• prvniodkonce

    Ahoj všichni,

    rok s rokem se sešel, jaro v plné kráse :), a nám už zbývá pouhých 45 dní do startu 2. ročníku MTBO v Prokopáku. Po loňském ročníku, který se, doufám, líbil, bysme nechtěli letos zklamat, naopak. Už teď vytipováváme vhodná místa pro kontroly, vymýšlíme novinky a samozřejmě leštíme trofej nejvyšší – putovní pánev Prokopského chrta :).

    O co jde?

    Jedná se o dvouhodinový závod (oficiálně vyjížďku) s mapu v lokalitě pražského Prokopského údolí, který je naplánován na středeční večer 3.6.2009. Zúčastnit se může opravdu každý, kdo se chce projet po pěkných stezkách v Prokopáku, i ten, kdo si to chce rozdat se zkušenými soupeři o místo na bedně. Kontroly budou umístěny na zajímavých místech a možná bude i překvapení :). Veškeré podrobnosti najdete na stránkách závodu.

     

    Přihlášky v provozu, limit startujících je 50!

     

    Info

    webové stránky

    Kdo si chcete počíst víc, doporučuji loňské vlákno na B-F a zejména Blackyho vyčerpávající report 

    Kdyby někdo měl dotaz, jsem k disposici. Doufám, že se dostavíte v hojném počtu a že se akce vydaří :)

    Anketa: Jedu

    ano
    3x
    75%
    ne
    1x
    25%
    0 0
    • pajan  

      Tak jsem tam ;-)

      0 0
    • prvniodkonce  

      Ještě opravím, Blackyho loňský report je tady.

      0 0
    • pajan  

      Dovolil bych si to tu oživit dotazem! :-)

      Najde se nějaká dobrá duše, která by mi půjčila mapník? :-) Dženkuji

      0 0
    • M1R3K  

      skoda, ze stejnej den jak Prazsky schody..

      0 0
      • prvniodkonce  

        Na Schody se jezdím dívat každý rok, letos oznámili termín pozdě a bohužel se kryje, taky mě to štve. Halt pořadatelé schodů ignorují Chrta :P :)

        0 0
    • prvniodkonce  

      Tak už se nám začíná rýsovat mapa a kontrolní body, máte se opět na co těšit ;)

      Prozradit můžu asi to, že to bude podobně dlouhé jako loni, tzn. ideální postup do 20km. Budu zase doufat, že to do dvou hodin zvládnete :), ale kdo je překročí, nemusí letos zoufat nad diskvalifikací.

       
      0 0
      • teepeex  

        dneska jsme tam s blackym. pendolinem a cromem „litali“

        muzem potvrdit pripravenost podlozi :)

        0 0
        • prvniodkonce  

          Dneska jsem to všechno projel na bajku a mapu mám hotovou. Bláto na trati skoro vůbec, koňská ho*na ano :) Chvilkami budete singlit, chvilkami chrtit a chvilkami hledat či nadávat a proklínat mou osobu :)

          0 0
    • karliner  

      narážím na většině závodů, ale tady je velká šance se dobabrat odpovědi – v propozicích se píše, že zívod jede každý na vlastní nebezpečí, ale současně je povinná přilba – když jedu na vlastní nebezpečí, tak proč musím mít přilbu?

      0 0
      • prvniodkonce  

        Dobrá otázka :)

        Přestože se závod jede na vlastní nebezpečí, pořadatel si dává určitá pravidla, bez kterých závod nejde absolvovat. Například musí mít kolo a musí se podrobit pravidlům soutěže. Mezi tyto věci patří i přilba, protože já jakožto pořadatel mám zájem na bezpečnosti účastníků.

        Chrt se jede oficiálně jako individuální vyjížďka (tzn. underground, ale jezdí se tak prakticky všechno v téhle kategorii), tudíž vlastní nebezpečí je tu 100% na místě, tato vyjížďka jest však organisována a platí v ní pravidla proposic – a ta určuje pořadatel.

