Profi silnice 2026 - Jarní klasiky

215 nepřečtených
  • robb

Necelý týden do první klasiky

https://www.cyclist.co.uk/…ents-cobbles

https://www.procyclingstats.com/races.php

• 28.2.26 Omloop Het Nieuwsblad
    • 1.3.26 Kuurne–Bruxelles–Kuurne
    • 7.3.26 Strade Bianche
    • 15.3.26 Trofeo Alfredo Binda
    • 18.3.26 Nokere Koerse
    • 19.3.26 Grand Prix de Denain
    • 21.3.26 Milan–San Remo
    • 25.3.26 Ronde Van Brugge – Tour of Bruges
    • 27.3.26 E3 Saxo Classic
    • 29.3.26 Gent–Wevelgem
    • 1.4.26 Dwars door Vlaanderen
    • 5.4.26 Tour of Flanders
    • 8.4.26 Scheldeprijs
    • 12.4.26 Paris-Roubaix
    • 19.4.26 Amstel Gold Race
    • 22.4.26 La Flèche Wallonne
    • 26.4.26 Liège-Bastogne-Liège
    20 0
    • robb  

Pomalu se zveřejňuje, kdo kde bude startovat.

https://www.instagram.com/p/DU0hpzaiPsj/?…

0 0
      • cubista  

Na Magniera jsem hodně zvědavej. Minulý rok exceloval v Chorvatsku.

0 0
    • andy97  

Položil bych na začátek jednu otázku. Vyhraje konečně Wout už nějaký kostkový monument?

Palec nahoru – ANO

Palec dolu – NE

5 32
      • plzakj  

Pral bych mu to, ale spis ne. Jedine, pokud MVDP a Tadej budou mit problemy.

1 0
      • andy97  

Jsem to měl vyměnit ty odpovědi :D

6 0
      • Agent007  

To máš skoro tolik palců dolů, kolik mi jich dávají místní idioti v průměru na jeden můj příspěvek. :-)

Co se týče van Érta, nemá potřebu se honit a dřít v tréninku. Má doživotní smlouvu, takže vyhodit ho nemůžou

3 37
        • Melvin  

První příspěvek po dlouhé době a hned musíš všem připomenout jaký si debil.

30 3
      • Aduldinho  

Vyhraje, držím mu pěst! ;-)

1 0
    • Melvin  

Tak MVDP se postaví na start už tuto sobotu.

1 0
    • Krov  

Tak se bojím, aby některé závody nejel Pogačar sám :-)

https://www.sport.cz/…casu-5405764

1 0
      • Vrci  

Myslíš od startu nebo posledních 40 km?

0 0
        • Krov  

Tak posledních 40km je jasných, myslel jsem už od startu :-)

1 0
          • jkcz  

Od startu přece. Někde navrhovali, že ho na startu vypustí později, až po balíku :)

3 0
            • Vrci  

To bylo na tý akci pro amatéry ve Slovinsku, kde jel snad hodinu po nich. Jediný, koho nedojel, byl mistr Británie v jízdě do vrchu.

1 0
              • andy97  

Hodinu ne :) jen 6 min po nich. Na tom 40min kopci co zajel Pogi byl Feather jen o 3,5 min pomalejší.

2 0
    • Melvin  

Pogi už trénuje na Poggiu. https://www.youtube.com/…/rBy0VKrdqJs

1 0
      • andy97  

V závodě už to bude naopak. Skútr bude Pogačar a MVDP v háku :D

3 0
        • rejdy  

Uvidíme, co letos Del Toro. Vloni to pozičně zazdil (ale to docela i Pogi s Narvaezem), takže na Cipresse byl do počtu. Kdyby tentokrát zůstal vepředu, může nastoupit, Pogi ho nechá jet a MVDP to bude muset lepit, Pogi v háku něco pošetří a pak bude mít víc nádrži dole na Poggiu :)

1 0
          • jonys  

:-)

1 1
            • Melvin  

Já myslím, že mu to Isaac neudělá. Všichni ví, jak moc chce Pogi to San Remo vyhrát.

0 0
              • Darkson  

to záleží na vývoji závodu. přímo proti Tadejovo nepojede, na druhou stranu pokud ho nechají odjet, rozhodně nebude čekat na skupinku s TP a MVDP. není to nepravděpodobný scénář, ten kurz bych vypsal nižší.

3 0
                • jonys  

Uz je @25. Zacinal v cizine na @126, po UAE Tour ale beru i tohle. Jak pises: cisla. Nemyslim, ze by sam odjel na Ciprese, protoze to on nema sanci udrzet pres tu rovinu. Ale na Poggiu…kdyz nastoupi a souperi ho nechyti? Pogacar po nem jit nemuze a ve sjezdu je Toro lepsi. Nebo az dole na rovine muze nastoupit.

0 0
                  • Melvin  

Já si nemyslím, že by třeba zkoušeli využít toho, že si každý bude hlídat Pogio a nastoupí Isaac. Spíš si myslím, že mu to Isaac rozjede. On bude ta motorka v ideálním scénáři. MVDP si ho asi bude jen hlídat, ten nepotřebuje útočit. Ale je to furt relativně daleko, stát se do té doby může cokoliv.

1 0
                  • ladys  

Z čeho usuzujes, že je ve sjezdu lepší? Jeli proti sobě dolů z kopce snad jednou.

0 0
                    • jonys  

Ma dobrou techniku a neboji se. Prisel z mtb a neznam nikoho, kdo by na silnici nebyl vybornej technik. Giro malem vyhral diky Strade etape…jako Bernal,dalsi ex mtb. Pogacar z toho Poggia vzdycky jel nejhur z tech, co tam byli s nim.

