• Dub

    Tak jsem včera jel TransBrdy a jsem celkem dost zklamanej přístupem některých bikerů. Někteří „borci“ startují ze třetí vlny a pak se cpou dopředu hlava nehlava, předjíždí v úsecích, kde to skoro nejde a vůbec nedomýšlí, zda ten předjížděný neskončí v příkopu..... Máte pobodné zkušenosti?

    0 0
    • Darkson  

      vidíš to, mne zase vadí turisti, co se na startu naserou dopředu, pak v prvním kopci tlačí a za ním všichni, co by to v pohodě vyjeli. každý by měl odhadnout, na co mu stačí síly a podle toho se zařadit na startu. úplně nejlepší jsou ve výjezdu tlačící borci, co vídí, že za ním někdo šlape do pedálů, ale oni za žádnou cenu neuhnou-přece se neposunou o 2 místa v celkovém pořadí zpět, že?! KILL'EM ALL!!!

      0 0
      • Meesha  

        jj, spravne :-)

        0 0
      • hydrant  

        že by o tomhle byla Metallica ? To jsou ale vizionáři… :o)

        0 0
      • kolombo  

        Hole, chrtíci, pokud je to maraton pro všechny, tak mohou jet i Ti pomalejší. Pokud Vám to vadí, tak si nárokujte u pořadatele, a? to na startu řadí podle průměrné rychlosti závodníka, však on každý ví, jak asi jede. A nebo jezděte tam, kde není tolik lidí, aby se to muselo na trati strkat.

        0 0
        • Meesha  

          Nebo ty pomalejsi muzou jezdit tam kde neprekazej… Ty pomali vedi, ze jedou pomalu, ale stejne se nacpou dopredu. Tohle je proste nerealny! :-)

          0 0
        • Máca  

          Kdyby to šlo seřadit podle průměrný rychlosti už na startu – to by bylo supr – ale jak to udělat? Spousta lidí, co na to nemaj (neříkám, že já na to mám – to v žádným případě) drtí první kiláky jak o život a pak logicky chcípaj a zavazej – kdyby jeli „to svoje“ tak by to zvládali mnohem líp a nebrzdili by, ty, co jedou rychlejším průměrem. Lidi nemaj rozum, a na „ostatní soupeře“ se můžou tak akorat – jede se přece závod, ne? Boj o 400 místo je nelítostný. (((( Spousta lidí si svojí tupostí kazí možný dobrý zážitek a kazí ho i jiným.

          0 0
          • Vymi  

            chci se jen pridat do debaty a rict ze nikdy se to nedomluvi na startu tak aby chrti byli spolu a brzdy to same… jen prece uznejte sami… jednou usek (brod) projedete bez problemu a jindy ho radeji prebehnete po svych.. nekdo v tu chvili je chrt a jindy brzda! Takkze si myslim ze je jedno jestli se postavis na startu jako prvni nebo jako posledni… protoze zalezi vzdy jak trasu znas a vis kde jak mas jet… :-) diky

            0 0
    • Meesha  

      Kdyz nekdo na startu zaspi a patri vykonnosti nekam jinam, tak se snazi co nejrychlejs dostat tam, kde ma bejt – priklad Purmen na Sudetech :-) Nekdy to jde, ale nekdy kdyz po polnacce jedou dve rady lidi stejne pomalu, tak se spatne dostava dopredu.

      Me zase se*ou „serou“ zavodnici (ty ktery sou na tom trochu lip neslezou v prvnim kopci) co honem honem dopredu, delaj bordel ve skupine a pak jim po 20km dojde nebo to nekde poslou ve sjezdu do prikopu…

      Jinak souhlas s Darksonem

      0 0
    • Jogador  

      Mě taky štvou lidi, co se naperou do první vlny a pak tam brzdí, a nepustí, občas než zariskovat to nejde, jedou si vedle sebe dva stejnou rychlostí a ty je máš předjet kde, když tam kde to má jít to oni ucpali?

