Rada:Full suspension ram na prani

96 nepřečtených
  • Mathaus

    Prave jsem ve fazi rozhodovani se nad novym kolem. V soucasnedobe pouzivam Rocky Mountain elementteam s X0, RS reba wc, mavic kola, formula oro puro, doplneno o ritchie wcs. Problem tohoto kola je na me PRILIS mekky ram. Absolutne nulovy pocit akcelerace. Pri silovem slapanani se kolo „krouti“ az moc. Proto premyslim o novem ramu, ktery bude dostatecne tuhy, ve velikosti L pod 2400g, a samozrejme dobre vypadajici. Limitaci je pro me taktez vaha 92kg. Spider FRO (75kg), Extralite(70kg), at­d.

    Nejaka rada a napady od zasvecenych?

    Duky moc.

    0 0
    • bam  

      Bych ti doporucil si naky vyzkouset. Ja osobne bral Spider prave kvuli akceleraci, jizde do kopce a relativnim pohodli na strane druhy. Zadni stavba je hodne bytelna. Jenze to ma 2,7 s tlumicem. FRO by se mi taky libilo. Jenom jestli nechces s tim 2,4 a pevnosti neco neresitelnyho. To chces v karbonu nebo je to jedno ?

      0 0
      • Mathaus  

        Diky za napad. Ja si prave SPidera taky zkousel a vyborne se na nem jelo. Zkousel jsem i Sworks Epic disc. To je fajn, ale do akcelerace Spidera to ma jeste kousek daleko. Za to zadni stavaba jela skvele, ani jsem ji necitil. Napadlo me zkusit jeste novy Tomac, neo Commencal, mozna Santa cruz. material je jedno, pokud to bude splnovat ma kriteria na tuhost a pokud mozno co nejblize vaze.

        0 0
      • Mathaus  

        jeste FRO ma vahove omezeni a ma vaha je mezi 85–100 normalne. Takze FRO to bohuzel nemuze byt. XVP uz ano, ale vaha je jeste vys.

        0 0
        • bam  

          Santa cruz mi prisel min zivej, taky ta zadni stavba vypada min pevna. Ale zkus ho, je to subjektivni.. Tech 2,7 je XVP. Bohuzel s novejma kolama ti neporadim, ja zkousel loni na jare. V jaky je to velikosti a proc je ta vaha tak dulezita ? :) Bych rekl ze par set gramu na nerotacnich castech neni takovej problem a dulezitejsi je funkce. Kdyz prihodis gramy, tak si vic vyberes.

          0 0
          • Mathaus  

            Nejsem uplne zamereny na vahu, pri svoji telesne vaze uz nejakych 200–300g neudala moc velky rozdil. Ale kdyz uz si vybiram, tak at to stoji za to. Libi se mi treba Bergamont Element, ale rad bych nejakou klasiku, neco na co se vazne rado kouka. Jinak na nove kolo planuji par soucastek od extralite, M2 racer, atd. Takze vaha ve finale bude nizka, ale ram musi stat zato…

            0 0
            • bam  

              Takze asi nema cenu ti radit neco jako Giant Anthem nebo Meridu :) Bergamont Element nemuzu najit, nektery jsou ale pekny. Votec dela hodne lehky kola, ale taky to driv praskalo.. Myslim, ze je tu minimum lidi co ma prakticky zkusenosti s ruznejma drahejma kolama a spis se tu haji znacky.. Asi to chce vyhlidnout hezky kola na internetu a pak se na nich svezt. Fotky peknejch kol jako inspiraci by se tu treba najit daly.

              0 0
              • Mathaus  

                ma nejhlubso omluva. Nebyl to leemtn, ale Evolve

                www.bergamont.de/…/evolve-team

                Jsem nejak pomateny ze sveho kola :) Novy tomac se mi moc libi.

                www.stif.co.uk/…_options.asp?…

                Dival jsem se na cannondale Scalpel, ale ten se mi moc nelibi a pro me uz ta znakca ztratila trosku jmeno.

