• ihik

    Chci si koupit trenažér a vybírám mezi magneticky bržděným a bržděným turbínou v olejové lázni. Moc o tom nevím, tak mi prosím poraďte, co by bylo lepší. Mám několik kandidátů: Elite Hydro (http://www.bikestar.cz/popis.php?…) Elite Mag (http://www.bikestar.cz/popis.php?…) a Tacx T1450 a T1460 (http://www.bikestore.cz/…/katalog.asp?…)

    Díky

    0 0
    • Matts.  

      To máš jedno, po polhodine nudy z toho aj tak zlezieš.

      0 0
      • ihik  

        Děkuju za radu, tebe bych chtěl mít doma :-)

        0 0
      • Paris  

        Ja mam trenežer před televizí a mužu ti říct, že se vubec nenudím. V zimě kdy se brzy stmívá tak je to idealní. Prumerne na něm stravím 1,5–2 hod

        0 0
    • J.A.V.  

      Já mám Tacx 1460 a sem celkem spokojenej. Dělá to celkem bordel, ale odjezdil jsem na něm už dvě zimy a zatím nikdo nenadával. 1450 je prý o něco hlučnější, ta olejová lázeň bude naopak ještě víc potichu asi (ale nevím nezkoušel jsem). Zátěž je dostatečná.

      Je na tom fakt ale děsná nuda, nicéně jde celkem úspěšně zahánět sledováním TV (třeba záznamů z Tour a podobně) či nějakou pěknou muzikou (Kabát, Tři Sestry apod. se jeví optimální). Každopádně to není na nějaký velký objemy – víc jak dvě hodiny jsem vydržel snad 2×. Na druhou stranu na tom trenažéru opravdu tu hodinu šlapeš v kuse, to se ti normálně na kole povede málokdy, někde jsem čekl (asi u Carmichela) že hodina na trenažéru je jako hodina a půl na silnici.

      0 0
      • MartinX  

        Vlastním Elite Mag a loňskou zimu jsem se snažil najet pár virtuálních km. Hukot a vibrace jsou problém hlavně v paneláku, menší v činžáku a no problemo bez sousedů pod tebou. I tak je lepší přehodit zadní plášt na nějáký bez vzorku a nasadit sluchátka, která nepadají a netlačí na uších – pak už je to jenom pohoda a litry potu.

        0 0
    • RomanH  

      A neni lepsi investovat do obleceni a vyjet ven ? No a pokud prsi nebo je tam brecka, jsou i ostatni aktivity, ne ? Kdyz uz fak chces slapat, muzes jit na spining. Co si vzpominam na tyto diskuze, tak nejprve byli v mode trenazery, pak (kdyz to lidi omrzelo) valce, a nakonec se to lidem vali pod posteli.

      0 0
      • J.A.V.  

        O tomhle se dá asi dlouho mluvit a pravdu budou mít všechny strany (částečně). Já to vidím asi takhle:

        Velkou část zimy provozuju i jiné aktivity než kolo – běhám na lyžích i „pěšky“, trajdám po horách atd. Taky se v maximální možné míře snažím jezdit venku, je to dobrý na techniku mimo jiné. K tomu jako doplněk celou zimu trenažér ale tak maximálně jednou za tejden – aby nohy „nezapomněly“ točit. Pohyb při šlapání je totiž pohybem nepřirozeným, a musí se stále opakovat podobně jako třeba u plavání (tam je to ještě markantější). Na trenažéru se dají taky jezdit speciální silové tréninky, které ani na silnici udělat nejdou a nebo jen hodně blbě (šlapání jednou nohou třeba).

        Pak ale přijde únor/březen což je doba, kdy už je dobrý se orientovat pouze na kolo a tady hraje trenažér prim. Ještě je hodně brzo tma, takže venku se moc jezdit nedá, jednak je to v to době na silnicích o dršku ještě více než v létě. To na něm pak sedím třeba každý všední den. Je to pak celkem znát.

