• josef.bambula

    Tam jsem se rozhodl, že se začnu pomalu připravovat na zimu. Potřeboval bych pořádný trenažér na kterém by se dalo vydržet i víc jak 3hodiny. Našel jsem toto:

    http://www.bikelet.cz/…-ct/d-70626/

    Nemáte někdo osobní zkušenost? Doporučení?

    Díky

    0 0
    • prodi  

      jestli vydržíš na tom sedět 3hod, klobouk dolů…to se mi povedlo jen jednou, jinak jsem dával pouze 2hod. Raději bys možná měl investovat do pořádných hadrů a jezdit v zimě venku, do –5st naprostá pohoda…

      0 0
    • jerryx  

      No furt je to trenazer, kde mas zafixovany zadni kolo, z cehoz podle mne prameni nevetsi voser s temahle cajkama. Co takhle brzdeny valce nebo neco, kde se muzes trochu hejbat (http://www.kupkolo.cz/…ul_1851.html)?

      Jinak jestli na klasickym trenazeru vydrzis 3 hodky, tak uz snad neni takovej problem pridat si dalsi :).

      0 0
    • funkatron  

      to, ze je 5× drahsi ako normalne trenazery, neznamena, ze na nom lahsie vydrzis tie 3 hodky :)

      kazdopadne na valcoch 3 hodky uz urcite nevydrzis

      0 0
    • McBlacky  

      rozhodně lepší než klasika. mám něco podobného od Tacx a s video programy se na tom 90–120 minut dá přežít v pohodě. Víc už bych asi nedal. Na klasickém nedám ani 30

      0 0
      • josef.bambula  

        A jak dlouho už máš Tacx?

        Ani nevím jak dlouho takový trenažér může vydržet funkční …

        Jinak 3 hodinky na klasickým magnetickým trenažéru při koukání na TV není problém…alespoň teda pro mě.

        0 0
        • McBlacky  

          je spíš otázka kolik na něm je nalítáno. letos to bude pátá zima, moc to nedrtím ale poslední dva roky jezdí i Šárka, takže může mít kolem 600 hodin, ale možná víc, zas tak to nesleduji. Kromě vyjeté drážky v brzdícím válečku to šlape bez problémů. Navíc na to jsou náhradní díly.

          podle mě to vydrží hodně

          0 0
      • Mikikuba  

        ale dá :)vše je v hlavě…

        mám tento http://www.hankaebertova.cz/…valce800.jpg

        a běžně jsem jezdila 3–4 h 2–3× týdně.má najeto odhaduju určitě přes tisíc hodin bez problemu.

        0 0
    • pepazdepa-84  

      Z vlastní zkušenosti, bych ti nedoporučoval Blackburn trackstand ultra. Přidírá se a za ty peníze to prostě nestojí. Nemám tedy zkušenosti s jinými trenažery.

      0 0
    • jerryx  

      Jeste je moznost poridit si stacionarni kolo, ale tam uz je kvalita cenove hodne jinde.

      0 0
      • McBlacky  

        moc proto nevidím důvod ve srovnání s video trenažerem. Ale zkoušel jsem to jen na výstavě. Je to velký a drahý a co s tím v létě?

        v kvalitě „jízdy“ to dobře seřízený trenažer s brzdou nepřekonává. Snad jen v extrémních nástupech přes 500watt, kdy nemá jezdec dobrou techniku kruhového šlapání stacionární kolo nezačne podkluzovat

        0 0
    • Wojtkingson  

      Počasí se začíná trochu kazit, ač ještě dlouhou dobu bude ok, ale rád bych udělal kroky k tomu, abych mohl v zimě trochu trénovat (nemám rád zimu). Pořídil jsem si z bazaru TacX trenažér, mám MTB 29, takže si tam musím dát na trenažer jiný plášť. Přemýšlel jsem, že bych si koupil náhradní zadní kolo, abych v případě lepšího počasí nemusel přezouvat z pláště na plášť, ač to je možná taky varianta. Nicméně to jsou jen myšlenky.

