• dush

    Zdravim timto vsechny bike freaky! Uz nejakou dobu procitam forum a hledam informace. Rad bych Vas ted pozadal o rady. Moje situace je nasledujici, jsem do zari v Japonsku a po navratu do CR mam v planu is postavit nejaky pekny stroj. Tady jsem si poridil 21.6" HT Alivio(ja vim…) a pote TALAS X 07. Kolo s komponenty nehraje roli, v CR bych si chtel postavit neco prave s tim TALASem. Take uvazuji o tom, ze bych si privezl XT 2008 pokud to tedy stihnu pred odjezdem :-) Pak by tedy zbyval ram. To je oc tu bezi…

    TALAS X 07 (90–130mm) a ja, 193cm a cca 87kg. Zatim zvazuju jak HT tak FULL, u FULLu je ale problem, ze samotny ram ( pokud se tedy nejedna o Spydera nebo neco takoveho ) je takovych 20–25k s tlumicem a vyse… K cemu kolo chci? Pokud mozno ke vsemu, XC, Marath, BC, ALL a nejake sjezdy. Nemyslim, ze to je nemozne, treba tady s bandou japoncu jezdim i DH na HT. Kdyby nezalezelo na fin. sel bych zrejme do FULL se zdvihem 100–130. Idealni ram je podle me Rocky Mountain ETSX. At uz bych sel do HT nebo FULL, chtel bych dlouhy ram, ted mam VTT 630 a myslim, ze mi vyhovuje. Co byste mi poradili? Vite nekdo jak je to s dostupnosti FULL ramu od jednotlivych znacek? nekteri vyrobci samostatne ramy nemaji na strankach, pak je tedy nenabizi? Co se tyce FULL bez tlumice ( koupil bych tady, FOX ma v Jap. lepsi ceny nez v CR ) jake jsou moznosti ( vim o Spyder, jednoznacne nejlevnejsi, ale neni tu moc v oblibe, jak bych rekl…)??

    uz koncim a omlouvam se za dlouhy prispevek…

    Japan DH viz. blogs.yahoo.co­.jp/jacayaaan/GAL­LERY/gallery.html

    Anketa: 193cm, 87kg, FOX TALAS X 07 ---- jaky ram?

    0x
    0%
    0x
    0%
    11x
    100%
    0 0
    • Archer  

      Pro tuto vidlice te naprosto skvele padne Specialized Stumpjumper FSR Pro '07, nebo S-WORKS '06 – s tlumicem Brain.

      A, myslim, ze jednodussi a levnej ram sezenes v Japonsku nez v Cechach. Spis bych rekl, ze vzhledem k tvoej velikosti – tady nesezenes vubec nic :(

      0 0
      • dush  

        Tady v Japonsku jsem uz schanel HT loni na podzim, a byla to opravdu bida, nakonec to vyslo a sehnal jsem Louis Garneau ( Kanada), ktery jako jediny dovazi neco pres 21". Co se tyce FULLu, vetsi nez 18 nebo 19 se sem proste nevozi, kamosi, co s nima jezdim, maji maly servis na MTB, takze vsechno zjistuji od nich.

        Coz o to, Special by byl super, ale ram za 37k… Vim, ze u FULLu je samotnej ram dost drahej, prodavaji ty nejvyssi modely ramu. Pritom tu hodnotu to podle me nema. Idealne bych to videl na FULL 120mm, ale za tech 37k to uz je moc. Talase a mozna ze i XT 08 tu sezenu za dobry penize, ale do ramu dalsich 35 proste dat nemuzu… pak teda prichazi ta varianta Canyon+rozprodat komponenty a vidli. Taky ale vidim jako problem to, ze se vracim az v rijnu, a to uz toho moc zrejme k dostani nebude. btw Na ktere vyrobce se mam jeste podivat, neco co ma tak dobry pomer cena vykon jako Canyon? PS: Nebojite se lidi, ze toho Canyona bude mit za chvliku kazdy? Proste kdyz srovnam podobne FULL od jinych znacek, tak to je o min 10k drazsi… Diky za radu!

