• jecnak

    Rozholi jsme se Medunkou trochu predelat bika. V planu je koupe ramu, kol a kotoucovek. Limit je cca 18k CZK

    Ram: Superior XP 930d, black matt www.superior.cz/…fi/bike.html?…

    Kola AMC + Mavic 717 + DT revolution + alu niple www.netbike.cz/select_det.php?…

    Kotouce: Hayes Ryde kolokolo.cz/ca­talogue/brzdy-diskove/hayes/hayes-stroker-ryde/

    Napada nekoho lepsi lehci konfigurace? Ostatni dily se mi vali ve skrini – zvlast je dulezite aby ram mel 31.6 sedlovku (ve skrini se mi vali Roox sedlovka). Zvlast me zajimaji ty brzdy, jelikoz nemam s kotoucema zadne zkusenosti a tyhle mi prisli projevem velmi prijemne – dobra ucinnost a pritom velmi dobre davkovani.

    Diky vsem za rozumne nazory a prispevky k veci.

    0 0
    • yetti  

      Ja bych si asi rozmyslel ty Hayesy. Strokery jsou sice novinka, kterou ma malokdo odzkousenou, ale ja jsem Hayesy chvily jezdil a od te doby mam k tehle znacce averzi. Sice to byly HFX9, ale od te doby neverim, ze Hayes dokaze udelat kvalitni brzdu.

      0 0
      • jecnak  

        Proc presne? Jel jsem je Strokery kousek na Reignu a Trancovi a prisli mi fajn.

        0 0
        • kubad  

          v testech vyšly taky OK nebál bych se, a ta cena je hodně zajímavá

          0 0
        • yetti  

          Ja netvrdim, ze Strokery nemuzou byt dobry, ale potom jak moc spatny byly HFX9, tak jsem k te znacce ztratil duveru a ja osobne bych si vybral neco jineho. Navic mi prijde zvlastni kombinovat low-end komponenty (v tomhle pripade Strokery) s Hi-endovyma komponentama (kola postavena na AC), ale proti gustu… :-)

          0 0
          • Lister  

            to je naprosto jednoduchý – nemá cenu honit váhu na komponentech, kde je to nesmylsně drahé..........

            0 0
            • jecnak  

              Tak nejak to myslim. Dulezitejsi jsou slusny kola a ram. Brdy jsou urcite funkcni, jen nejsou vyslovene lehky. To ze nemaj oproti verzi Trail to stelovatko na vykonu nijak neubira.

              0 0
          • kubad  

            nevím co je hi-end na AC kolech ty sou pouze lehké zbytek je totálně odfláklý

            0 0
          • Vilém  

            AC je high-end ? :)

            0 0
            • yetti  

              Tak mozna, ze oznaceni High-end je trochu prehnane, ale ja osobne o lehcich a zaroven bezne dostupnych kotoucovych nabach nevim. A kola AMC + Mavic 717 + DT revolution + alu niple mi ve srovnani se Strokerama prijdou jako jina liga. Ale na druhou stranu je pravda, ze kola jsou to na cem opravdu zalezi.

              0 0
      • crowe  

        já bych haesy neodsuzoval.Přeci jenom je to brzdařská firma s tradicí.(dělají brzdy pro HARLEY DAVIDSON)Já mam na zimaku EL CAMINO a nemužu si stěžovat,ale na druhou stranu s HFX nemam zkušenosti.

        0 0
      • dodo  

        HFX 9 s dobrejma destickama a pekne nastaveny brzdily pekne, nevim, co se kde stalo, ze furt je vsichni meli na kolech, a pak najednou vsichni na ne zacli nadavat. Prijde mi to jak trosku blbost. Najezdil jsem na nich taky dost km a krom jednoho zavzdusneni (moje vina) a blbejch zakl. desek jsem s nima nemel ani jednou problem. Ted mam K24 formule, jsou lepsi, vic mi sedi tvar paky, davkovani i ucinost, ale prece jen je ta brzda daleko novejsi. A kdyz jsme u toho, tak na formule se driv taky nadavalo (casto i dost opravnene) a taky je ted vozi dost lidi a chvalej je. Takze nevim odsuzovat brzdy po par km. To by sis asi za chvili z tech firem, co vyrabej brzdy moc nevybral. A hfx si myslim ze byly i jedny z prvnich dostupnejch hydraulik a tim padem i kvuli nim musela konkurence poradne zacit pracovat – jak s cenou, tak s kvalitou. Takze nevim prijde mi to trosku nesmyslny. Jednou a uz nikdy vic

