten 5km kopec – pokud to máš na běh tak tě to netrápí (zastavíš to sám). Jaký kopce s tím chceš jezdit na bruslích – Alpy? Moje zkušenost je že tam kde se dá jet (slušně) na bruslích tzn. cyklostezka nebo kvalitní vedlejší silnice vhodná na inline takový kopce zpravidla nejsou. Ostatně jak tam budeš (ty, přítelkyně) brzdit bez vozíku? Pokud máš takovej skill na bruslích…

                                    K tý obtížný výměně běžeckýho setu a cyklo – kravina, povolíš lanko a vytáhneš. Jediný zádrhel (na starším Cougaru co máme doma) je že když tam dáč cykloset tak brzda (je porád na vozíku, nesundavám ji) je uchycena jen na té tažné tyči tzn. z jedný strany. Vyřešeno 20cm dlouhým profilem který dávám na druhou stranu. občas seš v chrudimi. Až budeš mít cestu pře pce. tak dej vědět a můžeš se podívat jak to funguje v reálu.

                                    a IMHO je kočárkový set úplně na nic (pokud to nekoupíš primárně jako kočárek a budeš s tim pravidelně jezdit do krámu, sockou atd). Potřebuješ jogging set, brzdu a cykloset (pro Cougar).

                                    0 0
                                    • weekend warrior  

                                      ahoj, díky moc, nevidím to také nijak tragicky, je to z mé strany jen takové mudrování, stejně je nakoupeno, tak není za mě moc co řešit. Já jen, že toto vlákno má být pro lidi, aby si udělali obrázek o tom co a jak, respektive o rozdílech řešení a ceně…

                                      PS: skill na bruslích 0bodů:)))

                                      0 0
                                      • maleckovaj  

                                        s běžeckým setem v obchodě je obtížná manimulace, ale dá se zvládnout, při vyzkoušení kočárkového setu je to nebe a dudy, s kočárkovým setem se otočíte na místě, běžecký set, tím, že o půl metru přečuhuje, trošku překáží, ale na všem se dají najít pozitiva, Cougar je střední třída, ale proti Croozeru je nesrovnatelně lepší, s Cougarem budete taky spokojen, je to jen o tom, jaké kdo má nároky

                                        0 0
                • Ruprt2  

                  naprostý souhlas. Aby fungovala aspoň trochu tak musíš mít odpružení. Bez odpružení je zbytečná zcela.

                  Ale bez brzdy se úplně v pohodě dá jezdit. Na bruslích to ubrzdím bez problémů brzdou na brusli a v terénu si ho přidělávám k zápěstí.

                  0 0
            • dafe  

              co furt vsichni mate s tim vetranim? mam v croozeru presny teplomer a teplota je cca o 1–2 stupne vyssi nez venku pri jizde na kole, coz je v naproste vetsine pripadu uplne v pohode, ta predni moskytiera (Fiala) + otevreny zadek vetra dostatecne. Navic kdyz vidim jak jsou bocni slidy od prachu, tak jsem i rad ze tam neni sitka.

              0 0
              • maleckovaj  

                každý má právo na svůj názor a tak je můj trošku odlišný, máme vyzkoušeno, že pokud vozík nemůžete dát do stínu a musíte ho mít na slunci, tak bez bočního odvětrávání tam je šílený vedro, ale po otevření bočních slíd se teplota změní jako když je vozík ve stínu čemuž napomáhá sluneční clona

                0 0
                • dafe  

                  ok, ja Chariota nemam hlavne kvuli financim a vy s nim mate zkusenosti, tak to s bocnima slidama bude jak rikate, neni duvod neverit.

                  Trochu upresnim muj predchozi prispevek – v Croozeru je to v pohode pokud se jede (at uz na slunci nebo ve stinu) a nebo se stoji ve stinu. Stani na prudkem slunci v letnich parnech je s bocnima slidama problem, o tom zadna.

                  0 0
                  • maleckovaj  

                    Boční slídy jsou velká výhoda i v chladnějším počasí,kdy nechcete při jízdě na kole, aby na dítě šel přímej chladnej vzduch zepředu, využijete možnost bočního větrání. Pokud ho nemáte, tak se Vám může lehce stát, že Vám dítě nachladne. Záleží na tom, na co vozík používáte, jak často, jak dlouho je dítě ve vozíku atd. V CX1 a CX2 platíte za komfort, ale vyplatí se to. Po 2 letech při prodeji proděláte 3 až 4 tisíce na Croozeru i na CX, ale s vozíkem CX máte daleko větší pohodlí ať při skládání nebo při výměnách komponentů.

                    0 0
      • Lister  

        Tady to máš vysvětlené dost podrobně.

