• Majkl 11

    Chci si pořídit RB CRX, ale přestože je tady mnoho napsáno, nemůžu se rozhodnout jakou velikost rámu. Měřím 184 cm a jezdím 19,5" Treka, jehož velikost mi vyhovuje. Tak co mi poradíte? Našel by se popř. v okr. HO nebo ZL nějaký ochotný borec,jehož L nebo XLko bych si mohl vyzkoušet? Díkec

    Anketa: L nebo XL?

    L
    8x
    89%
    XL
    1x
    11%
    0 0
    • mates555  

      No já bych chtěl příští rok tem stejnej rám…mám 183cm..a spíš sem uvažoval jestli M nebo L … ale L bych viděl jako optimální … to M už by bylo malý a o XL se nedá mluvit…jinak bych to zkusil na sportlife do brna tam mejvaj L-ko k projetí…

      0 0
    • max78  

      Mam CR1300 ve velikosti L, merim 185cm a jsem vic nez spokojeny. Geometrie by mela byt u 1300 a CRX temer stejna.

      0 0
      • ota  

        s tou geo si právě jistý nejsem(vidle)

        0 0
        • max78  

          vychazel jsem z udaju na webu racebike. predpokladam, ze zasadni udaj pro nej bude horizontalni delka horni trubky. udaj na webu racebike by mel pocitat se 100kovou vidli. myslis, ze ne? myslis, ze ten rozdil bude tak velky? btw. lapierre ve Tvem profilu je hustej.

          0 0
        • Extremist  

          P.S. Neresi zdvih vidle, ale postavu!!! :-/

          0 0
    • Extremist  

      Jednoznacna a 100% odpoved! Je treba si ten ram, v te velikosti vyzkouset a pak mas jistotu, ze ti bude sedet.

      0 0
    • vlk  

      Měřím 183 a kamošovo L je mi OK.Menší určitě ne.

      0 0
      • Extremist  

        Neni to ale jen o celkove vysce. Je to i o delce trupu a koncetin.

        0 0
        • vlk  

          No to je pravda.Však na něčem jistě už jezdí a na webu má RB kompletní geometrii, tak to může porovnat.Ale pro mne se skoro stejnou výškou je to L třeba na horní hranici, jako že -kdybych byl o trošičku větší, tak už mi je malé.Proto si dovolím tvrdit-že pokud vybírá mezi L a M tak raději L.

          0 0
    • Lister  

      I když souhlasím s tím že kolo si má člověk vyzkoušet, tak tady si dovolím tvrdit že ti bude L na 90% sedět, ani si nedokážu představit jakou by si musel mít postavu abys potřeboval M…XL už bude zbytečně vysoký.

      Mě třeba RB nesedí žádný, protože potřebuju hodně oslopovaný delší kolo a u RB je to právě spíš naopak, že k dané výšce jsou spíše kratší.....

      0 0
      • ota  

        sloping mi příjde docela velký,náhodou.co se délky týče, tak to nemůžu sloužit.musím mít kolo pod sebou víc než 10 min kolem hospody, rychlých soudů se snažím vyvarovat.ale chápu, že se to tu děje:)-úhel, délka představce, sedlovka, to změní posed k nepoznání. vždycky spíš po koupi čekám jak to dopadne, veškeré studování mi stejně ideální stav nepřivodí, leda napoví či eliminuje riziko.tj. vyzkoušet,a ne jen nasednout.

        0 0
        • Lister  

          teď nevím jestli to byla polemika :)

          Noa ale konkrétně

          L má na výšku 480mm což je takový standart pro 19 rámy, na délku má 590mm což je toršku miň než by takový rám mohl mít.

          Pro mě ale nevhodná kombinace, protože kolo co mám doma (18 palců) má 460mm na výšku a 595mm na délku, délka pro mě akorát, ale výšku bych snesl ještě menší. Druhé kolo je 16,5 což už je na výšku ideální a na délku má 580mm, ale je to AM pohoda bjak, takže tady to snesu.

          Pokud jde o představec tak tam toho já moc nenadělám, protože představce delší než 100mm jsem pro mě nepřijetelné. Sedlovku bych vůbec neřešil, protože sedlo má být v ideální pozici vůči pedálům a tam toho prostě moc nenaděláš.....

          0 0
          • ota  

            tak teď už ale zapolemizuju:) opět,pokud mám něco ideálně tabulkově,může ale nemusí to vyhovovat.kup­říkladu,já mít sedlo v tabulkové pozici, tak to můžu rovnou zabalit,vážně(mám sedlo výrazně vpředu, a třeba 200 km bez bolesti jde).a to jsem kdysi s těma šuplerama a olovnicema kolem kola skákal taky.ale zase,už dávno tolik nečtu a jsem zrovna exemplární případ ignoranta,co se teorie týče.já chtěl tedy říct,že adept na majitele CRX musí fakt bika otestovat s možností úpravy posedu.tuším enjoy psal,že mu kolo při testu nesedlo ale koupil ho:)

            0 0
            • Lister  

              Pokud jde o sedlo, nebylo myšlena ideální poloha dle tabulek, ale ideální poloha dle preference jezdce :o) tedy to co píšeš ty.