        0 0
        • scret  

          no HFX 9ky jsou uz dost stary,bohuzel Hayes je nabizel dost dlouho,zatimco ostatni vyrobci uz byli jinde! proto driv kazdej vozil Hayesy a byli lidi s nima spokojeny…no protoze proste to byl v tu dobu standard,pak prisly daleko lepsi brzdy a Hayes zaspal…proto na ne zacali lidi dost nadavat…tot muj nazor… ja osobne mam k nim taky averzi…

          0 0
    • Lister  

      Pokud nevadí dlouhý posed na tom Supu a máš ho kde sehnat, tak nemám připomínek – mě se to líbí, Hayesy bych klidně zkusil, přece jen tahle brzda už z HFX9 nemá nic společného a prý se hodně polepšily.

      Takže za mě hej :-)

      0 0
      • Lister  

        počkat, počkat, počkat......

        jsem se díval na geometrii a mají napsáno u velikosti 16,5 délku horní trubkě přes 600mm – to asi nemyslí vážně ne ?????

        0 0
        • jecnak  

          Efektivni delka horni ramove trubky. To je neco malicko jineho, ale uznavam, ze ten ram je dost dlouhy. Kazdopadne se snazime prodlouzit proti puvodni Meride Miami prodlouzit posed. Ale rozhodne zmerim jak jsme na tom ted, ale jelikoz je tam sedlovka hokejka a sedlo posunute uplne dozadu…

          0 0
          • Lister  

            samozřejmě jsem myslel efektivní délku – uvídí 603mm pro nejmenší velikost – to je ukrutná délka, to běžně nemají ani velikosti L/20.

            No zkus to poměřit, můj tip je že ta merida bude mít ± kolem 575mm.

            0 0
            • MlokCZ  

              Ta 16,5ka u Supu je snad nejdelší rám na trhu vůbec (v té velikosti). Tohle nikdo jiný nedělá. Ale ty větší velikosti už vůbec tak dlouhé nejsou a v největší velikosti jsou na trhu delší rámy.

              0 0
    • jonti  

      Mne ten ram ako dobry pre Medunky nepride, je si myslim prilis dlhy, nechces radsej nieco s „damskou geometriou“? Ako vozi TH :) Brzdy su podla mna velmi dobra volba, ale zvazoval by som este XT(viac muziky za viac penazi) alebo Avid Juicy 3. Tym ze mas doma 31.6 sedlovku by som sa urcite neobmedzoval, radsej ju hod na cyklobazar a kup kludne iny ram a sedlovku. K tomu ramu, nemaju este niekde, napr. na bikestore, nejaky vypredajovy giant alebo lepsi author? To by mohlo byt aj lepsie nez ten sup a mat normalnu geometriu.

      0 0
      • jonti  

        Na maily na bajk.cz mas este jeden navrh.

        0 0
      • jecnak  

        Zatim jsme nic lepsiho nenasli. Kazdopadne damska geometrie je o necele dva cm kratsi, coz neni moc. Ale asi nekde vyzkousime tu 930 v 16.5"

        0 0
        • MlokCZ  

          Ta pánská 16,5ka je fakt extrém. U větších velikostí Sup až tak dlouhý není. Třeba já bych takhle dlouhý rám mít nemoh a to měřím 182cm (ale ty moje krátké ruce) a přitom by mě býl nízký.

          0 0
    • Jane  

      mi pripada docela blbost kupovat tak dlouhej ram, obzvlaste pokud ted vozi meridu vel. 16 a jestli ma kolem 165cm, tak to bude dlouhy jak krava… opt. HTE pro takovou vysku pri predpokladane delce predstavce 10 az 11 cm vidim tak na urovni 55cm (dela treba Trek, Spesl, Orbea), k tomu offset sedlovka a mohlo by vyjit na pohled pekne nastaveni posedu:) navic pokud ted vozi sedlo max. vzadu, tak by se spis hodil ram s mensim sklonem sedl. trubky nez ma ted Merida (coz je pod 73.5 st) a s kratsi HTE, pokud tedy potrebuje sedet vic vzadu (ma kratky nohy?)

      0 0
      • Polka  

        Tak zrovna od tebe me tento komentar k posedu a geometrii opravdu pobavil :-))

        Jecnak psal, ze chtej ten posed lehce natahnout, coz pri delsim ramu a posunuti sedla zezadu dopredu neni nerealny.

