• visions

    Máte rohy na vlaštovkách?Osobně mi k nim moc nesedí,když už tak nějaké krátké,jako tyto od Controltechu.

    http://www.cykloexpert.cz/…rbon-comp-be

    0 0
    • jIrI___  

      Proti gustu zadny disputat… Ja mam sice rovne riditka, ale proti lidem co maji rohy na vlastovkach nic nemam, proste jim to asi tak sedi :-)

      0 0
    • Crempa  

      nikdy sem nepochopil co je na spatneho na tom mit rohy na vlastovkach, vozim dlouhe, zahnute, tezke, osklive, nekarbonove rohy a jsem s nima sakra spokojenej… :-))

      0 0
      • dieegoo  

        Jen počkej, až přijede cyklistická módní policie… už se ve svém parku nebudeš moct ukázat.

        0 0
      • chupas  

        ty ale nemas zadny vlastovky. ta tvoje tyc od smetaku :P

        0 0
      • ove  

        Hmmm a chtěl by si mít i takovou ženu???

         
        0 0
    • smallbrother  

      NE, JE TO HNUS V KAŽDÝM PŘÍPADĚ.

      0 0
      • Martin  

        a to jako proč? to je psané někde v zákoně?

        například mě to vyhovuje a rohy bych dolů nedal ani za nic :-)

        0 0
        • Blabas  

          Když jsem začal s MTB, měl jsem bullhorny ITM, dalším krokem byly rohy na rovných. Po létech ježdění s odpočinkovou polohou na rozích, si jejich absenci neumim představit. Teď mám vlajdy, ale ne proto, že je to IN, nýbrž proto, že se mi lépe pobývá na kole s více než 60 cm šíří řidítek…a rohy? zůstaly, krátké, karbonové, anatomické, ale jsou tam. Kritice a to opakovaně se nevyhnu, ale vem to čert, vím své.

          0 0
      • die.catana  

        JO JE TO HNUS!!!!!!! Ale když se někomu líbí zhnusená řidítka, tak je to jeho věc­. 

        Kámoš třeba vozil na rovných karbonových řidítkých 10let staré zlené 20cm rohy zahnuté směrem ven. Vypadal jak v mechu vyráchanej jelen.

        0 0
        • Blabas  

          jenže ten hnus šetří zápěstí a záda, když trávíš na kole celý den. Nedělej z toho bojůvky:-)

          0 0
          • die.catana  

            Ale proč so dávat na bika vlaštovky, když na něm chceš být celej dem???? To si trocha odporuje. Vlajdy sou do terénu.

            0 0
            • Martin  

              proč? třebas proto, že to může někomu líp vyhovovat, ne?

              0 0
            • Blabas  

              třeba proto, že jsem pár let dělal soutěžně o dost jinej sport a s širokými řidítky se mi lépe dýchá, méně hrbim záda, to, že široký jsou jen vlajdy je nechtěný bonus. Jinak bych měl dále rovný

              0 0
              • mates555  

                a co třeba řidítka od syncrosu…ty maj 690mm což je myslím na rovný řidítka celkem dost…:-) a neni potřeb akupovat vlaštovky…pokud jde jen o tu šířku…

                0 0
                • mates555  

                  heh omlouvám se…koukám, že reaguju na pěkně starje příspěvek…:-(

                   
                  0 0
            • Wil  

              třeba proto, že už ty vlaštovky na kole byly, když si ho kupoval a je asi zbytečný kvůli tomu, že chci mít rohy, kupovat rovná řídítka.

              Ještě je tam nemám, ale brzo si je taky koupím :-)))

              0 0
    • Bobesss  

      Rohy na vlaštovkách mám a na módní policii kašlu.To už bych taky mohl řešit, jestli mi ponožky ladí k dresu a podobný ptákoviny… Pokud nejezdím nějaké DH,kde se rohy nenosí, pro zbytek pohodového ježdění je to přece funkční doplněk,který zpříjemní jízdu…

      0 0
    • MlokCZ  

      Jasně, mám. Několikrát jsem zkoušel jezdit bez nich, ne kvůli vzhledu, ale především když jsem zkoušel širší řídítka, kde ty rohy už pro mě byly funčně divné při tak širokém úchopu. A širší řídítka (68cm) mi vadila na zápěstí a špatně se mi jezdily výjezdy. Takže za mírné zlepšení ve sjezdech pro mě spousta negativ, tak sem se vrátil k 62cm, pro mě ideální šířce (žádné problémy jako s širšími a ovladatelnost kola už celkem jde, navíc potřebuje zdvih 40mm, takže rovné naprosto nehrozí). A na těch 62cm bez rohů ani ránu, tam jsem to také bez nich zkoušel a bylo to mnohem horší.

      0 0
    • pitos  

      na téma vlaštovky s rohy už toho tady bylo dost a je vidět že je to téma nesmrtelné,má plno příznivců a odpůrců:)

      je mi  úplně jedno zda si je tam někdo přidělá nebo si jezdí bez nich.je fakt že se mi to také nelíbí ale netrápí mě to z jednoho důvodu,věčina lidí co je vozí to má na takovém biku co se mi stejně nelíbí,není to  prostě můj typ.

      krom estetického hlediska proč rohy ne je tady další důvod,je to prostě v terénu nebezpečné a to hlavně u vlaštovek širších.hrozí zachycení při jízdě třeba o větev,nebo taky o dalšího spolujezdce(to jsem viděl na vlastní oči-byla to fakt sranda:)navíc je to při jízdě v terénu zbytečné a maximálně tam překáží a když se někomu bez nich jede špatně do kopce tak to je jen  o zvyku.

      to že šetří záda či zápěstí je imho blbost,uchop můžu měnit i bez nich.

      0 0
      • Martin  

        když myslíte, co bych vám to vyvracela… to nám vždycky říkala šéfka :-)

        0 0
      • MlokCZ  

        S tou nebezpečností záleží na tvaru rohů. Některé trochu opravdu nebezpečné jsou a musí s tím člověk počítat. Na druhou stranu, aspoň se nemusím hnát do hustého houští, kde bez rohů se sice nezachytím, ale zase to pěkně sešlehá mě. Za rohy, které jezdím více než 10let jsem se zachytil pouze jednou a to jsem to vážně přehnal, když jsem se pokusil projet mezi dvěma smrky, které měly husté větve, které se překrývaly a já tedy ani neviděl, kde přesně mají kmínky (byly to menší ještě nedorostlé stromky). Neprojel bych to ani bez rohů. Kdybych měl 68cm řídítka, tak bych dopad ještě hůře, protože jsem pak zjistil, že mezi kmínky ani těch 68cm nebylo. Já se na jedné straně vešel a druhou chytil rohem. S širšími (bez rohů) by to asi byl čelní náraz, protože bych se zarazil o oba. Ale je fakt, že tohle byl opravdu blbý nápad zkoušet projet :-) Když jsou delší rohy, které mají hodně zahnuté konce směrem dovnitř, tak naopak to výborně kreje ruce a zachytit se za ně je téměř nemožné. Ale takové by tu někteří opravdu na vlajdách nerozdejachali :-) Jinak když jsem chvíli jezdil 68cm vlajdy (bez rohů), tak to bylo mnohem nebezpečnější (v pasážích, kde je to úzké) než 62cm s rohy. Ale samozřejmě 68cm + rohy by bylo jasně nejhorší v takových pasážích (pokud by to byly klasické kratší decentní rohy).

        A to zachycení o spolujezdce je tedy sice teoreticky možné, ale když někdo jezdí tak blbě těsně vedle, tak je jedno jestli tam rohy jsou nebo ne. Zažil jsem jediný pád při kontaktu když se jelo vedle sebe a došlo k tomu bez pomocí rohů (jeli jsme dva vedle sebe a třetí z party vjel mezi nás a přesně se tam řídítky nevešel, škrtnutí a to nejdřív o mě a pak i o manželku …; rohy neměl; já to nějak zázrakem ustál a on a manželka, která jela právě vedle mě spadli).

        A o zvyku to určitě jen není. Mě bez rohů prostě vždy něco bolelo při delší jízdě (zápěstí nebo malíková strana dlaně nebo většinou obojí). Navíc jsem teď ještě nepatrně napřímil posez, což mi skvěle sedí po většinu jízdy, ale zase jsem rád, že se sem tam můžu více natáhnout. A třeba záda to právě šetří tím, že můžu změnit i délku posezu, to bez nich prostě nemůžeš. A zápěstí to šetří jasně také, když s rohy nemám žádný problém a bez nich ano.

        Mě navíc dávají jistotu ve sjezdech, můžu využít maximálně široký úchop při opření se o rohy (už jsem to tu psal, že je dokonce širší než bez rohů, kde si nedovolím řídítka držet tak na kraji). Samozřejmě spousta lidí je k tomu nepotřebuje a jistotu mají i bez nich.

        Samozřejmě pokud někdo jako ty je nepotřebuje a nechybí mu a třeba se zápěstím žádný problém nemá, tak není žádný důvod je tam mít a je jasné, že budeš jezdit bez nich. Navíc na hodně širokých řídítkách s velkým úhlem zahnutí je problém s tím, že pak nejsou zahnuté už moc směrem dovnitř nebo téměř vůbec a to je problém. Já vozím vlajdy se super malým úhlem (tak to potřebuju), proto jsou zahnuté výrazně dovnitř.

        0 0
        • pepek  

          Potřeboval bych taky vlajdy s nejmenším úhlem, možná i nulovým. Existuje něco takovýho?  Jaký označení mají ty Tvoje Amoeby?