                0 0
                • bam  

                  To jsou oboje jednocepy? Ty asi lehky budou, ale zrovna v akceleraci bych na ne nesazel. To se tyka i toho cannonu. Na zadnym jsem toho moc nenajezdil, takze se mozna pletu. Jinak ten Bergamont je peknej. Chce to holt vyzkouset, coz je v Cechach vetsinou u takovjhle kol problem… (

                  0 0
                  • Mathaus  

                    Bergamonta jsem zkousel Big Air team, snad zase nepletu jmeno. A i na 160mm vzadu je to super pevne a vyborne akceleruje. Az me to prekvapilo. Proto jsem si rikal ze i mozna ten jejich jednocep by mohl jit dobre. U scalpelu ve me vazne nebudi duvera zadni stavab, opracovani je jak u vareni karbonu doma na sporaku.

                    0 0
                    • bam  

                      Navic jestli chces neco vyjimecnyho, tak cannon urcite ne, to je tu pekna masovka :)

                      0 0
                      • Mathaus  

                        Cannon neni nic vyjimecneho, to mas pravdu. A za cenu skoro 200tis se da koupit mnohem lepsi kolo.

                        0 0
            • zac  

              maverick, ale opravdu netusim jak je na tom s tuhosti… :-/

              0 0
              • bam  

                To je fakt.maverick je urcite zajimavy kolo a neco s jednodussi zadni stavbou lehky bude.

                0 0
                • Mathaus  

                  Ted se na to divam. Hodne mi to pripomina Extralite full. Ale asi tezko budu nekoho hledat kdo to kolo vazne zkusil. Vaha se mi zda trosku vyssi. A vazne nevim jak ten spjovaci link bude fungovat. Jezdim hodne silove, a zvyk ze silnice na pevny kola.

                  0 0
                  • bam  

                    Maverick by melo jit bez problemu zkusit tady www.programcycle.com

                    0 0
                    • Mathaus  

                      BAM: diky moc za vsechnu pomoc, vazne se vyznas.Jde mi o to najit napady, ja mel par, ale uz mi dochazeji. TEn ram me vazne trapi.

                      0 0
                      • bam  

                        Jak rika zac, pockej, treba se jeste nekdo ozve se zkusenostma. Nebo jestli jde jenom o linky na hezky kola, tak to by se taky dalo nasbirat :) Nejaky thready o hezkejch kolech uz tu jsou.

                        0 0
                        • Mathaus  

                          Nejde jen o hezke kolo. Rekneme ze kola jsou mym prokletim. tazke hledam neco vyjimecneho, ale vysoce funkcniho. Kola mi jen nevysi na zdi, ale rad na nich jezdim. Snazim se si postavit vse podle sveho vkusu a podle pozadavku jake na kola kladu. takze treba pro silnici jsem si zvolil Sworks Tarmac, Sjezdak santa Cruz V10, a XC byl rocky, ale zklamal.

                          0 0
                  • zac  

                    myslim ze je tu par lidi co to jezdilo a vedi, treba se vyjadri…

                    0 0
              • Meesha  

                on ale chtel „dobre vypadajici“…

                0 0
                • Mathaus  

                  On ten Maverick sice na oko nic moc, ale s poradnym lakem a dobrou volbou komponentu to urcite pujde.

                  0 0
                  • Meesha  

                    no vlastne pokud myslis ML7 tak to jo. Osma je imho humus :-)

                    0 0
                    • Mathaus  

                      V podstate se nebranim nicemu, ale treba ta prachovak na tlumici se mi moc nelibi. rad bych na to napasoval DT swiss carbonovy. Zajimalo by me jak funguje.

