Tip na nějakou delší cyklostezku

38 nepřečtených
  • cechura

    Ahoj, chystáme se s dětmi (6 a 9 let) v létě tak na týden na kola a uvítali bychom vaše tipy na nějakou vhodnou cyklostezku. Nejlépe v ČR nebo na Slovensku, ale klidně může být i Německo, Rakousko, Polsko … Jeli bychom částečně natěžko, pohodově, denní objem tak kolem 100 km, spaní pod stanem. Jelikož je to s dětmi, mělo by kolem být také něco zajímavého k vidění, popř. koupání apod., na profilu až tak moc nezáleží, ale nic vysokohorského. Velkou prioritou je pokud možno cyklostezka (bez aut), děti pojedou samy, příp. občas na tyči. Samozřejmě může být několik na sebe navazujících cyklostezek v celkové délce 600–800 km. Díky moc za vaše tipy.

    Martin

    0 0
    • Kuba Turek  
      1. Labská cyklostezka z Vrchlabí do Hamburku (zajímavější je varianta

      z Prahy). 2) Cyklostezka podél Moravy případně s návazností na Dunajskou cyklostezku.

      0 0
    • Jerwis  

      Dáváš dětem celkem zabrat :D

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Připomíná mi to naše rodinné dovolené, kdy bráchu a mě (8 a 10 let) brali rodiče na cyklodovolené do Tater, na Šumavu a dalších hor. Denní porce se taky pohybovaly kolem 100 km, vždycky celý týden a přežili jsme to. :D

        0 0
    • Azmir  

      Ty vole, já jsem po 100km vyšťavený v 21 letech, a tvoje děcka takový objem musí zvládat navíc každý den a v 6 a 9 letech. Buď jsou děcka mega šikovné a nebo tě baví přidávat si zátěž :)

      0 0
      • cechura  

        Možná to tak vypadá, že 100 km denně děcka neujedou, ale opak je pravdou. Když si vezmeš, že jedeš denně 6–8 hodin čistého času, vychází průměrka 12–16 km/h, ještě zbyde čas na kochání se památkami, koupačku, pohrání si … Většinou jezdíme s dětmi spíš kolem 20 km/h. Syn jezdíval v 6 letech 100 km denně v pohodě na 20" kole se širokými plášti, do největších kopců jsem mu pomohl za sedlo. Teď má 24" s užšími hladkými a na silnici paráda. Dcera (6 let) tu stovku taky dává, ale beru s sebou na nějaké úseky trail-gator (tyč). Nevím, naše děcka nemají potřebu vysedávat u telky nebo počítače, jak to vidím všude kolem, dělají závodně atletiku a lezení, po škole lítají venku, jako my když jsme byli malí. Je fakt, že dneska venku moc dětí neuvidíš, tak se snažím je brát ven sám na kolo, kolobrndy (jezdíme po keškách, tak ty kiláky naskakují), chystám pro ně orienťáky s vysílačkama a bonbónama :-). Já jsem se jako malej taky na kole neflákal, strejda jezdil závodně silnici, tak mě bral na výlety na Šumavu, Grossglockner, Passo de Stelvio a jiný drsňárny, ale jsem mu za to vděčnej. Tož tak, nebojte se děcka brát na dlouhý výlety, vydrží možná víc než vy, přizpůsobte jim tempo a zapojte do toho příjemné zážitky.

        0 0
        • capis  

          Myslím, že to bereš za správný konec, se vším musím jen souhlasit, hlavně s kombinací jízdy a jiných zážitků, včetně her. Vzhledem ke svému věku a zkušenostem si dovolím o tom něco vědět. Když v přírodě potkávám lidi s dětma, které i za chůze, či jízdy jenom čumí do mobilů a jen se shánějí po VIFI, tak je mi to líto. Samozřejmě, že dnešní děti potřebují i ten počítač a jiné věci, aby jim, jak se říká, neujel vlak, ale od toho je třeba špatné počasí ap. Je jasné,ale asi ne všem zde, že děti nemohou hned napoprvé 100 km, ale postupnou přípravou ještě před dovolenou, proč ne. Každopádně ti fandím, máš v tom jasno.

          0 0
        • Azmir  

          Ono že to děcko nějak dá těch 100km za den, budiš, ale nechce se mi věřit, že třeba 6 dní po sobě pojede 100km, jako promiň, ale to by dalo zabrat i namakanějším hobíkům, natož 6 letým děckám, jenom jestli je moc nepřetěžuješ, ono sport je dobrý, ale zase všeho moc škodí, ale jestli jsou fakt tak výkonné, tak doufám že s nima už jezdíš i na nějaké závody, protože s takovou výkoností musí všechny ostatní děcka rozdrtit a za pár let tu máme malého Jardu.

