• civetta

    Pouzivate nekdo? Zajimaly by me zkusenosti z praxe. Diky!

    0 0
    • pegal  

      Pouziva ho Milan Spesny a nemuze si ho vynachvalit. Pry je trenink mnohem efektivnejsi …

      0 0
      • civetta  

        Jojo, cet jsem to v reklame i na jejich webu, ja spis myslel nejakou mensi celebritu a konkretni zkusenosti z praxe (treba i negativni), porovnani s polarem nebo HACem atd. U nej to muze bejt ovlivneny sponsoringem („koho chleba jis, toho pisen zpivej“), na druhou stranu – pokud mu to ted tak jezdi diky tomu compu, pak je to docela dobra reklama 8-)))

        0 0
        • 0702  

          hovnajs !!! Brácha má Suunta bez HR – 2 x reklamace (nákup v Č.Budějovicích) – 2× to ukazovalo totální blbosti i po opravě a teď to odpočívá v krabičce. Asi měl smůlu, protože jsou to asi hodně dobré cibule. Já mám HAC 4 už pomalu 5-tý rok a takové věci jsem ještě neřešil. Když se něco událo, promtně (bez nadsázky) mi to v Pellsu na počkání opravili. Má to svoje chybky, ale poněvadž nejsem Spěšný, spíš dýchavičný tak to pro moje potěšení slouží bezvadně. P.S. chystám se na HAC 5 – mrkni na ně na webu ciclosportu – mají je vystavovat z Pellsu na podzim v Brně…

          0 0
          • civetta  

            Hmmm, vypada libove – diky za tip!

            0 0
            • yanca  

              A proč ne Polar S725? Ten se dá za nějakých 8500 sehnat…

              0 0
              • civetta  

                Od polaru (S720i) prave odchazim a hledam alternativy – nejak jsme si nepadli do noty…

                0 0
                • igor  

                  planujes t6 kupovat v kamennom obchode alebo na nete, videl si niekde nejake dobre ceny?

                  0 0
                  • civetta  

                    Nejspis na netu, zalezi na cene (o penize jde az v prvni rade, jak pravi klasik). Ale jak rikam – jeste nevim co ceho jit – tohle je jen jeden z kandidatu. Bohuzel se nikdo nema k nejakym komentarum, asi to krome Spesnaka nikdo nevozi 8-((( je pravda, ze cena je brutalni…

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Já teď kupuju T3c pro manželku a lepší ceny než na bike24.de jsem nenašel.

                      5let ach jo :-(

                      0 0
                    • o5majkl  

                      Pokud to koupíš na netu, tak ti to v ČR nikdo nevyreklamuje… Na Sunta platí mezinárodní záruka, dostaneš k nim magnetickou kartu a díky ní ti to opraví ve všech zemích, kde má Sunto zastoupení, kromě ČR a SR, u nás a u slováků potřebuješ originální potvrzenej záruční list, kterej dostaneš pouze k hodinkám zakoupenejm v kamennym obchodě ;)

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        tak to ti pěkně děkuju :-(

                        nicméně i tak bych toho asi šel. je to rozdíl jestli 3K nebo 5K kč

                        0 0
                      • Pilulín  

                        S tím nesouhlasím. Máme kamenný obchod a eshop zároveň a s reklamacema nejsou žádné problémy. Jinak T6c vozím na kolo a teď i na běhání a jsem s nimi úplně spokojený. Mám je něco přes rok, poruchy nenastaly žádný a na trénink mi přijdou perfektní. Jediný co jsem jim udělal je, že jsem je při lezení ohobloval o skálu, ale to by asi nedaly bez podrápání žádný hodinky :-) Jako u čehokoliv jiného jsou i u Suunt nepovedené kusy, ale za mě můžu jen doporučit :)

                        0 0
                        • o5majkl  

                          já měl spíš na mysli, když to chce někdo koupit na netu ze zahraničí… je to opatření na ochranu českejch obchodníků…

                          0 0
                          • trener  

                            blbost.já je kupoval v Rakousku a s reklamací nebyl vůbec problém.reklamoval jsem je kvůli výškoměru.začal ukazovat nesmysli.v pro­tokolu stálo,že to byla nějaká chyba v softwaru.od té doby naprosto v pohodě.(mám T6)

                            0 0
                • yanca  

                  Nepadli do noty? Nemůžeš to trošku víc rozebrat? Zvažuju, že bych do něj šel… A spíš jsem nakloněn Polaru. A propos: Je tu někdo, kdo zná obé a dokáže srovnat? Jednak samotná zařízení a jednak taky software k nim dodávaný… Předem děkuju.