                      0 0
                      • Meesha  

                        aaa, koukam pan je gurman! :-) V tom pripade bych se letos dokroutil na RM a pockal bych s cim jednotlivy firmy vylezou na pristi rok…

                        0 0
                        • Mathaus  

                          Pan ma rad vyjimecne veci. Taky jsem si rikal pockat na dalsi sezonu. Do podzimu se na „rockym“ dokroutim, ale pak chci neco jineho a vice si to vymazlit. Porad to ma jeste rezervy.

                          0 0
    • Grinch  

      a co zkusit meridku?

      0 0
      • Mathaus  

        Meridka Mission mi prijde jako krok zpet. A nemyslim si ze bude lepsi nez Sworks epic, ktery ma stejny system pruzeni. Ale verim ze bude fajn. Drive to byla ma oblibena znacka…

        0 0
    • Mathaus  

      Tak se zda ze napady jsou u konce :( Maverick a dal? Dival jsem se na Orbea, ale Full vypada uplne stejne jako scalpel. Takze jsem tam kde jsem byl. Nicolai se mi nezda, nemaji v nabidce nic co by me poradne zaujalo. Ale mozna se pletu. prosim o dalsi napady jestli nekdo ma.

      0 0
      • zac  

        santa cruz, Iron horse, yetti…

        0 0
        • Mathaus  

          Santa cruz superlight je Cannondale prophet v jine barve. A k tem moc duveru nemam. Yeti ASR je v podstate intens, ale myslim ze pro nej jde tkay vahove omezeni uzivatele. A podle tech trubicek co an to pouzili te pevnosti vazne moc neverim. NO a iron horse je v podstate taky intens. TEn jsem zkousel a sel dobre. takze se mozna zase vratim k uvaze o intense spider XVP. Ale Yeti mu dal skoro 1libru na vaze…

          0 0
      • Grinch  

        no psal jsi ze chces meco tuzsiho, tohle prepakovani, proc myslis ze by to byl krok z5? osobne muzu jenom doporucit, le kdo nezkusil, neuveri… vyjezdy jsou na nem super a ve sjezdu se krasne rozjede..pokud dobre nafoukas…

        0 0
        • Mathaus  

          Protoze jsem zkousel Sworks epic a ten ma uplne stejny system plus jeste brain co k tlumici pouzili. takze by to slo, ale v porovnani s treba intense spider je to porad dost mekke v bocni tuhosti. Ale muzu rict ze uz jsem se skoro pro tento system rozhodl.

          0 0
          • Grinch  

            no,le je o to co k tomu mas za tlumic…pokud k tomu jsou ty swissacky, tak ty jaxi postradaji SPV a maji zmenseny rozsah… a jinak je merida o dost levnejsi volba oproti speclu:D

            0 0
          • Rakosnik  

            Jen pro přesnost: Merida a Epic mají systémy pružení jiný (jednočep a čtyřčep), že to stejně vypadá je jen detail…

            0 0
            • Grinch  

              tak ja nevim,ale pocet cepu u obou, Mission aj epic je alespon dle obrazku uplne stejny..vim co mam ne meride a ten epic vypada ze to ma stejny…

              0 0
              • Grinch  

                sry,sem ko..t, uz jsem prepocital toho epica:D je to jednocep:D dle meho to ma merida daleko lepe vyresene, co se tyce SPV, mel jsem moznost zkouset aj jina celopera a houpalo se to o dost vic…mission je na vyjezdy krapet tuzsi,az me to nekdy stve,ale kdyz se konecne najde ten zlatej kompromis v nastaveni tlumice, tak teprve pak je to zlaty kolecko…

                0 0
                • Mathaus  

                  Toho jsem si nevsiml. Tuhost v tom pripade muze byt vyssi. A co bocni tuhost? Myslim kdyz proslapnu pedal, zhoupnu se a nebo dobre drzi. Meridka je fajn, ale hledam neco vic no, nevim jak to popsat. Zvlastniho a vyjimecneho asi bude vhodne slovo.