0 0
              • andy97  

Jestli pojede Christen tak ten by to klidně udělal :D

0 0
        • Darkson  

Letos bude dost záležet na Del Torovi, ten tu bude suplovat tu motorku. Pokud Pogimu pomůže, mohou MVDP urvat. Loni to byla top show celé silniční sezóny:)

1 0
        • prodi  

A vyhraje někdo třetí:)

1 0
    • kucka7  

Jarní program MVDP

1 0
    • jonys  

Nemate nekdo neco o Woutovi? Muze uz sprintovat? Nejaky data treba… Zacinaji se mi libit jeho kurzy na Omloop :-)

2 1
    • Melvin  

Tak 35 do konce a asi je hotovo. Škoda, že se tam před Vackem smotal ten týpek a tím ho zbrzdil.

0 0
    • rejdy  

Směrem ke Strade…, jak umí Seixas na šotce?

0 0
      • rejdy  

Dneska na Faun Ardeche měl na Côte de Saint-Romain-de-Lerps na vteřinu stejný čas jako Pogi na podzimním mistráku (Evropa)…

Vítr, počasí, vzdálenost do cíle, jo, to všechno hraje roli, ale i tak…

https://www.strava.com/…/13572/14550

0 0
      • jonys  

Otázka za milion :-)

Sjezdy dneska hrnul hodně bez bázně… Myslím si, že na skills to Pogačar neurve, ale na sílu v sedě asi někde jo.

MSR Seixas nejede…

0 0
        • rejdy  

No právě jsem si říkal, že už ho máš na Strade vsazenýho TOP3 :)

0 1
          • jonys  

To ještě není na stole. Ale po tom, co předvádí, bude hodně favorit. Pro Tour už je za @19 a to se ještě neví, jestli ji pojede :-)

0 1
          • rejdy  

:), mimochodem, „díky“ tomu režisérskýmu nemehlu, že jsme ze souboje s Torem viděli hovno.

5 0
            • MavasH  

Na ES byly záběry až 12,5 minuty po tom, co Tadej projel cílem.

0 0
              • rejdy  

On to ve finále žádnej souboj nebyl, tak jsme o nic moc nepřišli. Ale v tý chvíli (když měl Pogi 100 m do cíle) jsem fakt měl nutkání řvát: „ty vole, přepni to už.“ :)

2 0
      • jonys  

Tibor del Grosso pojede Strade! To je víc než slušná náhrada za VdP…

2 0
    • robb  

Úvodní víkend klasik očima Unibet Rose Rockets

https://www.youtube.com/watch?…

1 0
    • robb  

Wellens out. Klíční kost

https://www.instagram.com/…DVWBfRFjpa8/?…

0 0
    • Melvin  

Brennan včera dobře zastoupil Wouta a Laporte má taky nohy. A vlastně celý tým jel dobře. Lidl naopak docela provar oba dny. Nejlíp zajel Alvaréz, který ani není součástí WT, ale jejich development týmu. Ale výkon předvedl dobrý obzvlášť na to, že mu je teprve 19 let.

1 0
    • cubista  

Ten Wout je fakt pechvogel. Dnes defekt v rozhodující fázi závodu.

3 0
      • rejdy  

Hm, jsem viděl jen výsledky a přemýšlel, kde chytl to manko. Říkám si, asi po zranění/nemoci ještě není 100%, tak dík za upřesnění.

2 0
      • tvargy  

Van Aert obvinil diváky ze sabotáže, při návratu na silnici najel na sklo a píchl

0 0
        • jonys  

Remco 2.0? :-)

Pokud tam nejaky bezmozci hodili sklo, tak patri do blazince. Ale vsichni projedou a ten defekt ma, jak jinak, Wout… To taky dela hodne: VdP se borcovi na zemi vyhne. Jet tam Wout, tak ten fesak lehne tak, ze ho sunda a jeste mu zlomi ram. Na tom MS kde VdP lehnul a odnesla to jen tretra, by si Wout zlomil nohu. Atd.

3 5
    • andy97  

V Sobotu Strade Bianche. Za mě jeden nejhezčích závodu v roce. Jsem asi nejvíc zvědav na Seixase. Uvidíme co Wout po nemoci.

15 0
      • vik  

Pro mne to byl vždy taky nejhezčí závod v roce! Ale mám strach, že dokud ho bude jezdit Pogi, bude to jen nejhezčí trasa v roce;-)

1 0
        • andy97  

Loni se Pidcock držel statečně nějakou dobu. Tak snad i letos se někomu povede ho nějakou dobu uviset.

0 0
          • MavasH  

Kdyby Tadej neskončil v šípkách, tak bude rozdíl větší :)

0 0
        • jonys  

Ja si myslim, ze ten zavod udelali nekdy po Cividu tezsi ABY tam Pogacara dostali a on to mohl vyhrat. A ted premysli, jestli by to nebylo lepsi zase udelat jako driv, o 600m vyskovych lehci, protoze to zacina byt malo atraktivni diky te jeho brutalni dominanci.

2 0
          • Melvin  

A taky proto MVDP nejede. GVA to okomentoval takhle: „They've simply made it too difficult,“ former rider and former Strade Bianche podium finisher Greg Van Avermaet told Nieuwsblad.

"Even if Mathieu could still get a good result, guys like that simply don't start for second place, let alone sixth or seventh. It's logical that he stays away.

„Strade Bianche used to be the race where all types of riders came together. The lighter ones and the heavier ones, the guys from the cobbles and those for the Ardennes. This was one of the few races where I could compete with someone like Valverde. That's over.“

3 0
          • robb  

Asi jo. Před tím mi přišlo, že právě kouzlo toho závodu bylo v tom, že ta typologie jezdců, co by to mohla vyhrát, byla mnohem širší.

0 0
            • jonys  

Jen dotaz, nepamatuju si…

Jsou nejaky sektory kam nesmi tymovy auta?

0 0
              • th74  

Autem je to sjízdný všude a nedává smysl, aby někam nemohla. Byl jsme osobně před 3 lety na několika sektorech a všude jela.

Auta nejedou jen cílový stoupání přímo v Siena.

0 0
                • jonys  

Dik. Takze otazka je akorat pozice-na sektorech nepredjedou nic.

0 0
        • Melvin  

Když se ptali Pogiho kde letos nastoupí, tak říkal, že uvidí co Del Toro. Takže si dovedu představit, že by to mohl nechat i Del Torovi. Pogi závod už vyhrál a bude Del Tora potřebovat na San Remu. Samozřejmě pokud nebude mít Del Toro nohy vezme to na sebe.

1 0
        • Aduldinho  

JJ, zvlášť ten ročník, co vyhrál Štyby! ;-)

0 0
    • Johny.Merida  

Tak ženy na Strade v cíli

1 0
      • andy97  

U mužích teda zatím dle předpokladu. Seixas to pěkně zkusil ale trochu přes závit už šel.

Teď je otázka jen jestli Del Toro ještě nenastoupí Seixasovi a Pogi nepočká na Del Tora. Jako první závod si dát 80km v úniku, no nedělá si to lehký :D

Pidcock teda velká smůla.

0 0
        • Jason Voorhees  

Už jim zas ujel? Teď jsem přijel, myslel jsem, že bude stačit sledovat poslední hoďku :-D.

Stream pls? Tiz nějak seká a E2 nemaje, díky.

0 0
          • Sinpa  

https://sweet.tv/cs/tv?…

Registruj se tady, první týden je zdarma :)

0 0
          • andy97  

Na YouTube se to taky seká?

https://www.youtube.com/…/YadsefW2UTg?…

Já jsem si zaplatil HBO MAX na ty klasiky.

0 0
          • robb  

Vermeersch se tam pořád dobře drží.

0 0
            • andy97  

Jako jediný typický klasikař v té skupině. I Wout nejel špatně.

0 0
              • robb  

Skočil je ještě na lajně? Asi jediný 75+kg vepředu :-D

0 0
                • andy97  

Vermeersch dle PCS má 68kg. Wout má 78kg ten musí jezdit pekelný watty oproti ostatním v těch kopcích.

Překvapil mě, že Del Toro neskočil v tom stoupání do cíle Seixase. Skoro vypadalo, že mu to snad i nechal to druhé místo.

2 0
                  • Melvin  

Taky mi připadalo, že mu to nechal. Seixas skvělý výkon, škoda, že tam neměl k ruce někoho z týmu. V tom má Pogi neskutečnou výhodu.

1 0
                    • andy97  

Seixas ten nástup do profi cyklistiky má ještě dřív než Pogačar. Doufejme, že se neustaví.

2 0
                  • robb  

Gianniho záznam

https://www.strava.com/…/17638151585

1 0
                  • cubista  

Chtěli double, tak se Toro určitě snažil, ale Seixas byl lepší. Na německé Eurosportu ho prohlásili za dalšího nastupujícího mimozemšťana.

0 0
                    • jonys  

Sportovne mu to nechal.

1 1
                      • Albert8  

Kdyby mu to chtěl nechat, dojede na jeho zadním kole a nebude sprintovat. Prostě měl dost.

6 0
                        • jonys  

Proc by dojizdel na jeho kole kdyz mel 2 hodiny naskok na dalsi.

Samozrejme mu to nechal, uae uz pochopili, ze nesmi byt takovy hovada. Az se Pogi pujde na Tour vycurat, vrati se jim to.

1 0
                          • andy97  

Spíše předpokládám, že to byla vůle samotného Del Tora než direktora v autě UAE. U Del Tora je celkem těžký poznat z obličeje jestli je KO nebo pohodě.

Jinak dle Stravy to stoupání Seixas zajel v rychlejším tempu než loni Del Toro a Wout při dojezdu Gira.

0 0
                            • Albert8  

Ano, z lidí na Stravě to jel Seixas letos nejrychleji. A mimochodem to jel o 10s rychleji než tehdy MVDP při tom brutálním útoku.

1 0
                              • jonys  

Tam pry ma porad KOM GvA z toho rocniku jak vyhral Styby (takze ten jel asi nejrychleji).

On MVDP s Alapem jeli pul segmentu krokem. Tehdy to myslim Valverde rval od zacatku. Nemame casy WvA vs Toro z Gira?

0 0
                                • Albert8  

Van Aert to jel srovnatelně se Seixasem. Nicméně ta etapa byla o hodně snažší než současný Strade, proto je na tom segmentu většina nejlepších času z Gira.

0 0
                          • Albert8  

V závěrech náročných závodů má zatím Del Toro problémy. Loňské MS, na Lombardii odpadl Remcovi z háku.

1 0
                            • rejdy  

V tomhle je na svůj věk Seixas nad očekávání, když navíc vezmu, že z pohledu vytrvalosti se bude ještě pořád lepšit.

Otázkou v současnosti u něj tak zůstává pouze GT.

2 0
                    • vik  

Tak když už mají být v pelotonu mimozemšťani, tak ať jich je aspoň co nejvíc!;-) Ono se fakt časem okouká, opakovaně sledovat někoho výjimečného. Letošní Strade tak bylo fajn na koukání to ženské, kdy se fakt bojovalo o vítězství.

0 0
                      • andy97  

Já doufám, že nepřestoupí do UAE. V Decathlonu mu končí smlouva v 2027, měl nabídku na prodloužení ale odmítl. No jsem zvědav kam povedou jeho kroky.

Na druhou stranu chápu, že až skončí Pogačar tak UAE chtějí mít dalšího unikátního jezdce. Otázka je ale do kdy bude jezdit Pogačar a v těchto top výkonech.

2 0
                        • Melvin  

No právě jsem už někde postřehnul, že o něj má UAE zájem.

0 0
                          • andy97  

Je to tak no. Těch spekulací se vyrojilo po Strade hodně. Prý jeho agent je v kontaktu s UAE. Ono by to dávalo i smysl kdyby od roku 2028 přestoupil k UAE. Ale byla by to škoda.

0 0
                        • rejdy  

Tak ono to odmítnutí prodloužení zatím nemusí nic znamenat. Jestliže má smlouvu do konce 2027, může v klidu minimálně rok počkat. Pokud jeho výkony a výsledky budou pokračovat současným trendem, bude jeho cena jenom růst, což si potvrdí i jednáním třeba s jinými týmy…

Otázka, jaké podmínky mu teď Decathlon nabídl (a jestli důvodem odmítnutí byly peníze, nebo něco jiného), ale ve své pozici si může v klidu dovolit první nabídku odmítnout.

5 0
                          • andy97  

Souhlasím.

0 0
                          • Melvin  

V dnešní době asi nemá cenu se koukat na smlouvy, když se pak často nedodržují. Jinak ono to není jen o penězích. Pokud chce vyhrávat, tak k tomu potřebuje silný tým a to Dekoš zatím moc není. I když by bylo fajn kdyby tam zůstal.

0 0
                            • jmaselnik  

Decathlon silnej je a s ohledem na rozpočet, který mají jeden z nejvyšších, budou ještě silnější. Nemluvě teda o tom, že top Francouze budou chtít udržet ze zřejmých důvodů. Je ale jasný, že nechtěl podepsat teď, když za rok si možná bude moct říct o násobek současné nabídky.

2 0
                              • jonys  

Tohle je takovy mytus. Tudor, Q, ted NSN a dalsi,dokonce i Bora. Stejny pribeh: prijdou prachy, hvezda a koupi par zajimavych jmen. A uz se pise, jak je tym silny. A pak vidis realitu v zavodech. Nejsou schopni je ridit. Lidr ma problem a uz ho nedostanou zpatky. Atd. Vcera muselo (nevim proc) smaznout unik Jumbo. Protoze silny tymy tam nemaj sprintery a ty, co to kontrolovat mely, nechaly odjet silnou grupu a pak nemely jak je sjet.

Seixas mel pry jit do QS, Lefevre ho chtel za Remca. Ale pak Dekac prisypal do AG2R penize a udrzel ho. Za me ok, QS at ma sprintery a klasilare, to je jejich.

1 0
                                • Melvin  

Bylo by fajn, kdyby jako Francouz zůstal ve Francouzském týmu. Do QS by mi to moc nedávalo smysl. Pochopím ještě toho Remca, že QS zkusil, aby Belgičan vyhrál Tour.

0 0
                                • jmaselnik  

no Seixas je mladej, kolem něj se dá stavět a může to být i zajímavé právě marketingově pro frantíky, kteří by chtěli vítěze TdF po spoustě let.

2 0
                                • Honzas  

No nejsem si úplně jistej, jestli zrovna UAE je team, kde by bylo vše pod kontrolou a uřízené. Na jednu stranu Pogačarem a na sílu urvou spoustu parádních výsledků, ale třeba loňské Giro i Vuelta ukazují, že když by to mělo jít hlavou, tak to trochu drhne.

2 0
                                  • cubista  

Ano, Pogič je natolik fenomenální, že by vyhrával takřka v každém týmu.

1 0
                                    • sserpx  

Nebylo to myšleno spíš tak, že UAE v závodě s Tadejem a UAE v závodě bez Tadeje jsou dva rozdílné týmy?

S Tadejem jezdí jako jedna parta, makají pro leadera, jsou dobře pozičně. A bez Tadeje si tam každý dělá, co chce. Na GC leadera se kašle a domestici si radši urvou vítězství v etapě. Tým nespolupracuje atd.

3 0
                                      • andy97  

Ano Tadej je jedinečný. Je pravda, že na Giru a Vueltě to celkem skřípalo ale to by měli hlavně zkorigovat sportovní ředitele.

Loni UAE mělo nejvíc vítězství ve WT v historií, co kdy jakýkoliv tým získal a to nemají sprintera, který by získal cca 15 vítězství. Potřebovali by někoho kdo by vyhrál Grand Tour a nejmenuje se Pogačar :D

1 0
                                      • cubista  

Tak jsem myslel tu jeho jedinečnost. Tadej by byl respektovaný všude, bez něj jsou UAE poloviční a každý si dělá, co chce

0 0
                                      • Honzas  

No ono pokud Tadej opravdu potřebuje pomoc tam, kde to bez ní na výkon neurve (třeba San Remo), tak ta týmová podpora taky není na první příčku hitparády.

0 0
                                        • jonys  

Ja myslel neco jinyho.

Tu schopnost tymu rozhodovat o rezii.

UAE, Visma, Ineos, Trek a trochu QS. Ostatni tohle nezvladnou. A zajimavy je, ze jezdec, co prestoupi do tech top tymu, najednou jde v tomhle nahoru. Vcera treba Armirail-v FDJ dobry, obcas super vysledek z nejakyho uniku…ale ted bude schopen jezdit jak Campenaerts.

0 0
                                          • McBlacky  

myslis jako, ze to roztrha a odtaha a pak ho nekdo skoci ?

Casovkar to ma vsude tezky, krome casovky. Tomu moc teamova rezie nepomuze.

V rozhodujici casti zavodu maji DS tyhle typky podtrzeny cervene s poznamkou „nesmi ujet sam“.

Kdyz ujede na zacatku, kolikrat se stalo ze to nekdo dovezl?

V dojezdu do kopecka bez sance, do kopce vubec, cisty sprint taky nic.

0 1
                                            • jonys  

Nene. Já mluvím o práci domestika! Tyhle týmy si pohlídají, kdo může ujet a když přijde na věc, bez problémů to sjedou kde chtějí. Seixas má jet Baskicko. Uvidíme tam, jak se Dekáči bude dařit režie.

0 0
                                    • Melvin  

No ale musel by závodit úplně jinak. Když vezmu třeba teď Strade. Neviděl jsem to teda od začátku, ale převážně jeho tým stahoval únik. Pak když ujel, tak tam měl 2 lidi co mu kryli záda v další skupině. Ti tam nebýt, respektive být v jiném týmu tak si myslím že by ho dojeli.

0 1
                                • jonys  

Bora se po dnešku omlouvám, na PN dnes ukázali slušnou práci i proti všem ostatním.

0 0
                                  • andy97  

Jonas je jinde :D

3 0
                                    • SantiagoK  

Chápu ho, kolikrát bych si nejradši na sebe navlík i igelitku ze škarpy když se takhle na jaře vracím pozdě ze švihu za chladného večera oblečen na odpoledních 15 stupňů.

4 0
                                    • brtníček  

Aerodynamický model s odlehčením. :-)

0 0
        • Aduldinho  

Pěkná vzpomínka na skoro začátky tohoto krásného závodu, než ho v mých očích skazila nadvláda Pogiho! ;-)

2 5
          • skaj  

Nemela by ti ho kazit spis neschopnost zbytku pole se tomu jednomu zavodnikovi vyrovnat?:)

Tyhle reci (a ne jen od tebe, je tady toho spousta) mi prijdou zvlastni, vidime „na vlastni oci“ zavodit nejlepsiho jezdce vsech dob, je to famozni podivana, zadne ineos teamove vlacky az do cile, ale cista rezba na vykon. Zavodeni, ktere kazi jen neschopnost zbytku startovniho pole… Prijde mi to jako takove ceske „ja chci aby koza chcipla sousedovi“. Tak snad byste meli chtit, at se ostatni zvednou ne?

23 3
            • Agent007  

Lance byl ve své době taky nejlepší jezdec všech dob.

A o pogačarovi bych to rozhodně netvrdil. Na Merckxe zatím ještě nemá

0 13
            • Aduldinho  

Před Pogiho výkony samozřejmě smekám, ale já chci náboj, ne že ujede jeden nadčlověk zbytku pole o parník, doufám, že Vinge na TdF poladí a bude to vyrovnaný souboj až do konce! ;-)

Otázka je, co je příčinou té neschopnosti? Přece ti všichni ostatní dřou neméně jako Pogi, přesto se mu zatím nikdo krom MVDP na určitých specifických tratích nepřiblíží ani o píď. Stejně tak pro mě ztrácí na atraktivnosti cyklokros, pokud je na startu Mates.

Ale je to jen můj úhel pohledu a nikomu ho nevnucuji, někdo má rád vdolky, jiný zase holky! ;-)

3 3
              • cubista  

Z těch jeho současníků už nedoladí nikdo. Musí přijít někdo úplně nový. Možná Seixas v příštích letech?

9 0
              • MilesWheeler  

Nemůže to být tím, že má takříkajíc dar od boha?

0 0
            • gerrard  

Tebe jako vážně baví sledovat závod, který je předem jasný a překvapení abys v něm pohledal? Mezi 70 – 80km do cíle na očekávaném místě odjede a pak už se defacto nic neděje. Sem asi 40km prospal a o nic sem nepřišel. To ženské byly úplně jiná rubačka a ten jejich souboj při finiši to bylo aspoň závodění. A jaký je rozdíl mezi Ineos vláčkem a UAE vláčkem? Jenom v tom kam až má dojet. Jinak je to to stejné. To není nic proti Pogačarovi. Jako respekt, ale to jeho závodění je ve finále nuda.

4 4
              • cubista  

Když on je Pogič takovej sympaťák. Proto to lidi baví.

2 0
                • Smejči  

Přesně. Jak si před kopcem plácl s fanouškem, oslavoval to celý kopec nahoru a potom i po dojezdu poplácal. Jednak se chová hezky k fanouškům, jednak k soupeřům, když mluví neřekne nic blbýho, hlavu má. Ano, je dominantní, ale to mě taky baví sledovat, že teď jeden vládne všem. Nevidím jen to, že teď jeden sám 40km, ale vidím v tom, že 6 let defacto se furt posouvá, každý rok je o krok dopředu, každý rok dělá vše na 100%, drží mu zdraví, nemá pády,…to vše hraje roli. A to má jako zpomalit, když ostatní nejedou? Prostě se veze na vítězné vlně a dokud může a pořád ho to baví, tak vyhrávat bude.

13 0
                • gerrard  

Šlape krásně o tom žádná, ale fakt tě baví 1,5 hodiny čučet na šlapajícího Pogačara v rozhodnutém závodu? To je odjetý závod F1 nebo dva biatlony.

2 1
                  • daymaker  

Asi trošku chápu strategii silniční cyklistiky, co nepochopím, že nejsou ostatní manšafty schopny spolupracovat, aby byly schopny nějak konkurovat. :-) Samozřejmě, že na výkon urve koho chce, ale vzornou spoluprací by byla šance konkurovat podle mě větší. Místo toho se s tím snaží každý „vzadu“ vyběhnout, jak to jde. :-)

11 1
                    • rejdy  

Je to tak, stačí vzít v potaz, kolik se šetří v háku. Pokud pominu specifický dojezd typu >8% kopec do cíle, nebo kopec a pak technický sjezd, kde se efektivně neprotočíš, tak ve zvlněném terénu by ho dojet šlo. Vloni na Amstelu, když nebyl úplně čerstvej, na to stačil Remco a z půlky Skejlmose :). Skupina 5–7 lidí jedoucí vzornej kolotoč by ho třeba i na Liege dojet mohla…

Ale, jak píšeš, nikdy takhle lidi napříč týmy spolupracovat nebudou, když tam navíc budou 1–2 lidi z UAE, který do toho hodí vidle, tak ende.

0 0
                      • jonti  

Ten 1–2 lidi z UAE je uplne zasadni vec, nikdo si je nechce dotahnout do cile cerstve, kazi to spolupraci a motivaci.

1 0
                      • MilesWheeler  

U Pogačara hraje zásadní roli fakt, že má naprosto unikátní, hybridní motor. Ten kluk nastoupí brutální silou v kopci, zregeneruje a po rovině je schopnej rubat a udržovat náskok dokud ho v dalším kopci zase nenavýší.

0 0
                    • jonti  

Problém je u Pogačara podobně jako u Evanpoela, že když ujede, je za ním už jen menší skupina spíš vrchařů z x teamů. Nikdo schopný jet dál časovkářské tempo x desítek km po rovině nebo zvlněném terénu, žádný silný domestik, který by to tahal a obětoval se.

Když vidíme Pogačara v úniku vypadá to nezajímavě, ale je to výsledek všeho co se dělo prvních 150 km závodu. A tam to je především o teamu.

6 0
                    • gerrard  

Jak by sis tu spolupráci představoval? UAE momentálně ty závody plně kontroluje. Jedou takový šrot, že všechny odvaří a pak už jede Pogačar sám, protože už není žádný tým schopný jet nějakou taktiku a zůstane pár nejsilnějších kusů. Na to momentálně nemá nikdo zbraň. Jedou přesně jak jim to vyhovuje a nikdo na to nenašel odpověď.

2 0
                      • daymaker  

Jasan. Money talks. Když máš v závodě 3 TOP borce, kteří by mohli vyhrát místo Pogiho, těžko se něco vymýšlí. :-( Ale i tak. Druhá skupina Remco například, WvA a už jim nikdo nepomůže. Radši dojedou 5., než aby to riskli. Taky chápu, i tak super body pro manšaft, ale… Chybí tam pár bezmozků, kteří nechápou, že zkusit to už není moderní. :-)

0 0
                        • McBlacky  

Lepsi par bodu a jista kariera, nez zadny a pak mrzeni. Top borci jsou placeni za vyhry, ale zbytek pole ma svoji cenu zejmena v bodech. Pokud nechces delat domestika bez ambici za maly plat.

0 0
                  • bosmilan  

A když pojedou pohromadě a rozdají si to až v posledním kopci,tak to jako bude nějak zajímavější?

Já se raději podívám,jak 1,5 hodiny se snaží ho dojet,i když vím,že to asi nedokážou,než se dívat,jak by jeli pohromadě a vůbec nic se stejně nedělo.

Mě ta cyklistika baví i přesto,že totálně dominuje Pogačar a MVDP

13 0
                    • Pecer  

Mě ještě přijde, že když Pogačar odjede, balík se zklidní a je míň pádů :D

Jinak mi také nevadí koukat na odjetého Pogačara, obzvlášť když to proloží, jak baví díváky Tibor del Grosso.

1 0
                    • gerrard  

No jasně že to bude zajímavější, kdež se rozhodne v posledním kopci než když je to jasné 70km před cílem. :) Nebude nic rozhodnuté a bude pořád otevřený závod. Nikdo se ho nesnaží dojet. Dobře ví, že už je jasno. Závodí jen o další místa.

4 0
                    • TheJD  

Rocniky 19, 20, 21, 23 a 25 byly rozhodne zajimavejsi nez 22, 24 a 26, kdy vyhral Pogacar z uniku delky 49, 81 a 79 km.

3 0
              • MavasH  

Chápu, že cyklistika je primárně o vítězství, ale pokud jezdci ve skupině o druhé místo budou ochotni bojovat „na krev“ i o bednu, tak mně jako divákovi je téměř jedno, jestli je vepředu někdo ujetej nebo ne (samozřejmě pokud např. nesázím). Naopak tam je bonus v tom, že tomu vepředu se může něco stát (ať už technické problémy, nebo dojdou síly), takže může být divák „na trní“, jestli se ten únik povede, nebo ne.

4 0
              • skaj  

Bavi. Navic vlacek koncici 80 pred cilem vnimam v podstate jako opak Ineos vlacku, ktery casto koncil az v cili.

A pokud je jim druhej flek ukradenej a nezavodi o nej, tak je to problem nekoho jineho nez Pogyho…

5 0
          • SantiagoK  

Viděls si ten závod vůbec ? boj o místa na bedně ve skupině za ním byl napínavý a Seixtas si výborně poradil s přesilou Uae. Pogačar zas tak velkej náskok neměl aby se nemohlo něco stát kvuli čemu ho skupina za ním dojede. Navíc Strade Bianche je vizuálně vždycky pěkný závod, krásná toskánska krajina , šotolinové úseky, ,atmosféra na Piazza del Campo byla elektrizující ,tisíce fanoušků, ovace na všechny závodníky kteří dojeli do cíle.Ten závod musí všichni milovat, jen ho tedy musí vidět a ne tahat že šuplíku vzpomínky jak to bylo tenkrát když ještě nebyl Pogačar.

6 3
      • sheenecek  

Baby pěkný závod, hlavně ten finiš :)

0 0
    • Agent007  

Van aert, asi nejpřeceňovanější závodník současnosti. Pogačar s emiráty dobře, kdo umí,ten umí. Nemám ho rád, ale klobouk dolů. Pidcock vyhrál strade v barvách ineosu, teď už se mu to nikdy nepodaří. Ty padající řetězy,mizerný servis a materiál se projevují. Jinak teda, nuda, nuda, nuda… všiml jsem si, že ostatní týmy a závodníci už kvůli pogacarovi upravují svůj závodní program. Na závody kde jede on, posílají B až C sestavy. Nemá cenu pálit sirky lídrů, když stejně je výsledek předem daný.

0 15
      • andy97  

Ineos dnes jel? Nějak jsem si toho moc nevšiml :D

7 0
        • Melvin  

Jsem je taky nějak postrádal. A koukám, že vybojovali pěkné 31. místo.

6 0
          • Agent007  

Dneska na T-A pěkná časovka a výsledek pro ineos, v první čtyřce mají tři závodníky. Mimochodem, ten hvězdný Aert dojel 59… uvidíme, na co se bude zase vymlouvat…?

1 5
            • jonys  

VDP 144. No úplně z formy jsou kluci hvězdní…:-)))

1 0
            • Melvin  

Tak polovina letošních výher Ineosu jsou časovky. Takže to až tak nepřekvapuje. Navíc u takového etapáku, kteří mají mnozí jako rozjetí se počítá celkové. Na to kdo vyhrál etapu na Tirrenu si za rok nikdo nevzpomene. Kdo vyhrál třeba Strade bych řekl, že jo. I ty musíš uznat, že Ineos poslední roky jezdí tužku. Ale třeba Gannovi bych moc přál, aby něco velkého vyhrál.

5 0
            • rejdy  

Místo kopání do Aerta nám pověz, kdy Ganna na WT úrovni vyhraje něco jinýho než TT? Má jedinou takovou výhru z Gira ´20, jinak jen časovky (opakuju WT závod, ne nějaký 2.1 hnoják) a to ještě, pokud tam není Remco :). Zcela vážně, pro mě celkem zklamání, po 2. místě na MSR 2023 jsem čekal, že se výsledkově někam posune (přál bych mu to) a nic.

0 0
              • andy97  

Loni byl 2 na MSR ale jinak žádná velká sláva to od něho není no.

0 0
              • jonys  

Určitě mu na silnici nepomáhá že pořád jezdí i dráhu.

2021 – OH

2022 – Hodinovka

2023– MS+ME

2024 – OH

A nechci slyšet, že VDP taky jezdí krosy :-) a nebo že se občas odskočí zranit na MTB :-))

Úplně jiná zátěž, zabírá mu to čas, kdy by mohl dělat víc pro silnici, pak mu ty malinký procentíčka chybí třeba.

2 0
                • andy97  

A Mates jezdí krosy i někdy bajky a jak mu to jezdí :D

3 0
                • gerrard  

Na dráze už toho moc nenajezdí a jezdí jenom časové disciplíny. Možná jezdí na silnici jen proto, aby byl dobrý na dráze. :)

0 0
    • rejdy  

Před chvílí bohužel Mads pryč ze startovky MSR, tak ať už to teda vyhraje ten Pogi, no.

https://cyclingflash.com/…lan-san-remo

1 1
    • kucka7  

Může mi někdo vysvětlit co to je podle komentatora Tirenna na Eurosportu „šotol“ po kterém mají jet. Trhá mi to uši.????☹️

2 0
      • andy97  

Šotolina že by? :D

1 0
      • Smejči  

:-D

Ale jinak dnes poslednich 7kilaku krasna bitva.

0 0
      • robb  

Asi buchtičky se šoto…děs

1 0
      • zbartos  

Podle AI: Schotterweg (německy) je štěrková cesta nebo cesta vysypaná drceným kamenivem. Jde o komunikaci, často používanou v lesích, na venkově nebo jako provizorní cesty. Využívá se pro pěší turistiku, cyklistiku (gravel kola) nebo jako lesní/polní cesty. Synonyma jsou Kiesweg (štěrková cesta), Schotterstraße (štěrková silnice) nebo obecně Naturweg (přírodní cesta).

Doplnění Z.B.: Na povrchu je většinou vidět kamenivo malých průměrů (než ho vymyje eroze, většinou nadprúměrně intenzivní přivalový déšt), někdy i písek, takže laika nenapadne, že jde o štěrkovou cestu.

Dle AI: Vrstvení štěrkové cesty je klíčové pro její dlouhou životnost, stabilitu a správné odvodnění. Základem je použití různých frakcí (velikostí) kameniva, které se po každé vrstvě řádně hutní.

Zde je typická skladba odspodu nahoru:

Podloží a geotextilie:

Nejprve se vykopou základy (tzv. koryto) do hloubky cca 20–40 cm (podle zatížení).

Na dno se položí geotextilie. Ta zabraňuje mísení štěrku s okolní zeminou, zvyšuje stabilitu a brání prorůstání plevele.

Základová/Nosná vrstva (hrubý štěrk):

Tato vrstva zajišťuje stabilitu a nosnost. Používá se hrubý štěrk (makadam), nejčastěji frakce 32/63 mm nebo 16/32 mm.

Tloušťka této vrstvy bývá cca 15–20 cm (při vyšším zatížení i více).

Podkladní/Vyrov­návací vrstva (střední štěrk):

Na hrubý štěrk se nanáší jemnější vrstva, například štěrk frakce 8/16 mm nebo 4/8 mm, která zaplní mezery a zpevní povrch.

Každá vrstva musí být řádně zhutněna vibrační deskou.

Povrchová vrstva (jemný štěrk/štěrkový trávník):

Poslední, pochozí vrstva (např. frakce 4/8 mm, 2/5 mm nebo štěrkový trávník) o tloušťce cca 3–5 cm.

Pro zpevnění okrajů je vhodné použít obrubníky, které se usazují do betonu na hrubou štěrkovou vrstvu.

Klíčové rady pro stavbu:

Hutnění: Každou vrstvu je nutné důkladně zhutnit.

Odvodnění: Cesta by měla mít mírný spád (2–3 %) do stran, aby voda nestála.

Geotextilie: Nikdy ji nevynechávejte, zásadně zvyšuje trvanlivost cesty.

Zdtoj geotextilie.cz

0 0
        • McBlacky  

Co ti AI zapomnela dodat je, ze cesty se musi pravidelne utahovat (nebo jake slovo sem patri). Na Nemecke strane ceskych pohori to co rok/dva nedrive lehce na svrsku narusi a pak to valcuji. Proto jsou tam cesty naprosty porno na gravely a ne ten vymytej, hrbolatej bordel kterym konci valna cast sotoli u nas.

Jinak pro firmu co prodava geotextilie je samozrejme naprosto zasadni, aby se nevxnechavaly ;)

1 0
          • vitan  

Blacky, jakou lokalitu bys doporučil na porno-gravel za čárou?

0 0
            • McBlacky  

My ted hodne brousime Nemeckou cast Sumavy (Bavorsky les).

Lokalita mezi Zeleznou Rudou a Straznym, tam prakticky co sotka, to uplna pecka.

4 0
          • MilesWheeler  

Geoška se používá i pod běžné asfaltové nebo dlážděné silnice

0 0
        • ladys  

AI má velké mezery. Hutnit cestu deskou. To se dělá tak v chodníku. Jinak se používá válec.

Dát na vrch frakcí 4/8 ta je dobrá tak maximálně pod dlažbu. Nezhutni se tudíž se rozhrabe. Používá se 0/32. U nás se většinou ojebe spád, na cestách stojí voda a udělají se výtluky.

0 0
          • McBlacky  

S tim spadem je to fakt. Zrovna v tom Nemecku to je vyspadovany tak, ze to regulerne drzi na vnitru v zatacce a na vnejsku bys vylit i v polovicni rychlosti.

V CR to jsou vetsinou rovny placky

1 0
            • cubista  

Proto jsou v Bavorském lese i po dešti šotolinové cesty bez louží a bahna.

2 0
        • oberleutnant Weiss  

Řekl bych, že od tazatele to byla spíš řečnická otázka a šlo mu hlavně o to, že ho ten „šotol“ neskutečně tahal za uši (čili ho prostě a jednoduše sral). Mně se při poslechu toho komentáře taky zatínaly palce u nohou v pěst…

2 0
          • Jason Voorhees  

A jak to teda bylo?

„Včera večer Poštou ranní?“

0 0
          • kucka7  

Přesně, alespoň někdo to pochopil????

0 0
            • Jamin  

Tak já se třeba dneska v přenosu dozvěděl, že je to TEN šotol :-/

0 0
              • Karbic  

…samička je šotolina a mláďata šotolátka

4 0
              • oberleutnant Weiss  

Jojo, bohužel tam tenhle slovní patvar padl i dneska…

0 0
                • gerrard  

To já trpím jak pes u biatlonu, protože tam začali někteří jedinci používat slovo podmínka ve větách jako „dnešní jarní podmínka“, „podmínka na střelnici“, „sněhová podmínka“. Hrozně mně to trhá uši a klesl jsem tak hluboko, že jsem to konzultoval na infolince ústavu pro jazyk český, jestli jim třeba nekřivdím a nekřivdím. :)

2 0
                  • rejdy  

V pořádku, vidím to stejně, už jen z logiky věci je použití singuláru úplná blbost. To, že dodnes nevědí, se kterým pádem se pojí „vyvarovat“ a se kterým „vyhnout“, už je takový evergreen…

0 0
                  • skaj  

Hele to je takova hantyrka mezi bezkarema, cimz vubec nerikam ze spravna, ale slycham ji uz dobrych 20 let…

0 0
                  • keymaker  

A já zas myslel, že to je pro běžecké lyžování a biatlon terminus technikus :-)

0 0
    • Cabasekxxx  

https://www.instagram.com/…DVwTrHViPl7/?…

Tadej už ladí na kostky

2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.