        0 0
        • Jane  

          pobavit muze jak chce, vsak letos budu kupovat novej ram, takze to pisu vzhledem k teto zkusenosti, protoze aspon vidim, co mi na ty Meride nevyhovuje – je to HTE 570mm, hlavovka 125mm (fakt supr u tak malyho ramu) a k sedlovemu uhlu 73.5 by to v mem pripade chtelo sedlovku s offsetem tak 35mm, navic jak clovek sedi o trochu vic vzadu, tak je to potom dlouhy… jako me to muze bejt jedno, at si kazdej vybira ramy podle ceho chce… ja uz mam vybrano:)

          0 0
      • jecnak  

        Stavajici Merida ma pry 570, sedlo je uplne vzadu na hokejce vysunute nad max. Predstavec bude max 90, protoze nema smysl si nicit ovladatelnost dlouhatanskym predstavcem. Sedet vic vzadu potrebujem protoze na tom je poskladana skoro jak ty.

        0 0
    • Pebe  

      jestli má hokejku a sedlo vzadu, tak se dá 5 centimetrů v pohodě dohnat, kór když máš doma rovnou Roox. A ještě je možnost skrátit představcem, nebál bych se toho…

      0 0
      • Lister  

        o ale dotahovat posed polohou sedlo je asi to poslední co bych odporučoval.

        Prostě sedlo musí sedět vzhledem k pedálům a teprve podle toho ledit délku kola. Pokud má teď sedlo na hokejce úplně vzadu a nasadili by rovnou a sedlo posunuli dopředu tak se velmi pravděpodobně bude zadělávat na problémy s koleny........

        0 0
        • ota  

          máš v tomhle samozřejmě pravdu, i když zrovna já jsem výjimka potvrzující pravidlo-má m kolena hodně vpředu, když spustím olovnici k ose pedálů. Ještě by mě u medunčiných kol zajímala barevná kombinace

          0 0
          • MlokCZ  

            Každému ta poloha může vyhovovat jinak, to je jasné. Ale ať ti to vyhovuje jakkoliv, pořád je to pevně daná poloha a nejde s ní nic dohánět ohledně délky.

            0 0
            • ota  

              jj, souhlasím,nevhodná velikost se tím posunováním sedla nahradit nedá.s délkou představce se už dál laborovat snadněji

              0 0
        • MlokCZ  

          Přesně tak, taky to tu píšu pořád a nevim, proč se tu stejně pořád zmiňuje úprava délky posezu předozaním posunem sedla. To je prostě nesmysl.

          0 0
          • jecnak  

            Vidis a ja tohle nikdy neresil. Naopak resim spis abych pohodlne sedel a dobre s mi slapalo, jestli mam koleno pred nebo za osou je mi fuk. Nejaky pravidla muzou bejt mozna pro stroje, ale ne pro lidi, kazdymu vyhovuje neco jinyho, casto i vyslovene spatneho.

            0 0
            • MlokCZ  

              Vždyť píšu, že každému sedí něco jiného, tedy nejde o to mít to nastavené dle nějaké poučky, ale mít to jak to vyhovuje (ale pokaždé stejně a ne na jednom kole tak a na druhém o x cm jinak). Ale zkus si z té polohy, kterou jezdíš posunout sedlo třeba o 3cm dopředu nebo dozadu a schválně jak se ti to bude líbit.

              0 0
              • MlokCZ  

                Přijde mi to skoro stejné jako kdyby v případě, že mi chybí třeba 1,5cm délka sedlovky, tak bych si dal o 1,5cm delší kliky a tím to vyřešil (ten příklad nesedí v tom, že bych stejně musel měnit kliky, ale o to tu nejde). Také by to nikdo nedělal.

                0 0
                • jecnak  

                  Proto pisu, ze nejdrvi vyzkousime sestavenou seriovku a pak pripadne koupime ten ram.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Proti vyzkoušíme, uvidíme také nikdo nic nenamítá a určitě je to nejlepší řešení.

                    0 0
              • jecnak  

                Posledni dobu jezdim se sedlem posunutym oproti minulemu nastaveni vic vepredu (2cm) a v pohode. Teoreticky uz asi vsichni triatlonisti z jsou bez kolen atd. Proste povidacky o tom, ze si tim zdrasi kolena jsou nesmysl. Dulezity jestli se ti na kole dobre sedi a nic te neboli, na nejaky poucky uz zvysoka kaslu.

