Specialized Rockhopper SL Comp SingleSpeed SS 29

4 nepřečtené
  • lykorian

    Zdravím,

    koupili by jste si toto kolo? Je tam sleva 11000 Kč. Jsem laik a chci si koupit horské kolo 29". Moc děkuju za odpovědi. http://www.bradsky.cz/…-p-2790.html

    0 0
    • Chlebovnik  

      Za 11k to taková hrůza neni. Nicméně nevim jestli „laik“ ocení kolo, které disponuje jediným převodem. Asi bych hned zainvestoval do nového zadního kola/(náboje) s kazetou a do přehazky.

      0 0
    • ars  

      Je otázka, jak píše Chlebovnik, zda jako laik oceníš, že se jedná o singlespeed? Nebo uvažuješ o případné přestavbě a zpřevodování kola?

      Já ho jezdím 2. rokem, nicméně krátce po koupi došlo k přestavbě na 1×10. To však s sebou neslo určité problémy:

      • zadní nába je singlespeed, je tedy nutné koupit buď novou nábu a nechatpřeplést, nebo rovnou koupit celá nová kola (lepší varianta, ta origo jsoudocela těžká)
      • na rámu nejsou připraveny navářky pro vedení lanek (řešitelné vcelkusnadno)
      • rám nemá patku pro přehazovačku (není problém, novácca 200,–)
      • kliky jsou singlespeed, zpřevodování vpředu je nutné řešit novými(neřešil jsem, systém 1×10 mi vyhovuje)
      • pro lanko přesmyku nejsou navářky, vypnutí lanka je tedy složitější,ale řešitelné

      Kromě uvedených technických problémů je třeba vzít i finanční náročnost přestavby. Což si myslím, že při součtu ceny kola a nákladů na přestavbu, lze sehnat určitě lepší kolo a nebudeš muset řešit výše uvedené. Při téhle pořizovací ceně kola bych do toho osobně nešel.

      Pokud ho hodláš jezdit jako singlespeed, tak doporučuji rovnou koupit nový pastorek, se základním s 20 zuby se akorát ušlapeš. Ale záleží kde jezdíš, možná by Ti lehčí převod nebyl na obtíž. Na druhou stranu se pastorky dají snadno přehodit a excentrický střed Ti umožní po zkrácení řetězu o 4 články (aspoň myslím, že jsem tak zkracoval…) jezdit pastorky v rozsahu 14–20 zubů.

      0 0
      • jarzac19  

        Viac krát som našiel vo fóre čiastočnú odpoveď a toto bolo skoro presne čo ma zaujímalo. Ešte na dodatok. Veľmi by ma zaujímalo to tvoje kolo. Niečo také mám v pláne. A čo singlespeed ti nevyhovovalo? Aký to malo pôvodný pomer, zuby vpredu a vzadu. A ako sa montovala pätka? Taktiež by ma zaujímalo aký maximálny rozmer pneumatík (šírku) je možné použiť na uvedenom ráme. Diky za odpoveď prípadne fotky.

        PS: taký môj vzor Salsa El Mariachi

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.