                  0 0
                • goofy  

                  Heh. Tak zrovna ten Epic je 4-cep

                  0 0
            • Mathaus  

              Tak ted jsem se jeste jednou dival na oba ramy a myslim ze se mylis. Podivej se sam. System je dokonale stejny, krome pouziti tlumice. Nebo jsem asi slepy. Prikladam i foto.

              0 0
              • Grinch  

                podivej se jeste jednou a spocitej u toho epica cepy na strane tlumice..dostanes se na cislo 4…a ted jukni ke me do profilu na meridku…a dostanes se k zazracnemu cislu 6:) v tom toje…epic ma vzadu konstrukci pevnou,kdezto merida,ji ma jeste jednou „zlomenou“ a má tam čep…a ještě epic ma horní uložení tlumiče přímo do toho čepu kterým je připevněna k rámu aj zadní vidlice..kdežto merida má pro uložení tlumiče o5 samostatny čep…vidiš to? přiložím foto…

                0 0
                • Mathaus  

                  uz vidim. Diky, do takoveho detailu jsem to nevidel. kazdopadne bys mohl nahodit napad na nejaky ram. Krome meridky.

                  0 0
                  • Grinch  

                    taky mi dalo nez jsem ty dva cepy nasel:D

                    0 0
                    • Mathaus  

                      Stane se. Ale jak jsem rikal, meridka, ac super stroj neni mym bajkem snu. Vlastne zadny takovy zatim neni, ale snad se mi tady z pomoci lidi podari nejaky najit.

                      0 0
                • goofy  

                  Jo. Cepu muze mit kolik chce, ale je to jednocep. To je kouzlo, co? :o)))

                  0 0
            • Mathaus  

              A toto je spesl. Stejne podle me, ale jak rikam, rad se necham vyvest z omylu.

              0 0
              • vasil  

                spešl je čtyřčep a merida přepákovaný jednočep důležitý je ten čep u osy zadního náboje:

                merida má ten čep až za osou, tudíž zadní osa chodí po kružnici kolem čepu u stedového složení (jednočep)

                spešl ho má před osou (mezi středem otáčení) tudíž to chodí jinak než u meridy, není to přesný kruhový pohyb těch 6 čepů, co počítáte oba dva – dva z nich jsou jenom upevnění tlumiče

                nerozhoduje tedy počet čepů, ale jejich umístění

                0 0
      • bam  

        tedka je volno a lidi jsou pryc. Naky napady urcite pribudou ;) Spis je otazka kde to pak zkusit. Mozna bych jel zkouset treba do Nemecka.

        0 0
        • bam  

          na www.mtbr.com si pro inspiraci koukal ?

          0 0
          • Mathaus  

            Mtbr se divam porad. Nazory jsou hodne rozdilne co se tyce komentaru k ramum. Zda se mi ze se tam nikdo na nicem neshodne. Ale mrknu jeste jednou.

            0 0
            • bam  

              jo jasne je to potreba brat s rezervou, stejne jako vsechno na netu :) Navic na mtbr moc nerozlisujou ruzny modelovy roky ikdyz se ta vec muze lisit dost zasadne. Myslel jsem to spis jenom jako seznam ramu, jestli tam najdes (i ve foru) neco hezkyho a pak si to vyzkousis.

              0 0
              • Mathaus  

                Zkouseni mam docela omezene, ale jak dojde k vyberu, tak letim odzkouset do anglie, tam je vice mene vse co jsem zatim hledal. par dni si na to vezmu. Porad me laka ten Tomac, protoze to je kultovka. Ale jak se divam na toho YEtiho, nebo ironhorse, ty se mi taky libi. jen jeste o tom neco nacist, hlavne zkusenosti. Mrknu na to Mtbr jak jsi rikal.

                0 0
    • dieegoo  

      Trance 0 či Advance?