      0 0
    • Corbett  

      Jak to tak sleduji, tak se sereme všichni navzájem. Myslím si, že při závodě kde je účast víc jak 500 lidiček to nelze odhadnout, mimo absolutní špičku. Chování na trati, to je zas jiná kapitola. Pokud je někdo bezohledný, tak jím bude a? jezdí rychle nebo pomalu.

      0 0
    • cabbage  

      jak to tak ctu tak se budu prihlasovat jen na orientaky/kdyz bude s kym:-// tam je neco podobnyho nerealny, navic na mtbo si netroufnou takovy ty lamy co zneprijemnujou provoz na matatonech, resp. nemaj sanci se tam projevit.:)

      0 0
      • Martin  

        Vidím to podobně. Maraton jsem jel jednou a od té doby jedině orien?ák. Tam se s nikým netlačíš. Takže se uvidíme na Bike-Adventure:-) Otázka pro znalce – existuje nějakej pěknej maraton, kde by se ubohá krysa dobře projela?

        0 0
        • McBlacky  

          ty na Vrchovině nebejvaj tak narvaný -horem dolem, nebo přes tři vrchy, zkusil bych i maštale

          0 0
          • pegal  

            Tri vrchy nevim nevim. Letos tam bude 1000 ucastniku, vice reditel nepovolil pac jeste nema vyzkousenou propustnost trati, takze to bude asi jeden velkej balik. A uz ted jich prihlaseno pres 200 a to se jede az 16.7.

            0 0
        • Darkson  

          jel jsem i akce, kde jelo třeba 60 lidí na 85 km, viz loňský bikebrdy. jen si nejsem jistej, zda letos půjde o příjemné projetí:-)

          0 0
        • james  

          skus po Hrebenech Brd – www.mnisek.ino, v roku 2004 cca 130 ludi na dlhej trati, profil podobny ako Transbrdy, ale menej technickych pasazi – rychlejsi, zabezpecenie viac nez dobre, pohoda a priestoru na trati viac nez dost:)

          0 0
        • Martin  

          No a teda taky aby se tam hodně brodilo:-)

          0 0
          • fousac  

            hus hajzle… ;))))

            nenavidim brody, po kterejch je mokro v tretrach.. brrrrr… ty bych zakazal…

            0 0
            • McBlacky  

              pokud se nenamočíš tak nemá cenu mluvit o brodu, minimálně po střed – do tý vejšky je to kaluž :)

              0 0
              • Martin  

                No – záleží na rychlosti jezdce. To Fousáč: hele, je to jenom voda, to je něco jako pivo, jenomže je jí víc:-) A za chvíli uschne

                0 0
                • fousac  

                  to neznas moje tretry… :( tem trva zkur**ne dlouho nez uschnout a mezi tim se mi na nohou udelaj „varhanky“ a pak se mi taky uz stalo, ze sem ani slapat do pedalu nemoh, jak to bolelo..

                  no ale to ty nejspis nepochopis…

                  kdyz brod, tak jedine s moznosti dustojneho objeti suchou nohou..

                  0 0
                  • Martin  

                    …jsi jen další jedinec, který naprosto přesně odpovídá definici, že neexistuje špatné počasí, pouze špatné oblečení:-))))

                    0 0
                  • TinkTink  

                    Kup si novy tretry a poradny ponozky. :)

                    0 0
    • McBlacky  

      zrovna Tbrdy jsou na tohle blbý, protože v těch singlech plných kaluží, kořenů a šutrů se nedá předjet jinak než prasením. Zase ale když to jinak nejde tak se nedá nic dělat. Na tomhle závodě je vůbec moc lidí na krátké trati. Třeba Malevil jsem startoval skoro úplně zezadu a kromě prvního sjezdíku po louce jsem neměl problém předjíždět, ale tam na dlouhou nestartovalo tolik turistů :) správně by měl pomalejší uhnout, když není kam, nebo nechce, je to na tom za ním jak to pořeší. Někdy je to kolize, jindy jen ostřejší slova :)