        Další použití trenažéru je rozjíždění před závodama – ale to asi hlavně u profíků.

        Čili abych to nějak uzavřel, každý si to musí rozmylet sám zda to pro něj má nebo nemá cenu. Pokud někdo jezdí bez nějakejch výkonsotních ambicí, bude se na to dívat jinak, než ten kdo má třeba už v květnu důležité závody.

        0 0
      • Mikikuba  

        spinning neni trening…na trenažeru si přesně v klidu kdykoli a zadarmo (investice do trenazeru se vrati za zimu) udelas přesne trenink jaky chces.nezaned­batelna vyhoda je ze sedis na vlastnim kole!

        mam tento http://www.hankaebertova.cz/…valce800.jpg a 100% spokojenost.pokud chces trenovat podle vlastniho treninkoveho planu vubec neni treba nejake virtualni obrazovky.zatez bohate staci menit prehazovanim na kole.je to i podle mne lepsi.mela jsem i meneni zateze od trenazere a naprosto zbytecny.

        0 0
    • Coudy  

      Ak chces, mozem ti jeden predat, 100% stav, jazdeny minimalne, ide o Cyklotrenažér Tacx T 1460 Swing + orig.podložka Tacx pod predné kolo Blizsie info na: http://www.fort.szm.sk/

      0 0
    • Meesha  

      Taky uvazuju o trenazeru. Myslite, ze ma cenu do nej davat fulla??? Nezkurvy se nejak cepy? A hlavne – nebudu mit v pokoji houpacku???

      0 0
      • BH  

        aspon se zhoupnes:)a hlavne nenechavej vzadu nejaky DH plast- 2,3 se vzorkem do blata, jednak ho ojedes a take ten hukot bude sileny, pak by bylo jedna zda je olejovy tissi. Ale vazne, pokud budes pravne slapat tak se moc houpat nebudes (tedy dokulata a v sedl)e tazatele vsak upozornuji, ze trenazer je pro tvrde natury a masochisty.Chce to fakt moralku, ale kdyz to vydrzis, je to vynikajici terenink v zime. Hlavne v kombinaci s merenim tepu a dopdrzovani prislusny ch prahu a intenzit. Z typu doporucuji nejaky kvalitni magneticky s moznosti napojeni na PC, to je ideal

        0 0
        • Meesha  

          O to, ze bych to nevydrzel se nebojim. Ted se totiz mucim na starym rotopedu a to je teprve kotel. Dve hodky denne v pohode vydrzim. Chci nejakej levnej s regulaci ze riditek. Plast bych samozrejme dal nejakej tenkej slik.

          0 0
    • kannon  

      Co říkáte na rotoped ve srovnání s trenažérem. Je jasný, že do tranažéru si upnu vlastní kolo a tím teda neutrpí můj posed. Potom bude záležet na kvalitě rotopedu a počtu prvků k posedu, které si můžu upravit. Spíš se chci zeptat na kvalitu šplapání jestli je rozdílná.

      0 0
      • J.A.V.  

        Rotoped asi ne – ale spinnigovy kolo je urcite dobry na indoor trenink. A da se koupit za celkem rozumny penize (Ravo). Rotopedy aspon vsechny co sem videl se nedaj poradne nastavit, a hlavne je na nich naprosto sileny sedlo ktery se neda vymenit. Mozna nejaky ty Kettlery za 30 tacu na tom budou lepe, ale za tu cenu mas ten nejlepcejsi trenazer i s pripojenim na PC a muzes si davat etapy na Tour.

        0 0
    • ddd - andy  

      Hele na trenazeru jsem stravil uz nekolik zim. Mam magneticky brzdenej a v tom upnutou silnicku asi za 8tis ktera nejela nikdy venku… V tom trenazeru ram dostava pekne zabrat… Jinak 3hod trenink jeste jde, ale takovejch 5hod uz je docela na moral… ;-)))

      0 0
      • J.A.V.  

