Sezóna ještě zdaleka neskončila a původní topic už nabobtnal, tak tady je druhá část. Čeká nás Okolo Polska, Czech Tour, na plzeňsku West Bohemia Tour :-), Vuelta, klasiky v Kanadě, mistrovství světa, atd.
Kalendář:
Sezóna ještě zdaleka neskončila a původní topic už nabobtnal, tak tady je druhá část. Čeká nás Okolo Polska, Czech Tour, na plzeňsku West Bohemia Tour :-), Vuelta, klasiky v Kanadě, mistrovství světa, atd.
Kalendář:
Zítra začíná Okolo Polska:
Že jim to není blbý
Fakt úlet, takhle se ztrapnit na „hnojáku“! :-(
Dneska Vacek? Loni pekna vsehochut na stejnym dojezdu.
skoro :)
Škoda. Ale pro GC fajn.
Dneska klasicky scenar kdyz ma kontrolovat slabsi tym-ujeta vetsi a ne uplne slaba grupa, cely ted o tom, jestli nekdo ag2r pomuze.
Tak uae uz jedou. Doufam, ze Vacek dnes bude zase ve hre, ta etapa na Valonsku byla podobny „maly Ardeny“,dnes teda vyzivnejsi kopce, uvidime.
Tietema Rockets to začínají rozjíždět.
Tady i s rekapitulací o jaký tým vlastně jde
Nebyl už v historii unibet sponzorem nějakého teamu, ale kvůli tomu, že neměl právo provozovat hazart ve Francii nebo Beneluxu, tak je nikde nenechali jezdit?
V Belgii od 1.1. platí, že kasina, sázkovky a loterie nesmí sponzorovat sport (což je stejná cesta do kopru jako zákaz cigaret ve formuli-jiný byznys takový prachy nemá, sport je čím dá dražší=přibude týmů jako UAE, Bahrain, Astana…pokud je to lepší, ok). Jediný logický argument by byl zákaz sázkovek z důvodu že ten sport vypisují a mohlo by to nějak vést k hypotetické snaze něco ovlivňovat skrz známosti a vliv.
Ve Francii sponzora z hazardu mít můžeš, ale nesmíš ho ukazovat (proto Visma neměla Betcity na dresech na Tour – stejná kravina).
Výjimku má v Belgii Lotto jako státní loterie (třešnička na pokryteckým dortu).
FDJ je francouzska loterie a je snad i na dresu a na autech behem Tour, jestli se nepletu?
Aha. Asi jo. Mozna taky vyjimka…
Je to možný, přeci jen frantíci frantíkům :-)
Burgos. Taky bude sranda.
Del Toro asi začne nosit od dneška rukavice :)
Hodně hranatý nájezd do zatáčky a výsledek se zákonitě dostavil.
Remco do Bory :)
Je tak
Pro QS asi ok. Kořeny mají jiný. Za ty love přidat ke Stuyvenovi pár dalších bouráků a zase můžou být top klasikářským týmem se supersprinterem na Tour, jako dřív.
Má přijít ještě Van Baarle a Dainese.
Jo, Baarle, správně. Dainese? Zajímavé.
Nevím nevím, jestli udělal redbull dobře, aby jim kvůli tomu nepláchl Lipowitz
A to tam je ještě Primož. Ikdyž ten už pomalé dojíždí kariéru. Nevím do kdy má Lipowitz smlouvu ale měli by mu hned nabídnout prodloužení. Nechat si ho utéct by byla velká chyba. A kór když je to Němec.
Proč by odcházel, když mu koupili takovýho luxusního domestika a lektora na TT???
:-)
Btw: zdá se, že Roglič se chce zaměřit na TT ve Rwandě. Výborný tah a vůbec bych ho nepodceňoval!
A Remco bude nasrány, že nějaký Němec je lepší než on :D
Bych z Lipowitze zatím nedělal takovou senzaci. Má dva vyhraný závody, Czech tour a Sibiu tour. A v historii bylo hodně lidí, co v mladém věku zajeli bednu na grand tour, ale nakonec to bylo jejich maximum.
Si to rozdělí, Remco Giro, Lipo Tour, Rogla Vueltu (prodloužil údajně o rok).
To by mi davalo smysl. :) Ovsem pristi rok ocekavam na Vuelte Pogiho a tim padem vyrazne mensi sance pro Roglice. Coz je skoda, protoze bych mu jeste ten jeden zarez na Vuelte moc pral. Samozrejme ta Vuelta s Pogim jista neni, obzvlast jestli se bude zas tak hodne chtit zdimat v zacatku sezony na klasikach..
U Pogiho do Vuelty můžou vstoupit i další faktory – dokážu si představit, že, pokud vyhraje letos ve Rwandě duhu, bude chtít příští rok v oblíbeném Montrealu vyrovnat Sagana a dá si v srpnu klídek :).
Souhlas, i to se muze stat. :) Tech promnenych je v cyklistice strasne moc.. Kazdopadne Vueltu vidim u Pogiho jako logicky krok. V idealni pripade, ze by se na jare soustredil na mene jednorazovek, ktere jeste nevyhral.. tedy Milano San Remo, P-R. Pak by kombo Tour-Vuelta mohlo byt. To by byla idealni konstelace. Netvorit kazdy zavod, ktery jede, objet jich mene a nevezt zlutaka na Tour tolik dnu.
No nechme se prekvapit. :)
Tak tak, odevzdat žluťáka nejlíp hned Jonasovi! :-D
Oni tam mají ještě toho Hindley, ne? Evenepoel, Roglič, Lipowitz, Hindley, Martinez, Pellizari…trochu moc kohoutů na jednom smetišti
A lipovicovi letos končí smlouva…a někteří už ho vidí na příští Tour jako lídra RedBullu :-)) možná proto jel jak o život, aby si ho všimli agenti ostatních týmů…?
Protože kdyby měl jasný místo v redbullu, tak by se vyhrát bílej nesnažil :)
Nedá mi to nezeptat se, ale co ten Remco, že si rozmyslel ten Ineos? Vždyť to byla hotová věc. :-)
No tak se ho zeptej, ne? :-))
Mě by třeba zajímalo, proč ten Remko mění názory jako na korouhvičce? Prostě uplakánek a kecal…:)
https://www.sport.cz/…poel-5002647
Cituji:
Mám smlouvu do konce roku 2026 a hodlám ji dodržet. Smlouva je smlouva. Nemůžete jen tak odejít a říct ‚všechno nejlepší a čau‘. To se nedělá. Cyklistika není fotbal, kde dáte 200 milionů a můžete získat hráče," řekl Evenepoel
Uvidíme, ale podle mě to nebude pro RedBull zase až taková výhra.
ale když mě jít do ineosu, tak jsi tady jásal. Zatím to ovšem vypadá, že Ineos zase až tak moc netáhne :-D
Kdyby ho Ineos moc chtěli, tak ho zaplatí, peněz mají dost. Asi vyhodnotili, že na GT to není typ závodníka, a časovkářů mají na rozdávání. Ve 26 letech z velkých závodů vyhrál jen Vueltu… navíc problémový, ubrblaný
Takže za ty šílené peníze se rozhodli, že ne e…
Podle me do toho mluvil dost i Spesl a mozna prihodil i nejakou tu kacku.
no já spíš myslím, že ani za ty prachy se aktuálně do Ineosu nikdo moc nehrne, což je teda jejich dost velkej problém. Na to, kolik mají peněz, jezdí úplnou tužku.
Byl by to super tým pro astmatiky, jejich terapeutické zázemí je zkušené a má tradici. Vlastní pacienti jsou už zdraví, tak se nemají komu věnovat.
Šikovný kluci .....
Aneb jak se zbavit konkurence! :-(
Co to je teď za akci v Polsku? To tam byl velký pád? Zastavení závodníků…
Někdo z Bahrainu (Tiberi?) tam vypadal, že šel hlavou přímo do stromu…
Tak Tiberi ne, ale spadl i žluťák Lapeira a Vacek tam byl taky.
Snad to nebude nic vážného.
Vacek DNF :-((
Zřejmě slabý otřes mozku.
Ou nou :-(
Dneska moc pěkná etapa v tom Polsku.
Ano, jsi dement
Ano , je
Co je na tomhle pěknýho?
