• devet

    I když jsem prošel mnohá témata na BF požádám o radu s výběrem silničky. Rozměry 190/95. Krok 86. Na HT najezdím kolem 4t/rok. Nicméně rád bych zkusil i silnici. Jezdím většinou sám východní část Prahy.

    Mám „zatím“ vybráno

    http://www.kola-visek.cz/index.php…

    http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

    http://www.bikeway.cz/…-rx-28–2011

    http://www.cubebikes.cz/…ed-2012.html

    Rád si přečtu rady a názory.

    0 0
    • Pedro RB  

      Nejdřív bych si ujasnil jestli 3tác, klasiku nebo compakty kliky. Pak bych zkoušel geometrii, protože ty rámy budou ± stejně tvrdé (snad jen Canyon by mohl překvapit, ale toho těžko v obchodě vyzkoušíš). Já osobně bych vzal něco podobného z bazaru za 10–15t a jestli tě to chytně vyměnil za rok za karbonové..

      0 0
    • Zlatka  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • neon  

      a co třeba tohle?

      http://www.bike-discount.de/…783/rps.html

      je to sice lehce pod cenovou hladinou jakou sis nastavil, nicméně si myslim, že za tu cenu s ultegrou (nekompletni, vim) je to super vec. Uz po tom koukam nekolik tydnu… nic vyhodnejsiho jsem nezpozoroval

      0 0
      • Pedro RB  

        radši nižší sadu než hliníkovou vidlici:-(

        0 0
        • neon  

          Aha, dik za postreh. Neco krom vidlice bys jeste vytknul?

          0 0
          • Pedro RB  

            Rám (a jeho geometrii) neznám, tak nebudu hodnotit. Krizovým místem ale můžou být Shimano kola. Ty jim nejdou. Budou těžký a přitom měký. A pozor na konusy – nechat zkontrolovat mechanikem ze staré školy (udělat mikro-vakl, který se vymezí rychloupínákem)

            0 0
            • neon  

              Ted jsem ti vubec neporozumel co jsi myslel tou posledni vetou…

              0 0
              • Pedro RB  

                Shimano náboje nemají průmyslová ložiska, ale kónusy, které je potřeba po koupi seřídit, protože bývají volné nebo častěji přetažené a po pár km se zničí. Fígl je v tom, že v ruce zjistíš jiné utažení než bude po nasazení v rámu, protože rychloupínák nepatrně ohne osu a stlačí kónusy víc k sobě. Proto se nastavuje malinká vůle odpovídající vymezení po utažení upínáku. Dneska už to NEUMÍ každej..

                0 0
                • neon  

                  Dik za ujasneni :)

                  Rozdil vidlic uhlik/hlinik je markantni?

                  0 0
                • neon  

                  Pripadne nemas nejaky tip na podobne relativne vyhodnou silnicku? nesmi mit dualy tiagra a podobne s tema odpornyma vlajicima bowdenama, cili rady 105 a ultegra (dura ace je cenove jinde). Koukal jsem na RB, meli napsano cena 16000 za 6,5kg… ale pak jsem zjistil, ze je to bez komponentu :D

                  0 0
                • neon  

                  A co toto?

                  http://www.bike-discount.de/…/r1–4–0.html?…

                  ma to karbonovou vidlu, ma to jina kola nez Shimano, a cena je vyssi, vychazi to na cca 23500 v aktualnim kurzu (i s postovnym ktere je 6,95€ pokud dobre chapu)

                  0 0
                  • Pedro RB  

                    Rozdíl mez vidlicí hliníkovou a celokarbonovou bude hodně velký. Jak na tý karbonce bude můstek a nebo i krk hliníkovej (a u těhlech rámů nejspíš bude) tak se rozdíl trochu zmenší, ale dost záleží na výrobci.

                    Nesleduju tuhle kategorii kol, ale obecně: základ je dobrej rám (vhodná geometrie, požadované pohodlí) a kola (tuhost, pocit lehkosti roztáčení, pohodlí), sada je podružnost, kdy duály za pár tisíc z bazaru vyměníš sám.

                    Tahle cenová kategorie je past: buď budeš draze tunit nebo s velkou ztátou prodáš. Moje doporučení je hned nahoře: buď bazar na zkoušku nebo připlatit..

                    0 0
                  • Pedro RB  

                    k tomu kolu z odkazu: vidle je karbonová (aspoň nohy – německy nevládnu), kola Aksium jsou držáky na průmyslech..

                    0 0
                    • neon  

                      díky za reakci :)

                      zdá se ti to kolo výhodné „cena/výkon“ ?

                      0 0
                      • Pedro RB  

                        Nejel jsem na něm, tak neznám „výkon“. proti podobnému Canyonu Roadlite AL 7.0 je o dost levnější (a když pomineme možné rozdíly v rámech) tak má výrazně horší (těžší, ne funkcí) jen kazetu. Vidli mají oba full carbon, tak to vypadá papírově výhodně.

                        0 0
    • Adin  

      Byl jsem na tom stejně jako ty, vloni nalítano na HT 6500km a pořád jsem pokukoval po silnici, chtěl jsem to zkusit. Koukal jsem na bazary skoro rok a když už se mi to líbilo, tak nebyla odpovídající velikost. V březnu jsem měl bajka více jak měsíc na reklamaci s prasklým rámem, tak jsem do toho praštil a koupil http://www.cyklonemcik.cz/…11-vyprodano . Aktuálně mám na něm najeto 3000km, na bajku 1500km. Fakt mě to chytlo a jsem rád že jsem do bazaru nešel, mít svoje nové kolo je super.

      Co bych doporučil, ať je to kompakt, řadit trojpacku musí být opruz. Když tam dáš kazetu 11–28 tak utáhneš všechno, zvažuju 11–25, 28 jsem řadil jen parkrát ve velké krizi. Sada 105 je v pohodě, řadí to super. Haibike je prý low-end karbon, no já s tím nemám problém, překvapila mě pohodlnost na českých silnicích.

      Z tvého výběru bych volil Canyon, měl jsem ho v hledáčku a četl na něj dobrou recenzi v nějakém německém časáku. Právě ten rám srovnávali s „low-end“ karbony. Kola v dané cenové kategorii dobrý a SRAM Apex by taky měl sloužit. A dobře vypadá.

      0 0
      • devet  

        Moc děkuji za názory i rady. Haibika HT jsem také pořídil loni na doporučení lidí z BF. A VELKÁ spokojenost.

        Do bazoše se mi nechce. Nakonec, jak říká synek „je to tvoje poslední kolo“…

        Takže jdu hledat další peníze. Což mi před létem asi neprojde, a odložím koupi na podzim. Snad budou ještě velkosti.

        0 0
    • Johnnyxjr  

      Čus zastav se u kluků v eurobike, maj perfektní přístup kupoval jsem u nich tohle je tam akce za 32000.,Kč

      0 0
      • devet  

        Johnny,

        i tam jsem už byl a dokonce si Trek 2.3 zarezervoval. Jsou prý v republice už jen dva v mojí velikosti. Bohužel doma zatím neprošel rozpočet. Prý „léto, možná i dovolená, se synkem na soustředění výdaje“ atd. Ale s tím přístupem naprosto souhlasím. Už jsem tam koupil spoustu věcí a musím říci, že vždy dobře pro obě strany. Tedy alespoň já mám ten pocit

        0 0
        • Johnnyxjr  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.