        Nakonec si myslím, že z lidí, co chrta jeli a pojedou není nikdo, kdo by jel takhle bez helmy, protože tito mají vlastní rozum.

         
        0 0
        • karliner  

          já tomu rozumim, je to další backování organizátora, kdyby se rozštípal nějakej *******, co by chtěl organizátora popotahovat, ale logicky to je nesmysl

          co mám tak zkušenosti, tak v Rakousku je přilba na závody doporučovaná a v Itálii je to každýmu u ****** :-)

          0 0
    • prvniodkonce  

      Délka ideálního postupu: 20,79 km ;)

      Celkově myslím rychlejší trať než vloni, takže časově odhaduji zhruba nastejno.

      0 0
    • prvniodkonce  

      Posledních 17 míst na startovce

      0 0
    • tm  

      Díky moc za super závod.

      Za rok zas!

      0 0
    • prvniodkonce  

      Výsledky

      0 0
      • nej.holka  

        fakt bezva letos omnoho lepsi nez minule.. podle me…proste se mi to libilo…priste zas…

        0 0
    • heretik  

      Taky díky za fajn závod, jel jsem to sice poprvé, ale přesto si myslím, že do Prokopského údolí by se vešlo mnohem víc než 2 orienťáky, to, že povedou zčásti po stejných cestách nevidím jako závadu… takže si osobně myslím, že není důvod Prokopského chrta stěhovat někam jinam…

      A teď ještě jednou jednu prosbu – nenašel někdo v průběhu závodu nebo po něm tělo tachometru Cateye CC-AT 100? Pacička, která ho drží v držáku je už řadu let ulomená a někde jsem ho zřejmě vyklepal. Doufal jsem, že to bylo někde na kontrole a tak jsem si dal celou trasu dneska ráno ještě jednou – ale bez úspěchu. Jestli jsem ho vyklepal někde po cestě, tak je to asi bez šance…

      Jezdil se mnou zhruba dvanáct let a mám ho rád, případný šťastný nálezce mi udělá velkou radost, když se ozve, a bude královsky odměněn :-) Pohled na prázdný řídítka je takovej smutnej.

      0 0
      • prvniodkonce  

        Do háje :(

        Teď před chvílí jsem sundaval kontroly, dokonce sjem se díval jestli neajdu nějaké pozůstatky po někom, ale nic jsem neviděl. Hodím to na web, třeba se někdo najde.

        0 0
        • heretik  

          Jsem se ptal na místě už večer, ale spousta lidí tam už nebyla, tak jsem to zkusil ještě tady…

          Kolem kontrol jsem si to dost prohlídnul, takže tam snad nezůstal. No a procházet to pěšky a vrtat se v každý kupce, jestli jsem ho nevytrousil v poli nebo tak, to už mi za to nestojí. Nejvíc jsem doufal u kontrol 6 a 10, kde jsem šaškoval s mapou, ale u tý šestky by to už dávno někdo našel (přesto jsem si přelezl plot a podíval se) a u desítky taky nic.

          Jinak v době, kdy jsem to jel, byly sundaný kontroly z exponovaných míst – 1, 7, 8, 17, tak doufám, že jste to byli včera vy a ne nějaký nenechaví pejskaři nebo děcka :)

          0 0
          • prvniodkonce  

            Jedničku a sedmnáctku jsem sundal večer já, osmičku jsem sebral dneska, normálně tam byla, i když posekali okolo trávu. Sedmičku ukradli (údajně pejskaři) už během závodu, takže jenom jediná krádež stejně jako vloni, to se dalo čekat. Máme k dispozici ještě 18 kleští, takže za dva roky konec :D

            0 0
    • prvniodkonce  

      Závazky pro příště, aneb co se nám letos nepovedlo:

      1. lepší zázemí : chce to hospodu, kde je přeci jen lepší zázemí a teče mok
      2. efektivnější a lepší presence – tři lidi a řazení podle abecedy, v závětří :)
      3. lepší vyhodnocení výsledků, prevence proti chybám, kterých jsme se letos u žen nevyvarovali. Digitalisace sytému a větší kontrola výsledků.
      4. lepší označení kontrol – místo fáborek mlíko

      Díky všem za účast a za ohlasy, omluvte naše chyby pramenící hlavně v nezkušenosti, věřte, že se polepšíme.