          0 0
          • mastihuba  

            jesli je máš jen na to abys dostal vzpřímenější posed tak se mi jedny zbytečný no name valejí doma :)

            0 0
          • MlokCZ  

            Dělají se snad nějaké vlajdy na trial, které mají kolem 3st. To už jsem ale moc nestudoval, takový extrém bych jezdit nemohl, potřebuju o malinko větší zahnutí než mají rovné 5st.

            Vozím Amoeby Borla HB-C321, které mají výsledný úhel cca 6,5st., zdvih cca 40mm a šířku 62cm. A s těmi Ergony se mi to na ty řídítka vejde jen díky společným objímkám, jinak by se mi to na ně nevešlo.

            0 0
      • KRAJIC  

        No já nevím. Mám řídítka široké jak hovado – sjezdové pointy – šířka tak 700 min – rohy vozím a skáču s nima gapy, lavice, i lávky v lese. Občas pokouším i nějaký ten street. Ohledně nebezpečnosti ti můžu říct jen to, že když  mi po podceněném seskoku podjel předek a podbřiškem jsem visel na řídítkách – tak mi to velice pomohlo – týden bolela pohmožděnina – bez těch rohů mám pocit, že by to snad prošlo skrz. Tu nebezpečnost ve sjezdu co zmiňuješ těžce nechápu – pokud nejsi ***** a ty rohy nemáš vytočené ven tak to snad ničemu nevadí – naopak to dost často chytne při pádu šupu co by šla do brzdové páčky.

        0 0
        • pitos  

          proč myslíš že se  na DH,FR,dirt,street a podobné disciplíny rohy nepoužívají,že by jen pro tu estetiku:)

          0 0
          • KRAJIC  

            Protože v těchto disciplínách se nejezdí dlouhé výjezdy a celodenní výlety. Třeba máš tak vychytaný posed, že se občas natáhnout nepotřebuješ – v tom případě ti závidím. Podle mého dolů nejezdíš takovou pilu, aby tě ty rohy omezovaly a pokud jo tak to prostě nedáváš – nezvyk. Pokud je nepotřebuješ buď rád – jiní se bez nich neobejdou, ale nemel pičoviny o nebezpečnosti.

            0 0
            • pitos  

              když myslíš:)

              …jinak jsi docela sprostý,už jsem si toho všiml dříve a děláš tím ostudu jenom sám sobě.

              0 0
              • KRAJIC  

                Jak mluvím tak píšu. Jsem takový – vystupuju bez přetvářky  -  určitě nejsem útočný nebo zlý.

                0 0
                • pitos  

                  tak fajn,už se docela těším jak v Beskydech narazím na RB monster ht s rohama,no alespoň tě poznám;)

                  0 0
        • Blabas  

          osobně mám s rohy při pádech dobrou zkušenost, při pádu na bok mi uchránily ruce jako mantinely, při loňském pádu na čumec, na rohy, sice praskly řidítka, ale nepřišel jsem ani o ruce ani o brzdový páky ( mnohem dražší než řidítka.

          Vlajdy jsem pořídil kvůli úchopu, nakonec jsou to FSA se zdvihem 15mm, o ten mi nešlo ( naopak ), mírně ohnuté k sobě a seřízlé na 62 cm. Naprostá trefa po létech výmyslů, samozřejmě s rohy.

          0 0
      • Blabas  

        kdo má na vlajdách i rohy, nejezdí jen singlíky zarostlé v lese, a v křoví s riziky počítá ( umí počítat ). A k tomu „blbost“ jseš holt přesně z té kategorie lidí, co prudí kvůli rohům na vlajdách a chtěl bych vidět, jak děláš bez rohů úchop o 90 st., držíš se za špunty? Ó jak pohodlné a hlavně bezpečné:-)

        0 0
        • pitos  

          „jseš holt přesně z té kategorie lidí, co prudí kvůli rohům na vlajdách“

          tak přesně jeden z těch nejsem,jen jsem napsal důvod proč rohy nee,narozdíl od některých kterým se to jenom nelíbí:)

          vozím řídítka široké 680mm,teď už vlastně 700mm z průhybem 50mm a kolik stupňu k sobě nevím ale dovolují mi třeba při jízdě po rovině je uchopit dlaněma tak že je držím jako by tam ty rohy byli,jen nemužu za ně zabrat ale odpočinek to splní.

          0 0
          • Blabas  

            mě se nelíbila poznámka o tom, _ to že šetří záda a zápěstí je blbost--

            na vyhraněnou a navíc objektivně špatnou hlášku, vyhraněná odpověď

            Nic osobního sorry

            0 0
            • pitos  

              tak to je drobné nedorozumění,já nevěděl že to tady v tomhle threadu někdo (ty)napsal ,vyhledal jsem si to až teď.

              samozřejmě to nemění nic na tom co jsem zde napsal:)

              0 0
      • Garyk  

        Souhlas s Pitosem, lepší bych to nenapsal :-) Kdysi když jsem začínal na bajku, tak jsem experimentoval s různejma komponentama a od tý doby mám jasno ve dvou věcech:

        • už nikdy řazení gripshift
        • už nikdy rohy (a nevozil bych je ani na rovnejch řídítkách)

        Hlavní důvod, proč rohy ne, je bezpečnost. Párkrát se mi na úzkém singlu ve křoví povedlo namotat se rohem na větev, která v listí nebyla vidět.

        A potom ta estetika: když vidím vlajdy s rohama, už mě zbytek bajku nezajímá :-)

        0 0
    • chupas  

      mel jsem, mam, budu mit. na mensich vlastovkach jsem mel poradny parozi, na fulla mam vetsi vlajdy a tak mam mensi rohy. modni policie me moc netrapi. dulezite jsou pro me benefity.

      0 0
      • MlokCZ  

        Nemáš s tou kombinací řídítka/rohy v profilu problém? Tím myslím, že máš hodně široká řídítka a to s poměrně velkým úhlem zahnutí a rohy ti nesměřují zrovna příliš ke středu řídítek.

        Tady v té kombinaci bych už se také bál zahytávání za roh.

        A pak slouží ti na tak širokých řídítkách stejně dobře ty rohy? Tím myslím, že třeba když jsem já zkoušel krátce na 68cm řídítkách rohy, že ten úchop za ně byl pro mě už takový divný kvůli přílišné šířce (takže tam sem je hned sundal a zkoušel chvíli ty řídítka bez rohů a nešlo to jak píšu víše, tedy jsem zpět u pro mě perfektních 62cm). Ale mám úzká ramena a u tebe to může být úplně jinak, proto se ptám.

        0 0
        • chupas  

          ta fotografie trochu zkresluje. rohy smeruji tak 8 stupnu dovnitr. je to dostatecne. vetsinou nejezdim zadnou extra dzungli, tak se neni ceho bat. parkrat jsem uz zachytil nejaky ty malinovy slahouny, ale stihnul jsem to vzdycky utrhnout nez jsem padnul. riditka mam nezkraceny Holzfellery 710mm, prohnuti 35mm. mam docela siroky ramena, tak jsem si to nechal takhle. ta manevrovatelnost me okouzlila. mel jsem puvodne uzky maly vlajdy, ale to se neda srovnavat. a hlavne, s velkejma riditkama vypadam jako nejvetsi king a master, prestoze jsem srab a lempl! a to se vyplati :)

          v zime jsem parkrat na ledu padnul a vzdy to nepekne odnesou rohy. hlavne ze to chrani brzdy, dava mi to sebevedomi a jistotu ve sjezdech, kdy se nebojim, ze mi ruka sklouzne.

          0 0
          • MlokCZ  

            No jo, manévrovatelnost je se širokýma perfektní. Taky by se mi líbily do sjezdů širší. Jenže mám úzká ramena a jak jsem psal, tak dlouhodobě širší nesnesu.

            0 0
          • Martin  

            a hlavne, s velkejma riditkama vypadam jako nejvetsi king a master, prestoze jsem srab a lempl! a to se vyplati :) šampone :-) já vlajdy vozím mimo jiné taky kvůli machrování, když s tím jedu po městě, tak vypadám jak velkej bůh :-D 

            0 0
    • sosacek  

      Samozřejmě,bez rohů ani ránu – KDO NEMÁ ROHY NA VLAŠOVKÁCH NENÍ IN!

      0 0
    • vili  

      ne, je to skaredy a zjistil sem, ze uz je ani nepotrebuju…

      0 0
    • Pablo  

      Jel jsem bez rohů na vlaštovkách na dvou různých kolech (obě AM) a ani na jednom to nebylo ono, respektive dalo se (80km vyjížďka), ale s rohama by to bylo mnohem víc v pohodě. Navíc ta šířka vlaštovek (685mm) mi přijde už zbytečně moc, dobrá je jen ve sjezdu terénem, všude jinde vadí (výjezdy, přesuny po lepších cestách). Takže teď dám rohy a budu postupně zužovat řidítka a dokonce uvažuju, že na AM kolo zkusím dát rovný 59cm+rohy – vozíte to takhle někdo?

