Transportní brašny na kolo - poradíte

30 nepřečtených
  • PatrikKalista

    Ahoj,

    chystám se zase do Španělska na kole. Poradíte mi prosím transportní brašny na kolo, co by vypadaly jako zavazadlo, aby to na sebe moc neupozorňovalo? Něco levného, jelikož to tam budu někde schovávat a pokud to někdo ukradne, abych nebyl ********. Takže ne kufr prosím. Našel jsem tohle na bazaru a pokud by se do toho moje GT Grade vešlo bylo by to super.

    Děkuji

    Patrik

    0 0
    • PatrikKalista  

      Nikdo nic? V ČR nemáme nápad jak ušetřit?:-)

      0 0
      • Bruca  

        Vyptej si v servisu krabici od kola. To je zadarmo.

        0 0
        • PatrikKalista  

          Ale pak už to vypadá jako krabice od kola a platíš za to 2 násobek. Navíc jsou třeba lety, kam Tě s tím nevezmou:-(

          0 0
          • novas752  

            To i s taškou na kolo. Limit je většinou 15kg zavazadlo, samotné tašky na kolo maj i přes 5kg.

            0 0
            • PatrikKalista  

              Promiň, ale nemáš pravdu. Většina letů je uz nyní stavěno na limit 20 až 23 kg plus 8 kg na palubě, což já v klidu dám i s tím, co říkáš. Patrik

              0 0
    • PatrikKalista  

      Ahoj, to fakt nikdo nemáte nějakou zkušenost? Vždyť to kolo jinak poletí za víc peněz než já. Patrik

      0 0
      • Jakobo  

        Ty ses fakt mimoradnej kolenovrt, v kazdem tvem dotazu tady nebo na FB znovu a znovu zasnu. S tim baglem pak na miste udelas co? Uschovna totiz stoji 5–10 eur na den. To ta krabice vyjde opravdu levneji.

        Jeste jsem kdysi videl kolo zabalene v houpaci siti, brali to jako normal zavazadlo. Odmontovane kola, ram a rodla stahnes k sobe gurtnou. To by bylo v tvem pripade idealni. Hopaci sit zabere minimum, muzes vzit sebou. Pro vetsi bezpecnost muzes kolo zabalit do obyc PES deky, to vsechno pozdeji na ceste vyuzijes.

        0 0
        • PatrikKalista  

          Jsem a nestydí se za to. Minule jsem u Smartwings platil 50 ecek za přepravu kola. Prý nehazime s tím a podobně lži. Přebírám si kolo a krabice, která byla určena na elektrokola, tzn. tvrdší obal dojebana jako krava. Kolo vodreny jako svině a když si jde s stěžovat pošlou Tě do ******. Tak mi řekni za co jsem těch 50 ecek platil? Hm?

          0 0
        • PatrikKalista  

          Takhle to řeší Radomír Čížek. Prostě ji někam schová. Z toho prvního obalu prý udeláš něco jako batoh.

          0 0
    • PatrikKalista  

      Aha, takže tady není jediný člověk, co by to zkusil nějak obejít? Asi ne…

      0 0
      • Jakobo  

        Ne. Vetsina lidi na BF je rozumnych a zna ono porekadlo o opicce a bananech. Anebo proste nechapou na co se ptas. Mne to totiz taky neni moc jasne. Kup si brasnu na kolo a pak ten 40 l zok (min to nebude) tahni celej putak na zadech. Nebo ji strc nekde za ohradu a riskuj, ze ji nekdo najde a ty nebudes mit jak kolo privezt domu a nez splasis nejakou krabici tak letadlo zmizi v prachu a dymu. Tvoje volba.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jeste by ten obal mohl dat do uschovny zavazadel…nevim jake jsou ceny/podminky…

          0 0
          • Jakobo  

            :-) Tady se resi jak dostat kolo do zahranici jako obyc zavazadlo a aby to nestalo ani korunu navic. Uschovna je min. 5 eur na den a poslat kolo jako nadrozmerne zavazadlo stoji kolem 30 eur. A takove castky po nem nikdo nemuze chtit. Jasne?

            0 0
        • PatrikKalista  

          Aha, je zajímavé, že to na FB skupině bikepacking cz pochopili vcelku rychle. Mrkni na ten odkaz a pochopíš, co jsem hledal…

          0 0
          • Jakobo  

            Ale pochopil, moc dobre. Ty proste nechces kolo posilat jako specialni zazvazadlo a platit s tim spojenou vyssi cenu, ale jako obyc zavazadlo do 23 kil. A uz jsem ti stejne jednou psal, at rozdelane kolo stahnes gurtnama a zabalis do nejake deky, plachty a houpaci site. To je reseni podobnych kolenovrtnu a aerolinky to prozatim toleruji.