       

      Už teď se mi honí hlavou myšlenka na jeden pořádný závod v lednu, podrobnosti zatím neřeknu :)

      0 0
    • Rokro  

      Ahoj Kluci,

      taky musim podekovat, bylo to moc fajn. Jel jsem to cely s kamaradem Zoufou, myslel jsem si, jak znam Prokopak, ale za tech devet let, co tu uz nejezdim, se mi neco pomotalo. Jednu cesticku jsem mel v pameti tam, kde nebyla :-) tak jsem ji hledal a neneasel, tak jsme jeli uz zpatky k cili. Jednou jsme se taky vraceli v Holyni, kde jsme si to hezky sjeli az dolu k nadrazi a pak jsme to museli dupat na rozcesti zpatky. Nevim, jak to bylo s kontrolou v tom cervenym lomu, tam jsme hledali snad 15 minut jeste se tretim borcem a neuspesne, nevim, jestli byla tak dobre maskovana, nebo tak nedobre zakreslena :-)

      K organizaci nemam pripominky, spis jsem cumel, jak jste to v takhle amaterskych podminkach vsechno dobre pripravili a zvladli. Je pravda, ze ty kontroly by bylo lepsi oznacit trochu vyrazneji, aby je clovek zdlouhave nehledal, prestoze je na spravnym miste. Ale zase je traba zachovat nenapadnost vuci „mudlum“ – protichudne pozadavky.

      Jeste jednou diky a nekdy navidenou, treba za rok, nebo pozitri na Brdmanovi!

      0 0
      • prvniodkonce  

        Díky za chválu :)

        K té K16:

        Jsem přesvědčen, že byla zakreslena správně, tak jak je na obrázku. Nicméně víc lidí to říkalo, že to nenašli nebo měli problém. Chápu, že na tomhle místě se to dá vysvětlit všelijak, protože pahorků je tam víc, ale stejně si myslím, že popis byl dostačující (západní strana pahorku). Je to další ponaučení pro příště – dávat kontroly na jasně popsatelná místa.

        0 0
        • Rokro  

          Tý žofka, ono je to úplně na druhé straně cestičky, než jsme hledali. My hledali kolem cestičky a směrem do lomu, vůbec ne směrem k potoku. A spíš trochu západněji. Takhle při pohledu na leteckou fotku to vypadá, že to zakreslení v mapě možná bylo správně. V terénu se to zdálo jiný :-) Na tý mapě s kontrolama je ta rovinatá jednolitá plocha vlastně ten lom včetně té placky na druhou stranu od cestičky a stráň začíná až nad potokem. V reálu jsem tu mapu blbě přečetl a vykládal jsem si tu plochu jenom jako tem vlastní lom, tu díru, a tudíž jsem měl snahu hledat spíš uprostřed lomu než uprostřed údolí. A navíc ve východozápadním směru to bylo zakreslený na úrovní takovýho skalního vykousnutce (nebo spíš výběžku, antivykousnutce), a mě to z nějakýho důvodu táhlo spíš k tomu západnějšímu, ten větší východnější jsem považoval za konec lomu a nebral v úvahu. Sakra, a to jsem si myslel, že umím číst v mapách dobře! :-)

          0 0
          • prvniodkonce  

            Když na to tak koukám, tak byla možná zakreslena tak 20m SV než opravdu byla, ale to by neměl být problém, protože tam jiný pahorek není. Každotádně to asi není nejšťastnější místo pro kontrolu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.