Snad bude v pohodě. Sezóna ještě neskončila. Turner na konci nedal nikomu šanci.
Turner pěkně, pořadatelé provar. Málo sanitek a když chci neutralizovat, tak nemůžu nechat dojet skupinu zezadu, ta měla obrovskou výhodu, myslím, že i Turner tam byl. Naopak to pohřbilo ty vepředu.
Zdá se mi to, nebo je v Polsku každoročně nějaký větší *******?
Nezdá. Taky jsem si to včera vybavil.
Tam mi to vůbec přijde kaskadéřina. Dost dojezdů mi přijde že jsou i do klesání a o to větší je pak ta rychlost.
Včera ve Walbrzychu dojezd mezi plastovejma šikmejma zábranama, z kterejch nic nečouhalo a jelo se cca 800?m do ho stoupání.
https://x.com/…894685589759?s=19
Dobra komedie.
Zoufalci z týmu Bahrajn, zatím mají letos jen 6 vítězství, tak to zkouší jak můžou, aby přidali další …:-)
Jsou ohledně toho nějaké konkrétní pravidla nebo jen doporučení? Mám pocit, že to tak bývá často, když se neutralizuje, že se to sjede. I když je to nefér.
Ano. I kdyz UCI si s vlastnima pravidlama moc hlavu casto nelame, ze.
Proč myslíš, že nelámou? Není tady spíš ten případ b, že neměli v té chvíli přesná data a proto se pokračovalo dál jako jedna skupina?
Když neměli data, tak jak měli vědět, jaký gap nechají čelu?
Jak to myslím? No z praxe. Který pravidlo říká, že se může přidělit jezdci čas jinýho pokud spadne mimo nějakou zónu – Froome, Porte, Mollema, Ventoux 2016. Kde je řešeno, že když půl balíku zabloudí, Gannovi seberou etapu protože jel dobře? Naopak Gregoiremu ji nechají když jiní zabloudí…Našlo by se toho víc.
O žlutých kartách ani mluvit nebudu.
Ty 3 před karambolem ujetý pustili o ten jejich rozestup dřív. Bohužel už nikdo nehlídal, jak se do čelnho balíku vraceli opozdilci a balík pak pustili se 40" ztrátou najednou.
Díky tomu a taky odpočinku, než se to rozjelo, vyhrál člověk, kterej už z toho balíků před tím karambolem odpadnul a pravděpodobně by se tam už nedokázal vrátit.
A vlastně nejlepší je to pravidlo že nesmí být zatáčka 250 to go ve sprintech…to skoro vypadá, že se pořadatelé předhání, kdo ji dá blíž a ostřejší
:-))
Přesně tak! Velmi náročnej profil, krásný silničky, pěkná atmosféra okolo.
Stihnul jsem depo, představování týmů i čtyři průjezdy, každej na jiným místě.
Ano, jak píšu, krásná etapa. Ovšem, některým místním dementům se asi moc nelíbila…
To není možný, že se ti ta etapa nelíbila
Škoda ale když sem viděl po jak úzkých silničkách tam jedou sem nějaký průs.. čekal :(
Velká škoda, měl zde zaděláno na super výsledek. Ale hlavně, že se mu nestalo nic vážného, za 14 dnů bude mít v Belgii další šanci.
PS – All: Ano, je to dement a ubožák, ale to už víme dlouho…
To je voda na Agentův mlýn – Strong řádí… :-))
Woutovo program na zbytek sezóny. Hlavně aby pak jel i nějaké cyklokrosy.
Czech Tour gdě? :D
Též mě to napadlo, by to mohl vyhrát! ;-)
Ja si hlavne rikam, kde jsou ta jmena, ktera behem Tour sliboval Konig. Dival jsem se ted na startovku na PCS a jedine velke jmeno tam pro me je Lampaert a Vinokourov, u ktereho jde o jeho syna.
Možná si myslel, že se Vino vrátil do pelotonu :D letos je slabá startovka. Chce to posunout závod o kategorií výše pak bude lehčí sem pozvat více kvalitní týmy.
Coz o to, tymy jsou kvalitni, ale soupisky jsou plne vicemene neznamych zavodniku.
No nevím, dva týmy World Tour není teda žádná velká sláva. Chtělo by to aspoň 5 týmů z World Tour.
Aha, Astana a Red Bull jsou B tymy :D Jsem si nevsimnul
Tak Cian Uijtdebroeks měl být velký talent, ale vůbec teď o něm není slyšet.
Loni nemocný, letos zraněný a pak ho ještě sestřelilo auto :-(
Prostě VISMA-syndrom 2024–2025…
Škoda, měla to být budoucnost týmu pro GT.
Ted vypada slusne v Burgosu. Pry poladil posed a uz ho neboli zada.
Zrovna vyhrál etapu s 3 minutovým náskokem na 2.
Tak snad už bude zdravotně v pořádku. Vypadá, že se vrátil v hodně dobré formě.
…ve Francii.
Na protest dneska vyhrál :D
Dylan van Varle do soudalu. Ve 33 už toho moc neukáže. Nejlepší roky a výsledky měl ve Skyneosu
To vypadá, že ten tým Soudal se stane takovým odpadištěm 100× recyklovaných vysloužilců… že by tam šel i G…? :-))))
Jasně že né. Ten si vybírá jen kvalitní tým, ve kterém strávil celou kariéru
No to jsme teď viděli jak se Remco hrnul do Ineosu :-)
Každý může udělat chybu, i mladý hloupý Remco
Jinak teda koukám, že tým vysloužilců je v rankingu před Ineosem :-D
Nebo mladý hloupý masér, když objednával matroš pro Frooma a spol.
Bohužel po tom přestupu do Vismy byl hodněkrát zraněn takže to ho taky dost poznamenalo.
Tak co – dotáhne tu stovku, než skončí?
Baroncini v umelym spanku :-(
Uff to není pěkná zpráva. Ale podle informací by neměl být v ohrožení života. To Polsko je zakletý.
Dneska další krásná etapa v Polsku
Nevidel jsem, ale mel jsem ho v hledacku na bet, jenze Kwit, Sheff dns…tak jsem si rikal ze mozna nejaka viroza v tymu…a dal jsem Nultyho :-(
Zitra pojede Lanc o zivotni vysledek
Ale jakákoli jiná etapa kde nevyhraje Ineos je nic moc co? :D Tradičně jsme se zajeli podívat a stojí to za to.
A co dnes? Libilo? :)
Krásná časovka dneska v Polsku.
V tom horku to měli celkem náročné
Na Czech tour to horko hlásí ještě o dost větší.
Parádní fotky, díky moc! ;-)
Lidl-Trek secures rising star Mathias Vacek through 2029
Vacek má podepsáno na další čtyři roky :)
Filippo Conca, který vyhrál Mistrovství Itálie, přičemž byl v té době členem klubového týmu Swatt, získal kontrakt u Jayca do roku 2027. Hezký příběh, byť se nejedná o borce bez zkušeností :-)
Laporte po 315 dnech zitra opet v zavode.
Nevíte proč Hirt nemá stále žádné závody v programu? Smlouvu na příští rok ještě v Izraeli má.
Dyť jede Vueltu
V programu ji ještě nedávno neměl. Asi už stihl něco natrénovat.
Nejede Gee, se kterym se pocitalo.
A, bohuzel pro nej, ani Froome, ktery se Vueltou chtel rozloucit. Ale uz asi fakt nema vykonnost ani na start za zasluhy :-(
Froome to je fakt smutný až trapný závěr kariéry. Israel musí podpisu litovat. Nevěřím, ze se jim to marketingově úplně vrátilo.
Byl hodně rozsekanej no, věřil v alespoň adekvátní návrat, spíš se mu divím, že se chtěl ještě tak dlouho trápit, přece jenom proficyklistika je řehole a za mě vyděláno musí mít dostatečně. Teď byl na tom Okolo Polska? Tuším, že jsem ho zahlédl na nějké fotce od nějakého zdejšího uživatele?
