• marapara

    Tak jsem asi před 14ti dny zjistil nemilé překvapení. Mám ošoupaný elox, kousek eloxu, na vidlici RS Revelation 426 U-Turn Air. Vidlici jsem kupoval na kupkolo. Už jsem si psal s p. Kukem. Ještě navíc mi ve vidlici praská, při stavění na přední kolo, nebo při jízdě rozbitějšími pasážemi, někdy i při obyč. popřužení na místě (asi spoj korunka-krk nebo korunka-nohy vidle). Ten ošoupaný elox jsem zjistil spíš náhodou. Vidlici většinou vozím zašroubovanou na 100 mm a ošoupání je u hranice 115 mm. Je to velikosti asi 1×1,5 cm. V podstatě vylučuji poškození pádem nebo nějakým předmětem, který by odlétl a narazil do eloxu. Není tam žádný škrábanec, prostě jen ošoupání, navíc je to místo docela schované za podkovou – viz foto. Máte s tím někdo zkušenosti, popř. reklamoval jste někdo podobnou závadu? Je to sice „mechanické“ poškození, ale je možné, že elox je v tom místě „méně“ kvalitní? Ještě jsem pro jistotu nechal vidlici rozdělat a zkontrolovat u mechanika, který je certifikovaný mech. vidlic Rock Shox. Nic vevnitř nezjistil, co by mohlo vidlici poškodit, špatný kroužek nebo něco takového. Předtím jsem vozil 2,5 roku Duke XC, který měl taky „holé“ vnitřní nohy, ale elox se mi neošoupal. Revelation vozím přesně 1 rok.

    0 0
    • marapara  

      Nikdo nic? Žádné vlastní poznatky a zkušenosti?

      0 0
    • Tomcat  

      Vydlici jsem reklamoval díky eloxu , ale nejednalo se o obroučení a odloupnutí eloxu. Tu trubku špatně oxistili před spracování (koroze pod eloxem). Reklamace byla pozitivní.

      Zkus to reklamovat po dohodě z prodejcem, nic víc děla asi nejde.

      0 0
      • marapara  

        No já jsem si všiml, že v místě ošoupání je elox jaksi jinak zabarvený. Normálně je vidlice do zlata a na tom místě je takový flek do stříbrna.

        0 0
        • Tomcat  

          V tom případě by to mohlo být o nekvalitní elex, který byl nanesen na zkorodovanou nebo jinak zašpiněnou trubku a není divu že šel brzo dolů.

          0 0
    • Pekáček  

      S praskáním v korunce jsem měl u Reby problém taky, předtím na Maruně. Reklamace trvala déle jak měsíc, takže jsem po dohodě dostal novou vidli.

      0 0
    • Trojci  

      mě na RVL odešel motion control – ale reklamovat to budu až na sklonku podzimu

      2 marapara: prosím tě, když nastavíš zdvih na minimum (100 mm) – kolik má tvůj RVL reálného (aktivního) zdvihu? Lépe řečeno – jak hluboký je zdvih než narazíš na doraz? Já jej totiž mám 6 cm a zdá se mi to šeredně málo. Reba při stejném nastaveném zdvihu má aktivní zdvih dráhu cca o 2 cm delší!

      0 0
      • marapara  

        Tak 6–7 cm také. Když vyšroubuju na 13 cm, tak mám tak 10 cm reálného zdvihu.

        0 0
        • Trojci  

          díky moc..

          to je podle mě pěkně na pikaču

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce