• pheno

    Ahoj,

    koupil jsem na bazaru hydraulickou teleskopku Rock Shox, je par let stara a presny model neznam – mozna fotky pomuzou. Vypada v pohode, bez skrabancu, nema vuli a nevypada, ze by nekde protekala kapalina. Nechal jsem si ji v servisu namontovat, tzn je cerstve odvzdusnena.

    Dnes jsem vyjel a po cca 20 minutach ve 4C sedlovka prestala vyjizdet nahoru, nebyl jsem schopen ji ani rucne zvednout. V teple opet po mozna 5 minutach zacla fungovat normalne. Rozumim tomu, ze chlad nepomaha. ale je to normalni jev aby prestala vyjizdet uplne? Muze to byt nejakym nastavenim nebo v cem je pripadne problem? Teleskopku mam poprve, nechce se mi verit, ze je to bezne chovani, ale mozna se pletu.

    Diky.

    0 0
    • novas752  

      Reverb se zimou moc nekamarádí.m resp. je to a ním trochu složitější. A málokdo umí ovladání správně odvzdušnit – mě se do zimy osvědčilo odvzdušňovat to olejem co nejstudenějším = natáhnout střikačku a na hodinu do mrazáku. Plus samozřejmě dofouknout na max tlak.

      Pokud by ani to nepomohlo tak to bude chtít servis minimálně vnější části.

      2 0
    • Mr.Duck  

      Reverb v zimě funguje úplně v pohodě, jen musí být dobře odvzdušněný ovládání.

      Bohužel to staré tlačítko co máš je na perfektní odvzdušnění hodně citlivý. Když to nemáš příliš plný vzduchu, většinou stačí v zimě otočit tím nastavením rychlosti a to udělá dostatečný tlak a nějak to funguje, ale jediné řešení je dobré odvzdušnění. Pokud bys sehnal tu novější páčku na reverb, nejen že se s ní mnohem lépe jezdí ale taky je mnohem jednodušší odvzdušnit – když to uděláš jednou dobře, nemusíš na to sáhnout dokud sedlovku nevyndáš z rámu.

      Hodně lidí tohle reverbu vyčítá, určitě by bylo dobrý kdyby to bylo jednodušší odvzdušnit aby to zvládl průměrný mechanik udělat správně (což rozhodně neplatí), nicméně zas ti v zimě nezamrzne lanko v Bowdenu. Sedlovka jako taková chodí v zimě hladce a tak nějak jak bys čekal.

      1 0
      • 106Paja  

        Neber to jako utok,ale kolikrat ti zamrzlo lanko v bowdenu? Pokud se neco takoveho stane,asi nejsou v nejlepsi kondici,jinak si to nedokazu predstavit a nic takoveho jsem nezazil a to mam s jezdenim v zime zkusenosti.

        1 0
        • Mr.Duck  

          Me ne, ja mel na svych kolech vzdy reverb. U razeni jsem to zazil na vlastnim jen na kole co skladuju venku.

          Ale kdyz jsem delal v shopu tak kazdou zimu kdyz mrzlo a dalo se jezdit za mnou chodili zakaznici ze jim prestala fungovat sedlovka a problem byl presne v tom.

          Minulou zimu prijel kamos s pritelkyni pojezdit, sundali kola z korby pick upu a jeji lanko zamrzly a zprovoznit sedlovku byl dost boj.

          Na priblizovadle kdyz bylo –20 mi zamrzlo vsechno – razeni, ta jedna brzda co tam mam a nakonec i praporky v naboji po par stech metrech, ale to je kolo co bydli venku pod schodama :)

          Neni to nejaka hrozna tragedie, ale videl jsem to nejednou.

          0 0
    • wilda81  

      Kup Bikeyoke DeHy Kit (jestli se ještě dělá) a budeš mít klid.

      0 0
    • knihomol  

      Provozuji Reverba přesně s touto páčkou až do mínus 10 bez potíží. Nutno dobře odvzdušnit originální sadou podle návodu. A v zimě mít ovládání natočené na nejrychlejší výsun.

      0 0
      • pheno  

        Díky. Vypadá to na nedokonale odvzdusneni tedy.

        0 0
      • LM  

        A v létě nesmíš zapomenout ovládání zase natočit zpět. Jinak ti to ve vedru začne zajíždět samo :-D

        0 0
    • Slyther  

      Mám to samé ovládání a musím odvzdušňovat co dva měsíce, pořád se někudy tlačí dovnitř vzduch, je chyba jen v nějakém těsnění nebo to vyřeší pouze nové ovládání.