            0 0
    • PatrikKalista  

      Tady je nápad od hokejistů :-)

      https://www.dolekop.com/…encl-s-kolem

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ja si kupoval na prepravu kola letadlem vak:

      https://www.tsbohemia.cz/…d301787.html

      Ted je mi k nicemu, pokud bys ho chtel, napis SZ.

      Jinak kolo muzes prepravit jako nadrozmerne zavazado s hmotnosti do 32 Kg. U bezneho kufru nebudes mit problem s hmotnosti, ale s maximalnimi rozmery. To si zkontroluj, at nejsi na letisti prekvapen…

      0 0
      • PatrikKalista  

        Lukáši, bohužel to není pravda. Každá společnost to má sice jinak, ale v podstatě se to dost schoduje.

        Příklad: Když vezeš kolo v krabici na kola a vejdeš se do váhy 23 kg a součtu rozměrů stran krabice do 250 cm, tak i tak zaplatíš 50 až 100 euro za převoz kola. Pakliže vezeš třeba hokejovou výstroj, dejme tomu brankářskou, která má přibližně stejně neplatíš nic…Trošku blbost ne?

        Včera jsem měl v telefon s ČSA a je to alibismus jako prase. Je to prostě vymyšlený příplatek a oni to potřebují nějak zdůvodnit. Oni si hrajou na to, že se ke všem zavazadlům chovají stejně, ale druhou větou Ti řeknou, že těch 50 euro platíš právě proto, že je to kolo a budou se k tomu muset chovat jinak? Jak jinak, když se ke všem zavazadlům chovají stejně. A argument, že je to nadrozměrné zavazadlo neobstojí. Vejdeš se od 250 cm? Ano vejdeš a úplně v pohodě…Nebo 133+74+20 je větších než 250? Přesto Tě budou buzerovat a budou od Tebe chtít ,,svých" 50 eček.

        0 0
      • micu  

        Kolik ten vak vazi, da se to slozit ? Jinak nedavno jsem kupoval letenku a prakticky vsechny aerolinie (ale zrovna na Smartwings jsem se nedival) definuji nadrozmerne zavazadlo 158cm < vyska + sirka + hloubka.. Do Spanelska jsem se Smartw. tenhle rok letel a jsem asi divnej, ale vubec mne nenapadlo podvadet. Cena mi prisla v pohode i s tim priplatkem za kolo..

        0 0
        • Jakobo  

          Vsak samozrejme, ze cena je OK. Pokud jedu jednou za rok na dovolenou tak proste tech 1000 Kc zaplatim, kolo hodim do krabice, k tomu treba spacak, karimatku a dalsi ptakoviny a mam jistotu, ze kolo bude v cajku a ne domlacene jak ciganske hracky. Na Korzice jsem jeste tu blbou krabici dal do uschovny na vlakaci za 5 eur/den, po 30 dnech jsem si prisel pro krabici, zacaloval 150 eur (z toho by tady nekoho jeblo), kolo zabalil a odletel domu. Tech 150 eur bylo jedine reseni a jistota, ze nemusim den pred odletem litat po meste a shanet nejakou krabici. V porovnani se vsemi zazitky to byla stejne zanedbatelna castka.

          0 0
          • PatrikKalista  

            Máš zajímavé počty :-)

            59 eurox26 je 1000 Kč. Navíc máš dvě cesty, takže už si na 3000,–.

            Hele, abychom si rozuměli, já zase za každou cenu nepotřebuji ušetřit, ale dle zkušenosti, kterou jsem absolvoval. To jak se k mému kolu chovali. Opakuji k mému kolu:-) jim navíc nechci platit ani halíř, ale stejně asi budu muset. Přiletím tam v 12 v noci. Poslední, co tam 25.12 chci řešit, že mám odřené kolo(zase takový pozér nejsem a škrábanec mi nevadí, ale nechci, aby někdo zkasíroval mé 3 tisíce a své chování k cizí věci neměnil). Navíc s mojí angličtinou:-D

            Patrik

            0 0
            • PatrikKalista  

              Když vezmu tu pohodu ve vlaku. Nemusíš nic rozmontovat. Zaplatíš 10 euro a frčíš…Chápu, že to v letadle není technicky možné…:-)

              0 0
        • PatrikKalista  

          Jsem rád za tuhle reakci. Se Smartwings jsem totiž letěl taky a můj postřeh je asi takovýto:

          Zaplatil jsem si příplatek na kolo. Už při odbavení jsem s tím měl problém a paní si s tím nevěděla rady. Prý ho nemám nahlášené. Naštěstí jsem doklad o zaplacení. Když jsem viděl, jak se s krabicí zacházelo, tak fakt nevím za co byl ten příplatek. Krabice byla na elektrokola, takže více vystužená. Byl domlácená neskutečně a kolo uvnitř taky, přesto, že bylo dobře zabaleno. Nevím, co s tím dělali. Asi se zeptáš, proč jsem to nereklamoval. Měli jsem zpoždění, bylo 12 v noci a já už si chtěl prostě užit dovolenou, tak jsem se na to vybodl. Prostě a jednoduše, pokud chci příplatek, tak se k tomu mám taky tak chovat. Moje zkušenost, že ten příplatek je za nic…

          Jejich text:

          Odbaveným zavazadlem se rozumí zapsané zavazadlo přepravované v nákladovém prostoru letadla. Překročení bezplatných limitů odbavených zavazadel je zpoplatněno dle ceníku dopravce. Z technických důvodů nesmí žádné zapsané zavazadlo překročit hmotnost 32 kg a maximální rozměr 250 cm, tj. součet jeho délky, šířky a výšky včetně držadel, postranních kapes a koleček.

          Odbavená zavazadla o váze vyšší než 15 kg (Economy Class) nebo 20 kg (Business Class), zavazadla větší než povolené maximální rozměry (jedna strana do 150 cm, součet tří stran do 250 cm), veškerou sportovní výbavu, zvířata, zbraně, invalidní vozík. Nadváhu zavazadel si můžete objednat předem v sekci Moje lety. Přepravu ostatních předmětů rezervujte alespoň dva dny před odletem prostřednictvím kontaktního formuláře.

          Přepravu sportovního vybavení je potřeba nahlásit alespoň 48 hodin před odletem přes kontaktní formulář. Z kapacitních důvodů může být zamítnuta. Cena činí 59 EUR/kus/směr. Pokud je Váš let součástí zájezdu s cestovní kanceláří, objednejte si přepravu sportovní výbavy u cestovní kanceláře. Cena bude podléhat jejímu ceníku.

          Za sportovní výbavu považujeme tyto položky:

          jízdní kolo, koloběžka,

          lyžařské vybavení – tj. 1 pár lyží (včetně hůlek) nebo 1 snowboard a lyžařské boty nebo 1 skibob,

          potápěčská výstroj – vybavení potřebné k potápění – např. tlaková láhev s příslušenstvím, pár ploutví, maska, oblek, hloubkoměr, aj. Vybavení pro rekreační šnorchlování (tj. 1 brýle, šnorchl, 1 pár ploutví) se nepovažuje za potápěčskou výstroj,

          windsurfingové vybavení – tj. 1 prkno s 1 plachtou a 1 stožárem,

          kiteboard + kite,

          surfboard,

          golfové zavazadlo,

          padák, paraglider, závěsný kluzák,

          rybářské pruty, atd.

          0 0
          • jeffi  

            Kolo většina aerolinek bere jako sportovní vybavení , s tím příplatkem se nedá skoro nic dělat.

            Doporučuji po cestách( jižní i severní ameriky), komplikované více lety atd.:

            1. cesta tam: krabice na kolo , bublinkový igelit nebo vaky se vzduchem , kolo rozebrat, , citlivé díly obalit jak to jde, dovnitř karimatku a vycpat , zalepit a obalit strech folii. Je pak velká šance, že to cestu přežije, času na přípravu je dosti. Úkolem je dostat to nepoškozené hlavně tam.

            Sebou si vzít vak na kolo, koupit nebo ušít (jako já z nějakého matrošu z Řempa). Dá se na cestě použít jako přístřešek navečer na zakrytí kola. Pokud je plánovaná cesta autobusem na trase, je to i nezbytnost, jak to rychle sbalit. Místa to moc nezabere.

            1. na cílovém letišti nebo místě startu se s krabicí rozloučit. Nech jim to klidně na letišti, platíme dosti velké letištní poplatky v letence, aby to někdo mohl uklidit.
            2. před odletem sehnat v nějakém suproši staré krabice, papír, co je k mání, nabalit kolo do vaku a vycpat. tím, co člověk sežene (to se dá vždycky).Pokud se cestou něco poničí, tak se nic neděje, doma se to v klidu opraví.
            0 0
            • PatrikKalista  

              Ahoj, máš někde nějaké fotky z Tvých cest? Děkuji Patrik

              0 0
              • jeffi  

                Nejsou nikde veřejně venku, co se týče cyklo, byla jedna expedice do USA (Oregon a Kalifornie) a jedna do Chile (Carretera Austral v Patagonii), další akce byly pěšárny. Fotek máme dost, takže spíše, co tě zajímá. Pošli eventuálně majla nebo se ozvi na Jeffi@seznam.cz.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.