Servis vidlice sr suntour axon werx

26 nepřečtených
  • Rubi

    Chtel bych udelat servis teto vidlice, hadam ze uvnitr to bude podobne jako v legendarnim epiconu 26, ktereho jsem kdysi delal. Jen bych ji chtel ponechat na vazeline, protoze chod i citlivost jsou bezproblemu. Jakou vazelinu zvolit? Bude v pohode silikonova bikeworx? Odkaz:”https:/­/www.kupkolo.cz/va­zelina-bike-workx-lube-star-silicon-100-g_z547/”

    Diky za rady a tipy.

    0 0
    • antuch  

      Zavolej do BP Lumen a chtěj Ondru Součka, poradí ti úplně všechno…

      0 0
    • Strakááč  

      Dle me to je skoro jedno.. dal bych nejakou vazelinu teplotne stalou urcenou na vidlice.. ja daval yarrow… ale bejt tebou tam dam olej citlivost bude jeste lepsi.. ja byl taky spokojenej s vazelinou ale na oleji jsem z toho mel malem orgasmus, jak to bylo znat.. naper tam 15wt olej do vidlic 15ml a menis jednou za pul nebo ctvrt roku podle toho jak casto jezdis… a mas jistotu ze to maze vsude a furt.. kdyzto vazelina neni porad vsude a mel bys to servisovat castejs :)

      Ted uz bych do vazeliny nikdy nesel..

      Jinak tu silikonovou nevim nevim.. ta yarrow byla top od velo hanak jsem ji tusim bral :)

      0 0
      • Rubi  

        No presne takove rady od mladych blbinku co maj potrebu komentovat uplne vse jsem nechtel. Jestli si tam narval od yarrow lithiovku, o ktere je obecne znamo ze vyzira elox a neni vhodna prave na vidlice, tak ji preju dlouhou zivotnost. Kdybych ji chtel predelat na olej tak asi nepisu o tom ze chci ponechat vazelinu. Epicona jsem predelaneho mel a jediny orgazmus jsem mel kdyz mi nasaval olej do patrony. Nynejsi soloair xc vidle jsou na tom tak blbe ze uz je predbiha i axon na vazeline…

        0 0
        • Strakááč  

          když jsi tam nasral oleje moc, že se ti nasával do patrony, za to já nemůžu máš dávát spíš míň oleje a častějš měnit.. já mám vidlu na oleji na 15ml necelej rok a žádnej olej se nenasál a že chodí do zdvyhu pravidlně a častějš než někomu co jezdí XC trail atd..

          Jinak nejsem takovej debil abych narval lithiovku do vidlice vole myslel jsem tuhle… ;)

          0 0
          • Rubi  

            Jo ty vis presne kolik jsem tam toho dal ze :-)))

            0 0
            • Strakááč  

              tak asi hodně, když ti to nacucala tlumící patrona :))

              0 0
              • Vilém  

                Ale jdi ty.

                0 0
                • Strakááč  

                  jestli měl patronu co míval starej epicon, tak mám tu samou v Duru.. a žádnej olej nesajedávám k tej tlumící patroně do pravý nohy 12ml projistotu a do levý nohy dávám tuším nějak necelých 20 a žádnej problém s tím nejni..

                  0 0
                  • Pedro404  

                    Tak to máš štěstí, protože to nasávání oleje je/bylo u Suntourů úplně běžný.

                    0 0
                    • Strakááč  

                      já vím.. informoval mě o tom atilla a radil, že radši míň a častějš měnit, než moc.. a radši hustší olej, ten se nebude vsakovat jako třeba 5wt jestli si to dobře pomatuju :)

                      0 0
                      • novas752  

                        Tak mazat 5wt olejem je uplna blbost protoze je hodne ridkej a neudrzi se na stenach. Oleje na mazani jsou 20W a vic.

                        0 0
    • Evilcleaner  

      no silikonová bikeworx je ok, ale lepší je sram (judy) butter

      0 0
    • Vítekbiker  

      Chystám se na sevis vidlice Axon Werx. Předpokládám, že ve vidlici bude vazelína. Má cenu jí měnit za olej, popřípadě kolik ho tam dát ? Doma mám tlumičový 15W. Dále by mě jajímalo jestli se dává nějaký olej nad vzduchový pístek jako u RS vidlic a zda je vhodný například FOX Fluid. A poslední dotaz, mění se i olej v tlumící patroně, nebo je nerozebiratelná ? Díky moc

      0 0
      • orm  

        Delal jsem na jare servis pred prvnim pouzitim. Vazelinu jsem vytrel, molitany nechal namocit v oleji, do kazde nohy jsem dal 15ml oleje. Na vzduchovy pistek jsem dal trosku 80w oleje. Ja jsem mel ve vzduchove patrone i spacer, ktery je mozne vyndat a ladit progresivitu. Patrona by mela byt rozebiratelna, ale to jsem zatim nedelal. Nemam werx, ale elite, ale to by melo byt ve vnitr stejne.

        Jinak je tu na to dost vlaken podle kterych je mozne postupovat a kde se vyjadrovali zkusenejsi, nez jsem ja :-).

        0 0
    • Vítekbiker  

      Chtěl bych se zeptat jestli se na Axon dají koupit gufera i jinde než original od Suntour a jestli fungují spolehlivě ? Díky

      0 0
    • Pijer  

      Nemáte někdo tip, kde koupit pružinu do Axona Werx 29". Mlaďasovi praskla a na stránkách bike4u nebo jinde jsem jí nenašel :-(

      0 0
      • skvedo  

        Víckrát tu lidi chválili servis BP Lumen/Bike4U který díl sehnal z nějaké jinak zničené vidle když jim napsali.

        0 0
      • antuch  

        O. Soucek umi zazraky… A ma tam dost ruznych zbytku a torz vidlic. Napis mu na o.soucek@bplumen.cz… Je opravdu ochotny a poradi nebo pomuze

        0 0
        • Pijer  

          Díky oběma, včera večer jsem jim psal na ten info email, co mají na stránkách. Pošlu to ještě Součkovi a snad se podaří.

          Jen moc nechápu, jak se mlaďasovi vlastně taková věc povedla.

          0 0
    • Heatly  

      Ahoj. Využiji vlákno. Doporučí mi někdo místo v Plzni, Písku či Strakonicích kde servisují vidlice SR Suntour. Mělo by se jednat o posunutí či výměnu kluzných pouzder na vidlici.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.