        Po 5 ti hodinách by mě celkem určitě jeblo :) Už tři jsou pro mě magická hranice..

        Jinak vřele doporučuju jako doplňěk k trenažéru nějakej větrák – je to pak o dost snesitelnější. Jinak člověk zůstává v takové bublině ohřátého vzduchu a potí se ještě více než hodně.

        0 0
      • Roman  

        Jak velký kravál to dělá?

        0 0
        • ddd - andy  

          Docela dost – pro lidi co bydlej v panelaku, tak pro sousedy (hlavne ty dole) to zni jako by tam nekdo vrtal do zdi… :-))

          0 0
          • náčelník  

            Kdysi tady někdo napsal, že vzduchovej dělá rachot jako startující stíhačka :)

            0 0
    • mmartinn  

      na kolokram.com maj Tacx 1480 za 4700,– http://kolokram.com/?…

      0 0
    • kannon  

      už jsi něco koupil?

      0 0
      • ihik  

        Ještě ne, ale hnusně je, takže to přijde brzo… Nejradši bych si někde něco půjčil a vyzkoušel, jestli mě to bude bavit. Asi je zkusím ukecat v nějakým krámě, aby mi ho půjčili na vyzkoušení…

        0 0
        • J.A.V.  

          Bavit tě to nebude :) To je lepší to rovnou koupit, pak máš na sebe další bič – když už jsem za to dal ty prachy tak na tom jezdím.

          Odkud seš? Klidně ti ten svůj na vyzkoušení pučím, pokud seš z Liberce či okolí.

          0 0
          • ihik  

            Plzeň. Pokud jste někdo z Plzně a máte trenažér, půjčte na jeden večer, sím sím…

            0 0
          • Beeda  

            Ahoj, je ja bych toho vyuzil,pokub by ti to nevadilo. Planuju nakej a rad bych neco odzkousel… Jsem z Josefova Dolu, Liberec neni problem…dik.Beeda

            0 0
            • McBlacky  

              ty voe, co bys jezdil příští sezonu, kdybys měl v zimě trenál, to už by bylo vo strach, chudáci elite :-)

              0 0
            • J.A.V.  

              Problém to není :) Teda když ho zase vrátíš. Napiš mi mail (je v user info) a domluvíme se kdy a jak.

              0 0
        • kannon  

          Taky uvažuju o jeho koupi takže ted řeším hlavně jaký. Určitě to nebude vzduch, ale zřejmě magnet. Ted mi jde o značku. Kdysi jsem slyšel chválu poměr cena výkon na Roto Record. Další věc je jestli koupit nový nebo na inzerát starší.

          0 0
    • kannon  

      Včera jsem se byl na ně podívat v obchodě. Chtěl jsem to vyzkoušet, ale podle prodavače to nejde. Navíc mi připadalo, když jsem se ho na něco ptal, že ani neví pořádně co říká. Jediný co z něho vylezlo byla rada, at si raději koupím ten dražší přes deset, že je určitě lepší. Tak jsem se ho zeptal jestli se k tomu prodávájí i podložky pod přední kolo a on na to že ne že to není potřeba. Tahle odpověď mě utvrdila v tom, že půjdu asi někam jinam. Opravdu si myslíte, že vyzkoušet trenažér v obchodě je takový problém? A to jsem ještě nenapsal, že než si mě v tom obchodě všimli taky uběhla nějaká doba.

      0 0
      • ihik  

        Zkusim dnes zajít do Heposu (Plzeň), jestli mi ho půjčí a napíšu zkušenost. Viděl jsem tam válet jeden nižší model…

        0 0
        • kannon  

          Nevíte někdo náhodou o nějakým nevyužitým trenažéru.