          0 0
          • cechura  

            Budeš se divit, ale v mírně zvlněném terénu po silnici se zastávkami to není problém. Nepsal jsem, že jezdíme 100 km lesem, to by fakt asi nedaly, ale po cyklostezce bez velkých kopců to dá každé trochu sportující dítě. Na cyklozávody nejezdíme a druhého Jardu z nich taky nechci mít (to spíš Zdendu, ten pochází z města 5 km od nás a občas tu má cyklojízdu s dětmi :-) Jak jsem psal, jezdíme po republice na závody v běhu a v lezení (do 3. místa), tak už další závodění nestíháme. Nechci, aby dělaly cokoliv na vrcholové úrovni a přišly o ostatní sporty, baví je hodně i běžky, voda, orienťák. Jen jim chci dát dobrý základ, ať se mají v dospělosti k čemu vracet. Já jsem taky po vejšce seknul s atletikou i kolem, nebyl čas. Teď ve čtyřiceti mám flexibilní zaměstnání, tak zas víc jezdím a běhám, tedy hlavně s dětmi :-) a ten základ je tam znát.

            0 0
      • capis  

        Azmire, ono je to rozdíl 100km v terénu a 100km na cyklostezce se zastávkami, naplánováno na celý den.

        0 0
        • Azmir  

          Jestli mám být upřímný tak týden v kuse každý den 100 km po silnici, z toho bych byl total vyšťavený asi i já, ted bych se měl asi začít stydět. Zas je ale pravda, že jsem to nikdy nezkoušel.

          0 0
          • jIrI___  

            Jsme podobným stylem jezdili týden po Maďarsku (= rovinky, prázdné silnice, sklípky, doporučuju zakladateli vlákna :) ), denně taky kolem těch 100 km a na konci dne jsem byl zničený jak cigánská hračka. Když to čtu, jací malí caparti to dávají bez problém, tak se stydím :D

            0 0
    • Janes  

      Nevím, jestli tohle pomůže, ale… http://www.liberecky-kraj.cz/…-cyklotrasy/ Jinak je te´d nějaká nová cyklostezka tady http://www.osecna.info/…oucnice.aspx

      0 0
    • Coocen  

      Letos se chystáme s dětmi (4 roky a 7 let) sem:

      http://www.salzburgerland.com/…g/index.html

      Cyklostezka vede víceméně téměř po rovině, v krásném prostředí.Ještě jsme tam nebyli, tak se moc těšíme.

      0 0
    • Coocen  

      Letos se chystáme s dětmi (4 roky a 7 let) sem:

      http://www.salzburgerland.com/…g/index.html

      Cyklostezka vede víceméně téměř po rovině, v krásném prostředí.Ještě jsme tam nebyli, tak se moc těšíme.

      0 0
      • cechura  

        Ahoj, tu Tauernradweg jsme před lety zčásti jeli, teď jsem si to uvědomil, když jsem na ni koukal na mapu. Hlavně část kolem Salzachu, Zell am See, my jsme pak pokračovali na Edelweisspitze a Grossglockner (Franz-Josef Hohe), náš hlavní cíl. Vy ji pojedete vlastně opačně směrem na Salzburg a Pasov. Byl jsem tenkrát nadšený Vysokými Taury, je tam spousta soutěsek s potoky a vodopády a všude se dá dostat na kole, my měli tenkrát silničky, tak jsme moc neodbočovali :-) Díky za tip a ať vám to v létě vyjde.

        0 0
    • aymara70  

      Ahoj. Já loni absolvoval tohle http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?… najdeš tam i další. Když k tomu přidáš Třeboňsko a budeš pokračovat dál k jižní Moravě ,tak to nebude mít chybu :-) Tady je část trasy http://www.sports-tracker.com/…

      0 0
    • Glum  

      100 km/den v šesti letech několik dní po sobě? Píšu si jméno, za 15 let to bude světovej šampión.

      Z vlastní zkušenosti, když byly moje děti malý:

      1. Rakouské cyklostezky obecně www.austria.info, většinou jdou mimo

      dopravu a když zrovna ne, řidiči jsou hodně ohleduplný. Volil bych ty podle řek, jsou bez větších stoupání. Atrakcí pro děti je tam dost.

      1. Nizozemí – země protkaná sítí stezek, placatá, taky hodně

      atraktivní pro děti. Občas ovšem nepříjemný protivítr.

      0 0
    • karliner  

      Mein Gott, další maník, co nemá děti ale robocopy…

      0 0
      • McBlacky  

        nás malý taky rodiče tahaly, sice jen pěšky, ale solidní porce – Krkonoše, Vysočina, Šumava…

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Jak píše Blacky, taky jsme jezdili takové porce a rovinky to nebyly, zas bych to tak nedramatizoval.