        0 0
        • dush  

          Nejlevnejsi varianta je ram Spyder Madman plus Fox R, to by vyslo okolo 14k, ale jak je to tedy s kvalitou potazmo nekvalitou a praskanim Spydera ( i vzhledem k mym proporcim), jednoznacne zavrhnout? Existuji nejake kvalitni dlouhe FULL ramy, ktere u nas sezenu bez tlumice za rozumnou cenu? Docela me laka si to postavit sam s Talasem a na jubilejnim XT 08. ALe ten ram… problem

          O cem vim: FULL ramy od GT, Merida, Special(drahy),… bez tlumice vim akorat o Spyderovi, nevim jak Rock Machine, samotne ramy se moc nevidi… Touzim po Rocky Mountine, ale tam je taky ETSX ram special edition za poradnej ranec, ani nevim jeslti se u nas prodavaji… no nebude to jednoduche. Nejak nejrealnejsi se mi zda ten Canyon, s tim, ze bych si musel asi pockat na 2008 modely…

          0 0
          • MlokCZ  

            Samotný rámy jsou prostě až na vyjímky nechutně drahý. Šel bych cestou Canyonu, ovšem pak je otázka, zda neni lepší si tam nechat Talase RLC (nebo RL na ES5-ce). K takovému kolu mi přijde jednak Talas bez Xka jako vhodnější a ještě těch 10mm navíc.

            A jak je na tom vůbec Tals X s progresivitou? Je také od loňska předělaný a méně progresivní jako ostatní Talasy nebo mu zůstala ta loňská přílišná progresivita, když mu ponechali loňský zdvih? Tedy využíváš na té vidlici celý zdvih?

            Já osobně bych se naopak zbavil toho Talase X a koupil celé kolo, ať už to bude cokoliv. Jsem Talase X chvilku zkoušel (protože mě ho dali omylem na moje kolo místo Talase RL a to ještě loňský model toho Xka) a vůbec se mi ten terralogic nelíbil (takže jsem ho odmít a počkal si dalších pár dní na Talase RL, který tam měl být). A teď koukám na stránky Foxku a už jsou tam vidlice 08 a Talas X už nebude. Ale pokud ti vyhovuje, tak proč ne. Jen bych to pak dal na nějaké jiné kolo než Canyona ESko.

            0 0
            • dush  

              Vis, ja jsem zacal s MTB az tady v Japonsku, diky tomu, ze jsem se dal do kupy s tou bandou typku co litaj po horach. Takze, abych pravdu rekl, zatim se spis o vsem jen ucim, treba to s tou progresivitou, dneska jsem si procital vasi diskuzi, takze vim o co jde, ale ani nejsem schopnej to tady promerit. Anyway, prave diky tomu, ze nemam v podstate zadne srovnani mi prijde Talas X jako vidle z nebes. Mam na Talasu dve vyjizdky, obe dve DH ( holt typci to maji radi DH, ja sice moc ne, ale nenadelam nic :-) ) plus nejake blbnuti v lese. Proc se ti vlastne nelibi, to me docela nici :-( ? Jakou sem mel radost, kdyz mi ho sehnali, s tim ze to je top model od Talasu, tak jak to tedy je? Vim, na web FOXu jsem koukal, 08 tam X neni, rikal sem si, ze ho treba pridaj pozdeji… no nevim… Jakou to ma podel tebe chybu, neni to sen kazdeho bikera, terralogic?

              0 0
              • MlokCZ  

                Terralogic se často líbí lidem na závody. Já chci trvale plně aktivní vidlice a když jsem srovnal Talase s terralogicem a bez, tak s tím terralogicem prostě tak aktivní není (vždy to bylo trošku znát než se vidlice otevřela, i když to nebylo nijak drastický). Já ten stav zamčeno nepotřebuju (na lock jsem šáhnul za celou dobu jen jednou, abych vyzkoušel, jestli funguje), takže mi terralogic nepřinese žádné výhody a přinese drobnou nevýhodu.

