Smědava - Nové Město pod Smrkem

23 nepřečtených
  • aeio

    Víte někdo, jestli cesty mezi Smědavou a Novým Městem pod Smrkem jsou osázeny ošklivými kruhovými značkami s kolem uprostřed? Byl jsem tam kdysi na běžkách a to tam nebyly. Nechce se mi platit „průjezdné“ po cestách, ani jet přes Bílý potok. Nebo prosím poraďte nějakou hezkou trasu (zlehka přes 50km) z Libverdy do Libverdy. Díky

    0 0
    • Luka  

      napis quassarovi, ten je z novyho mesta… a zna hodne cesticek…

      0 0
    • RR  

      Přihřál bych si z dovolením u tohoto tématu svou polívčičku . . . Jak se dá dojet na Smrk jinou cestou, než je nebeský žebřík ??? Díky.

      0 0
      • pedrod  

        Pokračovat od spodku „žebříku“ dál na západní úbočí Smrku, nahoru tuším, že po červené značce. Anebo z Polska od Stogu Izerskego. Dá se tak dělat pěkný okruh třeba ze železniční zastávky Harrachov a vracet se pak přes Smědavu a Jizerku.

        0 0
        • náčelník  

          Tak tak – od Tišiny Věžní stezkou.

          0 0
          • kolombo  

            Jediná legální cyklo vede z Tišiny po lesní cestě až nahoru (tedy z naší strany). Přístup z Polska jsem ještě netestoval, ale začátek je údajně dost kamenitej. Dost lidí (turistů) nechává kola pod Nebeským žebříkem a jde nahoru a dolů pěšky, je to 1 km tam a druhý zpátky. Ale nevím, jak to tam bude s odtátím sněhu na cestách :-(

            0 0
            • filipes  

              z polska je posledni usek kamenity, ale da se to i nahoru vpoho, za mokra nebo ledu je to tak tak. Pres Polsko je to jedina sance jak jet pres smrk okruh a ne jen nahoru dolu. (ty dve zakazany cesty na smrk opravdu nejsou pro XC to prave).

              0 0
            • náčelník  

              Ten polský úsek ze sedla pod Stogem Izerskym na Smrk si zkus – ten se mi líbí. A je to tak jak píše filipes.

              0 0
              • VICI  

                Nevíš, jestli je tam ještě sníh?

                0 0
                • PepikW  

                  To by mě taky zajímalo, víte to někdo? Před 2,5 týdnem to tam bylo ještě bílý – foto. Jinak k trasám: můžu doporučit černý přechod do Polska – od spodku nebeského žebříku vrstevnicovou cestou okolo pramene Jizery na hranici, pak asi 100m po ní dolu a navazuje krásná skorovrstevnice na Izerskou Polanu. Podle stop vloni na podzim, je to často používaný „přechod“.

                  0 0
                • náčelník  

                  To bohužel nevím. Aktuální fotky z Jizerky jsou zde: www.karlin.mff.cuni.cz/

                  0 0
                • Mow  

                  Toho sněhu už tam moc nebude, jestli jo, tak to budou malé oázky pro spestření. Na Ještědským hřebenu už je jen jedna taková, takže v Jizerkách to bude obdobný.

                  0 0
                  • kolombo  

                    Podle čtvrteční MF Dnes jsou hřebenové cyklotrasy v Jizerkách už průjezdné. Tak to asi dojedu zkontrolovat :-)

                    0 0
                    • Duty  

                      Dojeď.A pak dej vědět jak to tam vypadá.:-))

                      0 0
                    • Mow  

                      Pro jistotu doporučuji hůlky sebou ;-)

                      0 0
                      • kolombo  

                        Když to nepůjde projet, tak operativně změním trasu, na to znám Jizerky až moc dobře, abych se neztratil :-) Chtel bych dojet na Smrk, tak uvidíme :-)

                        0 0
                        • kolombo  

                          Vyrážel jsem až po obědě, takže jsem jel jen kus nad Souš. Tak, na cestách snih už není, jen v lese leží místy ostrůvky sněhu. Ale na „vedlejších cestách“ ještě nejsou odklizené popadané stromy a i na asfaltkách jsou místy zbytky po úklidu. O tom, že by to dřevo už někdo stihl odvézt ani nemluvím. Takže bacha, těží se celoplošně kalamitní dřevo!

                          0 0
                          • Vašur  

                            Já to mám v plánu na 10. června. To už snad budou všechny průsmyky otevřený a dřevo uklizený a cesty zametený a bude teplo a nebude pršet a nebude moc foukat a nepíchnu a nevyválím se a… Asi mám moc velký nároky :-)

                            0 0
                            • kolombo  

                              No, já si včera vybral počasí na dlouho dopředu, nahoře lilo jako z konve, foukal šílený vítr a ještě klesala mlha. Musel jsem dát technickou pauzu na Nové louce: držkovka a svařáček. :-)

                              0 0
        • 0702  

          TY ŽIV A ZDRÁV ??? Jedu na Jizerky 1.týden o prázdninách s rodinkou, takže dík za tipy. A jak jinak ?? Pořád po staru. čau jura

          0 0
    • filipes  

      Co vim, tak zakazy jsou nebesky zebrik a potom primo z vrcholu dolu smerem na novy mesto (modra nebo zelena?). Nebesky zebrik je sjizdny tak z 50%, na druhou stranu tak 80% – fsude dost velky sutry a celkem sklon. Ma to smysl jenom pokud chces honit adrenalin, jinak se to pohodove objet. Z Libverdy muzes jet treba na Jizerku, tam prejet po novym prechodu do Polska, pak na Stog Izersky, na Smrk a sjet paradnim sjezdem do Bil. Potoka (Je tam kus asfaltu mezi Tisinou a Hubertkou, ale z Hubertky dolu je to luxus)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.