• emkaa

    Potřebujeme přepravit kola letadlem a uvažujem o nákupu nějakýho vaku na kolo. Vím, že to dělá Testudo, Scicon, Axon, ale píšou, že je nutný sundat obě kola. Pouze na finebike.cz maj nějakej obal, u kterýho prý stačí sundat jen přední, což by asi bylo ke kolu mnohem šetrnější. Ale moc se mi nechce věřit, že se to tam fakt vejde. Máte s tím někdo zkušenosti? PS:Přepravu v kartonovejch krabicích jsme uz zavrhli, to mi radit nemusite:-)

    0 0
    • RADO77  

      Na vaky se vy… nic neochrání. Kufry jsou drahé jako prase, ale dají se půjčit. Myslím, že kámoši je půjčovali v Praze v Programmcycle. Jsou navíc samotné dost těžké, takž příplatek za nadváhu je dost mastný.

      Já jsem cestoval s kolem prozatím jen jednou a vyřešil jsem to normální kartonovou krabicí od kola, kterou Ti zadarmo dají v obchodě s koly (rádi se jí zbaví). Záleží na značce, čím dražší kola tím tužší. Já měl od Treka – pěkně fest sama o sobě. Ještě jsem ji vyztužil kartonem a super. Takhle nás cestovalo na Kanáry letos na jaře deset a nikdo neměl žádný problém. Zpátky s námi letěli jedním letem i hoši z jednoho nejmenovaného „profitýmu“ a kromě Kořínka měli všichni krabice. Jinak toto téma se tu už řešilo minimálně 2× – koukni do historie.

      0 0
    • RADO77  

      Ještě něco. Kolo jsem v tašce vezl jen jednou, autobusem. Sám jsem siho tam ukládal, hlídal to a i tak to byla katastrofa. Když nechceš krabici, tak si radši půjč ten kufr. Tašku do letadla zapomeň. Lítám dost služebně a při každém druhém letu mám kufr brutálně domlácený.

      0 0
    • speedy gonzales  

      ze zkusenosti s lety z usa doporucuju karton krabici stejne jako rado. je to shrnute v threadu v historii

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Je to jenom na jednu cestu nebo budeš cestovat s kolem pravidelně? Jestli je to na jednu cestu, tak se vykašli na nějaké nakupování a sežeň si někde krabici. Vím, že se to nezdá, ale je to 100× lepší než ta taška. Kolo složíš dovnitř, obalíš ho molitanem a je klid. V tašce by Ti nepřijelo celé. Letěl jsem tak 2× a všechno v pohodě. Hlavně si dávej bacha, ať tam nemáš žádné volné věci, mohli by ti v té krabici „lítat“ a poškodit něco.

      Pokud Ti peníze nedělají problém, tak si kup spešl kufr. Ale nevýhoda je jak cena, tak i váha, za kterou budeš muset platit. Kufr seženeš i za 10k, což pro normálního člověka není zrovna nejlevnější. Váha taky není nejnižší, a když máš trochu těžšího bika (já vozím silničku), tak by to mohlo dělat problém. Dále tam dáš jenom kolo a konec. Do krabice dáš kolo a můžeš tam ještě nabalit další věci a dovážit to do požadované váhy. ;)

      Pokud stále krabicím nevěříš. Na soustředění jsme museli taky kola nějak sbalit, nic jiného nezbývalo. Stačí sundat přední kolo, odmontovat řídítka a konec. Kolo hodíš do krabice, pořádně ji zalepíš a jedeš. Takhle jsme zbalili 10 kol do 10 krabic, naložili do přívěsu a jelo se s tím 12 hodin do Chorvatska. Je pravda, že jsme jeli 100km/h maximálně, ale vydrží to.

      Na letišti se k zavazadlům chovají jinak. Známá, která cestovala s kolem pravidelně, si pořídila spešl kufr za nevím kolik tisíc. Jednou ji přivezli kufr i s prasklinou přes celý obal. S tím ale nic nenaděláš… ;))

      Někde na foru je i fotka kola zabaleného v krabici, zkusím pohledat, jestli taky nějakou nemám, když nevěříš, že se tam vleze … ;)))

      0 0
    • BH  

      vak neni vhodny, staci se podivat na letisti, jak se zachazi se zavazadli pri vykladce a nebo nakladce, lepsi je kufr, viz www.ebikeshop.cz/…y/8-pujcovna

      0 0
    • emkaa  

      Chlapi tohle vim, ale jak jsem psal krabice bohuzel nepripadaj v uvahu. Zpatky letime z jinyho mista, takze bych musel tahat kartony pres pul Indie. Ze sezenu krabici na kolo v cilovym meste je hodne nejisty, navic na to nemusi byt ani cas. Kufry nepripadaj vubec v uvahu. Nas pruvodce to ma s vakem dlouhodobe odzkouseny, pocitam s tim, ze z kola se odmontujou riditka, prehazka a vlepi se to dovnitr ramu, rozperka do vidle, obalit karimatkou atd. Ale az to vybalim z letadla, tak to ten obal musi byt skladny, aby se to veslo do jeepu (kde bude mit bagaz dalsich 10 lidi).

      0 0
    • emkaa  

      Takze jeste jednou, ma nekdo zkusenosti s vakem na kolo? (viz prvni prispevek)

      0 0
      • Beeda  

        takze po n-te, vem vak a budes ho mit domlaceny … proste se s tim smir, ze vak leda do osobaku pod vlastni kontrolu nebo max v buse..

        0 0
      • RADO77  

        Jak jsem psal výše. S vakem mám osobně celkem negativní zkušenost. Kamarád dal koo ve vaku do letadla jen jednou a vyjelo mu s převodníkem ohnutým do pravého úhlu...... Prostě když už dle tebou popsaných okolností vak mít musíš tak ti nezbyde nic než to co nejlíp „opevnit“ a pak se modlit.....

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.