Vůle v chodu vidlice SR Suntour XCM LO

17 nepřečtených
  • HWSpeedy

    Zdravím, na starším kole kde je vidle SR Suntour XCM LO (asi rok 2006) je při zamčení vůle v chodu cca 1/2 – 1 cm a až pak se chod zarazí. Čím by to mohlo být a je to jednoduše opravitelné?

    0 0
    • VladexAndroid  

      to je normální stav u této vidlice. ten centimetr „vůle“ při zamčení je u vidlic kvůli ochraně, protože zamčená vidlice by se mohla poškodit při jízdě v teréne – při nějakém nárazu.

      u jiných vidlic je to jen pár mm.

      0 0
    • drood  

      Není to závada, ale ochrana vidlice, když dostane ránu zamčená. Ale stačí sundat páčku (při zamknuté vidlici nebo někde v mezipoloze) a přesadit ji o zoubek doleva. Pak bude zamykat natvrdo. To zamykání má totiž mnohem větší rozsah, než jaký vymezuje páčka. Tady tu páčku nahradil otočným kolečkem:http://forum.velomania.ru/showthread.php?…

      0 0
      • Vilém  

        No a zase si tim prida na kompresnim utlumu a vidle bude jeste tupejsi, nez ted.

        0 0
      • HWSpeedy  

        Páčka přesahující vodlici tam není, je tam takové to kolečko jak bývalo na těchto starších vidlích. V odkazu řeší vidli XCR, já řeším XCM-LO, prevděpodobně toto: http://photo.qip.ru/…40577086.jpg

        0 0
        • Vilém  

          To kolecko jde vyloupnout, kdyz ho podeberes, pod nim je takove ozubene kolecko, na kterem je naklapnute.

          To v odkazu je verze s mechanickym lockem, neboli verze M-Lo, v nekterych je hydraulicky, realizovany patronou oznacovany H-Lo. Pokud jde o hydraulicky lock, tak to s koleckem plati.

          0 0
          • HWSpeedy  

            Díky, zkusím to nějak identifikovat, protoze to je na kole Genesis (?) a na vidli není žádná nálepka podle které by šlo určit přesný typ.

            0 0
      • allrose  

        problém bude chybějící olej v patroně,která ani nebude již pod tlakem,píst ve vzduchu,náraz na hladinu,,moje neměla ani náznak něceho k proražení..viz ruský téma,nazvat to tlumičem je nesmysl,max hydrolock/ možnost stálého průtoku.....

        0 0
    • HWSpeedy  

      Tak podle dohledaných fotek a co mám v hlavě to je na 99% sf7-xcm-mlo s mechanickým lockoutem.

      0 0
    • corve  

      tak asi větší vůle, nebo olámané ( opotřebované zuby ) – viz video 3:07

      video

      0 0
      • HWSpeedy  

        Tak zuby ok. Problém byl v dolní části mechanismu – dlouhá plastová část s pružinou která buď zaleze do horní plastové části nebo při zamčení se zarazí za horní plastovou část ihned nad ozubením. Ta dolní část prostě málo vylézala a pak měla velkou vůli při zamčení vidlice, musela urazit kus cesty než se zarazila.

        Trochu jsem stlačil ve svěráku tuto pružinu o cca 4 mm a pak jsem ještě mezi horní část mechanismu a korunku dal podložku ze silné gumy. Chodí to naprosto parádně, přesně tak, jak tato obyčejná vidlice má chodit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.