• stream

    Uvažuji o pořízení cyklotrenažéru Blackburn TrakStand Ultra. Myslím že v cenové kategorii do 5000 Kč to není špatná volba. Máte s ním někdo osobní zkušenost? Nebo doporučíte jiný za podobnou cenu? Díky za pomoc při rozhodování!

    Otázku trenažér – válce mám vyřešenou a jsem si vědom toho, že je to pakárna :)

    Blackburn TrakStand Ultra

    0 0
    • beranek666  

      určitě je to trenažer do 5 tisíc? nikde na krámě jsem ho za tu cenu nenašel

       
      0 0
    • Zerocool  

      máme elite mag alu myslím, že byl do 4 tis. svoje plní

      0 0
    • beranek666  

      ale ten blackburn by měl být na vyšší úrovni než obyč el.mag. trenažery… snad

      0 0
      • Zerocool  

        a včem?? během šlapání to určitě nepoznáš…

        0 0
        • beranek666  

          no v popisu právě je psáno, že má spojku, která reaguje na akceleraci, nikoli jen na rychlot (takže když přestaneš zabírat do pedálů, tak se kolo přestane tolik brzdit).. což by mělo podle mě lépe simulovat realnou jízdu

          0 0
          • Zerocool  

            a proč bych měl na trenažéru přestávat šlapat?:)

            0 0
            • beranek666  

              no když jedeš z kopce :D

              prý to eliminuje i mrtvé body při šlapání – to jest teorie – reklama – právě proto se táži na osobní zkušenosti uživatelů

              0 0
              • Zerocool  

                mag alu naprosto v pohodě, mrtvý bod šlapání na trenažéru neřeš, snaž se dokulata co to dá…za zbytek nemůžeš:)

                0 0
              • stream  

                No právě, ta spojka vypadá docela funkčně, ale chtělo by to nějakou osobní zkušenost. Že by ho nikdo neměl?

                0 0
                • drawec  

                  Uvažuji o nějakém trenažeru. Válce asi

                  http://www.cykloexpert.cz/…olic-rollers

                  líbí se mi ty zvedlé boky. Chu na ně dotlačit aj moju kvůli stabilitě. Otázka je pro mě trenažer.

                  Ten,  http://www.cykloexpert.cz/…1900-i-magic , ten, http://www.cykloexpert.cz/…-relaxiom-ct a nebo stačí tento, http://www.cykloexpert.cz/…ut-elastogel Máte někdo zkušenost? Díky.

                  0 0
                  • drawec  

                    ogaři,nikdo?

                    0 0
                  • Pebe  

                    z válců bych možná zkusil nové Tacx Antares, nemají tak moc zvedlé okraje a přitom by měly udržet uprostřed, podle mě je to i lepší řešení než ty Elite, raději sjet z válců než spadnout.

                    S trenažérama nemám zkušenosti

                    0 0
                    • drawec  

                      Myslíš,že ty zvedlé okraje by mohli zapříčinit pád? Vidíš to mě čéče nanapadlo…

                      Ještě prosbu. Jak mám vložit odkaz stránek,aby se dál choval jako odkaz. Přidat jako foto?

                        
                      0 0
                      • kámen úrazu1  

                        Nemám s Elite válci zkušenost, ale tipuju, že zvýšen okraje nemůžou zapříčinit pád. To by se kamarádce už stalo. :-) Otázkou je, jak moc zlepší techniku jízdy. Prý se přes kraje dá vyjet jen při opravdu veké myšce, jinak kraje vrací kolo doprostřed i při jízdě bežnýho začátečníka. Takže to opravdu funguje. Z normálních válců, jak se dostaneš na kraj, vyjedeš, ale právě to Tě nutí dávat pozor, snažit se šlapat dobře a hlídat, aby si neskončil bokem. Kdybych se spolíhala, že mě vysoký kraje vrátí na bezpečný místo, tak se snažím o to míň. někdo možná ne, ale já jo. :-)

                        0 0
                      • Pebe  

                        bohužel můžou, ona to je taková dvojsečná zbraň. Troufnu si tvrdit, že na válcích mám už celkem dost odježděno, hlavně loni v zimě. Občas se během jízdy dostaneš ke kraji a když se jenom tak zavlníš u okraje, opravdu ty zvedlé okraje rapidně zpomalí tvojí jízdu, začne to dělat divnej zvuk a vrátí tě to dál od kraje. Pokud ale hodíš větší myšku, možná až velkou myš, a dostaneš se na okraj v ten moment kdy ti tělo padá směrem ven z válců, tak na normálních válcích by jsi sjel a stál. Tady ti ty zvýšené okraje tohle nedovolí, naopak se snaží vrátit kolo víc dostředu a ty to už nevybalancuješ. Neříkám že se to stává pořád, ale už jsem to zažil. Nejlepší je ke krajím nejezdit vůbec :-) Dělám to tak, že jezdím na dlážděný podlaze, válce postavim tak abych měl dlažbu vně válce a jezdím na šířku dlažby.