      0 0
      • dieegoo  

        Jo tak nic, teď sem si to přečetl znova a ty sháníš jen rám :) beru zpět…

        0 0
        • Mathaus  

          Hledam jen ram, komponenty si na to dam sam, mam k nim zvlastni pozadavky :)

          0 0
    • Ja uz fakt nevim  

      Nemam teda s drahejma kolama moc zkusenost, ale treba co se mi libi a nemusi byt spatne

      www.litespeed.com/…w/niota.aspx

      nebo co Scott Spark

      0 0
      • Mathaus  

        Ten litespeed vybada vyborne. Nemam moc duveru vtitan co se tyce tuhosti, ale rozhodne vypada dosti zajimave. Diky za napad. Scott spark LTD jsem take zvazoval. Ale Integrovana sedlovka je podle mne minus pri moznem prodeji.

        0 0
        • kubad  

          když tinevyhovuje LTD s integrovanou sedlovkou, tak vem normální ten ma klasickou sedlovku a rozdíl ve váze je minalní

          0 0
          • Mathaus  

            Scott neni muj nejvetsi favorit. vaha sice super, ale ke scottu mam lehky odpor.

            0 0
      • Mathaus  

        Ted se divam na stranky litespeed a ramy maji super. Jetse se divam na Merlin a rozhodne se mi moc libi ramy od firmy Titus. Trosku drazsi, ale zajimave. Jen ta tuhost titanu.

        Thidney: nemas nejake tabulky nebo adresu an srovnani tuhosti pro takove ramy? Diky

        0 0
        • Ja uz fakt nevim  

          titus se mi taky libi, ale litespeed jsem mel i nekde katalog a maj nadherne postaveny kola. Jestli to najdu, muzu to oscanovat.

          0 0
          • Mathaus  

            Diky za kazdou pomoc. vazne se mi ten litespeed moc libi. Sice na MTB pisou o prilisne flexi, ale to spise u modelu s mensim pruzenim. Kdybys nasel nejake blizsi informace, bylo by to skvele. Diky.

            0 0
        • Thidney  

          jeste me napadl Tomac www.tomac.com/ tabulky mam z nemeckyho Bike magazinu jenze mam doma posledni dva starsi cisla si odvezl kamarad, takze ted jsou tak na mesic nedostupny. Neco bude na jejich webu www.bike-magazin.de pdf novejsich testu bejvaj zpoplatneny asi 2 euro

          0 0
          • Mathaus  

            Na domac jsem se uz dival a karbonovy model se mi moc libil. Vaha sice je na karbon docela vysoka, ale snad to bude pevnejsi.

            0 0
    • Thidney  

      co neco od Storck? O Fascenariu v Tour pisou ze ma 104Nm/°/kg cozje docela tuha ziletka, tak treba umej i tuhy bajky :) www.storck-bicycle.de zkusenosti s nima nemam. Me vyhovuje RM pac jsem linej turista .)
      Btw v Nemeckym Bike byl Element v tuhosti ramu v dane kategorii dobre hodnocenej. Scott nabo Spesl byly hoodne za nim element70 68,5 Nm/° Epic expert 58,6Nm/° Scott spark30 49Nm/° , ale to jsme u maratonskejch rychliku. Btw. Pokud juknes na kola mene chrtiho urceni tak se dostanes k podstatne vyssi tuhosti u RM treba ETSX Hodne tuhy jsou Canyony treba u Nerve XC udavaj nemecky soudruzi 88,1Nm/° ale neni to atypicka kultovka :)) BBTW. Neni ten nulovy pocit akcelerace zpusobenej Macikama? preci jen jsou vykrmeny na dve kilca a presto rozhodne nepatrej k nejtuzsim vystrelkum.

      0 0
      • Mathaus  

        Storks ma zajimave modely. A jak jsi uvedl priklady tuhosti, vypada to hodne zajimave. To me docela prekvapuje ze by mel byt epic mekksi. Dva mi znami jezdi Scandium ramy a rekli mi to same nez jsem si jej koupil, ze pry tuhost=plechovce coca coly. Mavic tomu urcite na tuhosti nepridava. To je kazdopadne pravda. Zkusit nejaky jiny set a pak uvidim. Mozna se to projevi dobre. Canyon ramy se mi docela libi. Kultovka to sice moc neni, ale do funcknosti by mely byt super.

