• valyhonda

    Zdravím,v září se chystáme na prodloužený víkend do Třeboně s kolama.

    Doporučil by mi někdo prosím nějáke trasy?

    Za každou radu předem moc děkuji:-):-):-)

    0 0
    • petyn  

      V utery tam jedu, tak Ti pak poslu trasy co jsme jezdili. Mam naplanovano cca 80–100 km na den. Za kopeckama se chystam na Nove Hrady jinak nejvetsi kopec v okoli Trebone je pry zeleznicni prejezd

      0 0
    • gregorus  

      Nepíšeš jak dhouhé trasy a jestli silnice nebo ne. Tím, že je to placka, můžeš plánovat trasy jak po cykotrasách tak většinou i turistický značkách. Klasika je na sever po červené do Veselí, nebo taky po červené do Jindřichova Hradce, na jih po modré pak na Chlum nebo dolů na Nové Hrady.

      A abych neradil úplné samozřejmosti, pěkná trasa na projetí turisty opomíjené ale krásné severnější části:

      holná-dírná-borkovická blata

      0 0
    • Vrci  

      Nepíšeš na jakém kole. Na silničce je třeba pěkný: Chlum – kolem Staňkovského rybníku na Litschau po L62 do Litschau – Brand – podél hranic Gmund – Velenice – Hrady a po 154 do Třeboně.

      155 do Borovan a pak 157 je taky dobrý asfalt bez provozu. Velešín Římov sv. Ján nad Malší…

      Vyhnout se 156 tam je dost provoz.

      0 0
      • babkanakole  

        Na 156 normálně jezdím, není to zase tak tragické. Pokud je člověk na provoz zvyklý, není problém. Takže zas tak striktně bych to nezatracovala. Ale provoz je tam opravdu větší.

        0 0
      • Cen da H  

        na Rakouské straně se dá – pokud nebudeš mít čistě silničku – jet po Iron courtain trail (stezka železné opony) tím se vyhneš silnicím.

        např.

        https://en.mapy.cz/turisticka?…

        my takhle jeli rakouskou stranu před 14 dny, občas jsou tam i pěkný krátký stojky, na lesních cestách

        0 0
    • Roxteedy  

      Jsem mistni. Dokud neupresnis, nevim co ti poradit :)

      Jaky typ kola?

      Jaka sestava lidi?

      Kolik km denne?

      Co se vam libi?

      0 0
    • valyhonda  

      Tak jelikož jedeme s manželkami,tak kolem 80–100km:-)

      Cca 10lidí:-)

      Kola směska:)

      A i třeba dobrou restauraci:-)

      Spíš cyklostezky,kdyby bylo možno:-)

      Moc děkuji všem za rady:-)

      0 0
      • Roxteedy  

        jako myslíš do 100km denně? dobrý manželky :)

        0 0
      • wego1991  

        Trasy neporadím, ale restauraci doporučuji Šupina a šupinka. Je to kousek u hráze rybníku Svět v areálu zámku. Vaří výborně, pravda za trošku vyšší ceny, ale stojí to za to. Ovšem pro vyznavače stravování co největší kopa jídla za nejméně peněz to není.

        0 0
        • Roxteedy  

          Jako rodily trebonak pro zazitek doporucim spise Bily jednorozec.

          Ceska klasika v pivovarskem sklepe

          A vyborne jidlo na bezne najedeni Bistro Dilna

          0 0
          • Cen da H  

            jako rychlovku bych zašel i do bistra u Kapra, je to trošku sociál, ale rybí jídla maj dobrý. Výhodou je že je to dole doprava pod náměstím za bránou do centra stranou v pravo u zlatý stoky, takže v létě kdy je Třeboň přelidněná se tam dá jít na něco rychle do huby bez dlouhý fronty.

            ale je to jen bistro s dřevenýma lavicema a jednochým jídelníčkem. Samo že Šupiny jsou top nejen cenou, ale já u Kapra nikdy problém neměl…

            Pokud by měl někdo zájem o něco luxusnějšího, tak kousek dál od brány druhou doleva za Bertinými lázněmi je design hotel Slunečnice a v něm řízková restaurace. Je to dražší ale výborné. Třeba řízek z celého kapřího filetu s lehkým bramborovým salátem. Nebo řízek s chili je pro milovníky pikantního úžasný.

            Já do Třeboně začal jezdit ještě za téměř umírající totality jako kluk a to místo mám fakt v oblibě. Bohužel v letních měsících už je přeplněné, takže do města jezdíme na anifest druhý týden v květnu a o prázdniny radši někam dál od města, které víceméně jen projedem se zastávkou na kvasnicový na terase pivovaru.

            0 0
            • tompca  

              Řízek s chili + takový jednoduchý bramborový salát, jen okurky, brambory, cibule a pálí mě huba od oběda ještě teď 

              0 0
            • Roxteedy  

              Ta rizkova hospoda je Kopretina. Jinak souhlas.

              U Kapra je to jak rikas. Ale ted to vypada, ze se provozovatel Franta K. brzo uchlasta. Dluzi kdekomu vcetne mne a nevidim to tam na dlouhy trvani… skoda…

              0 0
              • Cen da H  

                Sakra, mně ty kytky nikdy moc nešly :-)

                S Kaprem by to byla škoda pokud zanikne, vždy byl to takový kousek starých nerejžovacích časů. Snad to přežije, já provozovatele ani jeho situaci osobně neznám. Třeboňsko (nejen Třeboň) mám hluboko v duši, ale místní neznám nijak blíž, jsem tam vždy jen jako návštěvník a ubytování tak různě střídáme a zkoušíme kde to jaké mají.

                0 0
                • Roxteedy  

                  Tak bohuzel… foceno dnes…

                  Skoda, byl to umastenej pajzl plnej pacientu. Ale ty rybi veci meli kupodivu dobry…

                  Tipoval jsem, ze Franta dojede aspon sezonu.

                  0 0
                  • Cen da H  

                    hmmm skoda, dik za info

                    nevis v Treboni a okoli o necem takovym? Byvaly uzene ryby i v bufaci na hrazi Rozmberka, ale to uz jsem nejaky cas nezazil a dalsi takovy bufetove sockovy misto si tam nikde nevybavuju. Vsechno uz jsou to restaurace, nic na rychlovku.