Jinak marketingově se za mě asi vyplatil, určitě dělal sponzorům větší reklamu než výsledky týmu, občas se jim tedy zadaří, ale těch vítězství je poskrovnu! ;-)
Já mám s Chrisem selfíčko, když startovala etapa na náměstí v Olomouci. Tenkrát tam bylo plno, a ti lidi z 90% přišli jen kvůli frooma. Letos ten závod byl o ničem. Žádné hvězdy, žádný zájem, žádní diváci
JJ, závodu udělal jistě velkou reklamu, letos to bylo slabší, ale určitě bych ten závod nezatracoval, příští rok může být zase všechno jinak! ;-)
Jako pár lidí by Frooma přišlo, ale že by se tím změnil nějak průběh závodu?
Jakub Otruba jede Vueltu
Protože se Vuelta evidentně velmi přiblížila, bylo založeno standardní samostatné vlákno:
ale když mě jít do ineosu, tak jsi tady jásal. Zatím to ovšem vypadá, že Ineos zase až tak moc netáhne :-D
Nys pojede Montreal a Quebec. Konecne snad zmeri sily s Pogem na ferovku na tratich, ktery mu sedi. Na Fleche vymrznul, Tour jel celou rozbitej…
JJ, puntíky na Tour mi tedy do cíle nedovezl! :-)
Tak nepojede :-(
od příštího roku má být při závodech mj. omezena výška ráfků na max 65mm
Pavel Bittner dnes 4. na Renewi, neviděl jsem, takže hodnotím jen samotný výsledek a ten mi přijde hodně dobrý. Když kouknu na ta jména ve výsledcích, tak úplně marná sprinterská konkurence tam není…
To si pust. Skupina unik+lidi co doskocili, jela vyborne, uz to vypadalo, ze dojedou.
Do sprintu mel Bitt dobry leadout, bohuzel ho vysadil uz nekde na 250. Jinak mohl byt i lip.
Jo, vysadil ho brzo, na Merliera, který je letos podle mě nejlepší sprinter, by to asi nebylo, ale top3 být mohla. Tak uvidíme dneska.
Fuck! Dneska Kooij se tam prosmykl za nim mezirkou… Skoda.
Jo, Scheiße!
Štyby vůbec Remca našanuje. A vykresluje zajímavou konstelaci v Boře.
Takhle: i kdyby zustali sebevic u korenu, nebyli by jako driv. Behem Remcovy ery se Poga, MVDP a stinove Wout stali na kostkach skoro nedotknutelni. To uz neni jako za Boonena, ani Gilberta. Navic se 80 to go jede eliminator, nejaky cisla a utoky nemaji tu vahu, bud mas nohy a ses tam, nebo nazdar.
Kdo na te zmene bude bitej jsou sprinteri-jestli se QS vrati ke sve strategii pro Tour, kde meli vzdycky top rychliky, tak potes. Merlier roviny, Magnier tezsi, maji Haytera, Lampertiho, k tomu ty klasikari…
Ale ze by ted meli rozprasit Pogacara, Poela a Vismu na kostkach si nemyslim.
Ještě bych přidal Pedersena. Navíc ty týmy jako celek jsou docela silné a není to jen o těch hvězdách. MVDP dokáže zdárně zastoupit Philipsen. V Treku mají Vacka, Nyse, Milana.
Aby to nezapadlo – Bíťa po včerejším čtvrtým fleku dneska na Renewi ještě o dva fousy líp… :-)
Ještě o fous a je to tam, cink, cink! ;-)
Ayuso udajne do Treku.
Hm, tak good luck pro ne jak to skladat na GT. Milan, Mads, Nys, Skjelmo,… Cicco, Vacek, Albert jako budoucnost…
Ayusa nebrat, teď tam mají za mě ideální partu, nepotřebují rušivý element! ;-)
No ale jak psal Tom: Kdyz mas prachy a sanci, musis kupovat. A Ayuso je mozna rusivy element, ale taky potencialni vitez GT (mozna ne 2026,ale je mlady…)
Movistar mozna shorel na tech penezich, no.
Sledujete někdo West Bohemia tour? Včera Šumpík 5, 2s za vítězem – časovka do vrchu (Radyně), průměr 32,2 km/h :)
Zítra se jede šumavská , pojedu se podívat na Svojše a pak je ještě stihnu v kopci na Starou huť.
půjdu se dnes podívat alespoň na dojezd etapy. moc těch jmen neznám, ale pravděpodobně mezi nimi bude nějaká budoucí hvězda:)
Tak si je dnes zapamatuj! :-)
tak to budeš mít co dělat, pokud budeš na Svojších někde nahoře. Než tě pustí dolů a potom cca 600up. Pokud bude obstojné počasí, tak taky pojedu na Keple.
Chci spíš někam ve spodní části Svojší ,snad to nebude ještě moc natažený- roztrhaný, potom Pekelským údolím ( jezdila se tam RZ na silničním Králi) Podle itineráře ten okruh pojedou 1:22 Já budu mít 20+km, 540vm.T by mělo stačit.
bral jsem klasiku přes Hartmanice (Rovinu), ev. Srní. To mě nenapadlo, ušetříš stoupání, ale asi pořád ve střehu. Jinak jsi mi potěšil „Svojše“ :)
Tak jsem se přecenil .:) vyjel jsem až 1km pod vrchol Zhůří ( super podívaná) , potom jsem fakt musel čekat až na ty orvaný, dole jsem si odložil svršky a na Keplích( st Huť) mi balík ujel před nosem, stihnul jsem tam jenom grupeto.
Jo, potkal jsem tě když si vjížděl na silnici u St. Hutí. Čelo tam jelo asi o 5 minut dříve. Obsazení a výkony (stejně jako minulý rok) určitě na úrovni Czech Tour, kromě špiček, tomu odpovídá i průměr téměř 42 při 2600m up. Oni tam ti „orvaní“ asi zase tak daleko nebyli (odhaduji do 5 minut), ale sjet dolů také něco trvá.
Jako Czech tour letos slabší obsazení ale napsat „obsazení a výkony“ na úrovní Czech tour tvl.to je celkem odvážný. Pro porovnání
no jo, ti přední jsou lepší, ale ta první půlka balíku WBT by ostudu na CT neudělala.
My už známe výsledek, jak bylo u trati? ;-)
Pěkný , týmy jak na GT, navíc jem potkal staré známé a dobře jsme pokecali.
Dnes se jim moc nedaří. Hromadný pád v balíku :-(
Prej chce do Ineosu. Tak snad mu Židi nebudou házet klacky pod nohy, dělat naschvály a ničit mu kariéru
Jako ze kdyz mas nejakou smlouvu a ta druha strana chce, abys ji dodrzel, je to hazeni klacku? Samozrejme ze trvaji na jejim dodrzeni a UCI bude rozhodovat v nejake arbitrazi.
Evenepoel byl taky u arbitráže? Taky měl platnou smlouvu. Ayuso je taky na odchodu od Arabů. Pokud se gee šprajcne, tak nic nenadělají. Kor když chce jít z druhé ligy do WT
A ty jsi ty smlouvy četl, že víš, kdo tam má jakou výstupní klauzuli, případně další detaily, že to tak pěkně srovnáváš. Odpovím si sám.
Zajímavé je i odstoupení Carapaze na poslední chvíli z vuelty. Že by za tím byl taky nějaký přestup?
Remco a Ayuso mají výstupní klauzule. Pokud ji Gee-stejně jako Cian-nemá, je to jen jeho chyba co podepsal bude muset prokázat nějaké porušení smlouvy ze strany IPT. Cian to nahrál na šikanu, dnes už víme, že to byl nesmysl, no prošlo mu to protože lobby Vismy.
Pokud se šprajcne, tak je to prasárna od něj. Podepsal dobrovolně SMLOUVU. Snad se shodnem, že smlouvy se mají plnit. Nebo je nemusíme vůbec uzavírat.
Samozřejmě, smlouvy se mají plnit. Když má někdo smlouvu jako topič v kotelně, na 5 let, a dostane nabídku že bude dělat ministra, tak tu smlouvu taky musí dodržet?
Ale, záleží na něm a na tom týmu, kam chce eventuálně jít. Zase taková hvězda ani perspektivní mladý závodník to není
Smlouva topice bude podle ZP. Takze muze dat vypoved, dochodit 2 mesice a pak jit delat ministra.
Smlouvy ve sportu se ridi jinymi pravidly.
