Problém - kotouče Hope vs Magura Marta SL 2009

8 nepřečtených
  • A.I.F

    Ahoj, měnil jsem kotouče, zvolil jsem Hope, 180 vpředu 160 vzadu. Na zadním kole bez problémů, na předním kole mi zasahují nýty do brzdiče a to hodně. Vidlice German:A PM na 160, PM adapter Ashima na 180. Brzda Magura Marta SL 2009. Předtím tam byl i Ashima kotouč a už na něm desky brzdily částečně i za paprsky kotouče. Je možné, že by adapter byl špatný? Pomůžu si, když koupím adapter Magura QM40? Čekal bych, že rozměry všech adapterů ze 160 na 180 budou stejné, tak nechci něco objednávat zbytečně. Jestli s tím někdo máte zkušenost tak prosím o radu. Díky

    0 0
    • novas752  

      Kotouče Hope s některýma brzdama dohromady nejdou. Koukni jak dosedají destičky na kotouč, pokud jsou správně vysoko tak je i třmen správně vysoko a je to ten případ kdy tam tenhle kotouč prostě nenapasuješ.

      0 0
    • Vilém  

      Tipuju, ze adapter v tom bude nevinne. Bylo by dobry, kdyz bys to vyfotil.

      0 0
    • lidumil  

      Zkus dát pod adapter 2mm podložky

      0 0
      • A.I.F  

        Ono to bylo utopené i s původními kotouči. S 2mm podlozkami je to OK. Protože vzadu s Magura adapterem není problem objednal jsem Magura adaptér i dopředu. V nejhorším tam půjdou zase podložky. Dam pro info vědět jak to dopadlo.

        0 0
        • Vilém  

          Nevim jak ted, ale co jsem mel Hope kotouce, tak 160mm je mnohem subtilnejsi nez 180mm, proto bych nehledal problem v adapteru.

          Foto asi nebude, takze je to spis vesteni.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Mě se zasekávali nýty kotouče hope o uchycení brzdiče mám shimana slx m666 tak jsem vzal pilník a brzdic z boku trochu ubral a už je to dobrý.

      0 0
    • A.I.F  

      Tak pisu, jak jsem slíbil, finální výsledek. Na fotce je původní kotouč 180 mm. Na něm je vidět, jak byl příliš utopen v brzdiči. Když mě přišel adaptér Magura vypadalo to rozměrově stejně jako původní Ashima, změřit to dost dobře nejde kvůli nerovnobeznym plocham, ale řekl jsem si, že to napřed zkusím bez podložek. K mému překvapeni se kotouč v pohodě točil. Chce to ho dobře vycentrovat a já to těsně, ale sedí to. Pro jistotu jsem jehlovym pilnikem liznul růžky brzdiče, ale nutné to nebylo. Mě z toho vyplývá, že je asi lepší jit do značkového dílu, než se pak potýkat s problémy. Jinak díky za reakce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.