        Asi budu muset upravit sve vahove pozadavky. Pak se asi otevre mnohem vice moznosti. RM ETSX Je docela zajimavy.

        0 0
      • Mathaus  

        Storks ma zajimave modely. A jak jsi uvedl priklady tuhosti, vypada to hodne zajimave. To me docela prekvapuje ze by mel byt epic mekksi. Dva mi znami jezdi Scandium ramy a rekli mi to same nez jsem si jej koupil, ze pry tuhost=plechovce coca coly. Mavic tomu urcite na tuhosti nepridava. To je kazdopadne pravda. Zkusit nejaky jiny set a pak uvidim. Mozna se to projevi dobre. Canyon ramy se mi docela libi. Kultovka to sice moc neni, ale do funcknosti by mely byt super.

        Asi budu muset upravit sve vahove pozadavky. Pak se asi otevre mnohem vice moznosti. RM ETSX Je docela zajimavy.

        0 0
      • Mathaus  

        Storks ma zajimave modely. A jak jsi uvedl priklady tuhosti, vypada to hodne zajimave. To me docela prekvapuje ze by mel byt epic mekksi. Dva mi znami jezdi Scandium ramy a rekli mi to same nez jsem si jej koupil, ze pry tuhost=plechovce coca coly. Mavic tomu urcite na tuhosti nepridava. To je kazdopadne pravda. Zkusit nejaky jiny set a pak uvidim. Mozna se to projevi dobre. Canyon ramy se mi docela libi. Kultovka to sice moc neni, ale do funcknosti by mely byt super.

        Asi budu muset upravit sve vahove pozadavky. Pak se asi otevre mnohem vice moznosti. RM ETSX Je docela zajimavy.

        0 0
    • honza.biker  

      Kdybych si mel vybrat ram bez ohledu na cenu tak bud www.specialized.cz/…FRM-PINK.jpg , nebo www.scottusa.com/category.php?… a designove se mi taky docela libi www.kona.cz/2k7_show.php?… ale zadny z nich jsem nejel tak tuhost porovnat nemuzu…:(

      0 0
    • Mathaus  

      Pri hledani lite speed jsem narazil na dalsi znacky jako Merlin, Moots, Dean, Ventana. Ale nic o nich nevim. Asi trosku pohledam a poctu, vypadaji dosti zajimave.

      0 0
    • Mathaus  

      rbikes.com/item­list.cfm?cate­gory=63&catalo­gId=39

      Na teto strance se mi zda ze bych si mohl vybrat.

      www.adrenalinebikes.com/store/index.cfm?…

      To taky nevypada spatne. Vim ze tu uz Yeti byl, ale je tam zminka o turneru na ktery jsem zapomnnel a porovnani vahove s ostanimi je super.

      0 0
    • goofy  

      A co Turner?

      www.turnerbikes.com/2007/flux.html

      0 0
      • Mathaus  

        Dost tezke v porovnani s jinymi. A podle me vypada dost tuctove. Ale to je zase jen muj nazor.

        0 0
        • goofy  

          Me se zase naopak nelibi zase vetsina zde zminovanych ramu. At uz Scott, prez pepika, Maverica, nemluve o Meride…

          A tezky? Ted nevim kolik je prevod asi, pac me vyslo 2,47kila. Muze mi to nekdo rict, at si uz to konecne zapamatuju? Pac v tom dost plavu :o)

          0 0
          • Kubiczech  

            2,495 kg…

            0 0
            • Mathaus  

              2,49 je podle me uz docela tezsi ram. Ale porad jeste akceptovatelny. SAmozrejme nechci nejakeho sparka, ktery si myslim ze uz je vazne udelany z papiru, ale zase 2,5kg ram uz neni moc vyjimecny.