Ministra může jít dělat hned. Jsou případy, kdy dva měsíce neplatí, tuším, že právě jmenování tam patří.
Remco neměl výstupní klauzili. Dohodli se na vyplacení smlouvy, kdyby Quickstep nesouhlasil, taky to půjde k arbitráži. A Ayuso klauzuli má, ale tak absordně vysokou, že ho nikdy nikdo nevyplatí.
Pravda. Tady k tematu. Je to asi tak, no…
Matěj dnes vyhrál 3. etapu a je celkově o vteřinu druhý !
De Lie udržuje formu, MVDP ho nemohl setřást. Bittner 9., což je pořád pěkný výsledek.
Kdyby prestal stridat, byl ted Grosso o 30s v cele gc.
…a mohli vyhrat i GC.
A zase jeden slavící brzy :)
Kolik už takových bylo. A nepoučí se.
Pekně ho Narvaez " nasál"
De Lie neskutečný finiš
To je brutální
Vsadil uplne vsechno na 1 kartu. Nemel sily na bonusech, nemohl ovlivnit jestli nekdo neodjede, musel hrat all in a vyslo mu to paradne.
I de Lie pochvalil Pavla za rozjezd. Na Eurosportu rikali, ze je Pavel nejlepsi rozjizdec – dekuji mu Olaf, Tim, i Arnaud.
Jestli se nepletu, byl dvakrat druhy a dvakrat 4 pri hvezdnem sprinterskem obsazeni. Kdyby mel sam nejaky slusny vlacek, tak by urcite neco dal. Uz by si letos zaslouzil.
Taky si odvezl zelenej, porazil slušný jména ;-).
Muur Classic Geraardsbergen pro Jonase Abrahamsena
Kubiš taky pěkně! ;-)
Další vážná nehoda, to už asi bude pro Frooma konečná https://www.idnes.cz/…istika_kazdt
Snad to nebude mít následky do civilního života.
https://www.matchwornshirt.com/…ihfiPknaxxWQ
P. Bittner – dres
T.Benoot ještě má na to prosadit vlastní ambice v jiným tÿmu.Ať se mu daří
Sice se na jeho styl neda moc koukat, ale dric to je velky. Byt nejlepsi roky uz ma nejspis za sebou
Tak kde skončí Pepa Black? Doufám, že ještě chytí nějakýho pěknýho fleka v nějakým dobrým týmu? ;-)
To vidím tak na nějaký Pro Conti tým, ale rád se budu mýlit.
Já bych ho rád viděl v pro-conti týmu kde třeba může bojovat o vítězství na nějakým menším závodě, než tahat špici 100km v etepaku, bez naděje na nějakej výsledek. Ale do hlavy mu nevidím a třeba bude tak spokojenější a to mu přeji.
Na to už je pozdě, to si měl rozmyslet, když měl nabídku od Cofidisu jít spolu s Geschkem. Teď už by pomáhal i v Pro Conti pokud by to teda nebyl nějakej slabej typu Burgos,Caja Rural, nebo italskej.
Půjde místo Ayusa do UAE :D
Je podobným tipem závodníka jako Declercq.
El traktor z Lidl Treku po sezoně odchází do důchodu ,Pepa by ho tam mohl nahradit .
To by bylo fajn! Nevyhoda techto zavodniku je ta, ze odvadi cernou praci bez vlastnich viditelnych vysledku a pak to maji casto s hledanim nove smlouvy tezsi. Pral bych mu, aby zustal ve WT.
JJ, je to takový současný Franta Raboň, který ostatně též QS prošel! ;-)
A jakou jinou práci by měl Pepa Černý odvádět?
:))
podobný typ je, ale to je tak asi všechno
Ayuso končí v UAE, nový tým zatím neznámý: https://www.cyclingnews.com/…s-xrg-early/
Není divu a teď se na Vueltě pro lídra taky moc nepřetrhne! Ale jelikož fandím Vingemu, tak jsem za to vlastně rád! ;-)
Lidl Trek
já furt doufám že ne, už kvůli Vackovi
Vacour je spíš nástupce Madse, ne? Nebo, že by musel pro Ayusa makat na úkor osobních úspěchů?
Okolo Slovenska 17.-21.9.2025.
Týmové zastoupení určitě lepší, než na Czech Tour. Uvidíme, koho tam nakonec pošlou, jestli se objeví nějaké výrazné jméno. Pěkná určitě bude 5 etapa. Dojezd na Kohútku, případně 3násobný průjezd přes Vršatec by mohl být divácky atraktivní.
Otázka, co tam bude vlastně za zvučná jména? Ale je fakt, že Okolo Slovenska má krapet větší tradici! ;-)
Jasně, otázka, koho tam pošlou. Já jen že jsem si vzpomněl, teď jak jsem jel o víkendu Kohútku, tak že tam byl na každém sloupu poutač. Tak pro ty, co to mají blízko, by se dalo přijet podívat…
Tak určitě bude startovat Kubiš. A Uijtdebroeks si dá po Česku i Slovensko.
Kdyby nekoho zajimalo, live prenos Maryland Cycling Classic
Geraint Thomas dnes ukoncil karieru, jestli se nemylim. Nazory, hodnoceni? Za me dobry prerod drahare v GC borce, docela me byla sympaticka jeho lidskost vc jak v zime lil a zral. Urcite najde job v branzi, idealni by se mi libil jako komentator :-)
Ještě zítra jedou do Cardiffu poslední etapu. Určitě patřil mezi ty více oblíbenější jezdce. Pokud se nepletu tak by měl mít nějakou pozici v Ineosu.
Aha. Ja myslel, ze dnes koncili. Jsem ho odepsal brzo :-)
Dneska má být v jeho rodném Cardiffu v cíli poslední etapy oficiální rozloučení s kariérou, asi to bude velké, plánují to už od jara
Top borec, co měl charakter. Co rozhovor, to perla. Hlavně by se nemělo zapomenout, že ty GC končil v Top 3 i v „pozdním“ věku.
Za me nejsympatictejsi zavodnik ze Skyneosu. Vydrzel dlouho, celou dobu na top urovni, rad dela srandu. Diky nemu bylo na zavodech ze Skyneosu komu fandit. :)
A mam takovy pocit, ze snad jeste loni jezdil na starem modelu Fizik Arione. Nechapu, jak na tom sedle mohl jezdit tolik let aniz by mel velke problemy s prostatou! :D
Arione je skvělý sedlo, jezdil jsem na něm x let dlouhej triatlon a nedám dopustit :)
Ja mam na nem taky najeto par desitek tisic km. :) Dlouho jsem se branil modernim kratkym sedlum s dirou. Pak prisly problemy s prostatou, zacal jsem se o to vic zajimat a 3 sedla Arione sla z domu. :) Bylo to me nejoblibenejsi sedlo, ted uz vim, ze muzou byt sedla podobne pohodlna a hlavne zdravejsi. :)
Už ho dělají i s dírou ;)
sedlo s nejtvrdsi casti uprostred, to neni pro kazdyho ;)
Lidsky (z toho, co jsem viděl, slyšel) sympaťák, pohodář, dobrej chlap. Co se týče cyklistiky, podle mě v porovnání s jinými asi žádný výrazný talent od pánaboha, ale patrně, když bylo potřeba, dříč a z kariéry asi vymáčkl ze svého pohledu celkem maximum, co šlo. Resp., možná, jak píšeš – nebýt těch jeho vyhlášených zim – mohl být ještě lepší (Froomovi by asi i tak domestikoval v nejlepších letech). Zas na druhou stranu třeba to, že cyklistiku nebral smrtelně vážně, mu dovolilo jezdit tak dlouho a zajet v posledních letech ty GC bedny.
Vyhrál Tour a má zlaté medaile z olympiády, to se povedlo málokomu, řekl bych že tu kombinaci nemají ani Merckx nebo Pogačar? Nejsem si jistý jestli nějaký celkový vítěz Tour někdy vyhrál i na olympiádě. I když v jiné disciplíně než silnice
Wigo třeba? Nebo Ullrich??
