• drtic

    Planuju upgrade a jelikoz nemam dostatek penez na DEUSY od RF tak mi jako jedina moznost naskyta v menici a presmyku :) Sedlam komplet SH LX a premyslim prave nad SRAMem X.9(mozna X.7)spolecne SRAM X-GEN nebo to prehodit na XT,ale to bych asi nechal ten presmyk LX..... Jen mi moc nebyla moc jasna kompatibilita SRAMu (menic,presmyk) a SH razeni(mam rapidy LX)…Pujde mi to s tim SRAMem???

    Diky

    0 0
    • kubad  

      Kombinace řazení Shimano a přehazka Sram nebude fungovat !!!

      0 0
    • mar_tin1  

      sram prehazka ti s shim razenim nepujde.

      0 0
    • Archer  

      Mozno jsem offtopic, ale proc chces delat' upgrade? Prestal te fungovat LX? Nejaka zavada? Pokud ne, tak bych jsem preferoval upgrade na jinem miste. Napr. brzdy, kola, plaste, vidle, tlumice… to, co je hned pocitis v prutkej zatacke, nebo na ****** :)

      Delat upgrade na jeden stupen me se zda zbytecny. Rozdil za to IMHO ne stoji. Mozno staci jen vymenit stary bowdeny a lanka :)

      0 0
    • mosquito  

      se SRAMem je kompatibilni pouze SHIMANO presmyk, prehazka musi byt SRAM

      jezdil sem SRAM X.7 GRIP razeni vs SRAM X.7 prehazka a STX presmyk, SRAM X.7 GRIP razeni vs SRAM X.5 prehazka a Alivko presmyk, a ted mam SRAM X.9 TRIGGER razeni, SRAM X.9 prehazku, LX presmyk

      v kompatibilite presmyku problem nebyl nikdy, rozdil mezi SRAM X.7 a SRAM X.5 prehazkou sem nepostrehl (5ku sem mel jen kratce, ale 7cka vydrzela cca 20tis km nez sem ji urval – ale mela uz docela i vakl)

      soucasne SRAM X.9 po nejakych 600ti km hodnotim dobre, ikdyz GRIPY sem mel radeji nez TRIGGERY kde porad nemuzu prijit na chut hazeni nahoru

      0 0
      • morlo  

        No vidis, ja jsem si po letech pacek a naposledy X.7 trigger, ktery praskla objimka, nakonec koupil GripShift X.0 a tady si zase zvykam ja – nemuzu se naucit radit pri brzdeni, musel jsem zacit brzdit prostrednickem, coz samo o sobe neni spatny, ale tocit do toho gripama se mi moc nedari, na to jsou packy mnohem lepsi. Behem tejdne se mi zatim jen jednou podarilo pri doskoku nechtene preradit, snad to nebude problem. Btw. koukam, ze bychom si to mohli vymenit :).

        0 0
        • mosquito  

          ja sem prvnich 100km radil skoro presne opacne, i ted dost casto drbnu do te paky co shazuje prevod .. dost silne premyslim o navratu ke gripum – nejspis jak se nekde vymelu a najaka packa rekne sbohem tak vemu gripy

          btw. jake jsou ty dnesni gripy? (mel sem z roku 1998 3×8 a tam to bylo co cvaknuti to presne prehozeni na dany prevod), otec si koupil v 2004 taky SRAM X.7 – 3×9 – zadni funguje uplne stejne tj. co poloha to kolecko, ale predni je jakejsi hybrid nazyvanej microindex kterej ma poloh asi 20 a tedy prehozeni talire = otoceni mozna o 4 zarazky v gripu :( a to se mi zda jako velkej opruz

          0 0
          • mosquito  

            jo a pls nemas ty gripy nahodou v kombinaci s pakama od Shimano hyder ?

            0 0
            • morlo  

              Ty soucasny gripy fungujou na 3 indexy vlevo a na 9 vpravo, radi to vyborne, vypada to vyborne a ruku nemam otlacenou od pacek. Bohuzel ale neumim radit pri brzdeni a nezvyk przdeni prostrednikem. Jeste mam doma ty stary X.7, chodily bez problemu, jen jsem musel mit bliz k rukam radici packy a az pak brzdovy paky, pak se lip brzdi a jde to i jednim prstem, i kdyz jsem si na to nezvyk, prece jen moje HFX 9 maji celkem dlouhej chod a na predku to na ukazovak spolehlive neutahnu, potreboval bych kratsi chod a vetsi brzdnou silu. Jo jinak brzdny paky mam jak uz jsem zminil Hayesy.

              0 0
              • Gatier  

                to je vul, ruku otlacenou od pacek :-) jedine, kedy som mal ruku znicenu od radenia bolo, ked som mal GF. vlastne aj od paciek, ked som jazdil pevnu vidlu a vrazal do packy zo spodu ))

                0 0
                • morlo  

                  Trosku bys mel krotit vyrazovy prostredky, draku, kdyz mas kratky bary a na nich rohy, hayesy brzdovy paky a trigger, tak se to tam proste vsechno poradne nevejde a packy razeni dloubou do ruky. Nevim, co je na tom tak slozityho k pochopeni.

                  0 0
    • vili  

      nechci rejpat, ale rekl bych, ze tomu moc nerozumis…nevim co mas za kolo, ale rozhodne to vraz do neceho smysluplnejsiho (brzdy, vidla, kola co ja vim co tam mas). Myslim, ze to ocenis i ty a ne jenom kolemjdouci, kteri uvidi xt saltr a sednou si na prdel :-)

      0 0
    • vlk  

      Pokud je přehazka v pořádku tak bych to nechal jak to je.Pokud špatně řadí -je vyglajdaná apod.Tak bych z hlediska šetření nákladů koupil xt + kolečko avid. Když budeš chtít přehazku sram, musíš totiž vyměnit i řazení za sram.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.