                  0 0
                  • civetta  

                    Uz jsem to tady zevrubne popisoval – mrkni do historie. V kostce: mala odolnost proti nastraham bezneho provozu ustici ve velkou nespolehlivost a koncici totalni nespokojenosti s pomerem cena/vykon. Neberu ale nikomu jeho nazor. Srovnani bylo pred cca dvema lety ve VELu – verdikt: dobry a drahy hracky pro hracicky nebo fajnsmekry, pricemz P je vic pro bikery a S pro zbytek sveta (outdoor atd.). Na jakykoliv dalsi nazory napjate cekam! Diky predem!!!

                    0 0
          • Smazaný účet  

            jak se prosímtě „opravuje“ v cykloservisu polovodičová destička s tišťákama v cyklocomputeru? :-O

            0 0
    • vomis  

      jj mám a používám a to včetně bike a cadence podu a relativně spokojenost. Hloupé je jen to, že jsem začínající amatér a nejsem schopný se pořádně ve všech těch křivkách zorientovat. Návod je k tomu jenom v angličtině, a sice to je intuitivní, ale i tak jsou věci které spíš odhaduji, než abych hned věděl, ale postupně se s tím sžívám.

      Na druhou stranu ale musím říct, že mi to opravdu vyhovuje a je to o moc lepší než trénink naslepo a pocit.

      Jediné co mě prudí je to že musím po každém tréninku připojit hodinky do počítače a stahnout data, protože jinak mi to ty tréninky slepí do sebe a nenašel jsem zatm nastavení jak donutit ty hodinky aby to nastavovali podle datumu a nebo kde mám v hodinkách trénink ukončit a začít nový. Nevíte náhodou někdo jak se to dělá? Dík

      0 0
      • Chaingang  

        podrž pravej horní a hodí tě to do novýmu záznamu…

        0 0
      • ekimek  

        taky mám suunta t6c a prozatím spokojenost… používám je včetně bike podu a spojení je okamžité. těch údajů které to zapisuje je opravdu strašně hodně že by se v tom čert vyznal :-) Se slepováním tréninku nemám problém, tréninky mi to řadí podle data a času :-)

        Pokud máš najetý nějáký z displeju 1/2 tak zmačkneš tlačítko start/stop tím to zastavíš a následně podržíš LAP+ a trénink se ti uloží a zároveň ukončí :-)

        Snad jsem pomohl…

        0 0
        • Fenous  

          Ma T6c autostart? Uvazuju o pristroji, zaujal me HAC5, ale ten musis po pauze vzdycky zapnout tlacitkem, to bych kazdou chvili zapomnel. Hledam nejaky hodinky, ktery by mi fungovaly jako cyklokompjutr a Suunto zatim vede, akorat bych sel do T3c, protoze bych to jako tepak nepouzival.

          0 0
          • Smazaný účet  

            nemá autostart

            BTW na téma Suunto už je tu v minulosti několik threadů – hledej ;-)

            0 0
          • marius  

            Na začátku tréningu musíš zapnout stopky, na konci zas vypnout viz. výše. T6c má autostop, tzn. že když zastavíš, tak se přeruší záznam, než se zase dáš do pohybu. Tahle funkce je buď vypnutá, nebo se dá aktivovat.

            0 0
            • Fenous  

              Tak s tim muj zajem pada, musim se smirit s tim, ze hodinky, ktery by plnohodnotne nahradily cyklocomp proste neexistujou :-(

              0 0
              • marius  

                Pokud chceš jen cyklocomp, tak si opravdu kup nějaký Polar, nebo Sigmu jen na kolo. Já jsem to chtěl i na běhání a běžky

                v zimě. Neznám ty T1-T3, ale T6c se na kole dá. Chybí mi tam ale takové funkce, jako jsou celkové km za rok. Jinak jsou to nabušené, spolehlivé hodinky.

                0 0
                • o5majkl  

                  to je docela zvláštní, že tam taková funkce neni, ale v tom programu na PC si pak můžeš trénink rozčlenit do jakýho časovýho období potřebuješ, klidně i na roky a pak už ti to asi vyplivne i ty kilometry ne…?

                  0 0
                  • Chaingang  

                    jo,v programu už ti to pak zobrazí kilometry za týden,měsíc nebo celej rok

                    0 0
                    • marius  

                      Jistě že v Training manageru si to můžeš vyjet podle aktivit atd. Jen je potřeba říct, že k použití pouze jako cyklocomputer, je lepší si koupit opravdu cyklocomputer. Ty Suunta jsou super tepák s funkcemi cyklocomputeru. Spolehlivost super, funkce super,propojení s počítačem taky super, některé grafy ale třeba ani nevyužiji. Myslím, že je to hlavně pro lidi, kteří nejezdí jen na kole, proto jsem si je taky pořídil, abych si mohl stáhnout běžky, atd.

                      0 0
      • Zelus  

        Já mám taky t6 a měl jsem i bike POD kterej jsem teď prodal-byl mi na nic-používám spíš tachometr :-) Tyhlety hodinky jsou u mě naprosto bezproblémový a podle zkušenosti i perfektně měří převýšení-a právě proto jsem si je kupoval-samozřejmě měří převýšení i bez bike PODu takže je jen vezmu sebou na vyjížďku a hned vím kolik jsme nastoupal i naklesal.