Velkej Miguel taky samozřejmě
tvl takový fanda Sky a zapomene na Wigginse, který má kupu medailí jak Opympiády tak MS.
už nemá, musel je prodat…
Bude se loučit v rodném městě. Jako první velšský vítěz Tdf. Mám o něho trochu strach. ;-)
Já myslím, že to bude v pohodě. Podle toho co říkal v rozhovorech tak má docela solidní základ :-) V jednom na otázku na co se těší po sezoně odpověděl. Že se konečně pořádně najím a dám si s přáteli pár piv.
Citace :-)
Závodník Ineos Grenadiers bez okolků přiznal, že v posezonním volnu si rád dopřeje i alkohol a zrovna se nešetří.
„Ze dvou týdnů jsem byl tak dvanáct nocí opilý,“ řekl bez okolků velšský 37letý veterán v pelotonu. „Co jsem se vrátil domů do Cardiffu, bylo to šílené. Kamarádi mě pořád zvali na večeři, do hospody… Přitom já v sezoně prakticky nepiju. Nebo si dám maximálně jeden drink. Ale mimo sezonu člověk prostě povolí. Ze začátku jsem hned namol, ale po dvou týdnech jsem po stránce pití získal slušnou formu,“ přiznal s úsměvem Thomas v jednom z rozhovorů.
Před poslední etapou v kariéře:
KOOIJ přestupuje do Decathlonu. Rozumné řešení. Ve vizma by se na Tour nikdy nepodíval…
Dneska zrušena etapa na ženském závodě Ardeche ve Francii. Kvůli protestům. Včera vyhrála Kopecky, dnes to nezopakuje. Je to v celé Evropě, ten odpor vůči izraelské agresi
Takže potvrzení, že případné odstoupení IPT z Vuelty by nevyřešilo vůbec nic, přesně, jak jsem předpokládal.
Tam ale neprotestovali proti izraeli.
TVL, v jednom vlákně kritizuješ toto téma protestů vůči Izraeli probírané stokrát a v dalším ho sám vyvoláváš, nejsi ty Agentíku krapet rozpolcen? ;-)
Je to jen jeden příspěvek, víc k tomu psát nebudu. Neboj, 150 tisíc idiotských komentů jako ve vlákně o Vueltě tu určitě nebude.
Akorát, že to byl protest kvůli vládní politice ve Francii. Příště si to chce najít i souvislost a ne plácnout jen nějaký nesmysl.
Zkrat, bohužel, stane se, svým způsobem lepší než ty úmyslný vys*rači na „originál“ Vueltě! :-(
Tak jak dneska v Quebecu? Startovka našláplá: Pogi, WvA, Girmay, DeLie, Matthews, Onley, Lipo, Powless…
Tak, kdo to asi vyhraje? Když jede Pogastrong. Uvidíme, přenos na ES začíná hned po skončení Vuelty.
Zajímavostí je, že dva ze tří nejmladších startujících jedou za ineos. Generační výměna je v plném proudu
Generacni vzpoura :-)
Alaphilippe zkušeně nestřídal a pak s nima vy*ebal :DD
Nepřeju mu to, holt vyhrál největší vychcánek a klaun.
Je to Alaphilippe no.
Jo, nesympatický závodník. Ale ukázal, jak na UAE. Pokud je někdo z UAE v úniku, tak nestřídat. To je možná taktika, která na ně může platit
Kolik jsi toho závodu viděl?
Vepředu byla ne úplně slaboučká skupina, měla 6+. Tudor makal na čele. Třeba UAE člověk nezahlídl dokud to Wellens nezačal rubat. 70 před cílem odjelo pár lidí – Bora a Alpa měli vepředu lidi. Politt tam samozřejmě nebyl kvůli sobě. Alap se tam ocitnul ale viděl, že to není dobře a nestřídal, jen by dělal kašpara UAE přeci, pro ty to bylo ideální. On věděl, že už žádnýho týmovýho kolegu neuvidí, se podívej na tu sestavu, oni neměli karty na nějaký hry, oni hráli all in, to není UAE. To je jako chtít po Olomouci aby hrála otevřenej fotbal s Realem Madrid. Pak zezadu přiletěl čerstvej Sivakov, Bettiol s pomocníkem, převaha Alpecinu, Bory, AG2R…Alap začal makat ve chvíli, kdy UAE rozjelo bomby i vzadu, Sivakov zalezl a bylo jasný, co bude následovat. A tím je podle mě převezl – ani když za to bral Pogi, už se nedokázal přiblížit, Sivakova nechtěli stáhnout a Alap parádně na tom brdku, jako by bylo 2019, 2020…
Asi jsme viděli každý jiný závod. Alaphilipe pořád plápolal na konci skupiny, občas ztratil pár metrů, ale když přišel kopec, vždycky se tam „zázračně“ udržel, i když jiní, kteří poctivě střídali, odpadali. Pár lidí z té skupiny tam s ním gestikulovalo, asi mu i nadávali, ale s ním to nehlo. Ke konci už se trochu zapojil, tak jasně, když pošetřil sílu. I oba komentátoři říkali že to byl herecký výkon na Oscara. Ovšem to k cyklistice patří. Jen se měří dvojím metrem. Když to dělali někdo ze Skyneosu, napadá mě třeba Carapaz nebo Kwiatkowski, tak se na BF nadávalo, jak jsou vychcaní. U alaphilipe je to taková normální věc…
Čteš, co píšu, a pak to pohřbíš tím, že srovnáš Tudor s Ineosem…
Znovu: Alap ten útok nezačal, od začátku nejel, nenutil jet ty ostatní. Věděl, že to je akorát past, kdyby jel, jen se tam vystříká a pak ho silný týmy přejedou, protože jeho kolegové už budou dávno v grupettu. Že tam dělal ty svoje opičky, to je u něj normální, to dělal, i když závody tvořil.
Výjimečně souhlas s 007, viděl jsem toho dost.
Alík předvedl výkon, za který se, dle legend, dříve strkaly pumpičky do drátů:)
Takže jsi viděl Tudor sjíždět a UAE, nejsilnější tým s největším favoritem, ani nehnout prstem a jen útočit? A za to jim měl jako někdo pomoct aby Pogi vyhrál, nebo jak?
Nechal bych to být, vyhrál prostě nejchytřejší, i o tom cyklistika je! ;-)
Vyhrál ten dnes nejvychcanější muž pelotonu, Aláfilip, který celý závod nestřídal a hrál unaveného, ale na druhou stranu fajn že nevyhrál zase někdo z UAE. Zajímavý závod.
Asi byste se už měli naučit, že žádný tahání pro čest neexistuje. Jsou specifické situace, kdy se o tom dá mluvit, ale dělání šaška silným týmům mezi to nepatří.
Tak Pavel zas druhej,škoda,v té poslední pravé tam byl zavrenej na vnitřku a to ho stalo určitě rychlost.
Tak i Contador ve vysílání ES potvrdil že Ayuso jde do Lidlu.
Následně podle Straky jdou do Ineosu Vauquelin a Gee.
Lotto se sloučí s Intermarche. Licence Intermarche bude na prodej.
Program MS
Chlapec řádí
Na mistrovství světa si to budou nakonec rozdávat mezi sebou jen jezdci UAE když to tak vidím :)
Jo, je to zábava, taková dominance jednoho týmu. Toro vyhrává co si zamane, Pogačar vyhrává co si zamane. Sky nebyli tak dominantní ani z poloviny, a všichni tenkrát brečeli jaká je to nuda. Co pak teda je tahle fraška dneska v cíli v Montrealu? To je zábava nebo nuda?
Tak Giro a Vueltu třeba nevyhrají. Pročpak?
Zrovna Giro nevyhrali predevsim kvuli tomu, ze Del Toro preferoval druhe misto, nez aby jel spolu s Carapazem. :D
Na Vuelte byl soucasne druhy nejlepsi GC borec a Pogacar nejel, takze favorit byl jasny a potvrdil.
Běž se vyfotit v červeném a nemudruj tady ju?
:-)
McNultyho to chce příští rok do vlaku na Cipressu.
data ze Stravy
IF 0.92 na 5.5 hodiny? Trener by mu mel rict, ze tam ma blbe nastavene FTP. To dam horkotezko na hodinu.
Sivakov má 0.89. Takže jednak to můžou mít trochu podstřelený, druhá věc je přesnost těch Shimano watťáků…
https://www.dcrainmaker.com/…shingly.html
Pogi tenkrát v rozhovoru v Attiou tak nějak nenápadně naznačil, že intervaly jezdí pro jistotu i na VAM, protože na watty nemá stopro spoleh :).