      0 0
      • mr.antik  

        Na XC mám rovný 58 cm,bez rohů a připadám si dost nestabilně ve sjezdech. Otázka je, co je to AM…

        0 0
        • Pablo  

          Testováno na Giant Trance a nyní Canyon AM. Těch 59cm bude asi málo, ty chci testnout proto, že je mám k dispozici (na XC si s nima nestabilně nepřipadám, ale na AM kole si troufnu na víc, takže možná zjistím to samý co píšeš). O rovných uvažuju hlavně proto, že potřebuju dostat řidítka níž. Teď tam jsou EA50 (nevím přesně o kolik zvednutý/zahnutý, neměřil jsem) a mám pocit, že mě i tlačí na malíkovou hranu, nějak mi to zahnutí nesedí, i když vypadá celkem malý. Rohy budou nutnost, to už vím teď, ten rozdíl na delších trasách je obrovský a i do technických výjezdů se za ně držím. Teoreticky mi vychází, že by mi nejlíp mohly sedět tak 62–64cm rovný nebo jen naprosto minimálně prohnutý vlajdy, ale rovný jsem tak široký nikde neviděl, takže asi najít nějaký minimálně prohnutý vlajdy.

          0 0
          • MlokCZ  

            Já řešil dlouhodobě, že mi tlačí malíková hrana a trošku více zahnutých. Eastony v plné šířce (685mm) nejsou zahnuté zrovna málo. Pak mám doma jedny EA50ky 635mm (oem verze dodaná s kolem) a ty jsou zahnuté o něco méně, ale na mě pořád moc.

            Širší než 620–640mm nesnesu, jak jsem psal výše, ať maj pak úhel jakýkoliv, vždy jsem měl s nimi nějaký problém.

            A skončil jsem u 620mm vlajd s nejmenším úhlem na trhu, kam patří jen pár kousků a vše ostatní je zahnuté více. Všechny mají výsledný úhel (to je složený z úhlu nahoru a k jezdci) mezi 6–7st., tedy jen o malinko více než klasika rovné 58cm (ty mají nejčastěji 5st.). Menší úhel než těch 6st. by už na tu šířku bylo moc málo. A patří sem:

            • Amoeby Scud hliníkové, Borla 321, Vitry (Vitry jsou ale hodně problematické, moc brzdo se jim zvětšuje průměr, ještě na nezahnuté části a nevejde se mi na ně pořádně ani rohy s úzkou objímkou + gripy + 2cm mezere + jedna společná objímka pro brzdy a řazení) – 62cm
            • Iridium ultra light riserbar – oem řídítka vyráběná pro Canyona, lze je koupit samostatně za 25euro. – 62cm
            • Race Face některé modely ty co mají 5st. k jezdci a 4st. nahoru – 64cm

            O žádných jiných s tak malým úhlem nevím.

            0 0
            • Pablo  

              Díky. Tenhle přehled mi dost pomohl, protože je to přesně to, u čeho na 90% skončím. Ty Iridium jsem na Canyon stránkách vůbec nenašel, šel bych do nich, mám Iridium sedlovku tak by to aspoň ladilo a 25e není tak hrozný. Neumím jen hledat, nebo už nejsou v nabídce?

              0 0
              • MlokCZ  

                Oni je asi nikdy samotné neinzerovali. Osazují na některé modely XC. Já je právě zkusil od kamaráda, co pořídil Canyona XC a pak objednával u nich.

                Mám nějaké navíc (bral jsem předtím 2 kusy na dvě kola), už je teď nejezdím ani jedny, protože jsem nakonec přešel na vyšší zdvih (teď tam mám ty Borly, jsou o 2cm vyšší). Takže pokud bys měl zájem, tak za pár korun můžu přenechat.

                Nejsou to ale žádná pírka, teď nevím z hlavy váhu, ale byla na tu šířku relativně vysoká, někde kolem 250–300g.

                0 0
            • ememem  

              caf, nevedel by si nahodou kolko je pri tych RF vzdialenost od kraja po miesto kde sa zacinaju rozsirovat ( OS pochpopitelne…)­. inac na webe RF je ze m­aju 66cm a nie 64cm ako pises. dost nad ni­mi uvazujem len sa k n­im na
              „omakanie“ ne­jako neviem dos­tat a nechcem to ku­povat cez net n­a slepo. dik.

              0 0
              • MlokCZ  

                S délkou máš pravdu, jsem si to blbě pamatoval. Ty RF jsem jsou jediné, které jsem neměl z těch málo zahnutých v ruce a vycházím jen z parametrů na webu.

                Takže bohužel s dotazem neporadím. U všech ostatních z toho seznamu by se tu našel kus doma, takže tam by nebyl problém, ale u RF bohužel…

                0 0
                • MlokCZ  

                  Mě by se ty RF líbily na kolo také více než ty Borly (i když ty Borly jsou překvapivě docela slušný, zvlášť když vemu v úvahu tu šíleně nízkou cenu), ale bohužel mají malý zdvih, já potřebuju těch 40mm, co mají Borly (tak mi teď vychází posez parádně).

                  0 0
          • Blabas  

            vyplatí se zkusit s nimi pootáčet v ose, ne vždy je to nápisy dopředu best

            0 0
            • MlokCZ  

              Jasně, to chce zkusit jako první. Ale pokud mají moc velký výsledný úhel, tak je jedno kam ten úhel natočíš, vždy bude vadit.

              0 0
    • dakon  

      Mám je a nevidím na tom nic špatného. Z hlediska estetiky nic hrozného a hlavně to plní svůj účel, tak asi tak !!

      0 0
    • die.catana  

      Ty jo, jste všichni blázni. Si představte, že byste jezdili na BMX, to byste tam taky přidělali rohy, protože to máte na hřiště daleko?????

      Vlajdy nejsou moc dobrý na dlouhé vyjížďky. Díky širokému úchopu máte velký odpor vzduchu. Jsou těžší než normal řidítka. A když si k nim dáte dres, helmu, brejle a elasťáčky, tak je to poněkud trapný pohled. Nehledě na to, že i přes šířku vlaštovek bývá obtížné na ně dostat lockaut a tacháč.

      Když sem vlaštovky kupoval, tak sem si k nim chtěl koupit karbonové rohy. Nasadil sem je na zkoušku vzhledu v obchodě a docela sem se styděl jak na mě všichni ti borci koukali jako na ******. A když sem řekl, že to teda neberu tak sem v nich cítil jakousi úlevu :)

      Za další hláška typu, že rohy chrání brzdové páčky. OMG když hodím držku ve sjezdu, poslední co mě bude zajímat jsou brzdové páčky.

      S vlaštovkami bez rohů sem projel trasu z Cortiny d Ampezzo na Lago di Gardu s plně naloženým kolem 50kg. Cesta vedla přes dvě sedla s 2150m.n.m. Něco přes 200km za den. A jediné co mě dělalo problém, tak je to, že mě pořád upadávala česká vlaječka, kterou sem měl zabodlou v brzdové páčce. Takže rohy podle mě nejsou potřeba. Ale kdybych chtěl valit s větrem o závod, tak bych si vlajdy nevzal.

      0 0
      • MlokCZ  

        Proč do toho taháš BMX? Rohy tu lidi vozím kvůli delším vyjížďkám.

        Proč by vlajdy nebyly dobré na dlouhé vyjížďky? Mě se na vlajdy 62cm + rohy jezdí úplně nejlépe co se mi na čem jezdilo a jezdím pořád stejně dlouhé vyjížďky.

        Váha je opravdu to poslední, co by mě trápilo. Těch pár gramů navíc mě opravdu nezabije (vlajdy mám momentálně těsně přes 200g těžké).

        Lockout na řídítkách nemám a v pohodě na 62cm (tedy nejhorší varianta s místem u vlajd) mám rohy + tepák + gpsku. Ale je fakt že mám společné objímky, takže šetřím skoro 2cm na každé straně.

        Kdyby na mě divně koukali v obchodě, že chci rohy na vlajdy, tak to by mi bylo úplně ukradené. A k tomu se stydět? No to už ani náhodou, maximálně bych si pomyslel něco o nich. A kdyby se chovali moc divně, tak bych jim řekl pá, pá a už tam nikdy nepřišel. Nikdy jsem si ale v krámu rohy montovat nenechal, když na eshopech stojí o mnoho méně.

        A pádů může být spousta zcela nevinných, vůbec nic se ti nestane, ale brzdové páky v prd… A pokud jsou na kole dražší karbonové brzdové páky, navíc u hyder ještě práce k tomu, tak je to moc dobře, že to páky přežijou. Ale jestli máš úplně zbytečné peníze na nové páky, tak ostatní třeba nemají. Navíc to trochu chrání i GPSku, která také proti rohům stojí úplně jiné peníze.

        0 0
        • die.catana  

          Vlajdy sou u mě prostě řidítka do terénu. To co máš ty jsou decentní vlaštovky. Na ty když dáš rohy tak to vypadá rozumně. Ale na ty moje když sem přidělal rohy tak směřovaly strašně do boku, vypadalo to dost blbě.

          0 0
        • Blabas  

          mluvíš mi z duše

          0 0
      • fíha  

        Ty si sa vazne „docela styděl jak na mě všichni ti borci koukali jako na ******. A když sem řekl, že to teda neberu tak sem v nich cítil jakousi úlevu :)“ ? Tak s tym nieco rob, ne? ja som si myslel, ze oni sa snazia predat Ti to, co chces a vyssie popisana situacia by mala dopadnut tak, ze by ulevu citili z uplne ineho dovodu.  Napr., ze tu drzost vobec prezili. Na mna su uctivi vzdy. Je ale fakt, ze mam 200, mozno ich zneistujem.  A ano, mam tam rohy taky. 

        0 0
        • die.catana  

          To byli normal mladi borci 25let. Ti nemají profit z toho, jestli si tam někdo koupí nebo nekoupí jedny rohy navíc. Kdyby tam byl majitel, tak by to bylo o něčem jiném:))))))

          0 0
    • kovar  

      nemám, nepotřebuji.

      Pokud se ti líbí a a nebo je potřebuješ, tak kup, ne?