                0 0
                • Lister  

                  o poučky nejde, ale právě o ten pocit, ale spíš si toho člověk všimne až když je problém a pak začna laborování – já mám vyzloušeno že poloha moc vepředu mi nedělá dobře a proto se snažím si tak sedlo nenastavovat, nelpím na mm, ale 4cm před pedálem sedět nechci :-)

                  Jen jsem chtěl upozornit, že když teď sedí na hokejce se sedlem úplně vzadu, tak by se jí s přímou sedlovkou a sedlem třeba uprostěd zámku nemuselo jezdit úplně fajn – třeba si zvykne (tělo je tvárné) ale třeba jí to taky vytvoří problém.

                  PS: triatlon je extrém, je to vlastně časovka a tam je to tak nastavená kvůli maximální síle a efektivitě, je to krátkodobá zátěž a tu tělo zvládne, ale je pravda že nevím, jak na to trénují, jestli na stejném kole najíždí objemy tak to fakt nechápu :-)

                  0 0
                  • jecnak  

                    Jasne, proto rikam, ze nejdriv kolo vyzkousime. S sebou si vezmu i metr a nastavim stejnou delku riditka spicka sedla (ktera je ted ovsem moc mala). Obecne muzu rict, ze je Medunka na tom horaku dos poskladana, chce to neco delsiho, 2 cm je myslim tak akorat, navic tam prijde ta rovna sedlovka a sedlo v lizinach vysunout dozadu kvuli pohodli. Uvidime, pokud se ji to nebude zdat ok, budeme hledat jinou alternativu – trebas NoSaint. Bohuzel ale moc slusnych ramu v male velikosti a vaze <1400g pokud za ne clovek nechce dat balik moc neni.

                    Triatlon je ale casto „casovka“ na 180km :-)

                    0 0
                    • Pebe  

                      možná bych si rovnou s sebou vzal tu sedlovku a sedlo, ať to můžete rovnou vyzkoušet i s nima…

                      0 0
                    • Lister  

                      Jsem fakt zvědavý, jak to dopadne.....můj osobní tip – pokud nemá 175cm a není to ryzí závodnice (no to možná bude, pokud se bere příklad z tebe blackyho apod… :-) ) tak si myslím že se na to neposkládá.

                      Ale třeba mě výsledek nakonec překvapí.

                      PS: jinak ta merida má v 16 570mm, takže jsem se původně sekl o 5 mm – to jde…

                      0 0
                      • jecnak  

                        Problem u takhle malych ramu je, ze i kdyz se snazis dat riditka co nejniz, tak jak maji dlouhou hlavovku, tak stejne mas riditka stejne vysoko jak sedlo a nebo jen o malicko niz. taky jsem na to zvedav. Trebas silnicka dopadla nakonec suprove a taky to bylo nejisty.

                        0 0
                        • Lister  

                          Co s těma rodlama pořád chcete dělat – asi tahat po zemi :-D

                          Ani jedno z mojich kol nemá rodla níž než sedlo – dokonce ani silnčka, ale je pravda, že já nemám absolutně žádné sportovní ambice a mám radší komfortní posed a ve výjezdu raději zapracuju těžištěm a to co už tíhmle způsobem nezvládl, bych stejně nedal ani s rodlama o 10 cm níž, tak proč se trápit :-)

                          PS: o té silničky nevidím problém, ten rám vypadá že nebude nejdelší, předstvec bude taky maximálně 90ka a velikostně to už od pohledu sedí hezky.......

                          0 0
                          • jecnak  

                            Ne, ale rodla vyjes nez sedlo nebo cca stejne, na tom se moc chrtit neda. Co se tyce silnicky, tam je vic moznosti jak dosahnout sportovniho posedu.
                            Co se tyce Schwine, tak ta klame telem ona zas tak kratka neni, jen ma ukrutnej sloping. kdyz se mrknes do jejich kol, tak tam ma jeste Retu Feeling, na te se ji jezdi taky dobre ac je pro ni teoreticky dlouha a velka. Vyzkousene ma taky jezdeni 19" Giantu a pry je to lepsi nez jeji 16ka Merida. Takze babo rad. rekli jsme si, ze to asi risknem a 930 vezmem a zkusime, kdyz nebude vyhovovat poslem do sveta.

                            0 0
                            • Lister  

                              kolik vlastně měří????

