Bodamské jezero - do Švýcarska

39 nepřečtených
  • Lowrider

    Zdravíčko. Nevíte prosím někdo, jestli je možné jet kolem Bodamského jezera do Švýcarska jen s občankou nebo je potřeba i pas? Švýcarsko v EU není, ale má s ní nějakou dohodu, tak si nejsem jist. Osobní zkušenost někdo nemáte? Díky.

    Anketa: Do Švýcarska

    6x
    100%
    0 0
    • Lowrider  

      Pasové a vízové předpisy Osoby starší 18 let cestující do Švýcarska musejí být vybaveny platným cestovním pasem nebo občanským průkazem se strojově čitelným řádkem. Osoby mladší 18 let musejí mít platný cestovní pas. K pobytům delším než tři měsíce je zapotřebí vízum. Víza se zpravidla nevyžadují u držitelů platného povolení k trvalému pobytu v některé ze zemí EU nebo ESVO (Evropského sdružení volného obchodu), Andoře, Monaku, San Marinu, Austrálii, Novém Zélandu, Jižní Africe, Kanadě nebo USA a v některých jiných zemích. Bližší informace vám sdělí na nejbližším zastupitelském úřadu nebo konzulátu Švýcarské konfederace.

      No ale stejně bych raději tu osobní zkušenost :-D.

      0 0
      • lodyh  

        Teď už opravdu stačí jen občanka, vezli sme teď na jaře jen ji. Ale jak se na to tvářili nevím, páč sme na hranicích ani jednou nestavěli…

        Na druhou stranu – kolik místa ten pas zase zabere? Je to jistota.

        0 0
        • lodyh  

          Jo jestli pojedeš kolem jezera na kole, tak si snad ani nemusíš brát nic:-) Jak v Bregenz, tak v Konstanz na naše přejetí nehnuli ani brvou.

          0 0
        • Lowrider  

          Já pas mám, ale můj spolucestující má neplatnej a musel by si ho nechat narychlo udělat, tak by byl rád, kdyby ta občanka stačila :-).

          0 0
          • lodyh  

            Tady to máš oficiálně, jsme ve výpisu zemí jako „national id acceptable“.

            Šťastnou cestu:-)

            0 0
            • Lowrider  

              Díky Ti, takže berem jen občanku jo? :-) Kdyžtak se hold otočíme a do Švýcarska nepojedem, když nás tam nebudou chtít :-).

              0 0
    • petryk  

      Ve Švýcarsku jsem byl ± 25 krát a pas po mě chtěli téměř vždy, takže bych to nepodceňoval…

      0 0
    • chico*  

      vem si i pas, nic tim nezkazis a muzes si usetrit spoustu starosti. Svycari maji na hranicich poradek a treba ani nevnimas kontrolu a oni o tobe vedi. Dalsi den muzes treba prejizdet na uplne jinym prechodu zpatky do nemecka a oni ti reknou, to jste vy, co vcera prejizdel … tam a tam? Tedy ne ze bys delal neco spatnyho a oni te prudili, jen rikam, ze to maji pod kontrolou :)

      0 0
    • Luka  

      no, loni jsme jeli z nemecka pres kousek rakouska podel bodamu az do svycar (a pak dal) a byly tam strasny kolony + pas chteli videt…

      0 0
    • coolboy  

      Tak záleží, jestli budete cestovat kolem jezera na kole a nebo pojedete oficiálně autem do Švýcarska…Když jsem byl vloni ve Švýcarsku, tak v Bregenz byla normální pasová kontrola…před dvěma lety jsem však jel z Friedrichshafenu kolem jezera přes Bregenz a že jsem ve Švýcarsku jsem poznal až podle jiných značek na autech…ale potom na zpáteční cestě trajektem ve Friedrichshafenu kontrolovala německá policie…takže mé doporučení: pas je jistotka…

      0 0
      • reblack  

        Jezdím do švajcu a do Konstanz na občanku bez problemu vždycky se tvářím strašně uctivě a navše děkuji a nechávaj mě na pokoji. Jednou sem sice narazil na kreténa kterej si chtěl honit frčky, ale když to viděl jeho kolega jak mě pucuje tak ho decentně odvolal mrknul na občanku mávl rukou a už sem mazal dál :)

        0 0
      • Lowrider  

        Na kole s brašnama samozřejmě :-).

        0 0
    • JIRA  

      Od předloňska stačí pas – vím to – kamarád si nechal narychlo dělat pas (za 600?) a všichni jsme se mu pak 10 dní smáli.

      Co se týče cestování do Švýcarska, je rovněž možno využít občanské průkazy se strojově čitelnými údaji. Toto je upraveno v Pro­tokolu rozšiřujícím platnost Dohody mezi ES a jeho členskými státy na jedné straně a Švýcarskou konfederací na druhé straně o volném pohybu osob na nové členské státy EU, který vstoupil v platnost dne 1.4.2006. 