      0 0
      • Dub  

        Jak jsi přišel na to, že pomalejší by měl uhnout? Podle mě je fér, když se za mnou ozve „pravá“, tak se držím vlevo a necpu se doprava, protože se tam během chvíle někdo mihne. Ale kdyby to mělo fungovat stylem, že někdo zařve „uhni“ a ten vepředu poslušně uhne (což zrovna v Brdech není kam), tak nikdo nikam nedojede a všichni na sebe budou řvát „uhni“. V autě, když chceš předjíždět, tak taky vybočíš do protisměru a ten pomalejší jede dál ve svým pruhu. A pokud se ten rychlejší zařadí přímo před tebe a ještě to zadupne, tak asi nebudeš mít daleko k ostrým slovům… Určitě neschvaluju, kdyby někde záměrně jeli 2 vedle sebe a nikoho před sebe nechtěli pustit. To se ale podle mě nestává. Spíš je problém, že v mnoha úsecích je jediná ideální stopa.

        0 0
        • McBlacky  

          no já myslel taky na hlášku typu pravá/levá atd. S tou stopou máš pravdu, tady mi zase malinko vadí týpci co vlajou ve sjezdu zprava doleva a každouchvíli vypadaj na pád, ty předjíždím s extrémní opatrností :) po startu masovky je ale každá rada drahá :(

          0 0
          • fousek  

            No to sem presne ja, protze idealni stopa do pravy zatacky je uplne na jiny strane nez do levy, takze vetsinou jezdim od kraje ke kraji (kdyz to de), na pad to vypada porad protoze kdo nepada jezdi pod svy moznosti, no nastesti na zadny maratony nejezdim takze nehrozi ze by si me musel ve sjezdu predjizdet:-)

            0 0
            • McBlacky  

              no s tím kdo nepadá jezdí pod svý možnosti… to jsou takový novinky :) ono je něco jinýho jet v krunýři, chráničích a integrále nebo jen v miniškopku na XC. Moc to sem nepatří ale v lezení po skalách taky neplatí že kdo nepadá leze pod svý možnosti (nebavím se o drcení na 9)

              0 0
              • ota  

                v lezení právě přesně platí,že kdo nepadá ,leze pod své možnosti.jinak svou hranici ani nezjistíš,ani u lehčí šestky.samozřejmě na odjištěných cestách,ne v horách či písku,tam by mohlo jít do tuhého

                0 0
                • McBlacky  

                  jenže lezení pro mě nejsou odjištěné přejištěné borkama po 2–3 metrech -ty morálovější :), to je pro kriply co nemaj morál, sorry. Pravý lezení je pěkně s vlastním jištěním at již na kvakách v Jizerkách nebo v horách, tam pak borci ze stěn kde padat je normální docela hořej. Lezení se má učit hlavně taky aby se nepadalo… si to docela rozmyslíš hodit do vklíněnce, nebo do nejistýho frenda. A na tuty budeš mít lepší pocit z vylezený 5ky s vlastním než z nějaký 7ky kde sedíš u každýho borka a ještě do toho párkrát hupsneš. no flame…

                  0 0
                  • ota  

                    no,určitě musíš být velice morálový lezec,když tvrdíš,že dobře odjištěné cesty jsou pro kriply.tak potom chudák Mrázek a celá řada elitních lezců.myslím ale stejně,že právě pro morálové cesty bys ses nejspíš měl naučit padat.už jsem viděl dost situací,kdy lezec spadl poprvé ,a následky někdy bývají hrozivé.ovšem tady šla řeč o poznání svého maxima,že.ono,jak někdo oceňuje jištění a druhý extremní sola,nemůžu ani jednoho nazvat kriplem(stejný nesmysl jako spor silnice-bike).nevím,smě­rodatné to asi není,ale vím,co to je vklíněnec(i jak se do něj padá),i např v Tatrách v zimě,a vím co to je RP vylézt(ne odsedět) dobře jištěných 10-,např.