                              0 0
                              • jecnak  

                                Ja nevim, jestli se to smi rikat :-). Trebas to napise.

                                0 0
                                • Lister  

                                  zas číslo podprsenky nepotřebujem :-)

                                  A ta výška jen tak rámcově ± 5mm :-)

                                  Nebo to trošku schovej – jako třeba kámen_uraz +25cm až 30cm :-)

                                  0 0
                                  • jecnak  

                                    Tak prej 165.

                                    0 0
                                    • Lister  

                                      tak v tom případě nechápu :-)

                                      To má ta moje taky a vozí 15 z HT 555mm :-) (ale přiznávám že posed je z určitých důvodů laděn velmi pohodlěně)

                                      Teď se nechci medunky dotknout – vzhledem k tomu že potřebuje tak dlouhý rám tak asi nebude žádná dlouhonohá laňka, ale bude mít trup spíše delšní než je u holek zvykem, protože jinak si to doopravdy nedovedu vysvětlit, že touží po tak dlouhém kole. No ale třeba se vám poveden nakonec poskládat kolo ale genesis geometrie, protože při použítí představce cca 75–80mm a přímým zámkem sedlovky ba to teoreticky vyjít mohlo.

                                      Jen poznámka k používání těch přímých zámků – moc mi nejde do hlavy, jak je možné s touto sedlovkou nastavit posed tak, aby člověk neseděl moc vepředu – já mám na přímé sedlovce na všech kolech koleno tak 5–6cm před pedálem a to už je jak na ten triatlon :-)

                                      Asi to souvisí s délkou noh, které mám krátké, při větším vysunutí se to nejspíše, tak moc neprojeví, páč se pak mění i pákově poměry v kloubech, ale to jen tipuju.

                                      0 0
                                      • Lister  

                                        PS: proč ji vlastně neposadíš na tvoje kolo, ten progres nemůže být o moc kratší ????

                                        0 0
                                        • jecnak  

                                          Jeste to tak, staci, ze mi na nej porad leze. Hezky at si koupi dalsiho trpaslika.

                                          0 0
                                          • Lister  

                                            na zkoušku, sniž ji sedlo jak potřebuje a uvidíš jak bude natažená… Ale třeba má 625mm, o geometrii tohodle kousku nemám páru????

                                            0 0
                                      • jecnak  

                                        www.bike-forum.cz/…25174140.jpg

                                        Kdyz das sedlo hodne dozadu, tak je to jak s hokejkou, jen to mnohem vic pruzi.

                                        0 0
                                        • Lister  

                                          to já nemůžu udělat, podemnou by to proružilo 1× – definitivně :-D

                                          Navíc posun v ližinách je tak maximálně 2cm na každou stranu – alespoň u sedel co mám doma, to budu pořád moc vepředu.....ale to je fuk, to bylo jenom takové zamyšlení, nemusíme to moc rozebírat .-)

                                          0 0
                                      • MlokCZ  

                                        S těmi koleny nezáleží pouze na délce nohou, ale hlavně na poměru délky části lýtkové části nohy vůči stehení části.

                                        Jeden konkrétní příklad, manželka má nohy cca o 1cm delší než já, tedy žádný velký rozdíl. Na stejném kole při stejné pozici kolena vůči pedálům má v tu chvíli sedlo o celé 3cm více vzadu než já.

                                        A jeden kamarád je ještě větší extrém, nohy opět cca stejně dlouhé jako já a když dá hokejku + sedlo dozadu na max, tak stejně má v tu chvíli koleno před osou pedálu. Já v té jeho poloze ho mám hodně za osou pedálu.

                                        0 0
                          • jecnak  

                            Kazdopadne musim rict, ze shanet „zavodniho“ prcka je fakt odysea.

                            0 0
                            • Lister  

                              no myslím, že když budeš vědět jaké rozměry jsou třeba, tak to až takový problém není, ono vybrat se dá, ale je pravda že váhový limit jste nenastavili zrovně friendly způsobem :-D

                              0 0
                  • RADO77  

                    Krátký triatlon se dnes jezdí na normálních kolech, protože se může hákovat, takže jsou zakázané dlouhé nástavce.

                    Takže posed máš upravený jen u středního a dlouhého, který se jede jako časovka (na 90 – 180 km). Nemůžeš to ale nastavit tak jako na klasické časovce, protože se pak na rozdíl od časovkářů ještě trochu proběhneš :-)).