        K tomu programu…jednou jsem je zkoušel připojit na počítač ale nevidím v tom žádnou efektivitu tréninku…nikdy se nic takhle nezlepší-spíš jezdit podle tepů a hlavně jezdit a jezdit-mít najetý kilometry-to je důležitý a né se koukat na grafy ze kterých většinou nikdo stejně nic nevyčte a vlastně jsou i na nic :-D

        Jediný co má POLAR lepší je, že měří tepy i pod vodou když si to někdo vezme na plavání tohleto SUUNTO neumí, nebo spíš normálně dodávaný hrudní pás ale dá se prej koupit nějakej lepší co má silnější vysílač tak to zvládá. Každopádně jakékoliv příslušenství je nesmírně drahé :-(

        0 0
    • rich  

      strucne skusenosti po dvoch alebo troch sezonach:

      • prehladnejsie menu ako Polar
      • menej treningovych (pre mna nepouzitelnych) funkcii ako Polar, co je premna vyhoda
      • definitivne horsi SW ako Polar
      • civilny vzhlad
      • nikdy som nemal problem s rusenim signalu
      • odisiel hrudny pas (novy model ok)
      • odisiel bike POD, novy uz som ani nekupoval, pouzivam paralelne Sigmu
      • baterie vydrzia max rok
      • vynikajuca komunikacia so Suunto Support
      • mozny update SW na novsie verzie (z T6 na T6c), bohuzial v case ked som tozistoval bolo potrebne poslat hodinky do Finska a s dopravou by to boloza 150EUR

      Ako niekto spominal pre tych co trening neberu extremne seriozne je to hracka za vela penazi. Bavi ma si pozriet tepy, km a vsetko ostatne, ale uplne by postacoval aj Polar kupeny pre manzelku za 80 EUR.

      Osobne skor teraz pozeram po Garmin, kde si viem pozriet trasu, ktoru som presiel, s optimalnym rozahom HR funkcii, k tomu je mozne dokupit kadenciu/ruchlost, takze to nemusi vysvacat baterku za kratky cas. Co ocakavam bude zadrhel pri GPS sledovani.

      Neviem ci T6 GPS POD dokaze uz preniest zaznam GPS na mapu, ale ak by to tak uz bolo isiel by som potom tymto smerom. Avsak vydrz baterie je opat otazna.

      0 0
      • trener  

        Garmin moho doporučit.mám 705 a je to fakt bomba.super hračka.baterie vydrží i při plném podsvícení celodenní vyjížďku.Suunta už nosím jako hodinky:-)

        0 0
        • rich  

          presne k tomu spejem aj ja. nemam cas na systematicky trening, Suunto uz je len dobry sprievodca pri behani, vtedy plni svoju funkciu, ale na biku by som ocenil skor prehlad, kadial som isiel + zakladna informacia o vyske, tepoch a pod. Avsak tiez pre nic ine len svoju zvedavost. Teraz som bol jazdit bez tepaku par krat a mal som z toho tusim vacsi pozitok ako ked furk kukam ci idem dost alebo malo. Hold nejaky ten rok pribudol :-)

          0 0
    • o5majkl  

      Narazil sem teď na kuriozní problém se Suunto T6C… kopíroval jsem si dnešní trénink do Suunto Training Manager a najednou koukám, že od začátku roku mam najeto 450 km (což neni nic moc :)), ale zato sem zvládnul nastoupat 42km :D a to už je slušný… Každopádně chyba je v tom, že při plavání mi to samozřejmě díky potápění hodinek hlásí úplně nesmyslný údaje o výšce-1500 metrů plavání a nastoupáno 22 km :) Na hodinkách si pouze stopuju čas, o nic jinýho při plavání nejde. Můžu si samozřejmě vypnout ukládání nadmořský vejšky, jenže když pak pojedu na kole, tak ho budu muset zase zapnout a na to spolehlivě zapomenu… Je nějaká jiná cesta jak to obejít? Třeba přímo v tom training manažeru? Ten je teda dost blbej obecně, třeba oproti Polaru, ale zase jen vemu hodinky a nakopčim to do PC a to mi příde nejjednodušší… Nekomunikuje třeba Suunto i s jinym programem, kde by se dalo editovat trochu víc?

      Jde o to, že mi to pak totálně zkreslí celkový nastoupaný metry za nějaký zvolený období a rád bych to plavání v tom manažeru měl se všema ostatníma tréninkama…

      0 0
      • Ruprecht  

        Nastav si interval záznamu na 10 sec a mělo by to být OK.

        0 0
        • jendyss  

          Používáte někdo Suunto t6 s windows 7 64 bit? Mám provlém s propojením přes USB. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?

          Moc by mi to pomohlo. Díky

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.