To jsem zapomnel, diky za pripomenuti. By me zajimalo, jestli v treninku pouzivaji neco normalniho ;-)
To mas spis spatne nastavene FTP ty. :D
Profici jsou na tom uplne jinak nez hobici…
Nemyslim. Jezdim celkem bezne (ne uplne kratke) intervaly na 90–95% FTP, takze vim, co to znamena.
Definice FTP je v podstate takova, ze kdyz pojedes hodinovy FTP test, IF musi byt 1.00.
Definic FTP je spousta. Tudiz jiste vis, ze tohle je jen jedna z nich. Tak ci tak, vyzkousej si nejdriv tech 5.5 hodiny na IF 0.92 s Variabilitou 1, a pote to jeste zajed s Variabilitou 1.24 jako tady Brandon. Ja rikam, ze to neni normalni, at uz pro profika nebo pro hobika. Jsem ochotny verit, ze profik je schopny jet par hodin na sweet spotu. Ale tady mi ty cisla nesedi. Ono i z tech cisel vlevo to jde celkem precist. Hodina 438W, pul 459W.
Proč? Aby byla nuda i na Sanremu?
Ta je tam 95% casu pokazdy:)
Jo, jako včera, celý závod jedou naprogramovaní arabští robůtci nudný vláček, a 23 km před cílem, úplně ve stejném místě jako loni, se zvedne ten hlavní Pan Robot, aby vyhrál. Chybou ve svém software se ale vzbouří proti vedení, a nechá vyhrát jiného robota. Vzpoura robotů, nebo šaškárna?
Jen aby Pogi toho dneška nelitoval. Naposled když takhle jeden borec daroval vítězství na klasice kolegovi, tak má od té doby samou smůlu a všude je druhej :-)
Taky mi to blesklo hlavou.
a co sázkaři?
No…
Doufejme…
Riccitelo přestupuje do Decathlonu. Pokud Gee uteče do Ineosu, kdo tam těm Židům zůstane? Nějak se jim ten tým rozpadá…jo vlastně, oni tam mají na celková pořadí ještě toho Hirta…a je tam mladý super talent Blackmore, ale ten asi taky brzo uteče
Treba si to rozmysli Froome :-).
Froomovi letos skončí smlouva a těžko mu ji prodlouží. Ten tým je takové odkladiště starých matadorů, Froome, Lucenko, Clarke, Hirt
Jsem se bál, že v Kanadě budou také nějaké problémy, ale zvládli to parádně. U skupinek s problémovými přihlížejícími byl dostatečný počet policistů i pořadatelů.
Jaká je teď budoucnost cyklistiky v Evropě? Můžou se podobné problémy objevit i na jarních klasikách či etapácích? Nebo si to pořadatelé mimo Španělsko pohlídají? Obávám se, že bude přibýbat závodů na okruhu, který je jednodušší na zabezpečení a vlastně i lepší pro diváky.
Vlastně klika, že se teď MS jede v Africe, tam si nikdo nedovolí přijet dělat bordel :).
Mám takový dojem, že všude mimo Evropu si dokáží lépe udělat pořádek. Samozřejmě až na pár výjimek, kde je občanská válka nebo bezvládí.
Taky si úplně nedovedu představit, že by někdo svéprávný strčil čumák do silnice nebo kopl do zábrany při UAE Tour…
Jo jo, take si tam donedavna nedokazali predstavit volebni pravo zen nebo ze by zena nedejalah mohla ridit auto.
Jonys píše ve vlákně o cyklistice, že by někde uměli zabezpečit závod a ty do toho mícháš řidičáky a volby žen. Diskuze ano, ale prosím k věci.
Podle me je to k veci. Davas priklad Evropu jako misto, kde si neumi udelat poradek. Jonys na to da priklad autoritarske zeme UAE, ktera si poradek udelat umi. Ja na to napisu, ze je to zeme, kde donedavna nemely zeny ani volebni pravo. Myslel jsem, ze je zrejme, ze tim myslim to, ze davat za priklad zeme, ktera si umi zridit poradek, autoritarskou zemi, kde polovina obyvatel ma omezena prava, neni chytre. Opravdu bys vymenil poradek na zavodech za tohle? Svoboda ma nejakou cenu.
Diky za nahravku.
Kazda spolecnost muze mit jen tolik svobody, kolik si zaslouzi. A Evropska spolecnost uz neni kompatibilni se svym systemem. Ten je fajn. Ale potrebuje lidi, co si ho vazi. Takze bohuzel-bud se musi utahnout srouby, nebo game over nasi civilizace. Muj nazor.
velice přesné… Na nějaké utahování šroubů už je bohužel pozdě.
Jen at tam dojedou. Aspon se jich zbavime.
Bojím se, že do Rwandy se tihle salónní bojovníci za práva Palestiny nepohrnou.
Bohužel ten nezájem tvrdě zakročit proti těm problémovým skupinkám může udělat velký problém i v dalších závodech a zemích. V této době není tak těžký shromáždit 50–100 lidí a udělat to stejný, co teď na Vueltě. Pokud se to nezačne tvrdě trestat tak se další lidé můžou inspirovat.
Být pořadatelem TdF tak bych silně zauvažoval zrušit start příští rok ve Španělsku, pokud nedostanou nějakou záruku, že se nebude dít to stejný co na Vueltě.
Už se děje. TdF už vyžaduje předložení záruk.
To je vtipné zrovna od frantíků…profesionálních demonstrantů
V sobotu mi deda rikal, ze kdysi behem Zavodu Miru jeden blb od dedy z prace u jedne z premii vyckaval na peloton a tesne pred nim mu vjel do silnice smerem kpremii. Samozrejme tim balik zpomalil, protoze jel pomaleji a jel od strany ke strane.. ovsem tesne pred tou premii ho chytli policajti, odtahli stranou a obuskama mu dali co proto, ze ani nebyl schopny odejit po svych.. po par dnech ho deda potkal v praci a ptal se ho, zda mu to za to stalo a jestli bude priste repete.. Odpovedel, ze to byla strasna blbost, rozhodne mu to za zviditelneni nestalo a znovu uz by to neudelal.
Taksi rikam.. co by se asi stalo, kdyby takhle bylo v nekterych z prvnich etap zakroceno proti tem debilum v primem prenosu?? Co kdyby je zmidlili, nahazeli do aut a odvezli? Nasledne by vecer zverejnili jejich jmena a sdelili jak tucnou pokutu navic vsichni ,,demonstranti” dostali… Odradilo by to ostatni a byl by klid? Nebo naopak nebyl?
To byla jiná doba. Za komoušů jsi dostal obuškem jen za to že jsi měl dlouhé vlasy nebo poslouchal západní hudbu. Za kritiku vlády nebo premiéra jsi šel rovnou minimálně na rok do vězení.
Demonstrace měli podporu španělské vlády: Aktivisty totiž podpořil sám premiér Pedro Sánchez. „Vyjadřujeme obdiv španělskému lidu, který se mobilizuje pro spravedlivé věci, jako je Palestina. Dnes Španělsko září jako příklad a zdroj hrdosti. Je příkladem pro mezinárodní společenství tím, že podniká krok vpřed na obranu lidských práv,“ řekl Sánchez
A, opravdu ho „zmidlili“ ? :-)))
Ještě nespíš? :)
Asi ještě furt hledá červené triko, aby se nám před zimním spánkem zvěčnil! :-)
V zemi, kde premiér podporuje bordeláře a škodiče a která problematicky chrání soukromé vlastnictví, je lepší asi přestat závody pořádat. Tohle bude furt stejná písnička a může to nakazit i jiné země.
To mě ***** na holý záda, jestli je to pravda. Nechci plevelit, tak jen napíšu, že kdybych přišel domů a našel tam nějaký socky, čert by do mě vjel.
Mlade zenske by brecely, ze je zmydlili…
Jsem po praci unavenej.. obcas takovou blbost napisu. Gramatika jde dolu od dob, kdy nejsem za pocitacem, ale zivim se primarne rukama. :)
zajímavé, že na cyklowebech jsem nic neviděl, jen o tom píše zrovna BBC známá svým „objektivním“ pohledem na konflikt na Blízkém východě :)
Taky mě to překvapilo. Ale asi ještě dokáží ty dvě věci odlišit.