      No a není legrační, když se třeba nad rohama pohoršuje nějaký kašpar v popsaných „cyklo“ hadrech? To je jako kdyby o estetice a vkusu kázal majitel podnikatelsko-barokního domku s trpaslíky na zahrádce,

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Myslím,každého věc,někdo je chce ba přímo potřebuje,někomu se hnusí a nedokáže si to představit,někdo je pro delší vyjíždky potřebuje.Mám rovná řidítka,ale bude-li někdy kolo s vlašťovkami,ur­čitě tam rohy budou,bez možnosti změny úchopu mě berou prostě křeče do rukou,časem.Dogma- rohy na vlaš´tovky nesmí,je asi jako to"že neexistuje oříškový snickers"

      0 0
    • Jenda  

      hele ja zneuziju debatu na to co ve me hloda uz dlouho – myslim ze hodne lidi vozi vlajdy hlavne kvuli tomu ze chteji siroky riditka a rovny siroky za rozumnej peniz nesezenes. Osobne to tak v podstate mam. A je pravda ze rohy na rocnejch vypadaji preci jenom lip ale estetika je u me az na poslednim miste. A ted dotaz – co vlastne maji vlastovky oproti stejne sirkojem rovnej riditkum za vyhodu? Nebo je tezsi ty rovny v potrebny sirce udelat dostatecne tuhy?

      Porad uvazuju jestli by nejaky vyrobce nebyl treba ochotnej na zaklade objednavky rekneme cca 100 kusu udelat rovny riditka sirky rekneme 700 s tim at si kazdej zkrati na kolik potrebuje. Co vy na to?

      0 0
      • Blabas  

        odhaduješ to správně, je těžké sehnat tak široký rovný, o pevnosti to vůbec být nemusí, ale vlajdy jsou á priory dimenzovaný na tvrdší zacházení. Taky pro agresivnější terén je to lepší protože jsou zvednutější.

        Osobně mám vlajdy jen kvůli šířce, déle vydržím v sedle. Nakonec jsem koupil FSA XC 281 za necelých 500. Jsou ze všech nejméně prohnuté, přitom maj 660mm. Vážili jsme je a měli 240 gramů, což bylo o 4 gramy méně než Ritchey Rizer WCS za skoro 1300. Tím byla volba jasná. Pak pilka na 620mm a představec do negativu a bylo vystaráno.

        0 0
        • MlokCZ  

          Nevim jak jsou na tom 281čky model, ale ostatní FSA mají 8st. k jezdci a 3st. nahoru. Tedy výsledný úhel 8,5st., což je pro 620mm (na které jsi zkracoval) proklatě hodně.

          Tedy nevím, co myslíš tím ze všech nejméně prohnuté. Samozřejmě pro tebe to může být ok, jen jestli mají stejný úhel jako ostatní FSA, tak rozhodně není malý (je samozřejmě i spousta ještě více zahnutých řídítek s extrémy jako Syntace s výsledným úhelm 13st.).

          0 0
          • Blabas  

            myslel jsem prohnutí nahoru. úhly k sobě mi vyhovují. Jsem taky proklatě osobitej jezdec:o)

            0 0
          • Blabas  

            a jak jsem zmiňoval výše, neřeším nápisem striktně dopředu, malinko jsem zklopil konce dolů a je to paráda

            0 0
            • MlokCZ  

              Jasně, tedy potřebuješ jen minimální úhel nahoru, to je pak jiná.

              Pokud není nějaká extrémní kombinace, tak je úplně jedno jaký je úhel nahoru a jaký k jezdci, právě kvůli možnosti natáčení řídítek. Tedy rozhodující je pouze výsledný úhel, který ty dva vytvoří a ten už si pak natočíš kam chceš, tedy klidně celý k sobě a nahoru nic.

              Problém by byl jen nějaký podivný extrém typu třeba 10st. nahoru a 3st. k jezdci. Pak kdybys natočil výsledný úhel čistě k sobě, tak zdvih řídítek by mířil skoro vodorovně a to by samozřejmě nešlo. Ale takové extrémy nikdo nevyrábí.

              Proto já porovnávám vždy pouze výsledný úhel.

              0 0
              • Blabas  

                Jo, jo. V některých polohách se láme zápěstí

                Výsledný efekt ani nezvažuju v úhlech, nejdůležitější přece je, aby sakra sedly.

                V krámě vypadám jak dítě s klackem, co si hraje na motorku a dělá u toho brm,brm, ale bez těch citoslovců:-)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já bych úhly nezačal počítat, kdybych tak dlouho nehledal řídítka. Musel jsem pak zkoušet objednávat naslepo, tedy podle úhlů bylo nutné zpočítat, jestli je má vůbec cenu zkoušet objednat.

                  0 0
                  • Blabas  

                    výhoda bydliště u shopu, kde je asi tak 30 druhů řidítek k osahání ( možná víc )

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tak to určitě, já také nejdřív oběhnul pár shopů s řídítkama v ruce z hledal méně zahnutá. Jenže tu nikdo nic neměl.

                      0 0
    • kryspin  

      vozim vlajdy, protoze jsou siroky a pohodlny. vozim rohy, protoze je to pohodlny a mam vetsi variabilitu uchopu. rany z padu navic schytaj rohy nez citlivy veci na riditkach. a krome toho, je rohy na vlajdach preferuju z ciste racionalnich pohnutek, tak se mi to navic i mnohem vic libi. nevim, odkud prameni to ochotne papouskovane dogma ohledne vlastovek a rohu a jejich nepripustnosti nebo ohavnosti, netusite zdroj nebo pripadnou genezi tohoto nazoru?

      0 0
      • MlokCZ  

        Možná by to mohlo být tím, že dříve rohy byly především pro rovná řídítka a tedy s menším úhlem zahnutí a když se takové dali na první vlajdy, které mívaly velké úhly zahnutí, tak ty rohy trčely směrem od kola ven.

        0 0
        • kryspin  

          to beru, ale od ty doby se jak vlastovky tak rohy trochu vyvinuly. moje rohy jsou napr. dost zahnuty dovnitr, tak ze i na vlajdach jdou mirne ke kolu.

          0 0
          • MlokCZ  

            Jasně, rohů je na výběr spousta s různým úhlem a to samé i řídítka. Já také nechápu ten postoj některých k rohům + vlajdy. Jediné co chápu, že někomu se to nelíbí vizuálně, což je možné u čehokoliv.

            0 0
            • Martin  

              jenomže normální člověk ti řekne, „sorry, tohle se mi nelíbí“

              blb řekne „je to hnus, zakázal bych to“ :-)

              co je komu po tom, co si dám na bajka? je to přece moje věc, jestli se pak zamotám někde v chraští a malinách, ne?

              0 0
            • pitos  

              ono je to dané spíše střetem určitého stylu ježdění,zejména z rozšířením se o škatulku jako je enduro.ta vychází z ostřejších disciplín jako freeride ale také z XC.

              tady bude problém protože záleží kam jezdec více směřuje,na drsnější jízdu v terénu která se stává prioritní rohy prostě potřeba nejsou,překáží a jsou nebezpečné.

              při jiných prioritách kde jsou i důležité a časté přesuny či samotné ježdění spíše ve volnějším-lehčím terénu,nevyhle­dávání extrémnějších situací,turistika a neagresivní jízdě terénem rohy těmto jezdcům nevadí naopak jim můžou pomáhat..

              Prostě někteří je potřebují a jiní ne a  překáží,není to jen o vzhledu.je to  dané spíše stylem ježdění .

              0 0
              • MlokCZ  

                Se stylem jízdy to samozřejmě souvísí, ale dnes vozí spousta lidí vlajdy i na pohodové XC.

                Ale pořád nevím, proč striktně tvrdíš, že pro drsnější jízdu jsou zbytečné, překáží a jsou nebezpečné. Tohle prostě není obecně pravda. Z toho platí pouze jedna část a to špatně zvolené rohy mohou být v některých situacích nebezpečné. To ostatní platí pouze pro tebe a pro někoho, ne obecně. Někteří lidé pro agresivní ježdění rohy prostě ocení a jsou pro ně přínos, nechápu proč to někteří nedokážete připustit a svůj názor na rohy z vašeho pohledu vydávate za obecnou pravdu pro tenhle styl jízdy.

                0 0
                • kovar  

                  pro mě byly trochu někdy nebezpečné:-) -  dvakrát  jsem se rohem zahákl o jakési ostružiní při pomalé jízdě na úzké pěšině v ostružiní  ⇒ válení se v ostružiní

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Pro širší řídítka s větším úhlem je třeba pečlivě vybrat rohy, pokud nebudou směřovat hodně ke středu a nejlépe nebudou mít ještě zahnutý konec ke středu, tak opravdu nebezpečné být mohou a to také připouštím.

                    0 0
                  • pepek  

                    Já se zahákl jednou, ale při fest rychlé jízdě. Řval jsem v tom lese bolestí jak divoké zvíře.

                    Ale přesto rohy i na vlajdách být MUSÍ !

                    0 0
                • pitos  

                  sice jsem měl tohle téma od dopoledne bloknuté ale když už se to tak pěkně rozjelo:)

                  odpovím ti teda proč jsou pro drsnější,technické ježdění zbytečné.je to jednoduché,když se jich budeš držet tak si nabiješ kokos.psal jsem že  na určitý styl ježdění se  prostě nehodí a když se tak dívám kdo rohy obhajuje tak nevidím ani jednoho co by vypadal na enduro jezdce.asi si nedokážete představit že někdo může celý den jezdit v náročném terénu a kvůli pár km. přesunu je tam přece nedám.