        0 0
      • petrpoko1  

        IMHO pokud budeš jezdit jenom občas tak Croozer stačí (a nebo pořešit půjčovnou), pokud víc tak ber Cougar, na pravidelný používání s bruslema (nebo pokud neřešíš love) CX. S předpokladem že to pak prodáš na Aukru nebo eBay s minimální ztrátou si ale osobně myslim že Chariot (jakýkoliv) je lepší volba než Croozer – lehčí, víc vychytaných drobností, který tě v důsledku budou otravovat.

        0 0
      • Lišák  

        Eva to tady

        pěkně rozepsala.

        0 0
      • Ruprt2  

        chariot je ve všem lepší, kromě odpružení (když má croozer Fialu) a ceně.

        Croozer se špatně převáží autem. Do malého autam se ani nevleze.

        0 0
        • madcat  

          Nevejde? Já nevím, jestli tohle je složenej Croozer bez kol, tak se i do malýho auta musí v klidu vejít, ne?

          0 0
          • Lister  

            Croozer jsem nikdy takhle neviděl, ale předpokládám, že ten nárazník bude mít šíři skoro 80cm a to do malého auta fakt nenacpeš, protože takhle dlouhý kufr má málo které malé auto – většinou se délka kufru pohybuje kolem 70cm.

            0 0
            • maleckovaj  

              Dobrý den.

              Pokud jste někdo z okolí Hradce Králové, můžete si k nám přijet vozíky zdarma vyzkoušet. Naše firma prodává převážně CX1 nebo CX2 i přesto, že zákazníci žádají Cougar. Po porovnání těchto vozíků si ale odvážejí CX. Pokud se dobře načasuje prodej vozíku, tak po 2 letech tratíte na vozíku CX1 nebo CX2 3 až 4 tisíce. Hodně záleží na co vozík používáte. Pokud jen jako kočárek, tak bych to řešila klidně i croozerem. Pokud ale chcete s prckem vyrazit do terénů na kolo nebo brusle, tak oceníte boční odvětrávání u CX. Cougar je na stejném rámu jako CX, ale brzda je příšerná s minimální účiností. Osobně mám u svých dětí vyzkoušené vozíky CX1 a CX2 a neměnila bych. V případě dotazů napište na email.

              Hezký den

              Jana Malečková

              www.pujcovnavozikuzakolo.cz

              maleckovaj@centrum.cz

              777201974

              0 0
          • dafe  

            Opravdu ne, treba do Mazdy 3 z r. 2003 se vejde tak tak, fakt o milimetry. Kdyz jsem tam Croozera cpal poprve, tak mi spadl velky kamen ze srdce a dodatecne jsem si nadaval ze jsem si predem nezjistil rozmery a nezmeril kufr auta.

            Ale kdyz uz se Croozer (2010 a novejsi) vleze, tak me se prevazi autem dobre. Odendas kola, splacnes vozik, kola, taznou tyc, praporek a kocarkove kolo nacpes dovnitr voziku, cely das do ochranneho obalu pokud jej mas a frknes na dno kufru. Diky ramu voziku na nej muzes v pohode naskladat dalsich milion tasek na dovolenou, kola na strechu a jedeme :-)

            0 0
          • Ruprt2  

            Do auta typu VW Polo to nedostaneš nebo pouze nějak zběsile na štorc. Do auta typu Mercedes ML nemusíš sundávat ani kola :-)

            0 0
    • Lister  

      Mám dotaz k Chariotu. Z návodu to vypadá, že se do složeného vozíku nedají uložit kola – opravdu to tak je nebo se třeba do alespoň do dvojmístné verze vlezou?

      0 0
      • maleckovaj  

        Do vozíčku pro jedno dítě se kola nevejdou, ale do CX2 jo. Já je tam osobně nedávám, jelikož se bojím protržení slídy nebo nějaké další části vozíku.

        0 0
      • kolda  

        nejdou. jinak davam vozik do kufru neslozeny – slozeny se prodlouzi a nevleze se do kufru (OII) na delku. rozlozeny ho dam na delku a vnitrek voziku vyplnim vecmi.

        0 0
    • madcat  

      Zeptám se tady, protože to je asi nejobsáhlejší thread o Chariotech: koupil jsem nedávno jetej Chariot CX1 starší model, a přemýšlím, co vše si tam budu muset dokoupit, abych mohl dítko vozit? Vím, že se prodává miminkovník pro děti 0 – 10 měsíců a pak vložka pro děti 10 – 20 měsíců, aby se při jízdě neklimbaly. V mým vozíku, co jsem koupil, jakási vložka nebo co už je, ale podle toho, co vidím na netu, to asi nebude sériová přímo od fy. Chariot, už jenom podle toho, že na ní nikde není napsanej výrobce ani nic jinýho. Naopak mi tam asi chybí takovej ten „límec“ kolem krku a přes prsa, kterej je v tom vozíku i vyobrazenej úplně nahoře, na tom tmavě modrým štítku – viz foto – 1. fotka bez vložky, 2. fotka s vložkou.

