• Meesha

    Chci poridit pro pritelkyni bika. Nejspis Treka s damskou WSD geometrii. Meri 170cm coz odpovida presne rozhrani mezi 16" a 18" ramem… Osobne se priklanim k 18" ale jistej si nejsem. Vim, ze je to o vyzkouseni, ale tomu bych se chtel nejlepe vyhnout. Zajimalo by me, jestli tu nejaka bikerka tyhle ramy vozi jak je vysoka a jakou ma velikost. Diky

    Anketa: Co byste vzali vy?

    16"
    3x
    38%
    18"
    5x
    63%
    0 0
    • Alesh  

      Zdar, moje zena meri 167 a z Brettonu mi doporucili 16" (2005). Ovsem je ji to tak akorat, dokazal bych si predstavit o neco vetsi ram, ale 18" by na ni bylo moc. Radim to nejlepe nekde vyzkouset…

      0 0
    • pegal  

      mensi kolo = hezci kolo .. :)

      0 0
      • civetta  

        …a taky lehci. Ale urcite bych to vyzkousel, nebo (pokud je to darek) zkusil zkonzultovat primo s dovozcem.

        0 0
    • chemik  

      Moje žena byla moc spokojená s Trekem WSD, a když neplánovaně změnilo majitele, tak ho i oplakala (to kolo :-D).

      0 0
    • BB  

      u standardní geometrie bych ti bez váhání řekl 16, ale WSD je už zkrácena délka rámu, takže si vůbec nejsem jistý. Moje žena má ženskýho Scotta, měří 167, má M a když jsem jí tam dal přímou sedlovku (odpruženou), tak to M na ní bylo krátké a musel jsem sedlo posunout v ližinách (nebo lyžinách ?) maximálně dozadu. Určitě ji to nech napřed vyzkoušet. Protože na tom nebude dělat psí kusy, tak by se jí asi na té 18 jezdilo lépe. A to menší kolo = hezčí kolo není pravda. Nejhezčí horáky jsou v M (18), to vypadá pěkně vyváženě.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Porovnávala jsem svýho Tractiona ASL 16" 05 s geometrií nějakého z dámských Treků (na jaře, už nevím konkrétní model). Geometrie byla až na asi jeden, dva mm rozdílu v délce horní trubky stejná, včetně délky hlavovky. Měřím 160 cm, mám ale i na svou velikost krátký ruce. Kdybych měla 170cm, šáhla bych asi po 18" a případně dala kratší představec – ale myslím, že na WSD dávají ve stejný velikosti kratší představec než je na ASL (mám 10cm, obrácený negativně). Pokud přítelkyně nemá možnost na kolo si sednout (nákup přes net), ať zkusí někde Authora, ty jsou v každým druhým krámě. Jen se ujisti, jestli jejich geometrie je stále podobná Trekům (Modus ASL a určitě taky 07 Instinct ASL je o chlup delší oproti nižším rámům).

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Joo, a nejsem si jistá a hlavně jsem líná to teď hledat, jestli Trek nemontuje na WSD přímou sedlovku. Arturovic ASL maj klasickou. Já být o sto milimetrů :-) větší, brala bych 18".

        0 0
    • ydaho  

      Superior „17“ přítelkyně má 176 cm… bál jsem se, že to bude malý, ale je to přesný. Tušim, že se tenhle rám dělal jenom v 15 a 17 velikosti.

      0 0
    • RADO77  

      Moje žena (172 cm) vozí od jara treka 4500 WSD (06) vel. 18". Jelikož jsem to kupoval po netu, tak jsem tu velikost řešil dost dlouho a trefil jsem se. Najeto cca 1000 a náramná spokojenost. Ani při 80 km vyjížďce nebrblá :-))

      0 0
      • Meesha  

        díky, tuhle jsem potřeboval :-)

        0 0
        • max78  

          Pro mou pritelkyni jsme vybrali 18" WSD 6500 pri jeji vysce 170 cm a je to idealni.

          0 0
    • Jane  

      Se mi WSD kola zdaj strašně krátký a už od pohledu to není můj šálek kávy, takže já bych něco takového nebrala, ale záleží, jak moc sportovně přítulka jezdí… Od Treka bych jí vybrala rám 8900 vel. 17.5' (HTE 585 mm) – ten by byl podle mě vhodný na takovou „ostřejší“ jízdu a navíc by se hodil k tvému biku. Já mám do 164 cm, jezdím rám 16' s HTE 570 mm (představec 110 mm) a co se týká délky posedu, tak spokojenost. Trend dámských geometrií, extra krátkých představců, přímých sedlovek moc nechápu, ale pokud to někomu vyhovuje, tak proč ne…

      0 0
      • Meesha  

        ne kazdej se na tom kole chce honit…

        0 0
        • RADO77  

          Přesně tak, moje drahá sice ujede na biku na zátah i 100 (náš letošní rekord), ale musí to být celodenní záležítost s dobrým obídkem po cestě a hlavně ji nesmí nikdo honit. Pohoda je hlavním heslem. K tomu ta WSD geometrie sedí dokonale. Ze začátku jsem byl spíš pro Garyho, mě osobně ta Trekovská geometrie taky moc nesedí, ale ani na něj nevlezla – přece nebude jezdit na kole s takovou barvou.......­............ tak jsme zkusili Treka a jsem teď za kinga, jak umím vybrat kolo.

          0 0
          • Meesha  

            dneska sem porovnaval vsemozny geometrie… jsou to milimetry rozdilu oproti panskejm ramum. A to jeste jak kde. Jinak jiny sedlo a barva (hezci :-) ). Marketing proste no :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.