• Popeyee

    Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli někdo má nějakou osobní zkušenost  s monstrem EN 2009. Jde mi hlavně o kvalitu osazovanej komponent a hlavně Vidle (55R). Docela intenzivně uvažuju že bych si ho koupil, myslím že za tu cenu (35 tis.), nic podonýho neseženu. Nicméně pokud víte, zkuste poradit…

     

    Popřípadě, pokud někdo má i nějaké foto modelu 09, neváhejte, a chlubte se zde :o)

     

    Díky moc

    Pepa

    0 0
    • Manas  

      Zkus historii. Je toho tady hrozne moc posledni dobou. Staci jen vyhledat RB Monster 2009…

      0 0
    • JMT  

      Za 35kkc asi nema cenu resit neco jinyho, Bez problemu porovnatelny s daleko drazsima bikama. Jadiny co na kole neni uplne super je vidle (ale to uz bychom porovnavali s konkurenci v cene 60a vic…)

        
      0 0
      • fousek  

        A jednocep, nevim podle me je treba Giant Reign, GT Force, Specialized Pitch, Felt Colpusion, Rock Machine Volcano, Author A-RH a buh vi co jeste, srovnatelny

        0 0
        • Manas  

          Authora bych sem vubec netahal. Svez sem se na tom a plakal bych :-)

          0 0
        • JMT  

          To ze to je jednocep bych videl spis jako vyhodu. Reign, force a pitch nejsou konkurence-to sou xc biky. Volcano, felt- nevim, nejel sem a author hehe :-)

          0 0
        • Radek Broz  

          Tak zrovna A-RH je fakt jinde… a tím nemyslím, že je lepší;) A k těm neustálejm kecům o jednočepu – dpoporučuju se na tom Monstru svézt někde mimo parkoviště, asi bys dost koukal.

          0 0
          • fousek  

            No kdyz mi ho nekdo na podzimnim RB campu puci tak nebudu proti, ale co sem se chvilku vez a co mam odpozorovano, tak bud vsichni na RB neumej slapat nebo se to houpe. Proste mi prijde ze jsou i lepsi kola.

            0 0
            • Omen  

              stačí tam mít pořádnej tlumič a nehoupe se nic jo a EN je ted za35000

              0 0
              • MlokCZ  

                Co znamená pořádný tlumič? Protože pokud tlumič má omezovat pohupování, tak omezuje i citlivost, takže tohle není řešení (navíc tlumič to pak omezuje i když nešlapeš).

                0 0
              • fousek  

                Tim spravnym tlumicem myslis treba Fox DHX 5? S tim se to bohuzel taky houpalo, ale mas pravdu, ze pokud se tlumic zamkne tak se skutecne nic nehoupe.

                Jj tu cenovku jsem videl, Reign je za 34 a Xko je za 35, GT Force je sice za 37, ale zas float bude nekde jinde nez ta maruna. Felt je dokonce za 32. Me je to uplne sumak, jen sem chtel rict ze Monster urcite neni bezkonkurencni.

                0 0
                • Manas  

                  Treba se setovym X-Fusion se to malinko pohupuje ale mam to nastaveny na DH. Kdyz to lehounce pritahnu tak to prestane a jeste necitim ztratu citlivosti. Ale strasne to taky zalezi jak slapes, pulka lidi slapat neumi a taky to tak vypada. Uz jsem videl i Spesly se houpat pri slapani, tohle je hodne subjektivni.

                  0 0
                  • Omen  

                    je to tak když začneš šlapat na hovno tak to rozhoupeš je to i o šlapání pokud jedu ok a nedělám kraviny tak se to nehoupe

                    0 0
                  • fousek  

                    No tak spesly se pohupujou taky, ale rek bych ze min nez jednocepy. Ja videl i docela slusne rozhoupanyho Epica. Jinak s tim slapanim je to pravda pokud nekdo neumi slapat tak rozhoupe cokoliv co nema zamcenej tlumic.