                Ale jinak to je vidlice super a někomu se terralogic líbit může. Mě ale ne.

                0 0
            • dush  

              tak jsem dneska zajel do parku a trochu si s Talasem ( X 07 )zalaskoval… najake skoky, dropouty tak 30–50cm a vidle pruzila az cca 5mm pod okraj, takze mam pocit, jak jsi rikal, ze ta progresivita je zmenena k lepsimu…

              PS: nemuzu si pomoct, ale Terra Logic se mi libi, nemuzu to srovnat s RLC, ale prijde mi, ze to funguje fakt dobre… ale nejdrive musim nasbirat vic zkusenosti… Ja tady furt litam na tom HT, a kdyz vidim, co se s tim da delat… furt jsem s FULLem na pochybach… jj, samozrejme jde o prachy… pokud by to vyslo cca nastejno, neni o cem…

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak to vypadá, že je progresivita také už rozumná, i když už si dával slušný dropy, to by i s té progresivnější loňské verze už celkem dost zdvihu dostalo. Tak k HT se terralogic také hodí mnohem více a neříkám, že je špatný, jen že mě osobně se nelíbí a nechtěl bych ho. Ale máme k odpružení taky úplně jiný přístup, to je přesně vidět z toho, že jsi na pochybách jestli fulla nebo ne. Já zase navyšuju zdvihy, chci pohodlí a trvale aktivní kolo a téměř nepoužívám ani propedal/floodgate na tlumiči a to ani někdy na silnici (akorát sem tam do nějakého výjezdu a někdy na silnici). Prostě každý máme jiné požadavky a ty si terralogic třeba užiješ.

                0 0
          • Archer  

            Vis, tady jeden velky chlapik uz na ramu usetril, viz diskuse „reklamace… progresscycle… kuryr…“ jak to dopadlo :)

            V rijnu bude samy vyprodej. Mozno nejaka XL-ka zbude, ale kdo zaruci?

            0 0
        • Pavlos  

          no spesla uz ma taky hodne lidi takze je to taky masovka

          0 0
    • nakata  

      cgi.ebay.de/Giant-Reign-3-Reign3-Groesse-XL-NEU_W0QQitemZ27012411259­6QQihZ017QQca­tegoryZ30745QQss­PageNameZWDVWQQrdZ1QQ­cmdZViewItem Za tu cenu, no nekup to.. 21-ka ram by ti bola uplne ok.. Ak rozpredas ostatne diely, ram mas za facku..

      0 0
      • MlokCZ  

        Ale dát na Reigna Talase X, který má ještě navíc jen 130mm? To mi přijde ještě podivnější kombinace než s tím Canyonem.

        0 0
        • dush  

          Reign urcite ne, 150 uz je silny kafe… firt to vidim na tech 100 – 130mm btw ( ETSX ma prave nastavitelnej zvdih 100–130 :-) holt Kanada )

          0 0
        • dush  

          Kdyz Canyon taky asi Nerve XC prave s Talasem X, to mi prijde optimalni… Jinak Talase mam pri 86kg nafoukaneho na 100psi(tusim ale ze bych mel jit na 90–95, ( u X stejne asi sag klasicky nenastavim,ne?), a pri 130mm mi to vyuziva zhruba 115, bez nejakeho super dropoutu, ta rezerva mi prijde ok… ale jak rikam, jeste to nemam moc vsechno projety.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak ke Canyonu XC se hodit celkem bude, ale zase aby to nebylo moc. Tedy nebude, ale budeš ho muset vozit normálně na střední zdvih, tedy 110mm. Normálně tam je jen 100mm vidlice, něco málo navíc určitě snese, ale těch 130 už asi ne.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.