                    Většina hobíků to jezdí na normálním kole a sem tam někdo si posune sedlo dopředu. Když máš speciál, tak máš i další kolo na objemy.

                    Já se letos pokouším o kompromis. Mám objednanou sedlovku od profile design – hokejku, ale k otočení dopředu. Tohle nastavení budu aplikovat jen tehdy, když budu mít prohozená řídítka za časovkářská. Uvidím, jak to bude fungovat, když tak vyfotím a a dám sem.

                    0 0
                • yetti  

                  Ja mam kolena hodne nemocny a nejmene me boli, kdyz mam sedlo posunute dopredu – takze to tak mam na vsech kolech a je mi uplne jedno, ze teoreticky by to melo byt jinak. Proste kazdemu opravdu sedi neco jineho a kazdy je hlavne zvikly na neco jineho a ja osobne bych se snazil posed na novem kole resit tak aby byl co nejpodobnejsi tomu na ktery je biker zvykly.

                  0 0
      • jecnak  

        Vyzkousime, uvidime.

        0 0
    • Darkson  

      a co tyhle kola: www.kupkolo.cz/…ss_3876.html

      0 0
    • orca.1  

      Rám: ve vel. 16,5" 603mm efektivní – to je úlet! když už delší rám tak třeba tenhle : www.rideko.cz/?… Jinak jak už bylo řečeno: zkoušet a zkoušet /jestli je možnost) Já mám 182cm a rám efektiv 570mm a rozhodně nemám krátký ruce.

      Kola: Za ty prachy těžko hledat něco lehčího, osobně bych dal přednost buď ráfku DT, nebo vzít rovnou celý kola od AC, byť dražší (necelých 10t, Kupkolo).

      Brzdy: Nevypadají zle asi budou i fungovat, ale po vlastní zkušenosti bych zase raději přidal korunu a vzal Formula ORO K18 (mají na netbike).

      Součet mi vyšel na 21t, ale myslím, že ten rozdíl 3t bude rychle zapomenut:))

      0 0
      • Darkson  

        ten rám je hezkej a má rozumnější parametry

        0 0
      • Medunka  

        Mam 165 cm, aktualne mam Meridu, holcici ram, 16tku s efektivni delkou horni trubky 570mm. Sedlo mam o takovych 15 mm posunute do zadu nez bych mela mit a stale se na tom kole necitim (teda v technickych pasazich supr, ale kopce a rychle pasaze – je to katastrofa – diky posedu nedokazi slapat silove). Na panskou 16,5 s efektivkou 605 se krasne vlezu a nebudu mit sedlo v zadu a nebudu si pripadat zkroucene ;-)

        Team woman ma efektivku 585 – kdyz si to spocitas, tak tim akorat vyrovnam spatny posed.

        Neposuzovala bych tedy velikost ramu tak drasticky, Jecnak neuvedl, ze Merida je na me az moc kratka a ze potrebuji neco delsiho.

        Takze XP930 16,5 nepovazuji za ulet, ale za prijatelnou moznost

        0 0
        • Venda  

          Já tedy když chci šlapat silově, tak si sedám na konec sedla (dozadu) ne na špičku, tak šlapu švihově. Ten rám neznám, ale 605 je už dost úlet. Scott co mám v profilu je devatenáctka a efekní délku má 575 mm. Měřím 175 cm a s dvánacticen­timetrovým představcem mi to vyhovuje. Author má 600 a v terénu je téměř neovladatelný, jsem na něm natáhlej a nic příjemného to není. Představec taky 12 cm.

          0 0
          • Lister  

            zase z druhé strany 12 cm představec je taky úlet, to se snad používá tak maximálně na silnici ne :-)

            0 0
            • McBlacky  

              na XC? 11–13 nejběžnější délky

              0 0
            • Zerocool  

              12cm naprosto v pohodě

              0 0
            • Gorgov  

              to je fakt, na biku co ted mam bych 120 mit nemohl, 130 je minimum:)

              0 0
    • cardamm  

      pro ten ram si zitra jedu… XP930 cerna DISC 08, mat. Snad to bude podle predstav :)

      0 0
    • petebike  

      nevim proc ale vzal bych XT brzdy model 08, jsou fakt moc pekny a navic brzdi…ale je pravda ze ty strokery sem mel jen v ruce a lehce sem se projel na nejakym Giantovy, ale stejne bych asi vzal ty shimana..pravda jsou o neco drazsi, ale ne zas tak moc…