                    0 0
                    • Roxteedy  

                      Je to smutný, ale krom Bílýho jednorožce a Šupiny (tam si připlatíš za značku) fakt nevím, co doporučit. Jsem rybí gurmán. To Bistro u Kapra bylo sice z mořských ryb, sem tam kapr smaženej atd. Ale aspoň to bylo dobrý. Všude jinde tragédie. Veškerá gastronomie se odehrává mezi mrazákem, friťákem a hostem…

                      Jsou lidi, co chválí „U Sumečka“ na Staňkově. Ale to je takový rybí KFCčko. Třeboňskejch je tam pár ryb. Kapr, Amur, Tolstolobik. Zbytek mražený ludry. Spousta lidí ti řekne, že si tam dávaji třeboňskýho sumce. Hovno… Je to sumeček siamský, čili ten zkurvenej pangas. To samé úhoř. Je mořský… Candát z chovu v silech. Na obranu provozovatele, kdyby to byly třeboňské ryby, tak je nákup suroviny dražší, než za co to prodávají… A hlavně mně tam čílí to hnusný koření, co sypou do toho jejich obalu. No a vše smažený…

                      Blbý je, že celá třeboňská gastronomie má jednu velkou rakovinu – sezonnost. V půlce září už u nás ve všední den nepotkáš nohu.

                      Aby to bylo v richtiku, musíš to dělat jako v tom jednorožci. Každý ráno dojet na sádky, kde máš domluvený čerstvý ryby. Mít je v chladu a vyprodat (zpracovat) ideálně ten den. Jako, dalo by se… Ale při cenách třeboňských ryb by to nikdo nezaplatil. Je to začarovanej kruh. Takže dobrou rybu si dám nejčastěji doma, nebo v jednorožci…

                      Abych nebyl jen negativní – na třeboňských sádkách mají zpracovnu. V prodejně koupíš nejen živý ryby, ale i čerstvý filety a hlavně dělají vynikající uzený ryby. Ale vždycky chtěj čerstvý, nikdy vakuovaný! Výbornej je kapr, luxusní amur. Ty jsou „echt bio“ :) od nás. Pak maji na chuť vynikající uzený pstruhy. Fakt lahůdka. Jen nejsou od nás, ale z chovů v zahraničí. U nás nežijou.

                      0 0
                      • JanITCZ  

                        Trebonsky kamion na prepravu zivych ryb jsem vicekrat videl tady – https://www.google.com/…05901,15.25z(takze pstruh duhovy – puvod Osoppo (UD) FVG).

                        0 0
                        • Roxteedy  

                          Jasný, však to píšu. Z IT jsou často. Bývají i z Peru :) Mají víc dodavatelů. Dovezou to živý a na starých sádkách u Opaťáku tomu čeří vodu, aby to přežilo.

                          Kvalitní, opečovaná, čerstvá ryba… Prostě oproti našemu kapříkovi „granulovanej brojler z chovu“. Ale jiný nekoupíš. Lovenej pstruh je unikát. Každej rybář si jej nechá pro sebe, nebo věnuje někomu…

                          Na chuť jsou moc dobrý. Ať koupíš čerstvý, nebo uzený.

                          0 0
                      • Barak  

                        S tím bistrem na Stankove souhlas téměř do puntíku. Teda, mě to tam pořád celkem chutná a to jsem tam poprve jedl před mnoha mnoha lety. Jen mi teda úplně nepřijde, že by to byla nějaká levnota… A pokud nic z toho nejsou trebonsky ryby, tak nevím, kde je chyba, pac zas tak drahý ryby tam nejsou.

                        0 0
                      • dr.spiritus  

                        Hele. dost dobrý žraso byl letos Rožmberský sklípek v Lužnici. Kapří hranolky tam byly fakt dobrý, A Ponorka tamtéž snad ani nepotřebuje reklamu… Modří vědí… :D

                        0 0
                      • tompca  

                        Ještě u zámecké zahrady Krčma u Kellyho.

                        http://www.krcmaukellyho.cz/web/index.php?…

                        0 0
                        • Roxteedy  

                          Za mne poledni menu OK, ale vecer z karty, to by chtelo trochu vic lasky a pece :) takovy sedy prumer…

                          0 0
                    • Roxteedy  

                      Jo a na tom Rožmberku – dnes jsem kolem jel. Mají to snad noví provozovatelé. Nevím, budu muset udělat „spotřebitelský test“ :) Mám od kámošů různý reference, takže si to musím ověřit sám :)

                      Jinaj je tady u nás hafo dobrejch kiosků a občerstvovadel. Např. bistro Dílna v Třeboni, nebo Na Kopečku v Lužnici. Ale ryby tam nedělají

                      0 0
                      • Cen da H  

                        diky za reakci, ja mam ryby taky rad a mrzi mne, ze tady ve strednich cechach je cerstva (ziva) ryba problem,

                        Jako kluci jsme jezdili na sadky na Podkozi, to uz neexistuje, koupil to a zrusil Kellner a udelal si tam z toho pevnost.

                        Dilnu v Treboni neznam, diky za tip, okoukneme priste.

                        0 0
                      • Markony  

                        Na kopečku fajn na hrázi Rořumberk prodávají ryby i uzené a zkoušel jsem a v pohodě .

                        0 0
                      • Barak  

                        Dobrý ryby dělají v Luznici v Ponorce. A za dobrý peníze.

                        0 0
                        • Roxteedy  

                          Jezdim kolem temer denne a jeste jsem nezkusil. Zajdu :)

                          0 0
                        • dr.spiritus  

                          +1000

                          0 0
                        • dr.spiritus  

                          Tu vesnici miluju, asi se tam přestěhuju…

                          0 0
                          • Roxteedy  

                            Pekny misto k zivotu…

                            0 0
                            • Barak  

                              Jo, v létě. V zimě tam chcípnul pes…

                              0 0
                              • Roxteedy  

                                Kazdy ma rad neco jineho, mne se tam libi celorocne… a uz se pomalu zacinam tesit, az ten pes v zari zase zacne chrchlat… :)

                                0 0
                                • dr.spiritus  

                                  Přesně… Ať si tam ten švajnehund dělá co chce. Ho nakonec můžeme na Vánoce sežrat…

                                  0 0
                                • Barak  

                                  Blbý je, že tam před cca 15 lety zavřeli klasickou hospodu se sálem, která byla otevřena v létě v zimě a pořádali se tam zábavy atd. Od té doby není, kde by se místní setkávali. V sezóně tam funguje sice kousek na kempu, Ponorka a další, ale to zdaleka není ono. Mladí dost odcházejí do Třebone nebo CB a ti nové přistěhovrodpřis­těhovsve rodiny, kořeny mají jinde a nechtějí tu komunitu příliš tvořit.

                                  0 0
                                  • Roxteedy  

                                    Jo, to mas taky recht… taky pamatuju staryho Ousku v hospode, kterej vypadal ze to s nim sekne – 30let furt stejne :) Ted z toho jeho vnuk udelal penzion. Chapu ho…

                                    To vis, mistni hospodu celorocne neuzivi. Zacarovanej kruh.

                                    Ja osobne do hospody moc nechodim. Takze mi to nevadi. Schazime se s nekplila prateli, nebo v lete treba u Maresu Na Kopecku, atd…

                                    0 0
                                    • Barak  

                                      On měl chvíli snahu hospodu provozovat dal. Ale dojížděl každý den s manželkou odněkud od Jindřichova Hradce. Po čase zjistil, že to za ty peníze asi nemá smysl a je tam teď penzion.