                    Ono to pohupovani je znat kdyz hodne zabiras, jednocep se zacne houpat jak splasenej a VPP se skoro zamkne, bohuzel to uz si toho moc nevsimas protoze se soustredis na to aby si neco vyjel a ne jestli se ti houpe zadni stavba.

                    0 0
                    • kesu  

                      to se takle obecne rici neda,jsou jednocepy co se nehoupou vubec.Taktez existuje FSR ktery se houpe dost (spesl) a ktery malo (cannyon)..

                      obecne je todle deleni systemu jako celku celkem dobrej blabol:)chce to resit kazdy kolo zvlast..

                      0 0
                • Omen  

                  Mám fox float r  na mém Monsteru AM je fakt že do sjezdu bych bral kdybych ho mohl i úplně odemknout ale lock netřeba, když jedu po asfaltu, tak se mi to pohupuje max 2 mm. Propedal je na střední úrovni.

                  0 0
              • Vilém  

                poradny tlumic = tlumic s potlacenou citlivosti? jo to je super reseni:)

                0 0
                • Manas  

                  No hele, kdyz ja ho lehce pritahnu tak stejne ztratu citlivosti necitim a to jsem jezdil na FSR sjezdaku s 210mm zdvihu.

                  0 0
            • Karlos009  

              Který enduro s otevřeným tlumičem se vůbec nehoupe?

              0 0
              • fousek  

                Pokud do toho nehamtas jak do zeli tak vetsina s VPP, I-drive, Free-drive a nektery FSR. S tim ze treba i-drive se docela slusne zamkne i v jizde ve stoje.

                0 0
                • Karlos009  

                  Enduro a Stump od Spešlu a Force od GT se s otevřeným tlumičem houpou, s ostatníma nemám osobní zkušenost.  Ale ani tak nevěřím, že se ani nehnou.

                  0 0
    • ferry  

      http://www.cykloworld.eu/…-09-reign-2/   Mám giant reign 1 a nemůžu si ho vynachválit. S RB nemůžu srovnat.

      0 0
    • KRAJIC  

      Na co to chceš – na polety a dolekopcom nebo nahoru dolů po horách?

      0 0
      • Popeyee  

        Author určitě ne, chci něco kvalitního… Měl jsem už 3 RBčka a stěžovat si určitě nemůžu… Díky za toho gianta, ale není to můj šálek čaje… Chci něco co vydrží trochu tvrdší zacházení, tím nechci soudit GIANT, neměl jsem možnost se svézt…

        Co se týká využití, chci to na projížďky, tak do 50Km ale taky na pojezd z kopce, klopenky, kamení, kořeny bahníčko… To je moje. Jezdil jsem asi 5 let sjezd, pak jsem toho nechal, a teď se vracím ke kolům ( po dalších 5ti letech), takže nic HC nechystám, jen pohodičku…

        Abych nezapoměl, musí mě dovézt sem tam i do Kanceláře a na pivo :)

        Největší obavu mám z té 55 :( Nic ukrutného pro ni nechystám, ale prej se dá oddělat i při ježdění nahoru do kopce a dolů po asfaltce, tak mám obavu. Jenže můj rozpočet je omezen na 35 tis. a potřebuju nový kolo z obchodu, takže nevím kam dál…Napadl mě i ten DUROLUX, co vy na to?

        0 0
        • Luk02  

          Zdar, te 55 se zas tak bát nemusíš, není to žádný zázrak, ale při téhle ceně stejně lepší vidli nepořídíš…a kdyby něco máš na ní 2 roky záruku.

          0 0
          • Popeyee  

            Záruka je jedna věc, a mít kolo odstavený kvůli reklamaci co 2 měsíce je věc druhá…docela rád bych se tomu vyhnul…Máte někdo osobní zkušenosti s 55R?