          0 0
    • DJSUN  

      já mám Elite Mag Elastogel je vcelku tichej do paneláku no problém a mám ho z www.kupkolo.cz je smlouvat v obchodních podmínkách mají „V případě, že se Vám cena nelibí a máte pro to rozumný důvod, proč by měla být nižší (např. cena u konkurence), zavolejte nebo napište a domluvte si lepší!“ takže jsem to měl ještě levněji než na bikestore.cz cca. o 250,–

      0 0
    • Babec  

      Takze delam refresh .) – cyhstám se koupit trenažer a pokládám klasickou, odrbanou a pro nekoho hloupou otázku – VÁLCE NEBO TRENAŽER?

      0 0
      • juli  

        No válce, jak jinak ;-)

        0 0
        • Babec  

          a řekneš mi i proč?

          0 0
          • juli  

            Mám doma všechno, na čem se dá šlapat v bytě a válce jsou pro mě nejzábavnější, tiché jako stacionární kolo a nic nemusím upínat do nějakého mechanismu. Zátěž bohatě stačí na objemy a cvičí se kruhové šlapání.

            0 0
            • Babec  

              Tak na trenažeru si myslím objem najedeš taky, + máš ještě navíc zátěž..

              Akorát kolo na pevno..

              0 0
              • juli  

                Tak jasně. Myslím tím, že válce, pokud nejsou brzděné, nedovolí jezdit hodně vysokou zátěž. Na to je pak už lepší stacionár, nebo trenažér. To, ale stejně běžně, minimálně až do konce února nevyužiješ.

                Stejně je to všechno hrozná pruda.

                0 0
                • vsn  

                  proto jedině bržděné … díky zdejším radám sem si koupil nebrzděné (na bika to stačí) a pak složitě dodělávál magnetickou brzdu… (silnička)

                  0 0
            • nox159  

              nikdy jsem nepochopil proc zrovna na valcich človek cvici kruhove slapani ?

              0 0
      • McBlacky  

        trenažer s propojením do PC a videem.

        Dneska už to umí i multiplayer po síti a můžeš si to třeba na Galibieru rozdat s týpkama různě po světě.

        0 0
        • Babec  

          Jo to je krásná věc, ale já zas ne**kám bankéřovu dceru víš :)

          0 0
          • KnizeAlexej  

            Souhlas s blackym, není špatný pořídit takový trenažer od někoho, kdo se zbavuje a je v dobrým stavu. Dá se ušetřit i na videotratích, třeba pro Tacx ti jich můžu dát spoustu.

            0 0
            • Babec  

              Já s ním souhlasím taky, je to super věc, ale na to prostě nemám peníze :)

              0 0
      • Sharka1  

        Jednoznacne trenazer, protoze je mnohem univerzalnejsi – umozni trenovat v mnohem vetsim pasmu intenzit od nizkych po hodne vysoky napr. pri silovych intervalech, coz na valcich nejde. Taky trenazer dela mnohem mensi bordel nez valce, za me muzu jedine doporucit "ELITE Crono Wireless ":http://www.kupkolo.cz/…zka213.html, vetsi bordel nez tenhle trenazer dela retez :-) Jak rika Blacky, ideal je Tacx s videem, taky mi to prijde zabavnejsi, ale i na klasickym trenazeru se to da zaridit tak, aby ses po pulhodine neznudil – mne se osvedcilo koukat na akcni filmy :-)

        0 0
        • Babec  

          mne se osvedcilo koukat na akcni filmy

          Nevím teda jestli jen akční, ale jinak přesně takhle to mám naplánované:)

          0 0
        • vsn  

          *kua archeolog :D

          0 0
    • Dan.45  

      čau, chtěl bych obnovit toto vlákno, s tátou jsem se včera bavili o to, že by jsme si mohli pořídit nějaký tranažér(a tím by také odpadl můj problém se zimním tréninkem), ale jsem v tom úplně naprostý amatér, vůbec nevím jak se rozlišují ani v čem jsou podle ceny jiné…žádný jsem dosud neměl.

      Jaký z těch opravdu nejdostupnějších by jste mi/nám doporučili, aby se na tom dalo aspoň něco málo potrénovat, díky :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.