                        0 0
                      • Pebe  

                        jo a odkaz, napíšeš tex, který chceš bay fungoval jako odkaz, označíš ho pomocí myši nebo Shift+šipky a nahoře v menu se ti vedle ABC rozsvítí spojený řetěz, na něj klikneš a otevře se ti další malé okno. Do prvního řádku vložíš adresu odkazu, pod tím vybereš jak se to má otevřít a hotovo

                        0 0
                  • Rolei  

                    Trenažery neznám, ikdyž myslím že tu něco v historii je, a když si ochotný kupovat tak drahé válce vzal bych bržděné, funguje to fajn.

                    0 0
                  • Tomys  

                    Tyto válce od Elite jsou jak na silniční tak i MTB kolo?Také uvažuji o pořízení válců,nejspíš přávě těchto od Elite, teď  je mají za 3900 Kč na kolokrámu nebo na kupkolo.cz.

                    0 0
    • malick_medvidek  

      Vyuziju tohoto tematka k dotazu. O kolik je horsi napr. spiningove kolo nez trenazer? O valcich neuvazuju vubec, ale rada bych v zime taky trenovala a nebude se mi asi chtit porad kolo nandavat do trenazeru (uz z duvodu neporadku v byte :)) Myslite, ze jde trenazer nahradit nakym rotopedem nebo spin kolem?

      0 0
      • Seadat  

        zbytecny – kolo na kterym jezdis je porad kolo na ktery si zvykla :-) ja bych rozhodne nekupoval rotoped ani spinning kolo . . .

        0 0
        • ufonek  

          No já nevím, právě taky uvažuji nad nákupem spinning kola.

          Zvažoval jsem i trenažér, ale přijde mi že bych zbytečně rasoval kolo. Jak by to bylo s hlučností to netuším, předpokládám ale že od toho spinning kola se nemůžu zašpinit např. od řetězu, a hlavně v mém případě mi přijde spinnig daleko skladnější a asi bych měl problém narvat do omezeného prostoru v bytě kolo s cyklotrenažérem.

          Klidně se nechám poučit protože zkušenost nemám ani s jedním a hledám náhradu za starý rotoped. Přijde mi ale vhodnější mít kolo v garáži připravené vždy na vyjížďku pokud tomu bude počasí přát a navíc doma spinning kolo na kterým můžu šlapat kdykoliv se mi zlíbí.

          0 0
          • Zerocool  

            a jak se to kolo rasuje?

            0 0
            • malick_medvidek  

              No ja myslim, ze retezec a tak urcite likvidujes, nebo se mylim? Jak tezke je vlastne nasadit kolo do nejakeho trenazeru, nemam vubec predstavu, jak to funguje, jen z obrazku :)

              0 0
              • Zerocool  

                tak řetěz ojíždíš i v reálu, ne? spíš by mě zajímalo, jestli to má nějaký šíleně negativní vliv na rám??? jinak kolo tak jde uplně bez problémů, nasadíš a utáhneš:)

                0 0
                • ufonek  

                  Ale no tak, já to tu jen tak plácnul ;). Jinak přesně tak jsem to myslel, běžné opotřebení kola + úvaha o tom zda to pevné uchycení rámu nedělá trochu neplechu. Já s tím žádnou zkušenost nemám tak to neberte tak vážně. ;)

                  Jinak naprosto chápu výhodu takového řešení, rotoped má posez úplně jiný a spinning se už bude posezem kolu blížit, ale nikdy to úplně přesně jako na kole nebude. Mě jako začátečníka který začal jezdit teprve teď v létě tohle až tak zajímat nemusí, žádný zažitý posez ještě nemám, mám odzkoušeno že pár cenťáků jinak umístěné řídítka nepoznám. Jen tvar řídítek a tedy způsob úchopu na tom spinning kolu tedy je k zamyšlení.

                  Pro mě jsou stěžejní ty ostatní věci co jsem zmínil. Možnost používat najednou jak kolo tak ten spinning, bez toho abych neustále čistil a tahal kolo z garáže do baráku a naopak. A druhá věc je prostorová náročnost, rotopedy jsou díky hodně vzpřímenému pozesu naprosto nenáročný na místo, ty spinning kola jsou mírně delší ale pořád je to docela krátký oproti kolu na cyklotrenážeru. Tohle je viditelné na první pohled i z obrázku a jelikož jsem právě hodně limitovaný místem (hlavně délkou) tak asi nemám jiné volby.