                    0 0
                    • ota  

                      jinak ,ono ty frendy a vklíněnce je dobré se naučit zakládat bezpečně,a hlavně na bezp.místě(zrovna u nýtu) a zaskákat si do toho(či raději soustavy vklíněnců).jinak se může lezec opravdu stát kriplem,v lepším případě ,mnohdy

                      0 0
                      • sladic  

                        s tema kriplama bych to nevidel tak ostre,lezeni je mozma pestrejsi nez cyklistika,co se odvetvi tyce.zavodnici na preklizce trenujou na preklizce,techniku vylejzaj na skalach,tam potrebujou „zavodni cesty"mnohokrat sekany -majzjikem,vrtac­kou,sikou upraveny,vyro­beny,vyvrtany chyty.ted se to uz trochu zlepsuje,ale vetsina tezkej cest tzn. 8b fr.klas.a vejs sou upraveny.staci navstivit kultovku Buoux.tam sou sekly i 6a-cka. -nadherny cesty Menestrelove meli smysl pro pohyb:)) tam nikdo jisteni neresi,jde o to se nezabit,ale zalizt si. na druhe strane je HOROLEZECTVI.tam nejde o pohyb samotny,je to o vuli a odrikani,himalajsky o extremnim odrikani.tyhle dve odvetvi sou uz dneska od sebe dal nez draha a sjezd:) jeste k tem kriplum.jestli ti rika neco jmeno alex huber.zacinal jako sportovni lezec,na odjistenejch cestach,pred par lety mel na konte nejtezsi sportovi cesty na svete-open air,weise rose,la rambla-9a-cka:) a na stary kolena dal myslim minulej rok bellavistu na cimu owest.solo(ne freesolo) nezajistenej kotel,driv tezkou hakovacku.a dalsi priklad,Mauro Bole-nekolikrat sme toho typa potkali v ospu jak nacvicuje prodlouzeni Mozaiku.clovek by si rek,starej nacvicovac co se boji-dle tebe kripl.pak mi ukazoval fotky s jeho mixovyho projektu v rakousku.des a bes,par spatnejch skob,vejvrtek co se musej omotat smyci,pac nejsou ani z pulky zavrtany.minulej rok to ten "kripl“ vylez – M10+ sem ted mimo aktualni lezecky deni ale myslim ze to jete nikdo nezopakoval.pzn. byl sem onim „kriplem“ osm let:))

                        0 0
                        • Meedja  

                          No, ja myslim, ze Bellavistu dal free solo :) teda aspon na fotkach z Cimy zadnej spagat dolu nevisel. Ale jinak souhlasim. Je lezeni a lezeni. Kazdy ma to svoje.

                          0 0
    • hydrant  

      jsem rádobychrt, avšak mám rychlost turisty a úměrně jí se řadím do 2/3 startovního pole. Nemusím pak nikoho přdjíždět jako prase. A komu se nechce si vystát pole position a chce vyhrát závod z posledního fleku, tak tomu uhnu, ale jen když je kam. Jinak mi může…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jo, jsem na to stejně, lezu spíše dozadu, ale ideální stopa je prostě moje (pokud není jedinou možností jak mě předjet)… Stalo se mi, že mě týpek křinul, tak jsem mu uhnul na polní cestě v pravo, ale ta pravá stopa byla docela zarostlá a hrbolatá a ten matěj mě předjížděl půl dne… To mi fakt sere… Když chce bej t rachlej tak a? se dře on. Jsou to přece závody… No ale opravdu je nejlepší jít dozadu a tam se to stává zřídka :o)

        0 0
        • McBlacky  

          vzadu je to pohoda pokud jedeš turistiku, pokecáš, pokoukáš po kraji, ale problém je pokud si to chceš užít ve sjezdu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pro někoho turistika, pro jiného brutální závodění na úrovni svých fyzických schopností :o)) Sjezdy – jet sjezd ve skupině je prostě stejně na hovno páč si nevybereš stopu jak chceš… vymeteš všechny díry trefíš kameny, prostě na hovno… pro mě :o))