                                      Oni by tu hospodu podle mě uzivili. V létě je díky turistům kšeft jak blazen, navic kdyz mas kuchyn. V zimě je to holt slabší. Ty ostatni hospody nebo spis bistra taky v zime nenesou a stačí si vydělat přes sezonu.

                                      Spíš byl problém s tím, že on prostě nebyl místní a neměl k té vsi a hospode vztah, jak jsem psal vyse. Začarovaný kruh.

                                      0 0
                                      • Roxteedy  

                                        Nene, Tomas bydli az u Kaplice. Ale to na tom nic nemeni – je to jak pises.

                                        Pruser hospod jsou ruzne predpisy a normy a personal. Vse se zhorsuje, personal uz je v krizi. Spousta hospod tu u nas letos neotevrelo. Kdyz to predelas na penzion, je to vyrazne jednodussi…

                                        0 0
                                        • Barak  

                                          Kaplice, to je snad ještě dal. Já se znal spíš s Pavlem, druhým Ouskova vnukem. Tomáš moc v Luznici nebýval. Ackoliv myslím, že bydlel dřív v Lomnici.

                                          Jo, penzion je jednodušší, to je fakt. Ono taky, co si budem povídat, do té hospody by Tomáš musel nacpat strašný peníze, aby to k něčemu bylo a byla tam kuchyň. A pak, jak píšeš, personál, normy, předpisy… Když k tomu nemáš vztah a zdedis to… udeláš penzion.:)

                                          0 0
                                          • Roxteedy  

                                            Presne tak, ta investice by musela byt nekolik milionu. Adal uz jen drina. A co s personalem prez zimu? V penzionu si das tydenni pobyty a jezdis tam v sobotu. A nebo najmes nejakou tetu ze vsi a ani to ne…

                                            Jojo, Tomas je Lomicak, dobrej kamarad :)

                                            0 0
                                            • Barak  

                                              Jestli my se nakonec nebudeme znát. Z Delty, Rokace, Besedy… :)

                                              0 0
            • felix.org  

              Je to Design hotel Romantick, restaurace Kopretina :-) A ceny jsou naopak velmi příznivé. Jídla dost, chuť velmi dobrá, mezi záplavou ryb příjemná změna. Šupina a Šupinka je klasika, ale Šupina je od června zavřená – ceny vyšší, možná až moc vysoké na Třeboň…nicméně jídlům nelze nic vytknout. A jak už tady padlo, tak Bílý jednorožec vaří skvěle za přijatelné a odpovídající ceny.

              0 0
    • Johny.Merida  

      Tenhle víkend… 48 km, bike po cyklostezkach a super stezka červená z Rozmberka do Třeboně.

      0 0
    • valyhonda  

      Tak když to jsou rovinky,tak to daji za celý den :-)

      0 0
      • tompca  

        Třeba na sever přes Rožmberk do Lužnice ( po červené) , pak na Klec ( po červené nebo po silnici je značená cyklostezka), Vlkov ( dobrá Hospoda u Vlkovskeho rybníka ) odtud směr Val, Hamr a zpět po zelené ( je to i značená cyklostezka) na Novosedly nad Nežárkou, a zpět třeba přes Starou Hlínu do Třeboně. V téhle lokalitě nemůžeš udělat chybu, je to rovina a mraky značených cyklostezek, i všechny značené turistické cesty jsou sjízdné na trekingovém kole, sedni k na mapy.cz a naplánuj si pár okruhů. Když náhodou zabloudíš v lese tak je rám fůra lesních sjízdných cest.

        0 0
        • tompca  

          Tak jsem ti dneska něco nafotil pro inspiraci, jel jsem s holkou z Lomnice přes Velký Tisý, Lužnicí , povinná zastávka na statku Hamr ( mají tam fůru zvířat) a zpět od kempu v Lužnici po červené přes Klec do Lomnice.

          0 0
        • Cen da H  

          na starý hlíně doporučuju hospody, jsou tam hned u hlavní jedna přímo a druhá za ní. Já jezdím do té druhé u pytláka, na kapří hranolky a regenta

          https://en.mapy.cz/zakladni?…

          jinak souhlasím, není nutno jezdit pouze po značených cestách (turistických nebo cyklo), okolo rybníků je mnoho obslužných cest, řada z nich zpevněné, takže mapy.cz do mobilu, stáhnout si do offline mapu a na Třeboňsku vše co je čárkovaně lze považovat na trekingu za sjízdné (za sucha, jinak tam může být bláto)

          0 0
      • Roxteedy  

        stejně dobrý… až budu mít chvilku, něco Ti sem hodím

        0 0
    • valyhonda  

      Jste moc hodní,děkuji:-)

      0 0
    • Barak  

      Jel bych nějaký podobný okruh. Máš tam všechno, rybníky, lesy, občerstvení… :-)

      https://mapy.cz/s/3ybXy

      Je tam mnoho bočních cest, kde nepotkáš živou nohu. Třeba kolem Klece nebo Lutové se dá odbočit z hlavní trasy a namotat to po hrázích rybníků, kde jsou volavky, čápy atd. Už je moc práce to na mapy.cz klikat.:-)

      0 0
      • valyhonda  

        Děkuji :-)

        0 0
        • Cen da H  

          zde jedna kratší, máme ji oblíbenou s dětmi

          https://en.mapy.cz/zakladni?…

          na pilaři je u silnice super hospoda, tu nevyenchat, na bodě 17 což je Novořecká bašta se lze rozhodnout zda pokračovat podel nové řeky ke stříbřeckému mostu, na starou hlínu a dál nebo jak je v odkazu jet už do Třeboně.

          Třeboňsko má obrovskou výhodu, že když jedeš v kruhu blíže k jeho okraji tak jakoukoliv cestou zahneš do středu kruhu tak se vrátíš, nejde tam zabloudit.

          0 0
        • petyn  

          Dnes projeto. Jela se mnou žena na trekovém kole a přes mírné brblání se ji to nakonec líbilo. Po silnici jen pár kilometrů jinak hodně po turistických pěšinách,

          https://en.mapy.cz/s/3yeTS

          0 0
      • Zbyněk  

        Souhlas. Další tip je třeba Žumberk, rezervace Červené blato nebo na druhou stranu Chlum u Třeboně a podél hranic do Velenic a zpět přes Suchdol. Cestou možnost koupání v pískovnách.

