• Honzin23

    Zdravím, potřeboval bych se poradit. Od mládí se věnuji závodně cyklistice a tři roky zpět jsem propadl golfu. Rok zpátky mi ale začaly opravdu velké problémy s koleny, nevím jestli jsem tomu pomohl tím golfem, ale na kolo teď nemám ani pomyšlení nebo bych to spíš možná ani nezvládl, jak mě to kolikrát bolí. Je tu někdo s podobným problémem a jak to řešíte ? O žádné doplňky nestojím a mastičkám moc nevěřím.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Tak to máš asi smůlu. Když mě začli bolet kolena, tak jsem začal brát Ortho help – byl mi zde doporučen jak alternativa k Alvisu. Jinak vím že tu někdo doporučoval jíst třeba gumové medvíky či vepřová kolena.

      0 0
    •  

      kolena mě po dlouholeté kombinaci hokeje a fotbalu začli taky hodně zlobit až jsem se na to nedal a s těmahle sportama skončil. Kolo v kombinaci s lehčíma převodama mi kolena dala zase pěkně dohromady že můžu v pohodě fungovat na to kolik mi je

      0 0
    • Pavel  

      Vítej v klubu! :-) Chce to vozit kolena v teple. A zajdi si k ortopedovi pro Condrosulf.

      0 0
      • Jonáš1  

        Condrosulf 400 to spravý.

        0 0
        • Pavel  

          Ortophed napíše 800 za stejné peníze.

          Ale je možné, že ten tvůj tvrdý Condrosulf, který to spravý, je účinější… ;-)

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Tvrďák, podle vzoru Ozzák, se přece nebude zahazovat s měkkým „-i“.

            0 0
            • Krov  

              No jo, ale po tvrdym mu to koleno ještě víc zatuhne

              0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Buď vzít křišťálovou kouli (aka internet, tj. vč. B-F) nebo navštívit sportovního lékaře či rovnou dobrého ortopeda. Sporťák kolikrát odhadne na základě zkušenosti dost těžko uvěřitelné věci, ortoped je potvrdí, ale nechá si 15% na omyl, pak si třeba dáš kolečko všemožných vyšetření, ale pokud je to uvnitř kloubu, tak bez arthroskopie se stejně nic nedá vyloučit na 100%. Hodně záleží, jestli je problém kolem kolene (přetížené nebo poškozené šlachy, nevyvážená práce svalů), přímo v poškození vazů, menisků, kloubních hlavic nebo třeba čéšky. Nebo máš problém úplně někde jinde, třeba v kyčlích nebo kotnících (nebo v technice golfového odpalu)a kolena byla prostě první, která se ozvala.

      0 0
    • OstravakTu  

      Urizni a dej protezy. A mas klid. Kdyz budou vrzat,jebni tam olej ;)

      0 0
    • Myrra  

      Jednoznačně zajdi za dobrým ortopedem nebo fyzioterapeutem. Jinak ten „náš“ razí praxi, že problémy končetin jsou důsledek slabého trupu, a na 90% mívá pravdu. Těch 10 zbývajících ale může být prekérních.

      Posilováním břicha a zad každopádně nic nezkazíš ;-)

      0 0
      • h.mad  

        To zní zajímavě, jakou to může mít souvislost mi moc nejde do hlavy…

        Mě pomáhá na kolena vozit chrániče, kolínka jsou krásně v teploučku :-)

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Třeba takovouto. Dále se podívej na něco o spirálním svalstvu / spirální stabilizaci páteře, promítni si to na člověka s cyklistickou minulostí a golfovou přítomností.

          Ale netřeba zabíhat do podrobností, bohatě mohou stačit třeba jen zborcené klenby chodidel a golfové boty bez dobře natvarovaných vložek.

          Kolena v teple jsou základ, ale na kole je namáhání kolenního kloubu sice cyklické a dlouhodobé, leč (při dobrém šlapání) dokonale v ose a funkčním rozsahu kloubu. Při golfu je spíš torzní a k tomu rázové.

          0 0
    • Ricci  

      Tazko poradit,vzhladom na vek a zavodnu cyklistiku sa to asi dalo bohuzial ocakavat :-(

      0 0
    • Roxteedy  

      Kolena se snazim mit v teple. Preventivne zeru MSM, nutrihorse chondro a prirozenou zelatinu (kolena, tlaca, sulc, na sladko, medvidky…)

      Snazim se je porad rozhybavat. Kolo, cely rozsah pohybu v teplejsim bazenu, atd.

      Zatim musim zaklepat – ok

      Cokoli zacnes delat, se na kolenech projevi cca za 3 mesice. K MUDr. bych urcite zasel. Jen tak pro sichr, abys neco neposral.

      0 0
    • Orbicek  

      Bolí jedno nebo obě? Bolí pod čéškou, nad, nebo na boku? Pokud se to teda neozvalo po nějakém pohybu nebo úrazu? Tak je nejpravdepodob­nejsi, že je to přetížení a následek nějaké pohybové imbalance-spatna, klenba, kycle, zkracene stehenní svaly atd atd. Mně tře koleno operovali, nic nenašli a až ex post fyzioterapeut zjistil, že to způsobovala zablokovaná hlavička lytkove kosti-takze protahování a cvičení a po cca 3 měsících bez bolesti.

      Každopádně návštěva sport. Lékaře nebo fyzioterapeuta by byla dobrý zacatek léčby.

      0 0
    • dříč  

      Ahoj,doporucuji MUDr. Hodpodár na Malvazinkach.Jeden z nejlepsich.Me delal plastiku vazu a po 3 mesicich jsem uz behal na pasu,ale jak jsem chodil na kontroly,tak do ordinace chodilo dost starsich pro me borcu,vek kolem 65,pichal jim neco do kloubu a kdyz jsem se ji ptal co to dela tak pry nejsou bolesti a normalne delaj vse,chodej po horach,sportu­jou.Najdi si o nem neco Vladimir Hodpodar,budes prekvapenej.Dokonce nasemu prekazkari Svobodovi pomohl az on,pred poslednim mistrostvi Evropy v atletice jsem se s nim sesel v ordinaci,byl mu dekovat a neni jediny.Za pokus to stoji nechat se prohlidnout.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.