      Přítelkyně chce taky jezdit na trenažéru, ale ona má 9speed a já 10 speed, takže jedno kolo na výměnu by asi nestačilo (netuším, jestli by 9 speed přehazka nějak základně pochroupala 10 speed kazetu – 10 speed řetěz tam má) a druhá varianta je mít 2 náhradní pláště na její i moje kolo. Obě dvě varianty vykazují jistý známky neideálnosti :D

      Jak to řešíte vy? Máte nějaký návrh, jak to udělat co nejlépe?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        To vypadá na dvě náhradní kola se dvěma plášti. Nebo přehazování kazet. Záleží, jaké máte v kolech zadní osy a průměry kol. S tenkým pláštěm se do spousty 26" vejde i 28" trekový záplet, asi můžeš (kvůli ceně) kašlat na brzdy a koupit něco s plochami na V-brzdy a do třmenů na kole dát záslepky.

        Nebo druhé řešení: začni běhat.

        0 0
      • Petulda  

        Taky jsem svýho času uvažoval o trenažéru (válcích). Tak jsem si to u známýho vyzkoušel a bylo mi jasný, že pro mě tudy cesta nevede. Vyřešil jsem to koupí gravelu :-). Většinu zimy je u nás (450 m.n.m.) stejně nad nulou a bez sněhu, tak se venku dá ty dvě hoďky vcelku dobře vydržet :-).

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Když nemáte každý den dva až tři měsíce za sebou ráno námrazu, tak to asi jde. Zkouším to letos tak, že si hledím léta užít na kole do sytosti, aby mě to v zimě tolik nelákalo. Tak uvidím.

          0 0
          • Petulda  

            No to v CR nehrozi.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              By ses divil. Stačí se pohybovat na hraně krasové tabule 100 m nad okolní krajinou a námraza se pouhým vlivem proudění vzduchu udělá i při +4°C, přestože vlastně nikde nemrzne. A to svině taková, že sotva viditelná a jen na pár místech, o to je to horší.

              0 0
              • Petulda  

                Každý den 3 měsíce za sebou v ČR bych se opravdu divil. Je to blbost.

                0 0
                • raw 4  

                  Jsi skvělý…zda se mi že všemu rozumíš a máš patent na rozum…gratuluji

                  0 0
    • mr.garisson  

      Pevnej trenažer je vopruz. Kup si raději válce s elektromagne­tickou brzdou, ke kterým máš i možnost připojit nějaký ten software. V zimě jezdím na silničce na Elite Arion SmartB

      Jsem s nimi maximálně spokojený, když to propojíš s virtuálním ježděním, tak na tom vpoho vydržíš i 3 hodiny.

      0 0
      • doubleingram  

        15k za valce? To uz radsi Zfift compatible DD trenazer, ne?

        0 0
        • mr.garisson  

          Ano, znovu opakuji pevný trenažer je např. pro mě opruz. Na válcích mi přijde ta svoboda trošku lepší.

          0 0
          • mrozu  

            Taky nesnesu trenažer, smart válce by mohly být super, ale tohle je fakt úlet, za 15 litrů plastový válce a navíc jen 400W strop, to je dost omezující, ne?

            0 0
            • mr.garisson  

              To chce vyzkoušet, uvidíš, že 400 W stačí. :) Na sprinty to, ale nebude. A co je na tom plastu špatného? Díky tomu je to dost lehké a to se při manipulaci hodí. Když zapátráš, tak se dají koupit za necelých 11k.

              0 0
              • mrozu  

                Plast je hlučný a nedá se jednoduše brzdit. Mám hliníkové Kinetic a jsou nádherně tiché, k nim stačí přidat pár magnetů a máš bržděný válce jako fík, jen nejdou regulovat. Při sprintech se na nich dostanu téměř k 1000 W, ale to už je při šílené kadenci. Nejvíce mě omezuje ale to, když chci jet nějaký předdefinovaný workout a chce to po mě třeba 400 W při kadenci 60, to na tom prostě nedám protože abych takový odpor dosáhl, musím točit rychleji.

                0 0
            • mr.garisson  

              A pokud bys to chtěl dotáhnout do dokonalosti a zároveň měl větší rozpočet, tak je tu i verze REAL, takže si do toho můžeš i stoupnout, prostě pocit, jako když jedeš normálně venku (až na ten vítr ve vlasech – pokud nějaké máš, osobně používám větrák :) )

              0 0
            • Delkim  

              Trenažér je pouze o tom, co u toho děláš :) Dej si skupinovou jízdu na ZWIFTu před velkou televizí v HD rozlišení a změníš názor asi za 3 vteřiny :)))

              Jinak za mne co nejlevnější obyč válce na techniku a trenažér na zábavu a pořádné tréninky se vším všudy!

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.