        0 0
        • Cen da H  

          nj Žumberk, na ten jsem zapoměl, krásné místo. Lze jej i ochutnat ve formě piva v podloubí na náměstí v Třeboni, tedy pokud ten pizza bar zůstane u sortimentu co měl, před měsícem měli zavřeno kvůli rekonstrukci – rozšiřování prostor.

          fotka ukradená z mapy.cz

          https://d34-a.sdn.szn.cz/…0_FJuL0L.jpg?…

          0 0
    • Markony  

      Třeboň – Suchdol nad Lužnicí – České Velenice tam pojíst u Hostinec U kostela a pak zpět po 341 do Nová Huť -Majdalena tam pojíst u Pilaře nebo Hospůdka u Kutišů Alešův Dvůr pak po žluté do Třeboň.

      0 0
      • Roxteedy  

        U Pilaře super, česká klasika, hotovky. Ale nemaji personál, tak je dost zavřeno. Kutišů chváleji. Alešovi bych se vyhnul…

        0 0
        • Markony  

          Pilař super Kutišu taky ale tet mají zavřeno u Aleše sem jedlí a žádný problém ?

          0 0
        • Johny.Merida  

          Jedl jsem minulý vikend v pátek u Aleše a v sobotu u Kutišů. U Aleše Candata… dost draho, řekl bych za malou porci a pikantni směs, ta moc pikantní nebyla. U Kutišů mi to jidlo přišlo lépe ochucené, víc a levnější.

          0 0
          • Markony  

            Já tam měl kapří hranolky a super, Jo u Kutišu dělají mánička a proto asi jiné ceny ale pivo tam mají fest drahé Regenta za 35 i kozla .

            0 0
      • Roxteedy  

        Jo a když už jsme v těhlech končinách, tak v Chlumu u Třeboně hospoda Na poště. Výborný!

        0 0
        • Markony  

          Ptám se proč se vyhnout Alešovi ?

          0 0
          • Roxteedy  

            Je to zkusenost spise kamaradu. Ja tam byl jednou a ztotoznuju se. Navonena bida. Ceny neodpovidaji kvalite. Na sezonu sehnany brigadnicky personal, dost spatny.

            Nechci nejak pomlouvat, radeji chvalim. ale pri teto cenove hladine uz clovek muze byt kriticky.

            0 0
      • natureman42  

        U Kostela v ČV domácí klasika za lidový ceny, jen ta vrchní je nějaká divná.. :) Kousek od camcaď směrem k čáře je na rohu pizzerka a tam to taky neni špatný..

        0 0
    • kerim  

      Jezdíme léta na Staňkov, mám to tam projetý všema směry, ale s těma hospodama je to problém- stojí a padá to s majitelem a personálem, takže tam, kdes byl několikrát spokojenej, můžeš klidně narazit. To je např. Alešův dvůr, rekreační areál v Koskách, restaurace Mlýnský dvůr atd. Sumeček na Staňkově už není co býval, je to profláklý a aby to zvládli, muselo to takhle dopadnout :-( Jediná hospoda, která si drží celkem vysokej standart je penzion Medenice, jezdíme tam s partou cca 35 lidí a to už ty hospody prověří. V tomhle množství lidí je zázrak, když všechno klapne.Nevím, jak v září, ale třeba ty první květnový svátky, na který tam jezdíme posledních sedm let, je tam ještě mimosezonní režim.

      V deseti lidech by to neměl být problém, hospodu můžete vždycky změnit :-) a cest je tam všude mraky, zabloudit se nedá, není to divočina.

      0 0
      • Zbyněk  

        Tu Medenici jsem chtěl zrovna zmínit. Byli jsme tam na dovolené 2015 a jídlo i ubytování super. Příští rok tam plánujeme návrat, tak snad zůstalo vše při starém.

        0 0
        • Roxteedy  

          Medenici neznam. Dik za tip. Zajedu na kontrolu, kdyz to tak chvalite :)

          0 0
      • Roxteedy  

        Je to tak…

        0 0
    • Markony  

      Jo Šupina a Šupinka naposledy sem tam byl v roce 2012 a to byly ceny už fakt luxusní a tet už aní nemluvím.

      0 0
      • Roxteedy  

        Jo, ale kdyz pomines ceny, je to tam dobry. Uprimne, je to fakt proflakly a kluci Mulleru by byli hloupi, kdyby to davali levneji a meli 3nasobnej previs nad kapacitou hospody…

        0 0
    • Davidakta  

      Poraďte někdo jak vypadá červená z Veselí do Třeboně, projede to dítě 5 let?

      0 0
      • Markony  

        No co si pamatuji z Veselí ke Penzion U Kačerů po červené to bylo dosti rozbité a blátivé lepší je jet po 1134 přes Vlkov do Klec a pak po až červené.

        0 0
      • tompca  

        S takhle malým dítětem , bych jel z Veselí po žluté kolem piskoven až k Vlkovské hospodě u žel. stanice, pokračoval po žluté a pak po cyklostezce 1034, po napojení na silnici ( po cca. 200m) pro spetření, odbočka po zelené, na červenou okolo rybníka Naděje ( jede se po hrázi) ke Kačerovi, pak po silnici ( 1034 stezka), přes Klec, na křižovatce se silnicí Lomnice- Kolekce rovně po červené až do kempu v Lužnici, pak doleva po silnici po červené, asi po 700 m je vpravo farma Hamr ( mají tam prolézačky, houpačky a mraky zvířat, bohužel i zavřenou hospodu). Pak můžete jet okolo po červené nebo z Hamru rovnou k baště na hrázi rožmberského rybníka po polní cestě. Dál po červené okolo Rožmberka a Zlaté stoky ( začátek bude pro dítě trochu horší) a vyjedete v Třeboni u autobusového nádraží.

        0 0
        • Markony  

          Jo maš pravdu je to 1034 ,

          0 0
        • Davidakta  

          Super, děkuji mnohokrát ;)

          0 0
        • Roxteedy  

          Teda, na pražáka to tu u nás znáš dobře :) celkem dobrý rady! Já jsem prážákopositivní, mám vás rád a doufám, že budete teď víc jezdit na dovči. Pač bez turistů tu sice budeme mít klid, ale nebudeme mít co žrát :)

          Já přidám svůj názor. Jsem z Lomnice nad Lužnicí. A znám to tu od malička jak svý boty. Navíc mám děcka 7 a 9let a jezdíme. Takže vlastně, máte štěstí, že jdu právě kolem :D

          Prvně bych začal s tím, že z Veselí do Třeboně je to cca 30km. Což už tak je na 5letý dítě dost. Proto bych ho spíše tahnul po pěkných cestách. červená je v mnoha místech pro otrlé na MTB, ikdyž krajina fakt pěkná.

          Nemám teď moc času," tak jsem dal do mapy,":https://mapy.cz/s/jusenesuzo kudy bych vedl 5letý děcko já.

          Večer snad budu mít víc času, okomentuju a eknu různý body, kde se zastavit. Děcka potřebujou zastávky a svačiny :)

          0 0
          • tompca  

            Tak můj děda je z Kolenců, s ním jsem chodil jako malý capart po okolí ještě pěšky, do Lomnice jsem jezdil přes 45 let (takže skoro místní). Pravdou je, že ta cesta z Veselí do Třeboně je pro 5 lété dítě dost dlouhá.