      Taky jsem to zjistil tak, že jsem si šel nechat stejně jako on pas. Paní nadávali, jak to všichni nechávají na poslední chvíli. Jsem se jí omlouval, že je jedu do Švýcarska a neuvědomil jsem si, že nejsou v EU. Vyhnala mne s tím, že už měsíc platí změna podle který pas nutný není.

      Alkohol a drogy ale hledají furt. Vždycky mne naštvou, jak nám všechny věci vyházejí do louže. :(((

      0 0
      • JIRA  

        nadávali = nadávala

        http://www.czechembassy.org/…/default.asp?…

        0 0
      • Lowrider  

        Supr, takže jedem jen s občankama. Díky moc všem :-).

        0 0
      • lodyh  

        Nejsi sám, už nás vyházeli dvakrát. Ale nejdou po alkoholu a drogách, ale po žrádlu. Známý takhle platili CHF 200 za nadlimit vepřovýho. Stalo se, že nám rozepli všechny tašky, vytahali jídlo, srovnali podle druhů a všechno zvážili. Kdo jede na delší dobu, doporučuju si přečíst ty limity, jsou někde na tý stránce co sem postoval vejš.

        Vždycky když to vyhází a vidím tu hromadu, řikam si, jak se to do toho auta zase vejde…:-)

        0 0
        • Lowrider  

          Myslíš, že by byli schopni nám vyházet všechny věci z brašen, když je budeme mít připlý na kole??? By mi rozhorčilo :-P.

          0 0
          • lodyh  

            jak sem říkal, kol si nevšímaj. a kdyby si všimli, tak si přibal dlouhou pumpičku a klepni je přes ruce:-)

            a prosimtě ty brašny přijdou na topfuela neba na osumdevítku? kdyžtak nafoť, asi to bude vypadat hodně zajímavě;-)

            0 0
            • Lowrider  

              Oukej, díky. Pumpu beru a nůž taky :-). Fotky jsou tady. Až pojedem v létě, tak tam možná budou i nějaké postraní brašny, tak kdyžtak vyfotím :-). Brašny budou na obouch kolech – jedno je bráchovo, jedno moje :-). Jukni na web.

              0 0
              • lodyh  

                Nevypadá to úplně blbě. Co to unese?

                Jen bych nandal nějaký slicky.

                0 0
                • Lowrider  

                  Nevypadá to nejhůř, ale na ty tři týdny to překousnu :-). Unese to tak 10 kg, ale snažím se tam dávat spíš míň než víc… Ale jsou nosiče na sedlovku, který jsou i do 18 kg. Myslím, že author takovej má a bůh ví kdo ještě. Slicky? K čemu slicky? Jezdíme i v terénu :-). Já tam teď mám Racing Ralph 2008 a brácha Continental Race King LTD.

                  0 0
                  • lodyh  

                    dal bych spíš něco jako wormdrive nebo speedmax, stejně tam moc terény nenajdeš, možná něco v rakousku, a to bys musel vyšplhat do hor

                    stejně bych se s tim nosičem do nějakýho sjezdu moc nepouštěl

                    je fakt, že to co to co tam máš taky jede, ale sjedeš to total

                    jinak tenhle nosič docela dobrý řešení, občas taky jedu někam dál, tohle by se mi hodilo, lepší než batoh, popřemejšil o tom

                    už nemám žádný poznámky:-)

                    0 0
                    • Lowrider  

                      S baťohem je to dost na pikaču… S těma pláštěma ještě uvidím. Mám víc než měsíc čas na rozmyšlenou :-).

                      0 0
    • pajan  

      To jsem se jednou ptal na pasovce a vedeli prd. Doporucuji se zeptat v nejaky cestovce – tam to budou vedet ne 99.9%

      0 0
    • Smazaný účet  

      na ole bez problemu, v konstanci je pohodlnejsi prejit kolem jezera, nebo u nadrazi, tam je to jen pro pesi temer bez kontroly, jinak je to tam krasne, bydli tam znami takze to tam trochu znam…

      0 0
    • Pi†el  

      Treba budes mit stesti a narazis tam na paradni metalovou kapelu pojmenovanou dle onoho jezera..

      0 0
    • Belial  

      Jezdím občas jako průvodce pro cestovku a pasy po nás chtěli přes den vždy (prošlo to ale i na občanku), v noci nikdy. Na malých přechodech byly kontroly horší (vyptávají se, atd.) Autem jsme pasy ukazovali jen jednou. Kdy tam jedeš – 17. – 20 července 2008 – je ve Friedrichshafenu asi největší outdoorový veletrh v Evropě. Jedu tam pracovně, tak jsem si říkal, že bych vzal i kolo.

      0 0
      • Lowrider  

        Jasan. Dík za info. Na jezeře budu kolem 21.7. Ale jedu ze Třemošné u Plzně až tam kolmo.

        0 0
    • KOMOÒ  

      Teď už sou v šengenu,občanka stačí,ale pas je lepší ;-) pro uořady

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.