Profi silnice 2026 - Jarní klasiky

664 nepřečtených
  • robb

Necelý týden do první klasiky

https://www.cyclist.co.uk/…ents-cobbles

https://www.procyclingstats.com/races.php

• 28.2.26 Omloop Het Nieuwsblad
    • 1.3.26 Kuurne–Bruxelles–Kuurne
    • 7.3.26 Strade Bianche
    • 15.3.26 Trofeo Alfredo Binda
    • 18.3.26 Nokere Koerse
    • 19.3.26 Grand Prix de Denain
    • 21.3.26 Milan–San Remo
    • 25.3.26 Ronde Van Brugge – Tour of Bruges
    • 27.3.26 E3 Saxo Classic
    • 29.3.26 Gent–Wevelgem
    • 1.4.26 Dwars door Vlaanderen
    • 5.4.26 Tour of Flanders
    • 8.4.26 Scheldeprijs
    • 12.4.26 Paris-Roubaix
    • 19.4.26 Amstel Gold Race
    • 22.4.26 La Flèche Wallonne
    • 26.4.26 Liège-Bastogne-Liège
    21 0
    • robb  

Pomalu se zveřejňuje, kdo kde bude startovat.

https://www.instagram.com/p/DU0hpzaiPsj/?…

0 0
      • cubista  

Na Magniera jsem hodně zvědavej. Minulý rok exceloval v Chorvatsku.

0 0
    • andy97  

Položil bych na začátek jednu otázku. Vyhraje konečně Wout už nějaký kostkový monument?

Palec nahoru – ANO

Palec dolu – NE

5 32
      • plzakj  

Pral bych mu to, ale spis ne. Jedine, pokud MVDP a Tadej budou mit problemy.

1 0
      • andy97  

Jsem to měl vyměnit ty odpovědi :D

6 0
      • Agent007  

To máš skoro tolik palců dolů, kolik mi jich dávají místní idioti v průměru na jeden můj příspěvek. :-)

Co se týče van Érta, nemá potřebu se honit a dřít v tréninku. Má doživotní smlouvu, takže vyhodit ho nemůžou

3 38
        • Melvin  

První příspěvek po dlouhé době a hned musíš všem připomenout jaký si debil.

30 3
      • Aduldinho  

Vyhraje, držím mu pěst! ;-)

1 0
    • Melvin  

Tak MVDP se postaví na start už tuto sobotu.

1 0
    • Krov  

Tak se bojím, aby některé závody nejel Pogačar sám :-)

https://www.sport.cz/…casu-5405764

1 0
      • Vrci  

Myslíš od startu nebo posledních 40 km?

0 0
        • Krov  

Tak posledních 40km je jasných, myslel jsem už od startu :-)

1 0
          • jkcz  

Od startu přece. Někde navrhovali, že ho na startu vypustí později, až po balíku :)

3 0
            • Vrci  

To bylo na tý akci pro amatéry ve Slovinsku, kde jel snad hodinu po nich. Jediný, koho nedojel, byl mistr Británie v jízdě do vrchu.

1 0
              • andy97  

Hodinu ne :) jen 6 min po nich. Na tom 40min kopci co zajel Pogi byl Feather jen o 3,5 min pomalejší.

2 0
    • Melvin  

Pogi už trénuje na Poggiu. https://www.youtube.com/…/rBy0VKrdqJs

1 0
      • andy97  

V závodě už to bude naopak. Skútr bude Pogačar a MVDP v háku :D

3 0
        • rejdy  

Uvidíme, co letos Del Toro. Vloni to pozičně zazdil (ale to docela i Pogi s Narvaezem), takže na Cipresse byl do počtu. Kdyby tentokrát zůstal vepředu, může nastoupit, Pogi ho nechá jet a MVDP to bude muset lepit, Pogi v háku něco pošetří a pak bude mít víc nádrži dole na Poggiu :)

1 0
          • jonys  

:-)

1 1
            • Melvin  

Já myslím, že mu to Isaac neudělá. Všichni ví, jak moc chce Pogi to San Remo vyhrát.

0 0
              • Darkson  

to záleží na vývoji závodu. přímo proti Tadejovo nepojede, na druhou stranu pokud ho nechají odjet, rozhodně nebude čekat na skupinku s TP a MVDP. není to nepravděpodobný scénář, ten kurz bych vypsal nižší.

3 0
                • jonys  

Uz je @25. Zacinal v cizine na @126, po UAE Tour ale beru i tohle. Jak pises: cisla. Nemyslim, ze by sam odjel na Ciprese, protoze to on nema sanci udrzet pres tu rovinu. Ale na Poggiu…kdyz nastoupi a souperi ho nechyti? Pogacar po nem jit nemuze a ve sjezdu je Toro lepsi. Nebo az dole na rovine muze nastoupit.

0 0
                  • Melvin  

Já si nemyslím, že by třeba zkoušeli využít toho, že si každý bude hlídat Pogio a nastoupí Isaac. Spíš si myslím, že mu to Isaac rozjede. On bude ta motorka v ideálním scénáři. MVDP si ho asi bude jen hlídat, ten nepotřebuje útočit. Ale je to furt relativně daleko, stát se do té doby může cokoliv.

1 0
                    • jonys  

Idealni scenar po PN uz je i minus Nulty…

0 0
                      • andy97  

Jsem zvědavý, kdo nahradí duo Wellens–Narváez, tedy kdo to rozjede odspodu kopce. Napadá mě nejdřív Vermeersch, pak možná Christen.

Del Tora bude potřeba až na finální push. No jsem zvědav.

0 0
                        • jonys  

Visma jede s Woutem a Jorgensonem. Oba ve výborné formě. A pozičně tam budou, to umí. Já si pořád nemyslím, že solo Pogačar přežije, když zezadu pojede něco jako tihle s VDP, popř. s Gannou. Odpálit Tora, kterej má na to sedět těmhle soupeřům za zadkem, je strašný gamble.

0 2
                          • andy97  

Je jasný, že Pogačar musí odjet už na Cipresse a pak bude záležet jak bude foukat. Na té rovině při špatným větru by ho to mohlo sundat no.

Myslím, že pojedou all in na Pogiho.

0 0
                            • Albert8  

Podle předpovědi vítr do zad. A taky 10 stupňů a déšt, pro Pogiho ideál.

0 0
                              • MilesWheeler  

Utrhnout Mathieuho na Cipresse bude těžký. Za zády pak udržet ho a Gannu ještě těžší. Ale pokud bude fakt hnusně, mohlo by mu to hrát do karet. Tyhle podmínky on umí.

0 0
                                • robb  

Tak aby Lidl nerozjel takové tempo, že se tam s nimi udrží i Milan nebo jiný spurtér. San Remo je těžké předvídat.

0 0
                                • andy97  

Loni to UAE moc nezvládlo taktický a Pogi musel útočit už moc brzo. Potřebuje to déle podržet ve vysokým tempu.

Zatím to vypadá, že bude pršet podle předpovědi. Ty sjezdy můžou být pěkně nebezpečný. První kdo mě napadá, že by to tam poslal all in je Mohorič :D

1 0
                  • ladys  

Z čeho usuzujes, že je ve sjezdu lepší? Jeli proti sobě dolů z kopce snad jednou.

0 0
                    • jonys  

Ma dobrou techniku a neboji se. Prisel z mtb a neznam nikoho, kdo by na silnici nebyl vybornej technik. Giro malem vyhral diky Strade etape…jako Bernal,dalsi ex mtb. Pogacar z toho Poggia vzdycky jel nejhur z tech, co tam byli s nim.

0 0
                      • MilesWheeler  

Pogačar není špatný sjezdař. Z těch pár sjezdů z Pogia bych úplně závěry nedělal. Už vůbec ne v porovnání s Mohoričem nebo MVDP. Lombardie taky nemá jednoduchý závěr a poctivě si to tam dává. Velkej rozdíl může být, když člověk jede sám a nebo pod tlakem.

0 0
                        • jonys  

Špatný sjezdař ne. Ale není nijak dobrý sjezdař.

Nedělám závěry jen z Poggia. I když tam byl první za Mohoričem a pustil ho po 1 zatáčce. A vždycky, vždycky tam byl prostě nejhorší z těch okolo (a jiní tam budou těžko)

Ale: – Málem se zabil na Tour když se snažil odpárat Jonase 22.

• Nebyl schopen dojet si Rodrigueze na Tour když jim nastoupil přes vrchol.
                          • V té „San Luca“ etapě 24 k nim zezadu přiletěl Carapaz a další.
                          • Na Strade se rozflákal loni.

Jestli bude pršet, tak dolů z Cipresy by ztrácel masivně.

Ale hlavně se může trasa měnit, zkracovat…a právě kvůli bezpečnosti by mě nepřekvapilo ani kdyby ty kopce vynechali :-)

1 1
                          • andy97  

Dají dojezd na Cipressu a je to :D

1 0
                          • prodi  

Jakoze zrusi Cipressu i Poggio? To fakt necekej, i kdyby snezilo nebo tam litali az z Iranu drony, tak ty dva kopce se na MSR pojedou vzdy;)

0 0
                          • Melvin  

Jsem už právě koukal na předpověď na Turchino a asi nehrozí, že by mělo sněžit. Takže si myslím, že se zkracovat nic nebude. Má být jemný déšť a jestli bude kolem 8°C tak to nebude zase takové drama. Navíc je to pořád skoro týden, to se ještě může trochu změnit.

0 0
                          • McBlacky  

Me prijde nerealne, ze by to udrzel od Cipressy do cile. Tohle je jiny typ zavodu nez Strade a bude tam dost odpocatych masin co si to nebudou chtit nechat ujit. Sice muzou taktizovat, ale zase si spocitaj, ze kdyz ho nechaj vetrat mezi kopcema, podaj si ho na Poggiu a on to vi taky.

Ve sjezdu z Cipressy se rozbili i lepsi sjezdari, najet tam rozdil znamena byt jednou nohou v rakvi.

6 0
              • andy97  

Jestli pojede Christen tak ten by to klidně udělal :D

0 0
        • Darkson  

Letos bude dost záležet na Del Torovi, ten tu bude suplovat tu motorku. Pokud Pogimu pomůže, mohou MVDP urvat. Loni to byla top show celé silniční sezóny:)

1 0
        • prodi  

A vyhraje někdo třetí:)

1 0
    • kucka7  

Jarní program MVDP

1 0
    • jonys  

Nemate nekdo neco o Woutovi? Muze uz sprintovat? Nejaky data treba… Zacinaji se mi libit jeho kurzy na Omloop :-)

2 1
    • Melvin  

Tak 35 do konce a asi je hotovo. Škoda, že se tam před Vackem smotal ten týpek a tím ho zbrzdil.

0 0
    • rejdy  

Směrem ke Strade…, jak umí Seixas na šotce?

0 0
      • rejdy  

Dneska na Faun Ardeche měl na Côte de Saint-Romain-de-Lerps na vteřinu stejný čas jako Pogi na podzimním mistráku (Evropa)…

Vítr, počasí, vzdálenost do cíle, jo, to všechno hraje roli, ale i tak…

https://www.strava.com/…/13572/14550

0 0
      • jonys  

Otázka za milion :-)

Sjezdy dneska hrnul hodně bez bázně… Myslím si, že na skills to Pogačar neurve, ale na sílu v sedě asi někde jo.

MSR Seixas nejede…

0 0
        • rejdy  

No právě jsem si říkal, že už ho máš na Strade vsazenýho TOP3 :)

0 1
          • jonys  

To ještě není na stole. Ale po tom, co předvádí, bude hodně favorit. Pro Tour už je za @19 a to se ještě neví, jestli ji pojede :-)

0 1
          • rejdy  

:), mimochodem, „díky“ tomu režisérskýmu nemehlu, že jsme ze souboje s Torem viděli hovno.

5 0
            • MavasH  

Na ES byly záběry až 12,5 minuty po tom, co Tadej projel cílem.

0 0
              • rejdy  

On to ve finále žádnej souboj nebyl, tak jsme o nic moc nepřišli. Ale v tý chvíli (když měl Pogi 100 m do cíle) jsem fakt měl nutkání řvát: „ty vole, přepni to už.“ :)

2 0
      • jonys  

Tibor del Grosso pojede Strade! To je víc než slušná náhrada za VdP…

2 0
    • robb  

Úvodní víkend klasik očima Unibet Rose Rockets

https://www.youtube.com/watch?…

1 0
    • robb  

Wellens out. Klíční kost

https://www.instagram.com/…DVWBfRFjpa8/?…

0 0
    • Melvin  

Brennan včera dobře zastoupil Wouta a Laporte má taky nohy. A vlastně celý tým jel dobře. Lidl naopak docela provar oba dny. Nejlíp zajel Alvaréz, který ani není součástí WT, ale jejich development týmu. Ale výkon předvedl dobrý obzvlášť na to, že mu je teprve 19 let.

1 0
    • cubista  

Ten Wout je fakt pechvogel. Dnes defekt v rozhodující fázi závodu.

3 0
      • rejdy  

Hm, jsem viděl jen výsledky a přemýšlel, kde chytl to manko. Říkám si, asi po zranění/nemoci ještě není 100%, tak dík za upřesnění.

2 0
      • tvargy  

Van Aert obvinil diváky ze sabotáže, při návratu na silnici najel na sklo a píchl

0 0
        • jonys  

Remco 2.0? :-)

Pokud tam nejaky bezmozci hodili sklo, tak patri do blazince. Ale vsichni projedou a ten defekt ma, jak jinak, Wout… To taky dela hodne: VdP se borcovi na zemi vyhne. Jet tam Wout, tak ten fesak lehne tak, ze ho sunda a jeste mu zlomi ram. Na tom MS kde VdP lehnul a odnesla to jen tretra, by si Wout zlomil nohu. Atd.

3 5
    • andy97  

V Sobotu Strade Bianche. Za mě jeden nejhezčích závodu v roce. Jsem asi nejvíc zvědav na Seixase. Uvidíme co Wout po nemoci.

15 0
      • vik  

Pro mne to byl vždy taky nejhezčí závod v roce! Ale mám strach, že dokud ho bude jezdit Pogi, bude to jen nejhezčí trasa v roce;-)

1 0
        • andy97  

Loni se Pidcock držel statečně nějakou dobu. Tak snad i letos se někomu povede ho nějakou dobu uviset.

0 0
          • MavasH  

Kdyby Tadej neskončil v šípkách, tak bude rozdíl větší :)

0 0
        • jonys  

Ja si myslim, ze ten zavod udelali nekdy po Cividu tezsi ABY tam Pogacara dostali a on to mohl vyhrat. A ted premysli, jestli by to nebylo lepsi zase udelat jako driv, o 600m vyskovych lehci, protoze to zacina byt malo atraktivni diky te jeho brutalni dominanci.

2 0
          • Melvin  

A taky proto MVDP nejede. GVA to okomentoval takhle: „They've simply made it too difficult,“ former rider and former Strade Bianche podium finisher Greg Van Avermaet told Nieuwsblad.

"Even if Mathieu could still get a good result, guys like that simply don't start for second place, let alone sixth or seventh. It's logical that he stays away.

„Strade Bianche used to be the race where all types of riders came together. The lighter ones and the heavier ones, the guys from the cobbles and those for the Ardennes. This was one of the few races where I could compete with someone like Valverde. That's over.“

3 0
          • robb  

Asi jo. Před tím mi přišlo, že právě kouzlo toho závodu bylo v tom, že ta typologie jezdců, co by to mohla vyhrát, byla mnohem širší.

0 0
            • jonys  

Jen dotaz, nepamatuju si…

Jsou nejaky sektory kam nesmi tymovy auta?

0 0
              • th74  

Autem je to sjízdný všude a nedává smysl, aby někam nemohla. Byl jsme osobně před 3 lety na několika sektorech a všude jela.

Auta nejedou jen cílový stoupání přímo v Siena.

0 0
                • jonys  

Dik. Takze otazka je akorat pozice-na sektorech nepredjedou nic.

0 0
        • Melvin  

Když se ptali Pogiho kde letos nastoupí, tak říkal, že uvidí co Del Toro. Takže si dovedu představit, že by to mohl nechat i Del Torovi. Pogi závod už vyhrál a bude Del Tora potřebovat na San Remu. Samozřejmě pokud nebude mít Del Toro nohy vezme to na sebe.

1 0
        • Aduldinho  

JJ, zvlášť ten ročník, co vyhrál Štyby! ;-)

0 0
    • Johny.Merida  

Tak ženy na Strade v cíli

1 0
      • andy97  

U mužích teda zatím dle předpokladu. Seixas to pěkně zkusil ale trochu přes závit už šel.

Teď je otázka jen jestli Del Toro ještě nenastoupí Seixasovi a Pogi nepočká na Del Tora. Jako první závod si dát 80km v úniku, no nedělá si to lehký :D

Pidcock teda velká smůla.

0 0
        • Jason Voorhees  

Už jim zas ujel? Teď jsem přijel, myslel jsem, že bude stačit sledovat poslední hoďku :-D.

Stream pls? Tiz nějak seká a E2 nemaje, díky.

0 0
          • Sinpa  

https://sweet.tv/cs/tv?…

Registruj se tady, první týden je zdarma :)

0 0
          • andy97  

Na YouTube se to taky seká?

https://www.youtube.com/…/YadsefW2UTg?…

Já jsem si zaplatil HBO MAX na ty klasiky.

0 0
          • robb  

Vermeersch se tam pořád dobře drží.

0 0
            • andy97  

Jako jediný typický klasikař v té skupině. I Wout nejel špatně.

0 0
              • robb  

Skočil je ještě na lajně? Asi jediný 75+kg vepředu :-D

0 0
                • andy97  

Vermeersch dle PCS má 68kg. Wout má 78kg ten musí jezdit pekelný watty oproti ostatním v těch kopcích.

Překvapil mě, že Del Toro neskočil v tom stoupání do cíle Seixase. Skoro vypadalo, že mu to snad i nechal to druhé místo.

2 0
                  • Melvin  

Taky mi připadalo, že mu to nechal. Seixas skvělý výkon, škoda, že tam neměl k ruce někoho z týmu. V tom má Pogi neskutečnou výhodu.

1 0
                    • andy97  

Seixas ten nástup do profi cyklistiky má ještě dřív než Pogačar. Doufejme, že se neustaví.

2 0
                  • robb  

Gianniho záznam

https://www.strava.com/…/17638151585

1 0
                  • cubista  

Chtěli double, tak se Toro určitě snažil, ale Seixas byl lepší. Na německé Eurosportu ho prohlásili za dalšího nastupujícího mimozemšťana.

0 0
                    • jonys  

Sportovne mu to nechal.

1 1
                      • Albert8  

Kdyby mu to chtěl nechat, dojede na jeho zadním kole a nebude sprintovat. Prostě měl dost.

6 0
                        • jonys  

Proc by dojizdel na jeho kole kdyz mel 2 hodiny naskok na dalsi.

Samozrejme mu to nechal, uae uz pochopili, ze nesmi byt takovy hovada. Az se Pogi pujde na Tour vycurat, vrati se jim to.

1 0
                          • andy97  

Spíše předpokládám, že to byla vůle samotného Del Tora než direktora v autě UAE. U Del Tora je celkem těžký poznat z obličeje jestli je KO nebo pohodě.

Jinak dle Stravy to stoupání Seixas zajel v rychlejším tempu než loni Del Toro a Wout při dojezdu Gira.

0 0
                            • Albert8  

Ano, z lidí na Stravě to jel Seixas letos nejrychleji. A mimochodem to jel o 10s rychleji než tehdy MVDP při tom brutálním útoku.

1 0
                              • jonys  

Tam pry ma porad KOM GvA z toho rocniku jak vyhral Styby (takze ten jel asi nejrychleji).

On MVDP s Alapem jeli pul segmentu krokem. Tehdy to myslim Valverde rval od zacatku. Nemame casy WvA vs Toro z Gira?

0 0
                                • Albert8  

Van Aert to jel srovnatelně se Seixasem. Nicméně ta etapa byla o hodně snažší než současný Strade, proto je na tom segmentu většina nejlepších času z Gira.

0 0
                          • Albert8  

V závěrech náročných závodů má zatím Del Toro problémy. Loňské MS, na Lombardii odpadl Remcovi z háku.

1 0
                            • rejdy  

V tomhle je na svůj věk Seixas nad očekávání, když navíc vezmu, že z pohledu vytrvalosti se bude ještě pořád lepšit.

Otázkou v současnosti u něj tak zůstává pouze GT.

2 0
                    • vik  

Tak když už mají být v pelotonu mimozemšťani, tak ať jich je aspoň co nejvíc!;-) Ono se fakt časem okouká, opakovaně sledovat někoho výjimečného. Letošní Strade tak bylo fajn na koukání to ženské, kdy se fakt bojovalo o vítězství.

0 0
                      • andy97  

Já doufám, že nepřestoupí do UAE. V Decathlonu mu končí smlouva v 2027, měl nabídku na prodloužení ale odmítl. No jsem zvědav kam povedou jeho kroky.

Na druhou stranu chápu, že až skončí Pogačar tak UAE chtějí mít dalšího unikátního jezdce. Otázka je ale do kdy bude jezdit Pogačar a v těchto top výkonech.

2 0
                        • Melvin  

No právě jsem už někde postřehnul, že o něj má UAE zájem.

0 0
                          • andy97  

Je to tak no. Těch spekulací se vyrojilo po Strade hodně. Prý jeho agent je v kontaktu s UAE. Ono by to dávalo i smysl kdyby od roku 2028 přestoupil k UAE. Ale byla by to škoda.

0 0
                        • rejdy  

Tak ono to odmítnutí prodloužení zatím nemusí nic znamenat. Jestliže má smlouvu do konce 2027, může v klidu minimálně rok počkat. Pokud jeho výkony a výsledky budou pokračovat současným trendem, bude jeho cena jenom růst, což si potvrdí i jednáním třeba s jinými týmy…

Otázka, jaké podmínky mu teď Decathlon nabídl (a jestli důvodem odmítnutí byly peníze, nebo něco jiného), ale ve své pozici si může v klidu dovolit první nabídku odmítnout.

6 0
                          • andy97  

Souhlasím.

0 0
                          • Melvin  

V dnešní době asi nemá cenu se koukat na smlouvy, když se pak často nedodržují. Jinak ono to není jen o penězích. Pokud chce vyhrávat, tak k tomu potřebuje silný tým a to Dekoš zatím moc není. I když by bylo fajn kdyby tam zůstal.

0 0
                            • jmaselnik  

Decathlon silnej je a s ohledem na rozpočet, který mají jeden z nejvyšších, budou ještě silnější. Nemluvě teda o tom, že top Francouze budou chtít udržet ze zřejmých důvodů. Je ale jasný, že nechtěl podepsat teď, když za rok si možná bude moct říct o násobek současné nabídky.

2 0
                              • jonys  

Tohle je takovy mytus. Tudor, Q, ted NSN a dalsi,dokonce i Bora. Stejny pribeh: prijdou prachy, hvezda a koupi par zajimavych jmen. A uz se pise, jak je tym silny. A pak vidis realitu v zavodech. Nejsou schopni je ridit. Lidr ma problem a uz ho nedostanou zpatky. Atd. Vcera muselo (nevim proc) smaznout unik Jumbo. Protoze silny tymy tam nemaj sprintery a ty, co to kontrolovat mely, nechaly odjet silnou grupu a pak nemely jak je sjet.

Seixas mel pry jit do QS, Lefevre ho chtel za Remca. Ale pak Dekac prisypal do AG2R penize a udrzel ho. Za me ok, QS at ma sprintery a klasilare, to je jejich.

1 0
                                • Melvin  

Bylo by fajn, kdyby jako Francouz zůstal ve Francouzském týmu. Do QS by mi to moc nedávalo smysl. Pochopím ještě toho Remca, že QS zkusil, aby Belgičan vyhrál Tour.

0 0
                                • jmaselnik  

no Seixas je mladej, kolem něj se dá stavět a může to být i zajímavé právě marketingově pro frantíky, kteří by chtěli vítěze TdF po spoustě let.

2 0
                                • Honzas  

No nejsem si úplně jistej, jestli zrovna UAE je team, kde by bylo vše pod kontrolou a uřízené. Na jednu stranu Pogačarem a na sílu urvou spoustu parádních výsledků, ale třeba loňské Giro i Vuelta ukazují, že když by to mělo jít hlavou, tak to trochu drhne.

2 0
                                  • cubista  

Ano, Pogič je natolik fenomenální, že by vyhrával takřka v každém týmu.

1 0
                                    • sserpx  

Nebylo to myšleno spíš tak, že UAE v závodě s Tadejem a UAE v závodě bez Tadeje jsou dva rozdílné týmy?

S Tadejem jezdí jako jedna parta, makají pro leadera, jsou dobře pozičně. A bez Tadeje si tam každý dělá, co chce. Na GC leadera se kašle a domestici si radši urvou vítězství v etapě. Tým nespolupracuje atd.

3 0
                                      • andy97  

Ano Tadej je jedinečný. Je pravda, že na Giru a Vueltě to celkem skřípalo ale to by měli hlavně zkorigovat sportovní ředitele.

Loni UAE mělo nejvíc vítězství ve WT v historií, co kdy jakýkoliv tým získal a to nemají sprintera, který by získal cca 15 vítězství. Potřebovali by někoho kdo by vyhrál Grand Tour a nejmenuje se Pogačar :D

1 0
                                      • cubista  

Tak jsem myslel tu jeho jedinečnost. Tadej by byl respektovaný všude, bez něj jsou UAE poloviční a každý si dělá, co chce

0 0
                                      • Honzas  

No ono pokud Tadej opravdu potřebuje pomoc tam, kde to bez ní na výkon neurve (třeba San Remo), tak ta týmová podpora taky není na první příčku hitparády.

0 0
                                        • jonys  

Ja myslel neco jinyho.

Tu schopnost tymu rozhodovat o rezii.

UAE, Visma, Ineos, Trek a trochu QS. Ostatni tohle nezvladnou. A zajimavy je, ze jezdec, co prestoupi do tech top tymu, najednou jde v tomhle nahoru. Vcera treba Armirail-v FDJ dobry, obcas super vysledek z nejakyho uniku…ale ted bude schopen jezdit jak Campenaerts.

0 0
                                          • McBlacky  

myslis jako, ze to roztrha a odtaha a pak ho nekdo skoci ?

Casovkar to ma vsude tezky, krome casovky. Tomu moc teamova rezie nepomuze.

V rozhodujici casti zavodu maji DS tyhle typky podtrzeny cervene s poznamkou „nesmi ujet sam“.

Kdyz ujede na zacatku, kolikrat se stalo ze to nekdo dovezl?

V dojezdu do kopecka bez sance, do kopce vubec, cisty sprint taky nic.

0 1
                                            • jonys  

Nene. Já mluvím o práci domestika! Tyhle týmy si pohlídají, kdo může ujet a když přijde na věc, bez problémů to sjedou kde chtějí. Seixas má jet Baskicko. Uvidíme tam, jak se Dekáči bude dařit režie.

0 0
                                    • Melvin  

No ale musel by závodit úplně jinak. Když vezmu třeba teď Strade. Neviděl jsem to teda od začátku, ale převážně jeho tým stahoval únik. Pak když ujel, tak tam měl 2 lidi co mu kryli záda v další skupině. Ti tam nebýt, respektive být v jiném týmu tak si myslím že by ho dojeli.

0 1
                                • jonys  

Bora se po dnešku omlouvám, na PN dnes ukázali slušnou práci i proti všem ostatním.

0 0
                                  • andy97  

Jonas je jinde :D

3 0
                                    • SantiagoK  

Chápu ho, kolikrát bych si nejradši na sebe navlík i igelitku ze škarpy když se takhle na jaře vracím pozdě ze švihu za chladného večera oblečen na odpoledních 15 stupňů.

4 0
                                    • brtníček  

Aerodynamický model s odlehčením. :-)

0 0
        • Aduldinho  

Pěkná vzpomínka na skoro začátky tohoto krásného závodu, než ho v mých očích skazila nadvláda Pogiho! ;-)

2 5
          • skaj  

Nemela by ti ho kazit spis neschopnost zbytku pole se tomu jednomu zavodnikovi vyrovnat?:)

Tyhle reci (a ne jen od tebe, je tady toho spousta) mi prijdou zvlastni, vidime „na vlastni oci“ zavodit nejlepsiho jezdce vsech dob, je to famozni podivana, zadne ineos teamove vlacky az do cile, ale cista rezba na vykon. Zavodeni, ktere kazi jen neschopnost zbytku startovniho pole… Prijde mi to jako takove ceske „ja chci aby koza chcipla sousedovi“. Tak snad byste meli chtit, at se ostatni zvednou ne?

24 3
            • Agent007  

Lance byl ve své době taky nejlepší jezdec všech dob.

A o pogačarovi bych to rozhodně netvrdil. Na Merckxe zatím ještě nemá

0 14
            • Aduldinho  

Před Pogiho výkony samozřejmě smekám, ale já chci náboj, ne že ujede jeden nadčlověk zbytku pole o parník, doufám, že Vinge na TdF poladí a bude to vyrovnaný souboj až do konce! ;-)

Otázka je, co je příčinou té neschopnosti? Přece ti všichni ostatní dřou neméně jako Pogi, přesto se mu zatím nikdo krom MVDP na určitých specifických tratích nepřiblíží ani o píď. Stejně tak pro mě ztrácí na atraktivnosti cyklokros, pokud je na startu Mates.

Ale je to jen můj úhel pohledu a nikomu ho nevnucuji, někdo má rád vdolky, jiný zase holky! ;-)

3 3
              • cubista  

Z těch jeho současníků už nedoladí nikdo. Musí přijít někdo úplně nový. Možná Seixas v příštích letech?

9 0
              • MilesWheeler  

Nemůže to být tím, že má takříkajíc dar od boha?

0 0
            • gerrard  

Tebe jako vážně baví sledovat závod, který je předem jasný a překvapení abys v něm pohledal? Mezi 70 – 80km do cíle na očekávaném místě odjede a pak už se defacto nic neděje. Sem asi 40km prospal a o nic sem nepřišel. To ženské byly úplně jiná rubačka a ten jejich souboj při finiši to bylo aspoň závodění. A jaký je rozdíl mezi Ineos vláčkem a UAE vláčkem? Jenom v tom kam až má dojet. Jinak je to to stejné. To není nic proti Pogačarovi. Jako respekt, ale to jeho závodění je ve finále nuda.

4 4
              • cubista  

Když on je Pogič takovej sympaťák. Proto to lidi baví.

2 0
                • Smejči  

Přesně. Jak si před kopcem plácl s fanouškem, oslavoval to celý kopec nahoru a potom i po dojezdu poplácal. Jednak se chová hezky k fanouškům, jednak k soupeřům, když mluví neřekne nic blbýho, hlavu má. Ano, je dominantní, ale to mě taky baví sledovat, že teď jeden vládne všem. Nevidím jen to, že teď jeden sám 40km, ale vidím v tom, že 6 let defacto se furt posouvá, každý rok je o krok dopředu, každý rok dělá vše na 100%, drží mu zdraví, nemá pády,…to vše hraje roli. A to má jako zpomalit, když ostatní nejedou? Prostě se veze na vítězné vlně a dokud může a pořád ho to baví, tak vyhrávat bude.

14 0
                • gerrard  

Šlape krásně o tom žádná, ale fakt tě baví 1,5 hodiny čučet na šlapajícího Pogačara v rozhodnutém závodu? To je odjetý závod F1 nebo dva biatlony.

2 1
                  • daymaker  

Asi trošku chápu strategii silniční cyklistiky, co nepochopím, že nejsou ostatní manšafty schopny spolupracovat, aby byly schopny nějak konkurovat. :-) Samozřejmě, že na výkon urve koho chce, ale vzornou spoluprací by byla šance konkurovat podle mě větší. Místo toho se s tím snaží každý „vzadu“ vyběhnout, jak to jde. :-)

11 1
                    • rejdy  

Je to tak, stačí vzít v potaz, kolik se šetří v háku. Pokud pominu specifický dojezd typu >8% kopec do cíle, nebo kopec a pak technický sjezd, kde se efektivně neprotočíš, tak ve zvlněném terénu by ho dojet šlo. Vloni na Amstelu, když nebyl úplně čerstvej, na to stačil Remco a z půlky Skejlmose :). Skupina 5–7 lidí jedoucí vzornej kolotoč by ho třeba i na Liege dojet mohla…

Ale, jak píšeš, nikdy takhle lidi napříč týmy spolupracovat nebudou, když tam navíc budou 1–2 lidi z UAE, který do toho hodí vidle, tak ende.

0 0
                      • jonti  

Ten 1–2 lidi z UAE je uplne zasadni vec, nikdo si je nechce dotahnout do cile cerstve, kazi to spolupraci a motivaci.

1 0
                      • MilesWheeler  

U Pogačara hraje zásadní roli fakt, že má naprosto unikátní, hybridní motor. Ten kluk nastoupí brutální silou v kopci, zregeneruje a po rovině je schopnej rubat a udržovat náskok dokud ho v dalším kopci zase nenavýší.

0 0
                    • jonti  

Problém je u Pogačara podobně jako u Evanpoela, že když ujede, je za ním už jen menší skupina spíš vrchařů z x teamů. Nikdo schopný jet dál časovkářské tempo x desítek km po rovině nebo zvlněném terénu, žádný silný domestik, který by to tahal a obětoval se.

Když vidíme Pogačara v úniku vypadá to nezajímavě, ale je to výsledek všeho co se dělo prvních 150 km závodu. A tam to je především o teamu.

6 0
                    • gerrard  

Jak by sis tu spolupráci představoval? UAE momentálně ty závody plně kontroluje. Jedou takový šrot, že všechny odvaří a pak už jede Pogačar sám, protože už není žádný tým schopný jet nějakou taktiku a zůstane pár nejsilnějších kusů. Na to momentálně nemá nikdo zbraň. Jedou přesně jak jim to vyhovuje a nikdo na to nenašel odpověď.

2 0
                      • daymaker  

Jasan. Money talks. Když máš v závodě 3 TOP borce, kteří by mohli vyhrát místo Pogiho, těžko se něco vymýšlí. :-( Ale i tak. Druhá skupina Remco například, WvA a už jim nikdo nepomůže. Radši dojedou 5., než aby to riskli. Taky chápu, i tak super body pro manšaft, ale… Chybí tam pár bezmozků, kteří nechápou, že zkusit to už není moderní. :-)

0 0
                        • McBlacky  

Lepsi par bodu a jista kariera, nez zadny a pak mrzeni. Top borci jsou placeni za vyhry, ale zbytek pole ma svoji cenu zejmena v bodech. Pokud nechces delat domestika bez ambici za maly plat.

0 0
                  • bosmilan  

A když pojedou pohromadě a rozdají si to až v posledním kopci,tak to jako bude nějak zajímavější?

Já se raději podívám,jak 1,5 hodiny se snaží ho dojet,i když vím,že to asi nedokážou,než se dívat,jak by jeli pohromadě a vůbec nic se stejně nedělo.

Mě ta cyklistika baví i přesto,že totálně dominuje Pogačar a MVDP

14 0
                    • Pecer  

Mě ještě přijde, že když Pogačar odjede, balík se zklidní a je míň pádů :D

Jinak mi také nevadí koukat na odjetého Pogačara, obzvlášť když to proloží, jak baví díváky Tibor del Grosso.

1 0
                    • gerrard  

No jasně že to bude zajímavější, kdež se rozhodne v posledním kopci než když je to jasné 70km před cílem. :) Nebude nic rozhodnuté a bude pořád otevřený závod. Nikdo se ho nesnaží dojet. Dobře ví, že už je jasno. Závodí jen o další místa.

4 0
                    • TheJD  

Rocniky 19, 20, 21, 23 a 25 byly rozhodne zajimavejsi nez 22, 24 a 26, kdy vyhral Pogacar z uniku delky 49, 81 a 79 km.

3 0
              • MavasH  

Chápu, že cyklistika je primárně o vítězství, ale pokud jezdci ve skupině o druhé místo budou ochotni bojovat „na krev“ i o bednu, tak mně jako divákovi je téměř jedno, jestli je vepředu někdo ujetej nebo ne (samozřejmě pokud např. nesázím). Naopak tam je bonus v tom, že tomu vepředu se může něco stát (ať už technické problémy, nebo dojdou síly), takže může být divák „na trní“, jestli se ten únik povede, nebo ne.

4 0
              • skaj  

Bavi. Navic vlacek koncici 80 pred cilem vnimam v podstate jako opak Ineos vlacku, ktery casto koncil az v cili.

A pokud je jim druhej flek ukradenej a nezavodi o nej, tak je to problem nekoho jineho nez Pogyho…

5 0
          • SantiagoK  

Viděls si ten závod vůbec ? boj o místa na bedně ve skupině za ním byl napínavý a Seixtas si výborně poradil s přesilou Uae. Pogačar zas tak velkej náskok neměl aby se nemohlo něco stát kvuli čemu ho skupina za ním dojede. Navíc Strade Bianche je vizuálně vždycky pěkný závod, krásná toskánska krajina , šotolinové úseky, ,atmosféra na Piazza del Campo byla elektrizující ,tisíce fanoušků, ovace na všechny závodníky kteří dojeli do cíle.Ten závod musí všichni milovat, jen ho tedy musí vidět a ne tahat že šuplíku vzpomínky jak to bylo tenkrát když ještě nebyl Pogačar.

6 3
      • sheenecek  

Baby pěkný závod, hlavně ten finiš :)

0 0
    • Agent007  

Van aert, asi nejpřeceňovanější závodník současnosti. Pogačar s emiráty dobře, kdo umí,ten umí. Nemám ho rád, ale klobouk dolů. Pidcock vyhrál strade v barvách ineosu, teď už se mu to nikdy nepodaří. Ty padající řetězy,mizerný servis a materiál se projevují. Jinak teda, nuda, nuda, nuda… všiml jsem si, že ostatní týmy a závodníci už kvůli pogacarovi upravují svůj závodní program. Na závody kde jede on, posílají B až C sestavy. Nemá cenu pálit sirky lídrů, když stejně je výsledek předem daný.

0 15
      • andy97  

Ineos dnes jel? Nějak jsem si toho moc nevšiml :D

7 0
        • Melvin  

Jsem je taky nějak postrádal. A koukám, že vybojovali pěkné 31. místo.

6 0
          • Agent007  

Dneska na T-A pěkná časovka a výsledek pro ineos, v první čtyřce mají tři závodníky. Mimochodem, ten hvězdný Aert dojel 59… uvidíme, na co se bude zase vymlouvat…?

1 5
            • jonys  

VDP 144. No úplně z formy jsou kluci hvězdní…:-)))

1 0
            • Melvin  

Tak polovina letošních výher Ineosu jsou časovky. Takže to až tak nepřekvapuje. Navíc u takového etapáku, kteří mají mnozí jako rozjetí se počítá celkové. Na to kdo vyhrál etapu na Tirrenu si za rok nikdo nevzpomene. Kdo vyhrál třeba Strade bych řekl, že jo. I ty musíš uznat, že Ineos poslední roky jezdí tužku. Ale třeba Gannovi bych moc přál, aby něco velkého vyhrál.

5 0
            • rejdy  

Místo kopání do Aerta nám pověz, kdy Ganna na WT úrovni vyhraje něco jinýho než TT? Má jedinou takovou výhru z Gira ´20, jinak jen časovky (opakuju WT závod, ne nějaký 2.1 hnoják) a to ještě, pokud tam není Remco :). Zcela vážně, pro mě celkem zklamání, po 2. místě na MSR 2023 jsem čekal, že se výsledkově někam posune (přál bych mu to) a nic.

0 0
              • andy97  

Loni byl 2 na MSR ale jinak žádná velká sláva to od něho není no.

0 0
              • jonys  

Určitě mu na silnici nepomáhá že pořád jezdí i dráhu.

2021 – OH

2022 – Hodinovka

2023– MS+ME

2024 – OH

A nechci slyšet, že VDP taky jezdí krosy :-) a nebo že se občas odskočí zranit na MTB :-))

Úplně jiná zátěž, zabírá mu to čas, kdy by mohl dělat víc pro silnici, pak mu ty malinký procentíčka chybí třeba.

2 0
                • andy97  

A Mates jezdí krosy i někdy bajky a jak mu to jezdí :D

3 0
                • gerrard  

Na dráze už toho moc nenajezdí a jezdí jenom časové disciplíny. Možná jezdí na silnici jen proto, aby byl dobrý na dráze. :)

0 0
    • rejdy  

Před chvílí bohužel Mads pryč ze startovky MSR, tak ať už to teda vyhraje ten Pogi, no.

https://cyclingflash.com/…lan-san-remo

1 1
    • kucka7  

Může mi někdo vysvětlit co to je podle komentatora Tirenna na Eurosportu „šotol“ po kterém mají jet. Trhá mi to uši.????☹️

2 0
      • andy97  

Šotolina že by? :D

1 0
      • Smejči  

:-D

Ale jinak dnes poslednich 7kilaku krasna bitva.

0 0
      • robb  

Asi buchtičky se šoto…děs

1 0
      • zbartos  

Podle AI: Schotterweg (německy) je štěrková cesta nebo cesta vysypaná drceným kamenivem. Jde o komunikaci, často používanou v lesích, na venkově nebo jako provizorní cesty. Využívá se pro pěší turistiku, cyklistiku (gravel kola) nebo jako lesní/polní cesty. Synonyma jsou Kiesweg (štěrková cesta), Schotterstraße (štěrková silnice) nebo obecně Naturweg (přírodní cesta).

Doplnění Z.B.: Na povrchu je většinou vidět kamenivo malých průměrů (než ho vymyje eroze, většinou nadprúměrně intenzivní přivalový déšt), někdy i písek, takže laika nenapadne, že jde o štěrkovou cestu.

Dle AI: Vrstvení štěrkové cesty je klíčové pro její dlouhou životnost, stabilitu a správné odvodnění. Základem je použití různých frakcí (velikostí) kameniva, které se po každé vrstvě řádně hutní.

Zde je typická skladba odspodu nahoru:

Podloží a geotextilie:

Nejprve se vykopou základy (tzv. koryto) do hloubky cca 20–40 cm (podle zatížení).

Na dno se položí geotextilie. Ta zabraňuje mísení štěrku s okolní zeminou, zvyšuje stabilitu a brání prorůstání plevele.

Základová/Nosná vrstva (hrubý štěrk):

Tato vrstva zajišťuje stabilitu a nosnost. Používá se hrubý štěrk (makadam), nejčastěji frakce 32/63 mm nebo 16/32 mm.

Tloušťka této vrstvy bývá cca 15–20 cm (při vyšším zatížení i více).

Podkladní/Vyrov­návací vrstva (střední štěrk):

Na hrubý štěrk se nanáší jemnější vrstva, například štěrk frakce 8/16 mm nebo 4/8 mm, která zaplní mezery a zpevní povrch.

Každá vrstva musí být řádně zhutněna vibrační deskou.

Povrchová vrstva (jemný štěrk/štěrkový trávník):

Poslední, pochozí vrstva (např. frakce 4/8 mm, 2/5 mm nebo štěrkový trávník) o tloušťce cca 3–5 cm.

Pro zpevnění okrajů je vhodné použít obrubníky, které se usazují do betonu na hrubou štěrkovou vrstvu.

Klíčové rady pro stavbu:

Hutnění: Každou vrstvu je nutné důkladně zhutnit.

Odvodnění: Cesta by měla mít mírný spád (2–3 %) do stran, aby voda nestála.

Geotextilie: Nikdy ji nevynechávejte, zásadně zvyšuje trvanlivost cesty.

Zdtoj geotextilie.cz

0 0
        • McBlacky  

Co ti AI zapomnela dodat je, ze cesty se musi pravidelne utahovat (nebo jake slovo sem patri). Na Nemecke strane ceskych pohori to co rok/dva nedrive lehce na svrsku narusi a pak to valcuji. Proto jsou tam cesty naprosty porno na gravely a ne ten vymytej, hrbolatej bordel kterym konci valna cast sotoli u nas.

Jinak pro firmu co prodava geotextilie je samozrejme naprosto zasadni, aby se nevxnechavaly ;)

1 0
          • vitan  

Blacky, jakou lokalitu bys doporučil na porno-gravel za čárou?

0 0
            • McBlacky  

My ted hodne brousime Nemeckou cast Sumavy (Bavorsky les).

Lokalita mezi Zeleznou Rudou a Straznym, tam prakticky co sotka, to uplna pecka.

4 0
          • MilesWheeler  

Geoška se používá i pod běžné asfaltové nebo dlážděné silnice

0 0
        • ladys  

AI má velké mezery. Hutnit cestu deskou. To se dělá tak v chodníku. Jinak se používá válec.

Dát na vrch frakcí 4/8 ta je dobrá tak maximálně pod dlažbu. Nezhutni se tudíž se rozhrabe. Používá se 0/32. U nás se většinou ojebe spád, na cestách stojí voda a udělají se výtluky.

0 0
          • McBlacky  

S tim spadem je to fakt. Zrovna v tom Nemecku to je vyspadovany tak, ze to regulerne drzi na vnitru v zatacce a na vnejsku bys vylit i v polovicni rychlosti.

V CR to jsou vetsinou rovny placky

1 0
            • cubista  

Proto jsou v Bavorském lese i po dešti šotolinové cesty bez louží a bahna.

2 0
        • oberleutnant Weiss  

Řekl bych, že od tazatele to byla spíš řečnická otázka a šlo mu hlavně o to, že ho ten „šotol“ neskutečně tahal za uši (čili ho prostě a jednoduše sral). Mně se při poslechu toho komentáře taky zatínaly palce u nohou v pěst…

2 0
          • Jason Voorhees  

A jak to teda bylo?

„Včera večer Poštou ranní?“

0 0
          • kucka7  

Přesně, alespoň někdo to pochopil????

0 0
            • Jamin  

Tak já se třeba dneska v přenosu dozvěděl, že je to TEN šotol :-/

0 0
              • Karbic  

…samička je šotolina a mláďata šotolátka

4 0
              • oberleutnant Weiss  

Jojo, bohužel tam tenhle slovní patvar padl i dneska…

0 0
                • gerrard  

To já trpím jak pes u biatlonu, protože tam začali někteří jedinci používat slovo podmínka ve větách jako „dnešní jarní podmínka“, „podmínka na střelnici“, „sněhová podmínka“. Hrozně mně to trhá uši a klesl jsem tak hluboko, že jsem to konzultoval na infolince ústavu pro jazyk český, jestli jim třeba nekřivdím a nekřivdím. :)

2 0
                  • rejdy  

V pořádku, vidím to stejně, už jen z logiky věci je použití singuláru úplná blbost. To, že dodnes nevědí, se kterým pádem se pojí „vyvarovat“ a se kterým „vyhnout“, už je takový evergreen…

0 0
                  • skaj  

Hele to je takova hantyrka mezi bezkarema, cimz vubec nerikam ze spravna, ale slycham ji uz dobrych 20 let…

0 0
                  • keymaker  

A já zas myslel, že to je pro běžecké lyžování a biatlon terminus technikus :-)

0 0
    • Cabasekxxx  

https://www.instagram.com/…DVwTrHViPl7/?…

Tadej už ladí na kostky

2 0
    • andy97  

Dneska se jede klasika Milano – Torino, dojezd bude na kopec Superga (4,9km – 9,1%)

Startovní listina je velice slušná (Pidcock, Roglič, Pellizzari, Christen…).

https://www.procyclingstats.com/…/result/live

9 0
    • cubista  

Kde budete sledovat MSR? HBO Max s příplatkem balíček Sport? Nebo je jiná možnost? Dík.

0 0
      • gersa  

Oneplay

0 0
      • Sinpa  

https://sweet.tv/cs

Ve zkušebním období na 14dni za 5 Kč :)

Případně to samé na Lepší TV…

0 0
        • cubista  

Díky tobě i ostatním. Zaplatil jsem si Sweet TV na těch 14 dni. Flandry a PR bude na ČT.

0 0
          • andy97  

ČT bude letos vysílat oba závody? Vždy to bylo buď jen Flandry nebo Roubaix.

0 0
            • cubista  

5.4. mají Flandry, program na 12.4. ještě není, tak jsem vydedukoval, že PR taky bude. Možná chybně, uvidíme.

0 0
              • andy97  

Právě, oba závody nikdy nevysílají v jednom roce co si tak pamatují. Teď pár let měli v programu Flandry, dříve zase měli Roubaix.

0 0
                • Aduldinho  

To bylo v době, kdy na PR řádil Štyby, ne? Takže do bylo atraktivní pro českého diváka! ;-)

0 0
      • Smejči  

Spíš ze záznamu na HBO – přes den má být hezky :-)

4 0
        • andy97  

Dáš mobil na řídítka a je to :D

0 0
        • Darkson  

tohle je velmi komplikované, pokud nechceš znát výsledek předem. člověk nesmí zapnout socky ani zprávy a jelikož to dělá automaticky, občas si nešťastně rozuzlení propálí předem :-)

0 0
          • jkcz  

Tento problém v současnosti v drtivé většině případů řeší přítomnost Pogačara na startu. Ano, MSR je jedna za světlých výjimek.

2 0
          • keymaker  

Zakladem je nemit socialni site ;-)

0 0
            • jonys  

To už bohužel dnes znamená, že nemáš ani spoustu informací k těm závodům :-(

0 1
              • keymaker  

Mas recht, ale to holt ozelim :-) nesazim ;-P

3 0
                • jonys  

Nejenom info k sazeni. A pred. Ale i po. Spousty zajimavosti, rozhovoru, videa lidi od trati spornych momentu… Mam Tw a Ins. Na T obcas neco napisu, na I nemam jediny foto, ale pasivne jako zdroj pouzivam. Neni alternativa…

0 1
          • jonys  

Mám tohle ošéfovaný. Socky nezapínám, kamarádi už vědí, že mi nemají k tématu psát a navíc mám vyplý propisování zpráv na obrazovku (mobil je svině, potřebuju mrknout kolik je, zapnout hot spot nebo i když ho píchu do nabíječky, obrazovka se rozsvítí…)

1 0
          • Smejči  

To je asi nejmenší problém. Pokud nezapnu socky, tak se o vítězi M-S nemám šanci dozvědět.

0 0
            • orm  

Zalezi zda i treba idnes nebo novinky beres za socku. Jeden cas, jeste za dob Eurosport aplikace, mne vysledek prozradila primo aplikace v podobne uvodni fotky v archivu poradu.

0 0
              • Vrci  

Tam šlo přepnou na antispoiler mód, kde to nebylo.

1 0
                • orm  

V aplikaci na TV zadne takove nastaveni nebylo nebo jsem si ho alespon nevsiml.

0 0
                  • skaj  

Jen nevsimnul, presne tam to totiz bylo:)

0 0
                    • orm  

Pisu o Samsung TV s Tizen OS. Ok, pokud to tam bylo, tak moje chyba :-). Ted uz je to jedno. Ta aplikace uz neexistuje.

0 0
                      • skaj  

Tak to se priznam ze nevim – aplikace pro android mela, webova mela, ios mela – ale Tizen netusim.

0 0
            • jonys  

Zkus PCS :-)

1 0
        • robb  

Přesně tak. Než se ti udělá káva, tak stihneš shlédnout prakticky to nejdůležitější z celých 300 km :-D

2 0
    • jonys  

Roglic na MSR.

Groves out.

0 0
      • Melvin  

Hlavně to počasí vypadá, že bude v klidu. A vítr asi spíš proti (z boku), takže to dlouhému úniku moc nahrávat nebude.

0 0
        • andy97  

Nic pozitivního pro Pogiho co se týká větru :)

0 0
          • Melvin  

Tak nemá moc foukat, takže těch pár km s Poggia pokud ujede dá. Že by ujel už na Cipresse a vydržel to do konce asi nehrozí. Jedině, že by tam měl v úniku parťáka. Přece jenom to není Strade, kde je to ke konci už roztrhané na malé skupinky.

0 0
            • andy97  

Bude muset útočit už na Cipresse jak loni a dostat zbytek na limit. Na Poggiu je menší šance, že je orve.

Je možný, že si tam nechá Del Tora aby mu odtáhl tu rovinu mezi kopci. Ale orvat Poela v současné formě bude nadlidský výkon.

1 0
              • jonti  

Teoreticky na Cipresse vytvořit brutálním tempem malou skupinu favoritů a na Poggiu ujet sám.

0 0
                • andy97  

Ono to asi bude podobné jak loni, že odjede to nejlepší. Nejlepší scénář pro Pogačara by byl aby odjel už na Cipresse a za ním by to jelo max. po 1–2 jezdcích.

2 0
                    • MilesWheeler  

Takže sám od Cipressy je nereálné.

0 0
                      • andy97  

Reálný to může být ale na té rovině by se mohl uvařit oproti skupině :D

Spíš bych předpokládal, že UAE to bude chtít co nejvíc roztrhat na Cipresse a pouzit Del Tora až na ten přejezd mezi Cipressou a Poggiem? Hlavně to nemůžou pokazit jak v posledních 2 rocích při tom nájezdu na Cipressu.

0 0
                        • MilesWheeler  

Ten nájezd pod Cipressu je na hovno. Je to rychlý a technický. Raději to pokazit, než se zrakvit.

0 0
                • plzakj  

Neni nejaky vhodny misto 90km pred cilem? To by mu tak podle tech poslednich zavodu sedelo.

0 0
                  • gerrard  

Cekam poradny rachot na tre capi. Zkouset to az dal se na MVDP ukazalo naprosto neucinne.

2 0
      • rejdy  

Brennan out…?

0 0
          • Melvin  

Škoda na toho jsem byl zvědavý.

0 0
            • jonys  

Visma má teď nejsilnější tým.

0 0
              • Melvin  

To souhlas. Jsem zvědav na jejich taktiku. Jestli jedou all in na Wouta nebo mají v záloze Jorgensona. Laporte taky letos vypadá, že má nohy. Plus teď koukám přidali Campenaertse. UAE mají i přes absence taky silný tým.

1 0
                • Agent007  

Dyť Aert je letos bez formy, na ty dva nemá. Může být třetí. Já osobně bych si tipnul na bednu Pidcocka. Papírově jsou první dvě místa jasná. Pojede se o třetí flek

0 0
                  • Melvin  

O Pidcockovi jsem uvažoval, ale říkal jsem si jestli nebude to Milano-Torino v nohách znát. A jestli copilot nelže, tak nikdo ten double nemá.

0 0
                    • Melvin  

Ale třeba Roger De Vlaeminck má bednu na obou závodech v jednom roce.

0 0
                    • jonys  

Bude mu vyhovovat protivítr. Závod s útokama až na Poggiu. Jet 40km/h do 5% minuty je pro něj smrt. Pokud by přejel Poggio na čele, může ze sjezdu odjet, dole už se to dá udržet, skupina se po sobě 3× podívá a game over.

0 0
                  • Melvin  

Tak Wout bez formy 3. místo a Ineos opět nevidím ani v první 30.

8 0
                • robb  

Campenaerts mívá nohy, ale jak někdo z balíku říkal – na ty klasiky je trochu goofy.

0 0
    • oberleutnant Weiss  

Pěkný vlaječky na těch třetích místech dneska…:-)

14 0
    • robb  

První monument sezóny San Remo

https://www.procyclingstats.com/…/result/live

3 0
      • andy97  

Jan Christen odstoupení. Celkem velká ztráta pro Pogačara.

0 0
        • andy97  

.

0 0
          • andy97  

Tak Pogačar na zemí. To je skoro konečná :(

0 0
            • zbartos  

Wout s ním…

0 0
              • andy97  

A Poel též zaostává. To bude dramatický. A Pogi se tam už se ani snad nedostane zpět.

0 1
                • andy97  

Tak to bylo rychlý teda :) takový scénář si určitě nepředstavovali.

0 0
                • kucka7  

A je na špici. Neuvěřitelný.. Ganna a Poel za ním. Jestli ještě dokáže zaútočit. Tak nechápu nic

1 0
                  • rejdy  

No ty kravo

Cipressa rychlejší než vloni, v horším větru a po tom, co chvíli před tím lehne v 50…

2 0
                  • andy97  

Pidcock vypadá dobře.

0 0
                    • robb  

Jj, vypadá super. Matěj buď blafuje nebo prostě nemá den. Ale je to pořád daleko.

2 0
                      • rejdy  

Poel má po tom padu odřený prsty, možná ho něco omezuje, co nevidíme…

0 0
                        • zbartos  

Viděl někdo (nebo je někde na webu informace), co se stalo Matějovi ? On byl také v tom pádu s Tadejem a Woutem ?

0 0
                          • andy97  

Jel za Pogačarem a též skončil na zemí.

1 0
                            • zbartos  

Tady je to trošku popsané, ale to zranění z pádu myslím nebylo tak závažné, aby nedokázal jet s těmi dvěma. Prostě by na ně asi dnes neměl ani bez pádu.

Viz https://wielrennenuptodate.nl/…o-verstoorde

0 0
                              • andy97  

Odpadl na výkonnost. Nevypadalo, že by ho něco omezovala. Jen výkonnost Pogačara :D

4 0
                                • ms82  

Par analytiku to rozebiralo, ze Pogacarovi dnes pad pomohl. Proti MVDP ne proti zbytku samozrejme, ovsem MVDP byl jeho nejvetsi souper. Hlavne argument byl ten, ze spadli oba (pravdepodobne Tadejovo vinou, ale to jsem nikde nevidel potvrzene) a nasledne oba museli makat, aby byli na Cipresse spolu. Ale zatimco standardne by jel MVDP cca 8 min srot za Tadejem, takhle jel srot 15 minut (a pak jeste Tadejovi stridal na rovine). Takze z vybusneho vykonu se stal (supra)threshold. Tam asi zjevne vladne Tadej.

Libil se mi Pidcock, ktery se v podstate vysmal Tadejovym utokum na Poggiu, kdyz rekl, ze to jel presne tak, jak mu to vyhovuje – brutal utok 30s a odpocinek. Po zavode byl ovsem zklamany dost, jak uz tu psalo vice lidi.

0 0
                                  • andy97  

Pidcock myslím v rozhovoru říkal, že ho ale málem taky utrhl v tom jednom nástupu. Pak v tom sjezdu bylo krásně vidět jak to má najetý Pogačar.

4 0
                                    • jonys  

Pid udelal 2 chyby: nezkusil nastup pres vrch a pak event full gas sjezd (asi si na sprint veril) a to, ze de uz nemel hnout prstem. Vic Pogacara vycukat (Pogacar vic „musel“)-Kwiat/Sagan 2017.

0 1
                                      • andy97  

Taky jsem si říkal, že ho mohl vyzkoušet přes ten horizont tam by už neměl co ztratit. Kdyby to ve sjezdu pustil na 100% asi by stejně najel minimum a dole by ho nejspíše Pogi dojel na té rovině.

Když koukám, za kolik jeli ten sjezd tak dle Stravy byl Pogačar o 23s pomalejší než 2024. Třeba Mohorič byl o 17s rychlejší než oni dva. Takže jde vidět, že nejeli full gas.

0 0
                                        • MilesWheeler  

Haha. To se dobře píše. Nastoupit Pogačarovi z kolika 650, 700W po totální Cipresse a Pogiu? A divíš se Pogimu, že měl ve sjezdu respekt po tom crashi? Ve sjezdu bylo celkem dobře vidět, že šel celkem pragmaticky na špici aby ho Pidcock někde neodparal. Ale vizuálně to byl čistý sjezd. Taky si myslím, že jim ve sjezdu foukalo proti.

2 0
                                          • andy97  

MVDP to loni zkusil :)

Tak ono moc nevypadalo, že byl měl velký respekt ve sjezdu. Sjezd z Cipressy jel víceméně totožně jak loni a že nejel sjezd z Poggia na šrot je logický, když věděl, že si veze Pidcocka na zádech a mu neujede. A kdyby měl na zádech MVDP tak věřím, že by ho vyzkoušel i ze sjezdu.

0 0
                                          • jonys  

Tak horizont prejizdeli „na klid“. Mluvim o tom, ze by vstal, skocil ho a naletel do sjezdu po hlave a jel. Prave i skrz ten Pogiho pad. Ne ze by mu cukl nahore o 50m. Ale asi to vyhodnotil jako moc riziko a vic si veril na sprint.

0 0
                                        • robb  

Ten horizont asi není tak těžký aby si někoho utrhl, pokud nemáš opravdu brutální kick jako Matěj.

0 0
                                      • MilesWheeler  

Nemyslím si, že na to měl.

0 0
                                  • ladys  

Lehlo to přes Tadeje, měl tam s někým kontakt. Matěj byl vepředu v balíku již pod kopcem. Tadej se dostal dopředu, až po dvou minutách stoupání.

0 0
                                    • rejdy  

To jo, jenže Tadej tam měl 2 lidi na dojetí balíku a pak McNulty expres na protáhnutí balíkem a rozjetí tempa. Matějovi pomohl pouze Philipsen, pak už za svý a dopředu musel taky sám. Po pádu sice neztrácel tolik času jako Pogi, ale klidně bych věřil, že na dostání se až dopředu potřeboval víc hrábnout než Pog.

2 0
                                    • MilesWheeler  

Vypadalo to, že mu hodil vlnu někdo z UAE z čelního pohledu.

2 0
                              • vitan  

https://www.cyclingnews.com/…an-san-remo/ – ten jeden prst nevypadá dobře

1 0
                      • andy97  

Netváří se úplně no. Ale i to loni jednu dobu tak vypadal. Matěj teda byl taky na zemi. Pidcock bude kousat.

Pokud to vyhraje Pogačar tak fakt klobouk před ním. Já bych mu to přál dnes.

2 0
                        • Jáchym 1  

Jo,Tom vypadá dobře.

0 0
                          • andy97  

A je to nejlepší sjezdař z nich.

0 0
                            • Melvin  

Ale Trek stahuje.

0 0
                              • robb  

Dost lidí tam měl i Ineos. Ale nevím na koho tam chtějí jet. Wout s Alikem zpátky v balíku. Po sjezdu je to pořád kus cesty. Tomovi by monument slušel.

0 0
                              • andy97  

Bude to nakousek no. Ale bude to stačit? Budou tam určitě více čerstvější lidí než v trojicí ale je tam Pogi no :D

0 0
                                • andy97  

Ta skupina kousek. To je tak 50 na 50.

0 0
                                  • andy97  

Pogi to dál, nevěřím. Neskutečný!

7 0
                                    • robb  

Wout asi třetí. Ten má taky nervy. Mads super, uvidíme co na kostkách.

5 0
                                      • Melvin  

Wout si nevěřil na sprint s tím kotníkem, takže dobrý tah.

1 0
                                      • bosmilan  

Nechci samozřejmě snižovat jeho výkonost,ale nebýt týmového auta,které ho tam dotáhlo zpět po tom pádu,tak pak mohl se tak max už jenom vyjet.

Pogačar jako klobouk dolů,že si to dojel díky kolegovi a to co potom předvedl,pros­tě mazec.

3 3
                                        • Melvin  

Tak zase po pádech je běžné, že se dotáhneš za autem. Něco jiného je, když odpadneš na výkonnost.

4 1
                                          • gerrard  

Je to proti pravidlum.

1 0
                                            • Melvin  

Je ,ale dělá se to běžně.

0 1
                                              • gerrard  

A taky se za to bezne dava DSQ a pak se vsichni divi.

1 0
                                                • Melvin  

Jako mě je to jedno, ale i tak si myslím, že DSQ se dává, když odpadneš někde na výkon a pak se dotáhneš za autem. Po pádech si nevybavuji, že by za toho někoho diskvalifikovali.

1 0
                                        • gerrard  

To jak tam rozhodci milosrdne pustil kolonu v okamziku, kdy se rozhoduje zavod bylo teda hodne necekane.

0 0
                                        • ladys  

To jsme asi viděli jiný závod, jeho skupina jela za autem jen chvíli, když dojela kolonu. Za svým autem jel Wout, ten měl větší ztrátu.

0 0
                          • Jáchym 1  

Tom je teda při vyhlašování hodně smutnej.Bylo to sakra blízko.Zbavili se Matesa a stejně nic.

0 0
                            • andy97  

Trochu tam udělal chybu při tom sprintu a to ho stálo vítězství bohužel pro něho.

3 0
                              • Jáchym 1  

Teď jsem se na to podíval ještě jednou,ale nevím co mu vytknout.Jestli měl nastoupit dřív na delšího špurta?

0 0
                                • andy97  

Začal sprintovat u bariéry kde byl zavřený a ne zvenku.

4 1
                                • rumik  

Nezamířit k bariéře. Tam ho Tadej zavřel a musel znova z druhý strany a už to nestihl.

2 0
                                • Melvin  

Ve studiu říkali, že měl nastoupit on, ale i tak by to neměl jisté. Je možné, že si na Pogiho fakt věřil, když uvisel ty jeho nástupy. Uvidíme co k tomu řekne v interview.

0 0
                                  • andy97  

Z mého pohledu by ho porazil kdyby nezačal sprintovat u bariéry ale zvenku.

3 0
                                    • cubista  

Musel chvíli přestat šlapat, aby přejel zprava doleva. To ho stálo výhru.

5 0
                                    • McBlacky  

No tak to bylo vynuceny, Tadej to udelal chytre. Minimalne zvolnis a nechas najet soupere na stranu sveho kola smerem k bariere a pak za to vezmes.

Jako te druhy mas dve moznosti, zacis spurtovat ihned a doufat ze se to otevre (coz se v drtive vetsine nestane), nebo druha varianta a to setinku pockat, pripadne nejet uplne plnej kotel a postupne se zbavit toho zadniho kola a presunout se na otevrenou stranu.

Kazdopadne ucebnicova lekce sprintu z prvni figury.

6 0
                                      • andy97  

Udělal to bezpochyby dobře Tadej. Tom mohl tušit, že mu tu bariéru nepustí ale jak píšeš no.

2 0
                                        • Jáchym 1  

Jo,je to tak.Možná chtěl Tom využít ohlédnutí Pogyho.Kdyby to byl Cav,tak to tam pošle kolem bariéry hlava nehlava.

3 0
                                      • ladys  

Podle mne v tu chvíli nechtěl jít dopředu. Plný kotel zapnul až později. Pokud by začal o dvě vteřiny dříve asi by vyhrál. Tom fakt pěkně, ten vypadá po přestupu doopravdy dobře. Tadej si výhru zasloužil.

4 0
            • plzakj  

Skoro :)

1 0
          • andy97  

Christen klíční kost

0 0
    • Sinpa  

V ženách masakr ve sjezdu

0 0
    • Smejči  

Tvl to je demon! Naprosto skvelych finalovych 30km! Pidcock taky top.

7 0
      • rumik  

Dnes si to ultra zasloužil.

4 0
      • brtníček  

Pogačar dneškem definitivně potvrdil, že JE MIMOZEMŠŤAN. Rozbitý na hadry, ztrata a pak si z toho udela skoro další onemenshow. Moc jsem nepochopil proč peloton po padu favoritů nejel vetší palbu do Cipresy , aby ty borce eliminoval. Trek, Ineos i další co tam méli více jezdců, nezkusili jet full…

1 0
        • Melvin  

Pod kopec jeli jak k ohni a pak skoro svěsili. Ale možná týmy co měly sprintery to chtěly držet pohromadě. Ale čekal jsem aspoň nějaké nástupy.

0 0
          • robb  

Tak on tam byl zmatek, kdo tam všechno zůstal. Nebo jim bylo blbý za to hned vzít, že tam lehl Pogačar. Uvidí se večer, až vyjdou vyjádření týmů a jezdců.

1 0
            • brtníček  

Zmatek, ale nikdo se o nic nepokusil. Dnes byla velká šance, aby vyhrál někdo překvapivý, ale ten peloton už je tak zblblý nadvládou těch dvou na monumentech, že nevědělj co mají dělat.

4 0
        • prodi  

Možná všichni předpokládali, že si to rozdá Pogi s Poelem a nikdo nebyl na jiný průběh připraven a nepočítal s tím, tak nevěděli najednou, co dělat…. Pogi teda masakr dnes

1 0
          • andy97  

Pogi si musel dnes z hluboká oddechnout, že mu to konečně dopadlo. Určitě to byl závod, který chtěl letos nejvíc vyhrát.

5 0
            • MilesWheeler  

Tutově raději poprvé vyhraje tady než popáté Tour. Ta Vuelta letos visí ve vzduchu zatraceně silně.

0 0
        • Aduldinho  

Dneska alespoň v jeho podání zajímavý závod, napínavý až do konce, přál bych to Tomovi, ale co už, dnes vyhrál krapet lepší a šťastnější! Nebylo to tak mimozemské jako vždy! ;-)

0 5
          • Jamin  

S tím pádem před Cipressou to bylo mimozemský dost.

7 0
            • Aduldinho  

OK, ale bez něj by to zase ztratilo nejspíš ten pravý náboj a vyhrál by o parník, ne že bych mu ten pád přál, ale to prostě k vrcholové cyklistiice patří. A šťastnější určitě byl, taky mohl ten pád pro něj znamenat stopku.

0 0
              • SantiagoK  

Na MSR se o parník nevyhrává, je to velmi težký závod, až tak že i mimozemšťan ho vyhrál poprve a startoval tam po páté. Před závodem MvdP řekl že pokud bude jen o jedno procento horší Tadeje neporazí.Pidcock jel perfektně.

0 0
                • andy97  

Na MSR už jel šestkrát dokonce.

0 0
                  • Darkson  

Ta jeho výkonnost na klasikách je až děsivá, od roku 2020 nebyl Pog na pódiu jen na Ronde a MSR (4. a 5. místa).

Zaútočí na 5 vyhraných monumentů v kalendářním roce? Už za 2–3 týdny budeme vědět víc:)

3 0
                    • andy97  

Loni byl na všech monumentech na pódiu. Třešničkou na dortu by bylo už jen kdyby všechny monumenty vyhrál v jednom roce. Povedlo se to někomu v historii vůbec?

0 0
                      • MilesWheeler  

Já myslím, že ne. Teď Kvízová… Kdy naposledy vyhrál někdo Milano San Remo, kostkový monument a Tour? Protože to je momentálně na stole. A to Roubaix po loňsku víme, že není scifi. Zdá se mi, že našel ještě pár Wattů od loňska a jestli přijede s takovou na Roubaix, tak je schopný odpárat Mathieuho na kostkách na výkon. Ale nezapomínejme na Wouta, protože něco mi říká, že sledujeme jeho obrození…

2 0
                        • Darkson  

někde tady proběhly fotky, že letos přibral svalovou hmotu na nohách. to nebude náhoda, prostě se zaměřili víc na tyto jarní klasiky…a jestli bude jen o 1% lepší a pády si už vybral…

0 0
                          • MavasH  

k těm pádům – spadl už na pěti klasikách: 2022 na Ronde (4. místo), 2023 na LBL (zlomené zápěstí), 2025 na Strade (výhra) + Roubaix (2. místo) a teď na MSR (výhra). Takže z monumentů už mu chybí pád jen na Lombardii :)

0 0
                            • andy97  

Má celkem štěstí, že při těch pádech si něco nezlomil na Strade a teď MSR tam to zavánělo dost. Jinak kromě toho zápěstí na LBL snad neměl zatím nic jiného zlomeného nebo zranění.

2 0
                          • MilesWheeler  

Říkám si ale jestli pak na Tour nebude v nevýhodě. Pokud ovšem nemyslí spíš na klasiky a Vueltu.

0 0
                        • andy97  

Já už ani nevím kdo poslední vyhrál monument když nepočítám Pogačara a Poela :D ostatní týmy z toho musí být už zoufalý :)

0 0
                          • ladys  

Philipsem 2024 MSR, 2023 Remco LBL.

1 0
                            • andy97  

Nějaký ten pátek už to je :D

0 0
                            • keymaker  

Ale 2024 tam mu to Matěj rozjížděl :-)

1 0
                            • MilesWheeler  

To je šílený. A kdyby bylo Strade monument, tak je to ještě veselejší statistika. Každopádně jestli se nepletu tak od Roubaix 22 tak z posledních 18 monumentů 2 nevyhráli ti dva ne?

0 0
                              • ladys  

K tomu ještě MS :D A to může dominance ještě pár let pokračovat…

1 0
          • skaj  

Nebylo mimozemsky? Krapet lepsi? Po tom jak byl rozeskanej?:) Zrovna tohle mi prislo jako jeden z jeho nej vykonu… Po padu, na trati, co neni pro nej… Sam sebe se ptam, co vic “mimozemskeho” mohl predvest. Mel ty kopce vyletet na zadnim nebo jak?:)

11 0
          • rejdy  

„Mimozemské“ to bylo od celého UAE, pouštěl jsem si znova těch 35 km do konce a jak vloni s výjimkou Wellense nájezd na Cipressu nezvládli, jak bylo potřeba, tak letos v mnohem horší situaci úplně top. Nejdřív dotáhli Pogiho na konec balíku (cca 5 km, nikoliv za autem), pak to převzal McNulty (mimochodem po Montrealu 25´ jsem psal, že by se hodil do vlaku na Cipresse :)). McNulty protáhl Tadeje celým balíkem a ještě tahal dál, pak chvíli Toro a take off…

10 0
        • SantiagoK  

To bylo zase stará dobrá takitika aneb proč by tam někdo nechával síly aby si do cíle vezl soupeře.Taky ještě na té 2 km rovině po sjezdu z Poggia bylo snad 30 závodníků ze 17 sekundovou ztrátou,možná kdyby aspoň část z nich se začala poctivě otačet na špici mohli ještě duo uprchlíků teoreticky dojet,ale asi už tam na to nikdo neměl nohy, tak to zkusil jenom van Aert a dojel 4 vteřiny za vítězem.

2 0
          • jonys  

To me prekvapilo strasne. Ze se to na Poggiu nenadelilo. A jeste drobnost k Treku: Mads navrat, uplne nejista karta…a stejne cely tym bezpodminecne makal na nej. Nerikejte mi, ze napr Cicco, vitez Sebastianu, by na Poggiu nebyl schopny jet lip.

0 0
            • Daf  

Tyhle dva kopce před cílem vlastně ani nejsou moc kopce. Jsou krátký a mají jen 4%. Ti nejlepší tam jedou 40, to není vrchařský terén. To jsou „hákový“ kopce, kde watty na kilo nerozhodují.

0 0
              • jonys  

Proc teda nevyhral Magnier :-)

Ja samozrejme vim, jaky to jsou kopce. Ale W/kg je furt klicovy. Nekde psali, ze tempo jel Jorge, pro Wouta, ale nevim, nikde jsem delsi zabery nevidel.

0 0
            • Melvin  

Ale ta sázka na Pedersena skoro vyšla. Jinak si myslím, že v týmu museli vědět, že je na tom dobře.

0 0
            • SantiagoK  

Nenadělila se to zřejmě pro to že v předzavodních vyjádření favoritů bylo všem jasné že v klíčových momentech budu chtít a muset být na dobrých pozicich pokud mají uspět.Ty vyjádření si soupeři a jejich sportovní řiditelé vzali k srdci a povedlo se všem jenž byli v početné stíhací skupině být na dobrých pozicich v klíčových momentech, jen to tedy nebylo tak dobrý aby někdo jiný než Pidcock a van der Poel chytil nástup Pogačara.Přece jenom ta délka závodu není moc příznivá k tomu mít nohy na to chytat mimozemské nástupy. Jak jsem již psal možná kdyby se okamžitě po sjezdu s Poggia skusila utrhnout skupinka s té početné stihcí skupiny a otáčeli se mohlo to být ještě na závěrečný sprint na který by se duo uprchlíků mohlo už jen dívat, ten nástup Aerta byl chytrý, efektivní,ale bohužel tam byl sám.Zbytek skupiny možná věřil že je šance uprchliky sjet, jistá výhoda na jejich straně byla, jelo se do cíle proti větru,navzdory nestřídající stíhací skupině se Pidcock s Pogačarerem na závěrečné 2 km rovině celkem poctivě otáčeli, kdyby začli taktizovat pravděpodobně by nebyli ani na stupních vítězů.

0 0
              • jonys  

Ta grupa jela full gas dole. Měl tam domestika Mads, měl tam domestiky Lund, zahlídl jsem i Boru pro Pithieho, možná Jayco. Wout nastoupil razantně proto, že je to Wout, a udržel to proto, že téma „motorky“ platilo nejen pro lídry, ale i pro něj :-)

O pozicích před kopcema se ví 100 let, reálně ale je vidět, že Pogačara může udržet i na takový „placce“ pár lidí, z nichž Jorge, Wout a VDP byli byli po pádu, Roglič už asi ne, a ostatní takoví tam nestartují (Remco, Jonas…) nebo závodí za UAE (Toro).

0 0
                • MilesWheeler  

Je otázka, jestli by Jonas a Remco byli schopní pokrýt nástup po 300 km placky na takovém brdku. Ještě tak Remco jednorázovky umí. Ale Jonas? Jednorázovky jsou konplet jiná disciplína než etapáky. Takovej Contador ani v dobách nejlepší formy na jednorázovkách nikdy neexceloval. A to byl výbušný jezdec. Stačí se podívat na výsledkovou listinu jakékoliv jednorázovky. Ono to, že je Pogačar přirovnáván k Merckxovi není jen tak. Jen výjimeční jezdci dokázali v moderní historii cyklistiky vyhrávat klasiky a GT. A to ještě nejčastěji Lutych, max Valonský šíp. Doteď se mělo za to, že to GC jezdcům nesedí. Takže ne, nevěřím, že by přítomnost Jonase nebo Remca něco změnila.

3 0
                • SantiagoK  

V krátkým prostřihu tam bylo vidět jak ze špice odstřidal Cicone a Pedersen který se najednou ocitl na čele skupiny, na větru, přestal šlapat a čekal až pude na špic někdo z jiného týmu.Zřejmě někteří věřili že by uprchlé duo mohli sjet a závod zakončit sprintem, na který tam Pedersen šetřil.. Prostě stará dobrá taktika,přece nebudu utrácet síly na špici když mě to odtáhají jiný závodníci mohl bych pak sprintovat,nakonec ten sprint o brambory ani v přenosu neukázali ,ukázali jak Vout projel cílovou čarou a střih na slavícího Pogačara.Záběrů té stíhací skupiny tam nebylo, což je pochopitelné vzhledem k souboji na čele závodu.Teoreticky by asi van Aert s ty skupiny neodjel kdyby se jel full gas.

O pozicích pod kopcem se samozřejmě ví, jen před 100 lety a vlastně ještě cca před 6 lety se závodilo trochu v jiných čislech, nepamatuju že by někdo jezdil před lety na Poggio 40 km/h, s tím se v balíku už tak nějak počítá a ty pozice musí být ještě lepší než dobrý.A nech už ty motorky ;-D 300 kiláků je 300 kiláků.

1 1
                  • andy97  

V roce 1995 Maurizio Fondriest/Laurent Jalabert zajeli Poggio za 5:46 což bylo o 10s pomalejší než letos. KOM tam je z roku 2024 a to 5:31.

1 0
                    • SantiagoK  

V tom roce 1995 byla průměrná rychlost závodu 40 km/h letos to bylo 45 km/h ,Kom za 5:31 tam dal Pogačar.Zrychluje se poslední léta,rychleji už jezdit závody téměř nejde řekl bych že aktuálně jsou ty průměry na max. limitech.

Včera vyšla zpráva od mechanika Uae kde píše že Pogačar měl po tom pádu prasklý rám ,nebylo tam přesně napsáno kde prasklý, ale ještě se to určitě objeví v médiích s podrobnějšími informacemi.

0 0
                      • Melvin  

Ale průměr nevypovídá nic o tom jak se jede v 300 km dlouhém závodě 4 km brdek.

1 0
                      • andy97  

Tak dříve se nezávodilo už tak brzo před cílem jak teď pár let. Kvůli tomu se celkově zrychlilo dost.

0 0
                        • jonys  

Plus to, ze kdyby si dnes sedli na tehdejsi kola v tehdejsich hadrech…

0 0
                          • andy97  

Plus kola. Letos už podstatě se vozí jen aero kola na všechny typy závodů, viz. Pogačar na Y1Rs nebo Visma na R5.

0 0
                          • SantiagoK  

Plus pod vlivem podpůrných látek. Fondriestovi našli neznámou látku v roce 1993, údajně mu pomohl vliv známého italského lékaře Conconiho který měl svým vlivem na sportovní funkcionáře Fondriestovi pomoci k tomu že nález nebyl dál vyšetřován.Conconi byl prokazatelně spojen s dopingem, obviněn byl až v roce 2000, jeho rukama v 90.letech přošlo spoustu zavodníků u kterých se doping prokázal např. Amstrong. Jalabert byl usvědčen s užívání Epo v roce 1998 a jeho jméno se také objevilo v laboratorních spisech Conconiho.

0 1
            • ms82  

Cicco rikal, ze jeli na nej (taky bylo videt, ze pred Capi a Cipressou makal chvili i Mads). Ale za na Cipresse zjistil, ze z toho nic nebude, tak prepli na Madse.

Zda se mi, ze Vacek neni tolik videt. Makal jen chvili. Myslel jsem, ze jedou na nej, ale to taky ne.

0 0
              • andy97  

Vacek odpadl na Cipresse, pak se to sjelo tak ještě pomohl chvilku na tě rovině před Poggiem.

1 0
              • jonys  

Fakt? Tak to je Mads borec, Philipsena odrovnala chvilka vezeni VDP po padu…

Pravda ze Cicco i vcera na Catalunyi hned vystoupil, mozna neni fit.

0 0
                • keymaker  

Jj Cicca komentovali i na eurosportu, ze je na jejich vkus dost vzadu

0 0
    • Sinpa  

Bude Pogič na Milán – San Remo i v budoucnu, nebo má splněno a závod škrtne?

Nepřijde mi to jako závad který by si užíval tak jako Strade Bianche, tak bych se ani nedivil.

1 0
      • vitan  

Příští rok si dá Paris-roubaix jako hlavní cíl…

0 0
        • andy97  

Pokud ho nevyhraje už letos :D

2 0
          • brtníček  

Letos vyhraje všech 5 monumentů a TDF k tomu. Pokud nebude mít nějaký zdravotní nebo technický problém. Vueltu zkusí? Pidcock na Pinarellu na silnici znovu ožil. :-)

3 0
            • andy97  

To by už pak mohl ukončit kariéru kdyby všechno vyhrál letos :D

0 0
        • McBlacky  

Dava smysl, byť si ale trochu privre sance na TdF.

Zatimco vyladit na MSR je hodne o vytrvalostnim treninku, coz je drtivy zaklad GT, tak P-R je vic o silovem treninku, kde nutne nabere svaly a to mu bude do kopců GT vadit.

3 0
          • vitan  

To už mu bude jedno – jestli ho chces tým udržet,tak mu musí dát volno v rozhodování a tdf (kor po loňsku) postupně nebude priorita

0 0
            • Melvin  

No nevím. Mauro Gianetti už chvíli po dojezdu mluvil o TdF jako dalším velkém cíl.

0 0
            • MilesWheeler  

Nesmysl. Tdf je vždycky priorita. I když možná ho to štve. Ale co víc člověk chce vyhrát.

1 0
              • brtníček  

Určitě bude chtít 5 zařezů z TDF. Možná 6…ať je nej. Ale je tu ještě Voldemorth se 7. :-)

6 0
          • MilesWheeler  

Vloni mu moc nechybělo a Tdf s přehledem.

0 0
          • jonys  

MSR jde zajet i „z voleje“. MVDP 21, Mads 26. Ty nenajezdeny objemy, se projevi pozdeji. GT nejvic.

0 0
      • andy97  

Podle mě by chtěl na San Remu jednou dojet sám do cíle a užít si to.

2 0
    • MilesWheeler  

Neskutečný…tvl. neskutečný. To ne fenomén.

2 0
      • andy97  

Dle stravy Tadeje, jel dnes Cipressu o 10s rychleji než loni. To je dost slušný na to, že tam dnes nenajel v ideálním rozpoložení a v lehkým protivětru oproti loňsku.

Na Poggiu jel nejrychleji první kilometr. Ale celý Poggio zajel o 9s rychleji než loni. Ale pomaleji o 5s než v roce 2024.

https://strava.app.link/9QlBxw2aH1b

4 0
        • jonys  

https://x.com/…930962923528

Tim nesnizuju Tadejuv fenomenalni vykon, on taky vyhrat nemusel, a hlavne by se to asi delo kdyby vepredu jel kdokoliv=chyba ostatnich, ze tam nebyli… ale tohle bylo celou dobu,

0 3
          • Jamesf  

Celou dobu ne, viděl jsem několik záběrů od fans, jak před nimi nikdo nejel na Pogiu..

0 0
            • jonys  

https://x.com/…324595544147

Diskuse hier. Precist, prohlidnout. Uz na Ciprese pri ataku to bylo a vetsinu casu pak, jak je zde potvrzeno. A i to, ze tohle je tam kazdy rok.

Proc tech motorek musi byt proboha 5 pred nima?? A proc kdyz maji krasne dron na sjezd, ho nemaji na rovinu a vyjezd??

0 0
              • gerrard  

Tech pomocniku mel vcera hromadu rozhodci co pustily kolonu za balik, motorky do kopce. A hlavne neskutecne feroveho MVDP, ktery se pekne vyndal mezi Cipresou a Pogiem narozdil od Pidcocka.

2 0
              • Jamesf  

Tohle se řeší dlouhodobě no. Na druhou stranu chápu, že chcou mít co možná nejlepší záběry, což se dá pochopit.

Jen jsem reagovall, že takhle určitě nejeli celý pogio, spíše ten začátek, kde těch motorek bylo fakt dost…

Dal bych video, kde jede Tadej a Tom a před nimi nic, ale nemůžu najít ted

0 0
              • cubista  

Záběry z motorky nemůže nahradit dron.

0 0
                • jonys  

Proc ne? Ptam se vazne, nerozumim tomu. V XCO, CX nevidim ze by se to nedalo bez motorek koukat…

0 0
                  • Melvin  

XCO máš okruh. Takže s dronem lítáš jen jednotlivé úseky a mezitím můžeš v klidu vyměnit baterku, když je potřeba. Plus to má omezený dosah. Jinak dron letěl z Poggia za Pidcockem a Pogim. :-)

0 0
                    • jonys  

Z vrtulniku dosah easy, ne? Baterky nevim, ale ta atraktivita prave ve chvili, kdy mas break, balik, 20s mezi a realne ti 1 kamera muze pendlovat mezi, davat zabery dopredu, dozadu…to by bylo i lepsi. Prave z toho Poggia to bylo super, skoda ze nemeli i zabery te grupy.

0 0
                      • skaj  

V soucasne stavu technickeho a legislativniho vyvoje nemuzes pustit dron do takhle male vysky, pred jezdce, mezi divaky, na naprosto nekontrolovatelnou trat. To proste neni bezpecne a legislativa to opravnene neumozni.

Okruhove zavody, omezene casti trati, snimani z vysky – popr. kombinace vseho, jsou neco jineho. Tam to ma typicky dron nalitane predem a jen kopiruje zadanou trat za definovanych podminek.

Cimz nerikam, ze je dobre, ze tam jede tech motorek tolik.

1 0
                  • SantiagoK  

To se nedá srovnávat.Hodinovej závod na okruhu a několika hodinový závod na 300 km dlouhé trase.Ty by si chtěl méně motorek v závodech ale pak by ty přenosy vypadali jak když se Čt pokoušela o přenosy MČR :-D :-D:-D

1 0
                    • jonys  

Zrovna MSR je zavod na 40min :-)

V budoucnu to, doufam, bude standard. Tech dronu samozrejme WT muze mit mraky, rizeni pres vrtulnik asi jde, naucit je trasu taky, udelat drony „smart“ aby nenarvaly do cloveka+predpisy je otazka casu (nakonec u motorky mas stejny risk pokud tam nejaky blb skoci)… Ja myslel, ze kolega mluvi o kvalite zaberu nebo tak neco.

0 0
    • Melvin  

Tom Pidcock| 2rd Place Milano Sanremo 2026 | Post-Race Interview

Takže příští rok MSR bez Pogiho, jestli si to teda nerozmyslí.

2 0
    • Cabasekxxx  

https://www.sport.cz/…meno-5425156#…

Tak naštěstí ten šílený crash v závodě žen dopadl ještě dobře. Když jsem viděl jak přeletěla svodidla a šla hlavou na asfalt tak mi nebylo dobře.

0 0
    • MilesWheeler  

https://www.idnes.cz/…listika_mkou

Tady mě zaujala fotka z Cipressy, kde se Poga usmívá.

0 0
      • plzakj  

Takovej ten usmev, kdyz jedes minutu 700w :))

2 0
      • andy97  

„Až po dojezdu jsme si uvědomili, že Tadej jel finále na prasklém rámu.“

https://x.com/…438243299701?s=46

2 0
        • MavasH  

“This bike will now go into his special collection, it cannot be used anymore.” Takže spadl naschvál, aby si to vítězný kolo mohl schovat a v Colnagu neměli blbý kecy? :D

3 0
        • SantiagoK  

A ještě s ohnutým koutoučem :-O

https://www.domestiquecycling.com/…after-crash/

1 0
        • plzakj  

To mi napadlo hned, jak se zvedl a skocil na to padnuty kolo. V dnesni dobe kartonovy bych se divil, kdyby to prezilo bez poskozeni. A pak jsem si predstavil ty jeho 1000w nastupy a doufal, ze mu to pri tom nekde nezustane v ruce. Pri sjezdu je to asi namahany min.

0 0
          • robb  

Loni snad někdo dojel i závod s chybějícími zadními vzpěrami. Měl jen zadní stavbu co nese přehazovačku, apod.

0 0
          • andy97  

Když se dívám na opakovačku tak bych řekl, že to způsobil ten jezdec Bahrajnu mu po pádu najel na kolo a možná i na něho spadl.

0 0
          • Sinpa  

Prý zadní stavba https://www.biker.sk/…kla-nevedel/

0 0
            • andy97  

Na této fotce to jde vidět ta prasklina na zadní vzpěře.

2 0
              • Melvin  

To se přebrousí stříkne barvou a prodá na bazaru jako jeté holkou na cyklostezce.

5 0
                • MilesWheeler  

Spíš to bude viset u tadeje v obýváku. 1000w na prasklém rámu a Cipressa v rekordu. Možná že by to mělo i větší cenu takto prasklé, než jeté holkou na cyklostezce.

2 0
              • Aduldinho  

Tohle divnokolo nezachrání ani prasklina! :-) Ale tak hlavně, že vše dobře dopadlo!

0 3
              • prodi  

Reklama na Colnago jako sviňa:) “i na našem prasklém rámu lze vyhrát Sanremo”:)

1 0
    • jonys  

Wout a Toro mozna na E3.

0 0
    • MavasH  

edit: špatně zařazeno

0 0
    • Agent007  

Takový zajímavý místní úkaz na B-F. Po zimě jsou všichni nadržení na sledování cyklistiky, je tu asi 200 příspěvků místních chytrolínů k MSR.

Naopak, na podzim už to nikoho moc nebaví, jsou přesycení, takže Lombardii už skoro nikdo nekomentuje. :-)))

0 12
      • rejdy  

Zajímavýho na tom není vůbec nic, zcela to odpovídá průběhu a hlavně vyvrcholení těch závodů a skutečnosti, že jej vyhrál po takovém průběhu poprvé právě Pogačar. Takže zcela přirozené množství reakcí, stejně tak očekávatelná nula reakcí k samotnému závodu z tvé strany vzhledem k bídě Ineosu. Ale je pravda, že i tak jsi mě překvapil, čekal jsem tvůj výtrysk emocí ve vedlejším vlákně profi silnice po včerejším výborném sprintu Godona :).

5 0
    • robb  

Trochu větrno na Ronde van Brugge

https://x.com/…0920/photo/1

0 0
      • Vrci  

A na vedlejší zdi je hřebíček pro Vueltu a přemýšlí o hodinovce.

3 1
        • andy97  

O hodinovce? To mi moc nedává smysl u něho.

Někde jsem četl, že pokud by vyhrál letos Roubaix tak příští rok by chtěl vyhrát všechny tři Grand Tour v jednom roce. Ale to je zatím spíš taková spekulace.

0 0
          • Vrci  

Když vyhraje Vueltu a P-R co mu zbyde. Švýcarsko, Polsko? Jsou to dostatečné výzvy? Merckx hodinovku měl. Pak už jen olympiáda..

0 0
            • andy97  

Překonat Gannu no nevím. To spíše Evenepoel mi sedí víc na tu hodinovku.

Ty tři Grand Tour by mi dávali třeba smysl ale zase je to velký zápřah. Musel by odepsat podstatě všechny ostatní závody. Je otázka jestli by to chtěl vůbec.

4 0
              • Aduldinho  

A je to opravdu v jeho mimozemských silách, jakože s cílem všechny tři vyhrát v jednom roce? I v tomto by to chtělo mít střízlivý pohled, pokusit se může, ale moc tomu nevěřím, nejde jen o výkonnost, hraje tam spousta dalších faktorů, který by museli klapnout. Základ je vydržet zdravý a nepřimotat se do nějakého fatálního pádu, sic je to podle vnější slupky pohodář, ale i ten psychický tlak je nezměrný!

0 0
                • Darkson  

určitě na to má, kdyby jel předloni Vuletu, bylo by to tam. jen by pak asi nevyhrál MS a kdoví jak by ho to poznamenalo do dalších sezón.

aktuálně je ten tripl velmi reálný, znamenalo by to ale prakticky vypustit všechny ostatní závody a jezdit defenzivně a tam vidím problém – Pogi chce prostě v každém závodě závodit. že se mu zároveň musí vyhnout zranění a pády je zbytečné zmiňovat.

0 0
                  • andy97  

Třešinkou za kariérou Tadeje by mohla být zimní olympiáda 2030 v cyklokrosu s MVDP, Woutem a Pidcockem :D

6 0
                    • Aduldinho  

Tož jste mu to pěkně nalajnovali! :-)

0 0
                    • robb  

Se bojím, že v tom krosu by ho posekali i jiný borci než ti tři.

2 0
                      • andy97  

To určitě no.

I MVDP by to měl těžký za ty 4 roky, se to může celý změnit. Del Grosso, Nys…. už můžou být lepší než MVDP.

0 0
                    • prodi  

Ja bych ho chtel videt na triatlonu:) nevim teda, jestli umi plavat, ale ve vode se nerozhoduje:)

3 0
                      • oberleutnant Weiss  

A co moderní gymnastika? Když už mu tu tedy plánujeme tu sportovní budoucnost – nějaký náznaky talentu by tam taky byly… :-) https://www.youtube.com/watch?…

1 0
                      • MilesWheeler  

No, běhá obstojně. A takový Kienle taky nebyl nejlepší plavec. Ale to si může nechat na cyklistický důchod, poněvadž IM se dá na výsledek jezdit klidně ve 40ti. Teď si fakt nedělám prdel, páč něco mi říká, že ten kluk to fakt jednou udělá.

1 0
            • MilesWheeler  

A dokázal Eddy vyhrát všechny monumenty v dresu mistra světa?

0 0
    • Darkson  

Mates dnes na E3 slušně potrénoval! Krásný výkon, i když mu borci ze skupiny za ním dost nepochopitelně pomohli, úplně cítím frustraci F. Vermeersche.

1 0
      • orm  

Po dnesku uz se nebudu smat zenskym zavodum kvuli taktice. Tohle totalne podelali. Zas na druhou stranu mne prijde, ze MvP to udelal chytre. Kdyz ho dojizdeli, tak zpomalil, oni ho nechali chvilku vetrat pred sebou, on pak zrychlil, ale oni se uz nedomluvili a projeli to. Jako by vedel co se stane.

2 0
        • rejdy  

Prostě klasickej gamble. Bylo jasný, že ten, kdo tu zbývající mezeru zalepí, bude v nevýhodě. Každý z tý čtyřky tak spoléhal na to, že to někdo z ostatních dolepí, ale přemýšleli všichni stejně, takže game over. Zas bych z toho nedělal kdovíco :).

0 0
          • ladys  

Stačilo, aby se protočili. Většina z těch lidí tam nepřijela vyhrát a podle toho to dopadlo :)

0 0
          • MilesWheeler  

Hlavně kvůli typu závodníků. Tam mohl po dolepeni kdokoliv se zvednout a zkusit to na dálku…

0 0
        • andy97  

Čekal jsem, že jak Florian Vermeersch naznačoval, aby ho někdo vystřídal, tak že to někdo zkusí a nastoupí. Nikdo ale nic neudělal a pak už bylo pozdě

0 0
      • plzakj  

Asi nikdo nechtel sprintovat proti MVDP :)))

0 0
        • SantiagoK  

Asi se báli že když ho dojedou rozdá jim všem pěstí a flusne do ksichtů :-D

0 14
    • MilesWheeler  

Dnes jsem nabyl dojmu, že Mates možná trochu vyhnívá. Snad se před Roubaix vzchopí, protože bych si i jako Pogi team přál parádní řežbu.

0 0
    • robb  

.

4 0
      • MichalOld  

A není to málo? :))

0 0
      • rejdy  

Tohle je podle mě buď fake, nebo proslulý shimano watťák (i když tuším vozí 4iiii).

Na Flandrech 22 měl 90 minut peak 360 W a 430 W NP

0 0
        • McBlacky  

Me sram force v klikach ukazoval i 3000w, po treti reklamaci jsem dostal zpatky penize ;)

Vyzkousel jsem za posledni roky dost systemu a vyrobků a neni to az tak vyjimecny ze to ukazuje haluze. Clovek to musi udrzovat aktualizovany a kalibrovany a spravne namontovany a stejne to neukazuje vsechno uplne presne stejne

1 0
          • mrofmoha  

tos nemel reklamovat, ale vyhodne prodat!!!!! :D

0 0
          • ms82  

Nevim, mam Favero a power2max a zadny profik ze me nebude, na ty skvela cisla stale cekam!

0 0
        • rejdy  

Viděl jsem až cca 50 do cíle.

Co ten Trek?

Jeli na Milana, předpokládám. To mu to Vacek někde před tím lepil a pak odpad, nebo jak? Defekty? Výsledkově teda zatím pro mě celkem zklamání, i když to hlavní teprve přijde a konkurence je prostě obrovská.

0 0
          • robb  

Nebýt Ganny, tak to dopadlo snad jak v pátek. Ten to sice spojil, ale Ineos z toho moc nevytěžil. Nevím, jestli třeba nebyl Watson za Meeusem. Tomu asi přestalo ve spurtu řadit kolo. Matyáš moc pěkně, na to že takhle dlouhé závody ještě nejezdil.

0 0
          • Melvin  

V Treku už asi nervy pracují soudě podle toho jak sportovní ředitel řval na kameramana na motorce, když chtěli Milanovi měnit kolo cca 15 km před cílem.

1 0
      • andy97  

Vysílat bude i ČT sport plus nebo na webu od 13:45

9 0
        • andy97  

Tak kdo MVDP nebo Wout? Nebo je ještě dojede peloton?

0 0
          • Johny.Merida  

Vermeersch se nevzdává :-)

0 0
          • MichalOld  

Vždycky když tahá Wout, tak náskok narůstá, a když Matěj, tak klesá. Matěj mi přijde z minula vystřílenej.

0 0
            • andy97  

No vypadá to, že je dojedou.

1 0
            • Polka  

Jj, Wout dneska hodně chce, pěkně se ho udržel na posledním Kemmelbergu, snad je ostatní nedojedou.

0 0
          • robb  

Přál bych to Woutovi. Zatím oba vypadají dobře. Taktizovat snad asi nebudou.

0 0
            • andy97  

Wout bude určitě zklamán. Závěr teda dramatický až do konce.

1 0
              • Melvin  

MVDP byl vystřílený po pátku, jinak by to asi dali.

0 0
                • andy97  

To byl no. Viz. Jeho komentář:

Mathieu van der Poel: „Neměl jsem nejlepší nohy. S van Aertem jsem do toho záměrně nedal všechno. Chtěl jsem si ušetřit energii na případný sprint. Zároveň to donutilo peloton jet dál. Což postavilo Philipsena do ideální pozice.“

4 0
                  • andy97  

:D

7 0
                    • Aduldinho  

Wout byl včera smutný hrdina, zasloužil si vyhrát! ;-)

0 0
                      • orm  

Na zasluhy se nehraje, ale take jsem mu to pral. Snad mu to alespon jednou klapne na monumentech. MvP to udelal chytre. Hral na vice karet, ale zaroven uplne neojebaval, a jeho tym vyhral.

7 0
                        • SantiagoK  

MvdP před závodem říkal že se nebude pouštět do dlouhých úniků ,měl E 3 pár dnů za sebou, a Ronde má pár dnů před sebou.

0 0
                      • brtníček  

Dnes Van Aert druhý, když ho Ganna předjel 100 metrů před cílem. Noří se do deprese čím dál více…

0 0
                        • Aduldinho  

Ou nou :-(

0 0
                        • Melvin  

Ten už taky bude mít pěknou sbírku těch 2. a 3. míst.

1 0
                        • keymaker  

Ale Ganna jel epesne. Dva defekty, zlomenej kokpit a tradaaaa

8 0
                        • Darkson  

Zase letos mu není co vytknout, narozdíl od loňska:)

0 0
                        • orm  

Na povery neverim, ale vyhral neco od doby co pred par lety pustil toho borce z tymu vyhrat? :-)

0 0
                          • Karbic  

V rozhovoru po závodu říkal, že tentokrát aspoň neskončil v nemocnici… :-)

3 0
                            • orm  

Ja porad doufam, ze letos si stesti vybere na Flandrech nebo Roubaix a jeden z nich, nebo nejlepe oba, klapnou. Moc bych mu to pral.

3 0
                          • oberleutnant Weiss  

Tak „něco málo“ jo – namátkou třeba etapu na Tour, na Giru, tři na Vueltě a ještě pár dalších vyhraných závodů od té doby má, ale bylo to v součtu něco kolem deseti výher za tři roky…

2 0
                        • Agent007  

To je právě o tom, ganna na rozdíl od Érta nemá doživotní smlouvu, on se musí snažit, makat, dělat výsledky, bojovat o kontrakt. Ten mu mimochodem končí příští rok. Zatímco ti dva, kteří mají smlouvy do konce kariéry, zatím teda letos nic moc…

Včera bylo vidět jak ganna chce moc vyhrát, to zrychlení bylo neuvěřitelné. Včera by mu nestačil v závěru asi ani pogačar

0 8
                      • JerryRed  

Já mu tak fandil až sem měl v tom závěru tepy jak on, tvl mě je ho líto :))

3 0
      • Pecer  

https://www.facebook.com/…940454188513

Ben Turner to zvládnul pěkně.

1 0
    • Melvin  

Dneska tradiční otvírák u nás VELKÁ BÍTEŠ – BRNO – VELKÁ BÍTEŠ 2026

4 0
      • SantiagoK  

Čt umí :-D

1 3
        • Melvin  

Jako vím, že ty s těmi internety moc neumíš, ale přenos nedělala čt.

4 0
          • SantiagoK  

Dík za opravu. Jsem se radši díval na Gent wevelgem letos pojmenován podle slavné básně In flanders fields.

Kolega dnes říkal že v tom přenosu Brno – Bíteš vypadával signál když už byl obraz tak byl neostrej že se na to nedalo dívat.

0 2
      • zbartos  

Dnes to bylo pěkně natočené i okomentované. Dan to chytře roztrhal daleko před cílem a málem vyhrál!

0 0
      • standoslav  

Fajn závod na YouTube a chvílemi zajímavý komentář, např.: …je z pořádajícího Favoritu, zasloužil by si vyhrát. Sice jel v druhé skupině, netahal, jen se vezl vzadu, ale ,,zasloužil by si vyhrát " ????

1 0
    • robb  

Remco na Flandrech?

https://x.com/…812439801927

1 0
    • McBlacky  

Zas takovy april to neni. Ve vete, ze neni GC rider ma pravdu ;)

3 0
      • BikerM  

Kdyz ho porovname s uzsi spickou na GT, tak hraje spise druhe housle, to je asi pravda. Ale urcite je to zavodnik v top 20 v etapacich.

0 0
      • Tomasreci  

Remco teda není můj oblíbenec, ale nebudeme se tvářit, že někdo, kdo byl 1. na Vueltě a 3. na TdF není GC jezdec, že ne? :)

8 0
        • Albert8  

Přesně tak, je to stejný jako říkat, že Simon Yates, nebo Carapaz nejsou GC jezdci. Všichni nemůžou být tak dobří a konzistetní jako Pogi a Jonas.

4 0
          • MilesWheeler  

Co teprve Purito Rodriguez? Nebo Basso? To by museli být taky druhý sled. Hoďme na něj síť.

0 0
            • McBlacky  

To je prave velky rozdil. Konkretne Ivan drel roky a vedel co a jak ma delat, nevztekal se kvuli blbostem, nebalil to po prvnim neuspechu. Vedel co ho limituje (sjezdy nejvic) a bral to a klidnem. Purito se taky rval do posledniho metru kopce a daval do toho vsechno ikdyz to bylo ztraceny, bohuzel on zase neumel jet rovinu solo.

Remco ma daleko lepsi predpoklady a mix schopnosti, ale rozhodne nema hlavu techto dvou.

Proto jsem to psal. Ciste na vykon obcas muzes neco vyhrat, ale klic je v konzistenci a odhodlani (viz Froome treba nebo i Jonas)

7 0
              • jmaselnik  

Jo, hlavově je Remco prostě furt kopačka.

1 0
              • Albert8  

Remco nebyl nejnadanější fotbalista, ale byl ten typ, co je na tréninku první a odchází poslední. Ostatně byl jeden čas i kapitánem belgickýho nároďáku. A v cyklistice to není jiný. Mnoho lidí si třeba myslí, že je tak dobrej v časovkách, protože má prostě talent. Což samozřejmě má, ale taky stráví desítky hodin testováním v tunelech a laděním nejmenších detailů… A to, že se v závodech vzteká, je dobrá vábnička pro lidi, co ho nemají rádi, ale reálně to nemá na nic vliv. Jestli kvůli tomu třeba pár závodů ztratil? Možná, ale taky jich pak 70 vyhrál.

8 0
                • Aduldinho  

Vidím to stejně, palec hore!

0 0
                • gerrard  

Ale má, jak se přestaneš soustředit a začneš řešit jiné věci, tak z toho můžeš slézt. Nehledě na to, že když jsi „populární“ na ostatní pokřikuješ a něco se ti na jejich závodění nelíbí, tak ochota ostatních ke spolupráci výrazně klesá. Pak se ti stane, že si jich mohl mít víc, ale máš jenom těch 70 a ještě ti je nikdo na rozdíl od jiných moc nepřeje.

1 0
    • rejdy  

Ganna! Tak konečně, škoda Wouta…, ale Ganna s těmi problémy, skvěle.

5 0
      • Aduldinho  

Ganna je též bombarďák, ale Wout je můj kůň, škoda! ;-)

0 0
        • gerrard  

Nechceš některý závod jenom tak experimentálně fandit někomu jinému? :) Jen tak na zkoušku. jestli to nepomůže. :) Ten kluk má neskutečnou smůlu.

2 0
          • Aduldinho  

Asi budu muset! Ale že by mu zrovna nějakej Adu přinášel tolik smůly? ;-)

0 0
          • skaj  

Ja vim, ze jste fanousci, tak sorry, ale tohle neni smula… Smula je to poprve a podruhe.

0 0
            • Aduldinho  

Ale víš jak, tak dlouho se buší na tu bránu, že jednou to zase klapnout musí, jen je škoda, že to neklaplo zrovna, když nebyli na startu ty dva mimozemšťani, ale zase když porazí i je, bude to vítězství o to sladší! ;-)

0 0
            • bara2  

No, dle PSC už je na druhá a třetí místa lepší jak Peter Sagan, a ten byl druhých míst král :-D

Dle PCS má WvA na 51 vítězství 49 druhých (96%) a 35 třetích (69%). Sagan měl na 121 vítězství 114 druhých (94%) a 58 třetích (48%).

6 0
              • skaj  

No jenze ani u Sagana to nebyla smula:) Ale statistika dobra!

0 0
                • jkcz  

No záleží, jestli se dá považovat smůla za opak štěstí :)

U Wouta vidím smůlu především vzhledem ke kvantu zranění. Ten fakt pořád něco řeší. A spousta druhých míst je pak spíše nedostatek štěstí na okolnosti a průběh závodu, než že by to byla smůla.

1 0
                  • Aduldinho  

Přesně, takovej Tadej se vyseká na MSR a beztak nakonec vyhraje! ;-)

0 0
                  • skaj  

Podle me v tomhle poctu nejde ani o smulu a ani o stesti. To je proste kvalita/nekva­lita/vlastnos­ti daneho zavodnika. Soustredenost na okamzik, schopnost cist zavod, okamzity vykon, pripravit se na vrchol, koncentrace at nelehnu a kdyz lehnu, tak at to neni fatalni atd. atd.

On proste objektivne neni dost dobrej na to, aby byl vicekrat prvni. Cimz paneboze vubec nerikam, ze je spatnej zavodnik. Jen rikam, ze dlouhodobe zajizdi to, na co ma vykonost. A tu na vic prvnich mist proste nema… Takze zadne spiknuti jestirku, zadna karma, zadna smula na zraneni – tohle se vsechno v jeho podanni opakuje kolem dokola… Ale chapu, ze jako fanousek to clovek slyset nechce a jakasi imaginarni smula a stesti mu zni lepe:)

2 2
                    • Jáchym 1  

https://youtube.com/…/DAs6ESX3wXM?…

Tak jak jsem ho dřív ,,nemusel,,tak musím uznat,že je to borec,co musí mít obrovskou mentální sílu se znovu a znovu vracet po zraněních.

Nevím přesně ten rok TdF kdy tahal Vingeho do kopců,odpáral Pogačara,sprin­toval,jel na Top časovky.Takovejch moc není.

Já vím,že se počítají jen vítězství,ale tenhle borec je BOREC!!!

3 0
                      • skaj  

Jasne, nikdy bych netvrdil nic jineho – proto take dostal dozivotni smlouvu. Je bez debat skvelej, ale jezdi proti jeste kousek lepsim v tech “marginal gains”, ktere nakonec rozhoduji. A proto ma tolik druhych mist a ne prvnich. Nicmene co by 99% profiku za ty jeho vysledky dalo…

2 0
                        • Jáchym 1  

Tu Tvou poslední větu jsem chtěl také napsat.

Tím úvodním videem jsem chtěl říct to,že už i ten soukromý život mu zasahuje do cykloživota.Je to určitě hrozně těžký to skloubit.O to víc moje uznání.

1 0
      • Melvin  

Agent může konečně slavit.

1 0
    • daymaker  

Přišlo mi, že to dobře zazdila i Visma. LaPorte teda moc nepomohl. „Krásné“ sedmé místo, místo toho, aby vzadu škodil a chytal nástupy. Asi mu ten Gent 2023 nestačil a má na WvA nějakou pifku. :-) Strategie v tom manšaftu poslední roky trochu kulhá, zdá se…

0 0
    • rejdy  

Ronde v neděli

https://www.procyclingstats.com/…anderen/2026

Jsem rád, že Remco jede, Wout se zlepšuje, to samý Mads (ale u něj si myslím, že ty bergy neuvisí a má větší šanci na Roubaix). Dá to zas Pogi, nebo mu to někdo z nich (či Mates) vezme?

Mělo by být 12–14 stupňů, k cíli možnost lehkého deště a závěr tail/cross-tail, takže potenciálně pro Pogiho dobře…

4 0
      • robb  

Zatím je tam natahaný bordel

https://x.com/…040386494745

https://x.com/…440286265671

2 0
        • MilesWheeler  

Nejhezčí brdek na světě. Tady piší historii gladiátoři. Za mě každoročně nejhezčí závod sezóny.

1 0
          • plzakj  

V televizi to nevypada tak hrozne, jako nazivo :-D

1 0
            • MilesWheeler  

To jo. Naživo je to strašná stěna. Když to v roce 2010 vyletěl Cancellara před Boonenem tak jsem byl u toho. Byl to neuvěřitelný zážitek. Van der Poel poslední klasiky odjel jako trénink. Jsem zvědav, jestli mu to bude něco platné. Van Aert vypadá dobře a Remco… Vůbec nevím co čekat. Ale nejspíš bude hodně vysoko, tah má letos parádní.

0 0
              • Darkson  

Nevím, jestli je toto dobrý příklad. Éra, kdy Cancellara svými „nástupy“ vsedě pokořil soupeře i fyziku. Ale zážitek to být musel:-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.