            0 0
            • Barak  

              Tak já se ještě hlásím do party, můj děda se narodil v Lužnici. :-)

              0 0
              • Cen da H  

                ja jsem sice cistokrevny stredocech ale do Trebone a dal na ceskou Kanadu a pohranicni kopecky jezdim strasne rad od detskych let. Na duchod bych to tam klidne videl.

                0 0
          • Davidakta  

            Jasný s piknikem se počítá a i ta farma je super tip na zastávku. 30km se nebojím,kluk se mnou ujede 25 kolem Tábora, tak si myslím že u vás to dá s prstem v nose. Mám to štěstí, že jezdí v pěti líp, než jezdil starší syn v osmi a ke všemu ho to baví. Hlavně neremcá a když spadne, tak okamžitě naskočí a pokračuje v krasojízdě. To ten starší jednou hodil kolo do Lipna :D prostě sen každého cyklisty.

            0 0
          • natureman42  

            dotaz – kiosek u Dvořiště asi nejede, co?

            0 0
    • Davidakta  

      A ještě takovej blbej ale praktickej dotaz na místní. Máme si vzít všechno jídlo a pití do batohu, nebo je šance v téhle době někde něco koupit? Mám to v plánu na sobotu

      0 0
      • tompca  

        Teď zrovna ode mě odjel bratranec a minulý víkend bylo jediné místo v okolí kde koupit pivo ( nic jiného ho na kole nezajímá

        0 0
      • Roxteedy  

        Ja bych si vzal. Nektere hospody maji okynka – videl jsem ve Strazi, Liborezich, u Emy, ale nespolehal bych na to…

        0 0
        • Davidakta  

          A vodu někde doplníme? nějaká rozumná studánka po cestě?

          0 0
          • Roxteedy  

            spíš ne. Je dost sucho a moc bych té vodě nevěřil. Jinač studánky celke spolehlivě najdeš v mapy.cz

            0 0
    • KevinKanystr  

      Zdarec, pročítám tady typy na výlety v Třeboni. Budu tam s rodinou celý týden – žena , kluk a prcek ve vozíku.

      Proto bych se chtěl zeptat jak je to tam s cestami pro ten vozík. Sice se dá jet po nezpevněných , ale hrozně to na něj práší.

      Kus se tak dá jet no problém ,ale raději bych věděl čemu se vyhnout – stejně tak betonový plotny.

      Jsou tam ty cyklo stezky na asfaltu nebo je to nějaký mix asfalt šotolina ?

      Nejlépe trasy kolem 60km s koupáním a lesy a jídlo.

      Díky

      0 0
      • tompca  

        Většina asfalt, něco po hrázích rybníků a lesní cesty (směs štěrku, trávy a hlíny, prach moc nehrozí) něco po polních cestách (tam se práší), pro ježdění s vozíkem ideál.

        1 0
      • Kysky  

        Záleží kde, dá se najít i několikakilo­metrová panelka

        1 0
        • kerim  

          Jj těch panelek je tam dost…

          Kolik tak kiláků za den?

          1 0
      • ladys  

        Buď pojedeš po silnici, nebo to jsou lesní asfaltky,panelky a šotky… Žádné asfaltové cyklostezky tam nejsou. Jediné cyklostezky jsou směr Rožmberk a Stará Hlína šotky. Pěkné je to okolo staré řeky- šotka. Ale již začíná cyklopeklo

        1 0
    • KevinKanystr  

      Hnízdo budeme mít u Třeboně. Denně tak 50/ max70km.

      Nejsou asfaltový cyklostezky ?

      Viděl jsem cyklopořad z Dejdarem z roku 2009 a jel tam po té několika km panelce – to je ona , to ji ještě neodstranili ? :) to z vozíkem nechceš , kde to je ?

      Nějaký ideální typ na jeden hlavní top pohodový výlet s vozíkem ?

      Díky chlopy

      M.

      0 0
      • ladys  

        Je rozdíl cyklotrasa a cyklostezka… Panelka je například z Třeboně směr Majdalena. Nikdo nic odstraňovat nebude a asfaltky budovat také nebude. Než někam pojedu s kolem zjistím si, kde můžu jezdit a naplánují trasy. Nikdo neví co ve skutečnosti zvládneš.

        0 1
        • KevinKanystr  

          Tyjo dobrý díky, zníš jako nějaký správce tamních komunikací, že máš takový přehled o výstavbě cyklostezek a cyklotras.

          0 0
          • Kysky  

            Jestli chceš jet na Majdalenu/Chlum, tak jeď přes Domanín a pak po žlutý, to je hezkej lesní asfalt. Ale jak vidno podle tvých reakcí, tak o takovou radu nestojíš.

            Jednu asfaltovou cyklostezku kvůli tobě ale opravdu postavili, je na hrázi Světa, tam můžeš drandit od rána do večera

            1 0
            • KevinKanystr  

              Jo jo určitě stojím, díky. O poučování co bych měl dělat a jak + věci okolo ale nestojím..

              Díky

              0 0
          • mais  

            zrovna na Třeboni ty šotky mám rád…když jsem jezdil před lety po České Kanadě a na 70 kilometru jsem sjel konečně z asfaltu, abych za zatáčkou potkal válec, tak bylo jasné, že tam znova už nepojedu.

            Třeboňsko jsem projel i s Croozerem pro dva prcky současně, a třeba červená podél Lužnice v tom staletém stromořadí je pro mě jedna z nejhezčích stezek v republice

            0 0
            • ladys  

              Když neumíš plánovat trasy, tak si nestěžuj. Asfaltu se nedá úplně vyhnout, ale na 100km to bude cca 10km

              0 0
              • mais  

                No byla to stejná píseň jak v Plzni u rybníku krásné sotolinky tam zbytečně polévali asfaltem…

                0 0
            • KevinKanystr  

              Tam jsem jel dnes, a tyhle panaromata taky miluju. A jak jsem psal, pokud je to nějaký přejezd nebo tak v pohodě, ale pokud bych měl po nějaký rozbitý cestě jet s vozíkem s malým děckem tak mu to určitě moc neprospěje.

              0 0
      • kerim  

        Znám to poměrně dobře kolem Staňkova/ Chlumu, což je z Třeboně nejkratší cestou cca 17km.

        Tam když dojedeš- pískovejm cestám a panelkám se asi těžko vyhneš, tak už je to lepší. Buď lesníma asfaltkama směr Č.Velenice, nebo okolo Staňkovského rybníka směr Lásenice nebo Peršlák, tam je místama celkem luxusní asfaltka v lese. Nebo se dá v okolí jezdit po místních silničkách – Suchdol, Františkov, Klikov atd, lidi jsou tady na cyklisty celkem zvyklí, nikdy jsme neměli větší problém. A to nás jezdívalo ke čtyřiceti s hromadou dětí..