Vacek nejede na MS (po poradě s Lidlem).
Kdo tam toho Boroše zase protlačil.
Proč by ho měl někdo tlačit, vždyť tam nikdo nechtěl jet a dokonce 2 místa v Elite máme neobsazeny.
Jo tak to jo, alespoň do něj narvou všelijaké sračky.
Hm, Skjelmose, Ciccone, Simmons na startovce jsou …
Co jsem četl tak tým pouze doporučil se neúčastnit, poslední slovo měl v tomhle případě závodník.
Musel to nějak zdůvodnit. Hele ono se mu tam asi moc nechce a ten závod na něj bude moc náročný. Příští rok Montreal by mohl být pro něj profilově lepší.
Jo, říkal to někde v rozhovoru už docela dost týdnů zpět. Není to moc trať pro něj + nějaký očkování tam je povinný.
Mě právě přišlo, že by to bylo pro něj. I když ten kopec 100km před cílem možná bude víc selektivní než to vypadá. Ale jako docela chápu, že se mu tam nechce.
Přemýšlím, co se musí stát, aby Pogi nevyhrál. Kdyby to mělo 180–200 km, vidím potenciální soupeře, ale v takhle dlouhém a náročném profilu moc ne…
Jako předpokládám, že 100 km je dostatečně daleko na to aby se zvedl a dojel už tam. Jinak kdyby jel MVDP a byl ve formě, tak by byl taky horký kandidát. Takový delší cyklokros.
Nastoupí moc brzo. Ostatní týmy to nezabalí, budou ho držet na půl minutě a deset kilometrů před cílem ho sjedou. Nepravděpodobný, ale už se to letos jednou stalo.
A pak by mohl odjet Roglič a vyhrát. To by byla krásná tečka.
Roglovi bych to moc přál, ale asi zase vyhraje nadpozemšťan! ;-)
No ale hlavně že naši Elitní pojedou ME včetně Bittnera kterej ale tam nemá už vůbec šanci, ten závod je daleko víc vrchařskej než Rwanda, i Vacek tam nemá šanci pokud se to 7km stoupání pojede rychle tak mu to ujede a i ty krátký kopce na něj budou moc, když to tam rozjedou ti výbušní vrchaři.
Podívej se na převýšeni obou závodů a i délku. Na MS to bude 260km/5400m a na ME 200km/3400m. Na ME má určitě větší šance než na MS.
MS bude dlouhý a těžký, tam je to čistě jen pro vrchaře.
přesně tak. krom toho se Evropa jede v nížině, trať MS se, tuším, pohybuje kolem 1500 mnm.
Tak 1500 není nic co by mělo být překážkou. To spíš až někde kolem 1800–2000m. Navíc na to je většina zvyklých ze soustředění+hypoxických stanů atd.
Bikeri v Montane to zminovali casto jako faktor.
Vím, že to řešili ve Vallnordu, ale tam to je kolem 1800 m jestli si dobře pamatuji.
MVDP: „potreboval jsem tu byt tyden i kvuli tomu, ze je to jeste vys, nez LesGets a mivam s tim problemy“
Je to individuální, ale docela mě to překvapuje. I když on žije velkou část roku Holandsku, tak asi to vnímá víc. Naopak třeba Cinkovi to sedí.
Neřekl bych vyloženě vrchaře, ale výbušné typy, co zvládají ardeny. Lehké odolné závodníky typu Healy, Pogačar, Pidcock.
Sečteny převýšení skoro nic neřekne o typu závodu, i s 1500m se může udělat závod pro vrchaře když to je na 2 kopcích, Rwanda jsou vyloženě kratký stojky a jen těch 270km to nažene. Na Evropě 3× kopec 7km 8% a 6× 1,6 km skoro 10%, však si povíme za 14 dní.
Tech 7% je naposledy v pulce zavodu. Pokud to pojedou rychle, kdo pak bude tahat? Vzadu se poskladaji tymy s domestikama.
Hlavne ale na ME bude mnohem slabsi konkurence, tzn ten zavod bude min intenzivni.
Slabá konkurence na mistrovství Evropy? Přihlášení jsou Pogačar, Vingegaard, Almeida, Ayuso, Evenepoel. Koho silnějšího bys tam chtěl?
Tymy. Domestiky. Je konec roku, ti top tam bud nebudou nebo budou utahani. Peakovali na Tour, MS, ne na ME. Uroven toho zavodu nebude tak vysoka.
Ale kecy, ME se jede týden po MS. Že by jim během pár dní odešla forma? A týmy, domestici? Ty Pogačar nepotřebuje.
Cili 270km drsnyho zavodu ve vedru, nadmorske, prelet, aklimatizace, unava…nehraje roli, na konci tezke sezony.
Domestiky nepotrebuje? Bez nich loni vyhral MS unik.
70km před cílem, no kolik km před cílem třeba na klasikách před cílem se jede v poslední době vražda, že se urve 10–15 lidí a zbytek má po závodě…
V tom závodě budou rozhodovat závěrečné okruhy, kde se 4× jede 10% kopec. Ideální pro Pogačara
Žádné očkování při cestování do Rwandy není povinné, pouze doporučené. Stačí použít Google a nedělat fámy
Když už machruješ, tak se nauč číst.
Do Rwandy povinné očkování existuje – proti žluté zimnici, pokud se cestuje z oblasti, v níž se vyskytuje.
Sice se to nevztahuje na Vacka, ale má věta: „nějaký očkování tam je povinný“ je tak mnohem blíž pravdě, než ta tvoje.
Takže díky a dobrou noc.
Jinak to, že jsou ta očkování doporučená, nikoliv povinná, na věci zas tolik nemění. Znamená to, že je tam určité riziko nákazy. Takže závodník buď riskuje nákazu tam, nebo v nějaké minimální míře komplikaci po očkování a vliv na přípravu, výkon atd.
No ale v Evropě se žlutá zimnice nevyskytuje, takže platí, že pro cesty z Evropy žádné povinné očkování není. Tedy Vackovi se tam pouze nechtělo. Tým mu jen doporučil aby nejel a očkovat se taky nemusel. Teď je to uvedené na správnou míru a může s tím každý souhlasit.
Ale já nemám problém přiznat, že ta moje původní informace byla nepřesná. Měl jsem za to, že břišní tyfus je povinný, ok, není. Fakt pro debatu na bikeforu tohle neověřuju, protože nikomu snad takovou nepřesností škoda nevznikne :). Pak přiletíš ty a začneš o googlu, voe. Přitom se shodneme, Vackovi se tam nechce – trať, výrazná změna prostředí v tomhle období, zdravotní rizika (i třeba voda atd.), opruz cesta atd.
Nechces do ty Rwandy jet taky a idealne bez ockovani? :)
Jel bych hned. Krásná země. Hory, pralesy, pohodoví lidi.
Agentíku, tak vyraž, beztak si deklaroval zimní BF spánek, tak co tu ještě děláš? ;-)
A pejsci :-)
!
Tak je lepsi to napsat do predu, nez resit problemy letosni vuelty.
Otázka, jestli bude IPT pozván. Popravdě nevím jak si stojí v žebříčku ale je tu reálná možnost, že IPT zkrátka na závody WT ve Španělsku nepozvou.
Edit: IPT je nyní 13. jestli se nemýlím má reálnou šanci získat příští rok WT licenci. Pokud s tím nezamávají přestupy.
Otázka, kolik lidí jim v tom týmu příští rok zůstane. Zatím každý, kdo může, z tama utíká.
Pár lidí. Ale i přicházejí. Nepřeháněj.
Jojo, s1w taky čtu. Hlavně loňské hodnocení mistrovského závodu se mu fakt povedlo.
Pavel Novák by měl od nové sezóny jezdit za Movistar. Tak snad to bude dobrá volba.
Tak jen aby se Movistar vůbec příští rok udrželi ve WT. Zatím jsou 14.
Proč by se neudrželi? Oni v ohrožení fakt nejsou.
Tak jak MS? TT ma byt Tadej vs Remco, no posledni 2 TT v „exotice“ vyhrali outsideri Roglic a hlavne Foss (@200).