        0 0
        • Smazaný účet  

          na druhou stranu smekám nad výkonem…

          0 0
        • karliner  

          Jako procházky (nebo túry) po horách je jedna věc. Ale plánovat dovolenou s tím, že vezmu 6 a 9 leté dítě (na svých vlastních kolech), na týden v kuse, na těžko a s denním plánem 100+ km je prostě **********.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Dneska řekneš, že to je **********, ale před 20 lety by se nad tím nikdo ani nepozastavil.

            0 0
            • MlokCZ  

              Přesně.

              6 let je už sice dost málo. Ale těch 9 let, tam nevidím žádný problém (když více sportují). A zase pokud tu mladší bude i tahat na tyči, tak to půjde taky.

              Stačí když si vzpomenu, co odjezdil Meduza s malou na tyči a to jí bylo ještě o dost méně než 6…

              Já jsem v 9 taky už jel podobnou akci. Týden na těžko, denně sice „jen“ kolem 70km, ale zase to bylo celé po Krušných horách, takže i slušné kopečky. Celé to tedy bylo po asfaltu.

              A další roky jsem ještě na pár dalších akcích byl a všechny včetně té první v 9 letech jsem si moc užil.

              Na té první akci byl ještě stejně starý bratranec a také si to užíval.

              A to jsem to ještě odjel na Pionýru s dobastlenými 2×3 převody (s velkým rozdílem na převodníkách, takže byl i hodně lehký převod do kopců).

              Jen děti na té akci toho vždy vezly poměrně málo a dospělí táhli větší část věcí.

              A rozhodující bylo jak kdo sportoval a ne tolik věk. Nejvíce na té akci trpěla moje o 9 let starší sestra (u té tedy věk opravdu problém být nemohl), která moc nejezdila.

              Nikde přeci není psáno, že musí těch 100km každý den. Když budou děti unavené, tak se pojede méně nebo se může některý den nejet případně vůbec.

              0 0
            • MlokCZ  

              Naštěstí jsem neměl jako malý ještě žádný tachometr, takže se přibližně věděly jen délky jednotlivých tras. Nikam jsem to nezapisoval, takže do nějakých cca 16let (nevím už přesně) co jsem pořídil první tachometr nevím roční nájezdy.

              A naštěstí píšu proto, že bych mohl zjistit, že jsem v 10 letech měl za rok najeto více než teď :-)

              0 0
          • cechura  

            Jen pro některé pochybovače upřesňuji: děti vlastně budou mít v létě už 7 a 10 let :-), pojedeme zčásti natěžko (tj. děti nic nebo malý batůžek pro pocit, zbytek věcí na našich kolech, příp. vozík), možná se přidá ještě jedna rodina a budeme mít doprovodné vozidlo, pojedeme po asfaltu, šotolině, převážně cyklostezky podél řek, nepojedeme žádných 100+ km, ale spíš –100 za den, pro mladší bereme tažnou tyč. Nejsem typ, který by nutil jet děti do tmy, jen abychom splnili denní porci 100 km :-)

            0 0
          • oddie  

            Tak, v dnešní době je to **********, dneska je trendem, že maj děti v 6 letech ještě jednorázový pleny, ale už maj dávno ajfoun.

            0 0
            • karliner  

              Nevím kde to je trendem, pokud u vás nebo mezi tvými známými, OK, každý vychovává své děti jak umí..

              Ale co se týče té nálože, znal jsem a znám celkem dost rodičů, kteří si skrze děti řeší své nenaplněné sportovní cíle a věř mi, že to nekončí nikde dobře.

              0 0
    • Ruprt2  

      Co třeba tohle?

      0 0
      • cechura  

        Hezký tip :-) Ale pro děti moc nudná krajina a trochu horko. Radši nám doporuč nějakou etapovou klasiku ve Francii, ne přímo starou dámu :-)

        0 0
    • marwin  

      Co treba: http://www.oder-neisse-radweg.de/

      0 0
    • cechura  

      Díky všem autorům podnětných příspěvků za tipy a odkazy. Zatím se mi zamlovají dvě možnosti:

      1. PL/DE hranice podél Odry a Nisy (částečně znám, když jsem jel kolem

      Polska), dalo by se protáhnout kolem pobřeží Baltu, je tam nádherně

      1. Cyklostezka Bečva (Vsetínská větev), návaznost u Kroměříže na

      Moravskou stezku, Baťův kanál až do Hodonína, tam pojezdit po vinařských stezkách a na Pálavě, pokračovat na Donauradweg kam až se dojede (to bych si předtím rád projel sám, než se do toho pustíme)

      0 0
    • maajkee  

      100km s dětma 6 a 9 let co pojedou samy a občas na tyči? Už s nima takhle někdy jel? To už je hodně velká porce i ve dvou, když je to muž a žena a na těžko.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.