            0 0
            • hydrant  

              pro mě to bude to brutální závodění na hranici sil a schopností a s tím skončím z 1000 lidí na 700. fleku. A protože to takto očekávám, zařadím se na startu spíš dozadu. Asi vždy budu někoho předjíždět, někdo předjede mě a i když pro mě to na tom 700. fleku bude hrana, budu se snažit zůstat člověkem a neprasit. Rád bych to samé i od druhých :-)

              0 0
              • hydrant  

                teda ne brutálně proti druhým, ale brutální boj o život sama se sebou

                0 0
    • fousac  

      to si videl me jak jedu??? ;)))

      hele, cistokrevny chrti se dycky nacpou dopredu… (cus pekacku:) jinak souhlas spis s darksonem.. vic mi vadi lidi co se nacpou vsude, na kole neumi jezdit a sestreli te i na rovine (to se mi ted taky stalo), koreny neprejedou…

      no flame…

      0 0
    • slayer  

      Já si vždycky myslel, že maratóny jsou na hovno. A teď už to konečně vím a ani jsem na žádnej nemusel. :)

      0 0
    • pegal  

      Minulou sobotu jsem jel maraton ve Zruci, startoval jsem z druhe rady, pac na to mam. Asi z paty rady starotval nejakej borec(dle me magor nejvetsi). Hned po startu se zacal cpat dopredu, ale jakym způsobem!!! Jel samozrejme stredem, rukama vsechno rozrazel tak ze malem celej peloton poslal k zemi vcetne me. Az se dostal na prvni misto, ja jel kolem desatyho a asi na druhym kilometru v prvnim kopci jsem ho predjel. Kdyz jsem ho predjizdel tak jsem ho zeptal jestli neni p**a. v tu chvili bych nejradsi z toho kola shodil ale udrzel jsem se. Nevim asi si myslel ze kdyz se dostane do cela ze tak prijede i do cile nebo ja nevim…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tímto se veřejně omlouvám za to, že jsem to na TB jako nezávodník několik kilometrů prasil v závodním poli, abych stihnul špičku na horský prémii. Měl jsem dobrý úmysl na trati nepřekážet, ale jinudy to nešlo. Nejdřív jsem uhýbal, pouštěl všecky lidi s číslem před sebe, ale pak jsem pochopil že takdle se nikam nedostanu a nasadil běžné cestovní tempo (=nezastavoval jsem na kořenech). Jinak a? si předjížděj, klidně je před sebe pustim, akorát nemam rád když mi to neoznáměj.

      0 0
      • TinkTink  

        Ohrozil nebo omezil jsi nekoho nebo to byla cesta soukroma? Pokud ani jedno, proc se omlouvas?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak někerý lidi se nasíraj, když se jim při závodě motá před kolem někdo bez čísla, i když je neomezí ani neohrozí…

          0 0
    • alfons  

      Spousta problémů podle mě pramení z toho, že velká skupina lidí je namakaná a chrtí, ale nemá techniku. Takže po cestách to valí kopec nekopec, jenže jak to začne drncat tak přestávají šlapat. Když pak přijde trochu techničtější výjezd, slézají z kola ale uhýbají neradi, protože skutečně závodí. V náročnějších sjezdech jedou hranu, ale kvůli chybějící technice jsou pomalí a nebezpeční sobě i ostatním. Na většině masovek to nevadí, tratě nebývají moc technické. TB jsou ale přeci jenom víc o bikingu jak ho chápu já.

      0 0
      • zirecek  

        Blbost, ten, kdo je opravdu chrt, tak ma nadupano hafo kilaku, takze ma na biku hodne zkusenosti, i kdyz nema techniku. Takovyhle silnicari, kteri zavodi na biku stejne jedou do prvni 20, takze se predjizdi max. s 10 lidma, kteri jsou vseci zavodnici, takze se zamerne neprasi. Chrti maji vyjezdy na jednicku, bo tam dycky docvaknout toho, kdo je dal ve sjezdu… .

        0 0
        • Vymi  

          jo jenze i chrti nechaji nekdy plice na vyjezdu a pak je jinej prubne pri pohodove jizde… :-))

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.