        Když jsem to tam poznával, tak jsem si večer projel plánovanou trasu sám a druhej den jsem s dětma věděl, do čeho jdu…

        Případně můžeš zkombinovat s motoráčkem Třeboň/ Č. Velenice

        1 0
        • KevinKanystr  

          Supr to jsem potřeboval vědět diky.

          Na ten Chlum z Třeboně, ( jsme skoro u hráze rybníka Svět)

          jak píší kolegové výše vede ta panelka ? Nastřelí jsem to zhruba tak(snad ten odkaz finguje)

          https://mapy.cz/s/letacosafa

          Ale píšeš že z Chlumu zpátky do Třeboně je dobrá cesta po červený ?

          0 0
          • ladys  

            U kanclire by jsem to vzal doleva a pak doprava na červenou. Po trase odbočit na rozvodí,je tam soustava jezů,dá se tam i vykoupat. Tam se otočit a zpět na červenou. Jsou to sice šotky,ale pěkné. Od Stribřece na Třeboň červenou vynechat. Je tam zákaz a pro vozík neprůjezdné. Případně můžeš do Chlumu, Staňkova, Lutové popojet autem a pojezdit po lesních aafaltkách.

            0 0
          • ladys  

            Jsem to upravil https://mapy.cz/s/nuhugevega

            0 0
            • KevinKanystr  

              Zlaťák, díky moc. Ještě prosimtě, ty dvě žlutý jsou sjízdný na kole s vozíkem?

              0 0
              • Cen da H  

                tohle je na až k Pilaři asi nejmeně drkotající trasa, bez velkého provozu, s vozíkem v pohodě

                https://en.mapy.cz/turisticka?…

                Jediné kde to trošku drncá je hráz opatovického rybníka a silnička od branné k rašeliništi. Jinak krásné asfaltky.

                Na Majdaleně je kousek po hlavní, ale to jsme s dětmi s vozíkem brali suše přes přechod a pak po chodníku.

                a za Pilařem na rozcestí se rozhodneš jestli doleva na Kosky nebo doprava na Lutovou. Až do Lutové je hezká silnice s minimálním provozem. Z Lutové po silnici ke stříbřeckému mostu a do Staré hlíny. Tam sice trošku aut je, ale hodně cyklistů tak jsou tam zvyklí a ohleduplní. Ze staré Hlíny podél hlavní přes starý drncavá kamenný most zpět do Třeboně na kopečku, tam je nová cyklostezka,

                Přes kosky se dá taky, ale tam pak je nutno počítat s tím, že druhá část do Třeboně bude lesem a ne moc po rovném povrchu.

                Moc pěkný okruh…

                1 0
                • Cen da H  

                  A když na rozcestí Kosky (cíl co jsem dal výše trasu) zahneš z hlavní do Chlumu do prava, tak vede pekná asfaltka až nahoru na Novou Huť, lesem bez provozu. A odtamtud už je na Tobě kam zahneš jestli doleva nebo doprava, Hezké asfatky Tě dovedou zpět oběma směry. Není to jen fádní rovinka jako na druhou stranu na Lutovou…

                  0 0
                  • KevinKanystr  

                    Trošku jsem se v tom návodu nejprve ztratil, je tam krapet nesrovnalostí ale už to chápu, moc dobrý. Ještě to sjedu asi jednou, ale jeli jsme to takhle Trasa I update Trasa 43,3 km • 2:37 h https://mapy.cz/s/lajoluboko

                    Za žlutá je dobrá jen ta první část, krásná vesta po asfaltu, ta druhá v červeným kruhu je fakt špatná. To samé na druhé foto, krásná část v zeleném kruhu ale ta v červeném je hrůza, navíc ta cesta se jmenuje „vozičkářská cesta“ na mapách se symbolem vozíčku, ale pro vozíčkáře to fakt není. Toho kdo to tak označil bych vytáhl za koule do průvanu.

                    Jinak v Kostky, jsem chtěl jít do toho penzionu Kostky, ale měli zavřeno tak jsme šli k Pilařovi. A musím říct že fakt špatný. Jídlo těžkej podporumer, za vyšší ceny. Pivo a obsluha ale dobrý.

                    Dnes jsme byli ale v rest. Ponorka v Luznici a to byl kulinářského zážitek.

                    Díky

                    .

                    0 0
                    • Cen da H  

                      No vidis, nasels to vsechno, jen z te Lutove je to polepsim povrchu bohuzel jen na stribrec a starou hlinu po silnici.

                      Jak uz mame deti velke tak proste jedem a povrch uz neresime, k vozikem je to vic prace.

                      Ja mam trebonsko rad, vyhoda je ze kdyz je clovek ubytovan nekde blizko Trebone, tak se daji delat okruhy a kdykoliv zahnout zpatky do mesta. Neda se tam ztratit.

                      Jeste ti dam jeden tip, z Lutove do Mirochova, bohuzel po silnici, tam je pivni automat a takova malinka rodinna Medova hospudka kde ti namazou chleba maslem a domacim medem. A od ni vede krasna asfaltova cyklostezka podel hranice na Peršlák, ale to uz je dál.ale kdyz se priblizis treba do toho mirochova autem tak pak lze tuhle stranu objet, je to vic kopcovate a clenitejsi.

                      Tak uzivej Trebonsko

                      1 0
                      • Cen da H  

                        Jeste mne napada kdybys to nekdy vzal az do stare hliny tak pak lze jet po stezce 1035 na hraz rozmberka.

                        Problem je ze cca tretina cesty v lese z hliny k hrazi je po spatnem povrchu s dirami, a pak od rozmberka do trebone po slusnem povrchu jen po silnici na ose Preseka, Brilice.

                        Ale v Brilicich je hned na kraji obce vlevo domaci kavarnicka v zahrade s vybornymi domacimi kolaci a zakusky.

                        Jen je to od rozmberka az do trebone na slunku, takze pres poledne dost vyhen.

                        1 0
                        • ladys  

                          Od Rožmberka je nová sypaná cyklostezka přímo to Třeboně. Ale ten úsek jak k Rožmberku je tak na full :)

                          0 0
                          • Cen da H  

                            To je ta podel hlavni na lomnici? Ta vede jen ke gigantu a dal uz je jen ta silena stezicka s koreny a dirama, tam s vozikem opravdu nema sanci se vejit natoz projet…

                            0 0
                            • ladys  

                              Je možné ,že to končí u Gigantu, po hlavní je to kousek. Objet se to dá jak jsi psal .

