• blaza84

    Zdravím, máte někdo přehled, jak to vypadá v Údolí Bílého potoka, konkrétně úsek hned od Velké Bíteše? Když jsem tam před pár lety jel, tak to bylo tak zarostlé, že nebylo poznat, kudy vede cesta a musel jsem chvílemi vzít kolo na rameno a jít potokem! :) Od Svatoslavi už je to dobré, tam už jezdí hodně lidí.

    0 0
    • RomanH  

      Jel jsem to v loni v lete a bez problemu. Klasika, cca 20 brodu, ale to urcite vis. Na Smelcu jsem pak susil na udirne ponozky a tretry.

      0 0
    • madcat  

      Já jel zrovna včera právě od té Svatoslavi – přijel jsem tam po žluté od Radoškova, a i v té jakože sjízdnější polovině jsem měl občas trochu problémy s orientací, hlavně teda hned po přijetí k potoku jsem nějak nevěděl, jestli zůstat na své (pravé) straně, nebo přelézt po lávce na tu druhou… nakonec jsem teda přešel na levou stranu, ale zase jsem se tím asi připravil o jeden brod, kterej je hned kousek dál, a právě z pravé strany na levou. I když teda nevím, jestli kdybych zůstal na pravé straně, tak jestli ta cesta, co jsem tam viděl, že vede podél potoka, by mě opravdu dovedla k tomu brodu, nebo vedla někam do pryč…

      No asi měla na můj orientační smysl taky vliv moje vypleštěnost po příjezdu dolů do údolí k potoku, páč jsem už hodně dlouho takovej terén nejel :)

      0 0
    • jf  

      Jeli jsme předevčírem Šmelcovna → Křoví. Cesta se dá, ale chvílemi je tam bahno (rozježděné) a na jednom místě ve svahu jaksi kousek cesty chybí, ale dá se to přetáhnout. Kvůli brodům to chce průtočné boty :-) ale zase se z kol opláchne to bahno.

      0 0
    • wong  

      O víkendu jsem také jel od Radoškova na Šmelcovnu.

      Asi dva brody jdou hodně rozježděný od lesáků, jinak pohoda.

      Stejně jako madcat u Pavlovcova mlýna jsme nemohli najít modrou značku a na louce jsou bažiny. A pak u potoka Podhorka značka odbočuje vlevo na asfaltku (a pak zřejmě vpravo – to jsme nenašli a zajeli si až skoro do Braníškova) – doporučuju jet po pěšince vpravo, je tam sice nejhlubší brod, ale dá se a pak kolem Javůreckého Mlýna. Někde u Maršovského Mlýna se to opět spojuje s MTZ

      0 0
      • madcat  

        U toho potoka Podhorka když se dáš po té asfaltce, kam tě vede modrá TZ, tak pak se značení bohužel ztrácí, ale já to vzal po první cestě zase vpravo – taková ze začátku dost do kopce, pak po rovině a mírně z kopce, značení tam ale není a podle záznamu z GPS jsem pak identifikoval, že jsem měl s odbočením z té asfaltky ještě chvíli počkat, modrá by byla až ta další odbočka vpravo, trochu výš ve svahu (asi teda). Ale jel jsem se tam kousek podívat, abych si byl jistej, a žádnou další odbočku doprava jsem neviděl, tak nevím… to značení je tam občas poněkud mizerný, a já – neznaje to tam a byv tam poprvé v životě – jsem radši neriskoval a jel, abych moc nezatměl.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.