                  Nemám nic proti lidem co rohy vozí,je mi to vážně jedno jen se snažím vysvětlit že pro určitou skupinu můžou být nepostradatelné a jiní je nepotřebují  a to nejen z důvodu že se to nevozí.

                  jinak osobně jsem různé rohy vozil na různých řídítkách asi čtyři roky,to jen pro představu že s nimi mám nějaké zkušenosti a troufám si tvrdit že vím jaké výhody a nevýhody můžou přinést.

                  0 0
              • favorit.  

                ja bych to videl, ze rovny s rohama = puodne a i ted silnicar a ze vlajdy je jezdec, jezdkyne co zacinal/a rovnou s bikem

                0 0
            • kryspin  

              jojo, chapu, ze se to nekomu nelibi vizualne, ale proc je to v naprosty vetsine prezentovany jako jediny spravny nazor a objektivni pravda, kdyz jde ve skutecnosti jen o osobni vkus  preference, to je mi zahadou.

              0 0
    • Oakey  

      Jestli se ti s rohama jezdí dobře, tak si je tam klidně frkni. Házej bobek na ty, kdo ti tvrdí, že se to na vlajdy nedává, že to neni in. Když je používáš a vyhovujou ti tak šup tam s nima.

      0 0
    • kofolka  

      Sama rohy na vlaštovkách nemám ale uvažuju o tom… Jak já tohle odsuzování nesnášim – s prominutím mi to připadá jak u nás ve třídě (15 tiletý puberťáci). Jeden si vezme delší tričko a ostatní ho hned pomluvěj, jaká je to socka. Není to úplně jedno? Ať si to každej zařídí jak mu to vyhovuje, ne? Osobně na tom nevidím nic špatného a jestli někdo pojede, uvidí rohy na vlaštovkách a zbytek kola už ho ani nezajímá (jak tady někdo psal), tak mě potom stejně nezajímá názor takového člověka na mé kolo, takže je mi to upřímně jedno. By mě zajímalo, kdo tohle divný dogma vymyslel? Přece si nenechám upřít něco, co mi vyhovuje, jenom proto, že se to někomu nelíbí…

      0 0
      • jipík  

        Koukám nejmladší a má z vás nejvíc rozumu, přesně tak a já ač jeden z nej­starších, už o­brůstám mechem :-),  jsem se do této nesmrtelné debaty ani nechtěl zapojovat, jelikož se to tady probírá snad každého půl roku, tak musím konstatovat: Kdybych si do ****** narazil vrtuli a stará mě k tomu nasadila přímo parohy, je to jenom má a zase má věc když mě to vyhovuje a ostatní ať se starají samy o sebe a o to kdo jim nasazuje parohy i třeba karbonové na jejich parcely když jsou někde na 100km švihu! :-)))

        0 0
    • favorit.  

      vozil jsem vlajdy s rohama – des, pak jsem mel rovny s rohama – o neco lepsi, ted vozim vlajdy bez rohu – supr

      V sobotu jsem na tom objel 73km a maximalni pohoda. Jelo se supr. Zajimavy je, ze se mi s nima jede lip do kopce. A ze bych jel s vlastovkama po rovine pomaleji? Ani napad.

      P.S.: Vsimli jste si, ze evropsti zavodnici jezdi, mozna az na par vyjimek, rovny riditka s rohama a jezdci a jezdkyne z Ameriky vozi vlastovky? A bez rohu.

      Myslim, ze rohy jsou uplne zbytecny. Kdyz to bez nich nekomu neni pohodlny, tak ma vetsinou blbe nastavenej posed anebo blbe vybrany riditka

      0 0
    • die.catana  

      Já bych vlaštovky (cca 70 – 80cm) s rohama normálně zakázal. Byl by to trestný čin s něčím takovým jezdit. To už to kolo zabírá na silnici jako dva chrti vedle sebe. Dyť to je široké jako půlka auta OMG

      0 0
      • Martin  

        no já bych zas zakázal lidi, co by furt chtěli něco zakazovat…

        0 0
        • die.catana  

          Díky těm lidem je tu jakš takš klid. češi jsou netolerantní, pozabíjeli bysme se tu.

          0 0
      • favorit.  

        ja bych zase zakazal biku vjezd na silnici. Horsky kolo patri do lesa, do terenu, do hor…   Prumerna rychlost svhihu nesmi presahnout 20km/h a obcas se musi i tlacit a nosit na zadech :-P

        0 0
        • die.catana  

          Stim souhlasím, ten zákaz by se mě líbil. Ale tohle omezení by se muselo srovnat tím, že by se vytvořilo neuvěřitelné množství singlů po celé ČR :)))))))))

          0 0
        • šlapatko  

          A to zas ne,mám průměrky přes 30 a na baiku:-)

          0 0
    • Mutant Marana  

      Rohy na vlastovky se nedavaji z principu, vis? Kdo je tam ma tak to je absolutni diletantstvi…taky nosite vzadu v kapse hreben, nebo bily ponozky do sandalu? Kdyz chcete rohy, musite dat rovny ridla. Tecka.

      0 0
      • Pijer  

        Jo a ze stejnýho principu vychází, že na silničku helmu bez štítku a nikdy jinak a na horáce zase jenom se štítkem a na silnici ne spd pedály a ...... Ať si každej vozí to, co mu vyhovuje a má z toho dobrej pocit.

        0 0
        • Mutant Marana  

          Presne! Jinaxe bude modni policie mooc zlobit. Rohy na vlajdach jsou na prezdrzku. To at me ruce bez rohu radsi po 50km upadnou, ale byt za pitomce, to ne. Jak psal Garyk:„když vidím vlajdy s rohama, už mě zbytek bajku nezajímá :-)“

          0 0
          • jIrI___  

            Divej, ty rohy na vlajdach urcite nevozis, takze tobe pres drzku nikdo neda… A lidi co maji na vlajdach rohy pro me urcite nejsou pitomci. Pitomec jsi pro me spis ty a tobe podobni, kteri odsuzujete neco co nevozite.

            0 0
            • Martin  

              ty sis ještě nevšim, že mutant marana na b-f hraje roli obecního blba?

              0 0
              • sosacek  

                Dodnes jsem myslel,že tu roli mám já.. :)

                0 0
              • Mutant Marana  

                Diky za prideleni nove funkce, od mlicnaka tve katogorie to sedi :o) Vobcas sem napisu pravdu a nestacim se divit, kolika lidem vadi…viz me obcasne hodnoceni kol, vzdy jen pravda. U tveho vozoveho parku jsem se obzvlast pobavil. Zrovna ty mas na to svinstvo na riditkach jeste detail ve fotkach a pak napises tohle. NJN potrefena husa kouam nejvic kejha. Peace

                0 0
                • Martin  

                  víš co? vyplň si profil, ukaž svoje biky a pak můžeš o někom prohlašovat, že je mlíčňák. proza­tím tě pořád po­važuju za blba­. peace.

                  0 0
    • Darkson  

      já nevozil rohy ani na rovných ani na vlajdách a nemám pocit, že by mi chyběly. na vlaštovky bych si je tedy osobně nikdy nedal, vypadá to hrozně, ale je to každýho osobní věc. nicméně mi to kolikrát zkazí dojem z celého kola;

      0 0
      • smallbrother  

        …já si vždycky řeknu, že majitel bude asi pěknej jouda. Ale ji­nak to je kaž­dýho věc co si kam pověsí. :)

        0 0
    • die.catana  

      Smiřte se stim, že ste se nechali polapit USA reklamou a nasadili ste si bezdůvodně vlaštovky a jelikož se Vám na nich špatně jezdí, protože je využíváte mimo jejich určení, ste si na ně přidělali rohy. Prostě za každou cenu chcete bít IN FREERIDING. 
      Puberťáci ste Vy všichni co máte na vlaštovkách rohy, protože se snažíte být USA IN a to ste ochotni udělat i když Vám vlaštovky vlastně vůbec nevyhovují. To je jako když se tonoucí rohu chytá.

      Chápu, když si dá někdo na zimáka berany, ale nechápu, když si někdo svého nejlepšího bika przní něčím takhle NEHORÁZNÝM.

      0 0
      • Pijer  

        Přesně tak :-) Zkus si představit, že si třeba někdo koupil nový kolo, na kterým byly vlajdy a celou dobu byl na starém kole zvyklý na rohy. To má kvůli Tomu hned běžet kupovat řidítka? Trochu blbost, co?

        0 0
        • die.catana  

          Teď zní otázka, proč si sakra koupil kolo, který mu nevyhovuje?????

          0 0
          • Pijer  

            Odpověď zní, protože mu vyhovuje, ale je zvyklý na rohy.

            0 0
        • mr.nobody  

          přesně můj případ a ještě k tomu to mám na meridě, když to tu čtu ani nevím, jestli mám nárok na to, vytáhnout tu „zrůdnost“ ze sklepa :-)))

          0 0
      • kofolka  

        Jo puberťačka asi jsem ale USA IN jak píšeš být vážně nechci… Můžeš mi prosím jenom objasnit, co ti na tom tak vadí? Asi jsem vážně natrvrdlá, ale já nechápu, co proti tomu kdo má? To jako jenom z hlediska designu ti to vadí?