Oba od Tour ladí. Věřím spíš Remcovi. Ale že bych vsadil výplatu, to ne.
Podle kurzu je favorit Tadej, ale nebyl bych si jistý. Po tour nebyl na vysokohorským soustředění, před Kanadou byl nemocný. Pak cestování, časový posun. A jsou ty kopce pro Poga dostatečný..? Z outsiderů leda tak Vine a Plapp, jinak je ta starovka fakt bídná.
Já pochopil, že se bavíme o časovce.
Jojo
Pořád je pro mě favorit Remco. Ale v hromadném závodě myslím nemůže být řeč o jiném favoritovi, než je Pogačar. 5000m, kostky… To budou flandry s Amstelem dohromady…
Tak v silničním závodě bych si fakt nedovolil zpochybňovat, že je Pog jasnej favorit. Ač by mě teda docela zajímalo s jakými úmysly tam jede Rogla. Na rozdíl od Poga byl na soustředění a navíc vynechává časovku, které by mu přitom mohla hodně sedět. Fakt nemyslím, že tam jede dělat domestika.
Presne. Jestli je nekdo, kdo by mohl Tadeje ohrozit, tak flying Rogla. Ze nejede TT je divny, je to copy paste Tokio… Mozna fakt jde all in.
Možná to nebude jako Rio, že vyhraje někdo ze širší špičky, spíš klasikář než vrchař. Za mě ale největší favorit Evanpoel. Pogačar je po těžké tour, ale pořád to tam určitě má.
Myslel jsem bude :)
Nepojedou na Rogliče s Pogačarem v týmu.
Slovinci ne, ale Rogla může jet na Rogliče :-)
Nevěřím tomu, že Slovinci neskládají tým aby měli závod pod kontrolou ;-)
což neznamená, že nemůžou jet teoreticky na 2 lídry.
Bych se nedivil kdyby Rogla zkusil odjet daleko od cíle aby dostal ostatní pod tlak. Hlavni tlak bude na slovincích kvůli jasnému favoritovi.
Nejsem si jistý jestli Roglič je typ na dlouhé sólo úniky. Nějak si žádný nevybavuju. Možná se pletu. A navíc, v úniku budou závodníci z rozvojových zemí, Mauricius, Jižní Korea, Burkina faso, a možná i Boroš…?
Nemyslím však hned od začátku. Ale takových 100km před cílem by mohla klidně odjet další skupina kde by mohl být Roglič.
nebo odjedou s Pogim 80km před cílem na výkon a už je nikdo neuvidí :-D
Jasný chápu. Ale proč by nejsilnější tým, s možná nejlepším cyklistou všech dob, obhajujícím mistrem světa v životní formě a na nejtěžším šampionátu historie jel na dva lídry? Tím spíš, když kvůli tomu Pogačar nejel na Vueltu?
Protože Pogačar urazil cyklistického boha, tím že v Montrealu odmítl výhru. Teď se to s ním potáhne jako s Aertem
Zase mají nejvíc lidí ze všech jestli se dobře dívám, takže mít Rogliče jako zálohu dává smysl. Furt může mít Pogi blbý den, nebo nějaký technický problém v nevhodný okamžik.
Nene. Nepojedou na 2. Ale pokud budou ostatni utocit brzo, je pro Slovince lepsi skocit do skupiny.
Pogi byl taky na soustředění ????. Jako že by Slovinci nechali jet o deset let staršího Rogliče, který proti Pogačarovi vyhrál 4× méně jednorázových závodů na sebe jo?
Dává jim to větší taktické možnosti. Pokud by se Roglič dostal v druhé půlce závodu do odjeté skupiny, musely by tahat ostatní týmy a Slovinci by pošetrili. A podle vývoje by pak vystupňovali tempo ve vhodnou dobu pro Pogiho.
To je jedna z variant, která může nastat.
Pogačar právě na kempu už nebyl. A jak píše kolega-vzhledem k profilu trati nemůžeš nechat odjet skupinu s tím, že ji dojedeš – je to nahoru dolů, odjedou ti vrchaři a tvoji domestici je nebudou mít sílu přitáhnout. Koukni na sestavu: Mohorič a Novak je jediný použitelný materiál do nějakých kopců, ale furt žádní climbeři. Takže je výhodnější mít Roglu ve střehu s tím, že jak se něco většího šustne, skočí tam. A Poga bude mít označených pár fakt nebezpečných lidí jak Remco s tím, že kdyby se pohli ti, jde po nich sám.
Takhle jo. Ale myslel jsem to tak, že nepojede vyloženě na sebe. Spíš bude v úniku vázat pozornost.
Souhlas, i když Mohorič je od začátku loňský Tour bohužel (alespoň výsledkově) úplně marnej. Tuším, že měl nějaký zdravotní problém. Letos v jarních klasikách nezajel nic, na Tour celou dobu v grupetu, takže „odpočatej“ na Paříž, kde byl teda 3. Jo, teď 5. v Quebecku, ale tam je poloviční převýšení oproti Rwandě. Ten podle mě Pogimu moc nepomůže a jakmile se začne jet, končí. Jedině, že by byl ve skupině vepředu a pak mu aspoň chvíli potáhl jak vloni Trantnik…
Do ranniho uniku nepujde a dalsi grupa vznikne ve stoupani. Tam nema sanci se dostat.
Jako domestik bude platnej. Může to držet kolem prostřed závodu.
Okolo Slovenska první tři etapy stejné pořadí, 1. Magnier 2. Kubiš. To je jak přes kopírák:-)
Hádejte jak dopadla 4 etapa? :D
Remco už trénuje ve Rwandě. Fanoušci samozřejmě nechybí :D
.
Klasickej problem baby s nusi :-)
Tadej Pogacar: „Rwanda je docela dobrá, možná je tam trochu špatný vzduch. Ale lidé jsou opravdu přátelští. Cítím se bezpečně, mnohem víc než v některých evropských zemích.“
.
Koukám teď jak jedou ženy a je to opravdu atypická časovka. Netuším jak je teď na tom Remco, ale proti Pogimu to bude mít těžké.
Dát do trasy 11% kopec na kostkách, to nemá s časovkou nic společného
Tak určitě…
Jen zduraznim, ze tohleto jsou vsechno casovky. Na obrazku je to schovane vlevo dole pod necim.
Pogastrong má dnes 27.narozeniny, bude zlatý dárek?
Tpč, poslední baba v časovce, z Kataru, měla ztrátu v cíli 41 minut, a průměr 22km/h…to bych já v devadesáti letech na skládačce zajel rychleji
Naivko
Tak poslední týpci průměr 26 km/h. Jako 758 m na 40km není zrovna málo, ale i tak. Byly tam záběry na jakých kolech to jeli?
Ti, co startovali první, měli klasickou silničku.
Borec ze Súdánu to jel na low end silničním hliníkovém kole s hliníkovými záplety.
Remco to teda rozjel neskutečně. Pokud nechytne velkou krizi tak to vypadá na dominantní vítězství.
To ještě Pogiho dojede…
45s za ním je. Vypadá to tak.
Mimochodem, to Pogimu na poslední chvíli odpárali rukávy?
Si to asi ustřihl :D
Mohl by dojet Pogastronga, který startoval o 2,5 minuty před ním :-))
Kraaasa.
Pogačar urazil cyklistického Boha, a už je to tady. Je bez medaile.Ten jeho výraz v cíli, to bylo jako Roglič když tenkrát prohrál Tour v poslední časovce. A dostat 2:37 ztrátu? A být dojetý v časovce? Neskutečné. Krásná práce
A Agent má Vánoce
Proč ta hysterie?
Uvidíme za týden. Evenepoel je jinde o level, dnes to jen ukázal.
Remco teda neuvěřitelný výkon, je škoda, že dlouhé časovky už v GT tolik nefrčí.
Navíc se taky ukázalo, že Pogi není neporazitelnej, což je fajn, byť mu fandím.
Těším se na silniční závod, protože jestli Pogačar není v topu, může to být hodně zajímavé :).
Tohle muselo povzbudit hodně protivníku před nedělním závodem.
Takhle vypadal naposledy v TT na Tour 23. Den potom dostal sedmičku.
Teď má týden, tak uvidíme