              V každém případě to ale nic nemění na tom že tahle poloha je prostě daná, protože sedlo by sis jinak, než jak ti to vyhovuje pro šlapání nenastavil, takže ladení délky posedu změnou polohy sedla není možné – nebo spíše rozumné řešení – a to jsem tím chtěl říct :o)

              0 0
              • ota  

                tak to jo,souhlas.já to chápal jakože olovnice z čéšky do osy pedálu a nikdy ne jinak,nesmím to čtení tady flákat:)

                0 0
          • max78  

            Ta efektivni delka je podle me duvod, proc premysli o XL. Pokud jezdi Treka v 19,5, tak je zvykly na nejakych 627 mm delky, pokud se nepletu. Taky jsem o Treku premyslel a zavrhl jsem jej prave proto, ze jsem hledal kratsi ram.

            Kazdpadne souhlasim, ze XL bude moc velky a M bude moc maly. Zuzil bych rozhodovani na otazku, jestli mi L vyhovuje nebo ne, a pokud ne, poohlednul bych se jinde.

            0 0
      • TinkTink  

        185cm a XL mi bylo maly :-))

        0 0
        • ota  

          no u Tebe se mi tomu věřit moc nechce:)

          0 0
          • TinkTink  

            Sem nejak nepochopil?

            0 0
            • ota  

              to neva.příjde mi, že tobě nebude žádný rám velký.každé tvé další a další kolo je menší a menší:) .jen mi to tak připadá, Tebe ani tvá kola jsem nikdy živě neviděl,ale působí to na mně z tvých fotek tady.ale zase,já nemám ten odhad:) tak se nezlob

              0 0
    • race bike  

      Já mám M a měřím 174 cm.

      Ale jestli Ti mohu poradit, tak jdi na stránky RB a tam si najdi tabulku s rozměry. Pak poměř svýho Treba a uvidíš, jaké velikosti se přiblížíš :-)

      0 0
    • RB_Rider  

      Ja merim 174cm a mel jsem RB CRX ve velikosti M. Pro Tebe bude optimalni velikost L.

      0 0
    • Majkl 11  

      Díky moc za rady, je rozhodnuto, jdu do vel. L. Teď už na něj jenom našetřit :-!

      0 0
      • biker.rm  

        Hmm, tak přesně tvůj problém jsem řešil na jaro. Měl jsem treka 8500 a chtěl jsem to vyměnit za české kolo. Duratec už dnes jezdí kde kdo, tak jsem si řekl že půjdu do RB, ale bohužel ta geometrie mi nějak neseděla. Měřím 178 a byl jsem rozhodnutý pro M , ale po zjištění délky horní rámové trubky jsem se na to vykašlal. Po dohodě by Ti určitě za příplatek udělali kolo na míru. Plánoval jsem velikost M s délkou L, ale měl jsem strach, že to nebude ono. Nakonec jsem jako srdeční VLASTENEC koupil C scalpel.:-)

        0 0
    • Spook  

      Ahoj, uvazuji nad RB CR1300. Merim 185 coz je dle tabulek na hranici L a XL. Zdvih vidlice mam 80.

      Pokud se rozhodnu pro L nebudu litovat? (zkusim samozrejmne nejdriv moznost je porovnat osobne, jen by me zajimali zkusenosti.....)

      max78 pise ze mu vyhovuje to L

      0 0
      • max78  

        U me je situace porad stejna, tj. zatim se pochybnost o spravne velikosti ramu nedostavila.

        Pokud jsi z Prahy, tak mi posli maila, domluvime se a muzes si na tu moji 1300 sednout. Jen ji ted budu mit par dnu v servisu, protoze se mi v tom sobotnim bahnu podarilo poskrabat nohu te Reby, kterou na tom mam :(

        0 0
      • Čus  

        Vlastním již nějaký ten rok cr1500. Pokud se geometrie příliš nezměnily, tak CR 1300 by měla mít trochu závodnější (méně univerzální) geometrii než 1500. Já sám měřím 193cm, a jelikož jsem chtěl hravější kolo, pořídil jsem velikost L a jsem spokojen. Kolo je sice trošku kratší, ale zato krásně ovladatelné, o což mi šlo v první řadě.

        0 0
    • jakub  

      ahoj měřím 175 cm a mám Lko, myslím si že na mne je uplně ideální Mko by bylo rozhodně maly… dost mne tu zaráží, že ti tu všichni doporučují z vlastní zkušenosti Lko, já mít o cca 3 sm víc, tak bych bral okamzitě XLko, asi bych radši někam zajel kde ti ho pujčej a pojezdi… osobně si myslím ze Lko je na tebe maly… ale to je jen můj názor…

      0 0
      • jakub  

        jinak ai ja tě nechám na svém RB svézt ať víš do čeho jdeš :-)))

        0 0
      • kubad  

        sorry ale podle mě je  CRX c L-ku na 175 velké, ale když ti to vyhovuje  tak proč ne

        0 0
    • šlapatko  

      Nazdar,nebudu první ani poslední kdo se ptá na velikost rámu:-)Ptám se vás dlouháni a vás ostatních taky.Pokukuju po rámu RB CRR s integrovanou sedlovkou.Měřím 194cm a zvažuju jestli mi sedne XL.XXL je už moc vysoký.Určitě bych použil představec 12cm.Efektivní délka CRR v XL je 595mm.

      0 0
      • kubad  

        myslím že příplatek za geometrii na míru není u RB nijak drastický a u lidí kteží sou mezi standardníma velikostma se rozhodně vyplatí o ní přemýšlet – cinkni do RB a domluv se tam s něma.

        0 0
        • šlapatko  

          Čekal jsem podobnou reakci.Bude to lepší řešení než představec 13cm.Volat tam zatím nechci.Jedu na půl roku pryč a kolo zůstává doma.Rám budu řešit až přijedu.Zatím jen sbírám informace.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.