        0 0
        • roud  

          Neřeš hlavní je že se nám s tim dobře jezdí :O)

          0 0
          • jipík  

            Přesně tak puberťáci si pořídí kolo ne na ježdění ale na masírování, co má za supr kolo, ale km na tom neujede, mám 7 kol, Supa rovný s rohy, Wheeler rovný s rohy, Dema rovný s rohy, Marin vlajdy bez, Spešl vlajdy bez, Giant XTC rovný s rohy no a poslední Giant Rainier vlajdy s rohy a jenom proto, jelikož mě vyhovuje na expediční jízdy a rohy jsem namontoval až po doprovázení Lucky a Michala na cestě kolem světa kdy s výbavou cca 30kg za prdelí a 100 až 150km před sebou jsou vlajdy s rohami ideální, jak na posez, tak na pořádné zaháknutí do kopců a z kopců se zase do rohů pěkně opřu předloktím a nepotřebuji hnusnou hrazdu. Jinak na každém kole ±10tis.km kromě jednoho, tak teď čekám kdo vyskočí a dá mě přesdržku, jak tady někdo vyhrožoval a pro lepší identifikaci nějaké to foto

            0 0
      • Jenda  

        to vis dyz woe ja jako woe pubertak woe proste nema woe love na siroky rovny rodla woe tak vozim ty juesej vlajdy woe. Este ze sou z tajvanu woe bych se asi jinak posral bo juesej nemam rad woe a frirajd smrdi woe.

        0 0
      • yodock  

        Tak jsem se ještě nechal polapit USA reklamou a koupil si blbý kolo. Mám vlaštovky 62 cm s rohama od Aveniru, a vyhovuje mě to. Jinak mě tahle debata připomíná dobu tak cca před 15 lety, kdy jsem byl za ******, protože jsem nejezdil na kole v bílejch ponožkách. Taky se jednalo jenom o vzhled, vliv na funkci vzhledem k jízdě absolutní nula.

        0 0
      • stan222  

        smutný

        0 0
    • Normen  

      Normálně bych se na rozvášněné debaty vyprdnul, ale toto téma je věčné a něco přihodím. Možná se to bude opakovat.

      1. rohy jsem měl, mám a nejspíš pořád budu mít.

      proč?

      I když jsem třeba přešel na fulla a snažím se jezdit max. v terénu na rohy nemohu zapomenout. Trasy, které jezdím si to zkrátka vyžadují. Dovolí mí více poloh na dlouhých vijíždkách a to pak šetří záda zápěstí atd. To je pravda. A na to nelze nic říct. Je to prostě další možnost, další polohy. Na svém novém kole jsem najel cca 150km po všech terénech a taky vzhledem k trošičku jiné stavbě kola jsem byl bez rohů v čudu. Nikdy jsem neměl žádnou kolizi způsobenou rohama. Doufám, že to tak zůstane.

      2. esteticky asi nic moc, ale přece funkčnost nade vše.

      proč?

      To hlavně vykřikují zarputilý majitélé fullů s max. zdvihem. Vybírají ty nej pružení a dohadují se o funkčnosti. Někdy tato kola vypadají sice prapodivně, ale hlavně funkčnost.                   A pak tito mazáci jezdí klidně ve vaťácích a kalhotama na půl žerdi. A kde je estetika.

      Nechte být. Když si každý najde to svoje…

      Já jsem pro rohy, protože je velmi dobře využiju.

      0 0
      • miki  

        Jdu do skříně a namontuji na vlaštovky  rohy a hotovo,komu se to nelibí ať mi pr…políbí

        0 0
    • die.catana  

      NE NE NE, na vlaštovky rohy prostě nepatří!!!!!!!!!! Nechápu proč to pořád obhajujete.

      To je jako bych si koupil cesťáka a protože by mě berany přišly nepohodlný, tak bych si tam nasadil rovný řidítka s rohama. Mohl bych tady napsat dlouhosáhlé eseje otom, jak je to funkční a jak se mi na tom dobře jezí, ale stejně byste mě stim poslali doprdele.

      Ale faktem je, že na rovných vlajdách se dají rohy vozit, ale na těh hodně zahlých je to fakt hnus.

      Pro upřesnění mám na mysli vlaštovky, ne to co je mezi řidítkama a vlaštovkama.

      0 0
      • Martin  

        lol, dmnce

        klidně se můžeš, co já vím, stavět na hlavu a lidi stejně budou vozit vlajdy s rohama?

        proč?

        1. protože jim to sedí

        2 protože do toho ostatním VŮBEC NIC NE­NÍ

        0 0
        • die.catana  

          Mě osobně je to vcelku jedno, ale prostě se mě to nelíbí.

          To je prostě můj názor.

          Netahejte do toho emoce, řešíme kus zahnutého kovu. OMG

          0 0
          • Martin  

            ale tož… není nad to si občas vyvolat solidní flamewar a pořádně se u něj pobavit, ne?

            0 0
      • náčelník  

        „To je jako bych si koupil cesťáka a protože by mě berany přišly nepohodlný, tak bych si tam nasadil rovný řidítka s rohama“ – slyšel jsi někdy termín fitness kola ?

        0 0
        • die.catana  

          Neřeším, jezdím jen venku :)))))

          0 0
          • Martin  

            a asi ti napršelo na maják :-D

            0 0
          • jipík  

            Však na něch se taky jezdí venku :-)

            0 0
            • die.catana  

              Jeeeee fakt že jo, a kčemu to jako je?

              0 0
              • jipík  

                njn „pokud není z hůry dáno, v apatice nekoupíš“

                0 0
              • Martin  

                na ježdění po silnici pro lidi, co nechcou silničářský oblouky, ne?

                0 0
                • Mutant Marana  

                  Co to znamena „nechcou“? Tys nechodil do skoly, co to tady pises za sracky?Jooo uz vidim, Olomouc, tak to hovori za vse, polodebilove.

                  0 0
                  • borda  

                    jako asi takhle: jsi tupe, arogantni hovado.

                    K tematu: po nekolika letech tapani :-) mam jasno: na hardtail rovny s rohama, na celoperu mam vlajdy bez rohu. nelibi se mi a nepotrebuji je. V podtate souhlasím s pitosem? – je to o tom jak a kde se jezdi. Ale proto gustu zadny disputat.

                    0 0
      • mr.nobody  

        pro mě za mě ať má kažej na kole třeba kormidlo z titaniku a pořád to bude jeho věc

        0 0
    • favorit.  

      prijde den, kdy uz budou jenom vlastovky bez rohu. Kdy lidi dostanou rozum :-))

      0 0
      • kofolka  

        A nebo přijde den, kdy lidé dostanou rozum a přestanou zakládat nové a nové thready na tohle téma, nebudou se o tom dohadovat, každý si to bude dělat podle svého a ostatní ho nebudou odsuzovat… Jo asi mám ještě o lidech hodně iluzí :o)))

        0 0
        • die.catana  

          JJ roznášet lásku a květiny. Kdyby bylo všem všechno jedno, tak by na maratonech mezi bikerama jezdili i motorkáři. Koho by to štvalo, že????

          0 0
          • favorit.  

            a ja, ja chci svetovej MÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ­ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍR!  :-))

            0 0
            • die.catana  

              Miluji tě bratře :)))

              0 0
            • jIrI___  

              Si jako myslis, ze clovek, ktery ma rad klid a neni utocny musi byt fetak? To ses pak nejaky divny…

              0 0
            • jIrI___  

              Promin, jsem si to spatne precetl. Misto „svetovej“ jsem cetl „sfetovanej“… Moje blbost.

              0 0
              • kofolka  

                Jsem myslela, že už nebudu reagovat, ale tohle mě fakt rozesmálo :o))) Nj ono když už je jedenáct… :o)

                0 0
                • jIrI___  

                  No to vis, po osmi hodinach ve skole a peti hodinach kresleni vykresu uz mam mzitky pred ocima :-)))

                  0 0
                  • favorit.  

                    vykresy? To je jenom takovy malovani, ne?

                    Jako ted jsem se dozvedel, ze v pondeli mam opravnej termin na informtiku. To bych fakt jako :-(((   Nechcete me nekdo pracovat s pocitacem, s Wordem? 

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Hochu nevis o cem mluvis :-))) Mozna to jako malovani vypada, ale je s tim prace jak svina a je to strasna drbacka. Nehlede na vypocty co k tomu patri, to je kapitola sama pro sebe…

                      0 0
          • kofolka  

            O hippies ani o tom, že by všem bylo všechno jedno tady nikdo nemluvil… Asi se nemá cenu zapojovat se do debaty, když všechno překroutíš… končím…

            0 0
            • die.catana  

              Jak je vidět, tak ty sama o sobě nejsi moc tolerantní a když někdo nezdílí stejný názor jako ty, tak se naštveš.

              Nerozčiluj se, dyť onic nejde.

              0 0
        • favorit.  

          Kofolko, moc to resis  ;-)  Ber to s nadhledem a smichem. Hlavne ze nas to vsecky bavi, ne? :-P

          0 0
          • kofolka  

            Jj já to zas tak vážně neberu, asi to tak jenom vypadá… :o))) Stejně už se asi zapojovat nebudu…<BR mce_bogus=„1“>

            0 0
        • favorit.  

          Kofolko, moc to hrotis. Ber to s nadhledem a usmevem. Hlavne ze nas to kolo vsecky bavi, ne? ;)

          0 0
    • mastihuba  

      rohy patří akorád tak na trekingový kolo, případně na bajka s pevnou vidlí :) Když sem s nima jezdil tak sem se o ně opřel jenom na silnici. Všude jinde je lepší se držet za řidítka.

      0 0
      • pepek  

        Jestli Ty soudruhu nesedíš na tom kole nějak blbě !