      Nebe jen dělám něco špatně?

      Po odvzdušnění funguje perfektně, ale po dvou měsících začne zlobit, v létě i v zimě

      0 0
      • mirorek2  

        Dělá to i když je špatně střižená nebo špatně našroubovaná hadice. Někdy pomůže až zkrácení obou konců a znobu to našroubovat, tím se vyřeže nový závit a těsní to.

        0 0
      • Mr.Duck  

        Teče ti to někde? Pokud ano, je problém samozřejmě tam, kde to teče, pokud ne, je to blbě odvzdušněné.

        0 0
        • Slyther  

          Prachovka na ovládání mi přijde mastná ikdyž po odvzdušnění určitě nebyla, proto se ptám jestli jde rozebrat vy vyměnit těsnění, nebo je třeba koupit novou

          0 0
          • novas752  

            Jde to, ale rovnou bych koupil tu X1 páčku novou nebo bazarovou. To tlačítko bylo takový naprd.

            1 0
          • Mr.Duck  

            Jde, ale jak píše novas je mnohem lepší to vyměnit za tu 1× páčku. Je daleko spolehlivější, to tlačítko byl největší zádrhel starého reverbu.

            0 0
            • novas752  

              No ty původní ifp písty si s tim směle konkurujou. :-)

              1 0
              • mirorek2  

                Za mě teda ty fialové, na původním jsi vyměnil O kroužky za modifikované a šlus

                0 0
      • pheno  

        Ja se pro jistotu zeptam, na odvzdusneni potrebuju teda dve strikacky a trochu kapaliny, s jednou nepochodim, je to tak?

        0 0
        • Slyther  

          Já používám univerzální sadu z Ali se dvěmi stříkačkami a originální náplň od RS

          0 0
        • Edwin  

          Teď jsem to dělal. Má to speciální koncovky, pořiď sadu k tomu určenou.

          0 0
    • Morchella  

      Stalo se mi to samé s novou sedlovkou, i když jsem odvzdušňoval v mrazu na balkóně :-) Háček byl v tom, že jsem ji neodvzdušňoval s povoleným ovládáním. Od té doby, již pátou sezónu funguje bez problémů a to jezdím celou zimu i v mrazech.

      Dvě stříkačky jsou nutnost. Povolím štelování na minimum, naplním tu stříkačku u sedlovky a projedu asi 3× tam a zpátky (mačkat a tahat zároveň). Mezitím různě ťukám do hadičky a do páčky. Potom střídavě mačkám páčku ovládání sedlovky a tu stříkačku u řídítek. Páčka tak zajíždí a zase vyjíždí (netahat za tu u sedlovky). Nakonec zavřu oba šrouby a štelování přitáhnu na MAX (nejrychlejší). Vše v pokojové teplotě a potom ani v mrazu není problém.

      EDIT: vůbec nechápu, jak mi tam vletěla ta fotka a nejde smazat.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Aspon ze to je relativne k tematu fotka :)

        Postup mam temer stejny, jen teda s tim ze to nepovazuju za hotove dokud to nefunguje dost rychle na nejpomalejsi nastaveni. Tim mam jistotu, ze kdyz klesne teplota o dalsich 20 stupnu, muzu jen pridat trochu na nastaveni rychlosti a bude fungovat jak ma. Svuj reverb jsem odvzdusnil 2021 kdyz jsem tenhle co mam koupil, od te doby funguje i v –20°C bez jakehokoliv zasahu :)

        1 0
      • pheno  

        …Háček byl v tom, že jsem ji neodvzdušňoval s povoleným ovládáním…

        Tim myslis to otocne ovladani rychlosti, tzn. pred odvzdusnenim povolit a po poradnem odvzdusneni nastavit na nejrychejsi?

        0 0
        • novas752  

          Netřeba nastavovat na nejrychlejší, jak píše Mr.Duck, když se to odvzdušní dobře tak to chodí vcelku rychle i na nejpomalejší nastavení.

          0 0
          • pheno  

            Ok. Takhle to vypada, ze mi to v servisu odvzdusnili s nastavenim na nejvyssi rychlost a moc prostoru s tim neco udelat tam uz tim padem nezbyva…

            0 0
            • Mr.Duck  

              Bohuzel tohle jsem videl hodne casto i v renomovanych shopech. Odvzdusnit to nastavene na nejpomalejsi je prvni a absolutne klicovy krok k uspechu.

              2 0
          • Morchella  

            To je pravda, mám to stejně většinu roku, ale v zimě to rovnou dávám na max, protože mrazem se přece jen chod trochu (u té mojí) zpomalí.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.