                              0 0
                        • KevinKanystr  

                          Díky, to jsme jeli včera, to Lužnice do té rest Ponorka a pak ten mě si okruh z5 do Třeboně, takovej odpocinkovej. Vesta tam sice krásná ale jak je to dlouho rozbitá vesta tak je to s tím vozíkem n aprd, hlavně pro toho malýho. Z Lužnice Z5 okreska krásná projela asi 3auta;)

                          0 0
                          • Cen da H  

                            jo Ponorka v Luznici je super, jen skoda ze z tehle strany zpet do trebone je dobry povrch jen po silnicich s provozem…

                            0 0
                          • Cen da H  

                            jeste si vzpominam, kdyz pojedes od hliny na luznici a nezahnes na hraz rozmberka tak pojedes dal po asfaltce okolo Kocandy, tam byvala super zahradka, ale letos jsem tam jeste nebyl tak nevim jestli stale funguji

                            https://en.mapy.cz/turisticka?…

                            0 0
                            • mais  

                              Když to vidím, tak si snad budu muset někam Třeboňský detox letos naordinovat

                              1 0
                      • KevinKanystr  

                        Co říkáš na tohle

                        Trasa delší Trasa 51,1 km • 3:09 h https://mapy.cz/s/mutaladeda

                        Je to k Cepu, supr voda, ta část co jsi poštovský a pak dolů na tu Novou Huť. Jen nevím jestli zpátky přez ten Chlum, jestli to za to stojí a nebo raději z5 na Kousky, a pak po zelený , té krásné cestě až do Litovel . Nevím jaký je to pak tam nahoře, smerem na ten Stříbřec. Z něho pak do Třeboně asi jedině po že statovce, vypadá to že vedle je cyklostezka asfalt.

                        0 0
                        • Cen da H  

                          od stare hliny nahoru do trebone ‚na kopecku‘ je ted cyklostezka podel hlavni silnice, prvni cast je asfaltka, druha zavalcovana takze se da v pohode bez drncani. jen stary most je sutrovy a ja kdyz jsem tam poprve od trebone vletel na gravelu tak jsem mel co dela udrzet se riditek, ale to je jen asi 100 m.

                          od stribreckeho mostu se da zkratit do trebone na kopecek po asfaltce lesem, zcela mimo provoz, je to obsluzna lesacka cesta, nani rozbita, s vozikem sjizdna

                          https://en.mapy.cz/turisticka?…

                          na konci trasy vyse v lese se muzes rozhodnout jestli dal po cervene na kopecek, posledni kousek je lesem po cesticce, nebo na kolomaznu po asfaltce. kazdopadne pak od kaplicky po cervene projedes mimo hlavni provoz az k druhe kaplicce Jana Nepomuckeho odkud uz je cyklostezka vedle silnice smerem na trebon lazne

                          1 0
                        • Cen da H  

                          a dal od chlumu na Klikov, pekne vedlejsi silnicky, na malé pískovně je verejne koupani i se stánkem a mezi pískovnami bistro s nejakým jídlem. tam je to dobré v e vetsim teplu protoze se dá skocit do pekný vody a ochladit se.

                          je to kousek od te Nove Huti co jsem uvadel drive, da se tam pekne podel hranic na jih k Velenicim nebo i na rakouskou stranu k Litschau. vesmes hezke asfaltky…

                          0 0
                          • Cen da H  

                            jo a v Litschau na namesti je super cukroska …

                            a pak hezky sjezd lesem pres Schlag dolu to Stankova

                            mam to tam rad, da se tam namotat krasny svih po rovine i do mensich kopecku, kdyz jsme tam s detma tak jeden den maj relax a ja opustak tak se muzu celej ted toulat a objevovat nove cesticky

                            0 0
                        • kerim  

                          Na Novou Huť to vem přes Medenici – dobrá hospoda, můžeš to natahnout na Klikov, Františkov, zrovna v těhle místech je mrtě pěknejch asfaltek a utaženejch šotek…

                          A nebo zkus ten Peršlák, tam začíná kousek za Staňkovským rybníkem fakt luxusní asfalt..Akorát teda Lesní hotel Peršlák je echt hogofogo :-)

                          0 0
                          • Cen da H  

                            Peršlág vaří luxusně, ale z ceny se mi udělalo mdlo :-)

                            0 0
                            • kerim  

                              Nám zase z pana vedoucího .. Evidentně mu dvacet lidí na kolech, kteří si chtějí dát pivo a kafe není dost dobrejch, možná, kdyby mluvili německy.

                              0 0
                              • Cen da H  

                                já tam byl na jaře za deště a hospoda prázdná, tak mne obsloužili hned, ale cenově to je fakt pro rakušáky…

                                0 0
                          • ladys  

                            Dojezd k Perslaku je pěknej tankodrom :) Od Chlumu na Medenice je ten asfalt taky mizernej,ale tam se to s vozíkem dá.

                            0 0
                            • kerim  

                              posledních 1500m od přístřešku u rybníka, ale můžou navštívit nejsevernější bod Rakous. :-)

                              0 0
                            • hawrda  

                              Jste nějak rozmazlení ne? Já to tam křižuji s dcerou od prcka (ubytko vždy na Staňkově), a naopak vybíráme cesty hlavně mimo asfalt. I na Peršlák se dá dojet ze Staňkova po šotolinách.

                              Pro vozík se tam dá samozřejmě najít hafo cest, pokud není akceptovatelné vjet do lehčího terénu. Jiný tam v podstatě stejně není.

                              S trochu odpruženým vozíkem bych dal klidně i tu panelku.

                              Neboli, mám pocit, že asfaltu je na Třeboňsku pro cyklisty, kteří bez něho nedokáží žít až dost:).

                              0 0
                              • kerim  

                                Já jezdím na gravelu vše a asfalt nepotřebuju, naopak z něj prchám, ale tazatel nechce prcka vytřásat :-)

                                Když byly děti malý, tak mi vždycky usnuly v přední sedačce na fávu někde za Špačkovem v lese :-)

                                0 0
                              • ladys  

                                Jede s vozíkem… dá se to přejet, pro mne tam není nic zajímavého jen projíždím. Dá se po šotkách, ale ne s vozíkem a na konci je to jen pro MTB a ještě přeskočit nějaký strom.

                                Na panelce je segment, tak ho můžeš s vozíkem zkusit :)

                                Já dokonce dokážu žít i bez Třeboně, normálně jen projedu a přes sezonu úplně vynechávám. Na to co se tam děje nemám :)

                                0 0
                    • tompca  

                      Tady máš další trasu, před Lužnicí je farma Hamr, koupání v pískovnách u Vlkova a zpět přes Novosedly a Kolekce.

                      Trasa z Třeboň – Vlkov – Treboň

                      Trasa 55,4 km • 3:19 h

                      https://mapy.cz/s/fotamocuvo

                      1 0
                • KevinKanystr  

                  Tak tohle jsi vymyslel parádně, díky, skutečně pěkná cesta pro vozík a mnohem rychlejší než ta co jsme na tohle místo jeli před tím.