        0 0
        • mastihuba  

          do mýho posedu se moc nes.. :) do toho už se mi ser.. jiný kapacity :)

          0 0
          • Blade  

            Tohle to tvý vyjádření se teď snažím konfrontovat s hodnocením, co jsi mi napsal k mýmu bajku a nějak mi to neštymuje ;-)

            0 0
    • die.catana  

      Klidně si na vlaštovky s rohama přidělejte i hrazdu. Mě už je to fakt jedno.

      Můžete si na těch rohách aspoň sušit propocený dresy. Aby tam ne­čučely tak bez­prizorně.

      0 0
      • kovar  

        takže asi po deseti milionech tvých příspěvků v tomto theádru ti to   k o n e č n ě    začlo být jedno, hurá.

        0 0
        • die.catana  

          Ukamenovali ste mě, vzdávám se. Fitness kolo mě položilo na lopatky :(((((((

          0 0
          • Martin  

            to musel být těžkej wrestling :)

            0 0
      • Mutant Marana  

        Souhlas. Uz serem na ty kroteny

        0 0
        • jIrI___  

          Budes mi vysvetlit vyznam slova „kroteny“. Nikde jsem nenasel co znamena. To je neco z tveho vlastniho jazyka?

          0 0
          • Martin  

            na odpověď si počkáš do zítřka, puberťákům skončila výpočetka

            0 0
    • favorit.  

      jj, mas recht. Ale aspon bys ty rohy mohl mit decentnejsi. :-DD

       Najdi si ToPeak. Ten je dela maly v kompletu s gripama

      0 0
    • sosacek  

      Každému je prd po tom na čem jezdím, jezdím na tom co mi vyhovuje!Kdybych měl na každé straně řidítek nas.., tak vám to machýrci může být volný.. :/

      0 0
      • nobody  

        to vypadá, jako bys měli řidítka nakřivo :)

        0 0
        • die.catana  

          Nerejpej doněj, pán je velkej drsňák, mohl by ti to oplatit nějakým brutálním FLAMEM :)))

          0 0
          •  

            Jaro je tu a vykvetlo nám tady pár Olkyčů a pár ředitelů zeměkoule.

            0 0
        • sosacek  

          Jenom vypadá.. :)

          0 0
    • Sobi  

      Tak tedy:

      vždy je důležitá funkce a je nadřazená designu! A pokud nějaká věc mje funkční a pěkná tak je dokonalá. A rohy na vlaštovce? Proč ne? Důležitá je ta funkce si oddechnou a uvolnit ruce… Já třeba preferuji kratší rohy. Takže si myslím že vlaštovky a krátké rohy jsou fajn.

      A s tím zachycením se za rohy… to se mi stalo jen jednou a to jsme byli oba „vožralý jak prasata“ takže to bylo celkem pochopitelné! :-)

      Jen nechápu Narcisky co preferují design před funkcí… fakt ne…

      0 0
    • Splinter  

      Mně se líbí jak dlouho jde řešit takovou kravinu… :o)

      Radši běžte na kolo:)

       

      jinak ať je tu i něco k tématu, tak já sem šel následovně

      rovný

      rovný s rohama

      vlajdy

      vlajdy s rohama

      rovný s rohama

      a asi skončím u rovných bez rohů…

      0 0
    • game_over  

      mám 680 vlajdy na nich rohy a naprosto mi to vyhovuje, a komu se to nelíbí nechť mi zadek polibí :)

      0 0
    • pavelc  

      Používám decentní vlaštovky se zdvihem 18mm a k tomu diskréní rohy. Tady je výsledek http://pavelcalta.rajce.idnes.cz/…_inbred_456/#…

      Jsem odkojenej rovnými 535 mm dlouhými rodly (i s rohy) a přechod na 660 mm vlajdy byl celkem skok. Hlavní je, že už vládnu nad kolem a ne obráceně :). Jestli řízení nechám jak je,  ukáže čas.   V každém případě rohy zůstanou.

      0 0
    • dancing dog  

      Vždy sem je měl a te´d na nový kolečko s vlašťovkama taky pujdou,krátký,de­centní. Ať  z toho třeba někdo hodí šavly, ale jezdí se mi bez nich blbě. myslim- ať si každý vozí co chce, podle jeho potřeb a vkusu…tak asitak…

      0 0
    • lubosco  

      Mám, protože mi to vyhovuje a komu se to nelíbí ať si p… políbí

      0 0
      • Martin  

        předpokládám, že kritici si mají políbit přehazovačku :-)

        0 0
    • Rastaman  

      Zdravím,
      původně jsem si tuto debatu pouze se zájmem (a s pobavením..) pročetl a rozhodně jsem neměl v plánu do tohoto tématu nijak zasahovat. Myslím si, že co si kdo dá na kolo, je čistě jeho věc a nějaké „normy“ co se může a co ne… mi zavání dávnými časy. Mimochodem ze spousty původně nevkusných, nebo nevhodných věcí se časem staly módní záležitosti a naopak (jen tak ze zvědavosti by mne zajímalo, kolik zuřivých odpůrců rohů na vlaštovky třeba nosilo bílé ponožky k obleku a fialové kvádro, atd…). Prostě obecně shrnuto, podle mne ať si někdo dá na kolo třeba prut s vlajkou CCCP, je to věc vkusu a každý má nárok na svůj názor – líbit se mi to nemusí, ale navážet se do někoho, protože věci vidí jinak, mi připadá ubohý.
      Sám jsem na vlaštovkách měl dlouho rohy a uznávám, že to vypadalo docela rozevlátě (takovej velbloud s kormidlem ;-D..), ale zas tak moc mi to nevadilo, protože v kopci, nebo při dlouhé vyjížďce, jsem byl za rohy moc rád. Navíc mě docela trápily bolesti mezi lopatkami a změnou úchopu jsem si proti tomu dost pomáhal.
      Po nedávné zkušenosti jsem ale na rohy zásadně změnil názor – ROHY UŽ NIKDY, JEDNO ZDA NA VLAŠTOVKY NEBO NA ROVNÁ ŘIDÍTKA!!! Vracel jsem se už za tmy z vyjížďky (po cyklostezce) a když jsem projížděl kolem jedné stavby byl jsem doslova katapultován a po pěkném letu cca 5 – 6m jsem dopadl dost drsně na záda. Na plotu kolem té stavby bylo uvolněné pletivo, ale bohužel jen v horní části – takže cíp pletiva trčící do cesty, byl bohužel těsně nad úrovní světla a protože byl rezavej jak liška, tak mě ani nevaroval odlesk atd.. Roh se zasekl do pletiva, kolo šlo obloukem za plot a já se učil lítat. …Kdybych neměl rohy, maximálně bych měl poškrabané rukavice = takže rohy už nikdy (Pozn: bolest mezi lopatkami vyřešily širší vlaštovky a úprava výšky..) R.

      0 0
      • vojtechposmourny  

        To mi něco připomíná, ovšem mě se to povedlo i bez rohů. Prostě se mi povedlo v jednom krátkym, ale prudkym sjezdíku škrtnout koncem řídítek o plot. To, co následovalo, se nápadně podobalo tvýmu popisu :-)

        0 0
      • Thapsus  

        příběh zajímavej, ale jako argument proti rohům teda nevim :-)) Kdybys je neměl, spadnul bys přece taky, ne ? Když nečekaně byť jen brnkneš řídítkama o překážku, obzvlášt v rychlosti, po které letíš vzduchem 5–6 metrů, musíš zákonitě jít k zemi s rohama i bez rohů .-)

        0 0
        • sodek  

          Naprostý souhlas. Zrovna tohle bych jako důvod pro odstranění rohů neviděl. Mimochodem nezkusili jste někdo místo vlaštovek pořídit představec s vyšším stoupáním a tím pádem zůstat u rovných?

          0 0
          • Rastaman  

            K rovným řidítkům: …zkoušel jsem vše možné, ale prostě mi nevyhovuje rovný úchop a v kombinaci s šířkou rovných řidítek je to pro mě vražedná kombinace. Vlaštovky si nastavím na vyhovující úhel a s šířkou taky není žádný problém – teď mám 68cm a je to (pro mě) ideál.

            K pádu i bez rohů: …troufám si říct, že bych na tlamu v tomto komkrétním případě určitě nešel, protože roh se zahákl za druhé oko od kraje, takže bez rohů bych o petivo jen „štrejchl“, nebo bych ho dokonce minul; …v případě, že bych šel k zemi i po brnknutí o pletivo, byl by průběh pádu daleko snesitelnější – dostal bych „vangl“, trochu bych si zakrauloval než by podjelo přední kolo a klasicky bych si lehnul. Rozhodně by nebyl následek pádu tak drastický jako s rohama, protože po zaháknutí mě kolo ještě vymrštilo nahoru a na vlastní kůži jsem si vyzkoušel balistickou křivku s obratem o 270° kolem horizontální osy ;-)

            0 0
            • Martin  

              to máš rohy které jsou vyloženě rovné?

              0 0
              • MlokCZ  

                A tohle je další věc. Pokud jsou rohy vhodně zahnuté dovnitř a chytíš už se za něco rohem, tak řídítka přesahují mnohem více než konec rohu do šířky a takovou situaci není možné ani bez rohů ustát (protože už to není žádné decentní škrtnutí, ale přesah o několik centimetrů).

                0 0
                • MlokCZ  

                  Ale je fakt, že i pád při škrtnutí řídítky bude většinou méně drastický, než když se tam to kolo úplně zahákne za roh.

                  0 0
                • Martin  

                  no právě. podle mě je blbost kvůli hodně specifické kolizi odsuzovat rohy. já taky včera hodil tlamu na jednom krásným singletracku a neříkám, že tama už jezdit nebudu :-)

                  tím samozřejmě zmíněnou kolizi nezlehčuju.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Já zažil jediný pád s rohy, který byl zachycení o roh. A v tu chvíli bylo úplně jedno jestli tam ty rohy byly nebo ne. Jsem se pokoušel projet mezi dvěma smrčky s hustými větvemi, takže nebylo nic pořádně vidět (neviděl jsem kmen ani jednoh z nich kde je) a chytil jsem se o jeden kmen. Bylo to v malé rychlosti, takže nic se nestalo. Ale bez rohů bych tam dopadnul úplně stejně.

                    Po bližším zpětmém prozkoumání jsem zjistil, že ty dva kmínky těch malých smrčků byly k sobě blíže než šířka mojich řídítek :-)

                    0 0
                    • Martin  

                      mám jedno oblíbený místečko v lese, kde jsou od sebe stromky cca 75cm – 80 cma já mám vlajdy 68 cm. :-)

                      je to v mírným sjezdu, takže docela dobrodrůžo se tam trefovat

                      0 0
              • Rastaman  

                Rohy jsem měl rovné, ale mají samozřejmě úhel vůči řidítkům. Nicméně tento se díky zahnutí vlaštovek zmenšil na cca 7 – 10°, přičemž délka rohu je zhruba 12cm a zvednuté jsem je měl na cca 25°. Proto si myslím, že bez rohů by mě pletivo maximálně brnklo o zápěstí…

                Ale v zásadě je to fuk ;-)

                0 0
            • MlokCZ  

              Ale ať bys to bez rohů ustál nebo ne, tak problém nebyl ani tak v tom, že jsi tam měl rohy, ale v tom, že použité světlo nedokázalo to místo, kde bylo pletivo v cestě už osvítit. To pletivo stejně tak mohlo přesahovat do cesty více a pak bys to neustál bez rohů také už určitě.

              Tedy pokud bych si na něco stěžoval v tomto případě, tak na použité světlo. Nebo pokud náhodou by to pletivo přesahovalo více a ty si tam spadnul bez rohů, tak bys snad psal, že širší řídítka než 50cm už nikdy více? Nebo kdyby ani s 50cm by ses tam nevešel a zachytil se, tak snad, že řídítka už nikdy více?

              0 0
              • Rastaman  

                „Já to vzdávám, jsou to géniové!“ Fascinuje mne jak jsi zvládl precizní rozbor situace, aniž bys byl přítomen. Nejspíš máš úplnou pravdu a připouštím, že moje rozhodnutí sundat rohy bylo unáhlené a určitě rohy zase nasadím.

                Pozn: vyjadřoval jsem vlastní názor k tématu „rohy na vlaštovky“, nezaregistroval jsem, že součástí tématu je také šířka řidítek, světlo, atd.. Na téma „rohy na vlaštovky“ jsem zareagoval proto, že jsem chtěl se svojí zkušeností přispět ostatním. Rozhodně dál nemám chuť pracně rozebírat a rozfázovávat detaily mého držkopádu, abych se poté dozvěděl, že jsem vlastně blbec!!!

                Shrnuto: …o tom proč jsem šel na krovky vím svoje a pokud jsem se proto rozhodl sundat rohy, je to naštěstí MOJE rozhodnutí a nikomu ho nevnucuju. Další debatu na téma „můj pád a důvody k němu vedoucí“ považuji za naprosto zbytečnou, děkuji za tvůj názor a loučím se. R

                0 0
                • MlokCZ  

                  Je to tvoje rozhodnutí a můžeš si svojím kolem dělat co chceš. A vůbec netvrdím, že v tvojí konkrétní situaci bys nutně bez rohů musel spadnout, to jsem také nepsal.

                  A o tom, že jsi blbec jsem nenapsal ani slovo (a ani si to nemyslím, kdybys tam jel bez rohů a to pletivo neviděl, tak bych si to také nemyslel, prostě smůla shody více okolností), to tvrdíš teď pouze ty a opravdu nevím, jak si na to přišel.

                  Ani nevím, proč si hned takový podrážděný.

                  Jen jsem psal, že obecně takové situace nelze na rohy svádět, když nejsou primární příčinou problému a bez rohů podobné situace mohou nastat úplně stejně.

                  0 0
                  • kovar  
                     

                    Prostě  jsou konkrétní případy, kdy bez rohů by neměly takové následky (třeba pád)  jako s rohama, to je celé

                    0 0
              • Martin  

                co takhle silničářský oblouky šířky 42cm? s těma by se to muselo krosit mezi stromama :-)

                0 0
      • teepeex  

        ja teda rohy porad vozim(na jednom kole), ale je pravda, ze se mi ve stojce od lodenice povedlo najet na mokrej klacek predkem tak nesikovne, ze sem smotal riditka a v ty asi 5km rychlosti hrudnickem atakoval jeden roh a zlamal si tri spodni zebirka :)

        domu 50km, proste prima :)

        0 0
    • pajan  

      Já teda vlajdy nemám a i kdybych je měl tak ty rohy tam dám páč si to bez nich nedokážu představit… je to sice hnus ale když je mi to příjemný tak na vkus můžu kašlat… ne?

      0 0
    • Bobesss  

      Pád kvůli rohů, nevím.. asi jen otázka štěstí, nebo smůly.Nedávno sem rohem chytil při průjezdu kolem kukuřice a i když to bylo o chlup, nespadl sem. A že bych je hned dával dolů? No nevím, na image seru, když se to dobře drží :-)

      0 0
    • ove  

      Nikdy!Vozil sem vlaštovky tři roky a vrátil se k rovným 60cm.Však zkoušej sám…

      0 0
    • krokus  

      Když jsem si pořizoval AM fulla s vlaštovkami, byl jsem si jistý, že rohy na něj dávat nebudu – především z estetických důvodů. Po pár prvních jízdách ale už vím, že bez rohů jezdit nemůžu:-(

      Původní podoba řidítek viz v mém profilu. Nevyhovují mi ani meriďácké gripy, jsou příliš tvrdé. Po dnešní vyjížďce mě bolelo všechno možné: ruce, záda… To se mi na HT příliš často nestává. Usoudil jsem tedy, že je potřeba něco změnit. Místo původních gripů přišly na kolo gripy Ritchey WCS, ty mi vyhovují. Teď potřebuju ještě rohy.

      Zatím jsem tam dal nějaké staré rohy od Amoeby, chtělo (viz foto) by to ale určitě něco jiného, pokud možno hezčího a pohodlnějšího (tyto rohy jsem kdysi vyřadil, nevyhovovaly mi). Potřebuju spíš širší (klidně ale krátké) rohy, něco na způsob Shaman Racing nebo Author Ergobar. Bohužel ani jedny z uvedených rohů se mi na řidítka nevejdou; objímky brzdových pák a řadicích páček nejsou spojené, na řidítkách je zatraceně málo místa. A kupovat užší gripy se mi nechce. Potřebuji tedy rohy (pokud možno širší) s užší objímkou (takovou, jakou mají  třeba rohy Amoeba na fotce níže).

      Taky je možné, že mi vlaštovky (jsou široké 660 mm) prostě nesednou a koupím místo nich něco jiného. Předpokládejme ale, že si na ně zvyknu.

      Poradíte?

      0 0
      • StevensSFC  

        Podle mě záleží co máš za material řidítek.Jako na vlaštovky bych rohy nedal nelíbí se mi to.Pokut máš nějaké hodne lehké řidítka tak to pod náporem rohu nemusej vydržet a prdnou.Muj názor :-)

        0 0
        • krokus  

          Heh, to mě nenapadlo, že to nepůjde kvůli větru:-)

          0 0
          • pepek  

            No tak snad abych ty rohy šel hned taky oddělat, eště že to BF existuje. Možná mi soudruh zachránil zdraví :-)

            0 0
      • nobody  

        já nedávnou kupoval nové řidítka 680 místo původních 630 a taky jsem na ně nasazoval rohy (byly i na těch původních), teď jsem je zkoušel sundat a jezdit bez a v terénu se bez rohů cítím líp, bezpečněji, rohy mi trochu chybí do prudkého kopce (kvůli posunutí těžiště víc nad přední kolo), ale za to pohodu v terénu to stojí. Takže já bych zkusil pár jízd bez rohů, ať víš jistě, že ti chybí.

        0 0
        • Martin  

          já ted na nouzovku seskládal crosse, dal tam vlaštovky bez rohů a rohy mi setsakra chybí. je to o zvyku. ale je pravda, že na tom crossu mám hodně krátkej představec.

          0 0
        • P e t r5  

          Může mi tu někdo vysvětlit, proč je podle mnoha uživatelů B-F takový zločin dát si na vlaštovky rohy?

          0 0
      • krokus  

        Tak jsem nakonec koupil tyhle. Trošku těžší, ale vypadají dobře. Teda na těch vlaštovkách samozřejmě ne:-)

        0 0
        • micsvo  

          Jeezis :-)

          To je zas debata tohle. No ja jezdil celkem dlouho bez rohu s vlajdama a vim, ze se da prehmatavat i bez nich (samozrejme zadne velke brikule se tak delat nedaji, ale na pevnem povrchu a rovine pohoda a hlavne

          Presne z tech samych (zdravotnich) duvodu, co tady popisoval nekdo nade mnou jsem povolil, koupil nejkratsi rohy, co jsem sehnal namontoval je na vlajdy a taky pohoda. Nevypada to zas tak desne a navic ted muzu prehmatnout i v terenu.

          Mam proste to kolo hlavne na jezdeni…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.