              0 0
        • Archer  

          Ale kvalita ramu! Opravdu kultovka :) Jen ze asi tezko sezenes nekdy u nas testdrive.

          0 0
          • Mathaus  

            Dobre, turner by to byt mohl. Ale treba vyse zminovany Yeti je lehci, vaha je podobna spider XVP od Intense a ten si myslim ze jede s virtual pointem mnohem lepe. Ale nemohu objektivne zhodnotit, turner jsem nezkousel. Co treba Ramy Moots nebo titus? Cp jejich ramy? Daval jsem vyse link na docela pekne kousky. Nejake postrehy k nim?

            0 0
            • Archer  

              Yeti lehci o 100–150 grammu.

              Mimochodem, ne nasel jsem v threadu ucel. Na co vlastne ten bike chces pouzivat?

              0 0
              • Mathaus  

                Kolo bude na jezdeni vsude. nebude to na zadne sjezdy a casem na tom snad objedu nejaky zavod. Jde spis o to ze vim co od kola cekam a to jsem popsal vyse.

                0 0
    • RUR  

      POdle mě nebude chyba v rámu, ale v těch aušusovejch kolech. Jsi docela cvalda a na tuhost crossridů nadávají i hubeňouři. Když už tě nezajímají ceny, měl bys pořídit slušný kola. Třeba Kingy, při tvé váze asi nezeslabovaný špice a třeba DT 5.1 ráfek??

      0 0
      • Mathaus  

        Porad to zvazuji. Pozdeji beru kolo na kram a mam nahystane crossmax na odzkouseni. Uvidime. Asi ty kola vazne budou problem. UZ tomu i sam zacinam verit podel toho co vsichni rikaji. A co tu i bylo vyse napsano, ze v tuhosti predci epic a spark. Tak zkusim jina kola a uvudim.

        0 0
    • Mathaus  

      Vazne mi do oka padl Titus Motolite. I recenze uzivatelu kterych je na MTBR snad 20 stranek jsou pozitivni a hlavne kazdy zminuje tuhost. Mozna by tento ram stal za zvazeni. Ale jak mi tu sand kazdy radi, zkusim jina kola na toho elementa, to snad pomuze.

      0 0
    • scret  

      no koukam ze kolo je pro tebe vasen,droga atd. Jsi gurman. Tak jako ja,nad kazdym komponentem premyslim dlouho,vaha kontra cena…bohuzel jedinej rozdil mezi nama dvema je ten ze ja jsem gurman,ale s vic omezenym financnim rozpoctem:))

      Me se libej Lapierry,myslim ze jsou lehoucky,pekny,ale holt to neni asi zadna moc kultovka…navic podle Tutite (budiz mu bikova zeme lehka)ktery ho mel,dobre jede…VPP system…

      0 0
      • scret  

        jo a jeste se mi dost libej nemecky Liteville.....ale nevim jak s vahou,ale tezky moc nebudou…

        0 0
      • Mathaus  

        Kolo je pro me nejlepsi konicke. Jak muj znamy rika, je to sprot, kde si muzes dovolit zaplatit i tu nejdrazsi vec. A jeste to ve finale udela neco pro tve zdravi :)

        Lapierre neni muj favorit i kdyz se mi docela libi uchyceni tlumice. JE docela zajimave.

        0 0
    • camron  

      Menší OT – ty podložky jsou na rovinu představce naskládány schválně? To je nějaký sebevražedný kamikadze bike, ne?

      0 0
      • Mathaus  

        nene, podlozky byly dane jen pro stavbu. Nevedel jsem jestli tam pujde RS sid, nebo ta reba, takze zadne rezani dokud nebude jasno.

        0 0
    • kesu  

      zkus sparka,karbonovy FS od scottu sou tuhy docela dost a ve svoji kategorii sou na tom lip nez spesl.

      0 0
    • Mathaus  

      Zda se ze napady uz dosly, nebo nedosly, ale ja uz bych se mel rozhodnout vzhledem k nabizenym moznostem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.