                  Sjeli jsme i tu druhou co píšeš níže lesem ke Kolomazne a úplného luxus. Ta cesta plná dubů na hrázích rybníku Vyšehrad atd. je pastva pro oči cyklisty. Dokonce jsme tma hodili i loupačku. A to je jediný co bych té Třeboni vytknul, tři mraky rybníků ale koupat se ta pořádně jenom ve Světě, u Ostende se zastavil čas, nádhernej kemp se spoustou srandy pro děti.Mrli jsme to štěstí, že tam bylo minimum lidí.

                  Ono celkově, odjíždíme dneska,komplet cyklo výlet, přímim vlakem Vršovice/ Třeboň a jak začala dnes sezóna, byl to masakr kolik lidí . V sezóně bych tam asi nechtěl být ale takhle před to byla bomba protože ikde skoro nikdo nebyl až mě to bylo divný, nejlepší čas dnes vypadnout.

                  Takže ještě jednou díky všem za typy.

                  0 0
                  • Cen da H  

                    Super, jsem rad ze jsme ti pomohli a libilo se ti tam, ja trebonsko miluju ale mimo letni prazdniny, v tu dobu je tam vaclavak. Nejlepsi je to n ajare okolo svatku v kvetnu, uz byva hezky, hospody uz otviraj a sezona se pomalu startuje a neni moc lidi, komari teprve zacinaji vykukovat.

                    Jeste tam asi nakouknu letos okolo 28. Rijna, to uz bude asi dost sychravo ale podzim ma take svoje klady…

                    0 0
              • ladys  

                Jsou pokud to nezaprasí lesáci. To se tam poté jede blbě i autem :)

                0 0
    • MilanT  

      Moc hezká trasa lesama je třeba z Třeboně po modré/žluté/1010/1011 do Chlumu u Třeboně a odtama po červené po hrázích zpět.Na té zpáteční po červené je sice krátký úsek s pár kořeny,ale nic dramatického,vše po rovině a krásnou přírodou.Celkově z té trasy je dost po asfaltičkách a také krásné úseky po polňačkách.Nedovedu posoudit jak je to pohodlně jetelné s vozíkem pro děti,ale dost jsme tam lidi s vozíčky potkávali.Jinak těch variant a druhů povrchů je tam hodně a stačí si vybrat na místě jest-li vpravo po asfaltu anebo vlevo po šotolině.Síť tras je dost hustá.

      1 0
      • KevinKanystr  

        Bezvadný díky moc, takovéhle detail se budou hodit. Moje odpověď kolegovi výše byla platná spíš Tobě.

        Ten Chlum teda evidentně stojí za to , když se tolik zmiňovaný.

        Diky

        0 0
        • kerim  

          V Chlumu chcíp pes:-) , je tam jen krám a cukrárna , je to jen dobrej výchozí bod.

          Při 60km denně se prostě prašnejm cestám nevyhneš, ale v těch lesích a na hrázích to není žádná hrůza , je to písek.

          Počítej mraky lidí, komárů a plný hospody.

          Slušný hospody- Staňkov-U Sumečka, Medenice, Zájezek-nevím,jestli bude fungovat-mèli nějaký problémy, na Majdaleně bistro Kotva, v Koskách Pilař nebo restaurace Kosky, Františkov.

          Ta modrá a zelená z Třeboně směr Majdalena jsou extra dlouhý panelky…

          1 0
          • MilanT  

            No,já Ti nevím.Byl jsem letos v Chlumu a vím minimálně o třech hospodách a krámy jsou tam 3.

            0 0
            • kerim  

              Dobře, trochu jsem přeháněl :-), ještě je tam docela hezkej kostel a porozpadlej zámek, sádky a milion kempů, ale to nic nemění na tom , že je to spíš dobrej startovací bod než nějaký centrum. Je taky fakt , že tam poslední roky jezdím začátkem května a pak koncem září a to ještě nebo už není sezóna a je mrtvo…

              0 0
              • ladys  

                Zámek se opravuje, od kostela je pěkná vyhlídka. Pouť je tam v půlce srpna a pak všichni odjedou a je tam mrtvo. Začátkem května na konci září tam jezdí jen pár zoufalců , co chtějí mrznout ;)

                0 0
                • kerim  

                  Ale je tam krásně!

                  Pravda, je trošku větší spotřeba dřeva :-)

                  1 0
          • studenak  

            Doporučuji zajet do Suchdola do cukrárny u Růženky. Tam to miluju.

            1 0
    • MilanT  

      Tak Chlum je dobrý v tom že se z něj dá jet mnoha směry kamkoliv a jsou tam na každých pár set metrech občerstvovny.Hlavně co já mám rád je to že z Chlumu se dá jet do lesů kde se hodí chládek :-)

      1 0
    • Markony  

      Stará Hlina u Piráta tak dobré ale všude lidí jak much.

      0 0
      • studenak  

        Já jsem z JH a v létě tímhle směrem téměř vůbec nejezdím. Těch lidí co tam jezdí je opravdu masakr.

        0 0
    • KevinKanystr  

      Tak tohle jsi vymyslel parádně, díky, skutečně pěkná cesta pro vozík a mnohem rychlejší než ta co jsme na tohle místo jeli před tím.

      Sjeli jsme i tu druhou co píšeš níže lesem ke Kolomazne a úplného luxus. Ta cesta plná dubů na hrázích rybníku Vyšehrad atd. je pastva pro oči cyklisty. Dokonce jsme tma hodili i loupačku. A to je jediný co bych té Třeboni vytknul, tři mraky rybníků ale koupat se ta pořádně jenom ve Světě, u Ostende se zastavil čas, nádhernej kemp se spoustou srandy pro děti.Mrli jsme to štěstí, že tam bylo minimum lidí.

      Ono celkově, odjíždíme dneska,komplet cyklo výlet, přímim vlakem Vršovice/ Třeboň a jak začala dnes sezóna, byl to masakr kolik lidí . V sezóně bych tam asi nechtěl být ale takhle před to byla bomba protože ikde skoro nikdo nebyl až mě to bylo divný, nejlepší čas dnes vypadnout.

      Jinak restaurace u Pilaře za mě jídlo špatný. Stejně tak jako asi nová rest. Na Stará Hlína, velká na pivko a zmrzku a útočiště pro děti doby, pěkný dětský koutek ale jinak jídlo taky tragédie.

      Řizkárna Kopretina v Třeboni teda taky zklamalo s očekáváním, ale víceméně ok.

      Potěšilo mě Ponorka, za mě bomba a taky dobrý hospůdka Kovárna v Lutové.

      Docela se mě líbilo v Třeboňským pivovaru, místní Regent hodnotím jako plzeňák za skvělé pivo. Tam bych si jí liznul jedna dvě, bohužel jsem tam nejedl, ale vypadalo to dobře.

      Takže ještě jednou díky všem za typy.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.