      Nebo je onen límec součástí vložky pro děti 10 – 20 měsíců, a její absence mě nemusí trápit, protože jelikož si vložku pro děti stejně budu muset koupit, tak u toho bude? Ze zatím nalezených vyobrazení na netu mi to nějak jednoznačně nevyplývá…

      Dík za rady!

      0 0
      • madcat  

        Odpovědět mi zdá se nikdo moc nechcete, ale já su neodbytnej :). Takže kromě toho, že to vlákno takto posunu nahoru, tak mám ještě další dotaz: do jak moc těžkýho terénu jste se kdo s Chariotem vydal? Předchozí majitel, od kterýho jsem svůj vozík bral, prý celkem v klidu jezdil i s dítětem na cesty s kořenama apod., a dítěti se to líbilo, ale přece jenom bych možná rád věděl od víc lidí jejich zkušenosti.

        0 0
        • Ruprt2  

          Co čekáš, že se dozvíš. Částečně si předchozí majitel honil triko. Částečně to může být pravda.

          Asi je jasné, že z velmi malým dítětem, žádný velký terén nepojedeš a až bude mít třeba dva roky. tak jsi limitovaný svými fyzickými silami (je to vážně občas záhul), šířkou vozíku a světlou výškou vozíku.

          Takže nějaký terén to snese, ale z pohledu BF je to terén pro babičky na galuskáči :-)

          0 0
          • madcat  

            Tak je mi jasný, že s vozíkem neprojedu to, co projedu sám, že. Trocha soudnosti mně ještě zbylo :). Odpružený to sice je, ale plout nad nerovnostma jak Maybach to asi nebude… Mně šlo spíš o obecný zkušenosti kdo kde v jakých podmínkách vozík používá nebo používal – především teda Chariot CX1, kterej mám.

            Víc mě teda ale zajímala ta vložka pro sedění pro malý děti, který už samy sedí, ale jsou ještě malý, tak aby se při jízdě neotřískaly o stěny – v tom mám zatím ještě zmatek jestli mám teda něco dokupovat (originální = drahý), nebo sdělit ženě, že se musí naučit šít atd. :)

            0 0
            • kolda  

              ja mam CX1 ted novy – tam je to sedatko uz seriove, s pasama, neni tam jen ta operka na hlavu – da se dokoupit nakrcnik za 500, ale kdyz jsem ho videl, tak to bych spichnul i ja a to jsem levej jak savle :)

              s tou jizdou v terenu bych byl fakt opatrnej, jak je napsano nize – kdyz uz musim kratky usek, tak vyslovene krokem.

              0 0
            • Ruprt2  

              já haranty vozil v krůzru, tak moc mouder psát nechci. Ale nikdy jsem nelitoval, že jsem přezul na Schwalbe Big Apple 2.35.

              A fakt i je, že mi s vozíkem terén nikdy nechyběl. Prostě jezdíš s vědomím, že kanál, kostky, semtam šutr či kořen na polňačce řešit nemusíš, ale divočiny stejně nejezdíš.

              Prostě jedeš na nějaké dětské hřiště :-)

              Ale tuším jak to myslíš.

              Prostě vozík doma, nachystaný, vyzkoušený a už se vidíš, jak to spolu někde brázdíte :-)

              Rozumím ti.

              0 0
        • kolda  

          k tem vlozkam – miminkovnik potrebujes, dokud dite nesedi.

          CX uz ma seriove vlozku na sezeni, jen tam neni ten limec na hlavu, jak u dokupovane vlozky, ale to jde bud dokoupit, nebo si to zena spichne doma sama :)

          ad teren a vozik – vozik projede leccos, ale ja teda teren nevhyledavam. pripadne mi to vuci diteti ponekud bezohledne a ve finale si to neuzije nikdo – ani jezdec, ani dite a o zene, ktera jede za tebou a sleduje vozik, jak skace pul metru nad zemi ani nemluvim. ja beru jizdy s vozikem jako vylety uplne na pohodu, tzn. cyklostezky, zpevnene cesty v lese, pokud je nutno neco projet v lese, tak pomalu. vozik taham za HT s pevnou vidli, abych taky vedel, ze to drnca :)

          0 0
        • oddie  

          S miminem (od nějakých 7–8 měsíců) jsem v Chariotu jezdil kus cesty po polňačce rozdupané od koní v podstatě rychlostí chůze (asi 1 km, co bylo vždy třeba projet). Po normální nerozbité polňačce tak 12–15km/h. Do vyloženého terénu bych dítě netahal, stejně si to neužiješ.

          0 0
    • Hynas  

      Nechcete mi někdo prodat croozer pro 1 mrně?

      :o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.