• kwap

    Stávající „pevnou“ sedlovku mám pr. 31,6mm a délku 350mm. Chtěl bych koupit teleskop. průměr musím dodržet, ale jak je to a délkou u tel. sedlovek je pro mě limitující dl. 350mm?

    Popř. máte nějaký tip na sedlovku cca kolem 5tis.

    Díky

    0 0
    • Honzanakole  

      Ahoj, dej si pozor taky na to jakej má sedlovka zdvih. Já jsem měl např. docela štěstí. Kdybych potřeboval dát sedlo o pár cm níž tak už by to nešlo. Musíš mít sedovku vystrčenou o její zdvih a ještě podle modelu sedlovky počítat s tím mechanizmem který ji zajišťuje, ten má taky nějakej ten centimetr. Snad ti trochu pomůže foto mého kola, které už vypadá trochu jinak, ale pro představu by to mělo stačit. Já jsem si u téhle Crankbrothers sedlovky změnil (zmenšil) zdvih namontováním dorazu dovnitř. Jeden k tomu dodali, já si udělal ještě pak jiný, a tím jsem mohl sedlovku více vytáhnout z rámu.

      Takže tímto jsem chtěl říci, že kdybys měl třeba na svoji postavu velký rám a normální sedlovku měl jen třeba 10cm vysunutou, tak teleskopickou sedlovku se zdvihem 10cm tam nenamontuješ.

      0 0
    • pocestny  

      Jestli současnou sedlovku můžeš zasunout dalších 5cm do rámu, tak není přece problém koupit 400mm teleskopku.

      Jestli máš jako prioritu cenu a spolehlivost klidně si kup XLC SP-T06, při troše štěstí se dá sehnat za lehce přes 3000 kč

      je spolehlivá, levná, je trochu těžší a jen 100mm zdvih (k pohodlnému pohybu za sedlo by ti mohla stačit, záleží …)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.