      0 0
    • McBlacky  

      rám – klidně bych do něj šel, když to bude moc špatný tak i s 8cm představcem se dá jezdit. Musí si ovšem uvědomit, že s tak dlouhým rámem bude muset přidat na technice a to jak ve výjezdu obtížnějším terénem tak na singlech. V rychlých pasážích naopak získá jistotu, ikdyž krátký představec to malinko bude redukovat.

      kola – pokud se v tom nechceš hrabat tak vyměn AC za DT370 nebo levněji za novatec. Váhově si pohorší, ale tam kde to moc nevadí. Můj názor na AC do terénu znáš a na závodáku se nebude bahnu/kalužím vyhýbat. ráfky souhlas.

      Kotouče – klidně, dneska si myslím, že to je skoro fuk. Zkoušel jsem lecos a z brzd od roku 05 mi nepřišla žádná jako výrazně špatná. Mám na mysli kotouče a dvoupístky.

      0 0
    • Veeteck  

      Proc nevezmete rovnou cely kola AC? Rafek AC je sice bez kalisku a celkem maslo, ale ta vaha je super a proc lehkou zenu by to mohlo stacit.

      0 0
      • Veeteck  

        Tim teda nemyslim, ze Medunka je nejaka lehka zena. Snad si rozumime :)

        0 0
      • Veeteck  

        To druhy proc = pro.

        0 0
      • McBlacky  

        no občas na tom jezdí i v Kokoříně apod a tam by asi brzo řekly pápá…

        0 0
    • jecnak  

      Tak nechame diskuse, ram je objednany. Kola jeste promyslime, ael prinejhorsi za 300 vymenim loziska az odejdou, je to prace na par minut. Kotouce budou asi ty Hayesy.

      LOCK

      0 0
      • jecnak  

        Kazdopadne diky vsem za nazory a namety.

        0 0
    • jecnak  

      Vyzkouseno, ram je presne co Medunka chtela. Ocividne ji i sedi. Kolo je postaveno prozatimne na cridech s pujcenyma brzdama. Projeto a spokojenost.

      0 0
      • petebike  

        hod sem foto…

        0 0
        • jecnak  

          TO viz je jo, do garaze me uz dneska nikdo nedostane.

          0 0
          • petebike  

            zima co ? a nebo tam zase snezi ? kurnik sopa

            0 0
            • jecnak  

              Unavenej, dneska jsem v ty vanici dal 9 petek. Pak motnoval vlastne dve kola – jedno novy na Supu a jedno stary ze zbytku na te Meride.

              0 0
              • petebike  

                dneska sem chytnul jen dve vanice :-) oproti vcerejsku mnohem lepsi..ale chapu taky sem totalne mrtvej :-( nejhorsi je ze to ma takhle vydrzet 10–12 dnu :-(

                0 0
                • Zerocool  

                  to mi povídej, včera nejhorší jízda od 1.1.2008

                  0 0
                • Zerocool  

                  to mi povídej, včera nejhorší jízda od 1.1.2008

                  0 0
                • Zerocool  

                  to mi povídej, včera nejhorší jízda od 1.1.2008

                  0 0
      • ydaho  

        to jsem rád :-)

        0 0
        • Medunka  

          Nadhera, fakt. A jak na me lidi koukali v MHD ;-)

          Jen tam jsou nevychytany drzacky na bidonky, ale Merida v tom nebyla o moc lepsi ;-( Uchyty na dva tam jsou, ale ten druhy je tam jen pro okrasu ;-(

          0 0
          • Darkson  

            pošli foto! oproti Meridě jen na rámu skoro kilo dolu, ne? :-)

            0 0
            • Medunka  

              Foto musi poridit Jecnak, po 3 hodinach v garazi se nam tam vcera nechtelo vracet a ja to kolo tyden neuvidim ;-)

              0 0
            • Medunka  

              Merida s timto lakem mela 1777g

              0 0
            • jecnak  

              Tak prosim tady je. Sedlo, kola a brzdy budou jine.