            0 0
            • hommo vyvalis  

              osobni zkusenost s ní nemam

              ale urcite nebude problem si na kolo nechat dat vidli jinou, kdyz se ti 55Rnezda

              sice RB nejak menilo system prodeje,ale to, ze si na jejich ram nahazis co chces snad zustalo

              0 0
            • KRAJIC  

              Jel jsem v rámci testování oba dva typy nových Monsterů – AM i EN. Na tom EN byla ta 55R a nějak tragická mi vůbec nepřišla. Úplně na ***** byla ta 44 co byla na tom AM – ta by byla jezditelná snad jen po nějakém tuningu. Pokud jsi  jezdil sjezd tak to EN ti bude sedět – působí to ve vzduchu vyváženě – bunny hop úplně super a to kam dojedeš nebo vyjedeš bude asi jen na tvé fyzičce.

              0 0
    • Alliosa  

      vyřešit by to šlo asi i tak

      0 0
      • Popeyee  

        Díky moc za rady. Testování je v plánu, ale jelikož jsem ze Zlína tak to mám trochu z ruky, proto se nejdřív ptám na zkušenosti…

        0 0
    • kesu  

      ahoj

      neboj se toho tohle je dost odolny kolo navic s pristupem petra hejniku nebude zadnej problem i kdybys to rozlamal.

      celkove je to kolo uzasne levny na to co umi.

      Toho ze bys nedojel 50km se fakt neboj,na kazdym takovymdle kole de s rozumnejma plastema a vyletnim tempem dat kilo.

      no vidle,to je boj,osobne bych se snazil ukecat si jakejkoli doplatek na 36tku Van nebo float..

      0 0
      • Popeyee  

        Ahoj všem!

        Tak včera jsem byl u p. Bartoše přímo v jezdkovicích na test. Předně bych mu chtěl veřejně poděkovat za přístup! Kéž by to takhle fungovalo všude a u všeho…

         

        Tak co se týká techniky, testoval jsem Monstra EN i AM 09 ve velikostech L.

        AMko bylo ve standartní výbavě jaká je u modelu BASE. Co se týká jízdy je dost klidné, stabilní.. chod zadní stavby byl výborný, žehlilo to tak akorát, při šlapání ze sedla skoro nehoupalo. Předek, 44… Podle mě nic moc, chod mi přišel dost nelineární a odskok nic moc, nicméně těžko soudit po jedné vyjížďce, otázkou je nastavení, zvyk… Super věc, lockout z řidítek, je to velmi pohodlné. Celkově pocit dobrý, ale na mě až moc XC…

         

        ENko bylo velikost L. Oproti AMku ve stejné velikosti bylo hodně velké, ale optimálně krátké. Měřím nějakých 178cm a měl jsem ho hodně na hranici, nicméně pro mě to řeší teleskop. sedlovka. Kolo je hodně krátké a hravé. Bylo v serii tak jak je model BASE krom tlumiče, ten tam byl H3. Musím říct že si nedokážu představit jízdu do kopce s tlumičem který je tam standartně… H3ka ma možnos lockoutu (krom spousty jiných nastavení), což jsem hojně využíval. Musím říct že jedinou překážku tak pro mne při cestě po rovince a do kopce představovali už jen pneumatiky. Toto je ale daní za univerzálnost kola. Dokážu si na takovémto kole představit i 50km výlet, ale jen v pohodovém tempu, na hrocení do kopce a po hřebenech to asi vážně není, ale ty cesty dolů…

        0 0
        • Debustrol  

          Já měřim 180cm, mam EN 09 vel „M“ a neměnil bych. Úplně skvěle to padne do ruky a je to neuvěřitelně hravý. Někdy v listopadu jsem měl na test pučený „L“ a to mi přišlo už línější.

          Jestli to chceš na dolekopcom tak určo M-ko, představec 70mm, aby ses nekopal o řídítka a máš z toho univerzální stroj. 

          0 0
    • Popeyee  

      Ahoj všem.

      Potřeboval bych ještě jednu radu.. Už jsem se rozhodnul že Monstra beru ENko. Ale potřeboval bych poradit ohledně tlumiče. Testoval jsem ho s H3, tedy vzducháčem za příplatek, ale zajímalo by mě, jaký je rám s origo tlumičem, má někdo zkušenost? Jde mi hlavně o jízdu po rovince a do kopce.

      Díky moc!!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.