                  Rozhodně bych tedy spinning úplně nezavrhoval, klidně se do mě pusťte, ten cyklotrenažér by byl fajn ale musel bych ho hodit do sklepa nebo do garáže a pak tam v zimním oblečení, mrazu a svitu žárovky šlapat … no fuj, raději si hodím spinning vedle compu a hezky v teple domova si k tomu pustím nějaký pohodový mp3ky. Reagoval jsem jen kvůli tomu že je spinning zbytečný. Asi jo pro někoho kdo má dostatek místa a eventuálně ještě zimáka v garáži. ;)

                  0 0
                • optim  

                  Na cyklodiskuzi (#28) nekdo tvrdil, ze trenazer je ke kolu setrnejsi nez jizda na silnici (ale ten test jsem pro overeni nehledal)

                  0 0
                  • ufonek  

                    Čoveče díky za ten odkaz, tak zběžně jsem to prolítl. Docela mě zaujalo Rotoped nebo trenažér . To opotřebení jsem tam sice nenašel ale nebude to určitě nic hroznýho (snad krom plášťů), to už je spíše daleko aktuálnější hlučnost. viz. např. #52.  No bohužel pro mě není jiná volba než ten spinning a jak tak koukám to finančně letos asi nezvládnu ;(. Protože si představuju něco podobnýho jako Kettler Race nebo Kettler Racer GT. Je to fůra peněz, ale pokud požaduju SPD, možnost výměny sedla za MTB sedlo, vertikálně i horizontálně nastavitelné nejenom sedlo ale i řídítka a navíc magnetickou brzdu (ne třecí jako mají třeba Insportline), tak to o moc levněji asi ani u konkurence nevyjde. Kompromisy dělat nehodlám.

                    0 0
        • Tomys  

          A na válcích kolo rasuješ méně?

          0 0
    • Seadat  

      od Blackburnu sem mel pumpicku –  nevydrzela –  asi bych sel do elite nebo valcu :-D

      0 0
    • claid  

      a mohl by někdo posoudit, jestli je lepší si koupit trenažer a nebo válce? jaké jsou jejich výhody a nevýhody trenažeru proti válcům? díky..

      0 0
    • stream  

      Dokáže někdo porovnat  Blackburn TrakStand UltraElite Crono Fluid z hlediska funkce a hlučnosti?

      0 0
    • stream  

      Nakonec je všechno jinak :) Po dlouhém uvažování jsem místo trenažéru objednal válce Tacx Antares.

      Doufám, že to bude dobrá volba. Dám vědět…

      0 0
      • Zerocool  

        pokud nepotřebuješ odpor, tak v poho..

        0 0
      • destr  

        No a co je na nich lepší než například na T1050?

        0 0
        • optim  

          Valecky jsou vetsi a kuzelovite.

          0 0
        • stream  

          Doufám, že se na nich díky tvaru zpočátku líp udržím.

          Odmítal jsem válce právě kvůli obavám o udržení stability.

          Pak mi ale došlo, že právě tohle bych měl trénovat…

          Předpokládám, že nebude problém udržet se na potřebné TF i bez odporu :)

          0 0
          • destr  

            No ono se to nezdá, ale docela odpor to má ;-)

            0 0
          • Tomys  

            Jai seš s těmito válci zatím spokojený? Promiň co se týče válců, jsem úplný laik.Jak to funguje, normálně tam jenom postavíš kolo,nasedneš a jedeš?A řadíš na kole jako při normální jízdě venku.Také uvažuji vážně o koupi válců.Díky za názory a zkušenosti…

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Můžu Ti na příští týden válce půjčit. Jen si musíš pro ně dojet do Žďárskejch a pak je ještě koncem října vrátit. Jeden válec trochu drhne, jen to ejde pomaleji a vrže, ničemu to jinak nevadí.

              0 0
            • stream  

              Dnes by měly být doma. Doufám :) Podělím se pak o zážitky…

              0 0
              • petr-stene  

                Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli už jsi vyzkoušel ty válce Antares. Chci si je koupit a čekám na zkušenosti těch, co už je mají. Zajímalo by mě taky, jestli jde měnit vzdálenost zadních válců od sebe a jak se mění vzdálenost předního válce od zadních – na fotkách to moc vidět neni. Díky za názor a piš rychle, už bych se rád svez :-)

                0 0
                • optim  

                  Vzdalenost zadnich menit nejde. Cast s prednim valcem se zasouva do zbytku a na spodku lyzin jsou zavity na srouby, ktery omezujou vysunuti.

                  0 0
                • stream  

                  Dával jsem před časem své první dojmy do tohoto vlákna. Optim má pravdu, zadní válce jsou napevno, přední se posouvá skokově pomocí šroubů. V návodu je tabulka nastavení podle vzdálenosti os nábojů. Tyhle válce můžu jen doporučit. Jezdím podle nálady 3 – 4 x týdně, vždycky max. hodinu a půl. Víc to fakt nejde:) Zatím se mi nepodařilo sletět. Tvar válců tě dobře drží u středu. Hlučnost je v pohodě, podkládám jen karimatkou.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.