              0 0
          • ydaho  

            řikal jsem si, hlavně at s ním na tý naší ledový ulici neupadne a neškrábne ho :-) docela jsem nahlodal i sám sebe a protože by se našel kousek i na V :-)

            0 0
            • Medunka  

              Spis v tom krematoriu na tech podpadcich to bylo docela vesely ;-) Veckam pomalu zvoni umiracek, to uz chce taky upgrade do kotoucovek

              0 0
              • ydaho  

                to souhlasim, ale vzhledem ke Crmax SL s keramikou na V to jinak nepůjde :-)

                0 0
            • šlapatko  

              Po dvou týdnech marného hledání Supu 930 Vbrake,jsem to vzdal.Obvolal jsem celou severní moravu.Po dvou dnech se mi ozval chlapík (nebudu jmenovat s kama) že rám má na skladě.Dojedu na prodejnu,zaplatím zálohu a šťastný čekám na nový rám.Po dvou dnech telefonát a chlapík na mě.Rám má skryté vady poslali ho na reklamaci.Přijeďte si pro zálohu.(podle mého názoru rám prodali známému,nebo tak něco.)U jiných dovozců jsem se dozvěděl že je vše vyprodáno a dubnová várka je již zadaná!Z nervama jsem objednal jiný rám a na Supa s ..u.Vybral jsem Rock Machine Torrent.Nejlehčí nebude,ale geometrie se mi líbí.O Supu budu nadále přemýšlet,ale chce to udělat obědnávku dopředu.Jelikoš mi prasknul rám,sháním nový na rychlo.

              0 0
              • šlapatko  

                Špatně řadím.Pro:Ydaho

                0 0
                • ydaho  

                  máš ve všem pravdu, aktuálně je skladem jen pár kusů, další přijdou v dubnu, ale ty jsou již z 99 % rozprodané :-) obecně s navárkama se udělalo jen pár rámů, ale protože byly a jsou stále žádané, tak se dodělalo, alespon takový mám já informace přímo od zdroje. Sehnat lze, ale ne přes krámy..

                  0 0
                  • šlapatko  

                    Nejhorší je na tom že mě tlačí čas.Na tom prasklém rámu se dá ještě jet,ale zadní stavba je jak žvýkačka.Prasklina se rozšiřuje,už mám strach přeskočit retardér na cestě a jiné malé nerovnosti.Kaž­dopádně jestli máš zájem o Supa,sháněj ho dopředu a nečekej jako já.

                    0 0
                    • ydaho  

                      mam taky na scottu malej šlic přes horní rubku, vypadá to jenom na lak + malinkej škrábanec, uvidim… když budu mít zájem, mám ho za 2 hodiny připravenej, ale dík :-)

                      0 0
    • jecnak  

      Pro zajimavost SUP XP930 v 16,5" ma 1476g s patkou.

      0 0
      • raceman  

        neni o moc lehci jak moje 19", ta ma 1549g s patkou

        0 0
        • MlokCZ  

          To je také celkem logické, když jsou skoro stejně dlouhé (jen 1cm rozdíl), tedy liší se v podstatě jen ve výšce. Není tedy moc materiálu navíc u toho většího.

          0 0
          • Zerocool  

            1 cm rozdíl je celkem málo, nějak divně odstupňované

            0 0
      • jecnak  

        Pekne, ale do 18 se nevejdeme ac jsme ram sehanali hodne levne.

        0 0
        • VanVren  

          Rám 5400 + brzdy 4300 + náby 3000 + ráfky 2200 + výplety 1000 = 15900 Kč Já bych to tak černě neviděl. Za 16 tis. to máš doma.

          0 0
    • VanVren  

      Jo, a alu niple stojej za prd.

      0 0
      • McBlacky  

        když někdo neumí vyplétat, nebo přetáhne aby srovnal nastřelený ráfek tak pak ano. Jinak vozím na třech párech a no problem, že bych to nějak šetřil si nemyslim

        0 0
        • Daf  

          Jsou v pohode, ale obcas srostou s dratem a pak se kola nedaji centrovat. Jestli ale menis rafky kazdy rok, tak neni ci resit ;)

          0 0
          • Pebe  

            mi v servise řekli, se i z 1.8 drátu daj utrhnout, z těch slabších už to prý nejde

            0 0
            • Daf  

              Ja jsem centrovakem vzdycky utrh tu horni cast niple u dratu 1.8mm :( Ty co nesly jsem musel vystipat a ostatni jsem centrovakem aspon nepekne omackal. Dnes bych do nich sel jen na silnicku, tam to tolik nehrozi ;)

              0 0
    • jecnak  

      Tak tady mate vysledek. Diky vsem za nazory a pripominky.

       

      Kola nakonec AMC, protoze jsme je meli nove za cenu, ktere neslo odolat. Celkem upgrade stal necelych 17k.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce