• levakbob1

    Zdravim,

     

    mám dotaz na zkušené cestovatele. Jedeme na kolech do Švýcarska a někde jsem se doslechl, že je potřeba kolo jaksi zaregistrovat. Nevím přesně jak je to myšleno ani jestli je to opravdu potřeba. Poradite mi někdo prosím

    Díky

    Petr

    0 0
    • RGB  

      ano to je pravda, každé kolo musí mít něco jako pojištění, je to známka (nálepka), která se nalepí na rám a kupuje se na poště ve větších obchodech nebo na některých benzínkách, platí kalendářní rok ( 2009) a vloni stála asi 6 franků

      0 0
      • pavlix  

        Doufám, že se to nedozví naši poslanci, jinak budeme platit taky! A myslím, že by to bylo horší jak 6 frantíků! :-)

        0 0
        • jecnak  

          Myslim, ze to je naopak dobry napad, protoze bys podobne pojisteni neplatil jinym zpusobem. Vetsina lidi si ho uz tak plati. Takhle by si ho musel poridit kazdy kdo jezdi po silnicich, coz mi prijde rozumny. Predstav si, ze zavinis nejakou dopravni nehodu. Jen par pomackanych plechu, rozbity sklo a nejaky svetlo a najednou je z toho klidne 70000,–CZK.

          0 0
          • manasr  

            Musím nesouhlasit,jelikož skoro každý má uzavřenou pojistku domácnosti,z které se hradí poškození cizích věcí (bruslař,cyklis­ta,kopačák v cizím okně ap)

            0 0
            • Medunka  

              S tím si dovolím nesouhlasit já. Není zas tolik lidí, kteří by měli pojištěnou domácnost, stačí se kouknout na statistiky pojišťoven nebo ČAPu

              0 0
    • blue  

      Cyklisté musí mít pro provoz svého jízdního kola ve Švýcarsku uzavřenu se Švýcarským sdružením silničních dopravních úřadů zákonnou pojistku o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem svého jízdního kola (tuto pojistku lze uzavřít na každém poštovním úřadě, příp. u prodejců sportovních potřeb ve Švýcarsku zakoupením a vylepením příslušné etikety za kalendářní rok na kole).

       

      http://www.mzv.cz/…cuments.html

      0 0
      • manasr  

        Docela by mne zajímalo kdo to kontroluje.Napadá mne ,že by to bylo na státních hranicích,ale nic takového mi nekontrolovali(loň­ský rok – průjezd Švýcarskem asi 3státní přechody)

          
        0 0
        • zdenek  

          Kdepak na hranicích. Jedině, že bys je přejížděl na kole. Tohle může kontrolovat policie při běžné silniční kontrole. Když jsem minulý týden sháněl info ze CH, tak jsem našel článek, že „policie nechystá speciální akce na kontroly cyklistů“ vzhledem k tomu, že právě končí platnost loňských vinět.

          0 0
    • zdenek  

      Říkají tomu Velo-vignette. Kromě uvedeného se dají koupit i na některých benzinkách a přes internet. Loňské platí do konce května. Letošní se dají koupit od 5,90 do 7 CHF.

      Podrobnější info např.:

      http://www.bike-city.ch/…uct_info.php?… ":http://www.bike-city.ch/…uct_info.php?… https://www.generali.ch ":https://www.generali.ch/…RUBoFbXXQ!!/?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.