• kapsch  

Podle toho kalendáře na obrázku nás čekají dvě neděle za sebou, jupí – posledního května a prvního června! :))

0 0
      • MavasH  

No což o to, ale cyklistky budou v Římě kroužit už v sobotu a tím pádem budou mít volnou nedělu :D Edit: a to samý cyklisti na CdD a TdS

0 0
    • hustolez  

Moc jsem nevěděl kam to dát, snad to tady neurazí.

Půlhodinové hypnotické ASMR video skládání WvA kola.

6 0
      • Smejči  

Teď si ho mohou rozložit a složit a dát si u toho dvě kafíčka, protože teď nemají kam spěchat :-)

1 0
        • MilesWheeler  

Černý humor? Ten kluk je fakt pechfógl. Sotva přestane padat Roglič, začne s tím WVA. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby byl na jaře opět… Marnej.

0 0
          • Smejči  

Obecně ty pády mě u profíků hodně štvou právě pro jejich výpadky v tréninku a pak ta férovka v hlavních závodech je taková nevyrovnaná. Viz např. Vinge min. rok. Na to jaké zranění utrpěl, tak druhé místo na TdF s tím odstupem a ty výkony co předváděl – neskutečný borec.

1 0
            • MilesWheeler  

Jinak pod tím ASMR videem hned první příspěvek vtipkuje o nevhodném obutí… A máš pravdu. A ono nejde jen o pády samotné ale o vlivu na tu naši tělesnou schránku. Někde jsem četl o potřebě speciálních uvolňovacích cviků například pro Evenepoela… Ten vliv na výkonnost tam podle mně být musí když si člověk zlomí kyčel, pánev nebo i kotník… Nejsme roboti a tělo se opotřebovává. A například Van Aert měl už zranění spoustu. Svého času jsem si myslel že bude úspěšnější než Vám der Poel… A ono ne. Ale je pravda, že Mathieu měl také ošklivá zranění.

0 0
              • rejdy  

Vliv na výkonnost tam musí být značný. Místo, aby tělo přirozeně regenerovalo, spotřebovává kapacitu na hojení. Ani to nemusí být nějaká velká zlomenina, třeba Pedersen měl po pádu na Dwars door Vlaanderen 2024 (tam, kde se zrakvil Aert) 4–5 kg nahoře, jak tělo začalo v reakci na zranění zadržovat vodu. Sice pak jel Ronde, ale na výkon to mělo jednoznačně vliv.

0 0
    • jkcz  

„Three months for a full return to competition“: Wout van Aert’s recovery may be far longer than initially expected"

Tak to je po jarních klasikách. :(

https://cyclinguptodate.com/…an-initially-

expected

0 0
      • andy97  

Nevěřím, že bude 3 měsíce mimo. To je bráno jako ta nejhorší možnost. Spíše se očekává kolem toho 1 měsíce.

0 0
        • jkcz  

No jo, ale pokud chce na Ronde nebo Roubaix zkusit porazit ty dva nadčlověky, tak musí být v topu topovatém a ne to teď měsíc dva regeneračně šmrdlat. :(

5 0
        • MilesWheeler  

Nemůže se do února dávat do kupy a pak konkurovat Matesovi v možná životní formě a Pogačarovi… To je vyloučené.

0 0
          • andy97  

To určitě souhlasím, že i ten měsíc je dost fatální a bude mu chybět pro ty jarní klasiky.

0 0
            • MilesWheeler  

A Van der Poel vsadil v zimě více na krosy a létá. To zaměření na jarní klasiky je evidentní.

1 0
          • jonys  

Takhle: pomoc to není určitě. Z druhý strany: kolikrát měl tu přípravu vypiplanou do šroubku, mraky kempů, tréninky jak pro tažnýho koně, vychytávání úplně všeho a časování na minuty. A nejlepší sezónu měl v roce 2020, což byla totální improvizace kdy nikdo nevěděl, co bude zítra.

Podle mě měl udělat pár let zpět jednu věc: odstěhovat se na jih. To je to, v čem nemůže VDP a Pogačarovi konkurovat – tréninkový možnosti v zimě. Teď už mu jedno dítě chodí do školy, navíc belgická zima+dětma donešený bacily=je častěji nemocnej. Já mu to nevyčítám, asi k tomu má svoje důvody a nikdo nemá právo mu do toho kecat. Ale zrovna u něj je to takový paradox – na jednu stranu tomu sportu dává strašně moc, z těch top borců možná nejvíc. A na druhou tenhle krok neudělal.

0 0
            • jkcz  

To je dobrý point s tou rodinou. Decka seberou hodne energie, furt se neco resi a improvizuje. Z tohoto pohledu maji Pogi a Mates vyhodu. A co teprve pokladka podlahy v Dansku…

2 0
              • Melvin  

Někde jsem zaznamenal, že MVDP bude brzy otcem, tak pak uvidíme jestli ho to nějak ovlivní. Jsem si právě říkal, jestli třeba i tohle není důvod, proč už příští sezónu nechce jezdit krosy.

0 0
                • andy97  

Myslím, že to říkal Mejtský v televizi ale nevím kde na to přišel. Nikde jsem takovou informaci teda nenašel :) možná ví víc než oni dva :D

0 0
                • MilesWheeler  

Někde jsem se dočetl, že chce vše podřídit XC s cílem na MS a olympiádu. Což by načasováním perfektně sedělo. V klasikách už si nemá co dokazovat, je mistr světa na silnici a bude nejspíš rekordman v cx a podle mně ho ten neúspěch v xc zatraceně dráždí.

0 0
                  • Jáchym 1  

To XC ho určitě zajímá,ale při vší úctě k jeho kvalitám,tohle je jiná písnička.

0 0
                    • MilesWheeler  

Tak jasný, že jsme viděli, že technikou nestíhá. Možná ale právě proto by dávalo smysl se od příští sezóny soustředit na xc.

0 0
      • JerryRed  

Tak to je v pr..li :/ :(

0 0
    • Jakub333  

Tak snad na Dwars door Vlaanderen uz bude v pohodě a bude zase moct rozjet Powlesovi sprint jako v loni :-D

0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.